dissabte, 9 d’agost del 2008

TORNEN A GUANYAR !!!

UN FEMENÍ MOLT SUPERIOR A L'ESTARTIT (3-0) S'ADJUDICA EL TORNEIG DELS HISTORICS (1a. EDICIÓ FEMENINA). EL FILIAL ESPANYOLISTA NO POT AMB L'At. MINEIRO I CAU 1-2 A LA FINAL DE LA "TALENTS CUP".

OS BELENENSES: 0 - RCD ESPANYOL: 2


Feia des del 16 de Març d’enguany, jornada en la que el RCD Espanyol es va imposar a l’Olímpic al Real Mallorca, que el conjunt blanc i blau no derrotava a un conjunt de primera divisió, (les dues primeres victòries de pretemporada han estat amb rivals d'inferior categoria), fins aquesta tarda al Barri de Belen a Lisboa, davant un equip que va acabar vuitè a la competició portuguesa, malgrat sigui de nivell inferior a l’espanyola.

Primer temps amb joc més dolent que a Coimbra...
Amb uns primers quaranta cinc minuts sense cap ocasió clara de perill, amb un 4-3-3 en la que els homes més avançats no han gaudit ni tan sols de jugades de perill, tret d’un llançament de lliure directe de Luis, que ha sortit fora passejant-se per l’àrea la seva centrada.

El partit ha començat força malament: Una badada defensiva deixava sol a Marcelo que a plaer rematava dins l’àrea i Kameni salvava el que semblava primer gol de l’encontre. La jugada continua i posteriorment, el camerunès rebutja de punys fora de l’àrea amb la consegüent perillosa falta sobre la porteria perica que s’ha executat sense conseqüències.

Al minut 25, Gómez deixa en evidència a Jarque, però de nou, el xut del jugador local es aturat per Kameni ben situat.

El primer temps es consumia amb pèrdues de pilotes, imprecisions, fores de joc, faltes i més faltes, i absència d’ocasions clares de gol: Una xilena de Marcelo, a falta de quatre minuts per el descans és tot el que es pot destacar en un primer temps per oblidar.

Un altre Espanyol al segon temps
Menys Sergio Sánchez i Torrejón, Márquez ha canviat a la resta de jugadors, donant entrada als homes que ocupaven la banqueta. L’Espanyol ha sortit molt més incisiu, i cercant la porteria contraria, cosa que mai ha ocorregut en els primers quaranta cinc minuts.

Així, al minut set, una jugada individual protagonitzada per Raul Tamudo, ha acabat superant a Costa, ha xutat fort i la gran aturada del porter brasiler Julio Cesar, ha acabat a peus de Rufete que no s’ho ha pensat dos cops i ha enviat la pilota al fons de la porteria.

L’Espanyol cobrava avantatge i comença a jugar a futbol. Ha demostrat ser superior al conjunt portuguès. Ivan de la Peña ha donat una gran passada (de les dos que ha donat en 45 minuts) a Jonathan Soriano, que marca però el col·legiat estima que s’ha recolzat en el braç per controlar l’esfèrica abans de xutar.

La gran ocasió pels locals ha estat al minut 17,quan una pilota centrada per China ha estat rematada a plaer per Marcelo incomprensiblement fora.
No seria aquesta la darrera vegada que els portuguesos durien perill a l’àrea espanyolista ja que vuit minuts després, Jose Pedro des del vèrtex dret posa a prova a Cristian Ávarez que es llueix amb una gran intervenció enviant a còrner.

Tamudo, protagonistaUna centrada de Rufete per banda dreta sobre la mitja hora de joc del segon temps, dona de sí l’acció del defensor Gabriel que per evitar el remat del capità espanyolista, rebutja amb la ma la pilota. Tot i la dificultat de la jugada, el jutge auxiliar ho ha vist clar, i l’àrbitre ha assenyalat la pena màxima que ha llençat Raul Tamudo sobre l’esquerra del porter. Aquest, li ha endevinat la intenció, i ha aturat el màxim càstig.

Quan es perdona es sol pagar, i poc li ha faltat a Os Belenenses fer-ho després que una centrada per l’esquerra a la que no ha pogut arribar Cristian Álvarez, s’ha passejat per tota l’àrea petita sense que cap dels dos davanters portuguesos hagin pogut connectar amb la pilota.

A deu minuts del final, Paulo aconsegueix marcar en clar fora de joc. A la següent jugada, sense solució de continuïtat, Raul Tamudo (recolzant-se lleugerament amb la punta dels dits) desvia lo just la pilota davant la sortida temerària del porter local, i li guanya la posició al defensor lrematant al fons de la porteria.

Aquí ha quedat sentenciat el matx, i tot i les protestes del porter Julio Cesar que ha vist la cartolina groga, el gol ha pujat al marcador. Només una triangulació en l’afegit amb un tret de Maycon que ha sortit fora, ha estat la reacció dels portuguesos per aconseguir el gol de l’honor i maquillar el resultat.

Triomf davant un primera després de cinc mesos, però “Tintín” Márquez haurà de continuar treballant amb els seus homes, ja que encara es molt lluny l’equip de donar la millor imatge i d’estar preparat per el repte del campionat nacional de lliga. A Holanda, haurà de començar a decidir-se per un equip ja més o menys titular. Fins avui, tots han jugat per igual. Queda molt per millorar encara, malgrat el triomf.

Fitxa Tècnica:

Os Belenenses: Julio Cesar, Cándido Costa, China, Rodrigo Arroz, Garciano, Gabriel Gómez, Mano, José Pedro, Marcelo, Silas i Roncatto.
En el segon temps, Joa Paulo per Roncatto (46’). En el minut 76, Mano, Cándido i Marcelo, han deixat el seu lloc a Vinicius, Junior Negao, i Baiano. En el 87, Mateus, Maikon i Vanderlei han sortit en lloc de Carciano, José Pedro, i Rodrigo. Alicio (m. 89) en lloc de Gómez.


RCD Espanyol: Kameni; Sergio Sánchez, Jarque, Torrejón, Beranger; Oscar Sielva, Roman, Ángel: Luis, Valdo i Callejón.
A la segona part: Cristian; Sergio Sánchez, Lacruz, Torrejón, Didac; Moisés, De la Peña, Julián, Rufete: Jonathan i Tamudo.
Al minut 65, Chica per Sergio Sánchez.


Àrbitre: Lucilio Baptista, portuguès. Ha mostrat cartolina groga a Kameni, 1’, a Chica, 77’, i a Julio Cesar per part local, 75’.

Gols: 0-1 Rufete, m. 52; 0-2: Tamudo, m 80.

Incidències: Estadio do Restelo, Lisboa. Segon matx de la mini gira del RCD Espanyol a Portugal. Poc públic, però molt més que a Coimbra. Ambient ventós. L'Espanyol ha lluit la segona equipació mentre que els locals del Os Belenenses, han portat cadascuna de les dues samarretes oficials en cada temps.


INTENSA JORNADA, LA D'AVUI

Luis García, continua estant en primer pla de l'actualitat espanyolista



Os Belenenses- RCD Espanyol.

Mentre, el primer equip continuarà la seva posada a punt per la nova temporada, enfrontant-se a Os Belenenses a Lisboa aquesta tarda a les 18:00 hores.

Amb el temes de rerefons de Luis García (qui cada dia que passa sembla més lluny del Benfica, qui es nega a pujar l’oferta per l’asturià) i la “tornada en cos i ànima" d’un Riera que declara sentir-se de nou a gust al seu equip, oferint fins ara un bon rendiment en els encontres disputats, els de Márquez miraran d’oferir una millor imatge de la que van donar en el seu darrer encontre a Coimbra.

Final del Torneig "Talents Cup".

Foto d'arxiu.


L’Espanyol B, disputarà la final del prestigiós torneig “Talents Cup” d’equips filials que es disputa a Wormerveer (Holanda) davant el guanyador de la lligueta de l’altre grup, l’Atletico Mineiro que va derrotar per 4-1 al Bayer Leverkusen en el primer encontre, i va empatar a dos davant l’Ajax.

El partit es disputarà a les 16:00 hores, i abans Leverkusen i Ajax s’enfronten per la cinquena plaça, mentre que AZ Alkmaar i Xile-Sub20, buscaran el triomf per la tercera plaça en la final de consolació.



Torneigs dels Historics.

Diego Morata, encapçala el nou projecte 08/09 del femení perico.


El Femení del RCD Espanyol disputarà aquesta tarda a les cinc hores ? (el cartell oficial diu a les 16.00) el Torneig dels Històrics, que per primer cop i gràcies a la Secretària General de l’Esport, Anna Pruna, es durà a terme enguany en categoria femenina, entre els dos clubs catalans que fins fa poc hi havia a la superlliga femenina.

L’Espanyol amb Veronica Bouquete, Silvia Meseguer i Joana Montouto com a novetats respecte de la temporada passada, i amb Diego Morata com a màxim responsable tècnic de l’equip es veurà les cares amb UE L’Estartit, primer rival també a la competició de Superlliga, ja que el capriciós sorteig ha tornat a donar idèntic aparellament. Abans del començament de la Superlliga podria tornar-se a produir aquest duel, si tant Espanyol com L’Estartit es desfan de Levante Les Planes i Barcelona, respectivament, a semifinals de la Copa Catalunya.

El conjunt gironí s’ha reforçat amb diferents jugadores: Anna Núria Rios, (ex jugadora del RCD Espanyol B), Gemma Quer (jugadora de 22 anys ja amb experiència com a ex del FC Barcelona a Superlliga i del Banyoles en la darrera temporada), Anna Fábregas (portera del CD Banyoles), Míriam Dominguez (Jugadora de 18 anys fitxada del Oviedo Moderno Universidad), i per últim, Sara González, migcampista de 19 anys fitxada de Pontevedra).


Juvenils.
Els juvenils (A i B) disputen torneigs en terres catalanes: El conjunt entrenat enguany per Ramon Guerrero després de ser setè al torneig disputat a Alemanya l’anterior cap de setmana amb rivals de molt nivell, disputarà dos encontres (avui al Prat i demà a Tona), mentre que el Juvenil B inicia la pretemporada amb un torneig triangular a Sant Hilari de Sacalm.

divendres, 8 d’agost del 2008

S'HAGUÉS POGUT GUANYAR: (1-1)

L'ESPANYOL B, CLASSIFICAT PER LA FINAL DE LA TALENTS CUP A HOLANDA, EN EMPATAR A UN (PEDRAZA) AMB EL AZ ALKMAAR. EL RIVAL DEL DISSABTE SERÀ AT. MINEIRO QUE TAMBÉ VA ASSOLIR EL PASSAPORT PER LA FINAL EN EMPATAR A DOS DAVANT AJAX




ACADEMICA COIMBRA: 1 - RCD ESPANYOL: 1
El RCD Espanyol ha empatat a un gol en el primer dels dos amistosos que realitzarà en terres portugueses, després de neutralitzar la ràpida avantatge de l’equip de l’Academica de Coimbra, gràcies a un gol de rebot de Callejón en els minuts previs al descans, en un dolent i avorrit encontre.



L’Academica sorprèn a la defensa espanyolista
Bartolomé Márquez ha disposat una defensa de quatre formada per Chica i Beranger en bandes i formant l’eix Jarque i Sergio Sánchez. Oscar Sielva en el pivot junt amb De la Peña i Roman com a triangle del mig del camp, mentre que Callejón per l’esquerra i Luis per la dreta acompanyaven a Raul Tamudo en punta d’atac. Kameni tornava a estar sota pals. Márquez alineava un onze sense jugadors específics de banda en l’atac.

La primera jugada de perill, amb badada de la defensa espanyolista inclosa, ha estat el primer gol del partit favorable als portuguesos: Pilota mal rebutjada en la banda esquerra al centre, Jarque no pot rebutjar de cap i el forat que deixa en l’eix de la reraguarda no ha estat ben cobert i ha permés a Sougou rematar a porta davant un Kameni que ni tan sols ha pogut reaccionar.

A punt ha estat l’Academica de fer el segon, quan Sougou ha xutat creuat tot sol, i sembla que Kameni ha tocat lleugerament l’esfèrica evitant el gol, extrem aquest que el col•legiat no ha considerat, assenyalant fora de porta.


Joc tediós
En diverses fases del partit, el joc ensopit avorria al personal. L’Espanyol no tenia el control del partit; sí la possessió, però totalment fictícia, ja que era incapaç de fer arribar pilotes als homes més avançats i concretament a Tamudo que ha passat totalment inadvertit durant massa estona.

A més, les imprecisions continues, amb pèrdues de pilotes, feien perdre la paciència a “Tíntin” Márquez, que veia com els seus homes més determinants eren incapaços de donar sentit a la circulació de la pilota; Ivan de la Peña ha llençat fins a vuit passis en profunditat i menys un, que ha anat a banda dreta als peus de Luis, la resta, tots al rival o en lloc.

Encara hi hauria una tercera ocasió pels locals, quan el centre d’Edson és rematat de cap per Lito, fora.

Donen senyals de vida
Luis García, mitjançant un lliure directe que buscava l’escaire esquerra de la porteria defensada per Peskovic, és a punt de sorprendre al meta portuguès que treu en una bona intervenció. Més de mitja hora havia necessitat l’Espanyol per xutar a porta, i a pilota parada.

La segona ocasió perica ha nascut dels peus de Roman, que cedeix a Tamudo qui centra i Luis per molt poc no arriba a pogué rematar la bola.

L’empat
Servei de cantonada als 41 i escaig del primer temps: La pilota surt refusada i fora de l’àrea, Oscar Sielva en la frontal, connecta una bona volea que fa impacte en el cap de Callejón, que desvia lleugerament la pilota batent al meta local.

L’Espanyol hauria pogut anar-se al vestidor amb avantatge si Raul Tamudo no hagués errat el que no està escrit després d’una bona centrada de Luis, prèvia passada en profunditat de Roman, i tot sol dins l’àrea petita remata malament malbaratant-se la millor ocasió espanyolista.


Canvis en el segon temps
Márquez mou la banqueta, i fa fins a vuit canvis, per acabar amb un onze totalment diferent al del primer temps.

El joc ha estat molt més mogut, sobre tot en els darrers vint-i-cinc minuts del partit. El primer quart ha estat molt pobre en quan a joc per part dels dos equips. Els portuguesos s’han emprat a fons, i al límit del reglament en més d’una ocasió, i els espanyolistes també en alguna jugada (Riera) s’ha passat de revolucions.

El col•legiat ha invalidat un gol local al minut 71, per clar fora de joc de l’autor del gol.

La jugada més clara de gol dels espanyolistes
Jonathan en jugada personal per la dreta ha superat al seu marcador i passada de la mort enrera a Valdo qui remata al centre del travesser.

Eren minuts de domini perico, en els que els homes de Márquez han merescut el gol i endur-se el triomf però en els metres finals no hi hagut encert. Un contracop gairebé perfecte començat per Riera, el manacorí no el culmina al entretenir-se al moment de xutar.
El propi Riera (el més actiu de l’Espanyol en el segon temps), remata molt forçat en el segon pal, una centrada passada de Rufete per la dreta, a falta de vuit minuts pel final del matx.


L’Espanyol es bolca en els moments finals
Les dues ocasions de perill darreres del partit, també han estat jugades espanyolistes: Primer, Riera en jugada individual marxant-se del seus marcadors i buscant forat i el seu xut acaba a l’exterior de la xarxa, i posteriorment, en un servei de cantonada, gairebé directe, a càrrec de Julián, el meta portuguès treu com pot l’esfèrica davant un munt de jugadors.

Al final, empat injust, ja que els espanyolistes han fet mèrits en els darrers minuts de cada part per emportar-se l’encontre, molt travat, ensopit en moltes fases, i que és un partit més per posar-se a punt cara l’inici de la temporada. Dissabte, més...



Fitxa Tècnica:
Academica de Coimbra: Peskovic, Luis Nunes (Berger, m. 70), Cléber, Pedrinho (André Fontes, m. 77), Orlando (Eder, m. 70), Edson, Pavlovic (Carlos Aguiar, m. 46), Tiero (Madej, m.62), Nuno Piloto, Lito (Miguel Pedro, m. 62), i Sougou (Gonçalo, m. 70)


RCD Espanyol: Kameni, Chica, Jarque, Sergio Sánchez, Beranger; Oscar Sielva, Roman, De la Peña; Luis García, Callejón i Tamudo.
Segon temps: Javi Ruiz; Chica, Lacruz, Sergio Sánchez, Didac Vila; Julián, Ángel, Valdo; Rufete, Riera i Tamudo.
Al minut 61: Torrejón i Jonathan en el lloc de Sergio Sánchez i Tamudo.

Àrbitre: Olegario Benquerença. Ha amonestat a Clèber (m. 42’) i a Riera per part espanyolista (m. 86)

Gols: 1-0:Sougou, m.5 ; 1-1: Callejón, m. 41.

Incidències: Estadio Ciudade de Coimbra. Portugal. Primer partit de la mini gira portuguesa del RCD Espanyol. Poc públic.

dimecres, 6 d’agost del 2008

AGENDA

Triomf del RCD Espanyol B (2-1) davant el combinat Sub-20 de Xile.

AGENDA FUTBOL BASE

DATA EQUIP RIVAL CAMP / PARTIT HORA
6-AG

Espanyol B

Selecció Sub-20 Xile Wormerweer (HOL) Torneig Talents Cup 19:00*
8-AG

Espanyol B

AZ Alkmar "B"

Torneig Talents Cup 14:00
9-AG

Juvenil A

AE Prat Mpal. Sagnier. Amistós 19:00
10-AG

Juvenil A

UE Tona Z. Esp. Tona. Amistós 18:00
10-AG

Juvenil B

CP Sant Cristobal / St. Hilari St. Hilari de Sacalm. Triangular. 18:00/ 19:00/ 20:00
9-AG Femení A UE L'Estartit Narcís Sala. Torneig Històrics femení. 16:00

* Resultats:
(Dimarts)

17:30 AZ Alkmar "B": 0 - Xile Sub-20: 1
19:30 Ajax: 0 -B. Leverkusen: 2

(Dimecres):

17:30 Bayer Leverkusen: 1 -At. Mineiro: 4
19:30 Xile Sub-20: 1 - RCD Espanyol "B":2

Fitxa Tècnica:


XILE SUB-20 :1 - RCD ESPANYOL "B":2

TALENTS CUP 2008, 2na Jornada.

Estadi Fortuna de Woormerveer, Holanda.

XILE (1): Fabián Cerda; Arce, Labrín, Romo; Barrientos, Aránguiz, Parot (70’ Saavedra), Sáez, Medel (41’ Sagredo); Vargas, Pizarro (60’ Llanos).

DT: Ivo Basay.

ESPANYOL (2): Isaac; Gotor, Cantero, Víctor Ruiz, Brachi, Javi Márquez, Baena, José Antonio "Canario", Iván Díaz (65’ Pedraza), Matamala (43’ Yago), Luismi (70’ Javi López).

DT: Josep Clotet.

GOLS: 0-1, 17’ Eduardo Vargas; 1-1, 42’ Brachi; 2-1, 77’ Marc Pedraza.

EXPULSAT: 50’ Brachi (Esp), per joc dur.

Fonts de les dades: Asociación N. de F. Profesional de Chile i web Talents Cup.


ENTREVISTA: DANIEL FARRERONS

Reprenem les entrevistes a membres de penyes i socis del RCD Espanyol, i en aquesta ocasió us presento a Daniel Farrerons, President de la Penya Espanyolista de Sitges.

Dani, és junt amb l'altre Dani (Bosch) de la GPE Manigua, els més joves presidents de penyes pericos i vàrem creure convenient cursar la seva opinió d'un seg
uit d’assumptes de l’actualitat blanc i blava. L’entrevista està realitztada fa unes setmanes i per motius obvis de vacances, ha quedat posposada fins ara i com totes, s’ha fet

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”



En primer lloc, esteu a prop de complir el primer quart de segle des de que es va fundar la Penya Espanyolista de Sitges. Pots fer una breu historia de la penya per que la coneguin la resta de pericos d’altres comarques.
  • La Penya Espanyolista de Sitges com l’entitat que coneixem a dia d’avui, compleix enguany 24 anys. Tot i que abans, als anys cinquanta, va existir a Sitges l’anomenada “Peña Blanquiazul”.

    L’actual Penya es tracta d’una Penya bastant activa amb molts socis. A part de fer autobús per desplaçar-se cada partit que l’Espanyol juga com a local, es disposa d’un local que funciona com a bar obrint cada dia. La Penya també participa en molts actes socials a Sitges, el que contribueix a que l’Espanyol estigui present a la vida quotidiana sitgetana.

    El divendres dia 5 de setembre d’enguany celebrem el 24è aniversari amb un sopar on tots els que vulgueu venir hi sou convidats.




Jordi Tejedor ens deia que la Penya de Vilanova tenia molts socis, que hi havia molts pericos per aquelles contrades... Em dius que hi ha molts pericos per la “Blanca Subur”...


  • Com he dit anteriorment som una Penya molt nombrosa, amb més de mig miler de socis. Ara començarem una captació de socis perquè a Sitges hi ha un potencial “perico” molt gran. Jo crec que una de les causes és que a Sitges hi ha moltes famílies on tots els membres són espanyolistes continuant generació rera generació.

    També cal dir que a la Penya tenim molts socis de la població veïna de Sant Pere de Ribes, fet que ha motivat que en l’organigrama de la nova Junta Directiva actual hem creat la figura d’un vocal com a responsable de la relació amb Ribes.



El passat mes de març veu estrenar la pàgina web oficial de la penya:
http://www.penyaespanyolistasitges.com/ com a eina fonamental dins el mon actual, en el tema de comunicació. I a més va haver-hi un acte de presentació amb molt d’èxit, e inclòs va assistir-hi el president del RCD Espanyol. Deu costar molt a les penyes posar-se al dia en temes informàtics i tenir web pròpia?

  • La nova pàgina web és una eina des de la qual volem impulsar el nostre creixement. De fet, des del web tothom qui vulgui es pot fer soci només enviant un e-mail amb les seves dades i el seu compte per domiciliar el rebut anual (imprescindible a partir de l’any vinent).

    Estem molt contents no tant per la creació del web sinó perquè s’està actualitzant constantment. Hi ha un vocal que es dedica gairebé exclusivament al manteniment de la pàgina. Tot i que tenim diversos projectes per anar incrementant el contingut us convido a tots a que li doneu una ullada.

    L’acte de la presentació va reunir més de 120 persones amb l’assistència del President Dani Sánchez Llibre, l’ex jugador Fernando Molinos, el Conseller sr. Malet, en Jaume Martínez, en Xavi Andreu... va ser tot un èxit.



Ets un dels presidents més joves o el més jove (em pots corregir si vaig errat) actualment de les penyes del RCD Espanyol. La joventut al poder?. En canvi hi ha penyes on els presidents no poden marxar després de molt de temps en el càrrec, per que no hi ha gent que vulgui reemplaçar-los. Es demanar massa sacrifici al soci, la responsabilitat d’un càrrec en penyes?

  • Pel que m’han dit pot ser que sigui el President més jove, tot i que no ho sé del cert. La joventut al poder? Com a mínim la joventut s’ha d’anar incorporant en les Juntes Directives per prendre el relleu generacional, si no pot ser a curt termini, que sigui a mig termini.

    A la nostra Penya el relleu ha vingut forçat quan moltes de les persones que han portat la Penya durant 23 anys han plegat degut al justificat cansanci. Al quedar poques persones al capdavant de la Penya i ser impossible per ells tirar endavant la Junta, un grup de gent vam montar una Junta perquè no podíem permetre que morís una Penya tant antiga i amb tants socis com aquesta, i també perquè Sitges no podia quedar orfe d’un espanyolisme organitzat a la vila.

    Tot i la meva joventut haig de dir que a la Junta treballem en perfecta harmonia gent de menys de 30 anys fins a més de 70.


Que ens falta per assolir 35.000 socis? Es qüestió només esportiva?

  • La part esportiva afecta i molt. La part social i de màrqueting també. Per arribar a 35.000 socis han de funcionar bé les dues àrees i tenir un estadi de futbol.



Que pot significar per l’entitat en la teva opinió, el trasllat a Cornellà – Prat?


  • En primer lloc la immensa satisfacció per part de tots els socis de poder
    tornar a jugar en un estadi de futbol i a més de propietat. Serà màgic el moment de la inauguració.

    Jo, un cop vam enderrocar Sarrià i ens vam traslladar a la muntanya sempre vaig pensar que mai més tindríem un camp propi, i que si per desgràcia algun any fèiem una mala temporada i baixàvem a segona la feina seria nostra per pujar... i per sobreviure!

    Avui fent un balanç global i mirant enrere 10 anys, els meus temors gràcies a Déu no només no han succeït sinó que a part del camp tenim una Ciutat Esportiva i hem vist guanyar al nostre equip els mateixos títols que havíem aconseguit en els anteriors 100 anys!

    La inauguració de Cornellà significarà per mi una culminació d’una dècada que en un principi podia ser negra i que finalment ha acabat sent molt profitosa.

    A partir d’aquí Cornellà ha de servir per estabilitzar-nos i gaudir del futbol com a Club modest, o per créixer i donar un salt qualitatiu. Si creixem només espero que no sigui a canvi de perdre l’essència del nostre Club, el millor actiu que tenim, la Força d’un Sentiment.



Quin motiu pot justificar que l’equip només fes dotze punts en la segona volta quan havia meravellat a tots en la primera?

  • Cap motiu pot justificar aquests números amb l’equip que tenim i amb el futbol que ens va demostrar que podia fer l’equip només uns mesos abans. No sé el motiu i prefereixo no busca’l perquè crec que cap motiu pot justificar la segona volta. És un tema que espero que a qui li correspongui hagi pres bona nota perquè això no torni a succeir.



Confies en Tintín com home de la casa, o penses que té ja d’entrada el handicap d’haver sigut el segon de dos entrenadors que han sortit abans d’hora de Montjuïc?

  • Tintín pot haver après molt al costat de dos entrenadors que han aconseguit molt bons registres a l’Espanyol. No crec que hagi de ser cap handicap haver estat segon de dos entrenadors. Si Tintín és un home que val per entrenar un primera divisió el fet d’haver estat segon entrenador no crec que hagi de ser un handicap, encara el pot beneficiar.



Pedrera, però hem d’anar a fitxar un davanter centre al Real Madrid...


  • S’ha demostrat que la pedrera tot i que dona molts bons resultats tampoc és la gallina dels ous d’or... Lleves com la de la Intertoto no n’hi ha cada any. Jo sóc partidari de la pedrera, només cal fitxar si el nivell del fitxatge augmenta amb garanties el nivell del canterà que tinguem.

    He disfrutat molt aquest anys quan veia jugar l’Espanyol amb 7 canterans i només 1 ó 2 estrangers. Espero que la cantera segueixi donant els seus fruits i ho puguem seguir disfrutant durant molt de temps.



Molta gent tenim la impressió que en el RCDE no es sap vendre bé... Que els nostres millors jugadors (Capdevila, Urzaiz, Maxi, Gorka, Pandiani, etc. ) sempre els traspassem per quantitats ridícules amb comparació amb els preus reals de mercat, i llavors no tenim prou diners per fitxar res en condicions, ni tan sols per substituir als que s’han traspassat. (Ho hem vist aquesta temporada que ha finalitzat amb els dos traspassats que han estat substituïts per Lafuente i Ewerthon respectivament). Es un mal endèmic? Com s’ho fan els altres clubs per vendre bé, que nosaltres no sabem?

  • En els darrers anys sempre hem cedit massa ràpid en rebaixar les clàusules de rescissió, s’ha venut malament en molts casos.

    Ara que s’ha vist aquest problema i hem vist com venen altres clubs sense rebaixar clàusules (o amb mesura) com per exemple el Sevilla, crec que l’actitud està canviant al Club i ja no som les rebaixes. Prova d’això és que des de la impressionant final de Glasgow no ens han pres cap jugador, espero que sigui perquè el Club s’està plantant en les negociacions, que comencem a aplicar l’estil Del Nido.



Que creus que farà Dani: esgotarà el mandat o marxarà un cop s’acabi les obres de l’Estadi i l’Espanyol hi jugui ja definitivament?


  • Crec que marxarà perquè tot i els resultats del seu mandat han estat uns anys durs per ell a nivell de directiva, accionistes, etc... suposo que deu estar cansat. A més si ara marxa al tallar la cinta passarà a la història com el millor President de la història de l’Espanyol.


Creus que ara per ara hi ha algú que segons el teu parer, pugui agafar la presidència i tingui les màximes qualitats per presidir el Club, entre els noms que habitualment sonen a les hipotètiques travesses als mitjans de comunicació?

  • Ara ho veig complicat, no tant per capacitat sinó pel panorama accionarial. Haurem d’esperar a veure que vol fer el màxim accionista, espero que amb el nou patrimoni que té l’Espanyol no surtin els taurons... si això succeeix no descartaria que en Dani muntés una Junta de cohesió per evitar-ho!



Penses que el RCDE tal com diu el seu nom (Deportiu), podrà tornar a tenir seccions pròpies esportives, com en temps pretèrits?

  • No només ho penso sinó que ho espero. Un cop arribi Cornellà i tinguem una estabilitat econòmica m’agradaria que es recuperin seccions. La de futbol sala és una de les que hem faria especial il·lusió.




Com veus el panorama audio –visual envers l’Espanyol. Ha millorat, ha empitjorat o continua igual? Que en penses dels mitjans públics de televisió? I les privades, una d’elles, presidida per el màxim accionista del club?

  • Està clar que ha millorat, tot i que encara hi ha molt camí per millorar. El tracte dels mitjans públics era vergonyós i escandalós. Ara ha millorat però encara no s’ha assolit un cert rigor periodístic. S’ha de treballar per assolir que això arribi mica en mica.
    El que ja no veig normal, és que si no vol sapiguer res del Club intervingui en un procés electoral ara que comencem a aixecar el cap i a tenir patrimoni...

    D’aquest tema sempre acabo dient que si no s’hagués produït aquell malaurat accident on en Fernando va perdre la vida, ara entre en Dani i en Fernando podríem ser un Club molt potent.




El filial a Tercera Divisió. La Direcció Esportiva (Herrera i Valentín), li envien el mort dies abans de consumar-se el descens a Casanova. Que opines? Calia l’exigència de responsabilitats davant el cúmul de fitxatges fracassats, cessions a mitja temporada quan l’equip era en llocs de descens, etc.del/dels responsable/ s?

  • Caldria haver buscat solucions abans de que la situació comencés a ser tant crítica. I més tenint en compte que som un Club que ens alimentem de pedrera.


Com veus el futur del Club a curt termini. Seguirem patint les conseqüències del Credit Sindicat? Seguirem sota els efectes de la política esportiva “de guerra” que va avançar-nos el senyor Herrera?

  • A curt termini seguim patint el crèdit sindicat en el tema de la despesa en fitxatges. Espero que Herrera porti a terme una política esportiva amb una línia ben marcada, amb criteri, amb la qual podem aguantar bé fins assentar-nos a Cornellà. Després haurem de respirar i continuar en la mateixa línia però amb més recursos per fitxes de jugadors que marquin diferències.


    Per últim només vull donar les gràcies en nom de la Penya per l’entrevista a la vostra fantàstica pàgina web i convidar-vos a venir al sopar del 24è aniversari que es celebrarà a Sitges el 5 de setembre.



Moltes gràcies i serà un gran honor per a mi, estar-hi present.


MÁRQUEZ CONVOCA A 24 JUGADORS
PER LA GIRA PORTUGUESA

Bartolomé Márquez ha convocat a tots els disponibles per la gira portuguesa que el RCD Espanyol efectuarà fins diumenge i que l'enfrontarà a dos rivals de la màxima categoria portuguesa: Academica de Coimbra i Os Belenenses.
Els 24 convocats son els següents:
Kameni, Chica, Lacruz, Sergio Sánchez, Román, Valdo, De la Peña, Luis García, Riera, Beranger, Cristian Álvarez, Àngel, Callejón, Rufete, Torrejón, Coro, Jarque, Moisés, Tamudo, Jonathan Soriano, Javi Ruiz, Julián, Dídac i Sielva.

PRETEMPORADA 1r. EQUIP:

DATAHORA
RIVAL
ESTADI
RES
19/Jul19:00PERALADA CF MPAL. PERALADA0-5
25/Jul20:00 SWANSEA CITYMPA. PALAMÓS. 4rt. Torneig Int. Gamba4-0
2/Ago16:00MANCHESTER Utd.HOMENATJE A SOLSKJAER (OLD TRAFFORD)1-0
7/Ago21:00* ACADEMICA COIMBRAE. CIDADE DE COIMBRA (Gira P.)1-1
9/Ago18:00CF. OS BELENENSES E. DO RESTELO, LISBOA (Gira P.)0-2
13/Ago19:00FC VOLENDAMKRAS STADION. (Gira Hol).
15/Ago19:00WILLEM IIWILLEN II STADION (Gira H.).
17/Ago 19:00DE GRAAFSCHAPSTADION DE VIJVERBERG (Gira H.).
19/Ago20:00NIC NIMEGAMCDOS GOFFERSTADION (Gira H.).
24/Ago20:00UDINESE CALCIOESTADI OLÍMPIC. TORN. CIUTAT DE BARCELONA.

*Hora potuguesa.

dimarts, 5 d’agost del 2008

CB OLESA-ESPANYOL AFRONTARÀ LA NOVA
TEMPORADA AMB MOLTES NOVETATS

El Club Bàsquet Olesa-Espanyol ja fa uns dies que ha completat la seva plantilla per la temporada 2008/09 amb el fitxatge de la nord-americana Crystal Kelly, jugadora de 1.88m. i gairebé 22 anys que jugava a l’equip nord-americà de Sacramento Monarchs de la WNBA.

Aquesta jugadora ve en substitució de la també nord-americana Kasha Terry , que finalment els responsables tècnics de l’Olesa-Espanyol van desestimar la seva incorporació i no es va acabar d’executar el pre acord que la lligava amb el club català.

Les baixes: Només dos jugadores continuen
La plantilla d’enguany serà molt diferent de la temporada passada: La principal absència serà la de la nord-americana Le’Coe Willingham que després de ser la gran revelació de la competició malgrat la seva curta alçada per jugar de 5 fet que obligava a que jugués de 4 en molts cops, debut al seu poder rebotejador i anotador, ha estat fitxada pel potent Perfumerias Avenida de Salamanca que tornarà a ser junt a Ros Casares el gran favorit per fer-se amb el títol de la lliga femenina de bàsquet.

Altre gran absència serà la de Sandra Gallego, l’aler internacional que després d’una trajectòria sensacional va decidir abandonar la pràctica professional del bàsquet.

Però no queden aquí les absències importants, si no que la sèrbia Miljana Musovic tal com era previst va acabar la seva cessió per una temporada pel conjunt campió de lliga, Ros Casares. La croata Tina Lelas, pel seu baix rendiment i les continues lesions no va donar el que s’esperava pel seu historial.

Les noves
De les jugadores del primer planter només Olga Podkolvalnikova i Helena Boada han renovat per el conjunt català: La russa, amb l’absència de Le’Coe, tindrà que agafar encara més protagonista i convertir-se en el referent del joc interior d’Olesa-Espanyol, sent a més el sostre de l’equip amb els seus 195 i escaig centímetres d’alçada.

Acompanyarà a la russa per lluitar dins la pintura, la jove promesa del bàsquet letó, Aija Putnina de tan sols 20 anys i l’esmentada Crystal Kelly.

El joc exterior comptarà amb la presència dels nous fitxatges, Jael Freixenet Viejo, filla del mític jugador del RCD Espanyol de bàsquet i de Licor 43, Jordi Freixenet i germana del porter del juvenil espanyolista Pol Freixenet Viejo. La ex de Mann Filter que va assolir la permanència en el darrer encontre i amb carambola inclosa, tindrà com a companyea en la posició de 3, a la veterana Tracy Reid (ex Perfumerias).

En la posició d’escorta, la jove Anna Cruz que ha vingut del Jopisa Burgos descendit, i que ha estat internacional sub-20 amb Espanya, jugarà de 2 amb la sueca Linnea Lijestrand, que no va gaudir d’excessiu protagonisme a EBE Promociones Sta. Eulalia tenint davant a Silvia Morales. Amb tot, la sueca va disputar 600 minuts al llarg de la temporada.

Per acabar esmentarem que a la posició d’1, les dues bases de l’equip seran l’esmentada Helena Boada i Noemí Jordana, jugadora amb força experiència amb el seu ex equip, Ros Casares.

Completaran el planter, diverses jugadores de la pedrera olesana. La temporada passada tant Maria Bas, com Paula Tarrassón ja van gaudir d’alguns minuts.


EL PLANTER:
JUGADORAPROCEDÈNCIAALÇADANASCUDA NAC.POSICIÓ
HELENA BOADA XAIRÓOLESA-ESPANYOL

1,77m..

17/03/1987ESPBASE
NOEMÍ JORDANAROS CASARES

1,73m.

14/10/1980ESPBASE

TRYRA LINNEA LIJESTRAND

EBE PROMOCIONES

1,78m.

16/07/1980SUEESCORTA
ANNA CRUZ LEBRATOJOPISA BURGOS

1,75m.

27/10/1986ESPESCORTA
JAEL FREIXENET VIEJOMANN FILTER Z.

1,87m.

26/04/1988ESPALER
TRACY REID LASHAWNPERFUMERIAS AVENIDA

1,80m.

01/11/1976USAALER
CRISTAL KELLYSACRAMENTO MONARCHS

1,88m.

15/09/1986USAPIVOT
OLGA PODKOVALNILKOVAOLESA-ESPANYOL

1,95m.

28/09/1984RUSPIVOT
AIJNA PUTNINACOLORADO UNIV.

1,91m.

15/01/1988LETPIVOT
´


AIXÍ ES TROBA EL PLANTER DEL FILIAL A DIA D'AVUI

RCD ESPANYOL "B" 2008/09

ISAAC Becerra Alguacil

18/06/88 Continua

Álvaro Rodríguez "BRACHI"

06/01/86 Continua

GUILLEM Savall Perera

26/06/89 Continua

Javier CANTERO De la Puente

22/01/88 Continua

GERARD Rovira López

15/07/88 Continua

JAVI MÁRQUEZ Moreno

11/05/86 Continua

JUANJOsé Ciércoles Sagra

27/05/88 Continua

JAVI LÓPEZ Rodríguez

21/01/86 Continua

José Luis Plata Ruíz

19/07/89 Continua

ALBERT García Camps

24/01/88 Torna cessió UE Lleida

XAVI GARCÍA Calvo21/08/88 Torna Cessió UE Europa

Jorge GOTOR Blas

14/04/87 Fitxat Zaragoza B

IVAN DIAZ Ruiz

10/07/78 Fitxat C. Lorquí

YAGO Fernández Prieto

05/01/88 Fitxat Valencia B.

Roger Matamala Font03/04/88 Fitxat Gavà CF
LUIS MIguel Gracia Julián

18/07/83 Fitxat UE Lleida

RAUL Guerrero Martín22/12/89 Fitxat UE Castelldefels
Víctor Ibáñez Pascual 21/04/89 Juvenil A
VÍCTOR RUIZ Torre25/01/89 Juvenil A
DIDAC VILA Rosselló09/06/89 Juvenil A

DAVID López Silva

09/10/89 Juvenil A

José Raul BAENA Urdiales 02/03/89 Juvenil A
LUCAS Porcar Teixidó18/02/90 Juvenil A
José Mendez Monroy "CANARIO" 05/05/89 Juvenil A
CARLOS RUIZ Muñoz03/05/89 Juvenil A
ALEX Arias de Haro 13/06/89 Juvenil A
Guillem CREUS Pascal11/01/89 Juvenil A
.

.

MARXEN CEDITS

.

.

Francisco "KIKO" Casilla Cortés

02/10/86 Cedit al Cadiz CF.

Alberto "TITO" Ortiz Moreno

15/02/85 Cedit Legia Varsovia

JORDI GÓMEZ García-Penche

24/05/85 Cedit Swansea City

JUANMAnuel Hernández Sánchez

22/07/86 Cedit al Cadiz CF.

MARC PEDRAZA Sarto

06/02/87 Espanyol B. Pendent de Cessió

Llorenç "Sito" Riera Ortega

05/01/87 Cedit al Panthrakikos

David DE PABLOS Merino

01/04/86 Per confirmar cessió

OSCAR REYES Sánchez

12/03/88 Continua cedit R MAD.Cast.

ALEIX VIDAL Parreu (fitxat del Reus i cedit Damm juv. 07/08)

21/08/89 Cedit al Panthrakikos

.

.

ALTRES CASOS
..
JULIÁN López de Lerma Barrahona27/02/87 1r Equip, de moment.
David Batanero Puigbó 27/09/88 Entrena amb Espanyol B.
BAIXES
..
Albert SERRAN PoloBaixa. (Swansea City)
AnTONIo LAO DoñaNo renovat (Ud Gramanet)
DIDAC Navarro FernándezNo Renovat (Murcia B)
FRAN ERENCIA MorenoNo renovat (Murcia B)
Miquel PALANCA FernándezNo renovat (RMadrid Cast.)

HECTOR Simón Escudero

Baixa. ( Girona FC)

José ZAMORA Girona

Baixa. (R.Madrid Castilla)

RUBEN Canelada AmadorBaixa. (Fitxa per Ud.At. Gramanet)
BENJAmín Martínez MartínezFitxa per el Barça B, que el cedeix al Reus
FEDErico Bessone Luna Fitxa pell Swansea City
BRIAN Arqueros GonzálezBaixa. (?)
FRANCISco Villegas Martínez (?)

dilluns, 4 d’agost del 2008




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M