dissabte, 16 de desembre del 2006

RESULTATS FUTBOL BASE I FEMENINS.

FUTBOL BASE

SADRIÀ

DISSABTE 16 DE DESEMBRE

Cadet B - Damm B 5-2Infantil B-Riuprimer 5-1Benjamí C-Rocafonda C.D. 1-2
Pre-Benjamí -Badalona 3-0Cadet Femení - Europa. 5-0

DIUMENGE 17 DE DESEMBRE
Femení B-Europa 3-0
Infantil B - Bellavista Milán C 12-0

DESPLAÇAMENTS

DIJOUS 14
Gramenet-Juvenil B (Municipal de Sta.Coloma) 6-0

DISSABTE 16
Cornellà-Juvenil A (Camp de la Vía Ferrea) 0-2Damm-Cadet A (Camp Feliu i Codina. Horta) 1-2
Damm-Infantil A (C.F. DAMM Nous Barris) 0-1Europa-Aleví A (Nou Serdenya) 1-2Sant Gabriel B-Aleví B (Camp José Luís Ruíz Casado) 0-5
Martorell Associació Esportiva -Benjamí A (Mpal. Las Carolines). 0-10
Europa A- Benjamí B. (Camp de l'Aliga). Sant Gervasi.2-1

DIUMENGE. 17
17.00 Orihuela C.F.-Espanyol B Camp de los Arcos (Oriola) 0-0Rayo Vallecano-Femení A Nuestra Señora de la Torre. 1-1

(Amistós Sadrià)
12.00 Juvenil B -Riuprimer 10-1

UE CORNELLÀ 0 ESPANYOL JUVENIL 2





A Cornellà, també guanya el juvenil. 0-2

L’equip d’Oscar Perarnau, es imparable. No sols porta guanyant dotze partits seguits, i a sobre sense encaixar cap gol durant més de 1100 minuts, si no que inclòs guanya a llocs on altres temporades l’Espanyol ho passava malament.

Llocs com l’escenari d’avui, el Camp de la Via Ferrea de Cornellà, on per les dimensions del camp, i altres temes, sempre ha sigut un camp difícil dins la categoria. Avui han tingut que lluitar, i corre més que el rival, fent un gran esforç per damunt d’ oferir espectacle i bon joc, anant a lo pràctic i basant en la gran defensa que fa d’aquest equip un referent ja no sol al grup tercer si no a tota la Divisió d’Honor.

L’Espanyol ha marcat al minut 34, mitjançant Quique que ha rematat posant el peu anticipant-se a la defensa un servei de falta per banda dreta. Des de llavors fins el final, ha basat el seu joc en defensar el resultat, i sortir al contracop intentant aprofitar alguna de les ocasions que a bon segur tindrien.

El partit ha començat bastant anivellat, amb molt migcampisme, molta lluita per cada pilota, que ha sigut la tònica de tot el partit. Jesús Berrocal al voltants del minut 10, hagués pogut marcar en una pilota que no ha aixecat prou davant la sortida del meta local. Quique, també ha creat un bon ensurt al conjunt del Cornellà, empalmant de volea un fort tret, que li ha faltat ben bé poc per aconseguir fer pujar el primer gol. Albert ho ha intentat, però el seu xut ha estat ben aturat per el meta ben col·locat.

Després del gol que hem mencionat de Quique al 34’, la UE Cornellà ha disposat de varies jugades de perill, però mai han sigut res més que intents de posar setge a la porteria ben defensada per Isaac. La defensa espanyolista s’ha mostrat totalment inexpugnable, tant per alt com per baix, i si no... ja estava Isaac que la poca feina que ha tingut la ha resolt satisfactòriament. La última ocasió perica a la primera part ha estat una pilota pentinada per Jesús que ha deixat a Gerard que per banda esquerra s’ha internat fins l’alçada de la lateral de l’àrea però la seva centrada molt perillosa no ha trobat ni rematadors ni defenses que rebutgessin l’esfèrica.

La segona part ha començat amb un tret de Xavi que ha parat el porter del Cornellà. Al minut 58, ha sigut el Cornellà qui ho ha intentat, però el xut se n’ha anat desviat fregant el pal de la porteria defensada per Isaac.

El partit ha entrat en una dinàmica destructiva, de poques ocasions de gol, molt travat, i l’Espanyol vivint de la renda del gol aconseguit per Quique, i un Cornellà que volia però no podia. I així han anat passant els minuts en un partit de molta lluita i poc futbol. Perarnau ha mogut banqueta sortint homes de refresc, com Charli, i José Méndez, que han donat quelcom de més mobilitat en els darrers minuts del matx.

A falta de tres minuts, Charli deixa molt be a Xavi que s’interna, però davant de la sortida del porter local, remata molt fluix a les mans, desaprofitant una immillorable ocasió de sentenciar el partit, jugades que el menut extrem no acostuma a fallar.

Era la primera per sentenciar; a la segona ocasió ja no fallaria l’Espanyol. Amb un Cornellà obert intentant el miracle de marcar-li un gol al conjunt menys golejat de moltes categories (sols 3 gols en el que va de campionat), una contra ben conduïda per l’equip, arriba a Juanjo que dona la passada a Xavi, que sen’va tot sol, i aguanta la sortida del porter, el supera escorant-se i sense angle, obre donant la passada de la mort a José Méndez que aconsegueix el definitiu 0-2. Encara hi hauria temps per altre jugada de gol; Charly no pot superar en el un contra un al porter del Cornellà que rebutja, i la passada a Juanjo es allunyada per la defensa anticipant-se al remat. Era la fi de l’encontre, i nova victòria del conjunt d’ Oscar Perarnau, i a esperar demà el resultat en l’ enfrontament entre la Damm i el conjunt blaugrana en la lluita per la segona posició.


RCD Espanyol: Isaac, Ricard, Guille, Oscar Reyes, Javi Cantero, Carlos Ruíz, Albert García (Víctor Ruíz 68’), Xavi, Quique (José Mendez “Canario” 83’), Jesús Berrocal (Charly Lumbreras), Gerard Rovira (Juanjo 57’)

Gols: 0-1 Quique (34'), 0-2 José Mendez (90')

Àrbitre: Liarte Pérez. Ha mostrat tres targes grogues al Cornellà, i una de vermella directa a un jugador local. Al conjunt perico li ha mostrat targes a Guille, i a Quique.

Camp de la Via Ferrea de Cornellà. Presència d’espectadors pericos en la grada.

Fotos: josep maria

RAYO VALLECANO - FEMENÍ A / FEMENÍ B- CE EUROPA


L’Espanyol femení afronta el darrer encontre de la primera volta al camp de Ntra. Sra. De la Torre, davant un Rayo Vallecano molt irregular, que en principi era un dels equips que més semblaven comptar en els pronòstics per lluitar per el títol, però que no esta responent a les expectatives creades.

El Rayo Vallecano com a local, s’ha enfrontat al conjunt blanc i blau en quatre ocasions: Tres de lliga i una de copa. La primera vegada va ser el 18-1-2004 quan l’equip dirigit llavors per Titi Camúñez va guanyar per 2-3.


La següent ja amb Santi Fernández a la banqueta va ser el 13-3-2005 i es va repetir idèntic resultat. El 22-5-2005 l’Espanyol va caure a les primeres de canvi de la Copa de la Reina, amb un horrorós encontre que en Sadrià va acabar 1-5, però la tornada a terres madrilenyes va guanyar amb un insuficient 0-2.

La passada temporada, les que acabarien sent campiones de la Superlliga, van guanyar per 1-2 el 23-10-2005. Sempre els marcadors han estat molt ajustats, i per tant no es preveu que sigui un partit massa fàcil, malgrat que l’equip de Santy Fernández està ja agafant el bon nivell que va exhibir la passada temporada.

El Rayo Vallecano ocupa la sisena posició, amb 20 punts, fruit dels sis partits guanyats, dos d’empatats i quatre perduts. Ha marcat 27 gols i n’ha encaixat 24. Al seu camp, ha perdut dos encontres amb resultats molt contundents: 0-5 amb el Levante, i 2-4 sorprenentment amb el Torrejón, contra pronòstic cinquè classificat.

El conjunt madrileny va sorprendre amb bons fitxatges com el de Mª Benito “Chabe” (Sevilla) o el de Mari Paz Azagra (Lagunak), a més de Cristina Vega “Keka” (Estudiantes), Mónica Fernández (AD Orcasitas), Núria Baeza (Kettal)

2006-07
AÍDA Sánchez Pérez 25-4-82 1.67m. 3 Temporades
ALICIA Gómez Prada 22-10-86 1.65m. 2T

VERÓNICA Ávila Mateos 26 años 3 T.
PILAR Parra Rosado (Ronda, Malaga 4-5-86) 1.62m. 2T
ALMUdena Merino León 9-5-87 1.67m.3T
Mª Jesús Pacheco MARIETA 4-12-81 1.60m 3T
MARÍA Fernández Sanchidrián 6-4-89 2T
NÚRIA BAEZA García (Kettal) 29 años 1T
ÁNGELA Rodríguez Martínez (Baiona, Pontevedra 3-4-89) 1.80m. 2T
Mª Benito Sánchez “CHABE” (Sevilla FC) 15-5-80 1T

MELISA Nicolau Martín (Palma de Mallorca, 20-6-84) 3 T.
ANA Belén Casero Prieto19-5-80 2T
VERA Bernabé Payol (filial) 25-6-90 2T
Mª PAZ AZAGRA (Lagunak) (Cientruénigo, Navarra 23-8-82) 1T
PATRIcia Pacheco Fernández 5-12-81 1.60m. 4 T
ENMA Marqués Martínez (filial) 20-4-89 4T
Cristina Vega “KEKA” (Estudiantes) (Las Palmas 22-3-87) 1.63m. 1 T
MÓNICA Fernández Salas(AD Orcasitas) 7-3-89 1T

SONIA Bermúdez Tribano 18-11-84 1.60m. 3 T.
NATALIA Pablos Sanchón 17-10-85 1.68m. 7T
ANA COBOS Calleja 10-12-85 1.63m. 2T.
MARINA Martinez Galaz 2-8-87 1.65m. 2T

ENTRENADOR: PEDRO MARTÍNEZ LOSA
*(Les que no se indica lloc de naixement, son nascudes a Madrid).


foto: josep maria. Entrenament previ del femení al partit davant el Atlético Féminas.

foto: rayo.com. Natalia Pablos es la màxima golejadora del equip madrileny amb 9 dianes.

RCD ESPANYOL FEMENI B - CE. EUROPA
















El conjunt de Titi Camúñez s’enfronta aquest diumenge a les deu del matí, al CE Europa conjunt classificat a la desena posició de la classificació de primera nacional. En la seva plantilla hi figuren ex –jugadores del conjunt perico com Sandra Teixidó, Laura Petit, Marta Toha, i del FC Barcelona com Belén Fuertes, Vanessa Romero.
Plantilla

ENTRENADOR: Francesc Pujol
PORTERIA
Mercè Mora "MERCHE" CE.EUROPA (3a)
TÀNIA Macías CE.EUROPA (4a)
NEUS Calvo (Europa B)

DEFENSA
ANA Castellano CE.EUROPA (5a)
Trinidad García, "TRINI" CE.EUROPA (2a)
ÀUREA Castella CE.EUROPA (2a)
Sandra Teixidó, "TEIXI" CE.EUROPA (2a)
ANDREA Rodríguez (Sabadell)
Ana Belén Fuertes,"KAKY" (Barcelona)
Laura PETIT (Sabadell)

MIG CAMP

Vanessa Obis, "VANE" CE.EUROPA (3a)
Marta TOHÀ CE.EUROPA (3a)
SÍLVIA Osta CE.EUROPA (6a)
NÚRIA Bonell CE.EUROPA (3a)
MAR García (Europa B)
CARLA Bartolomé (Sabadell)
VANESSA Romero (Barcelona B)

DAVANTERA

Noèlia Vadillo, "CHIPU" CE.EUROPA (6a)
Laia Sangorrín, "SANGO" CE.EUROPA (2a)
Cristina Macho, "CRISTINITA" (Europa B)
Anna SITJÀ (Europa B)


Foto: josep maria. Les noies de Titi en el moment de sortir al terreny de joc el partit davant el Soledad

Foto: web C E Europa. Una de les últimes formacions del conjunt escapulat.




divendres, 15 de desembre del 2006

EL FILIAL A ORIOLA I EL JUVENIL A CORNELLÀ.



EL JUVENIL DEMÀ DISSABTE A LES 17.00 H. A CORNELLÀ.


Emocionant partit el que es jugarà al camp de la Via Ferrea de Cornellà, entre el conjunt local i l’Espanyol líder de la Divisió d’Honor Juvenil, en el seu tercer grup. El Cornellà, es vuitè a la classificació, esta tenint una temporada molt plàcida tenint en compta que es va salvar l’ultima jornada de lliga, precisament a Sadrià, tot i perdent per 1-0. A la Via Ferrea , l’Espanyol sols va pogué empatar a zero, la passada temporada. Actualment l’Espanyol juvenil gairebé dobla en punts al Cornellà.

PLANTILLA DEL CORNELLÀ JUVENIL
Xavi ,Alvaro, Marc, Jacobo, Andreu, Guillem, Cano, Adri, Marc Rius, Javi, Alberto, Sergi, Muñoz, Diego, Jony, Victor, Jonathan, Jesús, Rosa, Reyes, Pardo, Porras, Alba
COS TÈCNIC
Diego Morata (Entrenador) , Paco (2on Entrenador), Pascual (Delegat) Feijoo (Fisioterapeuta)



L’Espanyol B, visitarà aquest diumenge el camp de Los Arcos (amb cabuda per a 7500 espectadors ), per enfrontar-se al Orihuela C. F., club fundat en 1993. El conjunt d’Oriola, vesteix samarreta groga amb pantaló blau. Ha estat vuit temporades en tercera (amb tres campionats) i l’actual milita a segona B.
El conjunt alacantí ocupa la catorzena posició del grup tercer de segona divisió B, amb 19 punts, cinc partits guanyats, quatre d’empatats, i set de perduts. 16-19 es el balanç golejador.
Es dona la circumstància que el tècnic Vicente Carlos Campillo va ser destituït com a conseqüència de perdre tres partits seguits, al ensopegar amb el Llevant B. Des de les hores sols ha guanyat un partit dels tres últims un cop es va produir el relleu a la direcció tècnica de l’equip, i es va fer càrrec provisionalment García Navarro. Roberto Fernández es el nou entrenador del conjunt alacantí, després del període interí.
Esperem que no es compleixi allò de “a entrenador nou”...i el filial perico pugui emportar-se els tres punts d’un camp on la meitat dels equips que hi ha passat han puntuat.

Foto arxiu; josep maria

COMENTARI. EL SENYOR LARA AL DIARI AS...


Laporta: amb un, ja sobra ...

Malgrat sigui un tema escabrós, i més tenien en compte que arriba dies abans d’un partit vital per marcar les aspiracions al campionat de lliga, com el enfrontament davant el Real Madrid, i amb tota la desgana possible, no em queda més remei que referir-me a les dues “entregas en fascículos coleccionables” que el editor i màxim accionista del RCD Espanyol ha fet al diari esportiu AS.

En primer lloc i fent referència al títol d’aquest comentari, em sembla molt desafortunat i per aquest camí mai vostè acabarà reconciliant-se amb el soci (ja sé que poc li preocupa això a vostè, pensa que tot deriva de la seva poderosa situació), que ens posi com a exemple aquesta persona que no qualificaré en primer lloc per evitar-me problemes innecessaris, i segon per que ja es qualifica el sol, i amb tots els seus familiars inclosos.

Es evident i demostrable que sempre que vostè parla, l’equip reacciona misteriosament, i per tant reforça al Sr. President, deixant part dels seus arguments en una molt dolenta posició... misteris del nostre estimat Espanyol.

Bé fa que vostè desmenteixi públicament llegendes urbanes en torn a la seva persona com que no li agrada el futbol, que tan sol li agraden els toros, etc. De totes maneres a la Ciutat Esportiva mai l’he vist, i a Montjuïc per els motius que vostè deu saber, molt poquet.

Estic d’acord en la seva filosofia esportiva. Al menys en la que vostè expressa en aquesta entrevista... per que quan vos hi estàveu, amb el senyor Torras a la esportiva, recordo grans fitxatges com el de Dominique Lemoin, que precisament no tenia 22 anys. Eren temps que podien haver fet i desfet, aplicant aquestes teories si tan clar ho té. Encara recordo una d’aquelles suposades votacions que va acabant filtrant-se als mitjans de comunicació (per que quan vostè hi era, també hi havia filtracions), en la que un 3-2 a la esportiva va “defenestrar” a Pepe Carcelen, amb el seu vot en contra, quan ja enfilàvem el maleït camí cap a segona...Per cert, la solució segons vostè va declarar era un tal Vicente Miera... un “jove” tècnic suposo. Que va durar....bé, deixem-ho...

Vostè tindria que saber, sent home intel·ligent, que si no té el entusiasme i l’ admiració de molts socis (al menys amb tothom que parlo i no sent satisfacció de veure’l, em donen el mateix argument), es per el tant debatut i portat tema de la mal venda de l’estadi de Sarrià. Per recuperar uns avals, la junta de Perelló pare (D.E.P), de la que vostè va fer i desfer com va voler, va vendre el mític estadi i els "terrenys de LA CHATARRA” (aprofito per anomenar el blog de Guim, homenatge a aquell terreny) per molt menys valor del que es va vendre després UN JUGADOR, al futbol espanyol. Deixant deutes, (encara no sabem, ni sé si ho sabrem mai la quantitat exacta, per que ballen les xifres depenent de segons qui les diu). A més el soci, de vostè sempre ha esperat quelcom més... un detall voluntari, sense ànim de lucre, en favor de nostre club. Ajut, involucrar-se en l’Entitat, però sense enviar-nos després el cobrador del frac, per desnonar-nos si no li podem al moment que vostè pensi, tornar-li amb interessos el seu ajut.

Em dona una gran alegria, el llegir que es favorable i li sembla un gran pas (tema del cost apart, i dels retards), que l’Espanyol tingui un estadi de la seva propietat, lluny del fred i problemàtic Montjuïc, batejat Lluís Companys. Per que vostè era dels que volia “futbolizar” Montjuïc.... ja sé que em dirà que l’Ajuntament no va fer el que tenia que haver fet, i sempre ha donat l’esquena al Club, i que tenia un gran projecte per fer-lo realitat i que sempre va topar amb la oposició dels que manaven al consistori barcelonès. Però es clar, si no era millor el projecte de “futbolizar” l’Olímpic, que el contracte de lloguer que vostè va signar i acordar amb l’Ajuntament....

Per cert, diu que li preocupava al President que continuessin Collet, Condal, Botet... em sembla que no era ben bé així... a memòria no em guanya senyor Lara: era Germà de la Cruz i no Botet, el que estava vetat... encara no sabem els motius...suposo que el ser un dels que vostè considera “palmeros” d’aquests que en té tants vostè i per això ja els deu conèixer tant, que ja inclòs els adjectiva de seguida. I dic això per que altres motius se m’escapen a un pobre ignorant com jo... per que la tasca en el futbol base de Germà de la Cruz era a la vista de tothom un èxit inqüestionable. Li dono la raó que en el Consell sobren amics, gent que per afinitat en negocis en la vida privada, per lleialtats mal enteses fan a vegades mal servei al president i al propi club...però d’aquí a oposar-se a persones que després ha tingut que reconèixer (inclòs en aquesta entrevista) que poden ser molt vàlides, com el Senyor Collet, hi ha un abisme molt gran.

Podíem estar tot el dia parlant de nostre Espanyol, sap Sr. Lara, però l’única diferència entre vostè i els socis, i en aquest cas entre vostè i jo, es que jo faig TOT EL QUE PUC (com aquest mateix blog totalment desinteressadament), i col·laboro tot el que em permet la meva economia per el REIAL CLUB DEPORTIU ESPANYOL. No es pot dir el mateix de vostè. I tots sabem aquella dita castellana que diu “Que una cosa es predicar, y otra muy diferente dar trigo”


foto: el pais.com

SORTEIG DE LA COPA DE LA UEFA

LIVORNO - RCD ESPANYOL COPA DE LA UEFA.
SI ES CLASSIFICA PER ELS VUITENS EL RIVAL SORTIRIA DEL CREUAMENT ENTRE EL CSK MOSCOU I EL MACCABI HAIFA D'ISRAEL


Zulte Waregem - Newcastle
Sp. Braga - Parma
Lens - Panathinaikos
Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers
Hapoel - Glasgow Rangers
Livorno - ESPANYOL
Fenerbahce - AZ Alkmaar
Werder Bremen - Ajax
Spartak de Moscú - CELTA
CSKA de Moscú - Maccabi Haifa
AEK de Atenas - PSG
Benfica - Dinamo Bucarest
Steaua de Bucarest - SEVILLA
Shakhtar - Nancy
Girondins de Burdeos - OSASUNA
Feyenoord - Tottenham

dijous, 14 de desembre del 2006

TOT A PUNT PER CONÈIXER EL RIVAL A LA UEFA.

Possibles rivals del RCD Espanyol en la Copa de la UEFA.

Demà a Nyon, sede oficial de la UEFA es celebrarà el sorteig de les dues pròximes fases de la competició

Al Grup A el possible rival serà el Livorno italià, que ha deixat fora al Auxerre francés (equip que es va enfrontar al intertoto-team), i al Partizan de Belgrado. El Livorno ocupa la stena posició del Calcio italià, amb el mateix número de partits guanyats, empatats, i perduts, o sigui a zona mitja alta.

Al Grup B, el que es podria enfrontar a l’Espanyol es ni més ni menys que el Bayer Leverkussen que ocupa la setena posició en la Bundesliga alemanya. No fa falta cap comentari sobre aquest possible rival. Es per tots nosaltres massa conegut malgrat que a tots ens faria molta il·lusió que algun dia una nova generació de pericos donessin complida venjança esportiva al que va succeir aquella tràgica nit.

Al Grup C, el portuguès Sporting de Braga, que ha deixat fora a Slovan Liberec, i a Grasshopper, es qui a quedat en tercera posició. El conjunt portuguès ocupa la quarta posició empatat amb el Benfica i molt més lluny dels clàssics Sporting de Lisboa, i Porto.

Al Grup D, el possible rival es francès, el Lens. Marxa segon a Le Championnat, malgrat que el líder l’Olimpic de Lyon ja li porta 14 punts de diferència. Per gol average si ha ficat, amb un triple empat a quatre punts entre el Odense i el Hereenveen.

Al Grup E, un vell malauradament conegut del RCD Espanyol podria ser rival dels catalans en setzens de final. El Feyernoord de Rotterdam holandès, que ja ha deixat dos cops a l’Espanyol fora d’Europa. La primera va ser la temporada 1976-77, amb Santamaria com a entrenador, i la segona amb Pepe Carcelén (1996-97). I els dos casos, perdent el partit d’anada a l’estadi de Sarrià.

Al Grup G, el candidat a ser rival del conjunt perico es el Hapoel Tel-Aviv d’Israel( cinquè classificat en la lliga hebrea). Aquest conjunt ha deixat fora al Dinamo de Bucaresti romanès i al Boleslav txec.

Al Grup H, el grup en que el RC Celta ha quedat segon i s’haurà d’enfrontar a un rival Champions, el possible rival dels espanyolistes serà el Fenerbahçe turc (líder de la lliga del seu pais) que sorprenentment ha deixat fora al Palermo italià (3er classificat a la lliga italiana) i al Eintracht de Frankfurt alemany(desè classificat a la Bundeslliga alemanya)

L'ESPANYOL SUPERA EL TRAMIT (1-0) DAVANT L'AUSTRIA VIENA.

Quatre de quatre. L’Espanyol tanca la fase de grups, amb un ple total de victòries en la lligueta d’un grup que a priori semblava molt més complicat que el que veritablement ha estat. En un partit fluix, en el que el conjunt visitant ha tingut un parell d’ocasions, en la primera part, l’Espanyol ha manat sobre la gespa de l’Olímpic, ha disposat de moltes més ocasions per incrementar el compte final, però s’ha de dir que l’alineació que avui ha posat Valverde estava plena d’absències molt destacades, i a més ha fet jugar una estona a homes com Julián i Ángel, del filial perico, a més de la tornada de David García, que no ha estat molt afortunat i s’ha vist encara falto de ritme.

A excepció de Rufete (que segueix confiant Valverde amb ell), i de Riera (no pot jugar el diumenge per complir el segon partit de sanció), ha alineat el “Txingurri” a tots els que no seran amb tota seguretat titulars el proper partit davant el Real Madrid.

Han tingut que passar vint minuts per que el poc públic que s’ha donat cita a l’Estadi, veiés alguna jugada de perill. Rufete centra i Coro remata dins l’àrea petita, però el porter austríac rebutja, i la pilota queda morta en la frontal després, i amb tota la porta per davant, Ito remata fora. Dos minuts després una centrada de Velasco, per molt poc no pot ser rematada ni per Coro ni per Pandiani. Al minut 25, una falta que bota el conjunt vienès, i mentre els jugadors pericos demanen fora de joc, Wolfgang Mair agafa la pilota tot sol, i no pot rematar per que s’entreté, i Hannes Aigner que replega el rebuig llença fora tan malament com pot, desaprofitant una gran ocasió de gol. En el 29, un contracop molt perillós amb superioritat del conjunt austríac, acaba amb un desafortunat remat del polonès Sebastian Mila.

Pandiani es a punt de rematar una centrada de Riera. Coro llença a la tanca una falta des de la frontal. Gorka atura en dos cops una centrada de Andreas Lasnik, i una jugada en la que Pandiani li roba la cartera a un defensa visitant, però el seu fort xut s’estavella en el cos de Safar, es tot el bagatge ofensiu d’uns i d’altres en una molt dolenta primera part.

En la segona Ángel ha substituït Fredson i als cinc minuts de la represa, Julián ha fet lo propi amb Rufete. Al segon temps, l’Espanyol ha tingut molta més profunditat, ha gaudit de moltes més ocasions, i s’ha fet mereixedor de la victòria davant un bastant fluix cuer de la lliga austríaca. Ni Pandiani, ni Ito, aprofiten les ocasions que disposen en els primers minuts, pero en el 57’, una obertura de Ito a banda esquerra, on Riera col·loca una mil·limètrica centrada al cap de Walter Pandiani, que no desaprofita per fer pujar el primer i únic gol del partit.

Ángel ha estat a punt de marcar en el seu debut, quan després d’una bona jugada individual de Coro, davant la sortida del meta visitant ha aixecat l’esfèrica per sobre, però l’ha tret un defensa. El mateix Coro , no ha pogut rematar al quedar-se sense angle en una internada que s’ha desfet de dos contraris. Pandiani ha pogut fer el segon, i també de cap, al rematar fora per molt poc una bona centrada per banda esquerra.

Però ha estat Riera qui ha gaudit de l’ocasió més clara de tota la segona part: Centrada de Velasco, i tot sol remata amb el cap fora, quan el més fàcil semblava ficar-la dins de la porteria de Szabolcs Safar, el meta hongarès del Austria Viena. Una jugada entre Riera i Coro acaba amb el xut del primer desviat per sobre el travesser. Lasnik i Pichlmann ho intenten però la primera queda invalidada per fora de joc, a més que no havia arribat a pogué rematar el davanter Wallner, i en la segona ocasió es Gorka qui atura sense excessius problemes. Trets de Julián i de Velasco que no obtenen el fruit desitjat, i varies accions individuals de Coro i Riera, que en els metres finals no acaben de fructificar.

I el partit s’acabà per que tampoc donava per més. L’Espanyol ha complert el tràmit, de la millor manera possible, es a dir, sense corre riscos innecessaris, guanyant encara que sigui per la mínima, i tenint ocasions malgrat no s’hagin transformat. Ara, a esperar el sorteig... i diumenge, el Real Madrid. A partir d’aquest obstacle, si es pot salvar i superar, tindrem permès somiar.


Fitxa Tècnica
RCD Espanyol: Gorka (7), Velasco(6), David García (4) Chica (7), Lacruz (5), Sergio Sánchez (5), Fredson (5) (Ángel 46’) (5), Rufete (4) (Julián 51’) (7), Ito (5), Coro(7), Riera (7), Pandiani (8)

FK Austria V.; Safar, Tokic, Florian Metz, Ertl, Madl, Lasnik, Jocelyn Blanchard, Kiesenebner, Mila (Wallner 63’), Mair (Maicon dos Santos 80’), Ainer (Pichlmann 71’)

Gol: 1-0 Pandiani 57’

Àrbitre: Krzysztof Slupik. Targes grogues a Tokic (77’) i a Lasnic (83’)

Estadi Olímpic Lluís Companys. 5.580 espectadors per veure l’últim partit de la lligueta de la fase de grups de la Copa de la UEFA. Un grupet de seguidors austríacs donant ambient i animant al seu equip en un partit molt fred, ja no sol per la climatologia si no per l’aspecte que presentava les grades despoblades. El conjunt perico acaba en primer lloc i s’enfrontarà a un tercer. Ajax i Zulte seran els altres dos equips classificats per els setzens de final.


El millor del partit: WALTER PANDIANI. No només ha sigut el que amb el seu gol ha donat la victòria, en un fluix partit, si no que a més a lluitat, ha presionat en tot moment la sortida de la pilota del rival, i s’ha agafat seriosament el partit, com en totes les ocasions que ha sortit aquesta temporada, gairebé sempre ha marcat. Ja ha igualat el record d'Antoni Camps en competició europea.


fotos: josep maria.

dimecres, 13 de desembre del 2006

AGENDA CAP DE SETMANA

FUTBOL BASE
SADRIÀ


DISSABTE 16 DE DESEMBRE
12.00 Cadet B - Damm B
16.00 Infantil B-Riuprimer
15.30 Benjamí C-Rocafonda C.D.
16.45 Pre-Benjamí -Badalona
18.00 Cadet Femení - Europa.

DIUMENGE 17 DE DESEMBRE
10.00 Femení B- CE Europa
12.00 Juvenil B -Riuprimer (Amistós)
09.30 Infantil B femení - Bellavista Milán C
11.00 Infantil A femení - Escola Stel Vallseca (amistós)


DESPLAÇAMENTS

DIJOUS 14
19.15 Gramenet-Juvenil B (Municipal de Sta.Coloma)

DISSABTE 16


17.00 Cornellà-Juvenil A (Camp de la Vía Ferrea)
12.00 Damm-Cadet A (Camp Feliu i Codina. Horta)
12.00 Damm-Infantil A (C.F. DAMM Nous Barris)
15.00 Europa-Aleví A (Nou Serdenya)
10.40 Sant Gabriel B-Aleví B (Camp José Luís Ruíz Casado)
11.30 Martorell Associació Esportiva -Benjamí A (Mpal. Las Carolines). Martorell
13.45 Europa - Benjamí B. (Camp de l'Aliga). Sant Gervasi.

DIUMENGE. 17
17.00 Orihuela C.F.-Espanyol B Camp de los Arcos (Oriola)
12.45 Rayo Vallecano-Femení A Nuestra Señora de la Torre. Vallecas (Madrid)

dimarts, 12 de desembre del 2006

COPA DE LA UEFA: ESPANYOL-AUSTRIA VIENA

En aquests moments volem mostrar tota la solidaritat amb Jonatas i desitjant que es solucioni tot satisfactòriament



ESPANYOL - FK AUSTRIA V.

Dimecres a les 20:45 al Estadi Olímpic de Montjuïc, l’Espanyol tancarà la lligueta de la fase de grups, enfrontant-se al FK Austria Viena. L’Espanyol que es virtualment primer, (sols una victòria del Zulte combinada amb una derrota del conjunt perico, i que sumés una diferencia de vuit gols, podria deixar a l’Espanyol segon) afrontarà el partit amb canvis per donar descans a homes bàsics i més tenint en compte que el proper partit de lliga serà davant el Real Madrid, en el que esperem pogué veure l’estadi ple de gom a gom com en les millors ocasions.

L’Austria de Viena, un equip històric vingut a menys, 25 cops campió de lliga, i 17 vegades subcampió, ha guanyat 25 Copes d’Austria i 9 cops finalista. A més ha guanyat 6 supercopes d’Austria. Finalista de la Recopa en 1978, que va perdre davant l’Anderlecht belga. Va ser fundat en 1911, i ocupa l’últim lloc en la lligueta del grup on es troba l’Espanyol amb zero punts.

A la lliga austríaca marxa en desena posició(últim) amb 21 partits jugats i tan sols 4 victòries, 9 empats, i 8 derrotes. 21 punts, i un saldo de gols desfavorable de 21 marcats i 25 encaixats.

Plantilla.

Porters

1 Szabolcs Safar HUN
13 Bartolomej Kuru AUT
27 Jelle ten Rouwelaar HOL
42 Udo Siebenhandl AUT

Defenses

2 Andreas Ulmer AUT
3 Fernando Troyansky ARG
4 Delano Hill HOL
5 Mario Tokić CRO
6 Andreas Schicker AUT
18 Florian Metz AUT
22 Johannes Ertl AUT
24 Franz Schiemer AUT
35 Marco Salvatore AUT
37 Markus Suttner AUT
43 Michael Madl AUT

Migcampistas

8 Arkadiusz Radomski POL
10 Štěpán Vachoušek CZE
14 Andreas Lasnik AUT
15 Jocelyn Blanchard FRA
19 Nastja Čeh SLO
20 Christian Schragner AUT
21 Markus Kiesenebner AUT
23 Gerd Wimmer AUT
25 Philipp Netzer AUT
26 Maicon Dos Santos BRA
33 Sebastian Mila POL
34 Christoph Saurer AUT
38 Lukas Ernstbrunner AUT
40 Tomas Simkovic AUT

Davanters
7 Roman Wallner AUT
9 Wolfgang Mair AUT
11 Hannes Aigner AUT
17 Thomas Pichlmann AUT
39 Rubin Okotie AUT
41 Edin Salkic AUT

Ernesto Valverde ha convocat a Ángel, Julián, i a més destaca la tornada de David García. Els convocats son Gorka Iraizoz, Kameni, Velasco, Ángel Martínez, Torrejón, Sergio Sánchez, Lacruz, Chica, David García, Fredson, Ito, Rufete, Coro, Moha, Julián, Riera, Luis García i Pandiani.

Fotos: web FK Austria Wien.

COMENTARI SOBRE VARIS TEMES.


Comentaris breus de noticies varies.

En primer lloc, comentar la noticia apareguda en la web oficial del club

“El partit de la Superlliga femenina que van disputar aquest dissabte Espanyol-Atlètic de Madrid va registrar una audiència mitjana de 56.000 espectadors al C-33 i un nou rècord de share amb un 7,9% que supera molts partits de Segona A i Segona B. Al començament de la segona part la punta va pujar al 11,4% de share i 79.000 espectadors. En un moment del partit el C-33 va empatar amb Telecinco i va deixar per sota a Cuatro, la Sexta i TV-2. “.

Si un partit amb el conjunt matalasser debutant a la Superlliga ha tingut una molt bona audiència ¿Què seria un Espanyol –Athletic Club, o un Espanyol – Sevilla (en el seu dia) o Llevant? I em pregunto; ¿i si els masclistes i covards directius del FC Barcelona no haguessin impedit donant les ordres oportunes als seus subalterns, la transmissió del Espanyol – Barça de fa dues setmanes?

Però es clar... d’això es tracta. I no ens enganyem.... de no promocionar una disciplina esportiva de la que pateixen contínuament humiliacions esportives en forma de golejades del seu enemic de tota la vida... aquell que cada any li preparen ja els funerals i està més viu que mai, guanyant a camps com l’Atlético, Ajax, i a equips com el Sevilla, guanyant títols (Copa d’Espanya i de Catalunya) i tenint un equip filial i juvenil que els ha vençut i unes noies que son l’admiració de tota Espanya.




Tema atletisme. Al César el que és del César i a la web el que es de la web. Aquí en Sentiment Perico ens queixàvem del mal tractament que el Club li donava als atletes que havien participat i guanyat les últimes proves i més en concret la Jean Bouin, quan Isabel Eizmendi va creuar com a guanyadora la línia de meta, al no sortir ni tan sols en la web del club, ni cap felicitació PÚBLICA. Em de dir que en la victòria de María Vasco a la Pujada de la Tossa de Montbui, va ocupar un espai a la web del club. S’ha fet tard però més val tard que mai (ja ho mereixia la victòria en la Jean Bouin). L’Espanyol independentment dels acords que hi hagi amb l’Associació Blanc i Blau, ha de mostrar-se una mica més receptiu amb qui porta els colors i l’escut i tenen com a objectiu engrandir la imatge de nostre club, un CLUB DEPORTIU.




Estic molt decebut per l’actitud del programa TIEMPO DE ESPANYOL, el qual pot fer i dir el que vulgui, no faltaria més, tractant-se d’un mitja privat i lliure de comunicació i que ha dut a terme una gran tasca en pro del espanyolisme, i ha sigut i continua sent la referència per a molts en les ones radiofòniques. De fet en considero un oient més i crec que mai deixaré de ser-ho. Però ja van dos dilluns, que venent precedits per dues grandioses victòries de nostre equip (Sevilla, i Atlético a domicili) que el popular i perico locutor i director del programa, es dedica a treure a col·lació temes personals d’ell amb els jugadors més significatius de la plantilla. Que ell pugui manifestar els motius per els quals aquests jugadors no fan declaracions al seu programa, em sembla bé, que es sàpiga i punt. Però d’això a fer un monogràfic reiteratiu per provocar que els afeccionats i socis (perdó rectifico.... molts dels seus fidels oients més participatius) se li tirin a sobre a jugadors com Tamudo, Luís García, es passar-se bastant pobles. I més tenint en compta, la bona marxa de l’equip i les grans victòries que podria veure’s augmentada (jo ho crec, malgrat em digueu il·lús) amb la del diumenge. I a més per motius personals. Des d’aquí sols tinc que dir, que tots hem criticat l’equip (jo el primer) quan s’ho mereixien, i quan l’espectacle que donaven sobre la gespa era molt deficient i concretament un partit que tots sabem, indigne, com així ho va manifestar tots els presents aquella nit a l’Olímpic. Però continuar en la disputa, seguint treien temes personals i provocar la indignació dels oients no fa cap favor a la demanada sempre unitat, i a la motivació e il·lusió de la plantilla, si no tot lo contrari. Si això es fés a un programa culé, en un mitja culé, més d'un posariía el crit al cel.


foto. josep maria. TV3 en el partit Espanyol-Atlético Féminas



dilluns, 11 de desembre del 2006

CLASSIFICACIONS FUTBOL BASE I FEMENINS

SEGONA DIVISIÓ B. GRUP 3 er.


CLASSIFICACIÓ 2ona. B.PJ PTS PG PE PPGF GC
1 TERRASSA16 37 11 41 25 7
2 ALICANTE162682 6 24 18
3 BENIDORM16 26 7 5 417 18
4 HUESCA16 25 74 52717
5 SANT ANDREU 16 2574 5 16 14
6 LLEIDA16 24664 20 13
7 L'HOSPITALET16 24592 17 13
8 VALENCIA MESTALLA16246641311
9 VILLAJOYOSA 16 23 7 2 7 16 21
10 ALCOYANO 16 22 6 4 6 21 16
11 RCD ESPANYOL B 16 22 6 4 6 23 20
12 BADALONA 16 21 5 6 5 15 12
13 LEVANTE B16 20 5 5 6 11 15
14 ORIHUELA 16 19 5 4 7 16 19
15 UDA GRAMANET16 17 5 2 9 16 25
16 AT. OSASUNA B16 16 4 4 8 13 20
17 BARBASTRO16 16 3 7 6 12 20
18 MI APUESTA FIGUERES16 16 4 4 8 12 22
19 ELDENSE 16 15 3 6 7 11 18
20 FC BARCELONA B16 14 2 8 6 12 18





DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL. GRUP 3 er.

DIV. D'HONOR JUVENIL PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL16451501413
2 DAMM163511233015
3 MALLORCA16319433819
4 BARCELONA16319433516
5 REAL ZARAGOZA16299252216
6 GIRONA1629 9252520
7 MATARÓ 16237272923
8 CORNELLÀ16237272629
9 SAN FRANCISCO 162264 62119
10 BADALONA16195472729
11 LA SALLE MALL.16175291934
12 L'HOSPITALET161651102031
13 SANT ANDREU16154391729
14 MANACOR161240121536
15 BINÉFAR16815101435
16 OLIVAR16815101237





LLIGA NACIONAL JUVENIL GRUP VIIè



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA B13289132011
2 RCD ESPANYOL B1324 7 333318
3 EUROPA12247322414
4 GIMNASTIC13237242717
5 GRANOLLERS13227152522
6 TERRASSA13216342016
7 CORNELLÀ B13216341516
8 LLEIDA13216341516
9 UD AT GRAMANET13205531914
10 BADALONA B13195441310
11 MERCANTIL13185352019
12 CASTELLDEFELS13184632019
13 DAMM B1315236413
14 SANT ANDREU B 121334522 25
15 PRAT BLAUGRANA1310247822
16 JABAC CAN JOFRESA1392381523
17 MANRESA1392381329
18 JOSEP MARIA GENÉ13411111131






SUPERLLIGA FEMENINA JORNADA 12ena.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 ATH. BILBOKO123210203310
2 RCD ESPANYOL123010024115
3 LEVANTE1228912327
4 SEVILLA12237232515
5 TORREJÓN 12227142218
6 RAYO VALLECANO12206242714
7 PUEBLA12196151519
8 REAL SOCIEDAD12123361021
9 OVIEDO MODERNO12113271624
10 ATL.FÉMINAS12113271222
11 FC BARCELONA12103181321
12 SPORTING HUELVA12102461227
13 TRANSP.ALCAINE127219821
14 LAGUNAK12620101436





PRIMERA NACIONAL FEMENINA. GRUP 3er.



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 L'ESTARTIT12278313710
2 SAN GABRIEL12258132720
3 RCD ESPANYOL12216333919
4 GIRONA12216332518
5 TORTOSA- EBRE 12206243321
6 LLEIDA12206242019
7 SOLEDAD12175252719
8 LLERS12175252130
9 COLLERENSE12164442724
10 EUROPA12154352322
11 BARCELONA B12144261822
12 BREDA12144262233
13 MANACOR1240481344
14 PARDINYES1230391344




PRESENTACIÓ DEL ATLETISME BLANC I BLAU.


El pròxim dia 19 de Desembre, a les 12:30h. es celebrarà a l'HOTEL FIRA PALACE la Presentació de la A.E.Blanc i Blau i dels seus atletes amb l'eslogan "DROGAS NO"

L'Atleta Maria VASCO, va participar el divendres 8 de Desembre al "Gran Premi de Granada", el conegut "Circuït Internacional de Marxa", i juntament amb les principals figures de la marxa mundial l'atleta blanc i blava quedava 4ª classificada en la prova de 3 km. esdevenint la primera espanyola que arribava a meta. Fantàstica cursa d'aquesta Atleta catalana que torna a donar renom als colors blanc i blaus, juntament amb José Antonio Gonzalez que ha entrat en 13a. posició essent el vuitè espanyol.

informació i foto: Associació D'Atletisme en Blanc i Blau.

diumenge, 10 de desembre del 2006

¡¡¡ ATLÉTICO DE MADRID 1 ESPANYOL 2 !!!!



SENSACIONAL TRIOMF DEL CONJUNT DE VALVERDE.

L’Espanyol guanya també al Calderón. I ja es a tres punts dels equips que ocupen zona UEFA. S’ha ampliat la llista dels que son una banda segon els mitjans de comunicació: Athletic Club Bilbao, Zulte Waregeem, Ajax, Sevilla, Atlético de Madrid...

Valverde ha repetit l’alineació de la lliga de les últimes jornades, amb la variació obligada de Moha per el sancionat Riera. La resta els mateixos, i a bé que ha aconseguit fer funcionar un equip, amb il·lusió, compromís, i qualitat; per que sense això tampoc es va enlloc. I pensar que poc va faltar per que rodés el cap del Txingurri....

El partit ja ha començat demostrant l’equip perico que no anaven a perdre el temps al Calderón. Molt sòlid darrera (amb defensa casolana més Zabaleta), i una mitja on Moisés s’està consolidant com peça fonamental en las tasques de contenció. Las bandes quelcom més fluixes, tot i que Rufete avui no ha desentonat gens la primera part, i Moha ha fet un molt bon partit. I com es lògic i així per qualitat ha de ser, el tercet ofensiu de l’equip Iván, Luís i Tamudo.

Precisament una jugada de Iván que ha robat una pilota ha habilitat molt bé a Luís que ha fet la passada definitiva a Tamudo, que tot sol lliure de marca ha batut a Leo Franco, fent pujar el primer gol al marcador. Però quedava gairebé tot el partit per davant, i lògic era que el conjunt matalasser intentés donar-li la volta al marcador advers.

Kameni ha tingut una mitja hora molt plàcida, fins que els últims deu minuts de la primera part, s’ha bolcat el conjunt local cercant l’empat. Al minut 37, Maniche ha desaprofitat una immillorable ocasió de fer l’empat, rematant.... sembla mentida on ha anat a parar l’esfèrica. Antonio López ho intenta en el 42, l’Espanyol esperant el descans, ho passa malament per moments. Kameni molt segur sota pals, que ha fet una grandiosa intervenció en una falta, rebutjant a còrner, i una bona actuació tant de Torrejón que ha fet un dels millors partits, i de Jarque possibiliten arribar a la mitja part en avantatge del conjunt blanc i blau.

Comença la segona part amb una mot bona jugada, on Jarque habilita a Tamudo que al final no pot rematar, quant hagués pogut fer pujar el segon al marcador. Aguirre mou la banqueta, i fa entrar a Jurado per López. El Atlético torna a pressionar i ofegar al conjunt català, i posa cèrcol a la porteria defensada per Carlos Kameni. Fernando Torres i Galletti porten perill, fins que al minut 56, arriba l’empat madrileny; una centrada per la dreta de l’atac local, després de tocar en Jarque, es rematada per Fernando Torres, i Kameni no pot impedir el gol matalasser.

Però l’Espanyol ha aconseguit sobre posar-se al desfavorable escenari que se li presentava, i tan sols uns minuts després (entre mig hi ha hagut un parell de parades de Kameni, i una jugada de Tamudo que no ha pogut definir), una falta per joc perillós, protestada per els locals, l’ha llençat en curt Iván de la Peña per que Luís García empalmés un fort tret que es colés per l’escaire de la porteria sempre ben defensada de Leo Franco. Un gran gol i de nou, l’Espanyol es posava per davant.

Però malgrat tot, quedava més de mitja hora, i amb un Atlético ferit que aniria per totes em busca de l’empat. Valverde decideix canviar a un exhaust Rufete i donar entrada a Costa, com a jugador idoni per les característiques del matx. L’Espanyol necessitava tenir més control al mig del camp i sobre tot retenir molt més la pilota ja que tots coneixem la sempre verticalitat de Iván, i el que es tractava de aconseguir aguantar més la pilota i que passessin els minuts que per cert s’han fet eterns en l’últim quart d’hora.

Tamudo per poc no aconsegueix donar la “puntilla” al marcador, i l’Atlético continua viu en el partit. Mista surt per Agüero , i en l’Espanyol Valverde dona entrada a Pandiani per Tamudo i en les acaballes del matx, Velasco que farà avançar la posició de Zabaleta, surt per Luís García.

Jugades de Torres, un remat de cap de Mista, un rebuig de Kameni de punys i varies faltes en els quatre minuts d’afegit no canviaran la sort d’un partit que s’ha inclinat des de bon principi per el quadre català, i que els tres punts viatgin amb l’expedició blanc i blava cap a Barcelona. La recuperació es una realitat, i ara s’ha de acabar de arrodonir guanyant al Real Madrid, que també arribarà tocat al partit del diumenge. Somniar costa molt poc, i es la principal arma... la pròpia convicció en un mateix, i la seguretat que si es lluita fins el màxim... també el Madrid caurà.

Fitxa tècnica.

At. Madrid: Leo Franco, Settaridis, Pernia, Perea, Ze Castro, Maniche, Luccin, Antonio López (Jurado 51’), Galletti, Fernando Torres, Agüero (Mista 69’)

RCD Espanyol: Kameni (9), Zabaleta (9), Jarque (8), Marc Torrejón (9), Chica (7), Moisés (9), Moha (7), Rufete (6) (Costa 63’) (7), De la Peña (9), Luís García (9) (Velasco 86’) (6), Tamudo (9)(Pandiani 75’) (7)

Gols; 0-1 Tamudo (8’) 1-1 Torres (55’) 1-2 Luís García (61’)

Àrbitre: Ayza Gámez. Ha mostrat targetes a Perea, Galletti, Luccin per part matalassera i a Jarque, Moha, Tamudo i Torrejón per part perica.

Estadi Vicente Calderón. L’Espanyol trenca la ratxa que durava des del partit de la Real Sociedad de la temporada passada sense guanyar en camp contrari. És la cinquena victòria al llarg de tota la història de la lliga al camp del Atlético de Madrid.

La figura del partit: TOT L’EQUIP. Resulta molt difícil destacar a un sol jugador per sobre de la resta. Hi ha estat varis jugadors que han fet un excel·lent encontre, i tots son mereixedors de la proesa d’assolir la cinquena victòria de tota la història al camp del Atlético. A més, s’ha trencat la ratxa d’onze mesos sense guanyar a domicili, i s’ha allarga un partit més la ratxa de partits en lliga sense perdre. Ja son deu.

foto: josep maria. Luís García. Amb el seu llançament magistral ha donat els tres punts a l'Espanyol al Manzanares.

VICTÒRIA DEL FILIAL ESPANYOLISTA (4-0)

L’Espanyol B, s’ha retrobat amb la victòria, després de quatre partits, i ho ha fet superant al filial valencianista, amb molta més complicació del que el marcador final reflecteix. Es presentava amb l’absència de Fede, que ha sigut cuberta per un desafortunat Brian, i amb la novetat principal de la tornada de Julián després de la lesió que va patir al Mini Estadi, i que l’havia tingut allunyat dels terrenys de joc unes quantes setmanes.

Tot començava molt bé per el filial perico, després que Juanma llencés un servei de cantonada al minut quatre, i Héctor Verdes desviés la pilota rematada per De Pablos acabant introduint-la al fons de la porteria. L’Espanyol prenia avantatge al marcador, i podia afrontar l’encontre amb molta més tranquil·litat. Juanma (que ha fet un gran partit, i ha portat de bòlit a tota la defensa visitant), es marxa per banda esquerra, al minut 13, i el seu centre molt perillós es rebutjat per dues vegades per Guaita, acabant d’ allunyar la defensa l’esfèrica.

Al minut 22, comença a complicar-se l’arbitratge i el partit. El col·legiat expulsa a Catalá per doble amonestació. El Valéncia Mestalla es queda amb un menys. Però a la jugada següent una pilota dividida en la que Nacho i Brian pugnen anant per totes en la jugada, acaba amb el visitant per terra, i Brian que veu amb sorpresa com li ensenya el senyor Roche la targeta vermella directa. Per tant tots dos es queden amb deu, i el partit més obert que mai, cosa que l’Espanyol ha aprofitat molt bé, al trobar molts espais per pogué fer el seu joc. El joc s’ha endurit per moments. Una dura entrada a de Pablos no ha estat mesurada amb el mateix paràmetre que la entrada de Brian.

Sobre la mitja hora, Toni Lao, passa en profunditat a Yagüe, que arriba a la línia de fons, centra, però el remat de Pedraza, es refusat per un defensa amb el cos (o quelcom més ...) llençant-se a terra. Al 32’, un lliure directe dins l’àrea valenciana. Per sorpresa, amb molta astúcia, l’Espanyol treu ràpid la falta i Yagüe fa pujar el segon gol al marcador.

Al descans l'equip ja guanyava 2-0 mentre els homes de la banqueta escalfaven.(Didac, Zamora, Bussy, Rubén i el porter Ibón)

L’Espanyol havia jugat millor, havia tingut les ocasions més perilloses i guanyava amb una bona renda per afrontar la segona part. Però, el que son les coses: la segona part comença amb un fort ensurt, ja que l’àrbitre assenyala penal a Fran Erencia, al primer minut de joc de la represa. Nacho es l’encarregat de llençar la pena màxima, i Biel Ribas es llueix fent una gran intervenció i rebutjant la pilota, que al final continuant la jugada el filial del Valencia acaba sent rematada per sobre del travesser, ja sense perill.

I d’un hipotètic 2-1 s’ha passat en qüestió de minuts a un 3-0 que sentenciava l’encontre. Bona la combinació entre Ángel, que li deixa molt bé a Juanma, i la centrada d’aquest troba al propi Ángel que torna a batre al meta valencianista. No havia passat ni quatre minuts que Juanma centra i a boca de gol, Yagüe aconsegueix el segon de la seva compta particular i el quart per l’Espanyol B, i deixa ja els patiments i els nervis propis de nostre club, per un altre dia. El conjunt che, ha estat molt poc inspirat en atac, i prova d’això ha estat quan al minut 61, Biel salva rebutjant un fort tret d’un jugador visitant i la pilota cau morta tota sola a Sandaza que tot sol envia la pilota per sobre el travesser, tenint ja a Biel venut.

Pedraza ho intenta de cap uns minuts després, però el porter Guaita, rebutja. El mateix Pedraza més tard ho torna ha intentar, amb un llançament dur i ras, que atura molt bé el porter del filial valencianista. I així mica a mica, ha anat morint un encontre que amb els canvis ha anat perdent ritme, amb tot decidit en el marcador, i amb els tres punts ja adjudicats de molt abans.



Fitxa Tècnica
RCD Espanyol B: Biel Ribas; Toni Lao, Fran, Serrán, Brian, Julián, (Didac 67’), De Pablos (Zamora 75’), Ángel, Yagüe (Bussy, 77’), Pedraza, Juanma

Valencia Mestalla: Guaita, Córcoles, Catalá, Hector Verdés, Castells, Berna, Joao (Sandaza 60’), Cristian (Alex Vaquero 30’), Guerra (Romero 60’) ,Pablo, Nacho Insa.

Gols: 1-0 (4’) De Pablos. 2-0 Yagüe (32’) 3-0 Ángel (52’) 4-0 Yagüe (55’)

Árbitre: Roche Ferrer (Col·legi Aragonès). Conflictiu arbitratge sobre tot en la primera part en que els jugadors i ell, s’han complicat massa la vida. Ha expulsat a Catalá per acumulació de targetes, i per intentar compensar, a Brian amb tarja vermella directa. A més han sigut amonestats: Serrán, Zamora, Nacho Insa, Joao , Hector Verdes.

Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Camp 1er.










Curiosa suspensió de l’encontre del Infantil femení (entrenat per Marta Cubí i Ricard Ribes) i la Guineueta, per que l’àrbitre no s’ha presentat. Ignorem els veritables motius de tal absència, però es veu que es un fet si no habitual si bastant normal en categories de base femení. El partit que es tenia que jugar a les 9.30, una hora molt aviat i a sobre tenir que suportar ambdós equips la suspensió del matx. Em pregunto, si quan no es presenta un equip es sancionat, ¿ho serà l’àrbitre si no presenta clars raons de força major?. I a més, amb tots els inconvenients que portarà trobar una data per que es pugui celebrar. Per no anar-se sense jugar, les nenes han fet un partidet d’entrenament, davant l’atenta mirada de la golejadora del femení A, Marta Cubí. (Veure fotos). Josep Maria.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M