dissabte, 18 de maig del 2013

UNA VERSIÓ DIFERENT D'AQUELLA FINAL...

D’aquest 25è aniversari de la pèrdua d’aquella Copa de la UEFA de 1988, no tots els pericos tenen les mateixes opinions, les mateixes sensacions positives d’aquella gran gesta -amb el fatal desenllaç- , que dins de hora i escaig es compliran vint-i-cinc anys…

Defensant la pluralitat d’opinions, el soci i penyista del RCD Espanyol Jordi Llopis i Bosch ens envia aquest escrit per la seva publicació, el qual crec que independentment de que estigueu a favor o no del que Jordi comenta, si que aporta una altre cara de la mateixa moneda. Una altre versió, políticament incorrecta, però que representa el que va sentir després d’aquell maratonià viatge en autocar des de Barcelona a aquella maleïda ciutat del cor d’Alemanya.   

Per la seva importància com a relat de primera mà, creiem més que oportú publicar-la, com qualsevol altre que en aquest sentit sigui de valor per conèixer i recordar el succeït ara fa 25 anys.   Al mateix temps, ens envia unes fotografies d’aquell viatge i d’aquella final, com un dels milers de pericos que amb el seu viatge recolzant l’equip, van ser testimonis del que allà va succeir. Dels que van viure la història “in situ”.  Dels damnificats de Leverkussen...




 

 





Damnificats de Leverkusen (l’altra cara de la moneda)

Dissabte 18-05-2013 es compleix el 25è aniversari del partit de tornada d’aquella final de la UEFA. Vull reivindicar el sofriment i el disgust que vam patir els desplaçats a aquella tri...sta població alemanya -al nord de Colònia- de la Renània del Nord-Westfàlia.

El club va organitzar, en pocs dies, el desplaçament en autocar -amb entrada assegurada- per a més de mig miler d’espanyolistes. D’aquesta manera, un bon nombre dels desplaçats ens vam passar més de 40 hores en autocar, dues nits asseguts en unes butaques d’uns senzills vehicles de transport escolar. En definitiva, ja fos per la incomoditat del seient, l’emoció de l’anada o per la tristor més profunda de la tornada, vam estar, pràcticament, dues nits sense dormir.

Tota la càrrega d’il·lusió que portàvem tots els desplaçats -en autocar o en avió- per recollir la Copa de la UEFA, es va convertir en una frustració, en un desencís, indescriptible. Ja que si en el partit d’anada, per exemple, el resultat hagués estat d’empat, no haguéssim anat ni una tercera part al partit de tornada d'una final disputada entre setmana. La festa espanyolista semblava assegurada, tothom ho creia, però no va ser així. Finalment es va produir la gran desfeta. No sé si una desfeta com aquesta tenia precedents, però n'estic convençut que va tenir molt greus conseqüències.

De tornada a Barcelona, a l’avinguda de Sarrià -la tarda següent de la final-, unes desenes de pericos ens esperaven i ens aplaudien a la arribada dels successius autocars. Surrealista? Possiblement... Però no tant com el següent partit de lliga a Sarrià. Es va organitzar una festa, amb càntics i pancartes que deien: "Qué más da" o “No pasa nada”, amb aplaudiments i ovacions als “herois” de Leverkusen...

Amb l’aniversari del desastre de Leverkusen, ara s’han escrit diversos articles i un llibre, s’han difós diferents entrevistes en programes de ràdio i s’han emès imatges i opinions d’aquella final pel canal alternatiu de TV3. S’hauran pogut saber els records que tenen els protagonistes d’aquell encontre, conèixer -potser- les opinions de diversos periodistes i també la d’algun altre “Vip”. Però dels veritables damnificats, de l’afició, s’haurà sabut ben poca cosa.

Certament, a la semifinal (Bruges) i a la final es va omplir Sarrià de gom a gom, però vull recordar que també el club, mitjançant les penyes, empleats i diversos canals, van repartir invitacions a dojo. Quan es va consumar el desastre, els petards van sonar a Barcelona. L’enemic estava satisfet amb la nostra derrota, perquè transcorreguts uns quants minuts de la segona part, amb un 3-0 a favor perico, tampoc no se l’esperaven. No és cert, com alguns diuen ara, que tothom va estar amb nosaltres, perquè hi ha massa gent que ens odiava, ens odia i ens odiarà sempre. Només cal recordar una portada de diari esportiu d'un dels dies d’aquesta final. Per una altra banda, recordo que a prop meu, a l'Ulrich Haberland Stadion, hi havia treballadors espanyols -no pericos- que hi van anar expressament per donar suport a un equip -que el van considerar seu- i per viure la festa que uns pocs van truncar.

Les conseqüències de tot allò van culminar a la següent temporada: promoció amb el Mallorca i el descens a Segona. El 18 de maig de 1988, es va perdre l’oportunitat de donar una passa definitiva en la nostra llarga, però modesta història esportiva: convertir el club en important. Ens van faltar poc més de 30 minuts per tocar el cel i la glòria. D’això ja en fa un quart de segle. Mentrestant, molts, continuen somiant amb Europa...

M’agradaria poder compartir la mateixa complaença que ara té quasi tothom d'aquella efemèride, però jo no puc. No puc, perquè no hi trobo cap èpica (per més que vulgui) en una derrota tan cruel com absurda.

Glòria a l'afició, glòria als damnificats de Leverkusen!

Jordi Llopis



AQUELL MALEÏT CAMP... AQUELLA MALEÏDA CIUTAT...






Com a catalans... celebrem les nostres tràgiques derrotes...


Avui es compleixen vint-i-cinc anys del partit de tornada de la final de la UEFA 1987/88. Aquella a la que amb 3-0 del partit d’anada, Javier Clemente va voler guanyar amb els seus “obreros”.  Una Copa de la UEFA que pràcticament l’equip tenia a la butxaca al descans d’aquell partit a aquella ciutat de nom maleït per l’espanyolisme.

Llavors, va tenir lloc el que ningú pensava que anés a succeir; una errada fatal, gairebé infantil, va acabar significant el primer gol dels alemanys. Llavors, el món es va venir a sobre d’uns jugadors que havien protagonitzat la gesta més gran de nostra història: Arribar a la primera final continental i fer-ho amb la grandesa d’eliminar a tots aquells equips de l’elit europea que aquell mateix estiu acabarien alguns d’ells aconseguint dominar els seus respectius campionats als seus països.

Ni Borussia Mönchengladbach, AC Milan, FC Inter, TJ Vitkovice, FC Brujas havien pogut aturar a un equip amb fam de glòria i de reivindicar-se a la seva pròpia Barcelona i Catalunya.  Però una desgraciada jugada i la supèrbia d’un entrenador rebutjat en aquell moment pel monstre català que tot ho ha d’acabar engolint, van fer el que ja semblava impossible, que els alemanys remuntessin aquella final. Un  Javier Clemente, que a ulls de tot el món futbolístic volia demostrar a aquell president que tots sabem i que justament a l’anada de la final havia presentat al més gran holandès que el futbol ha donat, com a tècnic, que ell, (Clemente) era l’únic artífex d’aquell èxit. Que era ell qui guanyava amb les seves estratègies, alineacions rares i estrambòtiques, invents tàctics, camps regats, terreny de joc estret, i per què no dir-ho també, amb les seves grans virtuts que al marge de les negatives, també tenia i grans el “rubio de Barakaldo”.

I com es sol dir, la va cagar i ben cagada. Per què quan la piconadora alemanya es va posar en marxa arrasant al seu pas, gairebé tothom buscava a la banqueta aquell ros d’or en aquell encontre, en el més important de tota la nostra història fins les hores... però no hi era. Per que es trobava a la grada, vestit de carrer amb una cara que ho deia tot. Amb una cara que denotava la tristor i la pena de qui era conscient que mai tindríem una segona oportunitat. Dinou anys després el destí ens va ensenyar que la història es repeteix més sovint del que ens pensem envers les nacions, col·lectius, o en aquest cas, clubs de futbol. Altre cop el mateix desenllaç, la derrota a la tanda de penals. Les circumstàncies totalment diferents, les sensacions totalment diferents també, però al final, el que queda únicament és el record del guanyador. I l’Espanyol no va pogué inscriure amb lletres d’or el seu nom en aquell trofeu continental.

Amb tot, ho recordem ara doncs malgrat el final, la gesta fou digna de menció i de que rebi el reconeixement de tots els pericos de les generacions posteriors a aquell drama. Per què no va deixar de ser un drama per tot un col·lectiu de catalans. Inclòs per molta gent no perica que en el món del futbol aquelles jornades de glòria estigueren moralment al nostre costat i inclòs al mític Sarrià recolzant l’equip.

Juntament amb la venda de Sarrià (allò fou menys sobtat, més espaiat en el temps tot  i que tingué el seu drama escenificat en la voladura de l’estadi), foren les dues ocasions que servidor ha plorat més per uns colors, per una entitat que no sempre correspon amb el que la massa ofereix. Hi ha qui afirma que és pitjor un descens. Potser econòmicament ara si. Però llavors, un descens oferia una possibilitat de catarsis interna de l’entitat, un tornar a començar, una reflexió profunda dels mals de l’entitat que calia purgar, i sobre tot, d’un descens es pujava a l’any següent si tot anava bé. Quatre han hagut, i dels quatre l’equip ha recuperat la categoria perduda. Però aquella maleïda copa de la UEFA, mai la tindrem.... I si algun dia el destí torna a donar-nos la possibilitat, no serà ja el mateix.  En el camí haurem deixat massa gent que no hi haurà arribat a temps. Masses anys tenint que celebrar... derrotes dramàtiques.
Glòria també... als herois del 88!
                   



divendres, 17 de maig del 2013

TRIOMF DE L'ALEVÍ "A" DESPRÉS DE LA DISPUTA DEL
CAMPIONAT D'ESPANYA DE SELECCIONS AUTONÒMIQUES

RCD Espanyol Aleví “A”: 4 – UD Cornellà “B”: 0


Després d’ajornar l’encontre per la disputa del Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques sub-12 que finament va guanyar Catalunya al imposar-se en la final a Andalusia per 3-2 amb la presència de quatre jugadors del RCD Espanyol (el meta Ángel, Dani, Arnau i Adri), dimecres es va jugar el partit pendent de la penúltima jornada de lliga, totalment intranscendent ja després de la derrota a Can Barça, golejant l’equip de Xavi Corominas a l’Aleví B de la UD Cornellà per 4-0.

Diumenge tindrà lloc el darrer encontre del campionat, en un duel entre el subcampió de lliga i el tercer classificat a les 10:30h. en el Gimnàstic Parc de Manresa.    



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Alejandro; Sergi Benítez, Julen, Pol; Arnau, Joel Toledo i Maxím.
També: Joan, Soto, Dani, Adri, Ángel (p.s.), Kilian i Amadou.

UD Cornellà: Marcos Valenzuela, Sergio Bellido, Iván Julián, Víctor Cabrera, Robert Vallribera, Manuel Amores i Hugo Pérez.
També: Eric Iglesias, Alex Sánchez (p.s.), Jordi Navio i Aarón Piñol.

Àrbitre: Guillem Parera Gaspar.

Gols: 1-0: Adri, m. 17; 2-0: Adri, m. 49; 3-0: Dani, m. 58; 4-0: Amadou, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna jornada (penúltima) del campionat de lliga del grup primer de Primera Divisió Aleví, ajornat el passat dissabte per disputar-se el campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub-12.  El partit es va disputar el passat dimecres 15 de Maig, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.    


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ, GRUP  1er.

 CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
8529281026917
2
R.C.D. ESPANYOL
8229271120519
3
C. GIMNÀSTIC MANRESA
652920549151
4
C.F. DAMM
6129194610954
5
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
522916498970
6
F.C. SANT CUGAT ESPORT
4528143117478
7
U.E. SANT ANDREU "B"
4329134129390
8
C.F. IGUALADA
3728114136687
9
U.D. CORNELLÀ "B"
3228102165998
10
C.F. JUNIOR
3129941660104
11
C.E. L'HOSPITALET
3129871457100
12
C.D. SANT GABRIEL "B"
3129941654104
13
C. ESCOLA FUTBOL GAVÀ
232972204193
14
F.C. CERDANYOLA VALLÈS
2128631962175
15
E.C. GRANOLLERS "B"
1929542051137
16
C.E. EUROPA
529122624127

AGENDA SOCIAL



XXIII APLEC DE PENYES

Servei d'autocars:

El proper dia 2 de juny de 2013 tindrà lloc a Puigcerdà el XXIIIè Aplec de Penyes del RCD Espanyol. És per aquesta raó que posem a la vostra disposició un servei d’autocars per poder facilitar-vos el desplaçament i poder gaudir tots junts de l’Aplec d’enguany a Puigcerdà.

Ens plau informar-vos dels detalls del servei d’autocars tal i com segueix:

SORTIDA DE L’ ESTADI del RCDE (CORNELLÀ DE LLOBREGAT: Vial 6-davant parking Estadi RCDE)

Diumenge dia 2 de juny de 2013  a les 7:30h

(Es prega màxima puntualitat, és imprescindible arribar amb 15 minuts d’antelació a l’hora de sortida, ja que l’autocar sortirà amb rigorosa puntualitat)

PREU: 10€ Anada i tornada (preu per persona)

SORTIDA DES DE PL. ESPANYA (BARCELONA: davant les torres venecianes)

Diumenge dia 2 de juny de 2013 a les 7:15h

(Es prega màxima puntualitat, és imprescindible arribar amb 15 minuts d’antelació a l’hora de sortida, ja que l’autocar sortirà amb rigorosa puntualitat)

PREU: 10€ Anada i tornada (preu per persona)

*En cas de ser necessari, aquest autocar realitzarà una parada tècnica a l’Estadi del RCDE

(El preu del bitllet no és divisible, en cas de fer només el trajecte d’anada o el de tornada es cobrarà l’import complet.)

Podreu adquirir tant els bitllets de l’autocar com els tiquets del dinar de l’Aplec (Preu tiquets del dinar: Adults: 25€ i Infantils: 17€) a  les oficines de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol situades a l’Estadi del RCDE a Cornellà de Llobregat tots els DIMARTS i DIJOUS a partir del dia 16 de maig de 2013 en horari de 17h a 20h. La data límit per poder retirar els bitllets de l’autocar i els tiquets del dinar serà el proper 28 de maig de 2013.

Per més informació o qualsevol dubte al respecte podeu contactar-nos a: administracio@fcpe.cat o al telèfon 685.827.000 

Us preguem la màxima antelació possible a l’hora de retirar tant els bitllets de l’autocar com els tiquets del dinar per tal de facilitar al màxim l’organització de la logística de l’Aplec de penyes.

Finalment, us convidem a fer un desplaçament massiu fins a Puigcerdà per omplir de color blanc i blau la capital de la Cerdanya.

Us hi esperem a tots!


Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.


 
GRAN PENYA ESPANYOLISTA MANIGUA


Celebració del campionat de l'equip Cadet A.


 
La GPE Manigua que aquest mes de maig compleix 58 anys d’existència dins el moviment penyístic espanyolista, celebrarà demà dissabte el títol de lliga que el seu equip Cadet “A” va conquerir anticipadament fa unes quantes jornades. Serà demà a partir de les 15:30 en la Ciutat Esportiva Vall d’Hebrón-Teixonera, en l’encontre de la darrera jornada del campionat davant la UE Sants. Al terme del partit, tindrà lloc la festa de celebració, amb parlaments, fotos, berenar, etc.    



 
Diada de Final de Temporada.

També en altre ordre de coses, dir que el proper 8 de juny tindrà lloc com cada any,  la Diada Final  de Temporada del Futbol Base de la GPE Manigua, en idèntic escenari, i des de les 9:00h. del matí fins la tarda amb la disputa d’encontres amistosos de tots els equips de futbol base de l’entitat.



PENYA BLANC-BLAVA URGELL - SEGARRA


Dinar de germanor

El proper diumenge dia 19 de maig, a les 14 h al restaurant  "El Portell" del Poal tindrà lloc el Dinar de Germanor de la PBB Urgell - Segarra                        

Menú (30 euros)              

Aperitiu :
Gambetes salades, pops a la gallega, navalles a la planxa, musclos de roca al vapor,         cargols a la gormanta, calamarçons, esqueixada de bacallá, coca "El Portell", tempura de   verdures, dàtils amb bacó, arrós negre, fideus rossos.          

Segon plat a escollir :               
Rodó de Vedella amb prunes i bolets  / o /  Lluç de palancre amb cloÏsses i salsa verda.          

Postres : Pastís del RCD Espanyol de Barcelona.            

Begudes : Aigua, gaseosa, Vi D.O. Costers del Sergre, Cava i Cafès.                          

Menú Infantil (15 euros)              

Aperitiu : olives, patates, formatge, fuet, croquetes, calamars i pizza.          

Segon plat : Llibrets de Llom amb formatge            

Gelat i Refresc.               

Ens acompanyaran membres de la junta directiva del RCD Espanyol de Barcelona i de la FCPE.  Esperem que la proposta us hagi agradat i us animeu a vindre. Podeu fer les reserves trucant  a aquests telefóns i per facilitar un millor servei, ens haurieu d'indicar  el segon plat escollit.          

Jaume Flotats   696308760         Jaume Niubó    973320554


PENYA BLANC BLAVA DE TERRASSA


XX Aniversari - Inauguració de la nova seu social



Amb motiu del 20è Aniversari de la fundació de la Penya, el dia 24 de maig de 2013 es realitzarà l’acte d’inauguració de la nova seu social i la celebració del aniversari en el mateix local.







PENYA BLANC BLAVA DE MOLLET DEL VALLÈS


XXXVIII Aniversari

La Penya Blanc i Blava de Mollet del Vallès celebrarà amb un dinar el seu 38è Aniversari,  el dissabte 25 de maig, al Restaurant “La Molleta”, situat a la Plaça Major d’aquesta ciutat del Vallès Oriental.

El preu del dinar serà de 30€ i 10€ el menú infantil. Per realitzar la reserva, poden trucar als següents telèfons: 93.593.17.98 o al 93.593.64.26.

DERROTA DEL PREBENJAMÍ,
EN UN DESIGUALAT PARTIT (4-1)












CE Vila Olímpica Benj. “A”: 4 – RCD Espanyol Prebenjamí: 1


Derrota inapel·lable de l’equip Prebenjamí espanyolista davant el Benjamí “A” del Club Esportiu Vila Olimpica (segon a la classificació), en partit disputat el passat dissabte a l’Agapito Fernández. La diferència abismal davant un Benjamí A, s’impossà clarament en un desigualat encontre en el que els locals s’avançaren ja en el primer període amb dos gols, encarrilant el partit.

L’equip espanyolista segueix vuitè a la classificació, i demà dissabte (15:30h.) rebrà a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, la visita del CE Sant Gabriel, desè a la taula.



Fitxa tècnica:
CE Vila Olímpica: Guille David, Miquel Bulta, Alex Arellano, Francesc Arjona, Román Morilla, Daniel Piqué, Miguel Moral.
També: Narcís Costa i Víctor Castillero.

RCD Espanyol: Pau Adín, Mario González, Tomás Carbonell, Mahamadou Susorio, Jan Font, Luis Martínez i Pau Fernández.
També: Carlos Sánchez, Denís Gutiérrez, Adrià Mora, Bruno Serrano,  Sergio Rivares i Carlos Boga (p.s.).

Àrbitre: Gerard Vidal Martínez.

Gols: 1-0: Román Morilla, m. 8; 2-0: Román Morilla, m. 11; 3-0: Francesc Arjona, m. 32; 4-0: Daniel Piqué, m. 35; 4-1: Denís Gutiérrez, m. 39.

Incidències: Encontre corresponent a la 27èna jornada del campionat de lliga del grup 6è de Segona Divisió Benjamí, disputat el migdia del passat dissabte en l’Estadi Mpal. Can Aranyó-Agapito Fernández de Barcelona.



CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP  6è
CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
U. At. HORTA
7227233117448
2
VILA OLÍMPICA C. ESP.
6526212315833
3
C.F. BADALONA "B"
6226202413240
4
C.F. DAMM  "B"
5727183612244
5
UNIFICACIÓ LLEFIÀ C.F.
5626182610166
6
C.F. SISTRELLS
5427173714060
7
ESCUELA C.F. PÈRFOMANCE
51271701012588
8
R.C.D. ESPANYOL "C"
4627151118068
9
C.E. L'HOSPITALET "C"
37271141211183
10
C.D. SANT GABRIEL "C"
32271021589113
11
F.C. MARTINENC
282784156679
12
PENYA BARCELONISTA BARCINO
2527811884129
13
C.F. BARCELONETA
1627512179149
14
STOITCHKOV BARCELONA C.F.
1126322147179
15
C.F. ALZAMORA
727212434254
16
U.D. At. GRAMENET "B"
627132338147


NOVA DESFETA DE L'INFANTIL "A" FEMENÍ.

RCD Espanyol Infantil “A”: 1 – FC Barcelona: 9


Altre cop el FC Barcelona torna a aconseguir un resultat humiliant (ho sento, però és la paraula que més s’ajusta a la proporció i magnitud del mateix) davant el RCD Espanyol en el torneig Complementari Infantil-Aleví, en el seu grup primer. El partit es va jugar ahir a la Ciutat Esportiva després d’haver-se ajornat el passat diumenge. Ja a la primera volta del torneig, el triomf culer fou a la Ciutat Esportiva Gamper de 12-0.

El quadre espanyolista encadena la seva cinquena derrota consecutiva en partit oficial i sisena sense vèncer comptant el darrer partit de la lliga regular on només va empatar. Trist final per un equip que ha finalitzat el campionat en tercera posició (igual que l’Infantil B) i que no disputarà el Campionat de Catalunya al no haver obtingut la classificació.

En aquest torneig complementari encara no ha aconseguit puntuar. Finalitzarà el mateix, demà davant el CE Manresa, en partit que s’iniciarà a les 10:00h. al Nou Estadi Mpal. del Congost a la capital del Bages.  Caldrà millorar, i al menys fer un bon partit i oferir una diferent  imatge que la fins ara donada en aquest final de temporada.   
   

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Luisa Ródenas, Nicole Rubio, Claudia Marcos, Alba García, Sheila González, Anna Torrodà i Carla Huatay.
També: Sandra Ramos, Cristina Pérez, Mónica Mayorgas, Sandra Sánchez i Judith González (p.s.)

FC Barcelona: Gemma Font, Berta Pujades, Laia Aleixandri, Laia Muñoz, María Llompart, Abril Moreno i Naiara Caballero.
També: Kenni Louise, Paula Navas, Candela Andújar, Paula Hita i Judith González (p.s.).

Àrbitre: Walid Kourdel.

Gols: 0-1: Naiara Caballero, m.5; 0-2: Naiara Caballero, m. 13; 0-3: María Llompart, m.21; 0-4: Abril Moreno, m. 27; 0-5: Paula Hita, m.32; 0-6: Laia Aleixandri, m. 42; 0-7; Laia Aleixandri, m. 52; 0-8: Abril Moreno, m. 65; 1-8: Anna Torrodà, m. 65; 1-9: Naiara Caballero, m. 67.

Incidències: Encontre disputat ahir vespre a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, corresponent a la cinquena jornada del torneig complementari, grup primer, de la categoria Infantil-Aleví Femenina, ajornat en el seu dia. En les files barcelonistes, Naia Caballero (que aconseguí un hat-trick), jugadora que fins l’estiu passat militava al futbol base femení espanyolista.    



CLASSIFICACIÓ COMPLEMENTARI INFANTIL-ALEVÍ FEM. GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ  PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
155500422
2
FC. LEVANTE LAS PLANAS
953021414
3
C.E. MANRESA
652031125
4
R.C.D ESPANYOL
05005834





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M