dissabte, 6 de juny del 2015

EL JUVENIL "A" FEMENÍ
JUGARÀ DEMÀ LA GRAN FINAL

RCD Espanyol Juvenil-Cadet Femení: 1 – Fundació At. Vilafranca: 0

Amb un gol d’Irene Sánchez a deu minuts del final del partit, l’Espanyol (segon a la lliga) ha vençut a la Fundació At. Vilafranca (tercer a la lliga), a la primera Semifinal del Campionat de Catalunya Juvenil-Cadet Femení. Les espanyolistes han tingut posteriorment al gol, un llançament de Naomí que s’ha estavellat al travesser.

Demà, al mateix indret, al Mpal. La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts (10:00h.) tindrà lloc la Final d’aquest Campionat de Catalunya davant el FC Barcelona, que en l’altre semifinal s’ha desfet per 3-0 (1-0 al descans) del Pontenc CE (quart a la lliga regular). La col·legiada designada per aquesta final, una de les habituals en aquesta classe de partits, l’àrbitre de la delegació de Barcelona Ainara Andrea Acevedo Dudley. Que reparteixi justícia per igual i tingui una actuació més imparcial que en derbis precedents...    

   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Laura, Nerea, Helena, Julia, Marina, Pauli, Cristina, Ari Cat, Ivet, Sara Ismael i Carla Martínez.
Suplents: Ari Sáez (p.s.), Irene, Marta Molina, Naomí, i Ainhoa Albadalejo.

Fundació Esp. Atlètic Vilafranca: Ainna Yue, Dènia Muela, Carla López, Laia García, María Florentín, Sònia Inés, Laia Rius, Neus Forcada, PAtricia Ruano, Laura Marcet i Abril Rodríguez.
Suplents: Miryam Magdalena (p.s.), Andrea Rodríguez, Anna Pérez, i Silvia Curtiada.

Àrbitre: Juan Carlos Blasco Pastor, de la delegació d’ El Baix Llobregat, assistit en bandes per Kevin Camps Rullo i Salvador Morros Monge.  Cartolines grogues a la jugadora espanyolista Marta Molina, m. 71 i al tècnic perico Joan Bacardit, m. 75 i a la vilafranquina Sònia Inés, m. 64.

Gol: 1-0: Irene, m. 70.

Incidències: Encontre corresponent a les Semifinals (a partit únic) del Campionat de Catalunya de la categoria Juvenil-Cadet Femenina, disputat aquest matí de dissabte al Mpal. La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts. 


DANONE NATIONS CUP: L'ESPANYOL, EMPATA AMB EL MADRID,
I NO PASSA DE LA LLIGUETA PRÈVIA.













RCD Espanyol Aleví "A": 2 - Real Madrid: 2


Degut a que el Real Madrid s’ha acabat imposant per un rotund 1-8 al CD Badajoz (per “només” 6-0 els espanyolistes) i que també han perdut per un gol més de diferència que els blancs davant els granotes, a l’Espanyol no li servia l’empat en aquest darrer partit del grup A que aquesta tarda s’ha disputat a la Dani Jarque.

I les coses no podien començar de pitjor manera. Increïble però cert. Un llançament del porter del Real Madrid agafa bastant avançat al meta espanyolista Marçal i tot just la pilota li botava davant superant-lo i agafant embranzida  acaba entrant dins. Això quan en prou feines es duia un minut i escaig de joc. Per ensorrar a qualsevol.

Arribant a aquest punt, l’equip espanyolista sense encara situar-se en el camp com aquell que diu, ja necessitava no un, sinó dos gols per accedir als quarts de final i que el quadre madrileny no en aconseguís marcar-ne cap més...

Malgrat totes les consideracions adverses, l’equip de Morón ha millorat sensiblement en aquest tercer partit i ha merescut el triomf. Però, de llarg. Però la fortuna no ha estat en els moments decisius amb l’equip espanyolista que ha pagat car el seu dolent partit davant el Llevant d’aquest matí.

Dominava l’Espanyol i provava sort primer Pol i desprès Isma, amb un fort tret des de la frontal que enviava a córner el porter madrileny.  Pol Cuatrecases disposava d’una bona oportunitat però cap dels dos innocents remats significaren problemes seriosos pel porter madridista.  Més si acostà Buba, amb un xut creuat que sortí fora. I més encara Estanis quan en jugada individual envià el seu remat a mitja alçada al pal de la porteria del Madrid; la pilota capriciosa, no entrà i sortí repel·lida quan ja tothom veia l’empat.  En una jugada de Marc per banda, a punt estigué Buba de rematar però s’anticipà un defensor en el darrer instant.

En el segon temps, poc després d’una bona oportunitat perica amb una falta lateral que ficant el cap un jugador perico acaba sortint fora, arribaria l’empat. Facu amb un gran tret des de fora de l’àrea aconseguí batre al porter del Real Madrid ajustant la pilota a l’esquerra.

Replicà immediatament el conjunt madridista i en un contracop amb superioritat a punt estigué de fer el segon, però aconseguí aturà el meta Alex evitant el gol. Estanis regatejant i superant varis defensors buscant forat, acabà enviant un tret que sortí a un pam del pal dret amb el meta ja venut.  I més mala sort... Estanis envia un centre xut que molt tancat, s’estavella al travesser.

Quan més semblava que anava a caure el 2-1 davant un Madrid que es defensava com podia, el conjunt blanc en un contracop després d’una pèrdua en zona de mitjos es plantà amb superioritat davant l’àrea perica i tot i que la primera rematada l’evità Alex, la segona un defensor sota pals, acabà el Madrid marcant l’1-2 que condemnava als pericos a estar fora dels Quarts de Final.  Mancava ja ben poc temps i tot i que a la desesperada l’Espanyol aconseguí igualar el marcador en un centre pentinat per Buba dins l’àrea petita i que a boca de canó junt el pal dret envià dins Facu, ja no hi havia temps per gairebé més doncs el Madrid exhaurí els pocs instants que mancaven deixant córrer el temps i la pilota ja no tornà a les immediacions de l’àrea blanca per intentar l’èpica amb un tercer gol, en el que hagués sigut un autèntic miracle.                


DANONE NATIONS CUP: LA DERROTA
DAVANT EL LLEVANT, CLAU EN L'ELIMINACIÓ.









RCD Espanyol Aleví "A": 1 - UD Levante: 3


Derrota del conjunt espanyolista davant un Levante que tot just feia tres quarts d’hora acabava de derrotar al Real Madrid per 0-1, cosa que complicava més la situació en aquest grup A.  Des d’un bon principi el quadre granota posà en dificultats a un Espanyol que no acabava d’entrar en el partit. Pol tragué sota pals una pilota quan ja es colava dins la porteria espanyolista.  En un servei de cantonada rematat de cap, el meta espanyolista aturà en dos temps. Cada cop el quadre valencià anava afinant més la punteria i als vuit de joc després d’una rematat l’esfèrica s’acabaria estavellant al pal esquerre.

Un remat creuat ajustat a la dreta de Marçal del davanter centre llevantinista, significà el primer gol del partit. L’equip de Morón es veia avall en el marcador i tenia que remar contracorrent en partits de quaranta minuts en els que quan vas perdent els minuts passen volant...  Insistia el Llevant i un intent de vaselina es perd per sobre la porteria espanyolista.  Quan faltaven cinc minuts per cloure el primer temps, bota un servei lateral de falta Pol i en mig de varis jugadors, Facu posa el cap i envia l’esfèrica dins.

Però l’empat fou un miratge. El Llevant va merèixer ja marcar quan en una rematada toca lo just Marçal per evitar el gol en una molt bona intervenció. Però altre cop en el servei de cantonada  (i en el darrer minut del primer temps) el meta espanyolista no surt, i la pilota és rematada franca de cap pel dorsal 8 del Levante i acaba dins tot i tocar el meta Marçal que no pot impedir que l’1-2 pugi al marcador.

En el segon temps, dos avisos més del quadre granota amb dues arribades finalitzades amb rematades rases massa creuades.  Buba amb un potent però desviat xut tingué opcions. Molt bona acció d’Estanis en jugada individual finalitzant amb un llançament des de la frontal que acaba sortint a un pam del pal dret. Aquesta fou l’oportunitat més clara dels blanc-i-blaus – en aquest partit de liles - .  

Ho intentà l’Espanyol en el tram final a la desesperada però amb moltes imprecisions, poques idees i en definitiva massa pressió davant un Llevant que controlà perfectament el temps del partit i que en el temps d’afegit es permeté sentenciar el partit amb l’ 1-3 definitiu en aprofitar un contracop que resolgué amb un remat creuat ajustat a l’esquerra de la porteria defensada per Alex.     



DANONE NATIONS CUP 2015.
PRIMER I ÚNIC TRIOMF A LA FASE DE GRUPS












C.D. Badajoz: 0 - RCD Espanyol Aleví "A": 6


Iniciava l’equip de Xavier Morón la seva singladura pel torneig “Danone Nations Cup 2015” enfrontant-se a la ventafocs del grup A, el CD Badajoz. No tingué gaire clarividència l’equip perico en uns primers compassos en els que no solament aguantà bé el quadre extremeny, sinó que inclòs disposà d’una gran doble ocasió de batre a Marçal, evitant el porter espanyolista i un defensor el gol dels blanc-i-negres. La rèplica perica no es fer esperar, i Marc Pubill en un mà a mà amb el porter extremeny disposà de la primera gran ocasió espanyolista.

Tindria més fortuna el “2” espanyolista quan minuts després, passant l’equador del primer temps (cada part era de vint minuts de joc), acabà obrint el marcador en rematà dins l’àrea una pilota pentinada per un company. El gol serví de revulsiu als espanyolistes que començaren a mostrar un millor nivell. Buba, amb un xut creuat va fer pujar el 2-0 en el marcador després de rebre una bona assistència de Pol en un llançament de falta. Abans del descans, un bon llançament de Junior que rebutjà el porter, i un tret dels espanyolistes que s’estavellà al travesser.

En el segon temps, centre-xut molt tancat del Badajoz que rebutjà el meta Alex, i poc després un remat de Buba que s’estavellà a la base del pal esquerre. El japonès Arya Igami aconseguiria la sentència amb un tercer gol, després d’una vaselina que tot i tocar el porter no aconseguí evitar que la bola acabés dins. Buba, retallant al porter i marcant posteriorment a plaer, signà el quart gol espanyolista davant un Badajoz ja ensorrat. El cinquè, en un llarg desplaçament per l’entrada d’Estanis qui remata de primera i tot i que la pilota no acaba d’entrar, acaba ficant el peu  a mig metre de la línia de gol i acaba endinsant finalment la pilota. Era el cinquè gol perico.  La mitja dotzena l’aconseguí Igami, quan penetrant mitjançant una paret pel centre, es quedà tot sol i rematà a plaer batent al meta extremeny.








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M