dissabte, 28 de febrer del 2015

L'EQUIP COBREIX L'EXPEDIENT EN UN FLUIX PARTIT.
EL PROPER COMPROMÍS SERÀ... DAVANT LA HISTÒRIA.







RCD Espanyol: 1 – Córdoba CF: 0

El millor el resultat. L’Espanyol ha complert, guanyant el partit davant el Córdoba amb el cap posat en el de tornada de la semifinal de Copa. Un primer temps, en el que l’equip ho ha intentat i ha tingut el premi amb el gol d’Abraham, i un segon temps per oblidar en el que el joc de despropòsits, ha sigut la nota dominant. Si el conjunt andalús s’hagués dut un punt del Power8 Stadium, ningú s’hagués estranyat ni ho hagués trobat gens injust.

Arribava el quadre andalús sense el “castigat” Ghilas en un d’aquells partits que solen portar mals auguris al quadre català. Un rival necessitat, cuer a la taula,  i un Espanyol que es vulgui o no es vulgui, inconscientment tenint el cap – com tothom – en aquest duel davant els lleons de Valverde. Sergio reservava a Víctor Sánchez i dona la batuta del centre del camp al duet Cañas – Abraham.  Els primers minuts duien un primer xut del Córdoba força alt, i un llançament d’Arbilla a un metre del pal esquerre que sortia a córner.  Al marge d’aquests xuts, dues jugades en les que jugadors d’ambdós equips necessitaren de les assistències en sendes topades (12’ i 18’).

Abraham estigué ben a prop del seu anhelat primer gol com a blanc-i-blau en un córner que executa Salva Sevilla i rematant de cap envia l’esfèrica a un pam del travesser (16’).  Moltes interrupcions, més faltes, topades... i una bola dividida a la que la falta assenyalada en contra dels espanyolistes, provoca la primera crispació a la grada enfurismant-se amb Del Cerro.  Arbilla arribant bé per banda dreta col·loca un parell de bons centres que ningú pot aprofitar.

Passada la primera mitja hora de joc, bona ocasió pels locals en un centre que pentina Álvaro i a punt és de rematar Caicedo amb èxit, colpejant l’esfèrica en un defensor . El davanter espanyolista – com molts dels seus companys – ha estat força malament en les passades errant-ne de molt clares. En el 36’ el més perillós centre d’Arbilla, amb la pilota passejant-se sense rematador.

Ha posat la por al cos el conjunt cordovès – que encara no havia xutat entre els tres pals – en una falta directa que ha llençat Fede Cartabia (el millor de l’equip andalús), i ha obligat a llençar-se a Kiko a la seva dreta rebutjant a córner.  En canvi, en el 42’ una pilota ha sigut jugada enrera per Caicedo dins l’àrea,  per l’arribada d’Abraham, qui veient forat no s’ho ha pensat dues vegades i ha ajustat el seu llançament a la dreta de Saizar, aconseguint el seu primer gol. Gol que ha tingut el seu pes en or, valent tres importants punts per l’equip espanyolista. S’han  afegit dos minuts per les pèrdues de temps per jugadors que han necessitat ser atesos.

En el segon temps el quadre cordovès ha donat entrada a Bebé, qui ha sigut un autèntic incordi per la cobertura perica. Tot i que han sigut els espanyolistes qui han gaudit de la primera ocasió quan Salva Sevilla ha habilitat per Caicedo i el remat d’aquest ha sigut aturat per Saiza. Però la resposta andalusa no s‘ha fet esperar. Bebé  xuta rebutjant Kiko llençant-se a la seva esquerra.

El domini passa a ser del quadre visitant. L’Espanyol tindrà una bona ocasió aïllada però clara, en una pilota que Lucas veu doblar-se per la dreta Arbilla i aquest guanyant línia de fons li posa una bola d’or a un Sergio García avui poc afortunat. El remat del crack del Bon Pastor se’n va als núvols.   Lucas Vázquez posa a prova a Saizar amb un llançament des de la frontal que aturà el meta del Córdoba en el 67’.

El Córdoba ho prova en un llançament indirecte de falta tocant Fede en curt pel llançament fort però desviat de Bebé que surt a un metre del pal esquerre. Els andalusos s’acostaven cada cop més a les immediacions de Casilla.   

En alguns moments el joc és de pati de col·legi malgrat pugui semblar força dura aquesta asseveració. Joc embolicat, errades tremendes en les passades fàcils, Abraham i Caicedo n’han fet unes quantes d’aquestes, tot i que qui s’ha endut el premi ha sigut primer Álvaro, quan s’ha refiat i ha perdut una bola fàcil que s’ha endut Bebé,  ha afusellat Kiko colpejant la pilota lleugerament en Héctor Moreno i acabant sortint la bola per sobre el travesser quan ja es veia el gol (76’). El servei de cantonada l’ha executat el quadre andalús, i Crespo rematant de cap ha enviat l’esfèrica al travesser de la porteria espanyolista.

En moments tremendament delicats per la integritat del conjunt espanyolista, Cañas ha perdut l’altre clara pilota en zona de tres quarts, i aquest cop Bebé s’ha marxat totalment sol cap a porta i davant la mitja sortida de Kiko, ha rematat fort, però massa alt sortint la bola per sobre. L’Espanyol respirava. No ficant això el Córdoba, quedava ben clar primer... el lloc que ocupa a la classificació, i segon, que de tant clares ja seria força difícil que en tornés a tenir.

La grada ha mostrat suport i recolzament  a l’equip, que amb el pas dels minuts s‘ha anat refent. Sergio ha esgotat els canvis (després del habitual canvi de davanter centre, ha fet sortir als dos Víctors, per Salva Sevilla i després per Abrahám).  El migcampista que ha sortit a reforçar la medul·lar espanyolista i intentar contenir les escomeses dels andalusos, ha batut suposo el seu propi rècord (que ja es força complicat fer-ho!) i en qüestió de cinc minuts ha vist la cartolina groga...

En el 84’ ha tingut el Córdoba el gol de l’empat. Empat que en honor a la veritat i sent sincers, ha merescut. Un remat de cap a boca de canó de Fede l’ha tret el d’Alcover rebutjant com ha pogut i traient-se de sobre l’esfèrica.  Ha pogut sentenciar el partit el quadre de Sergio González – i estalviar patiments a l’afició – en un ràpid contracop en el que Stuani de manera poc ortodoxa però efectiva s’ha endut la bola, i ha cedit per Víctor Álvarez qui ha xutat ras massa creuat.  En temps d’afegit (ha concedit Del Cerro Grande 3’ de prolongació) l’Espanyol ha pogut fer el 2-0 en un gran contracop de Sergio García  - la seva millor acció del partit -, però el seu centre s’ha passejat sense que en el segon pal Lucas Vázquez hagués pogut arribar al remat.

I així amb patiment, (“como mandan los cánones” a Can Perico), per no perdre la costum, l’equip s’ha fet amb els tres punts arribant ja als 32 punts.  Superat amb poca brillantor , però amb efectivitat el compromís, queda tot ja pendent del proper dimecres. Serà al Power8 Stadium, dimecres a les 22:00h. I qui ho anava dir fa en prou feines dos mesos !!!. L’Espanyolisme queda citat amb la història. 9 anys després, pot tornar a jugar una final de Copa del Rei.  A per la desena final! A per la cinquena!!!.

                              

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Hèctor Moreno, Fuentes; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 63; Víctor Álvarez per Salva Sevilla, m. 66; Víctor Sánchez per Abraham, m. 78.

Córdoba CF: Saizar, Campabadal, Pantic, Crespo, Fede Vico; Rossi, Krhin; Héldon, Fede Cartabia, Borja García; i Florin Andone.
Substitucions: Bebé per Héldon, m. 46; Zuculini per Rossi, m. 61.  

Àrbitre:  Carlos Del Cerro Grande, de la territorial madrilenya, assistit en bandes per Juan Carlos Yuste Jiménez i Abrahám Álvarez Cantón.  Ha mostrat cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 13, Fuentes, m. 19, Pantic, m. 53, Zuculini, m. 66, Florín Andone, m. 75, Víctor Sánchez, m. 84, Sergio García, m.87 i Fede Vico, m. 87.

Gol: 1-0: Abraham, m. 42.

Incidències: Encontre corresponent a la 25èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat en el Power8 Stadium davant 17.128 espectadors. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M