dissabte, 7 de juny del 2014

EL JUVENIL "B" QUEDA ELIMINAT EN PERDRE
DAVANT L'EUROPA 0-2 I NO HI SERÀ A LA GRAN FINAL













RCD Espanyol Juvenil “B”: 0 – CE Europa “B”: 2

CE Europa "B" i Reus Deportiu (ambdós conjunts han jugat enguany a Preferent Juvenil quedant primers als seus respectius grups) jugaran la final del Campionat Cadet de Juvenils contra tot pronòstic. En el camí es van quedar Barcelona, Badalona i Lleida. Avui l’oportunitat se li presentava d’or al quadre entrenat per Fran Navarro de fer-se amb un lloc a la final i finalitzar de manera brillant una temporada per oblidar en la que fins el darrer moment del darrer partit perillà la permanència jugant-s’ho el tot pel tot en els noranta darrers minuts.

Després de superar al Gironés-Sàbat en quarts, avui en el marc del camp primer de la Ciutat Esportiva a un horari força matiner (10:00h.) els blanc-i-blaus ho tenien tot de cara per fer-se amb el bitllet de la final. Però després d’una primera mitja hora en el que el domini ha sigut total i les millors ocasions no han finalitzat en gol pel desencert en els metres finals, el gol encaixat ha marcat de nou el camí del fracàs doncs en el segon temps l’equip ja no ha sigut el mateix i a la menor oportunitat els de Gràcia han sentenciat amb un segon gol a manca de vint-i-tres minuts pel final del partit. Ja no hi ha hagut reacció. L’equip estava ja enfonsat anímicament i una renda de dos gols no s’aixeca així com així i més després de vista la trajectòria de l’equip al llarg de la temporada.

Semblava que l’Espanyol sortia a per totes a resoldre ràpid. Als dos minuts una penetració de Joel per la dreta acaba amb el remat dins l’àrea petita d’Èric Gràcia complicat però que ho ha intentat.  La rèplica visitant un minut després amb una centrada de Soto que es passeja perillosament i no arriba tot sol per ben poc Caralt. De nou Eric Gràcia estigué a prop del gol en un centre des de l’esquerra a càrrec de Rivas.

La més clara quan Labiano avança i en arribar a la frontal deixa anar un tret que no pot blocar el meta europeista i la pilota franca li cau a Eric Gràcia qui tot sol a boca de canó dins la petita remata amb el pit i amb agilitat i fortuna torna a salvar el porter.  Més be ho va fer en la següent jugada quan dins l’àrea fa un bon revers Èric Gràcia però el seu remat compta amb la intervenció del meta qui cobria perfectament.  Un servei de cantonada des de la dreta a càrrec de Melendo és a punt d’introduir-se’l el propi porter amb la mà, acabant la bola de nou a córner.  Als 28’ es demanà penal sobre Eric Gràcia però la jugada fou confusa amb una topada, i posterior caiguda del defensor sobre el davanter centre espanyolista.  Alex (Foto 18èna) tampoc encerta amb la intenció de col·locar l’esfèrica per sobre la tanca,  en un lliure directe a pocs metres de la frontal.

I després d’aquest domini intens dels locals, l’Europa aprofita la primera vegada que remata a porteria. Lozano fa un bon moviment i es desfà de l’oposició dels centrals (veure foto 16èna) i es queda tot sol davant Pol Agustí a qui acaba afusellant amb tota l’avantatge i sense que pugui fer res el meta espanyolista.  Era el 0-1 que posava l’eliminatòria coll amunt pels de Fran Navarro.

En el segon temps, Rafael Baldrés substitueix al central Max, situant-se Alex de central, però al minut i escaig aquest també es substituït (suposem que per lesió) i és Gonzalo qui amb Melero formarà parella a l’eix de la cobertura fins el final del partit.  El partit baixa molt amb un Espanyol molt tocat anímicament que no troba la manera d’arribar amb perill com si havia fet el primer temps.

L’ocasió més clara del primer quart d’hora de la represa fou per Èric Gràcia qui tot sol remata de cap alt, una pilota molt passada en un llançament de cantonada de Melendo.  Adrián Rivas deixa el seu lloc per Cristopher, qui tampoc aportarà més i els minuts van passant perillosament fins que en el 67’ l’Europa agafa en una contra a la defensa espanyolista en un 2 contra 3  i el jugador visitant s’escapoleix perfectament de l’oposició espanyolista i dona un passi interior per Borrull qui engalta un tret ajustat a la dreta que es converteix en el 0-2. La sentència inapel·lable.

Al 77’ en acció individual ho intenta Eric Gràcia però rodejat de contraris quan entra dins l’àrea i remata, la pilota colpeja en la cama d’un defensor i se’n va a córner. En una falta penjada per Labiano el remat d’Eric deixa bastant que desitjar. El central Melero aconsegueix marcar de remat ras però ja estava invalidada l’acció per fora de joc.  L’Espanyol es dilueix en pilotes perdudes, centres defectuosos... Fàcil per l’Europa que no dona opció i és a punt de fer el tercer en el 90 quan Borrull arrenca i superant a Melero, garrotada d'aquest tot just la línia de l’àrea (es reclamà penal tot i que no quedà clar si era dins des de la nostra posició), però el col·legiat no es vol complicar pr poc amb tot decidit i la jugada la finalitza Caralt amb un remat ras creuat que surt fora.

Els europeistes ho celebren eufòricament, mentre l’Espanyol posà fi a una temporada per oblidar.   
 

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Labiano, Erik Sarmiento, Max, Melero, Alex, Joel, Patrick, Eric Gràcia, Melendo i Adrián Rivas.
Substitucions: Rafael per Max, m. 46; Gonzalo per Alex, m. 47; Cristopher per Adrián Rivas, m. 63; Marc Miquel per Joel, m. 73. Altres suplents: Moha (p.s.) i Antoine.

CE Europa: Quim Nadal, Guillem Albert, Alejandro Royuela, Pablo Tramillas, Fidel Bernabeu, David Sasson, Eric Caralt, Javier Prats, Alejandro Lozano, Alex Vera i Marc Soto.
Suplents: Jordi Suils (p.s.), Pol Tunsch, Sergi Ayllon, Víctor Romero, Guillem Josa, Jordi Borrull i Marc Montero.

Àrbitre: Xavier Codina Casanovas, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Adrián Delgado Gullón i Xavier López Roure.  Cartolina groga a Gonzalo, m. 81 per par espanyolista.

Gols: 0-1: Alejandro Lozano, m. 37; 0-2: Jordi Borrull, m. 67.

Incidències: Encontre corresponent a les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, (eliminatòria a partit únic), disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel serè, ambient assolellat i càlid. Al començament del partit unes seixanta persones (familiars en la seva majoria i personal esportiu), i durant el partit s’ha arribat a les cent-cinquanta (amb sorollosa presència de seguidors europeistes








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M