dissabte, 9 de juny del 2007

CARA I CREU EN CANOVELLES. L'INFANTIL CAMPIÓ. EL CADET CAU ESTREPITOSAMENT.

Campionat de Catalunya Infantil, Mpal. de Canovelles; Josep Maria.

El RCD Espanyol, s’ha adjudicat el Campionat de Catalunya de categoria Infantil al vèncer a la tanda de penals al FC Barcelona, després que els 70 minuts reglamentaris finalitzessin amb empat a zero.

El conjunt culé superior en quant a força física per l’envergadura dels seus jugadors africans, ha sortit posant en dificultats a un Espanyol molt insegur en els primers compassos del partit.

Víctor ha tingut molt treball, ja des del principi quan ha tingut que rebutjar amb els peus un xut molt perillós, o quan s’ha tingut que avançar al davanter centre per evitar el gol. Una de les jugades amb més perill ha estat una centrada per banda esquerra que el davanter de color del Barça, Etock, no ha encertat a tocar al no arribar-hi (estava tot sol) i al segon pal el remat d'Ernesto ha obligat a lluir-se al meta perico.
Marc Molina ha evitat en altre jugada de perill el que s’intuïa com a primer gol, rebutjant l'esfèrica.

Però mica a mica, l’Espanyol lluitant i amb una demostració de com s’ha de jugar quan un rival es superior (en aquest cas, físicament), ha anat millorant en el seu joc ofensiu, i Rufo, ha gaudit de dues oportunitats per avançar l’Espanyol en el marcador; la primera després d’una gran jugada individual, mitja volta, un gran control i davant la sortida del meta culé, creua un pel massa la pilota sortint fregant el pal contrari. Una veritable llàstima per la bellesa de la jugada. La segona, en un xut pràcticament al mateix lloc que l’anterior, però en aquest cas, massa poc creuada i el porter blaugrana es llueix amb una molt bona intervenció rebutjant a còrner.

Entre mig, una errada defensiva és a punt de costar-li car al RCD Espanyol, però el davanter centre africà Etock no encerta amb el seu remat que acaba aturant Víctor.

Al principi de la segona part es torna a intensificar el domini blaugrana amb varies jugades de perill amb el mateix protagonista, el davanter Gael Etock. Una d’elles remata fluid amb el cap, quan no esperava l’errada del defensor, la segona quan dona la passada de la mort a Alcantara que remata molt alt tot i estar en bona posició.

L’Espanyol disposa d’una gran ocasió en un contracop molt ben portat per Cristian, però Joan Ángel remata als peus del porter que cobria l’angle del primer pal. Altre jugada amb molt de perill és una penetració de Gil, que retalla al seu marcador i treu un centre molt bo, però no encerta ningú a rematar. I tot que el partit estava molt obert i havien moltes jugades de perill, no hi havia manera de superar en darrera instància als porters, com en les darrers instants quan Víctor rebutja una rematada d’un atacant amb molt perill.

El col·legiat ha estat protagonista (altre vegada !!!!) al no indicar res en unes mans molt clares dins l’àrea blaugrana i per mes inri, en la jugada que propicia la pèrdua de la pilota i el posterior contracop, Héctor el darrer home un cop és superat per el centre amb la tremenda penetració del jugador barcelonista, ha de derribar-lo i l’àrbitre sense dubtar-lo ni un moment mostra la targeta vermella al central perico.

No faltava molt, però si el suficient com per patir encara més amb inferioritat numèrica, i davant les darreres incursions e intents (rematant amb la mà en planxa, Backari) desesperats dels atacants culés. A la fi de l’encontre, l’Espanyol aconseguia no perdre davant el Barça camerunitzat, que ja era bastant.

En la loteria dels penals, l’Espanyol molt segur i els blaugranes molt desafortunats; els pericos s’emporten el títol, merescudament, per que amb la igualtat que ha hagut en el partit, els espanyolistes per la seva lluita, i fe en la victòria han fet quelcom més mèrits que un Barcelona amb les seves individualitats i la seva major presència física dels seus jugadors.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Victor; Carlos, Marc Molina, Héctor, Aitor, Jorge, Joan Angel, Cristian, Xavi Solé, Gil, Ruben “Rufo”.
Han jugat també: Quiles, Ivan García, David. Resta banqueta; Josep, Albert, Diego.

FC Barcelona: Ricardo, Xavier, Eduard, Sergio Ayala, Víctor Alvarez, Antonio, Ernesto, Bacary, Etock, Alcantara, Ella. (Han jugat també Pau, David).

Resultat: 0-0 Campió l’Espanyol a la tanda de penals. El Barça llença fora el segon penal, i el quart; l’Espanyol mitjançant Jorge, Quiles, Joan Angel cobra avantatge 2-3 però Gil llença al pal el vuitè que donava el triomf, però el conjunt blaugrana erra el novè parant Victor.

Àrbitre: Jurado Navas. Targes grogues a Quiles, a Bakary i vermella a Héctor.
1-0 Antonio; 1-1 Jorge; 1-1 Bakary fora; 1-2 Quiles; 2-2 Armand Ella; 2-3 Joan Angel; 2-3 Etock fora; 2-3 Gil al pal; 2-3 Eduard, atura Victor.

Incidències: Municipal de Canovelles. Matinal amb molta calor.


El Cadet cau estrepitosament (4-1) resultat, que encara podia ser pitjor.

(Canovelles; Josep Maria).


A l’inrevés de l’encontre anterior, l’Espanyol ha sortit molt fort i ha anat perdent ràpidament gas, per acabar fent uns segons vint minuts del primer temps i uns quinze de la segona horribles.

L’Espanyol s’avançava en la final, obra d’un gol molt maco d’Alex al rematar en planxa una perfecta centrada. Semblava que l’Espanyol podria plantar cara al campió de lliga, però tot ha estat un miratge. Mica a mica, el conjunt barcelonista amb un Pacheco que ha portat de corcó a tota la defensa ha passat a dominar el joc, i fruït del millor joc han arribat els gols, remuntant el marcador advers, i amb tota justícia. L’empat ha arribat en jugada per banda dreta on el defensa espanyolista és superat i la pilota cau morta a Pacheco que davant la feble oposició, remata gairebé a plaer.

El FC Barcelona ha estat molt superior en claredat d’idees, i amb molta més profunditat i encert en els metres finals. Per contra l’Espanyol s’ha vist superat en totes les línies, amb una defensa molt insegura. Bé es veritat, que l’Espanyol va jugar dijous, fent un important desgast en front la Damm, i a més comptava amb algunes baixes de consideració, però això no pot servir d’excusa per intentar amagar la superioritat barcelonista en aquesta final, i per ser justos en el comentari, durant tot el campionat.

A més, l’aposta dels tècnics espanyolistes, Chuli, jugador del Juvenil B, en edat cadet, ha fracassat ja que se n’ha tingut que anar molt aviat lesionat, i sent substituït per Quique.

I és que amb empat a un, el FC Barcelona ja ha tingut nombroses ocasions per desnivellar la final, com una jugada en la que Albert Mozó s’ha entretingut a la frontal amb la pilota als peus i li han pres la cartera, no sent gol d’autèntic miracle, i gràcies a la fortuna que el remat no anava col·locat i Edgar ha tret amb els peus com ha pogut.

El segon gol ha arribat en un contracop en el que tota la defensa e inclòs el porter estaven descol·locats. Un xut de Pacheco bombejat ha batut a Edgar, i a partir d’aquí s’ha acabat l’encontre. Una jugada similar, també amb Edgar avançat ha estat a punt de significar el tercer, però aquesta vegada el porter perico s’ha refet i ha rebutjat a còrner.


Tot i els canvis que ha introduït Planagumà a la represa, l’Espanyol ha estat una caricatura d’equip, molt desencertat i això ho ha aprofitat el Barça per establir el tercer i el quart gol en el marcador. Primer per l’errada de càlcul del defensa esquerrà espanyolista, que ha propiciat que Pacheco se n’anés tot sol i després de fer un parell de retalls quan tornava a tenir la marca del defensor perico, ha xutat magistralment fent el gol que sentenciava pràcticament la final. Gai, després d’una passada al desmarc, s’ha trobat sol i no ha errat l’ocasió. Abans Albert ha pogut reduir distàncies en una rematada de cap, però malament dirigida ha sortit massa creuada.

Amb tot decidit, l’Espanyol ha intentat escurçar distàncies en una jugada començada per Juli i culminada per Antonio (jugador del Cadet B), però ha estat infructuós el major domini en la recta final del matx. A la contra, els barcelonistes feien molt de mal. Gai ha estat a punt de fer el cinquè després d’una bona jugada individual, retallant i deixant en entredit la defensa un cop més del conjunt perico, però el seu remat ha sortit alt.

Al final, una falta a favor del conjunt perico, es motiu d’una petita tangana que acaba amb Hernández i Oscar Sielva expulsats amb targeta vermella. La falta l’ha llençat Angel sense conseqüències, molt alta, i no hi ha hagut temps per més.

Fitxa Tècnica.

RCD Espanyol: Edgar Badía; Pere Martínez, Albert Mozó, Ángel, ÁlvaroVega, Juli Serrano, Alex Rodríguez, Manu Molina, Álvaro, Marc Caballé, M. Vázquez “Chuli”.

També han jugat: Antonio Domènec, Quique, Jordi Amat, Borja, Adrià Toneu, i Oscar Sielva. (P/S: Adrián Picón)

FC Barcelona: Alex; Montoya, Bartra, Terrón, Planas, Oriol, Quim, Martí Rivarola, Pacheco, Thiago, Gai Yigaal.
També han jugat; Hernández, Blanchart, Dennos, Rochina, Carmona, i Tello. (P/S. Oriol Torres).

Àrbitre: Duran Peidró. Targes grogues a Pere, Albert, Juli, Borja, i vermella a Oscar Sielva. Per part barcelonista targeta groga a Carmona, i vermella a Marc Hernández.

Gols: 1-0 Alex m. 2, 1-1 Pacheco, m. 14, 1-2 Pacheco, m. 35, 1-3 Pacheco, m. 46, 1-4 Gai, m. 50.

Incidències; Camp Municipal de Canovelles. Molta calor. Final del Campionat de Catalunya de Cadets.


¡¡¡ GUANYEU... PER L'AFICIÓ !!!

L'INFANTIL CAMPIÓ DE CATALUNYA. El cadet perd 4-1.
Partits per aquest cap de setmana.

Ernesto Valverde ha donat la llista de convocats per el partit que avui juga el RCD Espanyol, allà on diuen que ningú ha guanyat encara aquesta temporada. Els homes que intentaran engrandir la llegenda que aquesta temporada han signat son: Gorka Iraizoz, Kameni, Lacruz, Velasco, Jarque, Torrejón, Chica, Moisés, De la Peña, Jônatas, Ito, Ángel, Julián, Rufete, Coro, Riera, Luis García i Tamudo. Son baixes Zabaleta, David García, Pandiani, i Moha sancionat.

En el partit de la primera volta l’Espanyol va guanyar 3-1, i en cas de obtenir la victòria avui, es trencaria una ratxa a més de la que tots sabeu, de la temporada 1941-42 de guanyar els dos partits de lliga. Aquella ocasió, en la jornada 2ona., els blanc i blaus van guanyar a Sarrià per 5-2 i a la segona volta en Les Corts per 1-2 en la jornada 15ena. L’anterior, 1940-41 també els dos partits van acabar amb triomf perico.(2-3 i 3-1).

Raul Tamudo tindrà l’ocasió, en el marc idoni, per aconseguir el gol 111 que l’iguali amb el màxim golejador de la història del RCD Espanyol, Rafa Maráñón. Esperem que el col·legiat Rodríguez Santiago, xiuli amb la màxima objectivitat, i no es deixi portar per l’entorn. Per cert, aquell senyor que donava puntades a les parts de Belenguer i que gràcies al tracte de favor que hi ha envers als clubs poderosos, va ser sancionat solament a un encontre de sanció, no hi serà... No hi haurà cautelar, ni tampoc se li tindrà que indemnitzar per els desperfectes que li ocasionés en la bota la acció en qüestió.¡ Anem millorant ! ...

El Femení del RCD Espanyol viatja a Puebla de la Calzada, al camp municipal de la localitat extremenya per disputar la tornada dels quarts de final de la copa de la Reina (diumenge, 12:00 h.). Les noies de Santi Fernández van obtenir una còmoda renda de quatre gols, i per tant gairebé van deixar l’eliminatòria sentenciada. Veurem a que està esperant la Federació Espanyola de Futbol en designar el lloc de la final i on serà, per que l’espectacle de la temporada passada va deixar molt que desitjar.

Interessant el xoc entre llevantines i bilbaïnes, a Nazaret, amb empat a un. En els altres dos encontres, Atlético Féminas i Torrejón intentaran remuntar un 1-2 advers de l’anada en front de Sevilla i Rayo respectivament.

Avui a Canovelles, els tres equips que han participat en els campionats de futbol base s’enfrontaran als tres del FC Barcelona; els infantils seran els primers que ho faran i davant del “Camerun Team” a les 10:30 h., mentre que els Cadets de Lluis Planagumà disputaran la final a les dotze. El conjunt aleví de Villarroya jugarà a les 19:00 h.

En atletisme, l’Associació d’Esports blanc i blau, serà protagonista amb els seus atletes juvenils a l’Estadi Sarrahima.

divendres, 8 de juny del 2007

RCD ESPANYOL CADET 4 DAMM CF 1.
DEMÀ TRIPLE FINAL ESPANYOL-BARÇA

El cadet a la final.

El RCD Espanyol Cadet es va classificar ahir per la final del Campionat de Catalunya en categoria cadet, en vèncer per 4-1 a la Damm CF.

Així dons, els tres equips del RCD Espanyol, (Cadet, Infantil, Aleví) disputaran demà a Canovelles, al Camp Municipal d’aquesta població del Vallès Oriental, les tres finals dels tres campionats de Catalunya: (El quart, el de juvenils el disputen els primers classificats de Juvenil Preferent i en aquesta ocasió serà l’ Europa B i el Girona B).

El rival en les tres finals serà el FC Barcelona, equip que quadruplica en pressupost en futbol base al del RCD Espanyol, però com en futbol tot pot passar confiem en els nostres nois, i que al menys en algun dels tres podem donar la sorpresa i derrotar als de Sant Joan Despí.

En quant a l’encontre d’ahir, dir que l’Espanyol mitjançant Álvaro es va avançar en la primera jugada només començar el partit. Una jugada al primer toc d’exquisita qualitat va acabar amb el remat del golejador perico.

L’Espanyol va pogué augmentar les diferències en un parell de jugades, que no va saber acabar de definir, i prou ... Per què el joc dels espanyolistes en el primer temps va ser poc brillant, amb un excés d’individualisme, poca verticalitat, i va propiciar que la Damm estigués viva i amenaçadora, i en qualsevol moment pogués empatar l’eliminatòria.

I a la segona part, en una triple rematada, que primer treu un defensa, després el porter, i finalment la Damm acaba empatant el partit al poc de la represa. L’empat cerveser, obliga als pericos a llençar-se a l’atac i començar de nou de zero, però amb els minuts passant molt ràpidament.

Jugada clau, que el col·legiat indica pena màxima a favor de l’Espanyol però se li oblida la targeta vermella, al ser el darrer home, haver driblat al seu marcador i encarar al meta visitant. El penal es transformat i l’Espanyol cobra de nou avantatja en el marcador.

A partir d’aquests moments l’Espanyol amb més moral, millora bastant el joc i fruït d’aquest, arriba el tercer obra d’Alvaro i posteriorment el quart d’Albert que sentenciava l’encontre. Ja no hi havia més encontre, i els darrers moments ja van ser un monòleg blanc i blau.

dijous, 7 de juny del 2007

MÉS DERBIS...VETERANS A MONTCADA I REIXAC

Foto i dades: montcada org. Juan Parra, regidor d'Esports, Cesar Arrizábalaga, alcalde de Montcada i Reixac, Daniel Solsona i Jaume Martinez en l'acte de presentació del partit (març)


Jugadors de futbol veterans del RCD Espanyol i FC Barcelona, com N'Kono, Marañón, Molinos, Eloi, Jordi Lardín, Torres Mestre, Martín Posse per part blanc i blava, i Sergi, Luis Enrique, Josep Guardiola, Amor, Busquets per part blaugrana entre altres, disputaran el proper divendres 8 de juny un partit de futbol al pavelló municipal Miquel Poblet de Montcada i Reixac (Camí de la Font Freda, 3), a les 19.30 hores. Per tercer any consecutiu, Montcada i Reixac acull el Circuit Futbol Indoor 2007 Mundo Amena, que enguany portarà al pavelló un partit de veterans del Barça i de l'Espanyol, el preludi del partit de lliga de Primera Divisió que disputaran aquests dos equips el dissabte 9 de juny al Camp Nou. L'empresa Futbol Indoor Events, organitzadora de l'esdeveniment, compta amb el suport de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure (IME). L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha destacat que l'èxit de convocatòria de les darreres edicions ha fet que no hàgim dubtat ni un segon en organitzar de nou l'esdeveniment a Montcada i Reixac. L'any passat, es van enfrontar veterans del Barça i del Reial Madrid en un partit que van seguir més de 1.500 persones al pavelló Miquel Poblet.


Tres dies dedicats al futbol, amb disputa de torneigs infantils i alevins al marge del partit mencionat. El partit de veterans serà el plat fort d'un programa d'activitats que es desenvoluparà durant tres dies. Per acollir l'esdeveniment, el parquet del pavelló Miquel Poblet es transformarà en un terreny de joc de gespa artificial, com si es tractés d'un estadi de futbol, que es començarà a instal·lar el dimarts 5 de juny a la nit.


El 8 de juny a les 18 hores també tindrà lloc un altre partit de futbol entre representants del Barça i de l'Espanyol. En aquest cas, els jugadors seran, entre d'altres, representants de les directives dels dos equips, periodistes, presentadors i artistes. El preu per a assistir als partits serà de 2 euros. Els infants i els entrenadors dels equips que hagin disputat els torneigs infantil i aleví accediran gratuïtament. Els tiquets es poden adquirir a les botigues Mundo Amena, a l'IME (c/ Tarragona 32, Montcada i Reixac) i al pavelló Miquel Poblet el mateix dia del partit.

AVUI: ESPANYOL- DAMM SEMIFINALS CADETS 20:00 H.

CADETS: Vuitens de final

FC Barcelona – CF Badalona 4-0
CE L'Hospitalet –E F Osona 4-3
UE Cornellà – FE Figueres 2-0
Girona FC – UD At. Gramenet 2-2 *penals
RCD Espanyol – Barri Santes Creus 6-1
Jàbac Ca'n Jofresa –Cubelles
6-0
Damm CF – UE Sant Andreu 3-1
Terrassa –UE Lleida 1-1 * Penals

Cadets: Quarts de Final.
FC Barcelona – CE L'Hospitalet 5-0
UE Cornellà – UD At. Gramanet 3-0
RCD Espanyol – Jàbac Ca'n Jofresa 5-0
Damm CF – Terrassa FC 5-2

Semifinals Cadets
FC Barcelona – UE Cornellà 3-0
RCD Espanyol – Damm CF Avui, 20:00 CIUTAT ESPORTIVA

FINAL: Canovelles, 9-6-07, 12:00h.
FC BARCELONA -



Foto d'arxiu; josep maria. El darrer derbi a Sadrià de l'infantil (3-2)

INFANTILS: Vuitens de final.

FC Barcelona – CE Manresa 11-0

CE Mataró – FE Figueres 1-0
Girona FC – UD At. Gramenet 3-0
EC Granollers –CE Sant Gabriel 1-1 * Penals
RCD Espanyol –Gimnàstic T.
3-1
UE Cornellà – Jàbac Ca'n Jofresa 1-1* penals
Damm CF – CE Europa 4-0
CF Badalona –EF Tàrrega 2-0

Infantils: Quarts de Final
FC Barcelona – CE Mataró 5-0
Girona FC – CE Sant Gabriel 1-2
RCD Espanyol – Jàbac Ca'n Jofresa 3-0
Damm CF – CF Badalona 3-0

Infantils: Semifinals
FC Barcelona – CE Sant Gabriel 4-0
RCD Espanyol – Damm CF 1-0

FINAL: Canovelles, 9-6-07, 10:30 hores
FC BARCELONA – RCD ESPANYOL



L'aleví en el darrer derbi a Sadrià. foto d'arxiu: Josep maria.


ALEVINS: Vuitens de Final

FC Barcelona – Nàstic T. 3-0
CE Europa – E F Valls 5-2
Damm CF – UE Lleida 0-2
Gimnàstic Manresa – CJF Mollerussa 1-1
RCD Espanyol –C F Riuprimer 8-0
UD At. Gramenet –CE L'Hospitalet 4-0
UE Cornellà – Ca'n Rull RT 0-0 * penals
EC Granollers – UE Sant Andreu 1-0

Alevins: Quarts de Final
FC Barcelona – CE Europa 5-0
Gimn. Manresa – UE Lleida 1-2
RCD Espanyol – UD At. Gramanet 4-1
EC Granollers – Ca'n Rull RT 5-2

Alevins: Semifinals
FC Barcelona – UE Lleida 4-0
RCD Espanyol – EC Granollers 2-0

FINAL: Canovelles, 9-6-07, 19:00 h.

FC BARCELONA –RCD ESPANYOL


RENOVACIÓ IMPORTANT DEL FILIAL.

Angel Martínez (31-1-86) se incorporarà definitivament al primer equip. La pedrera perica continua donant fruïts.


Segons informa la web oficial del club, i refrenat per el membre de la Secretaria Tècnica Albert Valentin en “Tiempo de Juego” el planter per la propera temporada del RCD Espanyol B, quedarà de la següent manera:


Continuen: Marcos, Toni Lao, Didac, Fran Erencia, Javi Márquez, Zamora, Pedraza, Juanma, Ruben Canelada i Palanca.


Primer equip: Serrán, Angel i Julián.Cedits: Biel, Fede (2ªA), Brian, De Pablos (2ªA), Tacón, Izquierdo, Guitart, Benja, Joan Tomàs, Yagüe i Francis.Baixes: Martins, Cazorla i Bussy.


Pujen del Juvenil: Isaac, Reyes, Cantero, Gerard Rovira, Juanjo, Albert Garcia, Jesús Berrocal i Xavi García.


Aquesta és la llista oficial.

Comentant la noticia per demarcacions, cal dir que a la porteria Biel Ribas, encara no se sap quina serà la seva situació, tot i que l’Espanyol té una opció de fer efectiva la seva renovació i cedir-lo a un equip de superior categoria naturalment si hi ha ofertes. El ex porter del Gavà Marcos i l’ascendit del Juvenil Isaac Becerra (18-6-88); l’ex de la Ferran Martorell ha realitzat una gran campanya en el Juvenil sent el menys golejat.

En la defensa, Toni Lao continuarà un any més malgrat la seva edat (17-1-84) i formarà part de l’eix defensiu amb Didac (1-1-87) (la seva primera temporada ha acabat sent titular), Fran Erencia, (recuperant-se de la greu lesió) i Oscar Reyes (12-3-88), central del juvenil, i que ja ha debutat els darrers partits per les moltes baixes al filial. Especial la situació de l’altre central internacional del juvenil, Guillem Savall (26-6-89) que encara li quedava un any de juvenil, però que ara mateix està en l’aire la seva continuïtat ja que existeix una oferta del Chelsea; en cas de continuar passaria també ha augmentar la llista de centrals del B. Cazorla el jugador cedit al Badalona no continuarà en l’Espanyol.

Com a laterals, està quelcom més descompensat l’equip. Si bé, Toni Lao el seu lloc on més partits ha jugat ha estat al lateral dret, veurem a qui signen per aquesta zona. En l’esquerra al contrari, continuarà Rubén Canelada (31-3-87), i pujen del juvenil els dos laterals Javi Cantero (22-1-88) i Gerard Rovira (15-7-88) jugador de banda esquerra.

En el mig del camp. Martins causa baixa tal com ja es preveia, i continuarà un any més Javi Márquez, buscant l’explosió final en segona b, d’aquest jugador que atresora una gran tècnica individual però per circumstàncies encara no ha pogut demostrar tot el que podria donar. Juanjo Ciércoles (27-5-88) serà la gran aposta per el mig del camp, després de la gran actuació en el juvenil en aquestes dues darreres temporades. Per bandes, Zamora que ja va passar al B, tot i estar en edat juvenil junt a Albert García (24-1-88) i l’ex de Mataró, Juanma (22-7-86) que continuarà causant estralls en les defenses contraries. Xavi García, el màxim golejador del juvenil A, puja al filial per demostrar no sol la velocitat per els extrems si no aquella habilitat en la definició que ha demostrat en la Divisió d’Honor Juvenil.

En el centre de l’atac continuaran Palanca i Pedraza, mentre que Bussi tal com Sentiment Perico fa unes setmanes va avançar no continuarà ja que el seu baix rendiment ha fet considerar als tècnics buscar altres alternatives. De moment, Jesús Berrocal pujarà al filial, tot esperant que hi hagi reforços a una línia que ja de per sí, ha estat bastant fluixa després de la marxa d’Albert Yagüe al Lorca, que amb tot, el d’Argentona ha acabat sent el màxim golejador de l’equip, el que indica la dificultat que hi ha estat en l’aspecte realitzador.


Pujaran al primer equip, Serrán, Ángel i Julián. Aniran cedits apart del tema Biel, Fede (¿Papers per quan?), Brian que tampoc ha gaudit de molts partits, De Pablos que tot i ser bastant irregular ha realitzat grans partits i Francis, que una malaltia l’hi ha impedit jugar aquesta temporada. Altre dels juvenils que van pujar al principi de temporada, David Izquierdo i que tampoc per diferents motius ha tingut protagonisme en el filial, se li buscarà equip lluny de Sadrià. Casos diferents els de Joan Tomas cedit al Lleida, o el propi Yagüe; Guitart que va tornar de Girona a mitja temporada i tampoc ha acabat de consolidar-se o Ferran Tacon, jugador procedent del Madrid C, i que va tenir que anar cedit ja que els seu rendiment no va justificar la seva incorporació. Benja, jugador fitxat del juvenil de la Damm i que va ser cedit al CE Europa és altre dels que tenen el seu futur en l'aire

dimecres, 6 de juny del 2007

VUIT DIES ESCRITS AMB LLETRES D'OR EN LA HISTÒRIA DEL RCD ESPANYOL

Glaria, transformant un màxim càstig va donar el triomf i el liderat al RCD Espanyol (72/73)

Les victòries a Can Barça del RCD Espanyol.
La primera victòria que el conjunt periquito va assolir va ser la temporada 1939-40, un 3 de desembre del 1939 a la primera jornada, el primer campionat celebrat després de la guerra incivil que va patir Espanya.

El FC Barcelona va formar amb: Miro, Garceran, Riera, Leon, Rosalench, Soler, Homedes, Sospedra, Fuentes, Herrerita i Emelin.
La formació perica triomfant va ser la següent: Naves; Olivares, Pérez; Llimós, Rovira , Lecuona; Prat, Jorge, Martínez Catalá, Gonzalvo, Bosch. El gol del triomf va ser aconseguit al minut quaranta per Martínez Catalá.

A la següent temporada, el RCD Espanyol va repetir triomf un 3 de novembre de 1940, a la jornada sisena, aquesta vegada per un resultat de 2-3 (Gracia i Vergara per part blaugrana, i Martínez Catalá, Mas i de nou Martínez Catalá remuntant el 2-0 barcelonista).
Els herois d’aquell partit van ser: Trias; Teruel, Elias; Arasa, Rovira, Llimós; Macala, Olivas, Martínez Catalá, Gonzalvo i Mas.

L’onze de gener de 1942 el RCD Espanyol va assolir el tercer triomf consecutiu en les Corts. ¡Quins temps, aquells! L’Espanyol venia de guanyar una copa del Rei i de perdre la segona final consecutiva. Aquella tercera victòria va ser fonamentada en els gols de Fábregas i Macala mentre que per part local va marcar Martin en les acaballes.
L’Espanyol va formar amb Martorell; Teruel, Elias; Arasa, Rovira, Llimós; Macala, Cardus II, Olivas, Fabregas, Mas.

La temporada 43/44 en la jornada vint-i-dos disputada el 12-3-1944 formant amb Martorell; Perez, Mariscal; Cardus II, Fábregas, Schild; Juncosa, Vidal, Jorge, Diego, Viela, el conjunt blanc i blau va guanyar per 1-3 amb gols de Jorge en dos ocasions i Schild en el minut 85 va sentenciar el matx, en el que Balmanya havia escurçat distàncies.

Abans d’acabar la dècada dels quaranta encara el RCD Espanyol tornaria a guanyar en Les Corts. Un 4 de desembre de 1949, els homes de Patricio Caicedo guanyaven amb gols de R. Hernandez i de Seguer per part blaugrana, mentre que Fábregas al minut 73 donava els dos punts al conjunt espanyolista.
El RCD Espanyol va alinear a: Valero; Teruel, Parra; Llimós, Veloy, Celma; Segarra, R.Hernández, Mas, Fábregas, Diego. Per part blaugrana saltaven a la gespa de Les Corts, Ramallets, Clavet, Curta, Sagrera, Gonzalvo III, Gonzalvo II, Navarro, Seguer, CEsar, Marcos Aureli i Nicolau.

Es tindria que esperar fins el 18 d’abril de 1954 quan l’equip del “Conejo” Scopelli, va derrotar al FC Barcelona en Les Corts, amb gols de Faura, Cruellas, Marcet i Josep Mauri remuntant el gol inicial de Moreno als vint minuts. Els homes de Fernando Daucik van ser els següents; Velasco, Seguer, Biosca, Segarra, Flotats, Gonzalvo III, Basora, Bosch, Kubala, Moreno, Manchon. Els jugadors que van inscriure els seus noms en lletres d’or en la història perica van ser: Marcel Domingo; Argilés, Parra, Catá; Bolinches, Faura; Cruellas, Marcet, Mauri, Piquín, Arcas.

Desgraciadament, des de que es va desfer aquell equip i entrant en la maleïda dècada dels seixanta, amb els dos descens a segona (malgrat el parèntesis dels cinc dofins), l’Espanyol tornaria molt de temps en tornar a guanyar al Barcelona i obtenir la primera victòria en el llavors Camp Nou.

El 4 de març de 1973 a la jornada 23 sota les ordres de Franco Martínez, el RCD Espanyol guanya i es col·loca líder de la lliga en vèncer amb gol de penal transformat per Glaria.
El FC Barcelona, l’equip entrenat per Rinus Michels va formar amb Reina; Rifé, Gallego, Torres, De la Cruz, Pérez, Zabalza (Martí Filosía, m. 55), Asensi, Reixac, Barrios, Pujol. El RCD Espanyol va formar amb Borja; Ochoa, De Felipe, Glaria, Granero, Poli, Romero, José María, Roberto Martínez, Amiano, i Pepin.

I la darrera fa un quart de segle, un 28 de març de 1982 a les ordres de Ramos Marcos, l’Espanyol va guanyar per 1-3 amb gols de Urbano, Lauridsen i Murua mentre que part culé Alesanco va reduir distàncies, (1-2) que va resultar infructuós ja que el tercer gol perico va emmudir el coliseum barcelonista.

Maguregui va alinear a: Custers; Job, Canito, Miguel Angel, Escalza, Molinos, Urbano, Lauridsen, Vilches, Giménez, i Marañón. A la segona part, Zúñiga i Murúa participarien també en el triomf i quedarien gravats els seus noms per la posteritat. Per part culé, l’alemany Udo Lattek va alinear a; Artola, Sanchez, Olmo, Victor Muñoz, Manolo, Alesanco, Simonsen, Zuviria, Quini, Estella, i Morán. Carrasco i Ramirez van sortir a la segona part.

En gairebé 80 anys, vuit victòries i 7 empats ha obtingut el RCD Espanyol. Les noves generacions de pericos encara no saben el que és experimentar el triomf en aquell lloc. Qui us escriu aquestes línies, solament ha vist els dos darrers triomfs. Pobre bagatge el que ens ha ofert les diverses generacions de professionals del RCD Espanyol en les dues darreres dècades. Esperem que això es trenqui d’una vegada i ja mateix, per que no hi ha mal que cent anys duri, i aquest ja dura massa.

¿DE VERITAT HA PITAT EL QUE HAN VIST, SENYORS ESTRADA I AUXILIARS?

Tres decisions arbitrals i els penals priven a l’Espanyol de revalidar la Catalunya Cup.

El col·legiat un cop més protagonista quan juga l’equip culé. Si ja Liarte va perjudicar ostensiblement al Nàstic i va posar en safata de plata el passi a la final al conjunt barcelonista, avui un tant del mateix. Tres jugades molt difícil en el camp en dècimes de segon per jutjar, però curiosament les tres s’han inclinat a favor del Barcelona. Dos gols anul·lats a Pedraza (crec que el primer era legal, i el segon per molt poc potser no) i un gol concedit (l’únic de l’encontre a favor dels blaugranes) al límit també; però es clar en aquest no ha tingut cap tipus de dubtes.

I això que el RCD Espanyol ha començat molt bé, atacant i arribant amb perill, a part de fins a tres llançaments de cantonada, prova del major domini. Però, al minut vuit, en una errada defensiva, Chica possibilita suposadament que la passada de Belletti sigui segon criteri arbitral en posició reglamentaria i Ezquerro tot sol afusella a Gorka a plaer.

L’Espanyol ha seguit jugant, arribant amb facilitat i només la mala sort i Jorquera evitava el gol de l’empat. Moha treu un servei de falta i Jarque tocant dins l’àrea petita posa en seriosos problemes al meta culé, que reacciona molt bé, refusant la pilota. En el 17, jugada molt bona de Toni Lao que cedeix a la frontal a Coro, qui no s’ho pensa dues vegades i engalta un fort xut que Jorquera rebutja quedant la pilota morta, i el propi Toni Lao va a per el refús, i dona la passada de la mort a Coro que remata amb tota la porteria, al travesser.

Solament un minut després, és Ángel qui xuta des de fora de l’àrea de càstig i Jorquera el millor del Barça en el primer temps, rebutja, tocant d’esperó Pedraza i tornant a aturar el meta barcelonista exhibint bons reflexes.

Giovanni pot ampliar distàncies quan una errada en el refús de cap de Toni Lao cap enrera, es aprofitat per el davanter barcelonista per marxar-se sol, encarar a Gorka i xutar creuat superant-lo amb la fortuna per l’Espanyol que la pilota s’estavella en el pal esquer de la porteria sortint fora.
I del hipotètic 2-0 hem passat al 1-1
Gran jugada de Moha que després de rebre falta, i deixar seguir l’àrbitre, es refà, i entre mig de dos adversaris, dona una passada perfecta a Fede Bessone que aquest no desaprofita per centrar ras i donar en safata el gol a Marc Pedraza que només havia fet dos gols en tota la temporada. Aquest gol feia justícia al millor joc dels blanc i blaus i al major número d’ocasions.
Estrada, protagonista junt amb l'auxiliar
Però a falta d’un minut per acabar el primer temps, el senyor Xavier Estrada, ha tingut que ser un més dels que engreixin la llarga llista de col·legiats que afavoreixen al FC Barcelona; Pedraza rep de Coro i afusella a Jorquera, però indica suposadament fora de joc de Coro, que en la meva opinió no ha estat tal. I era un moment psicològic per remuntar...

La segona part s’ha iniciat amb jugada del propi Pedraza que s’avança massa la pilota donant temps a Jorquera. Xut de Julián que el meta barcelonista ha blocat, i parada de Gorka aturant el tret de Giovanni que s’ha mostrat com el home més perillós per part blaugrana en el segon temps.
Valverde seu als millors a la banqueta
Valverde mou banqueta i substitueix a tres homes del primer equip, els tres puntals de l’alineació d’avui; Jarque, Rufete i Coro, per Lacruz que no ha estat molt segur en algunes jugades, Palanca i De Pablos.

Aquest darrer només sortir en jugada individual retalla dues vegades als defensors culés però el seu xut es marxa massa alt. La rèplica la dona Calvo que havia sortit al segon temps, que remata de cap, picant a terra una bona centrada i es a punt de donar un ensurt a Gorka.

Moha desaprofita l’ocasió més perillosa de tot el partit.
Aquesta la malbarata Moha quan remata de cap tot sol al segon pal fora, amb tota la porteria per ell, després d’una molt bona jugada començada per De Pablos que cedeix al lateral espanyolista que centra magistralment sense que el hispà - marroquí encerti a batre a Jorquera.

Per la seva part, Motta es a punt de marcar, però un formidable Gorka amb la punta dels dits desvia la pilota per sobre el travesser, després de rematar una centrada de Giovanni que havia deixat en evidencia a Chica. Valverde dona entrada a Ito i Moisés i entrem en una fase de més domini del FC Barcelona, menys ocasions, i un ritme de joc molt més lent, acusant ja l’Espanyol el cansament del gran partit realitzat.

I al minut 76, altre jugada per la polèmica
Pedraza torna a marcar llençant-se dins l’àrea petita i connectant amb la pilota lo just, però l’àrbitre torna a indicar fora de joc, que en la meva opinió si que era però de ben poc. Suposo, veient els arbitratges dia si i dia també que a l’altre àrea no hagués estat potser idèntica la decisió...

Palanca amb poc angle xuta fora a l’esquerra de la porteria, culminant una bona aproximació perica, i Àngel moments després xuta molt alt, en una posició molt forçada. I en el temps afegit, quan ja passaven més de dos minuts, Fede fa una centrada llarga i potent que passa per davant de dos davanters pericos que només tocant-la entrava, però sense pogué colpejar la pilota es passeja per davant tothom.

No hi havia temps per més, i als maleïts penals, que un cop més han demostrat que Gorka Iraizoz és un grandiós porter però no precisament en les tandes de penals, tot i que la majoria dels llançaments eren imparables. Ángel, ha enviat fora el primer i la resta han estat convertits en gols.

Bones noticies per la nació... Com diu cert indesitjable polític demà es podrà llevar tothom ben feliç...Avui donin gràcies a Estrada, dissabte ja veurem, a qui li toca convertir-se en heroi d’aquest país projecte fracassat, de societat uniforme i de pensament únic.

I se m’ho oblidava: ¿Que li han fet a Jorquera? Per que segons els locutors de la Televisió que retransmetia l’encontre havia estat agredit i això havia “inspirat” al tal Estrada a ordenar que els llançaments de les penes màximes fos en la porteria on era l’afició del FC Barcelona. Si de veritat ha passat quelcom, que s’investigui i es depurin responsabilitats a qui no es sap comportar i no sap ser digne de pertànyer a un club com el RCD Espanyol, però si de veritat ha estat tot una grollera actuació del porter blaugrana....(per que per TV no es veu rés, mes que cau desplomant-se i no s’aprecia rés més, ni que s’hagi llençat rés...)

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Gorka, Chica (Moisés, 73), Jarque (Lacruz 58’), Toni Lao, Fede, Angel, Julián, Rufete (De Pablos, 58’) , Moha (Ito, 73’), Pedraza i Coro (Palanca, 58’)

FC Barcelona : Jorquera; Belletti (Valiente 65’), Oleguer, Olmo, Silvinho (Taher, 78’), Crossas, Sastre (Busquets 72’), Motta, Giovanni, Orlandi (Calvo, 58’), Ezquerro.

Àrbitre; Xavier Estrada Fernández. En les jugades polèmiques ha xiulat afavorint el FC Barcelona; com manen els cànons. Excloent aquesta jugada del gol anul·lat, dir que Motta ha pogut ser expulsat per deixar anar un cop de colze voluntàriament, però es clar, ell no es diu Albert Riera, i solament ha vist la groga. Ha mostrat targes a Sastre (45’) i l’esmentada a Motta(79’) i per part blanc i blava a Chica (30’), Ito (87’),Toni Lao (92’)

Gols; Belletti (8’). 1-1 Pedraza (24’) Els penals; han marcat per l’Espanyol, Julián, Palanca, De Pablos i Toni Lao, per part blaugrana, Ezquerro, Giovani, Belleti, Marc Crosas, i Motta. Ángel ha llençat alt per l’esquerra el primer llançament dels deu.

Incidències; Estadi de la Nova Creu Alta, Sabadell. Sebastián Javier encapçalant l’expedició blanc i blava
.

dimarts, 5 de juny del 2007

AGENDA SETMANAL FUTBOL BASE.

TORNEIGS I AMISTOSOS


10-6Vilanova i la Geltrú B -Juvenil AAMISTÓS. Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova. 18:45 h.
6/10-6Juvenil B TORNEIG ZagrebZagreb (Croacia) (Zagreb, Dinamo, CSKA, H.Split...)
10-6Cadet B. (Terrassa, Prat Blaugrana)TRIANGULAR EF PRAT BLAUGRANA. 12:00/12.50/13:45 H. (El Prat)
9/10-6Infantil B. TORNEIG BUFALÀFC Martinenc i Bufalà-Vilassar de M. 14:00/16:00 h. (Mpal. Bufalà, Badalona)
10-6Aleví A. TORNEIGC.Mercantil. Mpal. de Gràcia, Sabadell.
8/9/10-6Aleví B. TORNEIG VALVANERACiudad de F. Pradoviejo, (Logroño)
9/10-6Benjamí A. TORNEIGMEMORIAL JOSEP BARCELÓ (Tordera)
9/10-6Benjamí B. TORNEIGMEMORIAL JOSEP BARCELÓ (Tordera)
9/10-6 Benjamí C. TORNEIG MASNOUFC Martinenc, C.At. Masnou, UE Sants (Masnou)
10-6Prebenjamí. TORNEIG EF GAVÀ.EF Gavà, Molins de Rei. (18.00/19.00/20:00 Gavà)




COMPETICIÓ OFICIAL



5-6Infantil A.-Damm CFCAMPIONAT CAT. INFANTIL SEMIFINALS. Ciutat Esportiva: 1-0.
7-6Cadet A-Damm CFCAMPIONAT CAT. CADET. SEMIFINALS. 4-1.
9-6FINAL CAMP. CAT. INFANTIL

Canovelles. 10:30 h. FC.Barcelona- RCD Espanyol. CAMPIÓ RCD ESPANYOL

9-6FINAL CAMP. CAT. CADETCanovelles. 12.00 h. Espanyol 1- Barcelona 4
9-6FINAL CAMP. CAT ALEVÍCanovelles:19:00 h. FC.Barcelona- RCD Espanyol. 2-0
10-6CF Puebla - Femení ACOPA DE LA REINA 1/4 F. (Tornada). PUEBLA DE LA CALZADA (Badajoz) 12:00 h.

LLIURAMENT DE TROFEUS EN EL V MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ

dilluns, 4 de juny del 2007

FOTOGRAFIES D'UNA MATINAL MOLT EMOTIVA.

Avui, la primera foto d'aquesta galeria serà per el PUEBLA, en agraïment per la seva assistència, i a la seva capitana Cecilia Espinosa, víctima de que per els febles, si hi hagin alineacions indegudes.
Aquest any no hi hagut final perica.
CE Europa, moment de l'escalfament previ al primer partit.
Moment en que surt l'Espanyol A i l'Europa.
Moment del joc entre ambdós equips.
No hi va faltar una zona per jugar els infants.
El col·legiat de moda a Sadrià.
Geni i figura...Que el designin per xiular el derbi...
La final: Surten els equips. Miriam i Cecilia les capitanes.
El Puebla va derrotar per un contundent 8-1 a l'Espanyol B.
Miriam, Cristina, Chola, Marta, Noemí, Carol, Kenti, Adriana,Sara, Raquel Cab., Cubí. L'equip en la final.
L'Espanyol assolirà el cinquè triomf en les edicions celebrades del Memorial.
El Puebla saludant als aficionats que s'han donat cita a Sadrià.
Era el segon matx en vuit dies entre ambdós conjunts.
La formació del RCD Espanyol.
La formació del CF Puebla, avui de vermell.
Llotja amb la presència de molts vip's.
Comença la final.
José Carlos amb el Bib, i la seva mare.
Raquel i Miriam, defensant una jugada d'atac extremenya.
Ara, l'altre àrea. Meli, sota pals.
Noemí i Cecilia.
Moment en que es lliuraran els trofeus. Anna Maria, Dani, José Luis Rodríguez, Antonio Martín i el noi minusvalid sempre present a Sadrià.
Les noies del Espanyol B, amb José Carlos, l'altre fidel de Sadrià.
Cecilia amb el guardó.
Adriana i Dani.
Les jugadores abandonen el camp 1: Diumenge, la tornada de la Copa. Tercer Espanyol vs. Puebla en una setmana.


CÀLID I EMOTIU MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ, AMB FORÇA SENTIMENT




V Memorial Glòria Solà i Fusté.

Un any més, i van cinc, ha tingut lloc en les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, el torneig en memòria de Glòria Solà i Fustè, la que va ser filla d’Anna Maria Fusté, la “no” Consellera del RCD Espanyol com li agrada a ella que l’anomenin.

Matinal gairebé estiuenca, la que hem viscut a Sadrià, i en la que un cop més hem volgut mostrar el nostre ànim i suport a Anna Maria, i al mateix temps presenciar una matinal de futbol femení entretinguda; tot i que el resultat en aquests casos és el de menys, dir que el RCD Espanyol per cinquena vegada s’ha fet amb el torneig, fent ple de triomfs des de que tenir lloc la primera edició.

En la llotja present Daniel Sánchez Llibre, president del RCD Espanyol que un cop més ha volgut estar present en l’acte, així com els consellers Antonio Martín, Joan Collet, Ramón Condal, Josep Sunyer, Josep Maria Borrell, Enrique Beltran, el director general de la Fundació del RCD Espanyol, Javier Saenz, així com el senyor Maldonado, ex director general de l’Esport a Catalunya que mai falta a l’acte. El president del Puebla, senyor José Luis Rodríguez Campos, igual que ahir, ha estat present com a màxim responsable del conjunt extremeny.

Hi hagut lliurament de trofeus a totes les jugadores que han participat, així com al trio arbitral, i els trofeus per l’ordre de classificació final que han recollit les diferents capitanes dels quatre equips. A Anna Maria li ha estat lliurat diverses plaques de record i un ram de flors, una del Club a càrrec del seu president, de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, i de l’Agrupació de Veterans. Dir també que Dani ha fet lliurament d’un Cd del grup musical Abba, favorit de Glòria. Les cançons d’Abba han sonat mentre eren lliurats els diferents premis.

I així un any més, hem estar simbòlicament tot l’espanyolisme representat per els que s’han donat cita a Sadrià, al costat d’una gran espanyolista, filla de president, i estimada per tothom que la coneix, estan més que mai al seu costat en les vicissituds que li han tocat viure.

En quant a la part esportiva pròpiament dita, dir que el RCD Espanyol ha guanyat al CE Europa en la primera semifinal per 3-1.
Santy ha alineat a Cristina: Kenti, Rocío, Dolors, Laura Falces, Aída, Lara, Carol, Silvina, Raquel Corral, i Debora. A la segona part, Noemí, Miriam de sortida, Raquel, Sara, Adriana, Marta, Torrejón, mica a mica fins la totalitat de les jugadores blanc i blaves.

El primer avís l’ha donat el conjunt escapulat al enviar el llançament d’una falta al pal de la porteria de Cristina. Al minut 28, de xut des de fora l’àrea, Silvina, ha enviat la pilota al fons de la porteria, posant per davant al primer equip perico. L’Europa ha donat molts més problemes dels previstos, i en una jugada d’atac, Cristina ha fet una bona parada rebutjant el remat a boca de canó, i posteriorment fent-se amb l’esfèrica. Debora ha pogut marcar dues vegades, però avui no ha estat el dia de l’extrem dretà espanyolista, i la primera ha xutat per sobre el travesser quan estava totalment sola, i la segona després que Corral, li cedis la pilota a l’espai, i lliure de marca xutés de nou, alt per sobre la porteria. Carol amb un xut bombejat estavella la pilota al travesser. La mateixa jugadora instants després xuta per sobre un xic desviat.

La segona part s’ha iniciat amb un ensurt quan Cristina ha sortit a la desesperada i la davantera del Europa ha elevat per sobre, sortint finalment la pilota fregant el pal esquer, en una immillorable ocasió.
Però del possible empat... Al 2-0. Miriam fa una gran jugada, cedeix a l’espai a Raquel Corral i aquesta de remat creuat no perdona. El conjunt escapulat no es rendeix i retalla diferències establint el 2-1. Però de nou, Raquel Corral molt activa durant tota la matinal, fa jugada, arriba a línia de fons centra i Miriam remata, rebotant la pilota en la portera i el refús acaba en el segon pal on Debora (aquest cop si) no té més que acompanyar la pilota al fons de la porteria. Fins el final del partit dos ocasions més; primer Debora que no sap superar a la portera europeista en el un contra un, i la segona Marta Cubí que incomprensiblement amb tota la porteria per ella sola, remata fora. Coses del futbol...

En l’altre semifinal (camp 4), l’Espanyol B, ha aguantat mitja part, però del 1-2 s’ha passat a un 1-8 resultat final en que ha acabat el matx. Dir que en el filial perico, faltaven Andri e Irene per lesió, Gema Pacheco que abandona el futbol, hi algunes de les jugadores com Kenti, Silvina, Debora, ho han fet amb el primer equip. A més dir, que ahir van guanyar 1-6 en la Bòvila de Cerdanyola a l’Escola de Futbol Cerdanyola del Vallès. Helena, Meritxell i Tania, fitxatges procedents del FC Barcelona, han participat junt a quatre jugadores del Cadet; Sandra de la Cruz, Montse, Nerea, i Anna.

En el partit per el tercer i quart lloc que s’ha disputat al camp 3, a la mateixa hora que la gran final, el CE Europa ha vençut per 1-2 al Espanyol B, que ha empatat mitjançant Nerea, però que ha servit de ben poc, ja que les europeistes s’han tornat a posar per davant del marcador i ja no s’ha mogut més.

FINAL: RCD ESPANYOL 5 PUEBLA 1

Adriana al minut set, xuta i Meli rebutja la pilota amb la mala sort que li cau a Marta Cubí que no erra en el seu remat i posa per davant a l’Espanyol. El Puebla ho ha intentat, mitjançant Maria José que ha obligat a Cristina a lluir-se aturant el xut creuat en primera instància i a blocar posteriorment. Ha estat una de les ocasions amb més perill del conjunt extremeny.

Al minut 17, servei de cantonada llençat per Raquel, i Carol de cap estableix el 2-0 en el marcador. El Puebla, de nou ha pogut marcar, però el xut creuat (jugada molt semblada a l’anterior) de Maria José ha trobat a Cristina que ha pogut rebutjar i davant Conchi, la pilota colpeja al pal, sense que aquesta pugi agafar el refús.

Adriana ha fet jugada per banda , centrada perfecta i Carol de nou en el segon pal, estableix el 3-0 a la mitja hora de joc.

Només començar el segon temps, bona jugada de Rocío que no obté premi, ja que Meli evita el gol, però el refús cau a peus de Marta Cubí que en la mateixa línia de gol només té que empenya la pilota, i aconseguir el quart. El Puebla en jugada per banda esquerra ha estat a punt de marcar, però la pilota ha sortit massa creuada en el xut posterior.

El gol se li ha resistit al conjunt extremeny que s’ha tornat a trobar a Cristina molt encertada per baix i ha tornat a evitar el gol, ajudada per Lara que ha refusat la pilota definitivament. Però al final s’ha fet justícia i ha pogut aconseguir-lo en la jugada següent.

Marta Cubí erra en una gran jugada de Raquel Corral (m. 20), que li serveix en safata el gol. Corral un minut després si que defineix creuant l’esfèrica i fent el 5-1 definitiu.

Al final, aplaudiments i obsequis per totes, i un bonic detall amb els dos minusvàlids que sempre son presents als partits del RCD Espanyol i a la Ciutat Esportiva, als quals Adriana i Sara els hi han fet lliurament d'un record.
I fins una altre ocasió...Agraint al Puebla i al seu president, en el que he tingut el gust de xerrar una estoneta, (però això ja queda en “l’off the record” jeje..) la seva participació, ja que a molts llocs avui no és festiu i al CE Europa.

ATLETISME BLANC I BLAU TRIOMFANT


fotos: Associació d'Esports Blanc i Blau.

Maria Vasco la gran marxadora de l’Associació d’Esports Blanc i Blau, es va proclamar campiona de Catalunya en els 5km. Marxa en l’Estadi Olímpic de Montjuïc amb un registre de 20:57:11 assolint un nou rècord d’Espanya de 5.000 m. millorant l’anterior millor marca nacional que ella mateixa posseïa amb 21:18:58.

L’atleta de l’Associació donant un exemple a molts dirigents d’aquesta entitat ho va celebrar exhibint una senyera amb els nostres colors per les pistes de l’Olímpic Lluis Companys. A canvi, i tal com vàrem pogué llegir en una magnifica entrevista de Josep Sánchez en Blanc i Blau, el senyor Director General del RCD Espanyol Pedro Tomás Marqués, els hi ofereix la pitjor de les indiferències... I això que qui paga son altres. Aquest comentari potser hi sobra en aquesta crònica, però son moltes les alegries en forma de títols i prestigi que en el primer any de vida i amb la improvisació que hi va haver fruït de la negativa i posterior acord de mínims amb el RCD Espanyol, i malgrat tot, ens ha donat aquesta Associació d’Esports Blanc i Blau que gràcies als dirigents del nostre club, i a l’adversari històric de les seccions (Tomás) no pot ni tan sols portar nostre nom. Una veritable llàstima, quan veus l’entrega, el sacrifici dels seus membres i la glòria que portaria a nostre historial si fos una secció amb el seu nom complet.

El seu marit, José Antonio González Cobacho també va guanyar el Campionat de Catalunya masculí de 5.000m. marxa. Per tant doblet a la marxa, de l’Associació d’Esports Blanc i Blau. També ell, va exhibir la nostra senyera per l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Hora és que la gent dirigent d’aquesta entitat tingui més que un detall amb aquests atletes. I no parlo que l’Espanyol es permeti fer-se càrrec de la secció, per que l’economia impera per sobre de tot.... Però al menys que col·laborin dins les possibilitats no posant pals a les rodes.

CLASSIFICACIONS 5.000 MARXA. CAMPIONAT DE CATALUNYA. ESTADI OLÍMPIC DE MONTJUÏC LLUIS COMPANYS.

CATEGORIA FEMENINA

Lloc, dorsal, Nom, cognom, Any de naixement Equip, Temps.
1 411 VASCO GALLARDO, MARIA 75 AE BLANC I BLAU 20,57,11 RecordESP.
2 284 POVES NOVELLA, MARIA JOSE 78 SCORPIO-71 21,11,21
3 430 PASCUAL RODRIGUEZ, BEATRIZ 82 VALENCIA TERRA I MAR 21,45,06
4 424 GONZALEZ CAMPOS, RAQUEL 89 AA CATALUNYA 25,17,55
5 280 GARCIA FRONTONS, MA.DEL CARMEN 60 HINACO MONZON 26,16,97
6 425 CARBO NEVADO, PATRICIA 80 AA CATALUNYA 26,54,44
7 337 MONTANER NOVELLON, ESTER 91 CA IGUALADA 26,58,55
8 431 GONZALEZ CAMPS, SILVIA 92 CA IGUALADA 28,06,30

CATEGORIA MASCULINA

1 413 GONZALEZ COBACHO, JOSE ANTONIO 79 AE BLANC I BLAU 20,04,73 Rec CAMP.
2 427 SANCHEZ FERRER, DAVID 73 MEDILAST SPORT LLEIDA 20,57,27
3 351 COLLADOS LOPEZ, FERRAN 85 FC BARCELONA 21,31,07
4 283 GUAJARDO, FRANCISCO 77 MEDILAST SPORT LLEIDA 22,16,19
5 356 SOLER GASPA, ORIOL 90 CA LAIETANIA 23,00,35
6 334 MARTIN GARCIA, IMANOL 91 FC BARCELONA 23,13,98
7 396 CEJUDO OLMOS, DAVID 88 FC BARCELONA 23,20,19
8 361 SUBIRA MUÑOZ, JORDI 77 ESPORTIU MONTORNES 23,46,80

RAFAEL BOTELLO, CAMPIÓ D’ESPANYA DE DISCAPACITATS en la modalitat de cadira de rodes als 200 m. i 800 m. i SOTSCAMPIÓ D’ESPANYA en 1500 m.

JORDI MADERA, CAMPIÓ D’ESPANYA DE DISCAPACITATS en la modalitat de cadira de rodes en 400 m, i SOTSCAMPIÓ D’ESPANYA en 800m.


DRISS LAKHUAJA, guanyador del II Meeting Driss Mazzate a Casablanca a la modalitat de 3.000 metres lliures, amb 8:04:04
TERESA PULIDOcampiona d'Espanya de Marató, va ser tercera i segona espanyola al XVI Marató de la Rioja. (1:18:19)

CLASSIFICACIÓ XVI MARATÓ DE LA RIOJA

1a.SOUD KAMBUCHIA 01:17:13
2ona. YESENIA CENTENO 01:17:46
3a. TERESA PULIDO 01:18:19
4a. NOELIA BERNARD 1:30:07
5a. ESTHER RODRÍGUEZ 1:30:23

UN CADET DE PRIMER ANY, AMB MOLT DE FUTUR.



Espanyol i Villarreal en la final de Sant Cugat.
El Villarreal havia guanyat al Sant Cugat Esports 4-1
L'Espanyol havia guanyat al Barça 2-0 en Semifinals.
Ambdós equips saludant-se abans del inici del matx.
Vistes exteriors al fons, de la Zona Esportiva Jaume Tubau.
El Villarreal, ha encaixat dos gols; centra de mig camp.
Malgrat la lluita del Villarreal, l'Espanyol va ser molt superior.

A la mitja part amb 3-0 ja ens podiem permetre fotografiar i mirar de ben a prop les copes...
Una per cada un dels quatre equips participants.
Pericos vinguts de Roses...
L'estendart de la Penya de Sant Cugat present en la final.
Un perico exhibint la bandera blanc i blava, en el seu mitjà de desplaçament.
Els gran derrotats: El FC Barcelona.
Miki ha fet pujar el quart. El Villarreal impotent davant la superioritat perica.
Fi de l'encontre.
Lliurament de trofeus.
El Sant Cugat rep la copa a mans del President honorífic de l'entitat.
El FC Barcelona, rep el trofeu de mans d'un dels vicepresidents del Club organitzador.
Villarreal CF, segon.
Jugadors del Villarreal, fotografiant-se amb el porter del RCD Espanyol.
Sobre la gespa, la resta dels jugadors de Sant Cugat, del Barça...
...I del Villarreal i del RCD Espanyol.
Lliurament del trofeu al capità del conjunt campió.
La camera de Sentiment Perico recollint l'instant en que el capità de l'equip aixeca el trofeu.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M