dissabte, 28 de febrer del 2015

TAULES EN EL FELIU I CODINA. NO LI QUEDA ALTRE
A L'ESPANYOL, QUE GUANYAR EL DERBI.













(Estadi Mpal. d’Horta, “Feliu i Codina”, Barcelona: Josep Maria)

Damm CF: 1  - RCD Espanyol Cadet “A”: 1

Sense marge d’error. El Cadet “A” espanyolista tenia avui una veritable prova de foc en la seva visita al Mpal. d’Horta davant una Damm que ja li plantejà molts problemes en la primera volta a la Dani Jarque. En el que era el “duel dels Fernández” entre la Damm CF de Dani Fernández i l’Espanyol de David Fernández, finalment cap dels dos equips s’ha pogut emportar el gat a l’aigua i l’empat final reflexa el que ha sigut l’encontre amb diverses fases del mateix, amb ocasions a un i altre cantó i amb un Espanyol que ha intentat dur el pes del partit però que no ha pogut superar a una Damm molt complicada de batre.

L’Espanyol ha sigut superior en el primers vint minuts de partit. S’ha avançat i ha dut el control del joc i tot i que ha vist com una Damm - que quan arribava ho feia amb molt perill -,  igualava el xoc. Ha disposat de varies ocasions clares de gol, que no han sigut materialitzades.  En el segon temps, l’Espanyol ha anat de més a menys, i tampoc amb les substitucions efectuades ha pogut el tècnic perico millorar el rendiment d’un equip que ha acabat patint la pressió d’haver d’obtenir el triomf com fos, davant una Damm que esperava a darrera la seva oportunitat per llençar-se al contracop a la jugular dels espanyolistes.  

El primer temps ha sigut mogut i bonic. Als primers minuts una falta lateral llençada per Pol Lozano, ha sigut refusada erràticament i entrant amb força en el segon pal, el central Albert ha rematat de cap i ha estat a punt de donar el primer ensurt als cervesers. Als 10’ de joc, una jugada per banda esquerra acaba amb un centre de Mateo que no hi pot arribar dins l’àrea al remat Fode, però si en el segon pal Pau Salvans, qui remata i bat a Collet per alt.  Cobrava avantatge el quadre perico.

Però a la Damm no l’ha descompost el cop rebut. Portà molt de perill Muniesa per l’esquerra i en una acció als onze de joc, després de retallar ha col·locat una bola centrada al cap de Ruíz qui tot sol ha rematat fàcil per la seguretat d’Adrián.  Instants després en altre contracop altre vegada seria Muniesa qui superant a Cubedo, centraria amb molt de perill passejant-se la bola per l’àrea espanyolista.  

A l’altre àrea, a un centre de Mateo hi arriba molt forçat Brugué qui a boca de gol no pot baixar amb el cap la pilota junt al pal esquerre i la bola surt per sobre (19’).  Només tres minuts després, en acció per banda dreta, col·locaria una bola centrada Delgado pel remat del “2” cerveser, Víctor Gómez, qui de cap superaria a boca de canó a Adrián. El jugador local ha rematat com ha volgut en una errada de marca de la cobertura perica.  En el 24’ ha hagut de marxar lesionat el local Adrià Piquer qui no podia posar el peu a terra i ha sigut substituït en no pogué reincorporar-se al joc.

Ha pogut marcar l’Espanyol després d’un bon control de Pau Salvans, qui no s’ho ha tornat a pensar i li ha fumut una gardela que l’ha rebutjat el meta Collet a córner evitant el gol en una bona intervenció. En el 32’, centre de Fode molt tancat i Martí Serra en l’intent de rebutjar amb el cap, ha enviat l’esfèrica a mitja alçada al pal esquerre de la seva pròpia porta.  El servei de cantonada l’ha llençat Mateo rematant altre cop Albert, per sobre.  En la jugada següent errada en el sistema defensiu espanyolista que ha vist com Muniesa es marxava altre cop i quan ho tenia més fàcil, rematava fora (37’).  Abans del descans, altre ocasió clara de gol en un embolic en l’àrea cervesera que ha acabat amb un xut de Mateo, traient la pilota sota pals un defensor.  

En el segon temps, han entrat primerament Sosa i posteriorment Retu.  L’Espanyol ha continuat duent el pes del partit amb una Damm ben situada que no deixava espais i davant un conjunt, el perico, que amb el pas dels minuts se li ennuvolaren les idees de manera progressiva i cada cop li costava més crear perill malgrat el seu domini. Destacar una molt bona jugada de Fode, marxant-se en un pam de terreny de dos adversaris i posant un centre ras al que Pau remata ficant el peu, i la bola surt fora (55’).  En altre centre de Fode molt tancat no arriba Retu junt al porter en l’àrea petita.

Per contra, el quadre cerveser quan podia ho intentava superant per velocitat als visitants a contrapeu. En una clara contra, Dani Reina emprant-se a fons evità mals majors sortint al tall (66’).  En el 68’ la Damm tingué la millor ocasió del segon temps per endur-se el triomf. Bona pilota centrada, i en mig dels jugador s’alça Ruíz al remat de cap i quan la pilota a boca de canó semblava ja entrar dins, emergeix la figura d’Adrián López Garrote tocant lo just en la millor intervenció del partit i la pilota acaba estavellant-se al pal i no entra.

En els darrers minuts ja res li ha sortit al quadre perico, al que li ha mancat aquella profunditat i claredat com per tancar a la Damm i assetjar el triomf fins el darrer segon de partit. Per que els cervesers, no han acabat patint gaire per mantenir el marcador. Tan sols un xut de Juan Sosa massa centrat que ha aturat el porter local i una última jugada en la que Fode (molt millor en el segon temps que en el primer), ha desbordat en l’un contra un superant al seu adversari, però a la bola centrada no hi ha arribat Retu i s’ha passejat (80’). Per contra, cinc minuts abans la Damm havia tingut una bona oportunitat en passar Rodríguez per Abet i el remat d’aquest sortí a un pam del pal esquerra.

Amb aquest empat, el FC Barcelona s’ha situat 3 punts per sobre dels espanyolistes en golejar 5-0 al Nàstic. Necessita el quadre de David Fernández guanyar a l’etern rival en el derbi del proper dissabte i no fallar en les 9 jornades que mancaran pel final (tret que el FCB rellisqui en algun altre encontre). Un empat dissabte, complicaria molt la lliga als blanc-i-blaus a expenses de que els barcelonistes no ja empatin, sinó que tinguin que perdre al menys, un encontre. La derrota perica, deixaria el camí expedit a que els culers revalidin el títol de lliga i continuïn amb la seva hegemonia en aquesta categoria del futbol base.                

  

Fitxa técnica:
Damm CF: Adrià Collet, Víctor Gómez, Pol Román, Martí Serra, Adrià Piquer, Joel Vallejo, Pol Muniesa, Miquel Puerto, Daniel Ruíz, Joel Delgado i Ignasi Vilarrasa.
Substitucions: Marc Vilchez per Adrià Piquer; Daniel Albet per Joel Delgado; Cristian Poyatos per Joel Vallejo; David Rodríguez per Pol Muniesa; Gaku per Daniel Ruíz. Altres suplents: Ryuken Nishisawa i Álvaro García (p.s.)

RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Pol Hernández, Alex Cubedo, Albert, Pol Lozano, Pau, Adriàn Jiménez, Brugué, Fode i Mateo.
Substitucions: Sosa per Adrián Jiménez, m. 41; Retu per Pol Hernández, m.53; Miguel per Brugué, m. 62; Arnau Alós per Dani Reina, m. 72;  Altres suplents: Lluis Andreu (p.s.), Marc Llinares i Carlos García.  

Àrbitre: Xavier Monferrer Miralles de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Joan Barrio Ciutat i Xavier González Pardo. Cartolines grogues als locals Marc Vilches, m. 39 i Miquel Puerto, m. 49 i Adrià Collet, m. 80.

Gols: 0-1: Pau, m. 10; 1-1: Víctor Gómez, m. 22.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat aquest migdia de dissabte a l’Estadi Feliu i Codina d’Horta. En les files del quadre cerveser, al marge del seu tècnic Dani Fernández, dos jugadors que han militat en el futbol base espanyolista: Víctor Gómez Perea i Gaku Isono Isono (cedit per l’Espanyol aquest estiu). Temps assolellat, bona temperatura al sol, però aire bastant fresc recordant-nos que encara estem a l’hivern.  






L'EQUIP COBREIX L'EXPEDIENT EN UN FLUIX PARTIT.
EL PROPER COMPROMÍS SERÀ... DAVANT LA HISTÒRIA.







RCD Espanyol: 1 – Córdoba CF: 0

El millor el resultat. L’Espanyol ha complert, guanyant el partit davant el Córdoba amb el cap posat en el de tornada de la semifinal de Copa. Un primer temps, en el que l’equip ho ha intentat i ha tingut el premi amb el gol d’Abraham, i un segon temps per oblidar en el que el joc de despropòsits, ha sigut la nota dominant. Si el conjunt andalús s’hagués dut un punt del Power8 Stadium, ningú s’hagués estranyat ni ho hagués trobat gens injust.

Arribava el quadre andalús sense el “castigat” Ghilas en un d’aquells partits que solen portar mals auguris al quadre català. Un rival necessitat, cuer a la taula,  i un Espanyol que es vulgui o no es vulgui, inconscientment tenint el cap – com tothom – en aquest duel davant els lleons de Valverde. Sergio reservava a Víctor Sánchez i dona la batuta del centre del camp al duet Cañas – Abraham.  Els primers minuts duien un primer xut del Córdoba força alt, i un llançament d’Arbilla a un metre del pal esquerre que sortia a córner.  Al marge d’aquests xuts, dues jugades en les que jugadors d’ambdós equips necessitaren de les assistències en sendes topades (12’ i 18’).

Abraham estigué ben a prop del seu anhelat primer gol com a blanc-i-blau en un córner que executa Salva Sevilla i rematant de cap envia l’esfèrica a un pam del travesser (16’).  Moltes interrupcions, més faltes, topades... i una bola dividida a la que la falta assenyalada en contra dels espanyolistes, provoca la primera crispació a la grada enfurismant-se amb Del Cerro.  Arbilla arribant bé per banda dreta col·loca un parell de bons centres que ningú pot aprofitar.

Passada la primera mitja hora de joc, bona ocasió pels locals en un centre que pentina Álvaro i a punt és de rematar Caicedo amb èxit, colpejant l’esfèrica en un defensor . El davanter espanyolista – com molts dels seus companys – ha estat força malament en les passades errant-ne de molt clares. En el 36’ el més perillós centre d’Arbilla, amb la pilota passejant-se sense rematador.

Ha posat la por al cos el conjunt cordovès – que encara no havia xutat entre els tres pals – en una falta directa que ha llençat Fede Cartabia (el millor de l’equip andalús), i ha obligat a llençar-se a Kiko a la seva dreta rebutjant a córner.  En canvi, en el 42’ una pilota ha sigut jugada enrera per Caicedo dins l’àrea,  per l’arribada d’Abraham, qui veient forat no s’ho ha pensat dues vegades i ha ajustat el seu llançament a la dreta de Saizar, aconseguint el seu primer gol. Gol que ha tingut el seu pes en or, valent tres importants punts per l’equip espanyolista. S’han  afegit dos minuts per les pèrdues de temps per jugadors que han necessitat ser atesos.

En el segon temps el quadre cordovès ha donat entrada a Bebé, qui ha sigut un autèntic incordi per la cobertura perica. Tot i que han sigut els espanyolistes qui han gaudit de la primera ocasió quan Salva Sevilla ha habilitat per Caicedo i el remat d’aquest ha sigut aturat per Saiza. Però la resposta andalusa no s‘ha fet esperar. Bebé  xuta rebutjant Kiko llençant-se a la seva esquerra.

El domini passa a ser del quadre visitant. L’Espanyol tindrà una bona ocasió aïllada però clara, en una pilota que Lucas veu doblar-se per la dreta Arbilla i aquest guanyant línia de fons li posa una bola d’or a un Sergio García avui poc afortunat. El remat del crack del Bon Pastor se’n va als núvols.   Lucas Vázquez posa a prova a Saizar amb un llançament des de la frontal que aturà el meta del Córdoba en el 67’.

El Córdoba ho prova en un llançament indirecte de falta tocant Fede en curt pel llançament fort però desviat de Bebé que surt a un metre del pal esquerre. Els andalusos s’acostaven cada cop més a les immediacions de Casilla.   

En alguns moments el joc és de pati de col·legi malgrat pugui semblar força dura aquesta asseveració. Joc embolicat, errades tremendes en les passades fàcils, Abraham i Caicedo n’han fet unes quantes d’aquestes, tot i que qui s’ha endut el premi ha sigut primer Álvaro, quan s’ha refiat i ha perdut una bola fàcil que s’ha endut Bebé,  ha afusellat Kiko colpejant la pilota lleugerament en Héctor Moreno i acabant sortint la bola per sobre el travesser quan ja es veia el gol (76’). El servei de cantonada l’ha executat el quadre andalús, i Crespo rematant de cap ha enviat l’esfèrica al travesser de la porteria espanyolista.

En moments tremendament delicats per la integritat del conjunt espanyolista, Cañas ha perdut l’altre clara pilota en zona de tres quarts, i aquest cop Bebé s’ha marxat totalment sol cap a porta i davant la mitja sortida de Kiko, ha rematat fort, però massa alt sortint la bola per sobre. L’Espanyol respirava. No ficant això el Córdoba, quedava ben clar primer... el lloc que ocupa a la classificació, i segon, que de tant clares ja seria força difícil que en tornés a tenir.

La grada ha mostrat suport i recolzament  a l’equip, que amb el pas dels minuts s‘ha anat refent. Sergio ha esgotat els canvis (després del habitual canvi de davanter centre, ha fet sortir als dos Víctors, per Salva Sevilla i després per Abrahám).  El migcampista que ha sortit a reforçar la medul·lar espanyolista i intentar contenir les escomeses dels andalusos, ha batut suposo el seu propi rècord (que ja es força complicat fer-ho!) i en qüestió de cinc minuts ha vist la cartolina groga...

En el 84’ ha tingut el Córdoba el gol de l’empat. Empat que en honor a la veritat i sent sincers, ha merescut. Un remat de cap a boca de canó de Fede l’ha tret el d’Alcover rebutjant com ha pogut i traient-se de sobre l’esfèrica.  Ha pogut sentenciar el partit el quadre de Sergio González – i estalviar patiments a l’afició – en un ràpid contracop en el que Stuani de manera poc ortodoxa però efectiva s’ha endut la bola, i ha cedit per Víctor Álvarez qui ha xutat ras massa creuat.  En temps d’afegit (ha concedit Del Cerro Grande 3’ de prolongació) l’Espanyol ha pogut fer el 2-0 en un gran contracop de Sergio García  - la seva millor acció del partit -, però el seu centre s’ha passejat sense que en el segon pal Lucas Vázquez hagués pogut arribar al remat.

I així amb patiment, (“como mandan los cánones” a Can Perico), per no perdre la costum, l’equip s’ha fet amb els tres punts arribant ja als 32 punts.  Superat amb poca brillantor , però amb efectivitat el compromís, queda tot ja pendent del proper dimecres. Serà al Power8 Stadium, dimecres a les 22:00h. I qui ho anava dir fa en prou feines dos mesos !!!. L’Espanyolisme queda citat amb la història. 9 anys després, pot tornar a jugar una final de Copa del Rei.  A per la desena final! A per la cinquena!!!.

                              

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Hèctor Moreno, Fuentes; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 63; Víctor Álvarez per Salva Sevilla, m. 66; Víctor Sánchez per Abraham, m. 78.

Córdoba CF: Saizar, Campabadal, Pantic, Crespo, Fede Vico; Rossi, Krhin; Héldon, Fede Cartabia, Borja García; i Florin Andone.
Substitucions: Bebé per Héldon, m. 46; Zuculini per Rossi, m. 61.  

Àrbitre:  Carlos Del Cerro Grande, de la territorial madrilenya, assistit en bandes per Juan Carlos Yuste Jiménez i Abrahám Álvarez Cantón.  Ha mostrat cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 13, Fuentes, m. 19, Pantic, m. 53, Zuculini, m. 66, Florín Andone, m. 75, Víctor Sánchez, m. 84, Sergio García, m.87 i Fede Vico, m. 87.

Gol: 1-0: Abraham, m. 42.

Incidències: Encontre corresponent a la 25èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat en el Power8 Stadium davant 17.128 espectadors. 


divendres, 27 de febrer del 2015

LES MÉS PETITES, GUANYEN AL CAMP 3r. (7-2)













RCD Espanyol Aleví-Benjamí Femení: 7 – Escola Futbol Bonaire: 2

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Irune Prats, Lara Collado, Rosario Berman, Laura Mas, Iris González, Jannet Rodríguez, i Claudia Gómez.
També: Berta Egea, Claudia Montero, Carla Llanes, i Eva Félix.

Escuela F. Bonaire: Katerina Falcone, Andrea Bueno, Mar Esteban, Aroa López, Camila Pineda, Aiana Catena, i Jana Monferrer.
També: Emma Ripoll.

Àrbitre: Mónica Navarro López, de la delegació de Barcelona. Cartolina groga a la visitant Aroa López, m. 12.

Gols: 1-0: Claudia Gómez, m. 11; 2-0: Jannet Rodríguez, m. 33; 2-1: Andrea Bueno, m. 38; 3-1:Claudia Gómez, m. 41; 4-1:Rosario Berman, m. 47; 5-1: Jannet Rodríguez, m. 50; 6-1: Mar Esteban (p.p.), m. 55; 6-2: Jana Monferrer, m. 58; 7-2: Claudia Gómez, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la 17èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputat la tarda el migdia del passat dissabte a un dels sectors del camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.Durant bona part de l’encontre, la fina pluja que caigué fou protagonista en el matx, tot i que no impedí el normal desenvolupament del partit.  


 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ-BENJAMÍ-PREBENJAMÍ FEMENINA.

CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 C.D. SANT GABRIEL 34 12 11 1 0 56 11
2 C.E. SABADELL F.C. 31 13 10 1 2 81 21
3 R.C.D. ESPANYOL 28 13 9 1 3 58 33
4 C.E. LLERONA 25 15 7 4 4 48 52
5 C.F. IGUALADA 25 15 8 1 6 42 45
6 U.E. CENTELLES 15 13 4 3 6 33 48
7 U.D. VILADECANS 13 12 4 1 7 36 39
8 MARTORELL ASSOC. ESP. 10 15 2 4 9 13 49
9 ESCUELA F. BONAIRE 6 13 2 0 11 17 62
10 UNIFICACIÓ STA. PERPÈTUA 5 13 1 2 10 26 50








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M