dissabte, 17 de febrer del 2007

RESULTATS

DISSABTE 17 DE FEBRER

Sadrià

Cadet A – FC Girona
5-1
Infantil B –AEC Manlleu 2-0
Aleví A – UE Lleida 6-0
Benjamí A – EC Granollers 6-0
Benjamí B – CE Lliçà de Munt 4-2

Desplaçaments

EF Tarrega CE – Infantil A . 2-4
Sant Feliu de Guixols –Aleví B 1-3
CD Carmelo – Pre Benjamí A. 0-13
Reus 2000 – Cadet Femení 2-4
Cerdanyola del Vallès – Femení Base B 2-12

DIUMENGE 18 DE FEBRER

Sadrià

Juvenil A – UE Sant Andreu 1-0
Femení A – Real Sociedad 4-1
Femení Base A – Vilanova i la Geltrú. AJORNAT
Desplaçaments

UE Lleida – RCD Espanyol B
(AJORNAT PER LA MORT DEL GERENT DEL LLEIDA)
AE. Josep Maria Gené – Juvenil B 0-1
CE Europa – Cadet B 2-1
CD Blanes – Benjamí C 1-8
CD Manacor – Femení B 0-4

ESPANYOL-MALLORCA, MONTJUÏC 17:00 HORES

Espanyol i Mallorca es tornaran a veure les cares aquest diumenge a les 17: hores a l’ Estadi Olímpic de Barcelona. Els de Valverde voldran (o al menys ho esperem) venjar-se dels illencs que els van derrotar a la primera volta, i d’aquesta manera deixar bastant encarrilada la permanència en la lliga (ho sento, tenir que parlar encara de permanència, però es el que hi ha) i posar els cinc sentits en les properes eliminatòries de la UEFA.


Però si té quelcom de particular aquest enfrontament és que els dos conjunts s’han imposat clarament en els seus respectius estadis. Com a local el conjunt perico, de 18 encontres, ha assolit 14 victòries, tres derrotes i un empat. Les darreres cinc temporades, a Montjuïc a tingut com a protagonista el triomf blanc i blau, que a més ha marcat dos gols en cada partit. Les dues anteriors (1999-00, la de la neu, abans del centenari, i la 00-01) van acabar amb triomf visitant. Les que van des de el 1983, any que el conjunt mallorquinista va retornar a primera divisió fins el 1999-00 abans esmentada, van ser vuit triomfs consecutius espanyolistes.

Destacar d’aquests compromisos, el famós que encara restarà a la memòria dels pericos que el van viure, el 5-0 de la temporada del “play off” jornada 43, amb Clemente a la banqueta perica i Serra Ferrer a la illenca, (ja la havia derrotat 3-1 en la fase regular del campionat), amb les expulsions del Mallorca i el col•legiat senyor Bueno, com a protagonistes, amb les alineacions següents:

Nkono, Job, Miguel Ángel, Gallart, Soler, Zúñiga, Iñaki, Orejuela, Pichi Álonso, Pineda i Valverde (Golobart, i Lauridsen)
Belza, Chano, Paco Bonet, García, Izquierdo, Bernar, Antonio Orejuela, Nadal, Pepe Bonet, Higuera, Trobbiani, (Hassan, Fernando Perez). Gols de: Valverde, Soler, Pineda, Golobart, i Pichi (pen.)


A més hi ha que sumar un altre enfrontament entre els dos conjunts la temporada 1993-94 que als dos clubs estaven a la divisió d’argent del futbol nacional, i va acabar amb empat a zero.

Ernesto Valverde ha donat la llista de convocats, que amb la baixa de Iván de la Peña, i la tornada de Tamudo, té els següents protagonistes: Kameni, Gorka Iraizoz, Chica, Torrejón, Lacruz, Jarque, Velasco, David García, Rufete, Coro, Moisés, Ito, Moha, Costa, Jônatas, Riera, Luis García, Pandiani i Tamudo.

L'alineació més probable pot està formada per: Kameni, Velasco (o David García), Chica, Jarque, Torrejón, Moisés, Costa, Rufete, Moha, Luís García, Tamudo.


David García, renovat fins 2009. El lateral esquerrà ha signat dos anys més com a jugador del RCD Espanyol. Hi havia es veu, "molta presa davant l'interés de tants equips importants per fer-se amb els seus serveis"...

De totes maneres, tant de bo, tothom en aquesta entitat hi posés les ganes i l'esforç que el David posa en els partits,de ben segur marxarien millor les coses... (ell no en té la culpa que en més de sis anys, encara no hagin trobat un lateral esquerrà en condicions; Cavas, Amaya, Vignal, Wome, Domi, Peixoto)...

foto d'arxiu: josep maria

PARTITS EN TEORIA ASSEQUIBLES PER ELS FEMENINS


Cap de setmana assequible (al menys en teoria, després ja ho veurem) per els femenins del RCD Espanyol.
El conjunt de Santi Fernández s’enfrontarà a les onze i mitja a la Real Societat, equip que ha pujat a la Superlliga aquesta temporada i que l’únic enfrontament entre ambdós equips va tenir lloc a la primera volta i va acabar amb triomf blanc i blau per 0-3.

El conjunt donostiarra, ocupa la desena posició a la taula, amb 15 punts, 4 partits guanyats, 3 empats, i 10 derrotes. Ha marcat 15 gols i n’ha encaixat 35. Es troba a set punts dels llocs de Copa de la Reina.

El seu objectiu era en un principi el mantenir la categoria, però una bona ratxa de victòries de la jornada 9 a la 13 on en cinc partits sols van perdre davant el Llevant fent 12 punts, van possibilitar que les guipuscoanes donessin un salt de qualitat que els hi permetés somniar amb quelcom més que lluitar per evitar les dues últimes places.

En l’equip perico, és dubte Sara Serna, que la setmana passada es va quedar a Barcelona. La presència o no de l’esquerrana pot afectar el plantejament que faci de sortida el tècnic espanyolista.

Un Athletic – Híspalis a Lezama, serà el partit més important de la jornada, a banda del que hem comentat a Sadrià, mentre que el Llevant tindrà que superar a un Atlético Féminas setè a la taula.





Per la seva part, el femení B, viatja a Mallorca on l’espera un Manacor que amb quatre punts ha abandonat el darrer lloc a la classificació de Primera Nacional, per diferencia de gols amb el Pardinyes. El conjunt de Na Capellera no ha guanyat encara cap partit, i esperem que les noies de Titi no siguin les primeres en caure davant un conjunt que al partit d’anada van derrotar per 15-2.

El Femení B, ocupa actualment la tercera posició del campionat de Nacional, empatat a punts amb el Sant Gabriel, (al que han derrotat als dos enfrontaments), i a tres punts per sota del Girona, segon classificat.

Fotos d'arxiu: josep maria

COMUNICAT OFICIAL DEL RCD ESPANYOL

Sobre les notícies d’un possible interès del club sobre uns terrenys a Gavà, per una gestió personal del conseller responsable del futbol femení blanc-i-blau, Sr. Antonio Martín, el RCD Espanyol vol manifestar que qualsevol actuació que es pugui produir en el futur amb l’intent d’augmentar el seu patrimoni, anirà exclusivament encaminat a tenir un segon espai per entrenaments i potenciació del futbol base femení que serveixi per a descongestionar la ocupació dels camps de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. No obstant això, en cap cas seria per canviar la ubicació dels partits i entrenaments del nostre futbol base que seguirà lligat, sempre, a la ciutat de Sant Adrià com fins ara.El compromís del RCD Espanyol amb “Sadrià” ha estat reiteradament expressat per tots els estaments del club.D’altra banda, especular sobre on s’entrenarà el primer equip en el futur més immediat és inadmissible, a la vegada que és un fet cert que l’àrea esportiva del club deixarà en els propers mesos les seves oficines de Montjuïc per anar a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.El RCD Espanyol fa aquestes afirmacions a fi d’evitar especulacions que enterboleixin el normal desenvolupament del dia a dia del club.
RCD ESPANYOL.

divendres, 16 de febrer del 2007

COMENTARI

foto d'arxiu: josep maria.

L'ETERN DILEMA: TV3 ¿LA TEVA O LA D'ELLS?


Ara, que es torna a obrir el tema del contracte del RCD Espanyol amb Televisió de Catalunya (?), ja que sembla ser que l’Espanyol està renegociant amb vistes d’ampliar-lo i millorar-lo, se’m venen al cap unes quantes qüestions dignes de reflexió.

Es clar i sense cap tipus de discussió que al nostre Club li aporta una molt bona part del seu capítol d’ingressos el contracte amb TV3, però els socis pericos ja molt farts de l’actuació d’aquests impresentables que porten a terme les tasques del que podríem dir “informació” (paraula que sona molt malament quant es parla del ens públic televisiu català), clamen en el desert una i altre vegada per que aquesta relació d’amor- odi es trenqui definitivament.

Conscient del que en aquests moments hi ha... (i no ens enganyem), poques ofertes de moment hi deuen d’haver-hi, i si n’hi ha (sembla que si per el que ha declarat el propi Joan Collet en “Tiempo de Espanyol”) son en base a quantitats més inferiors del que la televisió autonòmica ofereix al conjunt blanc i blau, i per això que el nostres rectors de l’entitat seguiran apostant per la continuïtat de la relació entre totes dues institucions.

No s’escapa que molts espanyolistes ja (malgrat fos inclòs amb pèrdua d’ingressos) voldrien posar fi per mai més, a aquesta relació en la que l’Espanyol sembla ser exerceix “la prostitució de luxe” (perdoneu per la comparació, però es la pura realitat) i qui paga, no sols mana, si no té tot el dret de fotrens, com, quan , i per on vulgui. Així de clar.

No cal buscar exemples... n’hi ha cada dia, a totes hores i en qualsevol dels dos canals. Des de partits televisats en diferit que mai li toca al nostre Espanyol quan guanyem; per cert, ¿ endevinen quin equip retransmeten aquest diumenge, tant de futbol com de bàsquet en diferit a la matinada?... En efecte, el mateix de cada setmana, be... a vegades ens ofereixen un Nàstic – Getafe apassionant en plena data del derbi guanyat per l’Espanyol al conjunt fundat per el suïs Hans Gamper.

¿Saben quina noticia mereix molta més solvència informativa i lloc per exemple en el tele-text d’aquesta cadena, que el triomf a Livorno?....¡ La gran victòria 14-0 o quelcom per l’estil... del Nàstic davant la Pobla de Mafumet de primera divisió catalana i filial del conjunt grana, en un entrenament. I del triomf a terres italianes, rien de rien... Simplement vergonyós.

¿I dels "detallats" resums que el programa Gol a Gol ofereix que van entre 5 i 8 minuts després de hores parlant de Barça i Madrid?, i això es clar per que la marxa que porta el Nàstic (que no té la sort d’enfrontar-se a l’Espanyol en cada jornada) evita mals majors... ¿Es imaginen que la situació del conjunt grana fos similar a la del conjunt perico? Ens tocarien les tantes de la matinada per pogué veure el gol de Luís García i de Pandiani a Vigo...

Facin el que facin nostres consellers i sigui per el bé del RCD Espanyol, no estaria de més fer saber als rectors de la Televisió de Catalunya, quin nivell donen els professionals de l’àrea d’esports d’aquesta casa. Per que ja n’hi ha prou que per molts diners que ens donin, tinguem que aguantar dia si i dia també certes coses de mal gust, com el pallasso impresentable aquell que va dir alló “dels colors descolorits de la samarreta rentada amb unes calcetes vermelles” i altres comentaris de gent que després segur acabaran els senyors Saez i Teixidó portant com a moderadors o ponents als “interessants” debats de la Fundació.

¿Per cert que n’ha quedat d’aquell informe que ens va anunciar l’anterior màxim executiu, el Conseller Delegat Sr. Morlanes, sobre un recull de totes les barbaritats que la “Seva” ens ha obsequiat durant tant de temps, que farien públic?...

La darrera... ens televisen nostre filial fora de casa (¡Al·leluia!)... i com no, DIUMENGE A LES CINC DE LA TARDA, precisament aquest diumenge... a la mateixa hora del primer equip. ¿Lògic, oi que si, tractant-se dels Escobar, i cía...?

Bé la darrera si, però no del tot... per que el partit davant el Livorno, COPA DE LA UEFA...nou i mitja de la nit (el telenoticies és sagrat per els polítics), encara s’ho estan rumiant en quin canal l’oferiran...

PODEU DEIXAR VOSTRA OPINIÓ EN L'ENQUESTA QUE HI HA A L'ESQUERRA, SOTA ELS HIMNES. TRES RESPOSTAS PER ESCOLLIR.

FUTBOL 7

CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 1er.



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA 1851170112112
2 RCD. ESPANYOL 1849161112318
3 UD AT.GRAMANET-M.184414227932
4 C. GIMNÀSTIC MANRESA 184113246430
5 C. MERCANTIL 183511255548
6 CE. MANRESA 183310355635
7 CF CUBELLES 18288464547
8 EC GRANOLLERS 18236573636
9 ESCOLA F.GAVA 18237293646
10 JÀBAC CA'N JOFRESA182170112753
11 ESCOLA F. SABADELL181853102453
12 FP. E. TERRASSA FC 181644104166
13 C. NATACIÓ TERRASSA181435103455
14 E.F. PRAT BLAUGRANA 181233122155
15 MARTORELL ASSOC. ESPOR.183101722100
16 UE CASTELLBISBAL182021615103





CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2ón


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 GRANOLLERS "B"184113237235
2 UDA GRAMANET "B"184012426935
3 CD BLANES "A"184013147240
4 CF SANT CUGAT ESPORT "A"183712156131
5 FP SÁNCHEZ LLIBRE "A"183611347442
6 CE EUROPA183311075631
7 MARTORELLES "A" 183210264540
8 RCD ESPANYOL "B"18299275959
9 FC BARCELONA "B"18279094945
10 P. BARCELONISTA S. CELONI18247385544
11 CF BADALONA "A" 18226483941
12 SANT GABRIEL"A"171961104657
13 CE LLIÇÀ DE MUNT "A"181132132968
14 FUNDACIÓ PR. JÚPITER 181031143378
15 FC. PALAU SOLITÀ I PLEG.18930152184
16 CERDANYOLA MATARÓ "A"17512142465


CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PRIMERA DIVISIÓ GRUP 5è.







CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 UE SANT ANDREU "A"1847152110720
2 CD PREMIÀ "A"184113236828
3 ROCAFONDA C.F."A"184113235929
4 RCD ESPANYOL "C"183511258941
5 PREMIÀ DE DALT "A"183210265935
6 UE VILASSAR DE MAR "A" 18319457052
7 JUVENTUS, AC. "A" 18309363741
8 BLANES "B"17299265035
9 UD. CIRERA "B"17279084735
10 UD AT.GRAMANET-M."D" 18247384751
11 MASNOU AT. "A"18235854744
12 VALLDEMIA MARISTES "A"182170115355
13 MASNOU CD. "A"181651123649
14 CF BADALONA "B"18822142772
15 CE. AREYNS DE MUNT "A"186201612155
16 CD MONOPOL "A"18101181985





CLASSIFICACIÓ PRE BENJAMÍ. GRUP 1er.



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL144214001777
2 UAT.GRAMANET MILAN1437121113820
3 CF BADALONA143612028915
4 SANT GABRIEL143010049931
5 VILA OLÍMPICA. C.E.14279058429
6 CF. LLOREDA 14237257239
7 Pª .BARC. CINC COPES14227167446
8 FP CE JÚPITER 14227167351
9 U.E. SANTS14196176656
10 UNIFIC. BADALONA SUD14155093287
11 CE. Pª BARCEL. BARCINO146201216103
12 CD CARMELO146201224129
13 U.D. ALBINENSE-70143101313149
14 CE APA POBLE SEC14310139204








CLASSIFICACIÓ CADET FEMENÍ. GRUP 1er.







CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA1648170013319
2 RCD ESPANYOL164013129617
3 F.ESP. AT. VILAFRANCA 16288444134
4 CE EUROPA 16267544738
5 SANT CUGAT ESPORTS16268264639
6 CE. BASE OLERDOLA 16237273438
7 FF TORROELLA 16227184144
8 CF REUS 2002 15205554146
9 CE SABADELL16175292838
10 VILANOVA I LA G.161240122386
11 UNIF. CIUTAT MERID.1551212555
12 CF AT. RIUDEPERES16512131394











CLASSIFICACIÓ BASE INFANTIL FEMENÍ. GRUP 2ón.







CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD ESPANYOL "B"164013129815
2 CE SABADELL163913038320
3 ENFAF 153912028334
4 MAURINA EGARA "C"163511233719
5 ESC. F. BARBERÀ AND. 15309335151
6 SANT CUGAT ESPORTS.15248072825
7 MIRASOL-BACO UNIÓN 16175292947
8 MANRESA CE161442102646
9 F. E. AT. VILAFRANCA 161442102570
10 CERDANYOLA DEL V. "D"161341113261
11 BELLAVISTA MILAN16721132672
12 E F. BONAIRE 1531014866

dijous, 15 de febrer del 2007

L'ESPANYOL LI AMARGA L'ANIVERSARI AL LIVORNO: (1-2), PERÒ EL DEIXA ENCARA VIU.



L’Espanyol ha tornat ha mostrar-nos la cara maca de la seva doble personalitat. Com en altres ocasions europees aquesta temporada (i sense Iván de la Peña i Tamudo, curiosa circumstància) ha tornat a guanyar a domicili, fent un gran partit i assolint un resultat que hagués pogut ser molt més clar i rotund, però que deixa molt ben encaminada l’eliminatòria per que la setmana que ve, en Montjuïc es pugui certificar definitivament el passi als vuitens de final.

Valverde ha fet rotacions, i ha situat a Ito i Costa al doble pivot, i s’ha de dir que l’aposta arriscada li ha sortit molt bé, ja que ambdós migs centres han fet un bon partit, malgrat que Costa, en alguna ocasió per la seva lentitud ha donat algun ensurt, però en línies generals es pot dir que han funcionat be. En la reraguarda Jarque i Lacruz (molt diferent després del seu pobre rendiment en el partit davant el Nàstic), han estat molt encertats, tot i no haver pogut evitar el gol local en les acaballes de l’encontre en un servei de cantonada. Chica, que tornava a la banda esquerra i Velasco formaven els laterals de l’equip.

Destacada actuació dels dos interiors: Moha i Rufete han marcat un gran encontre, el primer destacant per el seu joc per banda esquerra arrodonit amb el gol que ha donat la victòria, i el dretà, per la seva tasca impagable defensiva, l’ajut a un Velasco necessitat en més d’una ocasió, ha completat una gran actuació.

Pandiani que amb la seva diana transformant el penal que ha llançat, s’ha convertit en el màxim golejador del conjunt blanc i blau de tota la història europea. D’enllaç, Coro que ha tornat a ser el menut jugador desequilibrant que els darrers partits a la lliga no hem vist, li ha mancat la sort per cloure les ocasions que ha tingut, però ha completat un bon encontre.

Ja al minut 2, Moha s’ha trobat una pilota cedida per Costa, dins l’àrea que en el moment de rematar, el defensa italià ha rebutjat a còrner. Costa ha enviat un tret desviat minuts després. Eren els primers avisos. Per part italiana, Filipini centra i el remat de cap de Passoni, surt per sobre de la porteria ben defensada avui per Gorka Iraizoz. Al minut 8, Chica talla enviant a còrner per sobre la seva pròpia porteria, una centrada enverinada per banda dreta.

Son els primers moments del matx, en el que homes com Moha i Filipini porten per banda el pes de l’atac. Sobre el quart d’hora, Coro recupera una pilota i el seu xut se’n va fora per sobre el travesser.

Moha disposa de la millor jugada fins les hores, quan llença un tret ben col•locat que Amelía salva rebutjant a còrner. Aquest, es llença i dins l’àrea petita té lloc una doble caiguda, i l’àrbitre assenyala penal, i amonesta a Galante. Pandiani enganyant a Amelía fa pujar el 0-1 al marcador.

El més difícl ja s’havia aconseguit. L’Espanyol manava en el camp i en el marcador. Rufete assisteix a Coro, i aquest desaprofita l’ocasió de fer pujar el segon, al xutar creuat en el seu remat. Lucarelli havia posat la por en el cos, al rematar de cap un centre per banda esquerra, i sortir el seu remat a l’esquerra de la porteria de Gorka. El propi Lucarelli, (el referent ofensiu del conjunt italià) es gira i llença un tret des de la frontal, que surt a poc del pal dret.

Pandiani té el segon gairebé fet, quan Coro li centra en safata de plata, però el seu remat, es interceptat el suficient per que Amelía rebutgi i surti creuat fregant el pal dret.

A partir d’aquest instant els darrers minuts del primer temps, el Livorno es bolca a l’atac, i l’Espanyol es replega bé, i surt al contracop com al m.44, quan Coro és a punt de donar el passi de la mort al seu company, però l’esfèrica és interceptada en el darrer sospir. Costa, es juga la segona tarja en una entrada en les acaballes del primer temps.

El segon temps comença amb xut de Fiore que bloca sense problemes Iraizoz. Als nou minuts, una altre ocasió per sentenciar l’encontre: Falta per banda esquerra que llença magistralment Coro (avui s’ha notat i molt l’absència de Ivan... les faltes i còrners es llençaven dignament), i Jarque remata de cap estavellant l’esfèrica al travesser de la porteria italiana. Un minut després Coro que se’n va de dos rivals, s’entreté massa dins l’àrea i dona temps als defensors locals. Rufete culmina un molt ràpid contracop, amb un obús que se’n va fora per molt poc.

I davant el millor joc de l’Espanyol (que a excepció del dia del Barça, sempre els millors partits coincideixen amb l’absència de lo Pelat, diguis el que es digui), en el 58, Moha recupera una pilota en línia de tres quarts, posa la directa i se’n va cap a barraca i tot i la oposició de Koufur, i davant la sortida d’Amelía, creua la pilota fent pujar el segon gol al marcador, davant l’alegria de l’afecció perica present al semi - tancat estadi de Livorno.

Gorka molt segur sols ha tingut una errada, en el 65 quan no ha sabut blocar una pilota aèria .Rematada de Paulinho en mig d’un munt d’homes dins l’àrea petita, apunt de donar un ensurt a Gorka. Riera que havia substituït a un Moha en estat de gràcia, desaprofita una immillorable oportunitat al rematar alt quan es trobava sol, després d’una bona obertura de Costa. Precisament el brasiler, a falta d’un quart per cloure l’encontre ha estat el protagonista d’un molt bo contracop, en el que ha agafat la minva i ha recorregut gairebé des de mig camp, fins arribar a la frontal i llençar un fort tret que ha obligat a lluir-se al meta local rebutjant a còrner.

Però com qui perdona tant ho acaba pagant car, l’Espanyol avui li ha succeït en part això. En una de les poques (per no dir l’única) ocasions de la segona part, el Livorno mitjançant un servei de cantonada per banda dreta del seu atac, ha col•locat la pilota al primer pal on el davanter italià ha pentinat per que al segon, Galente col•loqués l’emoció al marcador.

Ala següent jugada el conjunt perico ha pogut marcar, però ni Coro ni Riera han encertat a rematar la jugada de Luís. La parròquia blanc i blava ha reclamat un penal a Coro, en una internada del menut extrem espanyolista.

El detall anti –esportiu, ha estat quan Riera caigut al damunt de la gespa, el Livorno ha continuat la jugada de perill, sense tirar la pilota fora. Hora seria que la FIFA legislés sobre aquests temes algun dia per evitar situacions com aquesta. Que fos l’àrbitre qui parés el joc, ja que així pot ser s’evitaria la picaresca de qui vol passar temps, o de qui actua anti – esportivament, davant d’un contrari en la gespa.

Al final, moments en que el Livorno ha buscat amb poca convicció l’empat, un Espanyol que s’ha defensat bé, i més de mitja eliminatòria en la butxaca. La setmana que ve, la tornada. De moment continua invicte a Europa.

FITXA TÈCNICA
AS Livorno Calcio: Amelía, Grandoni, Kuffour, Galante, Morrone (Coppola 72’), Pasquale, Filippini, Passoni, Cesar (Paulinho 60’), Fiore (Pfretzel 77’), Lucarelli.

RCD Espanyol: Gorka (7), Velasco (5), Jarque (9), Lacruz(6), Chica (7), Ito (8), Costa (7), Rufete (9), (Moha 9) (Riera, 59’) (5), Coro (8)(Moisés 87’) sc., Pandiani (8) (Luís García 76’) (6)


Gols: 0-1 Pandini , 0-2 Moha, 1-2 Galante

Àrbitre; Stephane Lannoy (francès). Ha ensenyat targetes grogues als jugadors següents;
Galante, per part local, i a Costa , Chica i Rufete per part visitant.

Incidències; Estadi Armando Picci de Livorno. Partit corresponent als setzens de final (anada) de la Copa de la UEFA, disputat a porta tancada, amb l’excepció dels seguidors pericos que han viatjat a Livorno i que han estat allotjats a la llotja. Avui, el Livorno complia noranta dos anys des de la seva fundació. L’Espanyol ha jugat amb la seva tercera samarreta de color verd.





La figura de l’encontre; Daniel Jarque. Gran partit del central perico que ha amargat la nit a Lucarelli. Molt segur en tot moment, Jarque ha tornat a la seva millor versió. Com tot l’equip perico, avui hem tornat a veure el Jarque expeditiu, sobri i tot un segur en la reraguarda blanc i blava.

foto d'arxiu; josep maria

foto: Rcd espanyol.com


BAYER LEVERKUSEN3BLACBURN ROWERS 2
HAPPOEL TEL- AVIV2RANGERS FC.1
AS LIVORNO CALCIO1RCD ESPANYOL2
FENERBAHÇE3AZ KAALMAR3
WERDER BREMEN3 AJAX AMSTERDAM0
CSKA MOSKVA0MACABBI HAIFFA0
AEK ATENAS 0 PSG2
BENFICA 1 DINAMO BUCURESTI0
SHACKTAR1NANCY1
GIRONDINS BURDEAUX0OSASUNA0
STEAUA B. 0SEVILLA FC. 2
SPARTAK MOSKVA1R.C.CELTA DE VIGO1
ZULTE WAREGEEM 1NEWCASTLE3
BRAGA 1PARMA0
LENS 3PANATHINAIKOS1
FEYERNOORD. (ELIMINAT PER SANCIÓ) /TOTTENHAM (CLASSIFICAT)/

dimecres, 14 de febrer del 2007

TORNA LA UEFA: LIVORNO-ESPANYOL







L’Associazione Sportiva Livorno Calcio S.r.L., que és la denominació oficial del proper rival del RCD Espanyol en la Copa de la UEFA, va ser fundat el 14 de febrer de 1915. El seu primer president va ser Arrigo Galeotti, i juga actualment els seus partits en l’estadi Armando Picci de Livorno, amb cabuda per 19238 espectadors, malgrat que en partits europeus minva fins 14.752.

El Livorno Calcio es un conjunt molt poc guardonat en la seva llarga història. Sols en dues ocasions es van pogué proclamar sots campions, concretament els anys 1920 i el 1942-43.

De seguida que es va fundar, va veure la seva activitat interrompuda per la I Guerra Mundial, un cop Itàlia hi va prendre part. El 1919-20 com hem dit va perdre l’escudetto davant l’Inter de Milà, quedant en segon lloc. L’any 1928 puja a la Serie A, després de militar en la B, però escassament dura unes temporades que torna a descendir, i durant els anys trenta es un equip “ascensor” combinant ascensos i descensos.

La dècada dels quaranta la comença amb dos temporades a la Serie A, i arribant a ser sots campió (1942-43), però un cop més, la tragèdia de la guerra, que afecta ja directament el territori italià, atura la competició.
Acabada aquesta, el Livorno obté un meritori setè lloc, en la represa de la competició, però un parell de temporades més, i torna a perdre la categoria (1949). Arriben els anys de crisi, que el portaran fins a la Serie C (1952) fins 1963-64 amb una ascens i descens entre mig.
Fins 1972 continuarà a la Serie C, fins que amb la creació de la Serie C1 i C2, alternarà durant molts anys en el pou d’aquestes categories, fins que l’any 2002 obté l’ascens a la categoria de plata del futbol italià, la Serie B.

2004 serà un gran any per l’entitat , ja que tornarà després de moltes dècades al primer pla del futbol italià.
La passada temporada, després de haver sigut revocades per els tribunals les classificacions, el Livorno va acabar en sisena posició en la classificació oficial.

La plantilla es composa per els següents jugadors:

PORTERS
1 Marco Amelia (1982),
23 Emanuele Manitta (1977),
Nicolo Casini (1985)

DEFENSES
2 Stefano Fanucci(1979)
6 Fabio Galante(1973)
7 Marc Pfertzel (1981, FRA)
14 Samuel Kuffour(1976, GHA)
18 Rahman Rezaei(1975, IRN),
26 Giovanni Pasquale (1982)
32 Simone Pavan (1974)
69 David Balleri (1969)
77 Alexander Grandoni(1977)
Dario Knezevic (1982)


MIGCAMPISTES
3 Antonio Filippini(1973)
4 Stefano Morrone(1978)
8 Vidigal (1973, POR)
19 Stefano Fiore(1975)
22 Rodríguez Aparecido, César (1974, BRA)
24 Carmine Coppola(1979)
28 Dario Passoni(1974)
Nicola Iannotti(1984)
Martin Bergvold(1984)

DAVANTERS
99 Cristiano Lucarelli (1975)
21 “Paulinho” Paulo Sergio Betanin. (1986)

ENTRENADOR: Daniele Arrigoni
Precisament el tècnic italià va ser cessat per Aldo Spinelli, president del Livorno, després de la desfeta al camp del Atalanta, però al dia següent es va veure en l’obligació de tornar-lo a refrenar en el càrrec.



Des de la jornada 13, ( 19-11-06, Livorno 3 Parma 0), el Livorno no guanya en partit de lliga, fet que l’ha conduït fins la catorzena plaça de la classificació amb 23 punts en 22 partits jugats, 5 partits guanyats, 8 d’empatats, i 9 de perduts amb un balanç golejador de 22 a favor i 34 en contra. Empat a dos amb el Regina a domicili, derrota a casa davant el Chievo 0-2, derrota contundent a Palermo 3-0, empat amb la Lazio 1-1, derrota a domicili 4-1 davant la Sampdoria, empat a un amb el Torino, derrota contundent a domicili davant l’Atalanta , empat a un davant la Roma i derrota al camp de la Fiore per 2-1.
El partit de la jornada 21, davant el Cagliari va ser suspès com la resta del campionat per els incidents lamentables del Catania-Palermo.
En l’última jornada el Livorno va perdre davant el Milan, per 2-1 amb gol de Lucarelli que es el referent ofensiu d’aquest equip.

En competició europea, va quedar tercer en la lligueta de la fase de grups, darrere del Glasgow, i del Maccabbi Haifa. En la primera eliminatòria va deixar fora per doble victòr
ia 2-0, i 1-0 al Pasching austriac.






Per part blanc i blava, l'expedició es ja a Livorno, i tot sembla ser ja que tot i l'últim intent de la directiva local per que el partit es pugui disputar a porta oberta, es disputarà a porta tancada com estava previst des de la setmana passada.
Ernesto Valverde se'n ha emportat a Itàlia els següents jugadors: Kameni, Gorka, Jarque, Torrejón, Chica, David García, Ito, Moisés, Costa, Rufete, Riera, Coro, Moha, Pandiani, Luis García, Lacruz, Velasco i Julián . Tant Tamudo com Ivan de la Peña s'han quedat a Barcelona. La alineació més probable es tota una incognita, degut a les baixes, alguns jugadors tocats, i les rotacions que s'espera que Ernesto Valverde faci per l'ocasió.


foto: web oficial del AS Livorno Calcio.

dimarts, 13 de febrer del 2007

AGENDA FUTBOL BASE I FEMENINS

AGENDA FUTBOL BASE SETMANAL

Dimecres 14 de febrer
FC Girona – Espanyol B (Amistós) Montilibi (Girona, 17.30 h.)
2-1

CE Europa – Femení Base A (Aplaçat diumenge passat per compromisos amb la selecció catalana Sub -14 femenina). Camp Mpal. de l’Àliga, (19:00 h.) 2-0


DISSABTE 17 DE FEBRER

Sadrià

Cadet A – FC Girona 12:00 h.
Infantil B –AEC Manlleu 16:00 h.
Aleví A – UE Lleida 14:30 h.
Benjamí A – EC Granollers 15:30 h.
Benjamí B – CE Lliçà de Munt 16:45 h.

Desplaçaments

EF Tarrega CE – Infantil A (Mpal. La Plana, Tàrrega) 16:45 h.
Sant Feliu de Guixols –Aleví B (Mpal. Josep Suñer, St. Feliu G.) 9:30 h.
CD Carmelo – Pre Benjamí A. (Mpal. Carmel, Barcelona) 10:15 h.
Reus 2000 – Cadet Femení (Estadi Mpal. Reus, annex 2) 12:00 h.
Cerdanyola del Vallès – Femení Base B (Mpal de la Bòbila, Cerdanyola ) 10:00 h.


DIUMENGE 18 DE FEBRER

Sadrià

Juvenil A – UE Sant Andreu 12:00 h.
Femení A – Real Sociedad 11:30h.
Femení Base A – Vilanova i la Geltrú. 9:30 h.

Desplaçaments

UE Lleida – RCD Espanyol B (Camp d’Esports, Lleida) 17:00 h.
AE. Josep Maria Gené – Juvenil B (Mpal. Can Fatjo, Rubí) 17:30 h.
CE Europa – Cadet B (Mpal. Nou Sardenya de Gracia, Barcelona) 16:45 h.
CD Blanes – Benjamí C (Mpal. Blanes nº1) 11:00 h.
CD Manacor – Femení B (Mpal. Na Capellera, Mallorca) 12:00 h.

CLASSIFICACIONS FUTBOL BASE

CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA GRUP 3er.

CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 L'ESTARTIT 17 40 12 4 153 10
2 GIRONA 17 36 11 3 3 45 22
3 RCD ESPANYOL B 17 33 10 3 4 50 23
4 SANT GABRIEL 17 33 10 3 4 35 24
5 SOLEDAD 17 29 9 2 6 39 25
6 FC BARCELONA B 17 26 8 2 7 28 29
7 LLEIDA 17 26 8 2 7 26 33
8 TORTOSA-EBRE 17 24 7 3 7 38 32
9 LLERS 17 23 7 2 8 27 38
10 EUROPA 17 21 6 3 8 30 32
11 COLLERENSE 17 19 5 4 8 38 34
12 BREDA 17 18 5 3 9 29 45
13 MANACOR 17 4 0 4 13 16 61
14 PARDINYES 17 4 0 4 13 19 65


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL GRUP 7è




CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 FC BARCELONA B 20 42 13 3 4 32 16
2 RCD ESPANYOL B 19 37 11 4 4 46 28
3 GIMNÀSTIC 20 36 11 3 6 39 24
4 CE EUROPA 20 35 10 5 5 37 26
5 GRANOLLERS 20 33 10 3 7 40 33
6 LLEIDA 20 32 8 8 4 23 22
7 TERRASSA 20 31 9 4 7 27 27
8 AT. GRAMANET 20 30 8 6 6 30 21
9 MERCANTIL 20 30 8 6 6 30 26
10 CASTELLDEFELS 20 27 6 9 5 28 30
11 CORNELLÀ B 20 26 7 5 8 30 28
12 SANT ANDREU B 19 23 6 5 8 29 34
13 DAMM B 20 24 6 6 8 20 24
14 BADALONA B 20 23 5 8 7 23 24
15 MANRESA 20 22 6 4 10 29 37
16 EF PRAT BLAUGRANA 20 18 4 6 10 16 35
17 JÀBAC CA'N JOFRESA 20 16 4 4 12 20 33
18 JOSEP MARIA GENÉ 20 6 1 3 16 20 51


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET


CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 RCD. ESPANYOL 18 51 17 0 1 75 12
2 FC BARCELONA 17 51 17 0 0 69 12
3 DAMM 18 35 10 5 3 32 21
4 GRAMANET 18 33 10 3 5 30 13
5 L'HOSPITALET 18 32 10 2 6 24 23
6 CORNELLÀ 17 29 8 5 4 23 18
7 TERRASSA 18 29 9 2 7 31 28
8 GIRONA 18 26 7 5 6 26 29
9 BARRI S.CREUS 18 23 7 2 9 18 27
10 BADALONA 18 22 7 1 10 21 36
11 SANT ANDREU 18 19 6 1 11 24 33
12 UE LLEIDA 18 16 4 4 10 21 33
13FE FIGUERES 18 15 4 3 11 24 41
14 EF OSONA 18 15 4 3 11 13 32
15 JÀBAC CAN JOFRESA 18 11 3 2 13 15 42
16 CUBELLES 18 2 0 2 16 11 57


CLASSIFICACIÓ PREFERENT CADET GRUP 2ón


CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 RCD ESPANYOL B 17 45 14 3 0 66 14
2 FP SANCHEZ LLIBRE 17 38 12 2 3 36 17
3 EUROPA 18 33 10 3 5 54 22
4 MATARÓ 18 27 8 3 7 28 28
5 DAMM B 18 27 7 6 5 35 37
6 PB ANGUERA 18 27 8 3 7 25 34
7 MANRESA 18 26 7 5 6 24 19
8 GIRONA B 18 26 7 5 6 24 19
9 GRAMANET B 18 25 6 7 5 32 26
10 SANT GABRIEL 16 25 8 1 7 32 31
11 GRANOLLERS 18 25 6 7 5 31 33
12 MASNOU 16 18 4 6 6 17 22
13 GIM. MANRESA 18 14 2 8 8 17 36
14 EF OSONA B 18 14 4 2 12 22 47
15 SANT ANDREU B 18 13 3 4 11 16 36
16 EF GARROTXA 18 6 1 3 14 22 56


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR INFANTIL


CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 FC BARCELONA 18 54 18 0 0 73 3
2 RCD ESPANYOL 17 48 16 0 1 57 5
3 DAMM 18 37 11 4 3 38 16
4 GIRONA 18 31 10 1 7 28 17
5 EUROPA 18 29 8 5 5 16 13
6 JÀBAC CA'N JOFRESA 18 27 8 3 7 27 31
7 MATARÓ 18 25 7 4 7 16 22
8 CORNELLÀ 17 24 7 3 7 21 26
9 NÀSTIC 18 23 7 2 9 22 38
10 GRAMANET 18 19 5 4 9 23 28
11 BADALONA 18 19 5 4 9 21 32
12 GRANOLLERS 18 18 5 3 10 16 30
13 FE. FIGUERES 18 16 3 7 8 15 37
14 MANRESA 18 14 3 5 10 22 43
15 EF TÀRREGA 18 11 3 2 13 10 35
16 SANT GABRIEL 18 9 2 3 13 14 43


CLASSIFICACIÓ INFANTIL PREFERENT GRUP 2ón



CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 RCD ESPANYOL B 18 52 17 1 0 52 8
2 L'HOSPITALET 18 42 13 3 2 33 13
3 RIUPRIMER 18 37 11 4 3 47 33
4 BLANES 18 30 8 6 4 23 17
5 PREMIÀ 18 28 9 1 8 36 29
6 CORNELLÀ C 18 27 8 3 7 27 16
7 EF GARROTXA 18 26 7 5 6 26 28
8 VILASSAR DE MAR 18 25 7 4 7 18 17
9 GRANOLLERS B 18 24 7 3 8 34 29
10 MANLLEU 18 24 6 6 6 22 27
11 TERRASSA B 18 23 5 8 5 18 19
12 AT BISBALENC 18 18 5 3 10 18 30
13 FP EUROPA 18 16 4 4 10 22 35
14 G. MERCANTIL B 18 14 4 2 12 22 41
15 JÚPITER 18 9 2 3 13 19 43
16 BARRI SANTES CREUS B 18 7 1 4 13 7 39


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR ALEVÍ


CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 FC BARCELONA 18 52 17 1 0 94 11
2 RCD ESPANYOL 18 49 16 1 1 81 7
3 CORNELLÀ 18 39 12 3 3 38 20
4 GRAMANET 18 30 9 3 6 30 19
5 EUROPA 18 25 7 4 7 29 26
6 NÀSTIC 18 25 7 4 7 24 32
7 GIMNÀSTIC MANRESA 18 24 6 6 6 19 20
8 LLEIDA 18 23 7 2 9 22 31
9 DAMM 18 22 6 4 8 32 25
10 L'HOSPITALET 18 22 6 4 8 11 17
11 SANT ANDREU 18 21 5 6 7 16 21
12 GRANOLLERS 18 19 4 7 7 26 34
13 CAN'RULL R.T. 18 16 4 4 10 13 40
14 RIUPRIMER 18 16 4 4 10 15 47
15 EF VALLS 18 16 5 1 12 13 58
16 MOLLERUSSA 18 5 1 2 15 10 65


CLASSIFICACIÓ PREFERENT ALEVÍ GRUP 2ón


CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PP GF GC
1 MANRESA 18 44 14 2 2 52 10
2 MERCANTIL 18 41 13 2 3 54 20
3 GRANOLLERS B 18 40 13 1 4 46 17
4 GIRONA 18 39 12 3 3 42 16
5 RCD ESPANYOL B 18 38 12 2 4 53 24
6 TERRASSA 18 35 10 5 3 35 15
7 MATARÓ 18 35 11 2 5 42 24
8 FE FIGUERES 18 26 8 2 8 32 29
9 E F SANT FELIU GUIXOLS 17 22 7 1 9 26 68
10 GIRONÉS 18 21 6 3 9 30 44
11 FP SÁNCHEZ LLIBRE B 18 19 5 4 9 24 29
12 RUBÍ 18 14 4 2 12 15 49
13 ESCOLA PIA OLOT 18 13 4 1 13 21 44
14 FARNERS 17 10 3 1 13 14 42
15 PB COLLBLANC SANTS 18 7 1 4 13 5 31
16 SANT GABRIEL B 18 7 2 1 15 18 47



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M