dimecres, 6 d’agost del 2008

ENTREVISTA: DANIEL FARRERONS

Reprenem les entrevistes a membres de penyes i socis del RCD Espanyol, i en aquesta ocasió us presento a Daniel Farrerons, President de la Penya Espanyolista de Sitges.

Dani, és junt amb l'altre Dani (Bosch) de la GPE Manigua, els més joves presidents de penyes pericos i vàrem creure convenient cursar la seva opinió d'un seg
uit d’assumptes de l’actualitat blanc i blava. L’entrevista està realitztada fa unes setmanes i per motius obvis de vacances, ha quedat posposada fins ara i com totes, s’ha fet

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”



En primer lloc, esteu a prop de complir el primer quart de segle des de que es va fundar la Penya Espanyolista de Sitges. Pots fer una breu historia de la penya per que la coneguin la resta de pericos d’altres comarques.
  • La Penya Espanyolista de Sitges com l’entitat que coneixem a dia d’avui, compleix enguany 24 anys. Tot i que abans, als anys cinquanta, va existir a Sitges l’anomenada “Peña Blanquiazul”.

    L’actual Penya es tracta d’una Penya bastant activa amb molts socis. A part de fer autobús per desplaçar-se cada partit que l’Espanyol juga com a local, es disposa d’un local que funciona com a bar obrint cada dia. La Penya també participa en molts actes socials a Sitges, el que contribueix a que l’Espanyol estigui present a la vida quotidiana sitgetana.

    El divendres dia 5 de setembre d’enguany celebrem el 24è aniversari amb un sopar on tots els que vulgueu venir hi sou convidats.




Jordi Tejedor ens deia que la Penya de Vilanova tenia molts socis, que hi havia molts pericos per aquelles contrades... Em dius que hi ha molts pericos per la “Blanca Subur”...


  • Com he dit anteriorment som una Penya molt nombrosa, amb més de mig miler de socis. Ara començarem una captació de socis perquè a Sitges hi ha un potencial “perico” molt gran. Jo crec que una de les causes és que a Sitges hi ha moltes famílies on tots els membres són espanyolistes continuant generació rera generació.

    També cal dir que a la Penya tenim molts socis de la població veïna de Sant Pere de Ribes, fet que ha motivat que en l’organigrama de la nova Junta Directiva actual hem creat la figura d’un vocal com a responsable de la relació amb Ribes.



El passat mes de març veu estrenar la pàgina web oficial de la penya:
http://www.penyaespanyolistasitges.com/ com a eina fonamental dins el mon actual, en el tema de comunicació. I a més va haver-hi un acte de presentació amb molt d’èxit, e inclòs va assistir-hi el president del RCD Espanyol. Deu costar molt a les penyes posar-se al dia en temes informàtics i tenir web pròpia?

  • La nova pàgina web és una eina des de la qual volem impulsar el nostre creixement. De fet, des del web tothom qui vulgui es pot fer soci només enviant un e-mail amb les seves dades i el seu compte per domiciliar el rebut anual (imprescindible a partir de l’any vinent).

    Estem molt contents no tant per la creació del web sinó perquè s’està actualitzant constantment. Hi ha un vocal que es dedica gairebé exclusivament al manteniment de la pàgina. Tot i que tenim diversos projectes per anar incrementant el contingut us convido a tots a que li doneu una ullada.

    L’acte de la presentació va reunir més de 120 persones amb l’assistència del President Dani Sánchez Llibre, l’ex jugador Fernando Molinos, el Conseller sr. Malet, en Jaume Martínez, en Xavi Andreu... va ser tot un èxit.



Ets un dels presidents més joves o el més jove (em pots corregir si vaig errat) actualment de les penyes del RCD Espanyol. La joventut al poder?. En canvi hi ha penyes on els presidents no poden marxar després de molt de temps en el càrrec, per que no hi ha gent que vulgui reemplaçar-los. Es demanar massa sacrifici al soci, la responsabilitat d’un càrrec en penyes?

  • Pel que m’han dit pot ser que sigui el President més jove, tot i que no ho sé del cert. La joventut al poder? Com a mínim la joventut s’ha d’anar incorporant en les Juntes Directives per prendre el relleu generacional, si no pot ser a curt termini, que sigui a mig termini.

    A la nostra Penya el relleu ha vingut forçat quan moltes de les persones que han portat la Penya durant 23 anys han plegat degut al justificat cansanci. Al quedar poques persones al capdavant de la Penya i ser impossible per ells tirar endavant la Junta, un grup de gent vam montar una Junta perquè no podíem permetre que morís una Penya tant antiga i amb tants socis com aquesta, i també perquè Sitges no podia quedar orfe d’un espanyolisme organitzat a la vila.

    Tot i la meva joventut haig de dir que a la Junta treballem en perfecta harmonia gent de menys de 30 anys fins a més de 70.


Que ens falta per assolir 35.000 socis? Es qüestió només esportiva?

  • La part esportiva afecta i molt. La part social i de màrqueting també. Per arribar a 35.000 socis han de funcionar bé les dues àrees i tenir un estadi de futbol.



Que pot significar per l’entitat en la teva opinió, el trasllat a Cornellà – Prat?


  • En primer lloc la immensa satisfacció per part de tots els socis de poder
    tornar a jugar en un estadi de futbol i a més de propietat. Serà màgic el moment de la inauguració.

    Jo, un cop vam enderrocar Sarrià i ens vam traslladar a la muntanya sempre vaig pensar que mai més tindríem un camp propi, i que si per desgràcia algun any fèiem una mala temporada i baixàvem a segona la feina seria nostra per pujar... i per sobreviure!

    Avui fent un balanç global i mirant enrere 10 anys, els meus temors gràcies a Déu no només no han succeït sinó que a part del camp tenim una Ciutat Esportiva i hem vist guanyar al nostre equip els mateixos títols que havíem aconseguit en els anteriors 100 anys!

    La inauguració de Cornellà significarà per mi una culminació d’una dècada que en un principi podia ser negra i que finalment ha acabat sent molt profitosa.

    A partir d’aquí Cornellà ha de servir per estabilitzar-nos i gaudir del futbol com a Club modest, o per créixer i donar un salt qualitatiu. Si creixem només espero que no sigui a canvi de perdre l’essència del nostre Club, el millor actiu que tenim, la Força d’un Sentiment.



Quin motiu pot justificar que l’equip només fes dotze punts en la segona volta quan havia meravellat a tots en la primera?

  • Cap motiu pot justificar aquests números amb l’equip que tenim i amb el futbol que ens va demostrar que podia fer l’equip només uns mesos abans. No sé el motiu i prefereixo no busca’l perquè crec que cap motiu pot justificar la segona volta. És un tema que espero que a qui li correspongui hagi pres bona nota perquè això no torni a succeir.



Confies en Tintín com home de la casa, o penses que té ja d’entrada el handicap d’haver sigut el segon de dos entrenadors que han sortit abans d’hora de Montjuïc?

  • Tintín pot haver après molt al costat de dos entrenadors que han aconseguit molt bons registres a l’Espanyol. No crec que hagi de ser cap handicap haver estat segon de dos entrenadors. Si Tintín és un home que val per entrenar un primera divisió el fet d’haver estat segon entrenador no crec que hagi de ser un handicap, encara el pot beneficiar.



Pedrera, però hem d’anar a fitxar un davanter centre al Real Madrid...


  • S’ha demostrat que la pedrera tot i que dona molts bons resultats tampoc és la gallina dels ous d’or... Lleves com la de la Intertoto no n’hi ha cada any. Jo sóc partidari de la pedrera, només cal fitxar si el nivell del fitxatge augmenta amb garanties el nivell del canterà que tinguem.

    He disfrutat molt aquest anys quan veia jugar l’Espanyol amb 7 canterans i només 1 ó 2 estrangers. Espero que la cantera segueixi donant els seus fruits i ho puguem seguir disfrutant durant molt de temps.



Molta gent tenim la impressió que en el RCDE no es sap vendre bé... Que els nostres millors jugadors (Capdevila, Urzaiz, Maxi, Gorka, Pandiani, etc. ) sempre els traspassem per quantitats ridícules amb comparació amb els preus reals de mercat, i llavors no tenim prou diners per fitxar res en condicions, ni tan sols per substituir als que s’han traspassat. (Ho hem vist aquesta temporada que ha finalitzat amb els dos traspassats que han estat substituïts per Lafuente i Ewerthon respectivament). Es un mal endèmic? Com s’ho fan els altres clubs per vendre bé, que nosaltres no sabem?

  • En els darrers anys sempre hem cedit massa ràpid en rebaixar les clàusules de rescissió, s’ha venut malament en molts casos.

    Ara que s’ha vist aquest problema i hem vist com venen altres clubs sense rebaixar clàusules (o amb mesura) com per exemple el Sevilla, crec que l’actitud està canviant al Club i ja no som les rebaixes. Prova d’això és que des de la impressionant final de Glasgow no ens han pres cap jugador, espero que sigui perquè el Club s’està plantant en les negociacions, que comencem a aplicar l’estil Del Nido.



Que creus que farà Dani: esgotarà el mandat o marxarà un cop s’acabi les obres de l’Estadi i l’Espanyol hi jugui ja definitivament?


  • Crec que marxarà perquè tot i els resultats del seu mandat han estat uns anys durs per ell a nivell de directiva, accionistes, etc... suposo que deu estar cansat. A més si ara marxa al tallar la cinta passarà a la història com el millor President de la història de l’Espanyol.


Creus que ara per ara hi ha algú que segons el teu parer, pugui agafar la presidència i tingui les màximes qualitats per presidir el Club, entre els noms que habitualment sonen a les hipotètiques travesses als mitjans de comunicació?

  • Ara ho veig complicat, no tant per capacitat sinó pel panorama accionarial. Haurem d’esperar a veure que vol fer el màxim accionista, espero que amb el nou patrimoni que té l’Espanyol no surtin els taurons... si això succeeix no descartaria que en Dani muntés una Junta de cohesió per evitar-ho!



Penses que el RCDE tal com diu el seu nom (Deportiu), podrà tornar a tenir seccions pròpies esportives, com en temps pretèrits?

  • No només ho penso sinó que ho espero. Un cop arribi Cornellà i tinguem una estabilitat econòmica m’agradaria que es recuperin seccions. La de futbol sala és una de les que hem faria especial il·lusió.




Com veus el panorama audio –visual envers l’Espanyol. Ha millorat, ha empitjorat o continua igual? Que en penses dels mitjans públics de televisió? I les privades, una d’elles, presidida per el màxim accionista del club?

  • Està clar que ha millorat, tot i que encara hi ha molt camí per millorar. El tracte dels mitjans públics era vergonyós i escandalós. Ara ha millorat però encara no s’ha assolit un cert rigor periodístic. S’ha de treballar per assolir que això arribi mica en mica.
    El que ja no veig normal, és que si no vol sapiguer res del Club intervingui en un procés electoral ara que comencem a aixecar el cap i a tenir patrimoni...

    D’aquest tema sempre acabo dient que si no s’hagués produït aquell malaurat accident on en Fernando va perdre la vida, ara entre en Dani i en Fernando podríem ser un Club molt potent.




El filial a Tercera Divisió. La Direcció Esportiva (Herrera i Valentín), li envien el mort dies abans de consumar-se el descens a Casanova. Que opines? Calia l’exigència de responsabilitats davant el cúmul de fitxatges fracassats, cessions a mitja temporada quan l’equip era en llocs de descens, etc.del/dels responsable/ s?

  • Caldria haver buscat solucions abans de que la situació comencés a ser tant crítica. I més tenint en compte que som un Club que ens alimentem de pedrera.


Com veus el futur del Club a curt termini. Seguirem patint les conseqüències del Credit Sindicat? Seguirem sota els efectes de la política esportiva “de guerra” que va avançar-nos el senyor Herrera?

  • A curt termini seguim patint el crèdit sindicat en el tema de la despesa en fitxatges. Espero que Herrera porti a terme una política esportiva amb una línia ben marcada, amb criteri, amb la qual podem aguantar bé fins assentar-nos a Cornellà. Després haurem de respirar i continuar en la mateixa línia però amb més recursos per fitxes de jugadors que marquin diferències.


    Per últim només vull donar les gràcies en nom de la Penya per l’entrevista a la vostra fantàstica pàgina web i convidar-vos a venir al sopar del 24è aniversari que es celebrarà a Sitges el 5 de setembre.



Moltes gràcies i serà un gran honor per a mi, estar-hi present.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M