dilluns, 4 de juliol del 2011

TANCAT PER VACANCES !!!

DARRERA HORA: AVUI JUNTA GENERAL EXTRAORDINÀRIA D'ACCIONISTES, A L'ESTADI DEL RCDE. L'ACCIONISTA HAURÀ DE TRIAR FER PRESIDENT A RAMON CONDAL O A L'ALTERNATIVA QUE S'HA POSTULAT PER PART DE L'APMAE ENCAPÇALADA PER ROMAN ESCUER. MALGRAT AQUESTA LLUITA PRESIDÈNCIAL, TOT ESTÀ LLIGAT I BEN LLIGAT I S'IMPOSARÀ LA "FORÇA DE LES DINERS I DE LES ACCIONS". SENTIMENT PERICO COBRIRÀ L'ACTE I PUBLICARÀ UN AMPLI ESPECIAL REPORTATGE SOBRE L'ESDEVENIMENT







Fins ací hem arribat. M’acomiado de tots vosaltres benvolguts amics lectors i em prenc unes petites vacances com habitualment faig cada estiu, havent arribat fins el final del que és la temporada al futbol base i femenins del nostre club. Es a dir, fins cobrir al peu del canó, els darrers dos tornejos que els nens i nenes del nostre club han disputat. Malauradament no hem alçat el trofeu, però la grandesa d’aquesta institució no es mesura per l’amplada de les vitrines amb trofeus que atresorem, sinó per altres valors i sentiments que moltes vegades se li obliden a més d’un.

En mig de l’actualitat perica se’ns ha colat d’intrús en les darreres hores un excel·lentíssim senyor que prou faria en resoldre els greus problemes que té sota la seva responsabilitat... Que hi farem!. Es el peatge que paga el RCD Espanyol per només el fet d'existir. Tenir que suportar habitualment actituds obscenes de massa gent i alguns dels quals pagats amb els diners dels impostos de tots nosaltres, el poble perico.



L’Espanyol ha de transitar per l’abrupte corriol que el diferència de la prepotència, el pensament únic i la enormitat dels que només valoren a les entitats pels diners i els èxits presents. Enmig de la frondositat i espessor del poderós, i moltes vegades amb perilloses baixades o pesades pujades... Però, sempre sense apartar-nos ni un àpex del mateix sender que ens condueix al llarg de la història esportiva de la nostra terra, 111 anys després, a un futur apassionant i on transitarem obrint-nos pas enmig de la mala herba sense renunciar mai a cap dels valors i principis. Ni oblidant d'on venim ni a on volem anar...




Agraint una temporada més a tots aquelles persones que de dins del nostre club, des de la seva massa social o des del futbol base i femenins han col·laborat en facilitar-me la meva tasca, i passant per alt qui malauradament passa i seguirà passant de tots aquells que altruistament i amb el sentiment espanyolista COM ÚNICA INTENCIÓ, intentem aportar quelcom del nostre club a l’espai cibernètic, a través de la xarxa de xarxes que és internet i que qualsevol perico a qualsevol indret del mon pot accedir, sense que passar filtres, dependre de interessos de tercers, o de censures de qui no accepta la llibertat d’expressió en la fórmula més pura (dir amb respecte i educació envers els demés, el que un pensa lliurament).


Per que estem per bé o per mal en un club molt endogàmic, massa “familiar” a vegades, i on sembla que massa gent fica el nas per obtenir benefici propi. Els que no tenim aquest objectiu, moltes vegades sembla que ens tinguem que justificar a l’hora d’exercir la nostra voluntària tasca...

A tot l’espanyolisme, bones vacances, força salut, i que l’Espanyol ens doni moltes més alegries en el futur, mostri molta més regularitat envers cadascuna de les dues voltes al torneig de la regularitat, aprenguin els nostres nois i noies a llençar millor els penals (alguns títols més tindríem inclòs a nivell continental) i als nostres adversaris (en aquest cas semblen molts enemics més que rivals esportius) paciència. Força paciència, per que si en 111 anys no han pogut amb aquest club, ni en les pitjors conjuntures possibles i inimaginables, que s’ho agafin amb més calma per que no en tenim cap ganes de desaparèixer mentre quedin pericos al llarg de la nostra terra...

Salut i bones vacances a tots. Visca l’Espanyol !.





PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: ""CONVERSACIONES CON JULIO PARDO"



“Conversaciones con Julio Pardo”, un repaso por 60 años de vida en blanquiazul

Este jueves, a las 19:30, presentaremos en el Estadio de Cornellà-El Prat el libro “Conversaciones con Julio Pardo”, el número 3 de la colección “Luchadores pericos” de la editorial 23 perico. El autor es el periodista Sergio Fidalgo, que se limita a recoger las opiniones del ex presidente perico, que repasa sus sesenta años de vida, siempre en clave blanquiazul. Durante el acto intervendrán el presidente del club, Daniel Sánchez Llibre, en uno de sus últimos actos sociales como máximo mandatario del RCDE; el mismo Julio Pardo; el presidente de la Federació Catalana de Penyes, Alberto Ariza, representando a la afición y el autor de la obra. También intervendrá un amigo personal de Julio Pardo, por confirmar.

Nos gustaría invitarte al acto, si tu agenda te lo permite.

En esta obra, que tiene formato de entrevista, el protagonista opina sobre los principales hitos de su presidencia y de los últimos 25 años de historia del club, incluyendo sus relaciones con la familia Lara, la conversión del club en Sociedad Anónima Deportiva, el mandato de Daniel Sánchez Llibre, su sucesión y la candidatura de Ramon Condal, las Copas del Rey, las finales europeas o la lucha por un reparto más justo de los derechos televisivos. Sus relaciones y sentimientos hacia el otro club de la ciudad también están presentes en las páginas de este libro.

El libro ya se puede adquirir en la Librería Catalònia (Ronda de Sant Pere, 3), y en breve estará en las principales librerías de Barcelona y en las RCDEstil Shop del estadio y la ciudad deportiva. Para cualquier duda, pueden enviar un correo a
23perico@gmail.com. El número 1 de esta colección estuvo dedicado a la Gran Penya Espanyolista Manigua (autor, Jordi Llopis), y el número 2 a la figura de Ricardo Saprissa (autores, Jordi Puyaltó y José Antonio Pastor).--

Sergio Fidalgo
sergifidalgo@gmail.com
www.sergifidalgo.com



"LA DESGRÀCIA" ÉS TENIR POLÍTICS COM VOSTÈ...

Es broma, senyor Trias, ho he dit en pla privat i amb ironia... o no?...

No... jo ho dic seriosament. No m’ho amago després que s’emboliqui una de grossa i tingui que desdir-se després per evitar-ne que hi hagin més indignats... En aquest cas, indignats pericos per unes paraules seves que en altre lloc o en altre context, potser ja li haurien valgut la dimissió. Ho dic clarament. Tenim alguns polítics indignes que es creuen que demanant disculpes està tot arreglat després de dir tan sol el que pensen i el que fan habitualment... Exterioritzar el seu odi que porten endins envers el RCD Espanyol.

S’imaginen amics lectors que un alcalde que sigui perico en alguna ciutat important barcelonina digui que és una desgràcia tenir un parent culer?. Se’n recorden que li va passar a l’autor d’un video al metro de Madrid en el que deixava ridículament en mal lloc al club Atlético de Madrid? Es clar, allà es cessa a qui insulta a part de la població o es menysprea. Ací, com que en aquest corrupte règim futbolístic que s’ha muntat i que transcendeix l’àmbit esportiu per envair-ne tots els àmbits de la societat, tot queda impune... al contrari, excita encara més a molts aquest desig de nacionalbarcelonisme instal·lat i necessari per continuar adormint a una societat sota mínims en tots els sentits.



...........................................................................................................................





CARTA DE LA FCPE A L'ALCALDE XAVIER TRIAS.


"La FCPE ha fet arribar una carta al Sr.Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, després de les seves paraules en un documental sobre la seva persona:

Excel•lentíssim Senyor,

En nom de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona, que tinc l'honor de presidir, vull comunicar-li el següent.

Una vegada escoltades les seves paraules, que han quedat reflectides en un documental sobre la seva persona, on menyspreava tota la massa social del RCD Espanyol al reconèixer com a desgràcia el fet de tenir un gendre aficionat a l’Espanyol.

Unes paraules que dites per qualsevol persona ja són del tot reprovables, però que en veu d'un servidor públic, Regidor de l'Ajuntament de Barcelona, candidat a l'alcaldia de la mateixa ciutat -en el moment d'expressar el desafortunat comentari- i actual Alcalde, no són cap exemple de saber estar i fer, més aviat d'un populisme fora de lloc que ens ha sorprès desagradablement.

Per aquest motiu, li demanem una rectificació pública de desgreuge cap al RCD Espanyol de Barcelona i cap a tots els seus aficionats de manera immediata.

Si ja és difícil pels nostres fills i filles poder expressar lliurement a Catalunya, sense cap retret, el fet de sentir els colors del nostre estimat club, ja es pot imaginar el que representa per ells i per la resta de la massa social de l'Espanyol el seu desafortunat comentari.

Faci la reflexió. Sens dubte li anirà molt bé per governar la nostra plural i meravellosa ciutat.

Recordi que Catalunya és més que un Club i tots mereixem el mateix respecte.

Esperant la seva rectificació i la seva resposta, rebi una salutació".


Alberto Ariza
President de la FCPE



.......................................................................................................................



Després de les paraules de Daniel Sánchez Llibre President del RCD Espanyol, a la Mongetada d'Argentona, envers aquest lamentable assumpte, i després de la carta enviada per Alberto Ariza com a President de la FCPE del RCDE, l'alcalde de Barcelona Xavier Trias ha demanat disculpes. El senyor Trias ha reconegut via Twitter haver escrit una carta al president de l'Espanyol i a la federació de penyes del club blanc-i-blau demanant disculpes per "uns comentaris desafortunats". "Ho lamento", ha admès el nou alcalde de Barcelona i també s’ha queixat que les seves paraules s’han tret de context i que ara qualsevol declaració en l’àmbit privat es converteix en pública...


El RCD Espanyol accepta les disculpes de l'alcalde de Barcelona... no se jo si els socis menyspreats i insultats per aquest senyor (del que molts d'aquest socis li paguen el seu sou, al menys jo no tinc aquesta "desgracia"), les hauran acceptat de tant ràpid i bon gust...


SANT GABRIEL CUP:
L'ALEVÍ CAU DAVANT L'OLIMPIQUE I FINALITZA SEGON

RCD Espanyol Aleví Femení: 1 - Olimpique de Lyon: 2


















(Mpal. José Luis Ruiz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)


RCD Espanyol Aleví Femení: 1 – Olimpique de Lyon: 2


Subcampiones!

L’Aleví Femení del RCD Espanyol va acabar en segon lloc a la Sant Gabriel Cup. En un grup de cinc participants ( per ordre final de classificació, Olimpique de Lyon, Espanyol, Añorga KkE, Elche CF i Sant Gabriel), en el que tots els equips s’havien d’enfrontar en modalitat de lligueta, les blanc-i-blaves van arribar al darrer encontre segones amb set punts, mentre que el seu rival, l’Olimpique de Lyon era líder amb nou.

Per tant, l’equip espanyolista havia de vèncer a les franceses si volia alçar-se amb el triomf final. I tot i no aconseguir-lo l’equip entrenat per Juliana García ho va intentar i va estar a punt de donar la gran sorpresa, ja que després d‘un primer temps igualat, en el que l’Espanyol va intentar buscar el gol del triomf davant un conjunt, el francès, que ja li valia l’empat, les espanyolistes es van avançar en el segon període després d’haver estat a punt en varies ocasions anteriorment. María, va ser l’autora del gol espanyolista que obria les esperances.

Però ràpidament, l’equip aleví del campió d’Europa femení, va restablir les taules en el marcador amb un gran gol després d’una gran rematada de volea que poc va pogué fer la meta espanyolista per impedir que l’equip francès empatés l’encontre.

Amb un segon gol, l’Olimpique de Lyon va sentenciar no només el títol sinó que es va fer a més amb el partit, ja que les espanyolistes no van pogué ni tan sols empatar amb un gol que a bon segur, els hagués tornat a ficar al partit.

Les franceses més superiors físicament que les espanyolistes, es van proclamar doncs, campiones de la Sant Gabriel Cup en categoria també aleví. Shaines Mihoubi va ser la màxima golejadora en categoria aleví (Olimpique de Lyon), mentre que la seva companya Selma Bacha va ser escollida com a millor jugadora, i Laurie Lucidi, millor portera. En aquesta categoria l’equip francès es va endur tots els guardons a que podia aspirar.





RESULTATS DEL TORNEIG EN LES DUES CATEGORIES.



L'INFANTIL, 4rt. A LA SANT GABRIEL CUP FEMENINA

SANT GABRIEL CUP FEMENINA (1a. PART. CATEGORIA INFANTIL)




Renyides també amb els penals.

L’equip Infantil Femení del RCD Espanyol (amb jugadores del Infantil A i B) va disputar la Sant Gabriel Cup Femenina en la modalitat de futbol 11 (en les competicions oficials ho fa amb futbol-7) finalitzant en quarta posició.

D’autèntic infortuni cal qualificar el desenllaç de la semifinal que el va enfrontar al CE Sabadell i on després de finalitzar l’encontre amb empat a un gol, va ser necessari desempatar des del punt de penal, i cap dels dos equips semblava donar el seu braç a torçar fins que es van llençar una trentena de penals entre ambdós conjunts sent finalment el triomf per l’equip arlequinat.

A l’altre semifinal, també els penals van decidir que el FC Barcelona quedés eliminat i l’Olimpique de Lyon, accedís a la final, després d’arribar-se a la fi del partit amb idèntics guarismes.

















(Mpal. José Luis Ruiz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep María)




RCD Espanyol Infantil Femení: 0 – FC Barcelona: 2



En la final de consolació arribaven Espanyol i Barcelona enfrontant-se ja per quarta vegada amb el pronòstic favorable a les barcelonistes tenint en compta que en les dues ocasions que van mesurar les seves forces en el campionat complementari i en la final del Campionat de Catalunya el triomf va somriure a les barcelonistes.

I tractant-se de futbol onze i no de futbol set, semblava que el guió dels darrers enfrontaments havia variat substancialment. El joc era més igualat i en tot el primer temps cap dels dos equips es va imposar clarament a l’altre i on les línies defensives van superar als atacs contraris.



La jugada clau del partit.


Transcorria encara el primer temps quan una pilota en profunditat que trencant la línia de cobertura culer, l’Espanyol eleva amb una vaselina una pilota per sobre de la sortida desesperada de la portera culer, i quan la pilota mansament dubta si entrar o no dins la porteria barcelonista, la jugadora n. 8 del FC Barcelona clarament desvia amb la mà la pilota enviant per la línia de fons evitant que entri dins. La col·legiada ho veu clarament, assenyala la pena màxima i mostra la cartolina vermella a la jugadora (veure fotos) que té que abandonar el terreny de joc.

Però el que semblava que podia decidir la sort del partit va ser un greu handicap pel conjunt blanc-i-blau. Irina llença molt malament el penal, i l’atura la portera barcelonista no sol el primer tir, sinó inclòs una segona rematada (ací ja anava més forçada la jugadora espanyolista que li va venir la pilota molt a sobre no poden rematar tant bé) i es frustra la millor ocasió espanyolista.

I a sobre, jugant amb una jugadora més durant tot el segon període, l’Espanyol es va venir avall incomprensiblement. El Barcelona es va créixer i se li va posar el partit coll avall quan en el llançament d’un lliure directe a pocs metres de la frontal, va endinsar l’esfèrica dins la porteria perica, tocant la portera espanyolista amb poc encert ja que no va pogué desviar lo suficientment la bola per evitar el gol blaugrana.

El súmmum de la mala sort, va ser el segon gol blaugrana. Una indecisió dins l’àrea petita on una defensora espanyolista davant la pròpia portera, acaba introduint l’esfèrica dins la seva porteria. A partir d’aquest moment el partit ja quedava pràcticament finiquitat tot i que l’Espanyol ho va intentar amb poca confiança amb si mateix, be es veritat, fins el darrer minut de joc i que l’àrbitre va deixar sense sancionar un clar penal a l’àrea barcelonista... Total, per fallar-lo igualment, pensaria... i com ja havia exhaurit el “màxim permès” de penals al FC Barcelona en un mateix partit. El marcador ja no es va moure més, i altre cop el Barcelona Infantil Femení va superar al RCDE en aquesta categoria en la que sembla tenir la moral menjada a les blanc-i-blaves.


Arrasa el Campió d’Europa a la final. Lliurament de trofeus.




Posteriorment, es va disputar la gran final entre el CE Sabadell i l’Olimpique de Lyon. Fàcil malgrat els esforços de les arlequinades, per les franceses que van fer doblet i es van emportar els dos títols en joc. No en va, eren les divisions inferiors del vigent campió de la UEFA Women’s Champions League. Les franceses van derrotar per un clar 3-0 a les vallesanes.

Després de la final infantil, va tenir lloc l’acte de lliurament de trofeus, corresponent lògicament el més important per l’Olimpique de Lyon, el segon pel CE Sabadell, el de màxima golejadora del torneig per la basca Nahikari García del Club Añorka KKE, el de millor jugadora per la francesa Dalfine Cascarino i el de millor portera per Silvia Piñol del CE Sabadell.







Després del lliurament de trofeus, va tenir lloc un extens castell de focs artificials des de darrera la porteria que dona l’esquena a la zona de les xemeneies de FECSA.



diumenge, 3 de juliol del 2011

DANONE NATIONS CUP
TRIOMF CLAR EN LA FINAL DE CONSOLACIÓ







(Estadi del RCD Espanyol, Cornellà-El Prat; Josep Maria)




RCD Espanyol Aleví “A: 3 – Club Bansander: 0


Tercers!

El RCD Espanyol ha vençut en la final de consolació al Club Bansantander càntabre en el marc de la Danone Nations Cup Espanya 2011 celebrada entre ahir dissabte i avui diumenge en la seva fase final en l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat.

El partit ha estat dominat gairebé de principi a fi per part espanyolista que ha sigut molt superior i tan sols en els primers instants quan persistia la inicial igualada, els càntabres han tingut alguna opció, generalment del seu davanter centre dorsal 9 bastant perillós.

Ja als primers instants el meta rival s’ha hagut d’emprar a fons davant un xut espanyolista que portava camí de gol. La rèplica ha estat un llançament del Bansantander de falta directa que s’ha estavellat al travesser de la porteria defensada per Alex Vega. I prou. L’Espanyol ha agafat la batuta del joc, i ha avisat en un llançament de cantonada executat per Sergi que no ha pogut rematar en condicions al segon pal Mateo.

Guillem ha posat en avantatge al conjunt espanyolista quan ha aconseguit un gran gol amb un xut llunyà a l’escaire esquerra de la porteria càntabre. Abans del descans, Joan ha tornat a posar a prova al meta del Bansantander amb un xut que ha acabat enviant a còrner amb dificultat.

En el segon temps, Dani Reina ha efectuat una molt bona jugada individual però la seva incursió ha estat finalitzada amb una rematada més fluixa que ha sigut fàcil pel porter. El col•legiat ha anul•lat un gol a Guillem en dubtosa posició, per fora de joc del mitja punta perico. Però poc li ha costat al quadre espanyolista posar el 2 al caseller, ja que Arnau ha rebut una gran passada d’un company, i sol davant el porter li ha aixecat una preciosa vaselina. Un molt bonic gol.

Quatre minuts després, Arnau ha tancat el compte golejador amb un gol aconseguit amb un xut creuat que s’ha allotjat a l’esquerra de la porteria santanderina. El club Bansantander s’ha estalviat el quart gairebé pels pèls, per que Albert Alavedra després de realitzar un impecable control tal com li venia ha engaltat una volea que s’ha estavellat al travesser i que mereixia millor fortuna.

El quadre perico doncs, finalitza una temporada en la que s’ha adjudicat el títol de lliga, el campionat d’Espanya de F-7 a Cadis, ha sigut semifinalista del campionat de Catalunya, i de la Danone Nations Cup, i finalista dels prestigiosos tornejos de Villagarcía de Arousa i Santa Fe de Granada. Una temporada on els temps reglamentaris de joc, només l’han pogut vèncer Atlético de Madrid amb els gegants “jugadors alevins de primer any”, l’Inter de Milà o el Barcelona en una semifinal descafeïnada per les importants baixes que afectaven al quadre perico i amb robatori inclòs. Per tant, només una paraula, Chapeau!.



RCD Espanyol: Alex Vega, Yohanes, Marc Bernils, Marc Vicente, Marc Llinares, Sergi, Joan, Mateo i Fode. També han jugat Adrià, Reina, Albert, Pol, Guillem, Joel i Arnau.

Gols: 1-0: Guillem; 2-0: Arnau, m. 30; 3-0: Joel, m. 34.

Incidències: Encontre corresponent a la lluita pel tercer i quart lloc de la Danone Nations Cup, disputat a l’Estadi del RCD Espanyol. Del quadre espanyolista, hem pogut veure en acció a les noves incorporacions el lateral dret Yohanes, al lateral esquerre Marc Vicente, a Mateu i a Joan.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M