dissabte, 7 de juny del 2014

EL JUVENIL "B" QUEDA ELIMINAT EN PERDRE
DAVANT L'EUROPA 0-2 I NO HI SERÀ A LA GRAN FINAL













RCD Espanyol Juvenil “B”: 0 – CE Europa “B”: 2

CE Europa "B" i Reus Deportiu (ambdós conjunts han jugat enguany a Preferent Juvenil quedant primers als seus respectius grups) jugaran la final del Campionat Cadet de Juvenils contra tot pronòstic. En el camí es van quedar Barcelona, Badalona i Lleida. Avui l’oportunitat se li presentava d’or al quadre entrenat per Fran Navarro de fer-se amb un lloc a la final i finalitzar de manera brillant una temporada per oblidar en la que fins el darrer moment del darrer partit perillà la permanència jugant-s’ho el tot pel tot en els noranta darrers minuts.

Després de superar al Gironés-Sàbat en quarts, avui en el marc del camp primer de la Ciutat Esportiva a un horari força matiner (10:00h.) els blanc-i-blaus ho tenien tot de cara per fer-se amb el bitllet de la final. Però després d’una primera mitja hora en el que el domini ha sigut total i les millors ocasions no han finalitzat en gol pel desencert en els metres finals, el gol encaixat ha marcat de nou el camí del fracàs doncs en el segon temps l’equip ja no ha sigut el mateix i a la menor oportunitat els de Gràcia han sentenciat amb un segon gol a manca de vint-i-tres minuts pel final del partit. Ja no hi ha hagut reacció. L’equip estava ja enfonsat anímicament i una renda de dos gols no s’aixeca així com així i més després de vista la trajectòria de l’equip al llarg de la temporada.

Semblava que l’Espanyol sortia a per totes a resoldre ràpid. Als dos minuts una penetració de Joel per la dreta acaba amb el remat dins l’àrea petita d’Èric Gràcia complicat però que ho ha intentat.  La rèplica visitant un minut després amb una centrada de Soto que es passeja perillosament i no arriba tot sol per ben poc Caralt. De nou Eric Gràcia estigué a prop del gol en un centre des de l’esquerra a càrrec de Rivas.

La més clara quan Labiano avança i en arribar a la frontal deixa anar un tret que no pot blocar el meta europeista i la pilota franca li cau a Eric Gràcia qui tot sol a boca de canó dins la petita remata amb el pit i amb agilitat i fortuna torna a salvar el porter.  Més be ho va fer en la següent jugada quan dins l’àrea fa un bon revers Èric Gràcia però el seu remat compta amb la intervenció del meta qui cobria perfectament.  Un servei de cantonada des de la dreta a càrrec de Melendo és a punt d’introduir-se’l el propi porter amb la mà, acabant la bola de nou a córner.  Als 28’ es demanà penal sobre Eric Gràcia però la jugada fou confusa amb una topada, i posterior caiguda del defensor sobre el davanter centre espanyolista.  Alex (Foto 18èna) tampoc encerta amb la intenció de col·locar l’esfèrica per sobre la tanca,  en un lliure directe a pocs metres de la frontal.

I després d’aquest domini intens dels locals, l’Europa aprofita la primera vegada que remata a porteria. Lozano fa un bon moviment i es desfà de l’oposició dels centrals (veure foto 16èna) i es queda tot sol davant Pol Agustí a qui acaba afusellant amb tota l’avantatge i sense que pugui fer res el meta espanyolista.  Era el 0-1 que posava l’eliminatòria coll amunt pels de Fran Navarro.

En el segon temps, Rafael Baldrés substitueix al central Max, situant-se Alex de central, però al minut i escaig aquest també es substituït (suposem que per lesió) i és Gonzalo qui amb Melero formarà parella a l’eix de la cobertura fins el final del partit.  El partit baixa molt amb un Espanyol molt tocat anímicament que no troba la manera d’arribar amb perill com si havia fet el primer temps.

L’ocasió més clara del primer quart d’hora de la represa fou per Èric Gràcia qui tot sol remata de cap alt, una pilota molt passada en un llançament de cantonada de Melendo.  Adrián Rivas deixa el seu lloc per Cristopher, qui tampoc aportarà més i els minuts van passant perillosament fins que en el 67’ l’Europa agafa en una contra a la defensa espanyolista en un 2 contra 3  i el jugador visitant s’escapoleix perfectament de l’oposició espanyolista i dona un passi interior per Borrull qui engalta un tret ajustat a la dreta que es converteix en el 0-2. La sentència inapel·lable.

Al 77’ en acció individual ho intenta Eric Gràcia però rodejat de contraris quan entra dins l’àrea i remata, la pilota colpeja en la cama d’un defensor i se’n va a córner. En una falta penjada per Labiano el remat d’Eric deixa bastant que desitjar. El central Melero aconsegueix marcar de remat ras però ja estava invalidada l’acció per fora de joc.  L’Espanyol es dilueix en pilotes perdudes, centres defectuosos... Fàcil per l’Europa que no dona opció i és a punt de fer el tercer en el 90 quan Borrull arrenca i superant a Melero, garrotada d'aquest tot just la línia de l’àrea (es reclamà penal tot i que no quedà clar si era dins des de la nostra posició), però el col·legiat no es vol complicar pr poc amb tot decidit i la jugada la finalitza Caralt amb un remat ras creuat que surt fora.

Els europeistes ho celebren eufòricament, mentre l’Espanyol posà fi a una temporada per oblidar.   
 

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Labiano, Erik Sarmiento, Max, Melero, Alex, Joel, Patrick, Eric Gràcia, Melendo i Adrián Rivas.
Substitucions: Rafael per Max, m. 46; Gonzalo per Alex, m. 47; Cristopher per Adrián Rivas, m. 63; Marc Miquel per Joel, m. 73. Altres suplents: Moha (p.s.) i Antoine.

CE Europa: Quim Nadal, Guillem Albert, Alejandro Royuela, Pablo Tramillas, Fidel Bernabeu, David Sasson, Eric Caralt, Javier Prats, Alejandro Lozano, Alex Vera i Marc Soto.
Suplents: Jordi Suils (p.s.), Pol Tunsch, Sergi Ayllon, Víctor Romero, Guillem Josa, Jordi Borrull i Marc Montero.

Àrbitre: Xavier Codina Casanovas, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Adrián Delgado Gullón i Xavier López Roure.  Cartolina groga a Gonzalo, m. 81 per par espanyolista.

Gols: 0-1: Alejandro Lozano, m. 37; 0-2: Jordi Borrull, m. 67.

Incidències: Encontre corresponent a les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, (eliminatòria a partit únic), disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel serè, ambient assolellat i càlid. Al començament del partit unes seixanta persones (familiars en la seva majoria i personal esportiu), i durant el partit s’ha arribat a les cent-cinquanta (amb sorollosa presència de seguidors europeistes





LA PENYA ESPANYOLISTA DE SANT ADRIÀ,
A LA 9èna. MOSTRA D'ENTITATS DE SANT ADRIÀ





(Plaça de la Vila, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

Avui dissabte 7 de juny té lloc a Sant Adrià del Besós la 9èna. Mostra d’Entitats a la Plaça de la Vila, esdeveniment de caràcter bianual que es celebra des de l’any 2000.  De les 187 entitats que hi ha a tot el municipi, cal destacar la Penya Espanyolista de Sant Adrià amb Josep Guillen Borrás al capdavant, enguany ha tornat a estar present amb un estand (el número 32) a aquest esdeveniment de la ciutat de Sant Adrià.    


divendres, 6 de juny del 2014

EL CADET FEMENÍ HAURÀ DE SUAR A MANRESA,
DESPRÉS DEL CURT RESULTAT DE L'ANADA

Fotos d'arxiu: CE Manresa - RCD Espanyol, en categoria Cadet - Infantil Femení (torneig complementari) 

RCD Espanyol Cadet Femení: 5 – CE Manresa: 4

Resultat curt el que va obtenir el cadet femení espanyolista davant el CE Manresa en aquest duel que enfrontava en la Dani Jarque als campions de lliga dels grups 3r i 2n. respectivament, en el que era l’anada de les semifinals del Campionat de Catalunya d’aquesta categoria.  

Diumenge al Mpal. Nou Congost de la capital del Bages, l’equip d’Ariadna Ciércoles haurà de fer valer aquesta mínima avantatge si vol està present en la final de Sant Feliu del proper cap de setmana. Recordem que el RCD Espanyol ha sigut el campió de Catalunya en les dues darreres temporades derrotant en la final a l’AEC Manlleu i s’ha adjudicat la lliga del seu grup en les tres darreres temporades. Per tant, a dos partits del tercer doblet consecutiu de la tècnic espanyolista.        


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Judith Pérez, Claudia Marcos, Mónica Mayorgas, Nicole Rubio, Cristina Garriga, Andrea López, i Ariadna Marzo.
També: Mireia López, Julia Cerdán, Natàlia Gómez,  Sheila González, Irene Fernández, Luisa Ródenas (p.s.) i Sara Ismael.

CE Manresa: Marta Valeriano, Claudia Pala, Alba Arco, Sara Martínez, Marta Bosch, Ana Gómez i Marta Guirado.
També: Laura Vilesca, Marta Guitart, Esther Haro i Marta Ortiz.

Àrbitre: Sergio Suárez Pérez, de la delegació de Barcelona. Cartolines grogues a les locals Mónica Mayorgas, m 23 i Cristina Garriga, m. 50.

Gols: 0-1: Ana Gómez, m. 16; 1-1: Andrea López, m. 20; 2-1: Sara Ismael, m. 23; 2-2: Marta Ortiz, m. 24; 3-2: Cristina Garriga, m. 43; 4-2: Julia Cerdán, m. 58; 4-3: Ana Gómez, m. 67; 5-3: Julia Cerdán, m.70; 5-4: Ana Gómez, m. 73.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada de les Semifinals del Campionat de Catalunya Cadet-Infantil Femení, disputat el matí del passat diumenge al camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

   

AVUI DONA INICI A ELX, LA FASE NACIONAL
DE LA "NIKE PREMIER CUP" DE CADETS DE PRIMER ANY


Avui divendres 6 de juny donarà inici una temporada més la fase espanyola de la NIKE PREMIER CUP de cadets de primer any que per tercer any consecutiu tindrà lloc a la ciutat alacantina d’Elx.   

Hi prendran part dotze clubs en edad de cadets de primer any, dividits en quatre grups de tres equips. La fase de grups tindrà lloc avui divendres, i les eliminatòries de quarts i semifinals es jugaran dissabte; tots aquests encontres es disputaran a la Ciutat Esportiva Juan Ángel Romero d’Elx. Diumenge tindran lloc la gran final i els diversos encontres per determinar el lloc final de cada equip i es disputaran a l’Estadi Martínez Valero d’Elx.

Els quatre grups son els següents: A (Real Madrid CF, Sevilla FC i Eche CF); B (Valencia CF, RCD Espanyol i Real Betis); C (Athletic Club, FC Barcelona i Málaga CF); D (Villarreal CF, Atlético de Madrid i Real Sociedad).

L’edició d’enguany és la 21èna. d’aquest prestigiós torneig i la tercera d’elles (1996) se l’adjudicà el RCD Espanyol conquerint la fase europea en vèncer en la final disputada a Manchester, al Borussia de Dortmund.   



TASCA COMPLICADA PER UN INFANTIL FEMENÍ
QUE TÉ QUE AIXECAR UNA DIFERÈNCIA DE DOS GOLS

Fotos d'arxiu dels dos enfrontaments amb el FCB a la Dani Jarque (en lliga i en torneig complementari).

FC Barcelona: 3 – RCD Espanyol Infantil-Aleví Femení: 1

Dos gols de desavantatge fou el resultat del partit d’anada que l’Espanyol disputà en Can Barça corresponent a l’anada de les semifinals. En el que es pot considerar una final anticipada (duel entre campió i subcampió de lliga del grup 1er.) les barcelonistes colpejaren primer i son les favorites per endur-se una eliminatòria que a les blanc-i-blaves se’ls hi ha posat coll amunt.  

Els precedents no criden al optimisme:  En els cinc encontres disputats (lliga, complementari i el partit del dissabte passat), quatre derrotes espanyolistes per tan sols un empat a dos gols en l’encontre de lliga disputat a la Dani Jarque. Es clar que amb la política que porta a terme el conjunt culer,  confeccionant plantilles sense necessitat de tenir equips inferiors (alevines, benjamines, etc.), doncs arrabassa tot el que destaca dels clubs rivals (enguany hi ha fins a tres jugadores que van pertànyer al RCDE la passada temporada), és força complicat plantar cara la resta d’equips al monstre culer.

Malgrat aquesta i altres tantes desavantatges, ho intentarà el quadre espanyolista diumenge a les 10:00 a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Arbitrarà una coneguda del futbol base femení: Georgina Casals García. A  l’altre semifinal no hi hagué color i el Mercantil (campió del grup 2n.) es va desfer per un inapel·lable 11-0 al Cabanes (campió del grup 3r. gironí)     
   

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Ana Reina, Sandra Carrasco, Anna Torrodà, Candela Andujar, Andrea Martínez, Ainhoa Marín i Claudia Pina.
També: Judit González (p.s.), Mireia Carrasco i Mariona Segalés.

RCD Espanyol: Lucía Álvarez, Blanca Osorio, Maria Molina, Míriam Jiménez, Sandra Sánchez, Naira López i Claudia Maria.
També: Judith González (p.s.), Carla Huatay, Andrea Ferrer, Neus Bravo, Carla Sánchez, Julia Manrique i Aida Illas.

Àrbitre: Alba Rodríguez López, de la delegació d’ El Baix Llobregat.

Gols: 1-0: Míriam Jiménez (pr.p.), m. 8; 2-0: Claudia Pina, m. 12;  3-0: Anna Torrodà, m. 16;  3-1: Claudia María, m. 42.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada de les Semifinals del Campionat de Catalunya en categoria Infantil-Aleví Femenina, disputat el matí del passat dissabte a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí.     


dijous, 5 de juny del 2014

EL JUVENIL FEMENÍ DERROTA AL REUS, ES FA AMB EL
4rt. LLOC I JUGARÀ DISSABTE EL CAMP. DE CATALUNYA A VILASSAR

Fotos d'arxiu: L'equip de Joan Bacardit ha aconseguit finalitzar quart, però tindrà el pitjor encreuament de Semifinals.

RCD Espanyol Juvenil Femení: 2 – CF Reus Deportiu: 1

Amb un final en el que l’equip espanyolista ha guanyat 6 dels 7 partits disputats i només ha perdut amb al camp del campió, l’equip de Joan Bacardit assolí diumenge passat l’objectiu d’obtenir la quarta plaça que dona dret a estar en les semifinals del proper Campionat de Catalunya d’aquesta categoria Juvenil-Cadet Femenina, en un duel directe entre quart i cinquè classificat.

El triomf final de les blanc-i-blaves sobre el Reus Deportiu, li dona la quarta plaça fet que durà com a conseqüència que l’enfrontament de semifinals sigui precisament davant el campió de lliga FC Barcelona. En aquesta categoria mai ha pogut l’equip espanyolista amb el culer, però tot té un principi i un final a la vida, i a partit únic és quan es poden trencar estadístiques.

Serà el proper dissabte i a un escenari completament diferent a la resta de finals dels campionats de Catalunya de futbol base masculí, futbol base femení i futbol base de futbol sala (que com tots vostès sabran es disputen enguany a Sant Feliu de Llobregat en el marc de la 5èna. Festa del Futbol Català). En aquest cas, tant la categoria Juvenil-Cadet Femení com la final de 1a. Catalana masculina (final amateur), tindran lloc al Mpal. Xevi Ramon de Vilassar de Mar.  

Les semifinals seran: CD Sant Gabriel -  CE Pubilla Casas (10:00h.) i FC Barcelona – RCD Espanyol (12:00h). Diumenge tindrà lloc la gran final en idèntic lloc.  El RCD Espanyol, a la passada lliga 2012/13 va finalitzar tercer, evitant l’encreuament contra les blaugranes i un cop aconseguí superar les semifinals, va caure per la mínima (1-0) en la final disputada a Vilanova,  sent el vigent subcampió de Catalunya de la categoria.    



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Aranzazu, Chari, Núria, Julia Mora, Marina, Anna Ruíz, Alba García, Berta, Marta Barrera, Marta Molina i Abigail.
Suplents: Georgina, Paula Gerbolés, Candela, Ari Font, Cristina, Pauli Bohígas i Laia Torres.

CF Reus Deportiu: María Subíes, Marina Llurba, Iris Burgos, Isabel Margalef, Núria Descárrega, Gemma Salvat, Ariadna Frnach, Laura Garrit, Natàlia Fernández, María Pamies i Marina Celma.
Suplents: Patricia Rodríguez (p.s.), Ariadna Sevillano, Marta Alfageme, María Pablo,  Helena González, i Silvia Martí.

Àrbitre: Víctor Caballero León, de la delegació de Barcelona. Cartolina groga a la visitant Isabel Margalef, m.74 i cartolina vermella al tècnic visitant Eliseo Gómez, m. 65.

Gols: 1-0: Marina, m. 23; 2-0: Laia Torres, m. 48; 2-1: Ariadna Franch, m. 66

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Juvenil-Cadet Femenina, disputat el matí del passat diumenge al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.   



 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ JUVENIL-CADET FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ FINAL PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 90 30 30 0 0 157 5
2 C.D. SANT GABRIEL 69 30 22 3 5 109 35
3 C.E. PUBILLA CASAS 64 30 20 4 6 110 54
4 R.C.D. ESPANYOL 61 30 19 4 7 65 41
5 C.F. REUS DEPORTIU 60 30 19 3 8 84 53
6 FUND. ESP. At. VILAFRANCA 53 30 16 5 9 68 31
7 C.E. SABADELL F.C. 52 30 16 4 10 69 45
8 U.E. L'ESTARTIT 48 30 15 3 12 85 61
9 CERDANYOLA VALLÈS F.C. 43 30 14 1 15 56 44
10 VIC RIUPRIMER REFO F.C. 42 30 12 6 12 57 57
11 C.E. EUROPA 30 30 9 3 18 60 108
12 PARROQUIAL STA. EUGÈNIA 30 30 9 3 18 38 81
13 C.F. MOLINS DE REI 27 30 8 3 19 48 80
14 C.F. TORELLÓ 21 30 7 0 23 18 70
15 F.C. MARTINENC 5 30 1 2 27 9 121
16 C.F. PALLEJÀ 3 30 1 0 29 9 156


ACTUALITZACIÓ DE LES CLASSIFICACIONS
DE LES DARRERES LLIGUES DEL FUTBOL BASE

Finalment el Prebenjamí acabà en vuitè lloc a la classificació,  donc UB Catalonia guanyà el seu respectiu encontre davant Bufalà B i li arrabassà la setena plaça al conjunt espanyolista. Els blanc-i-blaus havien avançat el seu partit al dijous passat. 


CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP 9è.

. CLASSIFICACIÓ FINAL PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. MARTINENC
79 30261314237
2
C.F. MONTAÑESA
78 30260 4 166 48
3
ESC. ESP. GUINEUETA C.F.
77 30252314444
4
FUNDACIÓ PRIV.  C.E. JÚPITER
62 30202813058
5
AE P. BARC. COLLBLANC SANTS "B"
54 3016689076
6
C.E. L'HOSPITALET "B"
51 301631110256
7
U.B. CATALONIA "B"
48 3014610 92 72
8
R.C.D. ESPANYOL "C"
45 30 143 13 107 87
9
C.F. LLOREDA
37 3011 4156484
10
C.E. CANYELLES
34 301041688125
11
U. At. HORTA "B"
31 308 7157599
12
CE P. BARCELONISTA BARCINO "B"
30 3010 02075119
13
P. BARCELONISTA ANGUERA "B"
28 30912055111
14
C.F. BUFALÀ "B"
19 306 12352135
15
P. BARC. VILLAVERDE- PENITENTS
14 303522 48 127
16
C.F. SINGUERLÍN "B"
10 303 12638190

El Benjamí B, brillant campió del grup tercer de Primera Divisió, també va jugar el dimecres anterior juntament amb el seu rival per fer-se amb el títol de lliga, el Badalona B. Un cop completada la jornada el cap de setmana amb la resta de resultats, i un cop finalitzat ja el campionat, la classificació final queda de la següent manera:  

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ FINAL PTS PJ PG PE PP GF GC
1
R.C.D. ESPANYOL "B"
79 30261314249
2
C.F. BADALONA "B"
77 30252312546
3
U.E. VILASSAR DE MAR
59 3017858264
4
U.E. SANT ANDREU "B"
58 30177610165
5
CENTRO EUROPEO TECNOFUTBOL
52 3017 1129374
6
C.D. MONTGAT
52 30164 10 106 82
7
C.F. DAMM "B"
46 3013710 93 70
8
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
43 3013413108106
9
C.F. SISTRELLS
35 3011217114124
10
C.D. ARRABAL-CALAF GRAMENET
33 3096158187
11
C.F. UNIFICACIÓN LLEFIÀ
32 30951688119
12
ESCUELA C.F. PERFOMANCE
31 3010119 92 141
13
U.E. VILA OLÍMPICA
30 3086166089
14
C.D. PREMIÀ DE DALT "B"
27 30 83 19 67 108
15
C.E. CABRILS
18 304 62065111
16
U.D. CIRERA
14 303 52277159

dimecres, 4 de juny del 2014

LES PORTUGUESES JAMILA I CLAUDIA NETO,
PRIMERES BAIXES DEL PRIMER EQUIP FEMENÍ



El RCD Espanyol ja ha donat les primeres baixes en el primer equip femení per la propera temporada. Es tracta de les dues portugueses fitxades aquest estiu passat procedents del Transportes Alcaine de Saragossa.  Ambdues jugadores també es perdien per compromisos internacionals el darrer encontre oficial de la temporada corresponent als quarts de final de la Copa Catalunya, motiu pel qual l’entitat ja els hi ha comunicat la seva decisió de no renovar els seus respectius contractes.

Jamila Soraia Martins Marreiros (Lagos, PORT, 30/05/88), portera que ha alternat grans actuacions (com a la final de la Copa Catalunya entre altres), amb errades impròpies d’una portera internacional encara que sigui del país veí on el futbol femení no té precisament un nivell d’elit. 

L’altre baixa, la portuguesa Claudia Teresa Pires Neto (Portimao, PORT, 18/04/88). La migcentre s’havia de convertir en el gran líder al mig del camp espanyolista. Ningú pot dir que la portuguesa no estigui exempta de qualitat, però en cap moment de la temporada s’ha convertit en el líder que necesitava aquest equip, llençant-se l’equip a l’esquena en els moments durs i complicats que l’hi ha tocat viure a l’equip primer de Susi, després de Titi i finalment de Montes.


“D’equip il·lusionant i guanyador, a un de resultats desfavorables”

Veurem quines seran les altes, per que si el problema no és de caire econòmic tal com ha manifestat a "Marca Espanyol" el conseller responsable del futbol femení espanyolista Albert Garrofé, no queda altre que ser per la nefasta planificació de la passada temporada i per tant, el problema de manca de qualitat suficient de la plantilla per aspirar a objectius més elevats que la permanència. Planificació fracassada de la que en cap moment s'ha assumit cap tipus de responsabilitats tenint en compte el desastre esportiu.  

Si el Sr. Garrofé considera que no hi ha il·lusió respecte a fa 4 o 5 anys, i considera que no és el tema econòmic la dificultat, doncs ja ho sap aquest senyor el que te que fer... Torni a fer un equip campió no en paraules, sinó amb fets... A veure com s’ho fa...





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M