dissabte, 5 de maig del 2007

EL JUVENIL ES COMPLICA TAMBÉ LA COPA (1-1)

Sorteig de camps
El Valencia un conjunt molt dur i sòlid
Nens en la tribuna de Sadrià
Moment del joc
Només Xavi ha vist porta
Un fet curiós; la pluja ha allunyat als seguidors de la "Penya del Llanto" buscant un lloc protegit de la pluja. Es podría dir allò de ... "¿Donde estan... que no se ven...?"

L’Espanyol no ha pogut superar al Valencia CF, i gràcies al gol de Xavi, i a l’encert del meta Isaac en varis contracops visitants han fet que l’Espanyol hagi al menys arreglat quelcom el resultat que al principi de la primera part registrava el marcador, i tal com evolucionava el joc podia haver sigut molt pitjor.

El Valencia s’ha mostrat com un conjunt molt fort, dur sense contemplacions, ben col·locat en el camp, i amb molta perillositat als contracops. Oscar Perarnau ha comptat amb les baixes d’Oscar Reyes i Juanjo, dos homes fonamentals a l’esquema del juvenil, ja que estan convocats amb el b, per pal·liar les quantioses baixes que té el filial espanyolista.

Les dues primeres ocasions han estat per el conjunt visitant, que ha demostrat que el títol que va aconseguir a Antequera no va ser per casualitat: Isaac salva al minut nou, el gol davant el remat de Moraga que es trobava sol. Al quart d’hora, una jugada en la que el meta perico, rebutja com pot el tret de Moraga, la pilota queda curta i remata amb tota la porteria Olcina, però treu en dues ocasions després de rebots, Víctor Ruíz que allunya a la segona vegada el perill.

Un minut després l’Espanyol dona senyals de vida després d’un començament molt
decebedor. Xavi i Quique no poden aprofitar una bona ocasió que acaba amb el llançament molt defectuós d’aquest darrer. Jesús Berrocal connecta un fort tret des de l’esquerra que surt fregant el pal esquer de la porteria visitant, constituint el primer ensurt seriós que se’n portava el Valencia que ha controlat molt bé aquesta primera meitat del primer temps.

Xavi no ha aprofitat l’ocasió quan ha rebut una passada en profunditat i tot sol, no ha fet un bon control, i la sortida de Salva ha frustrat el que el menut extrem perico pogués rematar en condicions. Guillem Savall tampoc ha estat encertat en rematar molt fluix de cap, a les mans del meta ché.

L’Espanyol en aquesta fase es havia fet amb el domini del centre del camp i començaba a arribar a les immediacions de l’àrea valencianista, però els davanters espanyolistes i en especial Quique no han tingut una bona tarda. Precisament Quique desaprofita una pilota que després de ser centrada per Ricard, banda dreta, es amortida per Gerard Rovira i li cau al davanter centre, però el seu remat surt fora incomprensiblement.

En els darrers minuts, Quique de nou, tindrà altre vegada una ocasió per marcar però el seu remat pentinant l’esfèrica surt fregant el pal esquer.

La segona part, el partit comença de la pitjor manera; falta directa sobre la porteria d’Isaac que ha executat magistralment el mig centre Timor, aconseguint un autèntic gol que s’ha colat sense que l’estirada del meta espanyolista pogués evitar-ho.

Cal dir que el conjunt valencià, s’ha mostrat en tot moment molt expeditiu, i en moltes ocasions excedint-se al límit del reglament, amb molta duresa davant la passivitat arbitral.

El Valencia ha pogut sentenciar l’eliminatòria en varies jugades que no ha sabut aprofitar en els següents minuts; Ximo Navarro cedeix a Olcina i aquest rebent i encarant a Isaac, remata a boca de gol, i el porter perico rebutja anant l’esfèrica al pal dret de la seva porteria. El defensa Arturo també ha rematat amb tot a favor, i un cop més Isaac s’ha lluït refusant la pilota. La tercera jugada en la que el conjunt che, ha pogut sentenciar ha estat un clar fora de joc no xiulat per el línier en el que Isaac ha cobert en el un contra un davant el jugador visitant i el remat ha sortit fora a molt poc del pal dret.

I quant més semblava que era a prop el 0-2, en jugada d’atac local per la dreta ha arribat la centrada i Xavi donant-se mitja volta ha engaltat un xut creuat que s’ha colat al fons de la porteria de Salva. Era l’empat, i tot que és un resultat molt dolent, encara no hi ha rés perdut, tot i que molt tindrà que millorar aquest Espanyol si vol a la tercera ocasió, vèncer a aquest gran Valencia juvenil.

Jesús ha rematat instants després molt malament a les mans del porter, una ocasió immillorable per donar-hi la volta al marcador. Però aquest ja no s’ha mogut més, i als instants finals Víctor Ruíz en una falta a favor de l’Espanyol no sabem que ha passat, haurà dit rés de maco al col·legiat i l’ha mostrat targeta vermella directa. Eren els instants finals i el marcador ja no s’ha mogut.

A Paterna, s’haurà de marcar si es vol passar l’eliminatòria, després dels darrers fracassos a aquesta competició davant Real Mallorca i Real Zaragoza les últimes dues temporades.


Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Isaac, Ricard, Guille, Victor, Javi Cantero, Albert (Jesús García), Xavi, (Fran), Carlos Ruiz, Quique, Jesús Berrocal, Gerard Rovira.(Saadik)

Valencia CF. Salva, Alexis, Gimeno, Lillo, Arturo, Marc (Yago), Ximo Navarro (Juan Carlos), Timor, Pierrich, Olcina (Dani Galán), Moraga (Enrique)

Àrbitre; Rebollo López. Ha mostrat targetes grogues a Marc i a Timor en la mateixa jugada m. 18, Enrique, i a Saddik per part blanc i blava a part d’expulsar amb targeta vermella directa a Víctor Ruíz m. 87

Gols: 0-1 Timor, m. 49, 1-1 Xavi m. 66.

Incidències. Partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Primera part passada per aigua. L'encontre ha començat amb un retard de més de quinze minuts per retard dels integrants del trio arbitral.

RESULTATS

6-05Valencia B.- Espanyol BC.E. Paterna (Valencia), 4-1
5-05Juvenil A - Valencia CFCopa Rei, Anada 1/8 f. 1-1
6-05Juvenil B-UD At.Gramanet Ciutat Esportiva, 2-1
5/6-05Juvenil B-Sta.Eulalia del RioTORNEIG Eivissa.
5-05Cadet A-FE Figueres Ciutat Esportiva 3-0 (Alvaro 2,Edu)
5-05EF Osona-Cadet BMpal.El Rieral (Sta Eulalia Riuprimer) 0-2
5-05Infantil A- CF BadalonaCiutat Esportiva 2-0 (Joan Angel i Gil)
6-05At. Bisbalenc-Infantil BMpal. La Bisbal de l'Empordà 1-5
5-05UE Cornellà - Aleví AMpal.Via Férrea, (Cornellà) 2-2
5-05Aleví B- Granollers ECCiutat Esportiva 3-2
5-05Benjamí A-CN TerrassaCiutat Esportiva 8-0
5-05Benjamí B- Granollers ECCiutat Esportiva, 6-1
5-05 UE Cirera- Benjamí CMpal. Cirera, (Mataró) 1-3.
5-05AE Badalona Sud PreBenjamí

Mpal. Badalona Sud 0-14 CAMPIÓ DE LLIGA PRE BENJAMÍ

.FEMENINS.
6-05Femení A- Rayo VallecanoCiutat Esportiva, 3-5
6-05CE Europa- Femení BNou Sardenya (Gràcia) 1-0
5-05Cadet Femení-Badalona CFCiutat Esportiva 0-2
6-05Inf. Fem.A-Bellavista MilanCiutat Esportiva, 4-1
6-05Caldes Montbui-Inf Fem..BMpal.Can Falguera (Palau Plegamans) 4-5

DARRERA JORNADA EN LA SUPERLLIGA, AMB EL REREFONS DE LA RESOLUCIÓ DEL CSDD

Foto d'arxiu: josep maria

L’Espanyol femení disputarà demà el darrer partit d’aquesta temporada que ha vingut marcada per la participació en la UEFA Women’s Cup, la baixa de Marta Torrejón en el partit d’anada davant l’Athletic (que el conjunt basc no va volgué canviar la data, i coincidia amb convocatòria a la selecció de la central perica), i per els maleïts tres punts que l’Athletic no va guanyar en el camp.

Per cert sobre aquest tema, dir que el Puebla després d’enviar un fax sol·licitant una aclariment al respecte, se li va donar per primera vegada comunicació oficial (dijous tarda), tema que per si mateix ja és per impugnar qualsevol decisió, el fet que al club basc se li comuniqués una setmana abans i a les demés parts implicades o afectades s’hagi estat una setmana per comunicar oficialment el tema, i per que el club extremeny ha demanat explicacions, si no...

En el aspecte esportiu, Cristina tornarà després de la sanció, i l’Espanyol esperarà (l’esperança és l’últim que es perd), la punxada del conjunt basc, i guanyar l’encontre davant un Rayo en ratxa i que lluita per la tercera plaça amb Llevant.

S’espera bona entrada a Sadrià per acomiadar en el partit darrer a les noies. Esperem que la unitat entorn a l’equip predomini, malgrat que en els darrers partits incidències desagradables han posat en dubte la mateixa. En els darrers encontres l’objectiu solament tenia que ser un: Revalidar el títol de Superlliga conquerit la temporada passada. Per desgracia, el tema del CSDD i altres desagradables esdeveniments en l’entorn blanc i blau, i a nivell d’afeccionats han enrarit l’ambient.

Recordem que encara queda la Copa de la Reina, i aquest equip ha de gaudir de la credibilitat que s’ha guanyat en el terreny de joc amb l’esforç i la constància d’unes jugadores que s’ho mereixen tot. Recolzem per tant al femení i evitem en lo possible “mals rotllos”. Temps hi haurà per parlar-ne de com i què succeirà amb el quadre tècnic o jugadores en el proper projecte. Ara toca, guanyar al Rayo, i de reüll mirar l’encontre de Bilbao (coses més rares s’han vist al futbol la darrera jornada), i esperar que passa definitivament amb aquesta gent del CSDD, per que dictar una resolució, comunicar-lo a una part, i en tema de futbol que afecta al rendiment i a la moral dels equips, i no donar senyals de vida i esperar a quan no hi ha temps material per cap recurs abans que acabi la temporada, i sense donar els arguments en que es té que basar qualsevol sentència.... Em sembla que demostra ben a les clares, que aquí no hi ha un pam de net.

ENTRADES A GLASGOW

Segons informació del RCD Espanyol el tema, esta de la següent manera;

Del 4 al 7 de maig: PRERESERVES per socis i aficionats

Des d'ahir divendres, a les 18 hores i fins dilluns dia 7, a les 18 hores estarà obert el termini per fer la prereserva de les entrades per poder assistir a la final de la Copa de la UEFA que el RCD Espanyol jugarà a Glasgow davant el Sevilla CF el 16 de maig a les 20.45 hores.
Per cada carnet de soci es tindrà la opció de reservar 1 entrada i demanar-ne una altra d’opcional per si després que acabi el primer termini no s’han exhaurit les entrades que disposarà el club.
En cas que en aquests primers dies la sol•licitud sigui superior al contingent d’entrades que ens farà arribar la UEFA, la decisió de quins socis les podran comprar serà per antiguitat.
Per saber quina és la intenció de l’afició de cara a la final, en aquest primer termini de prereserva TAMBÉ podran fer-la les persones que no siguin sòcies del club i només podran reservar 1 entrada.
Si finalment els NO socis tenen opció a comprar les entrades serà per ordre de sol•licitud.
Com fer la prereserva:
Trucant al 902.255.455
Horaris: Divendres de 18 a 22 hores.
Dissabte de 9 a 22 hores.
Diumenge de 9 a 22 hores.
Dilluns de 9 a 18 hores.

Enviant e-mail a:
finaluefa@rcdespanyol.com
(si es realitza la prereserva telefònicament, es prega no enviar un correu electrònic).
Cal posar el nom i cognoms, DNI, telèfon de contacte, número de soci (si correspon),la clau que porta el carnet i si en vol una o també la segona opcional.I també quin tipus d’entrada volen.
Preus entrades:
Categoria 2: 102 euros.
Categoria 3: 73 euros.
Categoria 4: 44 euros.
Aquest són els preus, al canvi actual, de la lliura esterlina
No hi ha entrada infantil. La UEFA no permet l’entrada a l’estadi a nens menors de cinc anys. Amb cinc anys ja es paga entrada normal.

Dimarts 8: Entrades adjudicades:
Dimarts, dia 8, el club comunicarà mitjançant el web a qui se li han adjudicat les entrades en el cas que s’hagi superat la xifra que té a disposició el RCD Espanyol.
A partir del dimarts a les 10 hores , a les taquilles de l’Estadi Olímpic, ja es podran adquirir les entrades demanades així com l’opció de fer el desplaçament amb els viatges organitzats pel club i la seva agència oficial “Viatges El Corte Inglés”.
Els horaris de taquilles, els preus i les opcions per viatjar es comunicaran en breu.
El telèfon per INCIDÈNCIES serà 902.666.902. De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 15 a 18 hores.

BASE FEMENÍ. F-7. CLASSIFICACIONS

CLASSIFICACIÓ CADET FEMENÍ. COMPLEMENTARI.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA39300182
2 BASE VIC REMEI2620062
3 UE RUBI3620155
4 RCD ESPANYOL 34111123
5 F ESP. AT. VILAFRANCA3411165
6 CF BADALONA33102108
7 FC TORROELLA2000229
CALDES DE MONTBUI30003126



CLASSIFICACIÓ COMPLEMENTARI BASE FEMENÍ. INFANTIL GRUP 1er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL39300152
2 CE SANT GABRIEL3620184
3 BELLAVISTA MILAN2310144
4 CF BADALONA2101135
5 CE SABADELL FC21011311
6 ENFAF2000218


CLASSIFICACIÓ COMPLEMENTARI BASE FEMENÍ INFANTIL.GRUP 2ón

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL B39300135
2 CE EUROPA 37210200
3 IGUALADA, CF3411134
4 CF MAURINA EGARA3310256
5 CF CALDES E MONTBUI31012622
6 P. BLANC BLAVA ROCA31012622

divendres, 4 de maig del 2007

ELS SEIXANTA PRIMERS DE LA IFFHS.
EL TRETZE, MAL PUNT.

CLASSIFICACIÓ 1-5 2007IFFHS.
1SEVILLA FCESPANYA277
2MANCHESTER UNITED FC ANGLATERRA270
3CHELSEA FC LONDONANGLATERRA267
4CSD COLO COLO SANTIAGOXILE259
5MILAN ACITÀLIA247
6 FC INTERNAZIONALE MILANOITÀLIA241
7LIVERPOOL FCANGLATERRA233
8AS ROMAITÀLIA222
9NEWCASTLE UNTED FCANGLATERRA221
10SAO PAULO FCBRASIL218
11SANTOS FCBRASIL218
12RCD ESPANYOL DE BARCELONAESPANYA215
13 FC BARCELONAESPANYA215
14 SC INTERN. PORTO ALEGREBRASIL211
15 CLUB ATLÉTICO OSASUNAESPANYA209
16AFC AJAX AMSTERDAM HOLANDA203
17SV WERDER BREMENALEMANYA203
18TOTTENHAM HOTSPUR FCANGLATERRA202
19AZ ALKMAARHOLANDA200.5
20CLUB LIBERTAT ASUCIÓNPARAGUAI 199.5
21ARSENAL FC LONDONANGLATERRA199
22CCD TOLIMA IBAGUE COLOMBIA186
23CA BOCA JUNIORS BUENOS AIRESARGENTINA185
24NATIONAL SC AL-AHLY CAIROEGIPTE184.5
25OLIMPIQUE LYONNAISFRANCE183
26CR FLAMENGO RIO JANEIROBRASIL181
27CLUB NACIONAL F. MONTEVIDEOURUGUAI181
28PACHUCA CFMÈXIC,180.5
29AFC RAPID BUCURESTIROMANIA180.5
30 VALENCIA CFESPANYA178
31RAPID BUCURESTIROMANIA176.5
32BLACKBURN ROVERS FCANGLATERRA174
33RACING CLUB DE LENS FRANÇA168
34GLASGOW RANGERS FC ESCÒCIA167.5
35FENERBAHCE SK ISTANBULTURQUIA167
36CA VÉLEZ SARSFIELDARGENTINA167
37FC SHAKHTYOR DONETSKUCRAÏNA166
38FC BAYERN MÜNCHENALEMANYA164
39REAL MADRID CFESPANYA162
40GLASGOW CELTIC FCESCÒCIA161.5
41PARIS SAINT-GERMAIN FCFRANÇA161
42OLYMPIQUE DE MARSEILLEFRANÇA160
43ETOILE SPORTIVE DU SAHELTUNÍSIA158.5
44CLUB DEPORTIVO TOLUCAMÈXIC158
45CSKA MOSCOWRUSSIA157
46CF AMÉRICA CIUDAD DE MEXICOMÈXIC157
47SPORT LISBOA E BENFICAPORTUGAL156.5
48PSV EINDHOVENHOLANDA156
49AJ AUXERROISEFRANÇA155
50SPARTAK MOSCOWRUSSIA155
51CA RIVER PLATE BUENOS AIRESARGENTINA154
52CÚCUTA DEPORTIVOCOLOMBIA154
53LILLE OLYMPIQUE SPORTING CLUBFRANÇA151
54PANATHINAIKOS ATHENSGRÈCIA144.5
55TSV BAYER 04 LEVERKUSENALEMANYA142
56PARANÁ CLUBE CURITIBA BRASIL141
57DINAMO KIEVUCRAÏNA140
58CLUBE ATL.PARANAENSE C.BRASIL140
59FC DO PORTOPORTUGAL139.5
60AEK ATHENSGRÈCIA137.5

AIXÍ HO VÀREM VIURE, DINOU ANYS DESPRÉS...









El petit local social de la GPE Manigua ple a vessar; en l’ambient (sobre tot els que per edat ho vàrem patir) flota la maleïda ombra de Leverkusen.

Comença, l’encontre, el patiment un cop més, però aquesta vegada es diferent, ja no és per eludir el descens, ni tan sols per coronar-se campió d’aquesta competició que ara ha ressuscitat per interès exclusiu de nostres veïns, no... Ara és per ficar el cap en la final de Glasgow.

Minut quatre: Convidat de darrera hora, l’infortuni. Altre cop planeja la famosa ombra aquest cop en el Weserstadion de Bremen. La parròquia reunida en l’acollidor però petit recinte on veiem el partit, rep el pal, “la primera en la frente”. Cal resistir, només queden 86 minuts i l’afegit. L’equip però, no funciona, no surt amb la pilota controlada...

Es comença a buscar els motius... ¿Tenia que jugar Chica?... Pobre David, sort que no ho sentia, des del camp...El doble pivot no funciona...¿Però si no hi havia ningú més al mig, si no els nois del B?. Com sempre en el futbol, se’n recorda tothom de qui no hi és... Aquell noi que es va dormir....A sí...l’Eduardo....Uf per dormilegues estem.

¡¿Gooooooool ?! Pensen els que estan fora al carrer amb un ull mirant endins del local, per que els seus nervis no aguanten ja més...¡No! Però s’ha celebrat d’igual manera. En Klose, aquest polèmic golejador s’ha auto - expulsat i faltant el que falta, es com si haguéssim marcat.

Els minuts es fan llargs. Cares llargues. Costarà i molt...La vida del perico es molt difícil... Però que carai, si no ja no ho seriem... Seriem altre cosa molt diferent, seriem dels absents en aquests moments, d’Europa.

Ensurts, patiments... Però ocasió el que és diu ocasions, cap ni una. L’Espanyol ha resistit el primer temps. Tots a fora... el local és molt petit, això es pitjor que anar al metro en hores puntes. Amb l’angoixa del marcador, sortim al carrer a oxigenar-nos aprofitant el descans.

No s’escolta de moment a ningú. Un recorda aquelles nits tràgiques de l’Espanyol, i l’actitud miserable d’aquells voltors amb els seus petards. Però collons, si estem encara guanyant, si ens han de fer almenys dos més... A Gorka, l’heroi de Da Luz, del partit d’anada...

Comença la segona part; primer ensurt, bloca Gorka molt be. L’Espanyol de Valverde és diferent al d’aquell bocamoll covard. Surten els nostres nois amb les ungles ben afilades, amb el ganivet sota les dents, a aquesta batalla. La mare de totes les batalles, la que s’ha derribar el “mur” de la vergonya. Aquell famós aixecat amb la crueltat i el fatalisme ,un 18 de maig.

¡Goooooooooooooool! Ha estat Coro....¡Corooooogoooooooooool! ¿Però aquest noi com s’ho fa? Partits horribles gairebé tot l’any, però els dies més assenyalats, els que l’Espanyol pot ficar una poteta, una ala, el bec, dins la història d’aquest esport, apareix ell.

¡¡¡¡¡¡¡Daniiiiiiiii !!!!!!!!!! Quan s’inauguri el camp... dos monòlits en ell, no se t’oblidi... Per Coro i per el gran capità Tamudo...¿On estaríem si no per ells dos?...


Ara ja ho tenim. Impossible que aquesta gent amb deu, ens facin quatre gols. I més estan ben lluny el de Baracaldo.
Però.... ¡Ostia, el segon... Goooooooooooool de Lacruz! Aquest tampoc vol passar sense aprofitar per reivindicar-se després del calvari que ha aguantat i de tot el que li hem dit (sobre tot al principi). Inclòs guanyarem l’encontre...

Ara sí, les cares han canviat. L’eufòria ja es la nostra convidada. El Javier de Haro, ja li començarà aviat a passar per el cap el problema de les entrades. Som així, sempre patint. ¡Felicidades Javier, tu creiste desde un primer momento en que llegariamos a Glasgow, la coña de las faldas, adquirió carta de naturaleza, fue el referente, el objectivo que con el paso del tiempo fue acrecentándose... I ya ves, se ha conseguido, lo hemos conseguido entre todos!

I ¿on és ara la puta (amb perdó) ombra? Cau feta trossos, esquarterada, igual que la moral d’aquell aligot... Ja no serà mai més igual per la pobre bèstia; ¿Que se n’ha fet d’aquella ombra de...? ¿D’on era, ja no me’n recordo?... És igual.. ha caigut aquell mur de la vergonya que a Alemanya es va construir amb el suplici, amb la fellonia d’aquell egòlatra que va posar per sobre de tota l’Entitat els seus interessos personals. Allò forma part de la Història Perica. S’ha acabat.

La final és diferent aquesta vegada. La jugarem contra el millor equip del món en les estadístiques. Contra un Sevilla en tres competicions. Sense por, amb molta experiència i amb el convenciment que aquest cop si, aixecarem el trofeu de campions d’Europa de la Copa de la UEFA.

Fa dinou anys, i durant molt de temps vàrem pensar que mai més ho tornaríem a veure. Que mai més el capritxos destí ens tornaria a donar una segona oportunitat. Que mai més tindríem un equip com aquell i ens carregaríem als equips que fa falta eliminar per tornar-hi a ser presents. Un se‘n recorda en aquests moments dels que per poc no ho han pogut veure, i com no, també d’aquells NKono, Melendez, Echevarria, Job, Urquiaga, Miguel Ángel, Gallart, Francis, Solé, Txelis, Zúñiga, Orejuela, Golobart, Zubillaga, Iñaki, JOHN LAURIDSEN, Márquez, Mauri, Pineda, Losada, Pichi Alonso, i els joves Eloi i Alex, i naturalment del Txingurri... No sé si em deixo ningú...
Ells no ho van pogué celebrar, esperem que el relleu generacional que conforma l’actual Espanyol, aquesta vegada si que surtin vencedors. Ells, ja saben el que és
guanyar una final i ser campions.

¡Finaaaaal! Bé, cadascun comença a desfilar cap als seus llocs d’origen... M’espera l’agonia de la RENFE que això encara és pitjor que l’aligot i la maleïda ombra, i moltes hores d’eufòria...Serà una nit molt diferent, per el patidor poble perico.
I per la Manigua, dilluns serà un dia molt especial. Jordi Llopis ens deixarà. Ens deixarà en les tasques de direcció, no en l’ànima ni en el sentiment com a soci número un; ell va quedar molt marcat per aquell 3-0 i no sé si haurà vist en directe l’encontre, igual que altres que no volien ni mirar l’aparell durant el primer temps tot justificat per aquell trist esdeveniment.


Dilluns començarà una nova etapa en la GPE Manigua, i en la modesta contribució que podem aportar els que formem part del nou consell directiu serà fer honor al lema d’aquesta entitat, el ser “El reforç d’un sentiment”. Però per mig, la Superlliga femenina i tot l’esperpèntic tema...Bé això ara no toca, quedarà per més endavant; ara pericos,
¡ A GAUDIR DEL MOMENT ! ¡SEREM A GLASGOW!

L'ESPANYOL JUGARÀ A GLASGOW LA SEGONA FINAL EUROPEA DE LA SEVA HISTÒRIA.

Els pericos a Bremen, euforics. Els que no hem pogut anar ho hem vist per la petita pantalla.

¡Auf Wiedersehen Werder Bremen! (1-2)


No podia tornar a succeir; la desgràcia no sempre acudeix, sobre tot a qui no la busca. Ernesto Valverde amb molta humilitat, la que li va faltar a cert personatge en el seu temps, amb molta experiència (la que se acumula com a jugador i més després de viure’l) i amb molt de seny, ha sabut inculcar als seus homes allò que va faltar fa dinou anys: Fe, confiança, no ensorrar-se davant l’adversitat i sobre tot lluitar fins el final sense donar per guanyada ni per perduda abans d'hora l’eliminatòria. I amb tots els millors jugadors al camp.

I això que les restes del maleït fantasma de Leverkusen (¿quan deixarem de tenir que anomenar aquest odiós nom?) han fet acte de presència de seguida. Per donar emoció, per posar l’ai en el cor dels espanyolistes, per tornar a creure que la història es tornaria a capgirar contra el conjunt blanc i blau, per donar il·lusió i fe a aquells que “clandestinament i camuflats” escoltaven, miraven de reüll, l’encontre esperant de nou altre enfonsament perico...

Per que al minut quatre, una pilota malament rebutjada per David García (que sorprenentment ha jugat en lloc de Chica), ha rebotat en un alemany, i la pilota ha sortit rebotada cap l’àrea pròpia amb tan mala fortuna que Almeida, davant la sortida precipitada i arriscada de Gorka fora de l’àrea, ha elevat l’esfèrica i ha fet pujar el primer gol al marcador.

Tocava patir, i més quan l’Espanyol tenia problemes en la circulació de la pilota. Al minut 8, la primera aproximació perica, en jugada individual de Riera, però la defensa alemanya allunya el perill. L’Espanyol titubejava, la defensa estava quelcom insegura, la medul·lar inexistent i per tant, Tamudo, Luis García i Coro, no rebien pilotes.

Klose, protagonista
El davanter alemany, és a punt de fer el segon, després d’una indecisió de la defensa, però al girar-se xuta molt defectuosament. Una passada llarga dirigida al propi jugador teutó, es tallada in extremis per Torrejón, quan ja portava un camí molt perillós per els interessos espanyolistes.
I en una jugada d’atac alemany, Klose vol driblar al seu marcador, i es llença descaradament reclamant el màxim càstig. El col·legiat francès no pica, i li mostra molt valentament la segona targeta i per tant el camí dels vestidors; faltaven més de 70 minuts i l’Espanyol tot i anar per sota en el marcador jugaria en superioritat numèrica.

Problemes en el mig camp
La baixa fonamental de Moisés, unida a les baixes de Ivan de la Peña i en menor mida de Jônatas ha deixat un centre del camp de circumstàncies, en el que tant Ito com Zabaleta s’han mostrat durant el primer temps molt poc creatius, i el seu pobre rendiment ha condicionat molt l’encontre. L’Espanyol no treia la pilota i per tant no podia sortir al contracop, (per aprofitar els forats que tenien que deixar els alemanys a l’atac i amb un home menys).

Els minuts passaven molt lentament, i en la ment dels seguidors pericos ja començaven a sorgir vells temors. Però amb tot, el Werder Bremen no posava en seriosos apures la meta defensada per Gorka. Al 23, té lloc el primer tret perico a porta, a càrrec de Zabaleta i surt un parell de metres a la dreta de la porteria defensada per Reinke.

El Werder amb poca classe però amb molta lluita, ho intenta
Els alemanys han continuat atacant, i en altre jugada d’infortuni després de varis rebots la pilota surt fregant el pal dret de la porteria de Gorka. El meta navarrès atura ben col·locat el llançament llunyà del Werder moments després.
Jensen en posició acrobàtica ho intenta però Gorka un cop més bloca sense majors problemes.

Tamudo en jugada individual havia provocat el primer còrner del RCD Espanyol, als 39 minuts de joc. Al minut 42, fora de joc de Xchultz i per tant l’acció posterior queda invalidada... (menys mal...)

La segona part canvia la decoració del matx
Tot i això, Gorka es llença molt be a una centrada anticipant-se al remat. Però les coses canvien... En efecte, l’Espanyol surt convençut de les seves possibilitats i conscient de la superioritat numèrica que posseeix. Als quatre minuts i escaig, paret entre Riera i Tamudo, per banda esquerra que el manacorí centra, Reinke rebutja en curt defectuosament, Luis no arriba i tot sol, ¡ com no ! Ferran Corominas el de les grans ocasions, incrementa el seu palmarès, anotant altre gol que escrit amb lletres d’or deixarà per la posteritat el menut extrem de Banyoles.

Era la sentència de l’eliminatòria i així s’ha viscut entre els que estàvem mirant l’encontre aquí a Barcelona. El Werder amb un home menys era impotent per fer-nos quatre gols més. Era el noranta i escaig per cent per arribar a la final. Solament faltava deixar corre els minuts. Schulz llença un fort tret que Gorka en dos temps atura.

Però aquest Espanyol, amb fam de glòria, no es conforma
Ito obre a Riera, que després de varis retalls al seu marcador centra però Tamudo mig caient-se no pot rematar en condicions.
I en el 60, llançament de cantonada a càrrec de Luis García, al segon pal Juanmari Lacruz s’eleva per sobre de la resta de jugadors i remata amb el cap asolint el 1-2, resultat que a la fi seria ja inamovible.

Tot resolt
Canvis en els dos equips, surten Ángel, Rufete, i Julián, per part blanc i blava, i el partit ja poc a poc va morint en quant a la seva intensitat. Els alemanys ja han tirat la tovallola. Saben que a aquest Espanyol imbatut, màxim golejador d’Europa, el segon equip ara mateix espanyol, (junt amb l’altre finalista de la UEFA) en les dades de la Internacional Federation of Football History and Stadistics. (IFFHS), no se li fan quatre gols així com així en partit de competició continental.

Marc Torrejón ha pogut inclòs augmentar la diferència en un parell de cops de cap en sendes jugades a pilota parada. El Weserestadion s’ha tingut que rendir a l’evidència. Aquest Espanyol ha estat molt superior en l’eliminatòria, i s’ha guanyat amb tot mereixement el bitllet cap a Glasgow.

¡FELICITATS A TOTS ELS PERICOS!
¡ ESTEM VIVINT MOMENTS HISTÒRICS. EN POC MÉS D’UN ANY, UNA FINAL DE COPA DEL REI, I ARA UNA FINAL CONTINENTAL. !
¡LA SORT ES PER QUI LA BUSCA, I A GLASGOW ANIREM A PER AQUELLA COPA EUROPEA QUE SE’NS VA ESCAPAR EN EL DARRER SOSPIR!.

Fitxa Tècnica.
Werder Bremen: Reinke; Schulz, Pasanen, Naldo, Owomoyela (Schindler, m. 46) , Jensen (Wome, m. 70) , Diego, Frings (Baumann, m. 75), Hunt, Klose, Almeida

RCD Espanyol: Gorka (8); Lacruz (9), Jarque (9), Torrejón (9), David García (8), Ito (8), Zabaleta (8), (Ángel, m.65 ) (8), Riera (9) (Rufete, m.71) (7), Coro (9), Luis García (8), Tamudo (9) (Julián, m. 79) s.c.

Gols: 1-0 Almeida, m. 4, 1-1 Coro, m. 50, 1-2 Lacruz, m. 60

Àrbitre; Bertrand Layec (FRA). Excel·lent arbitratge. No s’ha deixat influir per la pressió del públic alemany, i ha expulsat al minut 19 a Klose per acumulació de targes al veure al segon minut la primera groga per donar-li una “carícia” a Jarque i la segona per llençar-se descaradament a la piscina. Targeta groga a Zabaleta, m. 27 i a Almeida en l’afegit del primer temps, a Coro, m. 51 i a Luis García en l’afegit (92’)

Incidències. Weserstadion de Bremen. L’afecció perica que ha assistit a l’encontre ha gaudit amb la victòria i ha dedicat càntics a l’entrenador Ernesto Valverde, l’autèntic heroi d’aquest equip, que han demostrat com amb tres gols no es perd una eliminatòria.

El millor del partit; Tot l’equip hauria de ser mereixedor de tal distinció. Però per sobre d’uns i d’altres, FERRAN COROMINAS, altre cop, amb el seu gol que deixava l’eliminatòria resolta, sentenciada, s’ha fet més que mereixedor (si no del millor, al menys del més efectiu del partit) de ser destacat. Els seus gols decisius així ho valen.

dijous, 3 de maig del 2007

EL DARRER OBSTACLE PER ANAR A GLASGOW.

AQUEST COP, TÉ QUE SER SUFICIENT EL 3-0

L'afecció perica no deixarà sol a l'equip en el infern alemany de Bremen.


El RCD Espanyol és des d’ahir al migdia a Bremen, amb tots els membres de la primera plantilla, i els jugadors del planter Ángel i Julian. Ernesto Valverde no podrà comptar per aquest encontre al marge dels sancionats Moisés, i Pandiani, amb Ivan de la Peña i Jônatas lesionats.

Fort contratemps les baixes d’aquests dos jugadors a la medul·lar, màxim tenint en compta que el jugador que està fent una gran temporada, i que ara per ara és el més important en els esquemes d’Ernesto Valverde, Moisés Hurtado va veure al igual que Pandiani (el màxim golejador de la competició) la targeta que completava el seu cicle.

És més que possible que Valverde faci jugar a Zabaleta i a Ito com a doble pivot, tot i que Eduardo Costa tenia possibilitats de formar parella amb l’extremeny. Tots els esforços en el mig del camp han de ser per fer-li un marcatge efectiu al crack brasiler Diego, autèntic referent del joc d’atac del conjunt alemany. Rufete, Ito, i Riera son a una targeta de la sanció i per tant de no jugar la final si son amonestats i en cas que l’Espanyol com es lògic superi l’eliminatòria.

Per la seva part, el tècnic del conjunt alemany Schaaf ha convocat als següents homes per el matx: Reinke, Vander, Owomoyela, Naldo, Pasanen, Schulz, Wome, Baumann, Vranjes, Jensen, Frings, Diego, Klose, Hunt, Almeida, Bischoff, Schindler, Polenz.

L’alineació més probable pot ser la formada per: Reinke, Schulz, Pasanen, Naldo, Owomoyela, Frings, Diego, Baumann, Jensen, Klose, Hunt (o Almeida)

En el darrer encontre de la Bundesliga alemanya, el Werder Bremen va perdre per 3-2 en el camp del modest Armenia Bielefeld, donant un pas enrera en el seu objectiu de fer-se amb el campionat alemany.

Son baixa a part de Wiese, el meta que va veure la targeta vermella en l’anada, Clemens Fritz, al marge dels lesionats Borowki, Klasnic i Metersacker.


El conjunt alemany al llarg de la seva història ja sap el que és remuntar marcadors de més de tres gols. No fa falta ni recordar-los aquí, ni cridar el mal temps, solament apel·lar a la màxima concentració als jugadors del RCD Espanyol, i que ara més que mai, extremin les màximes precaucions, i evitin qualsevol signe de relaxació o pèrdua de concentració... Per que solament en deu minuts et poden complicar i bé, la vida...

L’àrbitre del partit serà el col·legiat francès Bertrand Layec, assistit en bandes per Christian Thoison, i Eric Dansault.

L’encontre començarà a les 20:45 hores en l’estadi Weserstadion de Bremen, amb el suport de un miler d’afeccionats espanyolistes que s’han desplaçat a Alemanya, per donar l’ajut final, el darrer impuls al RCD Espanyol

PERICONCURS GPE MANIGUA: JOSE MARIA S'ALÇA AMB EL TRIOMF

Els guanyadors (a l'esquerra); l'equip José María. A la dreta, els finalistes.
Pericos Numantinos, segons classificats. 4 preguntes de diferència van supossar la seva derrota.
Els Campions: (Carles Ramon i Francesc Bosch) Los Tamudinhos defensaven el títol. Al final, tercers
L'Escullera, un clàssic en el Periconcurs, Fotos: josep maria/GPE Manigua

Els concursants, amb els trofeus, un cop acabat el concurs. Foto; GPE Manigua.


SEMIFINALS2-5-2007
JOSÉ MARÍA80L'ESCULLERA55
PERICOS NUMANTINOS 70LOS TAMUDINHOS60


3/4 LLOC2-5-2007
L'ESCULLERA40LOS TAMUDINHOS45


FINAL2-5-2007
JOSE MARIA75PERICOS NUMANTINOS55

Ahir vespre, va cloure la IV edició del Periconcurs que organitza la GPE Manigua.
Amb l’absència un cop més de consellers i empleats significatius de l’Entitat, i de la Fundació Privada, es van desenvolupar les semifinals i finals, aquest cop ja en format d’eliminatòries de vint preguntes.

José María i Pericos Numantinos van ser els finalistes que van deixar fora de la final, a dos clàssics, Los Tamudinhos (els campions que defensaven el títol) i l’Escullera.

La final va ser molt emocionant ja que fins la pregunta número 16, el resultat era de continues igualades, i diferències d’una sola pregunta a favor sempre de José María, que a partir de la dissetena va posar la directa cap el títol. Les preguntes clau:

“¿Quantes jornades va estar imbatut l’equip de l’oxigen?”

¿Nom i cognoms dels dos artífexs de la refundació del RCD Espanyol en 1909?.”

Som-hi, ja podeu per passar els nervis previs d’aquesta nit, rumiant les respostes, a bon segur calmareu la inquietud que tots tenim en aquestes hores prèvies al matx.
Per cert, ahir l’esperit de Leverkusen, també hi era present. Vaig veure molt pessimisme i molta por. ¡ Que hi farem !... ¡La història encara pesa molt , i més per els “experts” en ella !.


dimecres, 2 de maig del 2007

COMENTARI:

Acabar amb la síndrome de Leverkusen.

Bremen, Alemanya: Capital del land del mateix nom. Darrer obstacle per el RCD Espanyol en el seu camí a Glasgow. Primera oportunitat per desterrar per sempre el malefici del 3-0 de Leverkusen. Altre cop, el destí i els gols del partit d’anada han fet que l’Espanyol viatgi a terres germàniques amb idèntic resultat que fa dinou anys.

En joc, una plaça per la final de la segona competició de clubs més important d’Europa, tant com a dir del món. Aquest cop, no val a badar. Ja no hi val ni la confiança desmesurada ni l’eufòria dels primerencs.... Aquesta ocasió ha de ser diferent. Tots sabem el que va passar i esperem que nostres jugadors no es refiïn ni un sol instant fins que el col·legiat francès doni per acabat el matx, amb el seu xiulet final.

És l’ocasió que la gran majoria pensaven que mai més veuríem; ha arribat just la temporada en que tothom s’ho va proposar amb més il·lusió que convenciment al principi de temporada. Senyal que en aquesta entitat, quan tothom és proposa assolir un objectiu i tothom rema al mateix temps i en la mateixa direcció, no ens està negat conquerir fites històriques com els darrers anys els fets ens han demostrat.

Tampoc és resultat per sortir amb por: Suficientment bo com per que els nostres jugadors surtin mentalitzats que qualsevol equip i qualsevol afeccionat l’hagués signat com a objectiu utòpic abans de començar el matx de Montjuïc. No obstant, s’haurà de lluitar fins l’extenuació els noranta minuts. Els equips alemanys son equips forts, que no llencen la tovallola mai, fins que la lògica del resultat i del temps que manqui els deixi fora de combat. La pròpia idiosincràsia del poble alemany, l’esperit de sacrifici, de superació, de sobreviure de la derrota i de l’enfonsament, de creure en sí mateix al llarg de la seva història n’és tot un exemple del que se’ns pot esperar aquest dijous que pot ser escrit amb lletres d’or si els nois de Valverde rematen la feina ben feta dijous passat.

Noranta minuts donen per molt. Esperem que sigui el començament de la final de Glasgow. Tot un col·lectiu de desenes de milers de persones a Catalunya viuran aquest 3 de maig, molt diferent a la resta de la població catalana. Son els que sobreviuen aquesta temporada a Europa, els que amb pressupost modest i amb moltes limitacions de tota classe, donen una lliçó de superació, de creure que la història i les estadístiques estan per trencar-se, de demostrar a tots que sí, que el RCD Espanyol també pot jugar una final continental.

GOLEJADORS

PRIMER EQUIP ESPANYOL B JUVENIL A
TAMUDO 11 YAGÜE 8 XAVI 19
LUÍS GARCÍA 10ZAMORA 6 JESÚS B. 12
RIERA 4 PALANCA 6QUIQUE 12
PANDIANI 3DE PABLOS 5 CHARLY 9
CORO3 ÁNGEL5 JOSÉ "CANARIO" 8
JÔNATAS 2JUANMA 4 ALBERT GARCÍA 6
RUFETE 1 BUSSY 3 CARLOS RUÍZ 2
COSTA 1 FEDE 1 RICARD 2
MOISÉS 1 PEDRAZA 1 JUAN 1
DIDAC 1 GUILLEM S. 1
JAVI MARQUEZ 1 FRAN 1
MIKEL1 ZAMORA 1
GUILLEM C. 1
JESÚS GARCÍA 1
VICTOR RUÍZ 1
JUANJO 1



JUVENIL B CADET A CADET B
CHULI 12 ÁLVARO 33SANI 26
LUCAS 11 QUIQUE A. 22GABRIEL 17
LLUIS CROUS 11OSCAR SIELVA 14PABLO S. 11
SADDIK8 ÁNGEL M. 8 ROMÁN GOLOB. 9
SERGIO GINÉS 8ADRIÀ TUNEU 7EDU 8
ORIOL SANS6 ADRIÁN PEREZ5 ANTONIO 6
ALBERT M. 6 CABALLÉ 4 GERARD 5
MARC DE VAL 4 JULI 4 RAUL 4
CARLOS S. 3 MANU MOLINA 4MIKI 4
TONI C. 2 ALEX RODR. 3 ALEX. PLA 3
CURRO 2 JUANJO 2 ALBERT B. 3
JESÚS 2 ALBERT MOZO 2JORDI AMAT 2
GEORGE 1 ALVARO VEGA 1 JAN 2
ORIOL R. 1 BORJA GIRALT 1 XAVIER M.. 2
ENRIC 1



INFANTIL A INFANTIL B ALEVÍ A
JOAN ANGEL 19 OSCAR MEDINA 15 JAFFAR 22
RUFO 13LUCHO 10 JACK 14
XAVI SOLÉ 11NESTOR T. 9JORDI CANO 13
CRISTIAN 11 ARTURO 9 IU RANERA 13
GIL 10 CASADO 8 PACO 11
IVAN GARCÍA 8OSCAR ARROYO 6 JUAN PABLO 10
X. LACAMBRA 6 ALEX 5 SERGIO G. 10
DIEGO 6AITOR 5 POL 10
ALEIX 4 ALBARRÁN 3 MARTÍ R. 7
JORGE 4 CARLES 1 MIQUI 4
IVAN TRIPIANA 3 GERARD FONT 1 MARC G. 4
DAVID 3JOSÉ MANUEL 1 EDU 3
MARC MOLINA 1 XAVI 1 SERGIO COLL 3
HÉCTOR 1 SERGIO "COCO" 1 RAUL 2
AITOR 1 ORIOL VILÀ 2
CARLOS 1
YERAI 1



ALEVÍ B FEMENÍ A FEMENÍ B
ALEX MULA 19 ADRIANA 29R. CORRAL 14
ALBERT 11MARTA CUBÍ 15MARTA C. 13
GABRIEL 9 SARA 11KENTI 11
AITOR 9 CAROL 7DEBORA 6
PABLO 6 NOEMÍ 8RECHE 6
MIQUI POVEDA 6 TORREJÓN 6 ANNA T. 4
CARLOS M. 4 ANNE 1 NATALIA R. 4
MARC G. 3 AIDA 1 G. PACHECO 4
ROGER 2 RAQUEL CAB. 1 ANDRINO 3
NAVARRETE 2 R. CORRAL 1 SILVINA 2
DAVID V. 1 L. FALCES 1 CARME 2
PATRICK 1 MÍRIAM 1 TABY 2
GENÍS1 (Pròpia porta)2



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M