dissabte, 13 de juny del 2009

APLEC DE PENYES: DEBAT
SOBRE ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

















(Ateneu vilassanès, Vilassar de Mar: Josep María)


Aquest vespre ha tingut lloc a l’Ateneu Vilassanès, al Carrer Sant Josep 35, i dins del marc dels actes del XIX Aplec de Penyes que es celebra aquest cap de setmana a la localitat del Maresme, un col·loqui debat, en torn als mitjans de comunicació envers l’Espanyol.

Com a ponents, Eduard Cabré (COM Radio) ha conduït l’acte, i han participat, Enrique Iglesias del “Diario As”, Javier de Haro del programa “Tiempo de Espanyol” Cope Miramar, Raquel Mateos (Hat Trick Espanyol, TV3), Manuel C. Cánovas (col·laborador de Bib i ex periodista jubilat del Mundo Deportivo). Lluis Font, ha compartit taula en la seva condició de president de la Penya “Els Pericos de Vilassar”, ja que Tomás Guasch, per motius professionals no ha pogut estar present

En el debat s’ha exposat clarament la problemàtica dels mitjans de comunicació envers el conjunt perico, la discriminació existent sobre tot en els mitjans públics, els que estan pagats amb els impostos de tots els ciutadans, el difícil que resulta parlar de l’Espanyol i explicar l'actualitat diària del club, amb el poc espai que els mitjans li dediquen al conjunt espanyolista, la dificultat per trobar patrocinadors, i naturalment el nom de TV3 ha sortit moltes vegades en la conversa.

Tothom ha coincidit que es parla poc i generalment sempre negativament, llevat d’excepcions, com els mitjans que tenen programes que es parla exclusivament del RCD Espanyol. A més, també s’ha reconegut, que en aquest tram final de lliga tots els periodistes pericos que cobreixen l'actualitat espanyolista, han intentat “suavitzar” el màxim les crítiques a l’equip i ajudar entre tots a la salvació del RCDE , encara que fos per propi interès de cadascú. Un hipotètic descens del RCD Espanyol hagués tirat per terra masses projectes i programes dels que actualment es dediquen a la informació espanyolista.

Tots han reconegut també el paper fonamental de l’afició com a eix principal vertebrador d’aquesta lluita, d’aquesta resistència per no perdre la categoria, que ha acabat contagiant a un equip que creia molt poc en les seves possibilitats.


També s’ha mencionat el poc respecte envers la institució que certs mitjans tenen, amb continues mostres desagradables en els seus comentaris i en la informació que vomiten del nostre club. Curiosament, son els que després s’emporten el millor tracte per part del propi club, tal com ha manifestat Javier de Haro, mentre els que es dediquen al club espanyolista en cos i ànima, son sempre els pitjors tractats en molts aspectes.

Després ha tingut lloc diverses intervencions de diferents membres del públic present. Entre ells Pau García que ha fet un autèntic al·legat en defensa del RCD Espanyol, ha denunciat el tracte vexatori que patim, i la injustícia continuada que sofrim. Com no podia ser d’altre manera ha acabat glorificant la figura de Sánchez Llibre.

Nacho Julià, ha censurat la poca autocrítica dels mitjans de comunicació, situació afavorida per una afició masses vegades claudicant, poc exigent, a la que li costa molt demanar responsabilitats, i fruït d’això, tot el que ja sabeu... Mals resultats, situació crítica, i per tant més distanciament davant el que suposa tenir un monstre com el FCB en la ciutat i per tant la impossibilitat que es parli de nosaltres mínima i decentment. Ha censurat també la poca llibertat d’expressió i de crítica als dirigents, en alguns mitjans pericos, que depenen exclusivament de la publicitat que tots sabem...


També han fet l’ús de la paraula entre altres, Esther de la Penya del Llantu, Joan Calero, de l’Associació Esportiva Blanc i Blau – Pro seccions, (que ha preguntat a Raquel Mateos, un detall molt curiós: Per que sempre a TV3 es fa servir per referir-se a l’Espanyol les paraules “perico” i “blanc-i-blau” però mai la paraula “espanyolista”...) Amb la intervenció d’altres membres del públic que no tinc el plaer de conèixer, i sempre amb una mostra clara de desaprovació pel maltractament que pateix l’entitat, s’ha posat punt i final al col·loqui, procedint-se posteriorment a un pica-pica, i un refrigeri.


Cal dir, que l’acte ha estat presidit pel President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre (que juga clarament com a local i amb total recolzament de l’afició, en aquest encontre), el President de la FCPE, Alberto Ariza, i membres de la seva junta, així com de diverses penyes espanyolistes.

L'ESPANYOL HA DE REMUNTAR,
PER ASSOLIR UNA PLAÇA A LA FINAL DE SARAGOSSA


Fotos de les dues formacions en el darrer encontre disputat entre ambdós conjunts en la Ciutat Esportiva de Sadrià, i que va acabar amb triomf rayista (0-1)



Amb arbitratge de David Miranda Torres del comitè territorial català, el RCD Espanyol buscarà un lloc a la final de la Copa de la Reina que es celebrarà a Saragossa. Per aconseguir aquesta fita, haurà de deixar fora al vigent campió de la Superlliga i de la competició del K.O., el Rayo Vallecano. Les de Morata hauran de remuntar una desavantatge fruït de l’encontre d’anada, on les vallecanes van derrotar a les periques per 4-2.

El partit es disputarà al camp n. 1 de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià (no es precisament un camp talismà pel femení) i a sobre coincidirà amb els actes centrals de l’Aplec de Penyes del RCD Espanyol, fet que minvarà i molt la presència d’espectadors a Sadrià per tal esdeveniment.

Desprès d’una temporada molt difícil, amb tot una sèrie de fets tant esportius com extraesportius, amb masses coses que explicar i alguna no precisament de positiu pel futbol femení i per l’Espanyol en particular (la darrera, l’ampliació de la Superlliga amb nou format de Villar i Quereda, de la que ja en parlarem amb més calma en breu), el conjunt blanc-i-blau té davant sí mateix, salvar esportivament la temporada, assolint la final.

Davant, un elenc de figures dins el futbol femení nacional en l’actualitat: Alicia, a la porteria, Maria Benito “Chabe”, Melissa Nicolau, l’ex sevillista Alexandra, Sonia Vesga aportant seguretat a la cobertura, un mig del camp molt creatiu amb les ex sevillistes Vanesa Gimbert, i Ana Romero “Willy”, la ex de Lagunak, Mari Paz Azagra i una temible davantera formada per Natalia de Pablos, Sonia Bermudez, la ex de Torrejón Jade Boho, i la incorporada aquesta temporada després de la experiència a la lliga nord-americana, Núria Zufiau (ex Lagunak), que precisament va ser qui va aconseguir el quart gol en l’encontre disputat diumenge a Nuestra Señora de la Torre, i que tant de mal ha fet al conjunt espanyolista.

Des d’aquestes línies, fem una crida per que l’Espanyolisme vingui a Sadrià a donar suport a l’equip del RCD Espanyol, a recolzar a les noies per intentar el miracle que doni al conjunt perico una plaça per la final. Tots junts també podrem. Al menys que per nosaltres no quedi. Volem ser presents a Saragossa !!!

divendres, 12 de juny del 2009

A CAN SALVI, DIUMENGE, LES FINALS
DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA DE FUTBOL BASE



Aquest diumenge es disputen les finals dels respectius Campionats de Catalunya de futbol base, al Camp de futbol de Can Salvi, a Sant Andreu de la Barca.

La primera final que tindrà lloc a la matinal de diumenge serà la de categoria Aleví, entre els equips del RCD Espanyol i el FC Barcelona. El conjunt d’Albert Villarroya en l’enfrontament entre ambdós conjunts a la lliga, va perdre a Sant Joan Despi per 2-1 i va empatar 1-1 a Sadrià.


Duel d'artilleria pessada...

Anthony, feliç pel seu gol que significar l'empat davant el FCB (1-1) a Sadrià, en l'únic encontre dels sis de lliga en les tres categories que el Barça no ha pogut vèncer a l'Espanyol.

Els barcelonistes, favorits, van quedar cinc punts per sobre dels espanyolistes i no van conèixer la derrota. En aquesta fase del Campionat de Catalunya, han eliminat a Granollers (6-0), FP Sánchez Llibre (6-0) i en Semifinals, a la Damm (2-0). Per la seva part, l’Espanyol deixar fora a la FE Figueres (10-1), UE Sant Andreu (4-1), i FP Mataró (2-1). L’encontre donarà començament a les 10:15.


En categoria infantil, Espanyol i Barcelona s’han vist les cares en moltes ocasions: Començant a la final del Joan Babot (1-3), seguint en lliga (1-3 a Sadrià, 3-1 a Sant Joan Despí). El conjunt barcelonista que té com a referent al golejador Jean Marie Dongou, s’ha mostrat superior físicament i tècnicament, tot i que les diferències en cada partit s’han anat reduint.


En el Joan Babot...

A Sadrià, en encontre de lliga.


En el campionat de lliga Divisió d’Honor Infantil, els barcelonistes superaren en deu punts als de Jacint Magrinyà. En les eliminatòries del Campionat de Catalunya, el FC Barcelona ha deixat fora al Gimnàstic de Tarragona (12-1), UFB Jàbac i Terrassa (5-0) i en semifinals a la Damm (4-0). Per la seva part, l’Espanyol ha eliminat a Girona FC (4-0), CE Mercantil (2-0) i FP Sánchez Llibre en Semifinals (2-0).


En categoria Cadet, el RCD Espanyol disputarà a partir de les 19:00 hores, la final davant el FC Barcelona, que ha estat el campió també de la Divisió d’Honor en un final molt més ajustat, després que els blanc-i-blaus manessin durant bona part del campionat i inclòs gaudissin d’una renda de quatre punts, que es va esvair amb les ensopegades davant culés i Cornellà.



Els resultats en lliga van ser dues derrotes mínimes (2-1 i 0-1) en partits igualats en els que els barcelonistes van saber treure millor profit aprofitant les escasses ocasions. En el darrer compromís disputat entre ambdós conjunts, al Torneig de Lloret, Memorial Pomares, el triomf va correspondre als de Fran Navarro per 3-2.

Per arribar a la final, ambdós conjunts han tingut que eliminar als següents conjunts: El FC Barcelona, va quedar exempt en quarts al retirar-se la UE Lleida. Després va deixar fora al Mercantil (6-0), i en la semifinal a la FP Esp. Mataró (7-0). Els espanyolistes van eliminar a la FP Figueres (6-0), al CF Badalona (3-1) i a la UD Cornellà (2-1).

Darreres temporades...
Dir per últim que el balanç en els darrers anys, es clarament favorable al FC Barcelona (en la temporada 2006/07 en Canovelles 2-1 –triomf perico a la Final Infantil-), i en la darrera edició 2007/08, disputats a Vilanova del Vallès, 3-0 favorable als culés que es van endur el triomf en les tres categories.


El triomf del Infantil A 2006/07 (actual Cadet A) davant la legió camerunesa del FCB, a Canovelles, va ser el darrer triomf espanyolista.

En la temporada 2005/06 (disputada en el Narcís Sala) els pericos van conquerir les finals d’Alevins (per penals davant el FCB) i la Cadets (3-2 davant el CE L’Hospitalet que havia donat la campanada eliminant en Semifinals al FC Barcelona) i va perdre la de infantils, en la tanda de penals davant el FC Barcelona.

LES RENOVACIONS

David García de La Cruz (Barcelona, 16/01/81). El manresà, que va jugar dues temporades a l’Espanyol B, va donar el salt al primer equip de la mà de Miguel Ángel Brindisi, (1999-00) jugant només 34 minuts davant el Deportivo , i consolidant-se amb Paco Flores a la banqueta, jugant set encontres la temporada 2000/01 i 17 encontres la 2001/02. Des de les hores porta vuit temporades al primer equip del RCD Espanyol.

Sempre tenint que demostrar més que ningú, se li ha fitxat una legió de laterals esquerrans per substituir-lo, i sempre ha acabat guanyant-se el lloc de titular amb tots els tècnis que han passat per Montjuïc. En la memòria de tots, els Ricardo Cavas, Amaya, Navas (a la banda canviada), Pierre Wome, Gregory Vignal, Didier Domi, el “mediàtic” Clemente Rodríguez, Javi Chica, (reconvertit a la banda esquerra), Gregory Beranger (pel qual es va pagar íntegrament la seva clàusula al Numancia), sense comptar els Toledo, Cesar Santis que es van fitxar un cop ja ha havia debutat però encara no pertanyia de manera definitiva al primer planter.

Per no perdre la costum, després de començar amb un període de baixa (aquesta temporada, hepatitis) , i després de no comptar pels tècnics, l’arribada de Mauricio Pochettino li ha tornat a donar la confiança necessària per arravatar-li el lloc al darrer fitxatge, el francès Beranger.


Carlos Idriss Kameni (Douala, CAM., 18/02/84). El meta camerunès ha renovat per quatre anys posant punt final a tota una desafortunada sèrie de tires i arronses que s’han allargat en el temps i que no feien pensar en un desenllaç feliç.
Al final, després de fer esborrany i compta nova amb Carlos, (el que no s’ha fet amb altre empleada de l’entitat), i oblidant tot el que va succeir, el camerunès va completar un final de temporada a l’alçada de l’equip, contribuint també decisivament a la salvació miraculosa.

No obstant, de la seva renovació ens queden diferents dubtes: Ha renovat per menys que el que li oferia en un primer moment l’Espanyol al començament de la temporada que ha finalitzat?...
On son aquelles ofertes per anar a clubs de “Champions” que tan alegrement ell i el seu representant comentaven?
Tornarem a veure a un Kameni com aquell que vam gaudir la primera temporada, o per contra a un irregular meta, capaç del millor i del pitjor sobre la verda gespa del camp?
Algun dia algun d’aquests jugadors renunciarà als llargs “stages” amb la seva selecció (Copa d’Àfrica, sense anar més lluny) en defensa del club que li paga religiosament?....


Francisco Javier Chica Torres (Barcelona, 17/05/85), ha renovat per dues temporades. La seva renovació pot sorprendre a més d’un després de les diferents etapes en que el jugador ha travessat al llarg dels darrers temps, e inclòs de tan a prop que va estar de sortir de l’entitat en diferents moments.


La seva lluita, i constància, al marge de ser un home format a la pedrera i tenir una fitxa suposadament assequible, hauran decantat la balança en favor del lateral, així com la seva polivalència a l’hora de jugar en banda dreta o esquerra.
Esperem que no sigui una maniobra per cobrir-se les esquenes per una hipotètica venda de Sergio Sánchez a preu de saldo. La incompetència habitual dels nostres negociadors, així ens ho fa témer...

dijous, 11 de juny del 2009

LES PRIMERES BAIXES...

Francisco Joaquín Pérez Rufete (Benejúzar, Alacant: 20/11/76). Va ser fitxat procedent del Valencia CF., (on havia estat cinc temporades), la 2006/07 amb Valverde d'entrenador. Subcampió de la Copa de la UEFA amb el RCD Espanyol (2006/07). Tot i ser un jugador estimat per l'afició, que sempre ho ha donat tot sobre la gespa, el Club no li ha renovat el contracte per l'avançada edat i per les continues lesions que ha patit.



Jesús María Lacruz Gómez (Pamplona, 25/04/78). Procedent del Ahtletic Club, Ernesto Valverde el va incorporar al RCDE la temporada 2006/07 com a central, tot i que en moltes ocasions ho ha fet de lateral dret. Com a destacable, els seus partits europeus en la temporada 2006/07 en la que l'Espanyol va ser finalista de la UEFA, i en especial aquell Werder Bremen:1-RCDE: 2 amb aquell segon gol que portar la seva signatura.


L'avançada edat, i el veure's relegat a ser el quart central, son motius per no renovar-li el seu contracte, més tenint en compte que el seu principal valedor era el "Txingurri" Valverde, amb idees totalment diferents a l'actual tècnic espanyolista, Mauricio Pochettino.

dimecres, 10 de juny del 2009

EL CADET "B" ACONSEGUEIX EL DOBLET A LA
SANT GABRIEL CUP, DERROTANT AL BARÇA ALS PENALS !!!



El RCD Espanyol Cadet “B” es va proclamar campió de la 41ena. Edició de la Sant Gabriel Cup, al vèncer en la gran final al FC Barcelona a la tanda de penals (!!!), després d’arribar al final del temps reglamentari amb empat a un gol.
L’Espanyol havia eliminat en semifinals al conjunt amfitrió, el CE Sant Gabriel per 3-2.
Moussima, jugador del FC Barcelona va ser escollit millor jugador.




41ena. SANT GABRIEL CUP (2009)

CADETS “B”

FASE DE GRUPS
04/06/09 20:30h. FC Barcelona: 3 – CE Sant Gabriel “B1” : 0
04/06/09 21:45h. RCD Espanyol: 1 – CF Damm: 0

05/06/09 19:15h. CE Europa: 1 – FC Barcelona:2
05/06/09 21:45h. CE. Sant Gabriel “B2”: 1 – RCD Espanyol: 8

06/06/09 CE Sant Gabriel “B2”: 1 – CF Damm: 1
06/06/09 CE Sant Gabriel “B1”: 1 – CE Europa: 0



FASE FINAL

07/06/09 10:15h. Semifinal: FC Barcelona: 2 – CF Damm: 0
07/06/09 11:30h. Semifinal: RCD Espanyol: 3 – CE Sant Gabriel “B1”: 2

07/06/09 20:45h. FINAL: FC BARCELONA: 1 – RCD ESPANYOL: 1 (0-2* Pen).



CAMPIÓ: RCD ESPANYOL CADET “B”

TORNEIG DE F-7 DE LA FCPE


El proper dissabte 27 de juny, a les instal•lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, tindrà lloc el Torneig de Futbol 7 de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, per als socis de les penyes.

Al acabar el torneig, tindrà lloc l’acte d’entrega de trofeus als guanyadors i, a continuació, un sopar popular de cloenda de temporada per a tots els socis, aficionats i simpatitzants espanyolistes, per només 19€, i, tot seguit, hi haurà una festa amb música, coca i cava.

El termini de les inscripcions per a les penyes que vulguin participar en el torneig finalitza el proper dilluns dia 15, mentre que les inscripcions pel sopar s’hauran de fer abans del proper dijous 19 de juny.

Per fer les inscripcions o per a més informació poden trucar als telèfons 617.26.36.57, 619.76.33.09 o a la pròpia Federació Catalana de Penyes del RCDE. Pel sopar, també us podeu inscriure a la FCPE, al bar Pasa Tapas i al bar de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

EL PREBENJAMÍ DERROTA AL FC BARCELONA
EN LA FINAL DEL 6È TORNEIG MIQUEL VIDAL




U.E Bordeta -6è Torneig Formatiu Miquel Vidal

Dissabte 06/06
RCD Espanyol: 10 - A.E.M: 0
(Gols: Ivan: 3, Kilian i Joel: 2, Alejandro, Adri i Martí: 1)

RCD Espanyol: 5 - Balaguer: 0
(Gols: Gerard, Kilian, Sergi, Joel i Ivan)

RCD Espanyol: 10 - U.E Bordeta C: 0
(Gols: Joel: 4, Ivan i Kilian: 2, Oscar i Martí: 1)

RCD Espanyol: 7 - U.E Lleida: 1
(Gols: Joel: 4, Kilian: 2, Ivan: 1)

SEMIFINALRCD Espanyol: 5 - Borges-Garrigues: 0
(Gols: Ivan: 2, Joel i Kilian: 1)

FINALRCD Espanyol: 3 - FC Barcelona: 3
(Gols: Alejandro, Kilian i Oscar)

Penals:
(penals marcats: Adri, Ivan, Joel i Martí)
penals aturats: Àngel (2)



Font dades i fotografies: Prebenjamín del RCD Espanyol

dimarts, 9 de juny del 2009

L'INFANTIL "B", GUANYADOR
DE LA SANT GABRIEL CUP

Foto d'arxiu.


SANT GABRIEL CUP 2009 (Categoria Infantil de primer any)

Fase de grups:

Grup B 04/06 18:00 h. CE Sant Gabriel “B2”: 0 – RCDE Infantil “B”: 10
Grup A 04/06 19:15 h. CE Europa: 0 – FC Barcelona
Grup B 05/06 18:00 h. CF Damm: 0 – CE Sant Gabriel “B2”: 0
Grup A 05/06 20:00 h. FC Barcelona: 2 – CE Sant Gabriel “B1”: 0
Grup B 06/06 10:00 h. RCD Espanyol: 2 – CF Damm: 0
Grup A 06/06 11:15 h. CE Sant Gabriel “B1”: 0 – CE Europa: 0

Semifinal: 06/06 20:15 h. FC Barcelona: 0 – CF Damm: 0 (pen. 6-7)
Semifinal: 06/06 21:30 h. RCD Espanyol: 1 – CE Sant Gabriel “B1”: 0

FINAL: 07/06 19:30 CF Damm: 1 – RCD Espanyol: 2


Campió de la Sant Gabriel Cup en Categoría Infantil B: RCD Espanyol.
Escollit millor jugador: Esteban Gabriel “Bochi” (RCD Espanyol)

DIADA DEL FUTBOL BASE FINAL DE
TEMPORADA DE LA GPE MANIGUA

Foto d'arxiu: La darrera Diada de Final de temporada de la GPE Manigua,
en les instal·lacions de Sadrià (2008)




El proper dissabte 13 de juny de 2009 des de les 9:00 i fins les 15:00 hores es celebrarà la tradicional Diada de Futbol Base de final de temporada dels equips de la Gran Penya Espanyolista Manigua a les noves instal·lacions de la Ciutat Esportiva de la Vall d'Hebrón-Taxonera (C/ Granja Vella s/n de Barcelona).

AGENDA

MAURICIO POCHETTINO I FELICIANO DI BLASI, PRESENTATS. KAMENI S'HO REPENSA, DESPRÉS DE "TENIR TANTES OFERTES" I RENOVARÀ PER QUATRE TEMPORADES AMB EL RCD ESPANYOL.


AGENDA FUTBOL BASE

13/14 Juny de 2009

DATA

EQUIP

RIVAL

PARTIT / CAMP

HORA

14 JunyCadet AFC BarcelonaFINAL Campionat Catalunya Cadet. Can Salvi, (St. Andreu de la Barca)19:00
10 JunyCadet BUD. At. Gramanet (Final 14 juny 16:30)Torneig Llefià. (Badalona)18:30
13 JunyCadet BA.E. PratTorneig AE Prat. Mpal. Saugnier (Prat de Ll.)17:00
14 JunyInfantil AFCB o Damm CFFinal Campionat Catalunya Infantil. Can Salvi (St. Andreu de la Barca)12:00
12/14 JInfantil BVillarreal, Totana, Madrid, Valencia, Sel. Murcia Torneig Ciudad de Totana. Mpal. Juan Cayuela, Totana (Murcia)S/C
14 JunyAleví AFCB o Damm CFFinal Campionat Catalunya Aleví (Can Salvi, St. Andreu de la Barca)10:15
13 JunyAleví BAthletic ClubTorneig Vila de Molins de Rei. Mpal. Molins de Rei11:30
14 JunyAleví BMolins de Rei CF o FCB Torneig Vila de Molins de Rei. Mpal. Molins de Rei. Final o 3/410:30 o 12:00
13/14JBenjamí ANantes, St. Ettiene, Genk, Lokomotive, PSG, O.Lyon, CannesTorneig Sable. Sablé Sur Sarthe (França)S/C
13/14JBenjamí BTordera, Valencia, FCB, Damm, Lleida, Nàstic, GironaMemorial Josep Barceló. Mpal. TorderaS/C
13/14JBenjamí CTordera, Sevilla, Valencia, At.Mad., FCB, Nástic, GironaMemorial Josep Barceló. Mpal. TorderaS/C
13/14JPrebenjamíTordera, Valencia, Palamós, Girona, Gramanet, Lleida, FCBMemorial Josep Barceló. Mpal. TorderaS/C
14 JunyFemení ARayo Vallecano.Copa SM La Reina. Tornada Semifinal. Ciutat Esp. Sadrià11:30
14 JunyFemení BUE L'Estartit, CE Portbou, FA Saint CipryenTorneig Portbou. Mpal. Portbou. 10:00/ 19:00
13 JunyFemení CC.F. La FloridaAmistós. Mpal. La Florida19:00
13 JunyJuv. Cad. Fem.C.F. Molins de ReiAmistós. Mpal. Molins de Rei18:00
14 JunyJuv. Cad. FemCE Pubillas CasasTorneig Pubilla Casas.10:00
13 JunyInf. Al.Fem BCF Caldes de MontbuiCamionat Complementari. Mpal. Caldes de Montbui13:00

L'ALEVÍ TAMBÉ ES VA CLASSIFICAR
PER LA FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA










RCD Espanyol Aleví “A”: 2 – FP Esp. Mataró: 1

El RCD Espanyol Aleví “A” es va classificar per la final del Campionat de Catalunya Aleví, en vèncer a la FP Esportiva Mataró per un ajustat 2-1, en eliminatòria de semifinals disputada a partit únic en la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós, aquest dissabte passat.

El conjunt d’Albert Villarroya es va avançar amb dos gols de Lluis i de Marc, deixant l’eliminatòria pràcticament sentenciada en el primer temps. Però en el segon període, un gol de la Fundació Esp. Mataró, va tornar a col·locar als del Maresme en l’encontre. Els blanc-i-blaus, no obstant, van gaudir de moltes ocasions per deixar el partit més que sentenciat, però la poca fortuna cara a porta va fer que l’emoció es mantingués fins al final.

EL FEMENÍ "C" VA GOLEJAR
EN EL DARRER ENCONTRE DE LLIGA (0-6)

L'ESPANYOL-RAYO VALLECANO, CORRESPONENT A LA TORNADA DE LES SEMIFINALS DE LA COPA DE LA REINA, ES JUGARÀ A SADRIÀ, DIUMENGE A LES 11:30, AL CAMP n1






Per diferents motius no ens va ser possible la setmana passada publicar la crònica del darrer encontre del Femení “C” que va derrotar a la UE Sant Andreu, 0-6 a domicili, (30 de maig) i la classificació final de la categoria - entre altres coses per que la FCF triga una eternitat en penjar els resultats definitius d’encontres suspesos, ajornats, o amb sanció -.



UE Sant Andreu: 0 -RCD Espanyol Femení "C": 6

El partit va començar amb retard perquè el Sant Andreu va aprofitar els moments abans del partit per fer un petit homenatge al seu entrenador, amb el lliurament d'una placa.

Quan la pilota es va posar en joc només hi va haver un equip al camp en els primers minuts, l'Espanyol va agafar la iniciativa i es podia haver avançat en una bona jugada de "tiralínies" on Nerea no va arribar a la pilota i aquesta va sortir creuada. Però uns minuts desprès, Nerea sola davant la portera, va enviar la pilota al fons de la xarxa. El partit es posava fàcil per les noies entrenades per Titi. Cinc minuts més tard novament Nerea va marcar, aquesta vegada va ser amb un gol idèntic a l'anterior, però en comptes de xutar ras va superar a la portera amb una magnífica vaselina.

El partit va ser de clar domini espanyolista i el Sant Andreu ho va intentar amb algun centre que no va portar problemes per a la defensa blanc i blava que amb molta seguretat es va encarregar de desfer el perill. Més tard una bona combinació per banda esquerra va acabar amb un centre de Montse que li va deixar mig gol fet a Altmann, però la portera rival en una gran estirada va enviar la pilota a còrner. Ja acabant la primera part va arribar el tercer, en una bona passada de De la Cruz a Altmann que es va quedar sola davant la portera i va xutar ajustat al pal, la portera va desviar la pilota que va caure als peus de Raquel Corral que només va haver de posar el peu per fer pujar el 0 a 3 al marcador. Amb aquest resultat es va arribar al descans i les periques afrontaven el segon temps amb calma.

La 2a part va ser més del mateix. L'Espanyol dominador absolut del joc creant moltes ocasions de perill. I així va arribar el quart gol, quan Raquel Corral en una magnífica jugada personal se’n va anar de tota la defensa, es va plantar a l'àrea petita i va col•locar la pilota al pal dret de la portera.

A partir d'aquí el Sant Andreu va baixar els braços definitivament i ho intentava amb algun xut llunyà que la portera Natàlia aturava sense problemes. Quan ja es portaven 20 minuts de la segona part, una bona jugada de Montse per banda esquerra va acabar al fons de la xarxa al creuar la pilota per baix i fer inútil l'estirada de la portera. Més tard es va repetir una jugada pràcticament idèntica, però aquesta vegada Montse va enviar la pilota fregant el pal.

El Sant Andreu també va tenir una ocasió tot acabant el partit. Va ser un xut de falta des de la frontal, que va sortir una mica alt. Ja amb el Sant Andreu totalment fora del partit i l'Espanyol jugant a plaer i permetent-se jugades de toc va arribar una jugada per banda dreta on Raquel Corral va deixar a la defensa enrere, a l'entrar a l'àrea la central andreuenca li va fer una falta molt clara i l'àrbitre va xiular penal. El penal el va transformar Montse, que abans va haver d'aguantar els comentaris de la portera per despistar-la, però ella fent cas omís a les provocacions va xutar fort per la dreta i la portera tot i tocar la pilota no va poder evitar el definitiu 0 a 6.


Últim partit de lliga i adéu a la primera temporada en aquesta categoria. El Femení C tot i tenir alts i baixos durant moments concrets ha demostrat tenir nivell més que suficient per mantenir-se bé i plantar cara a equips superiors en quan a tècnica i físic.


RCD Espanyol Fem. C:
Natàlia; Aina, Monica, Anglada, Mireia R; De la Cruz, Guiu; Montse, De la Fuente; Nerea i Linda
També van jugar: Laia, Aina, Anna López, Andrea Cabrera, Raquel Corral, Altmann.

Gols: Nerea (2), Raquel Corral (2), Montse (2).




1a. CATALANA GR. 1er CLASSIFICACIÓ FINAL

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. CERDANYOLA DEL VALLÈS

84

34

27

3

4

114

37

2

C. D. POLVORITENSE LA MARINA

79

34

25

4

5

104

33

3

P. BARCELONISTA ANGUERA

76

34

24

4

6

126

49

4

FUND. ESP. At. VILAFRANCA

69

34

22

3

9

82

51

5

C. F. VILANOVA I LA G.

65

34

20

5

9

102

39

6

R.C.D. ESPANYOL "C"

65

34

20

5

9

78

41

7

C. D. SANT GABRIEL "B"

64

34

19

7

7

80

34

8

S. E. AEM

54

34

17

3

14

93

55

9

U. E. SANT ANDREU

48

34

14

6

14

55

62

10

F. F. TORROELLA

45

34

12

9

13

44

49

11

C. F. REUS DEPORTIU

43

34

13

4

17

75

82

12

C. E. EUROPA "B"

40

34

11

7

16

57

56

13

U.D. SALOU

35

34

10

5

18

45

58

14

C. E. XAICA

36

34

11

3

20

71

102

15

A.E. ACADEMIA F. DE CATALUNYA

33

34

7

12

15

41

64

16

U.E. RUBÍ

16

34

4

4

26

36

154

17

ESCOLA ESP. GUINEUETA

12

34

2

5

27

27

118

18

U.D. VILADECANS

5

34

1

2

31

34

180





Amistós a Blanes


En altre ordre de coses dir que el diumenge (7 de juny) el Femení C va jugar un amistós a Blanes contra el AD Ca l'Aguidó. El resultat va ser de 1 a 11 i van marcar Guiu (2), Nerea, Eva, Mònica, Pereira (3), Sara N (2) i Marta.

Aquestes darreres, són jugadores que estan a prova, al igual que altres noies que van participar en l'amistós, ja que aquest era un partit bo precisament per efectuar proves, cara ja a la propera temporada.

COL·LABORADOR

dilluns, 8 de juny del 2009

EL CADET VENÇ AL CORNELLÀ I ES CLASSIFICA PER LA
FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA

MAURICIO POCHETTINO I FELICIANO DI BLASI, RENOVEN PER TRES TEMPORADES.


















RCD Espanyol Cadet: 2 – UD Cornellà: 1


El RCD Espanyol Cadet, es va classificar dissabte per disputar la gran final del Campionat de Catalunya de Cadets, en eliminar a partit únic al CD. Cornellà per un resultat de 2-1, agafant complida venjança del darrer encontre de lliga entre ambdós conjunts que va acabar amb triomf dels del Baix Llobregat i que li va acabar costant el títol de lliga als de Fran Navarro.


L’Espanyol Cadet amb les baixes de Xavi Solé i la darrera de Sergi Darder afrontava aquest darrer encontre oficial, amb la intenció de deixar en anècdota aquell desagradable encontre. Si be el partit del dissabte va començar amb paràmetres similars al anteriorment esmentat, l’Espanyol en aquesta ocasió mostrar una millor seguretat defensiva, i posteriorment tindria molta més fortuna cara a porta que en aquell matx.

El Cornellà va tenir algunes aproximacions amb molt de perill, però mica a mica els blanc-i-blaus es van anar fent amb el control del joc, i la primera aproximació amb perill, una centrada de Gil que la pilota es va passejar davant Gerard sense que pogués arribar a tocar la pilota.

La primera ocasió clara de gol, va ser al minut 29, quan Joan Ángel xuta des de la frontal, ajustat al pal dret, i el meta visitant treu una mà providencial evitant el gol.

L’Espanyol ja assetjava la porteria del Cornellà, i fruït del major domini, una centrada per banda dreta de Quiles acaba sent rematada per Gerard, tornant a lluir-se el porter enviant a còrner.
Aquest es treu, i Jorge molt oportú, envia al fons de la porteria, significant el primer gol del RCD Espanyol.

El Cornellà ja sol arribava en desplaçaments llargs, i en un d’ells, German va tenir que sortir rebutjant amb el peu anticipant-se al davanter visitant.

La darrera ocasió del primer temps, una jugada individual de Gil que després de retallar, xuta amb un tret sec, però molt bé de nou, el meta envia còrner evitant el segon gol.

Una bonica jugada en el segon temps sembla sentenciar l’encontre: Una jugada individual de Joan Ángel, que aguanta quan li barren el pas, cedeix a un company que centra de primera i tal com li ve, Víctor Álvarez posa el cap, rematant al fons de la porteria.

Dic sembla sentenciar, per que el Cornellà amb molta fortuna en una jugada desgraciada acabarà marcant, ajustant el marcador de nou, en una acció en la que el vent, i la poca fortuna de Germán al intentar rebutjar una pilota per sobre, una mica avançat, se li acaba colant dins, incomprensiblement.

Abans l’Espanyol havia disposat de varies oportunitats, per fer el tercer, però alguns jugadores pecaren d’excessiu individualisme, i això evitar que moltes accions fructifiquessin.

L’Espanyol es va defensar bé, i tampoc va patir situacions de perill, mantenint el resultat que li donava el passi a la final.


RCD Espanyol: Germán; David, Héctor, Marc Molina, Víctor Álvarez, Jorge, Joan Ángel, Quiles, Gerard, Gil i Jandro.
Substitucions: Rufo per Gerard; Alex García, i Jaime per Jandro i David, m. 70; Antonio, i Nil per Quiles.

Gols: 1-0: Jorge, m. 34; 2-0: Víctor Álvarez; 2-1.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M