dimecres, 6 de juny del 2007

¿DE VERITAT HA PITAT EL QUE HAN VIST, SENYORS ESTRADA I AUXILIARS?

Tres decisions arbitrals i els penals priven a l’Espanyol de revalidar la Catalunya Cup.

El col·legiat un cop més protagonista quan juga l’equip culé. Si ja Liarte va perjudicar ostensiblement al Nàstic i va posar en safata de plata el passi a la final al conjunt barcelonista, avui un tant del mateix. Tres jugades molt difícil en el camp en dècimes de segon per jutjar, però curiosament les tres s’han inclinat a favor del Barcelona. Dos gols anul·lats a Pedraza (crec que el primer era legal, i el segon per molt poc potser no) i un gol concedit (l’únic de l’encontre a favor dels blaugranes) al límit també; però es clar en aquest no ha tingut cap tipus de dubtes.

I això que el RCD Espanyol ha començat molt bé, atacant i arribant amb perill, a part de fins a tres llançaments de cantonada, prova del major domini. Però, al minut vuit, en una errada defensiva, Chica possibilita suposadament que la passada de Belletti sigui segon criteri arbitral en posició reglamentaria i Ezquerro tot sol afusella a Gorka a plaer.

L’Espanyol ha seguit jugant, arribant amb facilitat i només la mala sort i Jorquera evitava el gol de l’empat. Moha treu un servei de falta i Jarque tocant dins l’àrea petita posa en seriosos problemes al meta culé, que reacciona molt bé, refusant la pilota. En el 17, jugada molt bona de Toni Lao que cedeix a la frontal a Coro, qui no s’ho pensa dues vegades i engalta un fort xut que Jorquera rebutja quedant la pilota morta, i el propi Toni Lao va a per el refús, i dona la passada de la mort a Coro que remata amb tota la porteria, al travesser.

Solament un minut després, és Ángel qui xuta des de fora de l’àrea de càstig i Jorquera el millor del Barça en el primer temps, rebutja, tocant d’esperó Pedraza i tornant a aturar el meta barcelonista exhibint bons reflexes.

Giovanni pot ampliar distàncies quan una errada en el refús de cap de Toni Lao cap enrera, es aprofitat per el davanter barcelonista per marxar-se sol, encarar a Gorka i xutar creuat superant-lo amb la fortuna per l’Espanyol que la pilota s’estavella en el pal esquer de la porteria sortint fora.
I del hipotètic 2-0 hem passat al 1-1
Gran jugada de Moha que després de rebre falta, i deixar seguir l’àrbitre, es refà, i entre mig de dos adversaris, dona una passada perfecta a Fede Bessone que aquest no desaprofita per centrar ras i donar en safata el gol a Marc Pedraza que només havia fet dos gols en tota la temporada. Aquest gol feia justícia al millor joc dels blanc i blaus i al major número d’ocasions.
Estrada, protagonista junt amb l'auxiliar
Però a falta d’un minut per acabar el primer temps, el senyor Xavier Estrada, ha tingut que ser un més dels que engreixin la llarga llista de col·legiats que afavoreixen al FC Barcelona; Pedraza rep de Coro i afusella a Jorquera, però indica suposadament fora de joc de Coro, que en la meva opinió no ha estat tal. I era un moment psicològic per remuntar...

La segona part s’ha iniciat amb jugada del propi Pedraza que s’avança massa la pilota donant temps a Jorquera. Xut de Julián que el meta barcelonista ha blocat, i parada de Gorka aturant el tret de Giovanni que s’ha mostrat com el home més perillós per part blaugrana en el segon temps.
Valverde seu als millors a la banqueta
Valverde mou banqueta i substitueix a tres homes del primer equip, els tres puntals de l’alineació d’avui; Jarque, Rufete i Coro, per Lacruz que no ha estat molt segur en algunes jugades, Palanca i De Pablos.

Aquest darrer només sortir en jugada individual retalla dues vegades als defensors culés però el seu xut es marxa massa alt. La rèplica la dona Calvo que havia sortit al segon temps, que remata de cap, picant a terra una bona centrada i es a punt de donar un ensurt a Gorka.

Moha desaprofita l’ocasió més perillosa de tot el partit.
Aquesta la malbarata Moha quan remata de cap tot sol al segon pal fora, amb tota la porteria per ell, després d’una molt bona jugada començada per De Pablos que cedeix al lateral espanyolista que centra magistralment sense que el hispà - marroquí encerti a batre a Jorquera.

Per la seva part, Motta es a punt de marcar, però un formidable Gorka amb la punta dels dits desvia la pilota per sobre el travesser, després de rematar una centrada de Giovanni que havia deixat en evidencia a Chica. Valverde dona entrada a Ito i Moisés i entrem en una fase de més domini del FC Barcelona, menys ocasions, i un ritme de joc molt més lent, acusant ja l’Espanyol el cansament del gran partit realitzat.

I al minut 76, altre jugada per la polèmica
Pedraza torna a marcar llençant-se dins l’àrea petita i connectant amb la pilota lo just, però l’àrbitre torna a indicar fora de joc, que en la meva opinió si que era però de ben poc. Suposo, veient els arbitratges dia si i dia també que a l’altre àrea no hagués estat potser idèntica la decisió...

Palanca amb poc angle xuta fora a l’esquerra de la porteria, culminant una bona aproximació perica, i Àngel moments després xuta molt alt, en una posició molt forçada. I en el temps afegit, quan ja passaven més de dos minuts, Fede fa una centrada llarga i potent que passa per davant de dos davanters pericos que només tocant-la entrava, però sense pogué colpejar la pilota es passeja per davant tothom.

No hi havia temps per més, i als maleïts penals, que un cop més han demostrat que Gorka Iraizoz és un grandiós porter però no precisament en les tandes de penals, tot i que la majoria dels llançaments eren imparables. Ángel, ha enviat fora el primer i la resta han estat convertits en gols.

Bones noticies per la nació... Com diu cert indesitjable polític demà es podrà llevar tothom ben feliç...Avui donin gràcies a Estrada, dissabte ja veurem, a qui li toca convertir-se en heroi d’aquest país projecte fracassat, de societat uniforme i de pensament únic.

I se m’ho oblidava: ¿Que li han fet a Jorquera? Per que segons els locutors de la Televisió que retransmetia l’encontre havia estat agredit i això havia “inspirat” al tal Estrada a ordenar que els llançaments de les penes màximes fos en la porteria on era l’afició del FC Barcelona. Si de veritat ha passat quelcom, que s’investigui i es depurin responsabilitats a qui no es sap comportar i no sap ser digne de pertànyer a un club com el RCD Espanyol, però si de veritat ha estat tot una grollera actuació del porter blaugrana....(per que per TV no es veu rés, mes que cau desplomant-se i no s’aprecia rés més, ni que s’hagi llençat rés...)

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Gorka, Chica (Moisés, 73), Jarque (Lacruz 58’), Toni Lao, Fede, Angel, Julián, Rufete (De Pablos, 58’) , Moha (Ito, 73’), Pedraza i Coro (Palanca, 58’)

FC Barcelona : Jorquera; Belletti (Valiente 65’), Oleguer, Olmo, Silvinho (Taher, 78’), Crossas, Sastre (Busquets 72’), Motta, Giovanni, Orlandi (Calvo, 58’), Ezquerro.

Àrbitre; Xavier Estrada Fernández. En les jugades polèmiques ha xiulat afavorint el FC Barcelona; com manen els cànons. Excloent aquesta jugada del gol anul·lat, dir que Motta ha pogut ser expulsat per deixar anar un cop de colze voluntàriament, però es clar, ell no es diu Albert Riera, i solament ha vist la groga. Ha mostrat targes a Sastre (45’) i l’esmentada a Motta(79’) i per part blanc i blava a Chica (30’), Ito (87’),Toni Lao (92’)

Gols; Belletti (8’). 1-1 Pedraza (24’) Els penals; han marcat per l’Espanyol, Julián, Palanca, De Pablos i Toni Lao, per part blaugrana, Ezquerro, Giovani, Belleti, Marc Crosas, i Motta. Ángel ha llençat alt per l’esquerra el primer llançament dels deu.

Incidències; Estadi de la Nova Creu Alta, Sabadell. Sebastián Javier encapçalant l’expedició blanc i blava
.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M