dimecres, 6 de setembre del 2006

L’ESPANYOL CAMPIÓ DE CATALUNYA

Per fi, s’ha trencat la ratxa, i s’ha pogut derrotar a l’etern rival en un gran partit jugat de poder a poder, per els homes que han sortit al terreny de joc. Ambdós equips presentaven importants baixes, i s’ha tingut que tirar de pedrera, i els nostres nanos no han desaprofitat l’ocasió junt amb els habituals titulars que han disputat l’encontre, i han bordat un gran encontre que només s’ha complicat després del gol anul·lat a Luís Garcia, i després sobre tot de l’expulsió de Ito.
Molt bo el primer quart d’hora perico. Al mig minut Luís ha recuperat una pilota en la línia defensiva culer, i no ha sabut aprofitar-lo rebutjant el seu remat Jorquera. Poc després ha sigut Chica (que ha tornat a repetir de lateral esquer hi ha completat un grandiós encontre, com tota la defensa). Al minut 5 Lacruz remata alt de cap un llançament de cantonada. La rèplica la ha possat Belletti (un dels millors del conjunt blaugrana) rematant alt, posant el ai al cor dels pericos. Al 10 remata Moisés una falta molt ben llençada per Riera, que ha fet el que ha volgut per la seva banda. Al 19 i 21 jugades de Silvinho i Juli, avortades per Gorka i Marc Torrejón. Poc després Coro no arriva a pogué rematar una gran jugada de l’extrem manacorí. Altre cop al 32 Riera habilita en una gran jugada i el Remat de Rufete, es rebutjat per Silvinho. Després d'una jugada embolicada en l’àrea perica que acaba sense conseqüències, arribaria el minut 38, quant un llançament llarg, el rebutja de cap Belletti, endarrera, (jugada similar a la de l’últim partit de lliga de la temporada passada) i Coro molt llest aconsegueix batre al meta culer. 1-0 resultat en que acabaria la primera part, tot després d’una forta entrada a Jonathas, que no jutja l’àrbitre mereixedora de targeta groga.
La segona part comença amb una jugada al minut 2 de Riera que aconsegueix aprofundir per la seva banda fins l’àrea, rebutja Jorquera, i Jonathas envía el seu fort tret alt i desviat. Al 5, Saviola dona senyals de vida i habilita a Juli, que falla quan era més fàcil marcar... Al 10 el mateix protagonista, i aquesta vegada una gran parada de Gorka que rebutja la pilota enverinada del francès. Al 15, la jugada clau del partit. Una escapada per força i velocitat de Chica, que retalla i envia un centre a l’àrea petita que Luís no desaprofita, i quant tots cantàvem el gol, l’àrbitre del partit anul·la la jugada per suposat fora de joc, que només ell ha vist...A partir d’aquí, el Barça amb els canvis efectuats, i conscient que se l’hi acaba el temps, intensifica el ritme del seu atac, i al 21, Lacruz, salva el remat blaugrana. Rufete no pot aprofitar per rematar una grandiosa jugada de Riera, un cop més. Al 32, Moisés es juga la tarja vermella amb una molt dura entrada al pivito, i al 39 Juli per tercera vegada erra davant Gorka l’incomprensible, per sort del conjunt perico, al que se li estan fent molt llargs els minuts. Al 41, segona tarja groga a Ito, i a defensar el resultat amb deu homes. Armando Sá, que incomprensiblement es alineat per Valverde gaudeix de la millor ocasió, retallant a l’últim defensor culé i marxant tot sol a porta... però la inactivitat del moçambiquès, fa que li recuperi el defensor els metros que l’hi havia tret, i tingui que llençar des de fora de l’àrea, a les mans del meta barcelonista, per manca de velocitat. Al final llançaments un i altre cop de faltes i córners ben defensats, i Chica salva rebutjant el remat de Motta, sent l’última jugada de perill. A la fi podem dir que avui si que hi ha posat el que tots desitgem que hi posin, i podem sentir-nos orgullosos de l'equip. FELICITATS PERICOS. JA TENIM ELS MATEIXOS TÍTOLS QUE ELLS, A L’ESPERA QUE ES FACI JUSTÍCIA.

Fitxa tècnica:
FC BARCELONA: Jorquera: Belletti, Oleguer, Olmo, Silvinho; Motta, Crosas (Jeffren 62’), Sastre (Dimas 45’); Saviola, July, Ezquerro.
RCD ESPANYOL: Gorka Iraizoz; Sergio Sánchez (Velasco 54’), Lacruz, Torrejón, Chica; Moisés, Jonathas (Ito 70’); Rufete (Armando Sa, 82’), Riera (Fede +90), Coro (Fredson 87’), Luís García
Àrbitre: Martin Fuentes, gironí. Molt rigorós amb les targetes als pericos, i ha anulat un gol per un molt dubtós fora de joc a Luís García.

Estadi. Montilivi (Girona). Moisés recull la copa de mans de l’alcaldessa de Girona, per que es veu que era la copa de Girona, i no de Catalunya, i el encara molt honorable Sr, President de la Generalitat no l’hi ha vingut de gust ser ell qui fes el lliurament del trofeu. Presents també, el Conseller Nadal, el President de la FCF, i ambdós presidents dels dos clubs finalistes