dissabte, 4 de juliol de 2009

COMENTARI:
UNA INDECENT RENOVACIÓ


On és el famós canvi de rumb?

Si quelcom tenia gairebé tothom clar fa uns mesos, que independentment de la continuïtat o no de Daniel Sánchez Llibre al front de l’entitat, aquesta institució necessitava un canvi de rumb radical, urgent i inajornable.

Els fets acaben per demostrar-nos que rés de rés. Tot continua igual a Can Perico per bé o per mal. Més aviat m’inclino a pensar que per mal, tot i que això és una opinió molt personal i raonada, i no fruït de l’acalorament en veure com el Director General de l’entitat, l’ínclit Pedro Tomás, renova per una temporada més, barrant el pas definitivament a qualsevol intent de canvi seriós dins el club.

No entraré a qualificar la gestió d’aquest senyor que ja tothom coneixeu, amb les seves impugnacions i denuncies “interruptus”, i tot el seu historial dins el RCD Espanyol o la Lliga del Futbol Professional on tant ha afavorit al nostre club... Però si, que diré que és una autèntica obscenitat que mentre en el club s’han d’estrènyer el cinturó en moltes partides (la darrera, la paralització del Museu perico que seria una font d’ingressos en les visites al Nou Estadi, o no voler seccions esportives, o retallades al futbol base, etc.), aquest senyor de dubtós espanyolisme, que sempre ha estat vivint del futbol sense que se sàpiga molt clar què és el que aporta al mateix món del futbol i en concret a la nostre entitat, guanyi el que intuïm guanya, ja que per a més inri tampoc en les darreres memòries hem pogut constatar quin és l’autèntic i veritable sou d’aquest alt executiu.

Tornant al tema de fons, i no perdent-nos en l’anècdota, la renovació per un any de Pedro Tomás (no se li podia aplicar amb ell, un contracte de temps parcial fins la junta?), marca el que molts ja ens temíem: Que mentre Dani sigui el president, el canvi brillarà per la seva absència. Canviarà quelcom, per que no canvi rés. Marxa el senyor Adolfo Bara, sense que tingui clar si no ha pogut fer tot el que d’ell s’esperava per falta de recursos o per què... I tota la “culpa” esportiva, recau amb un Paco Herrera, cap de turc de tota la incompetència exhibida en el nostre club. I podeu estar ben segurs, que si se’l va fer fora, és primer per que va demanar ell precipitar la sortida (per entrenar al Castellón), per que de bon segur que si acaba la temporada com a Director Esportiu, potser ara hauria tingut el mateix càstig a la mala gestió que ha tingut Tomás...

L’altre dia una persona molt important dins el futbol femení, em deia que l’èxit de l’adjudicació de la Copa de la Reina no hauria ni podia, tapar les misèries existents dins la secció. I en efecte, s’ha procedit a un canvi, començant pel tècnic. Jo, em pregunto: Si un títol no pot tapar les misèries d’un equip en una temporada, en canvi si que les pot tapar una brillant i màgica ratxa de 25 de 30 darrers punts?

Esperem que el senyor Planes tingui molt més criteri a l’hora d’imposar certes condicions a l’hora de confeccionar el planter i sobre tot a l’hora de vendre els millors jugadors. S’està parlant que l’Oporto ha ingressat quantitats astronòmiques per la venda de jugadors, mentre que les engrunes d’aquesta morterada, son per fitxar a preu de saldo a Luis García... El Wigan, tres quarts del mateix; ven per preus per marejar a qualsevol i vol gratis al jugador més important de tota nostra historia. Per espantar-se un cop més del que pot succeir amb gent tant incompetent. Consti, que avisem ara... Després quan l’equip perd a Pamplona i es col·loca a vuit punts de la salvació no té ni gràcia, ni mèrit, ni procedeix denunciar la mala gestió. Esperem no obstant, repeteixo, que s’imposi un criteri coherent i es vengui a qui pugi se venut en les millor condicions i es faci pagar el que val. Altre cosa son els jugadors que no vol Pochettino per el seu poc rendiment, que ja veurem on els col·locarem...

Resumint; que mentre l’oposició abandona el front de batalla en franca retirada (Lara, volent aparèixer com a dialogant davant Dani), i en plena desbandada el grup 3.0, i mentre ningú dona el pas definitiu per ser alternativa a Dani, (ni dins del Consell, ni fora d’ell), cada dia sembla més clar que per a bé o per a mal, la continuïtat de Dani, serà allò de “eso está hechooooo”, i per tant no ens sorprenguem si d’ací en endavant, es produeixen resolucions als temes com el del senyor Pedro Tomás. Dani, està acostumat a portar la SAD com una botigueta particular, i és molt amic dels seus amics. Més del mateix. Amb les grandeses de l’època Dani, i amb les seves misèries, que també las ha hagut, malgrat les vulguin molts ignorar.

dijous, 2 de juliol de 2009

SENTIMENT PERICO COMPLEIX LA SEVA
PROMESA PER MANTENIR-NOS A PRIMERA


Com està de moda això de les promeses, Sentiment Perico, també va decidir que si l’equip es salvava intentaríem fer alguna caminada algun lloc emblemàtic per suar una mica i deixar constància de l’agraïment al destí per haver fet que l’Espanyol militi una temporada més en la divisió d’honor del futbol nacional.

Ho vaig fer aquest cap de setmana passat, sense cap tipus de publicitat, sense intentar que ningú es sumés a la mateixa i sense intentar despertar adhesions “inquebrantables” com l'hi agrada a algú que tots coneixem.

Vaig pensar que si ens salvàvem, seria qüestió de molta sort amb un equip que només havia guanyat quatre o cinc encontres en un 70% de campionat... Tindríem que apel•lar a la flor de nostre President, millor dit, al jardí sencer...

I que millor que anar al lloc precisament d’aquest “jardí”... A Vilassar de Mar, i des d’allà iniciar la pujada a l’emblemàtic “Pic del Castell de Burriac”, per baixar per Argentona, i acabar al mateix lloc de sortida.


Baixador de Vilassar de Mar-Cabrera de Mar.

Doncs així va ser... Començaren la marxa amb 25 minuts de retard, gràcies al caòtic estat de les Rodalíes de Renfe (ho sento, Ramon!, tenia que dir-ho...).

Al migdia vaig arribar al baixador de Vilassar de Mar- Cabrera de Mar, al límit municipal del primer. Després de baixar en sentit contrari uns 100 metres per la N-II, s’agafa la B-502 (Vilassar-Argentona) que serà la que després farem servir per tornar al mateix indret des de la localitat d’Argentona.


Punt quilomètric zero de la carretera de Vilassar a Argentona


Aquest no és el turó on anàvem, si no el Montcabré que es veu des de Vilassar.


Al primer km. de la B-502, apareix davant nostre, majestàtic coronant el cim, el Castell Burriac o de Sant Vicens.Conreus, amb la mediterrània al fons.

La carretera passa per sota l'autopista del Maresme.

Hiverrnacles en el Maresme.


Després de 1900 metres de recorregut de la B-502 a la segona rotonda (de la primera surt la carretera direcció Cabrils), agafem la BV-5021 direcció Cabrera de Mar, seguint la Riera.

1.100 metres després, arribem a Cabrera de Mar (104m.a.), al centre de la població i a la Església de Sant Feliu (126 m.a.). Agafem el Carrer Sant Joan, i 260 metres pujant les primers fortes rampes de la marxa, arribem a una bifurcació a mà esquerra assenyalada com “Camí de Can Segarra”.

Plaça Nova de Cabrera de Mar.

Església de Sant Feliu. Una obra del gòtic a Cabrera de Mar.

Carrer de Sant Joan.

La ruta pel camí de “Can Segarra” gira a esquerra amb un carrer amb fort desnivell fins sortir a la zona coneguda com “Riera” (108 m.a.), uns 270 m. avall. Aquí comença una pista forestal pròpiament dita que puja de manera continuada fins arribar a la Font Picant (abandonada) 1.100 metres amunt.

La Riera

Camí de Can Segarra.

Abandonada "Font Picant" a Cabrera

Vista des de l'alçada, amb la Mediterrània al fons.

El camí de Can Segarra, és una pista forestal en molt bon estat.

A partir d’aquesta zona (Font Picant), s’agafa el camí de la dreta i després de passar per un aparcament, es puja 700 m. per arribar al primer coll (305 m. altitud) i 200 metres seguin la mateixa pista al segon coll (333,6 metres d’altitud) on hi ha un monòlit commemoratiu del 5è Centenari de la Baronia de Municipis del Maresme.

Monòlit.

Ja es divisa el Castell. Aviat arribarem!

La pista forestal que puja a Burriac, amb forta pujada i pitjor estat.


Mataró, vist des de Burriac.

Castell de Burriac
Sense temps per descansar, tornem a enfilar la baixada per mateix indret i un cop arribem a la zona on es desvien els camins agafem la ruta cap a Argentona.

La pista davalla vorejant la carena muntanyenca; caminant 950 metres arribem al desviament que va cap a la Font del Ferro, i després ens trobem ja les primeres cases de les urbanitzacions més llunyanes de Argentona, establint-se ja tres cents metres aball, la caminada per l’asfalt dels carrers de les urbanitzacions.


Desfent el camí per on hem pujat.

Burriac, vist des del camí a Argentona. Per l'altre cara.

Font del Camí. Raja molt poca aigua degut a l'època estacional en que ens trobem.

Arribem a l'asfalt...

Seguint el carrer de Burriac, i el de Cires, s’arriba justament a la pista coberta poliesportiva d’Argentona, (1400 metres i 88 m.a.) lloc on es celebra la habitual “Mongetada Blanc i Blava”.

No deixem posats ja, de donar un tomb per la població i visitar el famós vagó de tramvia de la línia de Mataró, exposat en una de les places del poble.

Cotxe de tramvia exposat com a record de la línia Mataró-Argentona a la Plaça Nova.

I com no !... El cartell de la Mongetada de diumenge...


El lloc on va tenir lloc la darrera "Mongetada Blanc i Blava"

Després de fer uns 600 metres entre anar i tornar visitant els carrers més centrics d'Argentona, just al lloc de la pista poliesportiva està anunciat en la placa quilomètrica la distància que ens separa del baixador de Vilassar-Cabrera:
6 Quilometres per la B -502.

Per aquesta carretera, passarem pel Veinat de Maldà (P.K. 4,8), Sta. Elena d’Agell al costat de la Riera del mateix nom (PK. 3.4), Villa Bugatti (PK 2.2) fins arribar al parc al costat de la rotonda de la carretera variant a Cabrera, que hem agafat a la pujada.

Parc situat abans de la rotonda d'on surt la carretera a Cabrera de Mar

Al final, arribem al baixador completant la ruta: Un desnivell de més de 390 metres d’alçada i un trajecte de 6050 metres de pujada i 9.400 metres de tornada. Total: 15.450 metres, realitzats sota una temperatura superior a 31º centígrads, a les hores centrals del dia.

Cruilla de la N-II amb la B-502. És el punt de sortida i d'arribada.

Quan algú vulgui fer aquesta ruta ja ho sabeu... Us agradarà a bon segur. Ja ho veieu, es surt de Vilassar, fins dalt de tot al castell, símbol de poder i fortalesa, i de passada per Argentona, però no ens enganyem, per acabar de nou altre cop a Vilassar... Ho enteneu, veritat que sí?... Es clar que sí...

XVI TORNEIG NACIONAL ALEVÍ DE F-7
DE BRUNETE: ELIMINATS A QUARTS PER PENALS

GRUP AGRUP BGRUP C GRUP D
REAL MALLORCA10VILLARREAL CF12FC BARCELONA12RCD ESPANYOL9
ALMERÍA5RECREATIVO6GETAFE CF6CA.OSASUNA8
ATHLETIC CLUB5REAL BETIS4SEVILLA FC5VALENCIA CF7
REAL MADRID4AT. MADRID4REAL VALLADOLID4RC DEPORTIVO 4
NUMANCIA2R. SPORTING 3RACING CLUB1MÁLAGA0

TORNEIG ALEVÍ F-7 CANAL +FASE DE GRUPS (1 DE JULIOL)
10:00VALENCIA CF11-1C.A. OSASUNA
10:00VILLARREAL1-0REAL BETIS B.
10:30SEVILLA FC3-0GETAFE CF
10:30ATHLETIC CLUB0-1UD ALMERÍA
11:00DEPORTIVO1-1C.A. OSASUNA
11:00RCD ESPANYOL4-0MÁLAGA CF
11:30ATLÉTICO DE MADRID1-0RECREATIVO
11:30RÁCING CLUB0-1REAL VALLADOLID
12:00REAL BETIS B.1-0SPORTING G.
12:15FC BARCELONA2-0GETAFE (TV CUATRO)
12:30UD ALMERÍA 2-2CD NUMANCIA
13:00VALENCIA CF3-1MÁLAGA (TV CUATRO)
13:45REAL MADRID0-1REAL MALLORCA
17:30DEPORTIVO1-0MÁLAGA CF
17:30ATLÉTICO DE MADRID0-1SPORTING G.
18:00RECREATIVO3-2REAL BETIS
18:00RCD ESPANYOL 0-1C.A. OSASUNA
18:30FC BARCELONA3-0SEVILLA FC
18:30ATHLETIC CLUB2-0REAL MALLORCA
19:00VALENCIA CF2-0DEPORTIVO
19:00REAL MADRID 2-0CD NUMANCIA
19:30ATLÉTICO DE MADRID0-1VILLARREAL CF
19:30RECREATIVO4-0SPORTING G.
20:00REAL MALLORCA 2-1UD ALMERÍA
20:00FC BARCELONA2-0RACING CLUB
20:30REAL MADRID0-1ATHLETIC CLUB
20:30REAL VALLADOLID0-1GETAFE CF
(Dijous, 2 de Juliol).
10:00VILLARREAL CF1-0SPORTING G.
10:00ATHLETIC CLUB0-0SD NUMANCIA
10:30VALENCIA CF0-1RCD ESPANYOL
10:30SEVILLA FC0-0REAL VALLADOLID
11:00RACING CLUB0-1GETAFE CF
11:00C.A. OSASUNA3-2CF MÁLAGA
11:30REAL MALLORCA5-0SD NUMANCIA
11:30VILLARREAL CF1-0RECREATIVO
12:00RCD ESPANYOL5-0DEPORTIVO
12:15REAL MADRID2-2UD ALMERÍA (CUATRO)
13:00ATLÉTICO DE MADRID1-1REAL BETIS (CUATRO)
13:45FC BARCELONA6-0R VALLADOLID (CUATRO)
...
QUARTS DE FINAL
18:10VILLARREAL CF1-2UD ALMERÍA (2)
18:50RCD ESPANYOL

0-0*2-3

GETAFE CF (4)
19:30REAL MALLORCA2-2*RECREATIVO (CUATRO) 3
20:15FC BARCELONA3-1 C.A OSASUNA (CUATRO) 1
...
SEMIFINALS (3 DE JULIOL)
13:00FC BARCELONA1-0GETAFE FC (CUATRO)
13:45ALMERÍA1-0RECREATIVO (CUATRO)
.
3er. i 4rt LLOC
19:00GETAFE CF0-4RECREATIVO
FINAL
19:50FC BARCELONA2-1ALMERÍA (CUATRO)

dimecres, 1 de juliol de 2009

S'HA CONFIRMAT L'ADÉU DE DIEGO MORATA
COM A TÈCNIC DEL FEMENÍ

L'ALEVÍ GUANYA 4-0 AL MÁLAGA, I PERD AMB L'OSASUNA 0-1 AL TORNEIG ALEVÍ DE F-7 CANAL +. DEMÀ ES JUGARÀ EL PASSI A QUARTS DAVANT VALENCIA I DEPORTIVO. ADOLFO BARA HA DEIXAT DE SER EL CAP DE MÀRQUETING DEL RCD ESPANYOL.
Morata no segueix al femení

Tal com va anunciar Sentiment Perico, d’urgència i en rigorosa exclusiva el passat dissabte al vespre, Diego Morata tenia molts números de no continuar com a tècnic del femení espanyolista.

De fet, dissabte, en un 99% deixava de ser el tècnic per la propera temporada de l’equip femení, malgrat haver guanyat la Copa de la Reina. Ens va faltar collons per dir que deixava de ser tècnic del femení l’1 de juliol, però, es clar, quedava aquest 1%, i en un club com el nostre, on impera “el que avui es blanc, demà pot ser negre” i a l’inrevés..., un 1% a vegades és molt, i en aquest modest mitjà, només diem allò que es verídic. L’opinió es lliure, però els fets son sagrats, i en altres mitjans potser llegireu contínuament tota classe de remors i noticies que mai s’acaben confirmant; però aquí no. Aquí el que es diu, o es veritat, o acaba sent-lo. L’opinió és altre cosa. Forma part de la llibertat de cadascú.

Tot era pendent d’una reunió al més alt nivell dins el futbol femení, per que el màxim dirigent del futbol femení, no trobava explicacions coherents a la davallada de l’equip en la segona volta de la Superlliga després d’acabar la primera volta líder, i cloure el campionat en quarta posició, però el més greu, a 21 punts del campió.

A més, les relacions de Morata amb el planter, per molt que Jaume Martínez hagi intentat apagar molts focs durant la temporada, han estat molt difícils. No hi havia que buscar culpables, però tampoc podien tapar-se els problemes de l’equip amb el triomf final a la Copa de la Reina. Morata i les noies ho van intentar, però l’adaptació del tècnic, acostumat a liderar un vestidor d’homes amb el “fuet” si feia falta, xocava moltes vegades amb la dificultat de portar un vestidor de una vintena de noies, i moltes molt joves. Li faltar mà esquerra en més d'una situació.

Ningú pot negar la dedicació, el sacrifici per tirar endavant l’equip, de Diego Morata. Un entrenador que ha conduït a l’Espanyol a un títol mereix sortir amb honor i reconeixent-se també el seu mèrit. Però repeteixo, les relaciones i l’adaptació l’hi va complicar massa l'existència. I en mig de tot, les “invitacions” a sortir de l’entitat a Marta Cubí i Núria Guardia, tot just després de que els rectors de l’entitat, amb Ramió al capdavant poguessin apagar les darreres brases que encara fumejaven del “cas Noemí Rubio”. Aquestes sortides i la manera en que Diego Morata va enfocar l’assumpte cara a l’afició, en els que es deia que ell no les havia fet fora, i que “podien seguir entrenant si així ho desitjaven”, potser va ser la gota que va fer vessar el got.

L’equip a la Copa de la Reina es va refer, i va acabar deixant fora al subcampió i al campió de la Superlliga, i apallissant al Prainsa en la final. Malgrat l’èxit final, no ha estat suficient la valoració feta pels dirigents de la secció per apostar de nou per Diego Morata. Des de aquestes línies i comprenen el difícil que és entrenar noies per qui no ha fet abans, li desitgem la millor sort tant si es queda al RCD Espanyol en altres funcions, com si marxa a altre club. Gràcies per la part que li toca, senyor Morata. La reestructuració al femení no ha fet més que començar.

ENTREVISTA A RAMON RIUS,
EX PRESIDENT DE LA FCPEEncetem aquesta ronda d’entrevistes un cop la temporada s’ha acabat i ha finalitzat el turment que ha significat aquest autèntic calvari que ha viscut l’entitat espanyolista en la major part de la mateixa, i amb calma i tranquil·litat, ens prenem el temps suficient per reflexionar amb uns quants pericos que tinguin a bé, sotmetre’s a les entrevistes de Sentiment Perico, sempre naturalment...“SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC”.
Avui ho fem amb el darrer president de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol i que va deixar el càrrec al final del seu mandat, reintegrant-se de nou a la presidència de la Penya, El Perico Ferroviari.

Amb Ramon Rius, hem volgut palpar l’actualitat des del seu particular punt de vista i que ens fes cinc cèntims de la seva etapa al front de la FCPE, que malauradament malgrat tota la seva tasca, ha passat a ser recordada pel fet accidental que tots sabeu. Amb el pas del temps, i amb més tranquil·litat repassem allò i altres temes del RCD Espanyol.

En primer donar-te les gràcies.

Molt més tranquil, suposo ara que ja has deixat les responsabilitats al front de la FCPE?

Tranquil a nivell personal, no tant per l’Espanyol que m’ha fet patir moltíssim aquesta temporada. Vaig fer una promesa que si ens salvàvem pujaria al Santuari de Núria per agrair-ho i ho vaig fer, conjuntament amb els membres de l’anterior Junta de la FCPE i d’altres pericos, el diumenge 28 de juny.Com valores aquest període dins la FCPE i en especial tot el succeït amb el famós tema de Glasgow, amb la perspectiva del temps?

Jo crec que a banda del tema de Glasgow, que més endavant comentaré, la FCPE quan vam arribar –desembre 2005- vivia un moment crític després de la dimissió d’en Vicenç Nos. Ens varem trobar una Federació dividida entre els que recolzaven en Vicenç i els que van fer que dimitís . En aquest mon és molt difícil tenir a tothom content, però crec que vam aconseguir unir de nou a tots els penyistes, també vam modernitzar-la (una nova pàgina web, agilitat en els tràmits per a la creació de penyes).

Durant aquests 3 anys s’han creat més de 30 penyes, ha hagut un ressorgiment del moviment penyístic. S’ha fomentat una estreta relació amb el Club mitjançant la participació de la FCPE en l’Àrea d’Expansió, s’ha informat de tots els actes realitzats als mitjans de comunicació i també per mitjà de la pàgina web del Club. Hi ha hagut representació de la FCPE en tots els actes celebrats per les penyes. Hem realitzat tres Gales, totes elles d’una forma atractiva i dinàmica, amb presentadors/es Pericos (Chiqui Martí, Carles Flavià, Sergi Mas, Rocio Madrid) que no han cobrat res per la seva col•laboració.

S’ha aconseguit que cada any hagués més assistents i més nombre de penyes. Hem col•laborat en la preparació dels Aplecs de Vilafranca del Penedès, Roses i Sant Cugat del Vallès, deixant molt “encarrilat” l’Aplec de Vilassar de Mar.

Vam organitzar el partit de Pericos Solidaris (23/12/2006) aconseguint 8000 € (5000€ per la Fundació Escó i 3000€ per un Orfanat a la India).
S’ha organitzat tot el tema del trasllat de les penyes al Nou Estadi de Cornellà-Prat, organitzant de la millor manera la forma d’ubicar als 2502 penyistes; i reunions per a tractar el tema dels autocars.

Hem organitzat la Final de la Copa del Rei de Madrid , que va ser el desplaçament més important i massiu de les penyes (12000 penyistes) , també s’han organitzar els viatges de la Copa de la UEFA de les dues temporades així com d’altres (semifinal copa del rei a la Corunya, Final Copa de la Reina a València, ascens de 3a a 2a B a Vila-Real... etc.)

La FCPE va participar en l’organització de la Final de Glasgow, repartint a prop de 5000 entrades als penyistes. Aquest sens dubte ha estat el moment més dur pels membres de la Junta atès que varem ser víctimes d’una estafa que va impedir que un grup de penyistes i socis no poguessin estar a Hampen Park. Al cap de dos anys la justícia ens ha donat la raó i varem cobrar els diners que nosaltres ja havíem avançat per a poder pagar a totes les persones estafades.Quina imatge penses que tenen la majoria de socis del RCD Espanyol sobre el moviment penyístic? Es valora prou, l’esforç dels que ocupen càrrecs de manera altruista? Que els hi diries a tots aquells que pensen que les penyes només serveixen per celebrar dinars i sopars d’aniversari, i tenir avantatges en temes d’entrades en finals, com he sentit en més d’una ocasió?

Els penyistes, com sempre he dit, estan a primera línea de foc. Tothom els coneix atès que tenen locals i participen activament en la vida social dels seus pobles o ciutats; molta gent que ens critica als penyistes solament i com a molt van cada quinze dies a veure un partit de futbol al camp, i no sabem res més del nostre Club, màxim el que escolten per la televisió o la radio. Dubto que molts d’ells donin la cara per defensar al nostre Club com fa la majoria dels penyistes.A més, els teus fills juguen a futbol... L’Andrea al femení, i el nen al Sant Gabriel. Patiment afegit, no...?

Aquest patiment és diferent, és com a pare, per a mi és un orgull que la meva filla defensi els colors de l’Espanyol. I pel que fa a l’Albert també n’estic orgullós d’ell per la seva trajectòria esportiva com a porter de futbol.
Vas dir que marxaries a la fi del teu mandat i així ha estat, tot i que sempre el nostre President en els actes públics, t’insistia que fessis com fa ell...

S’ha de ser conseqüent amb el que un pensa i amb el que és diu; jo vaig dir que marxaria quan finalitzés el meu mandat i que no em presentaria a la reelecció i així ho vaig fer; en Carles Flavià al sopar del 9è aniversari del Perico Ferrovari -6 de febrer de 2009- va dir que “en aquest país no dimiteix ni se’n va ningú, però en Ramon Rius és una excepció d’honestedat”. Va ser tot un orgull per mí escoltar aquestes paraules.Penses que marxarà o esgotarà el seu mandat?

Esgotarà el seu mandat bé com a President o com a màxim Accionista.
Creus que l’Espanyol trobarà ràpidament un “recanvi de garanties” per la Presidència entre els noms apareguts, o de moment encara no ha sortit el “mirlo blanco” que es diria en castellà.

Un “recanvi de garantia” només pot ser una persona que nomenin consensuadament els dos principals accionistes, qualsevol altre persona sense el suport d’algun d¡ells no té res a fer, malauradament som una S.A.D.Fins on pot influir Cornellà-Prat en aquest salt de qualitat que l’Espanyol té que donar per consolidar-se definitivament com un gran en tots els nivells?

Per a mi aquesta és la màxima esperança per a poder donar aquest salt de qualitat ara o mai, és el moment de sortit de la mediocritat.Com valores l’actuació fins ara de l’equip d’Alberto Ariza i sobre tot la difícil postura en tot el tema envers l’actual consell, i l’exigència de responsabilitats, al veure’s entre mig d’aquelles penyes que volen que rodin caps (el del President del RCDE el primer) i aquelles penyes que a l’altre cantó de l’espectre espanyolista, volen afermar la continuïtat de Sánchez Llibre al front de l’entitat?.

La Junta de la FCPE, encapçalada per l’Alberto Ariza, té el meu respecte pel que fa, però penso que ell ha estat influenciat per factors externs a la Federació i al final ha acabat formant un gran embolic que no contenta ni a uns ni als altres, tot això ha produït de nou una escissió al sector penyistic .Per que les Penyes tenen, o han de tenir molta força, però per desgràcia, això ja no és un club si no una SAD...

Les penyes tindran la força que vulguin tenir els penyistes; hi ha una gran majoria de penyistes que alhora són petits accionistes. Malauradament com en totes les SAD aquesta força sempre pertany als màxims accionistes.Tamudo si, o Tamudo no...

La meva opinió personal és que Tamudo per sempre.


Pochettino i Feliciano, han de ser reconeguts pel Vaticà, per que han obrat un autèntic miracle, salvant un equip enfonsat, totalment desnonat anímica i esportivament?

Els jugadors han fet el miracle, han fet possible que amb en Pochettino les coses funcionessin com en el seu moment van fer que les coses No funcionessin ni amb en Marquez ni amb enl Mané.
Com és possible que un equip ofereixi ja varies temporades dues cares tant diferenciades (els millors i els pitjors, líders i cuers, 14 encontres sense guanyar i 25/30), com ens ha ofert aquesta temporada, o les dues voltes de la passada, o la famosa del gol de Coro mentre celebràvem la Copa del Rei, etc., etc.?

La llei dels vestidors continua vigent; sempre ha estat així i seguirà . Si tenen afinitat amb l’entrenador l’equip dona un plus mes i si es al contrari doncs “els que tenen que tirar del carro” desapareixen.Creus que som massa conformistes, massa acostumats a sortint-nos de totes i fins que no estem amb l’aigua al coll, no espavilem? Penses que aquest hipotètic conformisme acaba influint en cada jugador que aterra a la nostra entitat?.

Això és com l’himne antic que deia “somos entre los grandes siempre el más modesto ... y orgullosos de ello hemos de estar” que collons així sempre serem uns mediocres i mai creixerem.


Socialment, com ens em podem sortir d’aquest “Nacionalculerisme” imperant?

Guanyant títols i lluitant fins als final per Campionats, Champions, Uefa... la gent és fa dels equips guanyadors.

Sabem el que som i el que volem ser de grans? Tenim clares, inclòs, quines son les veritables senyes d’identitat del club, quan s’observa les discussions sempre estèrils sobre banderes, “ny”, “ñ”, himnes, etc.?

Tots tenim uns mateixos colors (blanc-i-blau) hem de deixar les idees polítiques a la porta però sense oblidar les nostres arrels i la nostra història (un Club fundat per estudiants Catalans a la ciutat de Barcelona).


Hi ha masses enveges, odis, i egos, a la nostre entitat?.

Els socis més antics diuen que som un equip amb continues lluites de famílies, és cert això no beneficia al nostre Club, impedeix el nostre creixement. Hauríem d’aprendre dels errors del passat per a no tornar-los a repetir.Com valores l’actitud de l’afició, donant un clar exemple de com sortint cap endavant remant tots junts a la mateixa direcció?

Ha estat vital per a la salvació del nostre equip, som el número 12. I una de les aficions que en els moments més durs sempre estem fem pinya al costat del nostre equip.Moltes gràcies a Ramon Rius.


dimarts, 30 de juny de 2009

HA MORT CAROLINA RODRÍGUEZ:
FILLA DEL NOSTRE FUNDADOR, ÁNGEL RODRÍGUEZ


Ha mort Carolina Rodríguez Biciana, a l’edat de 98 anys.
Carolina era la filla del fundador del RCD Espanyol, Ángel Rodríguez Ruiz.

Des de Sentiment Perico ens sumem a les mostres de condol dirigides a la família de la finada, i a tota la família espanyolista.

El funeral en la seva memòria tindrà lloc demà dimecres 1 de juliol, a les 15.30 h, al Tanatori de la Ronda de Dalt (C/ Escala Déi, 17-37, sortida 4 de la Ronda de Dalt). La sala de vetlla és la número 5.

Descansi en pau, Carolina Rodríguez.

RENOVACIONS DELS CARNETS NO
DOMICILIATS, PER LA TEMPORADA 2009/10


Aquest dimecres 1 de juliol es posarà en marxa la renovació dels abonaments no domiciliats. Aquesta es podrà realitzar al Punt d'Atenció de l'Estadi Olímpic de dilluns a divendres de 10h a 19h i dissabtes de 10h a 14h.

La renovació es podrà realitzar per dues vies diferents:

  • Per telèfon trucant al 902.666.902 i realitzant el pagament amb qualsevol targeta financera (excepte American Express i Dinners). Fins al 10 de juliol es podrà sol•licitar l'enviament del carnet al domicili. Passada aquesta data, per poder garantir-li l'assistència a la inauguració del nou estadi el 2 d'agost haurà de renovar en el Punt d 'Atenció al soci de l'Estadi Olímpic que romandrà operatiu fins dissabte 1 d'agost. Li recordem que el dia de la inauguració no es tramitaran noves altes ni renovacions. En qualsevol cas haurà de facilitar el compte corrent del banc o caixa que vostè desitgi per la renovació de posteriors temporades.

  • Al Punt d'Atenció al Soci situat fins a l'1 d'agost al Gol Nord de l'Estadi Olímpic. El pagament haurà de ser en efectiu o targeta i en qualsevol cas haurà de facilitar el compte corrent del banc o caixa que vostè desitgi per la renovació de posteriors temporades.

El Punt d'Atenció al Soci es tancarà entre el 3 i el 9 d'agost, els dos inclosos, per realitzar el trasllat al Nou Estadi de Cornellà-El Prat. A partir del 10 d'agost estarem a la seva disposició a les noves oficines de Cornellà-El Prat.

Els abonaments que a 21 de setembre de 2009 no hagin estat renovats es posaran de nou a la venda.

Recordem que per poder assistir a la inauguració del nou estadi de Cornellà-El Prat, els nostres socis hauran de tenir renovat l'abonament de la temporada 2009/2010. Per això tota alta o renovació que s'efectuï amb posterioritat al 10 de juliol haurà de tramitar-se personalment al Club.

Informem, per a aquells que es vulguin fer socis de l'entitat blanc-i-blava, que totes les zones del camp estan completes excepte Tribuna Presidencial. Recomanem que les noves altes es realitzin a través de l'aplicació del web (poden accedir fent clic aquí).

RCD ESPANYOL.

ASSEMBLEA DE SOCIS
DE LA GPE MANIGUA


Ahir va tenir lloc l’Assemblea Ordinària de socis de la GPE Manigua, que es va dur a terme en la seu social d’aquesta ambaixada perica al Carrer Desfar de Barcelona.

Després de l’aprovació de l’acta de la darrera assemblea, es van aprovar per unanimitat les comptes de l’exercici que es salden amb superàvit, eixugant el dèficit de l’exercici anterior, i posteriorment el President Dani Bosch va procedir a exposar als presents l’informe de gestió d’una temporada a la que va qualificar de “molt dura” en tots els aspectes, ja no sol per la trajectòria del propi RCD Espanyol, si no pels “pals a les rodes” que bastant sovint ha patit aquesta penya, pel seu propi inconformisme, i la seva total independència a l’hora d’encarar els temes, sense altre consideració que el propi interès per l’entitat espanyolista.

La noticia positiva va ser la confirmació que l'Ajuntament de Barcelona ha resolt adjudicar a la Gran Penya Espanyolista Manigua un estand a la XIV Mostra d'associacions amb motiu de les Festes de la Mercè. Per tant, després d'un any d'obligada absència, tornarà a ser present a les festes de la ciutat comtal.

Amb el torn de precs i preguntes va finalitzar una plàcida assemblea.

dilluns, 29 de juny de 2009

6ena SORTIDA DE PERICOS MOTEROSPericos Moteros organitza la sisena sortida el proper dissabte 4 de Juliol, dirigint-se a la població de Cardona (Bages), a 85 km., fent una parada a meitat de camí.
Un cop s'hagi arribat a Cardona, els que així ho desitgin poden visitar les famoses coves de sal.
http://www.salcardona.com/Cas/photo.html


Si es disposa de temps, també en principi es podria fer un tomb pel bonic poble medieval amb el seu castell.

http://www.salcardona.com/Cas/castellvisites_n.htm

La sortida serà des de la Ciutat Esportiva de Sadrià a les 8:30 hores.

Per a més informació, dirigir-vos a:

http://pericosmoteros.blogspot.com/


EL TORNEIG C+, ENGUANY A TERRES GALLEGUES

Aquest any, l'edició XVI del Torneig Aleví Canal +, tindrà com a seu la ciutat d' A Coruña, i es disputaran els encontres en el Camp "de la Torre de Hércules" de la capital gallega entre els dies 1 i 3 de Juliol.

També ha canviat la denominació del torneig, que enguany s'anomena "Torneo Blue BBVA Nacional Alevín de F-7".

Els grups estan formats de la següent manera:


GRUP AGRUP BGRUP C GRUP D
REAL MADRIDAT. MADRIDFC BARCELONAVALENCIA CF
ATHLETIC CLUBVILLARREAL CFSEVILLA FCRCD ESPANYOL
REAL MALLORCARECREATIVORACING CLUBRC DEPORTIVO
ALMERÍAREAL BETISREAL VALLADOLIDOSASUNA
NUMANCIAR. SPORTING G.GETAFEMÁLAGAEls encontres son els següents:


TORNEIG ALEVÍ F-7 CANAL +FASE DE GRUPS (1 DE JULIOL)
10:00VALENCIA CF-C.A. OSASUNA
10:00VILLARREAL-REAL BETIS B.
10:30SEVILLA FC-GETAFE CF
10:30ATHLETIC CLUB-UD ALMERÍA
11:00DEPORTIVO-C.A. OSASUNA
11:00RCD ESPANYOL-MÁLAGA CF
11:30ATLÉTICO DE MADRID-RECREATIVO
11:30RÁCING CLUB-REAL VALLADOLID
12:00REAL BETIS B.-SPORTING G.
12:15FC BARCELONA-GETAFE (TV CUATRO)
12:30UD ALMERÍA -CD NUMANCIA
13:00VALENCIA CF-MÁLAGA (TV CUATRO)
13:45REAL MADRID-REAL MALLORCA
17:30DEPORTIVO-MÁLAGA CF
17:30ATLÉTICO DE MADRID-SPORTING G.
18:00RECREATIVO-REAL BETIS
18:00RCD ESPANYOL -C.A. OSASUNA
18:30FC BARCELONA-SEVILLA FC
18:30ATHLETIC CLUB-REAL MALLORCA
19:00VALENCIA CF-DEPORTIVO
19:00REAL MADRID -CD NUMANCIA
19:30ATLÉTICO DE MADRID-VILLARREAL CF
19:30RECREATIVO-SPORTING G.
20:00REAL MALLORCA -UD ALMERÍA
20:00FC BARCELONA-RACING CLUB
20:30REAL MADRID-ATHLETIC CLUB
20:30REAL VALLADOLID-GETAFE CF
(Dijous, 2 de Juliol).
10:00VILLARREAL CF-SPORTING G.
10:00ATHLETIC CLUB-SD NUMANCIA
10:30VALENCIA CF-RCD ESPANYOL
10:30SEVILLA FC-REAL VALLADOLID
11:00RACING CLUB-GETAFE CF
11:00C.A. OSASUNA-CF MÁLAGA
11:30REAL MALLORCA-SD NUMANCIA
11:30VILLARREAL CF-RECREATIVO
12:00RCD ESPANYOL-DEPORTIVO
12:15REAL MADRID-UD ALMERÍA (CUATRO)
13:00ATLÉTICO DE MADRID-REAL BETIS (CUATRO)
13:45FC BARCELONA-R VALLADOLID (CUATRO)
...
QUARTS DE FINAL
18:101er Grup B-2on. Grup A 2
18:501er. Grup D-2on. Grup C 4
19:301er. Grup A -2on. Grup B (CUATRO) 3
20:151er. Grup C- 2on. Grup D (CUATRO) 1
...
SEMIFINALS (3 DE JULIOL)
13:00Guanyador 1-Guanyador 4 (CUATRO) 5
13:45Guanyador 2-Guanyador 3 (CUATRO) 6
.
3er. i 4rt LLOC
19:00Perdedor 5-Perdedor 6
FINAL
19:50Guanyador 5-Guanyador 6 (CUATRO)

S E N T I M E N T P E R I C O . C O M