dissabte, 7 d’octubre del 2006

RESULTATS DEL FUTBOL BASE.


Resultats futbol base.

Avui s’han jugat partits corresponents a una nova jornada en el futbol base perico i els resultats han sigut els següents.

El Cadet B de Ramón Guerrero ha tornat ha guanyar per idèntic resultat que la setmana passada 6-1 al Sant Gabriel en el derbi de Sant Adrià, i acabarà la jornada com a líder a menys que el Granollers guanyi a Masnou demà per nou gols de diferència.


El Cadet A va guanyar per 0-3 a Terrassa, al camp de les Palmeres al conjunt local

L’Infantil A de Josep Oliver ha golejat també al Cornellà, aquesta tarda en la Ciutat esportiva, per 6-0

L’Infantil B ha guanyat al Camp de la Via Ferrea in extremis en el temps d’afagit per 1-2 en front el Cornellà.

L’Aleví A d’Albert Villarroya ha superat a domicili al conjunt del Valls per un contundent 0-5 i serà líder si el Barça no guanya per més de tres gols.

Per la seva banda, l’Aleví B després de l’ensopegada l’altre dia a Girona davant un dels conjunts de segon any més forts del grup, avui ha guanyat per la mínima 1-0 a la PB Collblanc Sants.

El Benjamí de Categoría Preferent, grup I, ha guanyat per 12-0 al Castellbisbal, en partit jugat a la Ciutat Esportiva de Sadrià.


L’equip Cadet femení en partit amistós jugat a Folgueroles ha guanyat al Riudeperes per 0-10


Foto d'Arxiu : josep maria.

divendres, 6 d’octubre del 2006

NOTA OFICIAL DEL CLUB

Comunicat oficial del RCDE sobre la Ciutat Esportiva

Davant les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació sobre futur de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós, el RCD Espanyol vol puntualitzar el següent:

1.- Que el RCD Espanyol no té cap intenció de vendre o abandonar els terrenys de la nostra propietat a Sant Adrià, ni hem sondejat mai una nova ubicació per a la nostra Ciutat Esportiva.
2.- Que el RCD Espanyol està plenament satisfet amb l'activitat esportiva que es desenvolupa a Sant Adrià i confia plenament en la política de planter per formar jugadors, continuant així la nostra línia esportiva de futur.
3.- Que davant les notícies aparegudes en relació a una reordenació de la zona, que pogués afectar a la nostra Ciutat Esportiva, estarem expectants al seu resultat, però l' Il.lm. Ajuntament de Sant Adrià coneix i comparteix la ferma voluntat de consolidació de la nostra activitat esportiva així com comparteix també la decisió de permanència en aquestes instal·lacions, d'acord totalment amb el manifestat públicament pel seu alcalde l' Il.lm. Sr. Jesús M. Canga.

RCD ESPANYOL.

COMENTARI

UN VAIXELL SENSE RUMB
La situació comença a preocupar i molt. I no em refereixo a l’aspecte esportiu, que tan sol portem cinc jornades, i de pitjors les hem vist... no; Em refereixo a l’espiral d’esdeveniments successius, de caire molt negatiu que estan sobrevolant Montjuïc , Cornellà –Prat, i ara Sadrià.

Tinc que confessar que el meus vots, amb la meva modesta aportació, varen ser per la candidatura de Sánchez Llibre i la vaig defensar des de la tribuna d’oradors (un dels pocs, per que gairebé la majoria varen ser del grup opositor), però passat el temps, els esdeveniments i veient com està la situació ara i el que pot venir, no diré que me penedeixo, per què no es cert, des de llavors tenim una Copa del Rei de més... per que les coses s’han de valorar al seu moment, i les decisions s’han de prendre en funció d’una conjuntura i de uns condicionaments, però si que puc dir que potser en aquests moments tal decisió no seria la mateixa.

Hi dic això, per que tot i valorant el que h’aconseguit l’actual president en aquests gairebé deu anys (els farà al estiu) ha sigut el suficientment bo, i grandiós per que no es perdi en el record dels pericos per un allargament innecessari en el càrrec, quant per el que es veu, el mateix està declarant en petit comitè que n’està fart. No sé, ni tinc les idees clares del que ens vindrà i cap on caminarà aquest RCD Espanyol.... però si que s’ensuma un final d’època, com deia aquell que coneixeu tots “el fín de un ciclo”.

Em fa por l’oposició.... tinc que dir-ho per que es així...però això tampoc pot servir com a excusa per perpetuar un projecte, ja de per si, més que esgotat. Em fa por, ja no la inexperiència dels joves talents del 3.0, que també serà difícil que ho facin pitjor en molts sentits al que fins ara es fan moltes de les coses al nostre club.... i amés tenen tot el dret a postular-se com a alternativa al actual consell, i mostrar-nos el seu programa, però certes velles glòries que recolzen, donen cobertura, e inclòs han encapçalat la candidatura d’aquest grup en produeixen malsons que inevitablement em porten al pitjor passat d’aquest club, passat per altra part compartit amb molts dels que ocupen els principals càrrecs dels últims consells. No ho oblidem això... que la venda de Sarrià no va ser sol un tema de José Manuel Lara... allà hi eren gairebé tots...

Però jo mes aviat feia referència a tornar a donar voltes al nostre passat, els mateixos entrenadors, els mateixos directius rellevant-se en el temps... la lluita de les famílies...lluites intestínes que sempre el perdedor es el mateix: l’Espanyol. Qui vulgui presidir el nostre club, hauria de ser algú amb personalitat, amb lideratge, (potser el que li ha faltat a Dani), amb un bon equip darrera (no sols d’homes d’empresa si no de gent també que a més conegui el futbol i la seva especial idiosincràsia), i sobre tot amb un projecte e il·lusió renovada, i sense mirar al passat, i sobre tot sent agraïts a qui es va fer càrrec del club, en uns moments que ningú volia accedir a la presidència, sense patrimoni i enfonsat psicològicament amb el trasllat a Montjuïc.

Un consell que ha portar per estendard la ciutat esportiva, el recolzament a pedrera (malgrat sigui a vegades només de paraula) i el projecte de nou estadi, no pot ara, sota excuses administratives, o imponderables més o menys dubtosos, abdicar de tals postulats bé per la pròpia ineficàcia, per la dolenta gestió econòmica fruït de una dolenta política de fitxatges que ha desposseït d’ingressos en concepte de traspassos, o per falta de previsió en altres moltes històries...

Toc d’atenció, haurà que estar tots els pericos alerta per veure com es desenvolupen els esdeveniments, i mentre s’haurà de confiar per enèsima vegada en que el que ens diuen des del Consell sigui la veritat i rés més que la veritat... malgrat que ho intentem, a vegades costa molt seguir confiant...

AIXÒ NO MILLORA. ¡SENSE PÓLVORA!

Ni en els amistosos. 2-0
Aquest equip no aixeca cap; avui ha tirat per terra les poques esperances que encara restaven, tractant-se d’un partit que es podia jugar sense pressió ni nervis, davant un conjunt, el francès que alineava tot l’equip suplent i a la segona part jugadors de categoria inferior. El Saint Etienne va quart en "le Championat"però eren absents els seus titulars Jérémie Janot (porter tiular), Lamine Diatta, Vincent Hognon, Herita Ilunga (ex lateral esquer de l'Espanyol B), Julien Sablé, Cristhophe Landrin, Geoffrey Dernis, Pascal Feindouno, Fousseni Diawara, Frédéric Piquionne, Ilan...


Valverde ha fet dos equips barrejats, i cal destacar que la primera part han gaudit els jugadors blanc i blaus de les millors ocasions, però la manca d’encert i les clàssiques errades defensives han llastrat el desenvolupament del partit.
Al minut 11, una passada en profunditat, ha deixat sol a Jonathan Soriano, que ha avançat, encarant al meta francès, i amb tota la porteria ha rematat fora, fregant el pal. Molt difícil serà guanyar partits si no s’ha aprofiten jugades com aquesta. Al 20 una falta centrada per De laPeña, i el remat de Tamudo tal com li ve la pilota, se’n va fora per molt poc. Però el que son les coses, l’Espanyol perdonà, i a la primera jugada d’atac del Saint Etienne, el jugador colombià cedit per el Boca Juniors Guarín, i que gairebé no ha jugat amb el conjunt gal, se’n va de Sergio Sánchez i de Marc Torrejón, que cap dels dos defenses espanyolistes el poden frenar i marca creuant la pilota a l’esquerra de Gorka.

Dos ocasions de Tamudo, una que arriba abans el defensa molt més ràpid a la pilota en profunditat, rebutjant quant es quedava tot sol, i la segona un remat des de fora de l’àrea que desvia com pot amb les mans el meta Viviani. Al 25 una greu errada de Lacruz, perdent una pilota franca, provoca el contracop francès, amb l’escapada de l’extrem gal, que xuta creuant la pilota a la dreta de Gorka, molt ajustada al pal. Al 36 una falta de nou centrada per Iván de la Peña, i com sempre buscant a Tamudo, que remata de cap, al pal contrari, marxant l’esfèrica fora. Al 39, l’última gran oportunitat perica del primer temps. Passada d’Iván, al buit, on Jonathan, tot sol, intenta driblar al meta francès, i aquest li rebutja la pilota, malmetent-se l’ocasió.

A la segona part, a excepció d’Iraizoz, Valverde ha canviat tot l’equip. I als vuit minuts ha disposat de la jugada única i més clara de tot el segon temps. Jugada per l’esquerra, on Riera profunditza i centra al segon pal, on Coro tot sol remata i el porter francès rebutja caient la pilota altre vegada al mateix Coro, que incomprensiblement envia la seva rematada als núvols. Un xut de Riera tres minuts després desviat, detalls de Julián, lluita de Chica, i Riera, i poc més d’un Espanyol que al minut 61, encaixà el segon gol i s’acabaria de esborrar de l’encontre.
En efecte una pilota passada, i tota la defensa perica mirant-se-la... en el que reflecteix la situació de fragilitat que està passant aquestes jornades la defensa espanyolista. Encara algun ensurt més han donat els joves jugadors de l’equip gal, i a mida que han anat passant els minuts un Espanyol que ha anat empitjorant fins demanar a crits la fi del encontre.
Una altre prova més de Valverde, que no sé si servirà de molt, però si per constatar que aquest equip segueix sense funcionar. Una defensa fràgil, un mig de camp molt irregular en el que no hi ha mai una continuïtat en les alineacions...provatures (avui em tornat a veure a l’ Armando Sá), i una davantera negada de cara a gol
.

Fitxa Tècnica:
Saint Etienne: Viviani; Diawara, Bayal-Sall, Camara (Perquis, min.46), Dabo (Tiene, min.66), Hautcouer, Guarín (Benalouane, min.89), Piatti (Sakho, min.66), Bilos (Damien Moulin, min.79), Gomis (Faye, min.71) y Heinz (Badel, min.71).

RCD . Espanyol: Gorka Iraizoz; Sergio Sánchez, Torrejón, Lacruz, Fede Bessone, De Pablos, Costa, Zabaleta, De la Peña, Tamudo, Jonathan
Segona part:Gorka, Armando Sá, Jarque, Serrán, Chica, Moisés, Fredson, Julián, Riera, Coro i Pandiani.

Goles: 1-0, m.21: Guarín; 2-0, m.61: Guarín.
Àrbitre: Erik Poulat (França). Tarja groga a Pandiani.
Estadi d'Annecy.

dijous, 5 d’octubre del 2006

AGENDA FUTBOL BASE I GOLEJADORS.

Agenda per el cap de setmana.


CIUTAT ESPORTIVA DEL RCD ESPANYOL




Dissabte, dia 7

Cadet B- Sant Gabriel 12.00 hores.
Infantil A- Cornellà 16.00 hores.
Aleví B- P B. Collblanc Sants. 14.30 hores.
Benjamí A – Castellbisbal 15.30 hores.
Benjamí B – CF Badalona 16.45 hores.
Prebenjamí – Can Rull 11.00 hores.


Diumenge 8
Espanyol B – Levante B. 12.00 hores.
Juvenil A – C E Hospitalet 18.00 hores.
Juvenil B – Josep Mª Gené 10.00 hores.
Femení B – Sant Gabriel 12.00 hores.

DESPLAÇAMENTS
Avui dijous.
St. Etienne – Espanyol (Amistós) 20.00 hores.

Dissabte 7
Terrassa - Cadet A (Camp de les Palmeres) 16.30 hores.
Cornellà - Infantil B (Via Ferrea) 13.00 hores.
Valls - Aleví A (El Vilar) 12.30 hores.
Monopol - Benjamí C (C.Aranyó, Agapito Fernández) 14.00 h.
Per canvis d'última hora el cadet femení jugará en Folgueroles, en front
el CF Ahtlètic Riudeperes a les 13 hores i no a Sant Celoni com estava previst.

Diumenge 8
Sporting Huelva – Femení A (Huelva)

(foto: josep maria) Imatge d'un entrenament a Sadrià.


GOLEJADORS
Primer equip
Moisés 1
Jonatas 1

Espanyol B
Yagüe 2
De Pablos 1
Bussy 1
Zamora 1

Juvenil A
Jesús 3
Albert García 2
Quique 2
Juan 1
Fran 1
Zamora 1

Juvenil B
Oriol Sans 4
Chuli 2
Sergio 1
Oriol Ricarte 1
Carlos Salgado 1

Cadet A
Molina 2
Álvaro 1
Quique 1

Cadet B
Albert Blázquez 2
Miki 2
Edu 1
Román 1

Infantil A
Diego 1
Gil 1

Infantil B
Óscar 2
Casado 1
Albarrán 1
Alex 1

Aleví A
Juan Pablo 2
Jordi Cano 1
Marc Gelmà 1

Aleví B
Aitor 1

Femení A
Marta Cubí 4
Adriana 1
Carol 1
Ane 1

Femení B
Raquel Corral 3
Andri 1

PRESENTACIÓ A SADRIÀ

Ahir va tenir lloc a la Ciutat Esportiva, l’acte oficial de presentació dels equips del nostre futbol base i dels femenins.
Pocs minuts després de les set del vespre, amb un cel mot tapat, amenaçant de pluja van sortir en primer lloc el femení doble campió d’Espanya i doble campió de Catalunya. Després ho va fer el femení b, i començant per el Juvenil A, van anar desfilant tots els equips de major a menor categoria fins arribar als més petits dels benjamins i pre benjamins. En últim lloc va sortir els components del filial blanc i blau, el RCD Espanyol B.

Una imatge molt maca sobre la gespa amb tots els equips del nostre club, a excepció de la resta de nens de l’Escola de futbol i de la base del femení que aquests no van pogué tenir tal honor.

Va arribar l’hora dels parlaments.
El senyor Conejero, director de projecció exterior de la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el senyor Jordi Roche, president de la Federació Catalana de futbol, el senyor Vázquez com a regidor de l’ajuntament de Sant Adrià de l’àrea d‘esports, el coordinador del futbol base perico, Josep Manel Casanova, i el conseller encarregat del mateix, Josep Borrell. Els primers van ressaltar la categoria i el prestigi del nostre futbol base i el que significa per l’esport català l’esforç del club espanyolista amb la base, el Senyor Casanova i el senyor Borrell van destacar tot el tema de la relació amb els pares, la formació dels jugadors com a persones, i el conseller es va estendre quelcom més que els altres que li havien precedit i va significar la importància que ha significat tots aquests anys, certs mitjans de comunicació que han apostat per el futbol base, i a més va concretar el seu agraïment a Blanc i Blau, i a Javier de Haro.

L’últim torn va ser per el president de l’Entitat, el senyor Sánchez Llibre, que tan sols, va agrair als tècnics del futbol base la seva tasca i va volgué recordar la memòria del jugador que ara seria del cadet A, Joan Mª Sardà “Xu” mort en tràgic accident de trànsit. En aquells moments la pluja va començar a fer acte de presència amb més força i es va tenir que suspendre l’acte fins que la meteorologia va permetre prendre els mitjans gràfics les fotos de rigor de les plantilles. Entre altres assistents varen pogué veure a Sebastián Javier, Antonio Martín, Joan Collet, Ana Mª Fusté i demés membres del consell i executius del club, com el director esportiu, Sr. Paco Herrera.


http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/no_al_pensament_unic/album?.dir=/28a9re2&.src=ph
Fotos josep maria: (perdoneu, però ja no podia ser pitjor el dia per pogué fer fotos de qualitat i van trigar molt en donar les llums a la tribuna...).

Organigrama del futbol base del RCD. Espanyol
www.rcdespanyol.info/

DIRECCIÓ
PRESIDENT: Daniel Sánchez Llibre
DIRECTOR ESPORTIU: Paco Herrera
COORD. ÀREA ESPORTIVA: Albert Valentín
CONSELLERS FUTBOL BASE: Josep Maria Borrell i Juanjo Bertomeu
COORDINADOR F. BASE:Josep Manel Casanova Capdevila
CONTROLER F. BASE: Javier Sáenz Gómez
DIRECTOR C. ESPORTIVA: Eloy Perez García
COORDINADOR C.DEPOR: Juan José Díaz Galiana “Juanjo”
RESPONSABLE RESIDÈNCIA: Manel Fusté Basas

ADMINISTRACIÓ
RR.PP. I COMUNICACIÓ: Xavier Giménez Vicente
LOGÍSTICA ESPORTIVA: Carles Casanova Berenguer
COMPTABILITAT: Josep Pedrosa Carnerero
ESCOLA: Agustin Robles Sánchez i Irene Lapuente Calzón
ACCESSOS: Luis Santos, Alejandro Hernandez i Fernando Bueno.

DEPARTAMENT MÈDIC
METGES: Narcis Amigó de Bonet, Assumpta Estruch i Ramon Balius.
COORDINACIÓ ATS : José Simón Guijarro Andújar
FISIOTERÀPIA : Jesús Sanz Colomo

DEPARTAMENT DE PLANIFICACIÓ I INVESTIGACIÓ (D.P.I.)
RESPONSABLE DEPARTAMENT: Juan Luis Martínez Pérez
ÀREA GESTIÓ INFORMACIÓ: Raul Peláez Blanco
ÀREA FÍSICA: Ramon Català i Eloy Perez

SECRETARIA TÈCNICA FUTBOL BASE
TÈCNICS: Pepin Cabezas Benavente, Matias Borsot Esparbe, Eladio Bahamonde, César Sanz Martos i Quino Cardona

MANTENIMENT
INSTAL·LACIÓ: Gabriel Buendia García de la Vega, Siscu Palma Bisbal, Pedro Manzanera i Jose Ardao Amado.
TERRENY DE JOC: Carmelo Ruiz i Oriol Felip

ESPANYOL B
CATEGORIA: Segona Divisió B
ENTRENADOR: Joan Francesc Ferrer “Rubi”
2n ENTRENADOR: Manuel González García
PREPARADOR FÍSIC: Xabi Gil Tora
ENTRENADOR DE PORTERS: Josep Lluís Navas Solsona
DELEGAT: Domingo Simón Soler
DELEGAT DE CAMP: Carles Roca Brilles
MASSATGISTA: Manel Meca Valverde
DOCTOR: Julio Romero Gonzáles
ENCARREGAT MATERIAL: Manolo García Ramírez
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-2006: 2n Classificat. Ascens a la Segona Divisió “B”.

JUVENIL A
CATEGORIA: Divisió d'Honor Juvenil
ENTRENADOR: Òscar Perarnau Figueras
2n ENTRENADOR: Dani Poyatos Algaba
PREPARADOR FÍSIC: Nacho Torreño Jarabo
DELEGAT: Carles Serrano Rebull
MASSATGISTA: Ramon Alfos Oliva
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Liga , 1/4 de la Copa del Rei.

JUVENIL B
CATEGORIA: Lliga Nacional Juvenil
ENTRENADOR: Joan Salvans Tarrega
2n ENTRENADOR: Xavi Álvarez Aznar
DELEGAT: Rafa Alba Segura
MASSATGISTA: Shinya Matsui
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga.

CADET A
CATEGORIA: Divisió d'Honor
ENTRENADOR: Lluis Planagumà Ramos
2n ENTRENADOR: Miguel Ángel Sampron Álvarez
DELEGAT: Carles Casanova Berenguer
MASSATGISTA: David Hermoso Ahijado
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Lliga i Campió de Catalunya.

CADET B
CATEGORIA: Preferent
ENTRENADOR: Ramón Guerrero Mayol
2n ENTRENADOR: Quico Arjona Tejero
DELEGAT: Siscu Palma Bisbal
MASSATGISTA: Noemí Luengo Rodriguez
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Lliga.

INFANTIL A
CATEGORIA: Divisió d'Honor
ENTRENADOR: Josep Oliver Seró
2n ENTRENADOR: Xavier Ferragut Mas
DELEGAT: José Yeste Hernandez
MASSATGISTA: Jordi Aragón Valls
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga i Subcampió de Catalunya.

INFANTIL B
CATEGORIA: Preferent
ENTRENADOR: José Herrera Sanchez
2n ENTRENADOR: Ferran Salcedo Suau
DELEGAT: Luis Santos Mateos
MASSATGISTA: José De la Torre Acedo
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: 7è Classificat de Lliga i Campió d'Europa (Canal + Internacional)

ALEVÍ A
CATEGORIA: Preferente
ENTRENADOR: Albert Villarroya Soler
2n ENTRENADOR: Xavier Manzano Montmany
DELEGAT: Àngel Esteban Fornaguera
MASSATGISTA: José Antonio Ruiz Ríos
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciudad Deportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciudad Deportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga,Campió de Catalunya i 1/4 (Brunete-Canal +).

ALEVÍ B
CATEGORIA: Preferente
ENTRENADOR: Jacint Magriña Clemente
2n ENTRENADOR: Álex Milian Montplet
DELEGAT: Dídac Magriña Clemente
MASSATGISTA: Marta Ferrer Gil
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Lliga.

BENJAMÍ A
CATEGORIA: Campionat Preferent Futbol-7 Grup I
ENTRENADOR: Isaac Guerrero Hernandez
2n ENTRENADOR: Xavier Damunt Masip
DELEGAT: Kazushi Shimizu
MASSATGISTA: Simon Guijarro Gomez
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Lliga.

EQUIPS OFICIALS DE L'ESCOLA

BENJAMÍ B
CATEGORIA: Campeonato Preferente División Futbol-7 Grupo II
ENTRENADOR: Albert Espigares Lopez
2n ENTRENADOR i DELEGAT: Eneko Garayeta Albiol
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Subcampió de Lliga i Ascens a Preferent Divisió

BENJAMÍ C
CATEGORIA: Campionat Primera Divisió Futbol-7
ENTRENADOR: Josep Maria Roma Gibert
2n ENTRENADOR i DELEGAT: Xavier Corominas Jodar
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga i Ascens a Primera Divisió.

PRE-BENJAMÍ A
CATEGORIA: Campionat Preferent Futbol-7
ENTRENADOR: David Fernández Fernández
2n ENTRENADOR: Alberto Mesa Chercoles
DELEGAT: Daniel Gonzálvez Sabater
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga.

EQUIPS OFICIALS FEMENINS

FEMENÍ A
CATEGORIA: Super-Liga Femenina
ENTRENADOR: Santi Fernández Pedrero
2o ENTRENADOR: Jordi Bransuela Soto
DELEGAT: Toni Blanch Macián
MASSATJISTA: Albert Catalan Adell
ENCARREGAT MATERIAL: Diego Sanchez Paredes
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: Campió de Lliga, Campió de la Copa de la Reina i Campió de Catalunya.

FEMENÍ B
CATEGORIA: Liga Nacional Femenina
ENTRENADORA: Francisca Camúñez Moreno “Titi”
2a ENTRENADORA: Isabel María Ruiz Moriche “Coco”
DELEGADA: Maria R. Pedrosa Buitrago
ENCARREGADA MATERIAL: Alba Garcia Garcia
LLOC D'ENTRENAMENT: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
TERRENY DE JOC: Ciutat Esportiva RCD Espanyol
CLASSIFICACIÓ 2005-06: 4a Classificades de Lliga
.

dimecres, 4 d’octubre del 2006

PRESENTACIÓ FUTBOL BASE I FEMENINS

AVUI A LES 19 HORES, A LA CIUTAT ESPORTIVA DEL RCD ESPANYOL TINDRÀ LLOC LA PRESENTACIÓ OFICIAL DELS DIFERENTS EQUIPS DEL FUTBOL BASE I ELS FEMENINS.





Els rivals de l'Espanyol.

dimarts, 3 d’octubre del 2006

SORTEIG UEFA. INFORMACIÒ RIVALS (AMPLIADA)

Ja coneixem els rivals del nostre club a la fase de grups de la Copa de la Uefa: Sparta de Praga, Ajax d’Amsterdan, Austria Viena, i Zulte Warengen de Bèlgica. A priori no deuria de portar complicacions al conjunt perico per pogué classificar-se entre els tres primers, malgrat que la situació de l’equip no es per tirar coets, esperem que donguien el do de pit, i tornin per segon any consecutiu a classificar-se per els setzens de final. Un bon començament a Praga facilitaria molt les coses, ja que l’últim encontre es disputarà a Montjuïc en front l’Àustria de Viena. El partit més complicat serà a la quarta jornada en front l’Ajax holandès.

AFC AJAX

L’equip més fort que haurà d’enfrontar-se el RCD Espanyol a la lligueta de la copa de la Uefa es sense dubtes l’Ajax d’Amsterdam. El conjunt holandès, fundat el 1-3-1900, va guanyar el primer títol de lliga el 1918 i el primer de copa holandesa un any abans. Es el conjunt més guardonat dels Països Baixos amb un total de 29 lligues, i 16 Copes, i 6 Supercopes d'Holànda. A més d’aquest palmarès que espanta ja de per sí, cal afegir quatre copes d’Europa els anys 1971 (guanyant a Panathinaikos en la final), 1972 (davant l’Inter de M.), 1973 (Juventus de Torí) , 1995 (guanyant al Milan). Dos cops finalista de la Copa d’Europa ( 1969 perdent amb el Milan, i 1996 perdent davant la Juventus ). Campió de la Recopa d’Europa en 1987 guanyant al Lokomotiv de Leipzig, i subcampió en 1988 al perdre la final en front el Malines belga. Campió de la Copa de la UEFA la temporada 1991-92 Campió de la Copa Intercontinental en 1972 i 1995. Dues Supercopes europees: 1973 i 1995
En aquests moments es líder de la lliga holandesa, amb cinc partits guanyats, 1 de perdut, amb un total de 15 punts, i 15-5 es el seu balanç de gols a favor i en contra.
L’ Ajax va quedar eliminat de la Champions League, al perdre sorprenentment davant el conjunt del Kobenhavn de Copenhague, tot i guanyar el partit d’anada per 1-2, els danesos li van donar la volta (0-2) a l’eliminatòria. Ha deixat fora a la primera eliminatòria de la Copa de la UEFA al conjunt noruec del IK Start de Kristiansand.

Plantilla:
30 Dennis Gentenaar HOL
32 Marco Van Duin HOL
Defenses
2 Johnny Heitinga HOL
3 Jaap Stam HOL
4 Thomas Vermaelen BEL
5 Urby Emanuelson HOL
20 George Ogararu ROM
22 Zdeněk Grygera CZE
31 Donovan Slijngard HOL
35 Gregory Van Der Wiel HOL
Mitjos
6 Hedwiges Maduro HOL
10 Wesley Sneijder HOL
14 Roger García ESP
15 Olaf Lindenbergh HOL
16 Tom de Mul BEL
17 Michael Krohn-Dehli DEN
18 Gabri ESP
25 Jeffrey Sarpong HOL
28 Jan Vertonghen BEL
29 Rydell Poepon HOL
33 Vurnon Anita HOL
Davanters
7 Mauro Rosales ARG
8 Ryan Babel HOL
9 Klaas Jan Huntelaar HOL
11 Kenneth Perez DEN
19 Markus Rosenberg SWE
21 Nicolae Mitea ROM
26 Edgar Manucharyan ARM
34 John Goossens HOL
Entrenador: Henk Ten Cate
Dos d’aquests jugadors no fa falta que els anomeni, perquè ja els coneixeu bé...

FK AUSTRIA VIENA.
L’Àustria Viena, ha guanyat 23 lligues austríaques des de 1924 que va conquerir la primera, 17 cops subcampió de lliga, i 25 títols de Copa des de 1921 i 9 cops finalista. 6 Supercopes d’Àustria. 10 temporades ha assolit el doblet. Subcampió de la Recopa d’Europa en 1978 amb perdre la final davant l’Anderlecht. Es l'actual campió d'Àustria.
Actualment va classificat en vuitena posició amb 2 partits guanyats 5 empatats i 4 perduts, 9 gols a favor i 10 en contra; 11 punts en 11 jornades. A la primera eliminatoria de la UEFA van deixar fora al Legia de Varsòvia. (1-1/1-0). Ambdós equips venien de caure eliminats de la Champions League. El Benfica va ser el botxí del conjunt austríac, que el va deixar fora per un global de 4-1.

Plantilla
Porters
1 Szabolcs Safar HUN
13 Bartolomej Kuru AUT
27 Jelle ten Rouwelaar HOL
42 Udo Siebenhandl AUT
Defenses
2 Andreas Ulmer AUT
3 Fernando Troyansky ARG
4 Delano Hill HOL
5 Mario Tokić CRO
6 Andreas Schicker AUT
18 Florian Metz AUT
22 Johannes Ertl AUT
24 Franz Schiemer AUT
35 Marco Salvatore AUT
37 Markus Suttner AUT
43 Michael Madl AUT
Centrecampistes
8 Arkadiusz Radomski POL
10 Štěpán Vachoušek CZE
14 Andreas Lasnik AUT
15 Jocelyn Blanchard FRA
19 Nastja Čeh SLO
20 Christian Schragner AUT
21 Markus Kiesenebner AUT
23 Gerd Wimmer AUT
25 Philipp Netzer AUT
26 Maicon Dos Santos BRA
33 Sebastian Mila POL
34 Christoph Saurer AUT
38 Lukas Ernstbrunner AUT
40 Tomas Simkovic AUT
Davanters
7 Roman Wallner AUT
9 Wolfgang Mair AUT
11 Hannes Aigner AUT
17 Thomas Pichlmann AUT
39 Rubin Okotie AUT
41 Edin Salkic AUT
Entrenador: Frenck Schinkels


AC SPARTA PRAHA
AC Sparta de Praha fundat en 1893, Juga els seus encontres en el Toyota Stadiom, estadi amb cabuda de 20.374 espectadors.
Ha conquerit 25 vegades el títol de campió de Txecoslovàquia i 8 títols en la lliga de la nova República Txeca. Ha guanyat 24 (16+8) títols de copa.
Ha guanyat a més tres cops la Copa Mitrova 1927, 1935, 1964 (Copa que jugaven els equips centro europeus, des de 1927, i que es va reprendre després de la II Guerra Mundial). D’aquest club han sortit jugadors tan coneguts com Pavel Nedved. Tomás Rosický, Jan Koller, Karel Poborský, Petr Cech....
Actualment va classificat en tercer lloc amb 9 partits disputats i un balanç de 4 guanyats, 4 empatats, i un perdut. 9 gols a favor i 5 en contra. Té 16 punts. S'ha classificat per la fase de grups en vèncer al Hearts escocès.

Plantilla
Porters
1 Zdeněk Zlámal CZE
29 Jaromír Blažek CZE
31 Tomáš Grigar CZE
Defenses
2 Tomáš Řepka
CZE 3 Milan Kopic CZE
5 Václav Drobný CZE
8 Radoslav Zabavník SVK
13 Michal Hanek SVK
15 Petr Lukáš CZE
20 Zdeněk Pospěch CZE
22 Jiří Homola CZE
23 Michal Kadlec CZE
Centrecampistes
4 Martin Hašek CZE
6 Tomáš Sivok CZE
7 Tomáš Kóňa SVK
11 Daniel Kolář CZE
14 Michal Zelenka CZE
16 Jan Šimák CZE
17 Ludovic Sylvestre FRA
18 Karol Kisel SVK
Davanters
9 Libor Došek CZE
10 Miroslav Slepička CZE
12 Dave Simpson CAN
19 Marek Jungr CZE
21 Tomáš Jun CZE
28 Miroslav Matušovič CZE
30 Mauro Lustrinelli SUI
Entrenador: Stanislav Griga

SV ZULTE-WAREGEM
Club sorgit de la fusió 2001 del Waregem i el Zulte que a la vegada va sorgir de la fusió del Zulte Sportiv (1950) amb el Zultse VV., en 1976.
La temporada passada van guanyar la copa de Bèlgica i van ser cinquens tot i ser un equip semi professional. En 2004-05 militava en segona divisió. El seu tècnic, Francky Dury es una persona molt estimada en el mon del futbol belga, es policia i per les tardes es dedica al futbol. Aquest any la seva situació es més complicada, ja que han perdut als seus dos millors jugadors: Dupré (Standard) y Salou (Brujas). Van classificats en quinzè lloc amb 2 partits guanyats, dos d’empatats, i quatre perduts, amb 10 gols a favor i 12 en contre. A un punt del penúltim lloc.
Va donar la sorpresa deixant fora de la competició al Lokomotiv de Moscou, remuntant la avantatge russa de l'anada (2-1/0-2).

Aquí us deixo l'última alineació en front el Lokomotiv dijous passat.
21 Geert De Vlieger
2 Stijne Minne
5 Loris Reina
7 Tim Matthys
8 Tony Sergeant
9 Matthieu Verschuere
10 Stijn Meert
12 Tjorven De Brul
18 Chris Janssens
20 Aliyu Mohammed Datti
22 Frédéric Dindeleux
suplents
1 Pieter Merlier
6 Ludwin Van Nieuwenhuyze
14 Dragan Mrdja
15 Nathan D'Haemers
16 Wouter Vandendriessche
19 Jonas Vandemarliere
24 Karel D'Haene
Entrenador: Francky Dury

Agraeixo la col·laboració de ANOUAR RIAN. webmaster de espanyolfemenino.com per l'informació referent al conjunt belga.

COMENTARI

JA HI TORNEM A SER...

Altre cop amb el mateix problema. Un altre cop el tècnic qüestionat seriosament. I com que tots sabem que la corda es sol trencar per el cantó més fluix.. i al mon del futbol ja sabem quin es aquest. El tema en qüestió es que ja son molts els socis que pensen que per damunt que Valverde hagi estat mes o menys encertat en el seus sistemes, tàctiques o alineacions, (que a vegades es molt fàcil parlar a “toro pasado”) hi ha coses que es veuen i son totalment alienes al aspecte tècnic del míster.

Potser tindríem que entrar en temes d’índole psicològic o buscar els problemes mes amunt, en la mateixa divisiò que pateix aquest club (es vulgui o no reconèixer, després i abans de la junta d’accionistes). Parlo d’aspecte psicològic per que el que està clar, que Valverde potser s’haurà equivocat en temes concrets, però quina culpa té ell, de que alguns jugadors no fiquin la cama en certs moments, o no acompanyin l’atac, o no pressionin la sortida de l’equip rival...

Potser el temperament de Valverde no s’ajusta al que necessiten aquests jugadors... potser necessiten ma dura... ¡però senyors, que estem parlant de professionals, que no estem (o al menys així hauria de ser) parlant de nens mal criats. Potser el desig de Valverde de jugar al toc, ha convençut a aquesta plantilla que no es necessita lluitar per treure endavant els partits...però si inclòs els nostre rival ciutadà els seus jugadors que son figures contrastades lluiten, corren i estomaquen quant convé i la majoria de vegades amb la complicitat arbitral, però això ja es altre tema..
.
Potser com diu Luís García (el mega renovat... per què el de l’any passat no ho deia això, si no al contrari, fent referència a la joventut i per tant a la no existència d’excuses) sigui un problema de preparació física.. el que ja no s’entén es per què jugadors com Riera, Moha, Zabaleta, per dir-ne alguns, lluiten, corren, i en canvi altres no... ¿es que tenen altre preparador físic aquests components de la plantilla?

Es carrega contra el tècnic, veritat que amb Valverde encara no em vist un equip definit, una aproximació del que vol... per que amb Lotina, hi havia tota una lliga sencera, de la que es va guanyar el crèdit per part de tothom, que després per moltes coses que van anar succeint, (i quelcom encara continuen molts d’aquells problemes)... va anant perdent aquest crèdit malgrat assolir un títol de campió d’Espanya. Però amb Valverde tot es diferent; el recordem con a jugador... aquell extrem que meravellava a tothom amb les seves galopades per la banda, i sobre tot els seus centres mil·limètrics, que a risc de no equivocar-me son els millors que he vist jo en els últims vint anys... però com a entrenador lluny de San Mamés, encara no ha demostrat rés... i de ben segur que la grada no li tindrà la paciència que li van tenir al senyor Lotina.

Es càrrega contra el consell... naturalment no es aliè al que està passant; masses directors generals, secretaris tècnics i entrenadors han desfilat per l’Entitat, i vulguem o no, això acaba passant factura. Per que encara que instintivament es digui (*) que els mocadors van ser cap els jugadors, sempre que hi ha mocadors en un camp de futbol van a dirigits a la llotja... El que no vol dir, que siguin per demanar dimissions (de moment) o exigir responsabilitats als mateixos, si no més aviat per mostrar al Consell la indignació de part de l’afecció davant la desídia, mal joc, i poques esperances (al menys per no patir) que ofereixen aquests jugadors. Fe saber al senyor President i als responsables a nivell directiu i executiu, que no anem bé... que tornem altre vegada a estar (malgrat només es portin cinc jornades) al “filo de la cornisa” i que això l’hem de tirar cap endavant entre tots, (consell, cos tècnic, jugadors, i grada) i qui no estigui per la labor, que es baixi del vaixell ara, que encara està flotant, no quant comenci a sotsobrar.


I al Consell modestament, malgrat no sigui ningú per aconsellar-los, si que em permetré la llicencia de dir-vos que ho confieu amb Valverde fins que s’acabi la temporada, si de veritat penseu que es la persona més qualificada per tirar això endavant i per tant penseu que se‘n sortirà, o si de veritat per contra penseu que no... que ha estat una errada la seva contractació, i penseu que s’haurà de prendre decisions traumàtiques, tan sols dic, que quant abans millor. Que les jornades passen, els punts volen, i el que es pitjor, encara ens hem d’enfrontar als equips més forts. El que no es pot permetre es viure amb la indefinició, ratificacions de curt termini, i cessaments rectificats com vàrem patir l’any passat, al dictat de l’últim resultat. Ens mereixem al menys tenir una tranquil·litat que per ara no he es veu...

I als jugadors que si tenen quelcom que dir ho facin dins els conductes del propi club.... que ja n’hi ha prou de donar espectacle als mitjans de comunicació culers, l’espectacle l’han de donar dins del terreny de joc, lluitant i oferint el màxim esforç per un club que a més que els hi paga i bastant bé, representa la il·lusió i el sentiment de molts milers de persones de totes les edats que pateixen i ho passen malament per uns colors, un nom i un escut, del que en molts casos no saben ser dignes de portar en les seves samarretes uns suposats professionals.

Nota: (*). Enquesta de l'anterior post.

dilluns, 2 d’octubre del 2006

ENQUESTA EN TIEMPO D'ESPANYOL



Al programa Tiempo de Espanyol en Cope Miramar, a la pregunta formulada, per qui anaven els xiulets i els mocadors, a la fi de l'encontre davant Osasuna:
De 160 trucades, 110 han considerat que anaven per els jugadors, 51 per l’entrenador i cos tècnic, 51 per el Consell, per l’afecció 4. Cal fer constar que pericos que han trucat han respost amb varies de les alternatives. O sigui de 216 respostes, el 50.93% creuen que la reprovació al final del partit de part de l’afecció va ser per els jugadors, 23.61% pel cos tècnic, i el 23.61 per el consell, i un 1.85 per l’afecció. ".

FOTOS DEL SOPAR AMB TOC D'HUMOR... QUE FALTA ENS FA...

FOTOS DEL SOPAR DE L'EQUIP FEMENÍ AL PASATAPAS. (DIVENDRES 29-9)

Com diu el "comunicador de les ones radiofòniques" que surt amb aquest recull de fotografies... "cuando hay celebración... palmatori, palmatori..." "Mucho ji ji..., y mucho jaja..."

De totes maneres, la temporada passada vam perdre a la tercera jornada davant el LLevant i a Sadrià... i amb l'equip complert...

I un sopar amb aquestes noies... no passa cada dia... per cert algunes fotos, servidor les guarda per la seva intimitat... per evitar enveges no gaire sanes... i comentaris a Sadrià... jejeje, que ja ens coneixem... jejeje...

FOTOS:
1 Sopar

2 Santi Fernández, i Miriam.
3 Javier de Haro, Pau...
4 Fina Torres i Javier...
5 Jordi (Segon Entrenador) , Sara.
6 Raquel
7 Ane
8 Noemí i Laura
9 Lara, Carol i Sara.
10 Aída, Ane.. i el Sr. Samper.
11 Javier de Haro i Ane Bergara
12 Els mateixos protagonistes...
13 Sara i Lara
14 "Titi" Camuñez, Miriam.
15 Sr. Antonio Martín, Pau, Jesús Sanz...i les noies..

DOLENTS RESULTATS D'AHIR...

El femení cau estrepitosament a Lezama.

Desafortunada la segona part del conjunt perico, davant un Athletic que sembla que de la ma de Juaristi tornarà a ser un dels candidats al títol de la Superlliga. Marta Cubí va marcar per l’Espanyol, escorçant distancies i donant esperances, però el tercer gol va sentenciar un partit que encara va resultar més desnivellat amb l’últim gol en les acaballes del partit.

Athletic C. Bilbao: Ainoa, Uriajereka (Zabala min.84), Vanesa, Marta M., Itziar, Guru (Murúa min.75), Zibi, Olabarrieta, Ibarra, Erika (Jessi min.45), Eba (Zarate min.77).
RCD Espanyol: Cristina Prieto, Ane, Miriam, Natalia, Laura Falces (Aida min.60), Lara (Raquel min.55), Noemí, Carol, Marta Cubí, Adriana, Sara.
Àrbitre: De Burgos. Per part de l’Espanyol ensenya targeta groga a Laura Falces (min.43) i a Natalia (min.54), i per part de l’At.C.Bilbao a Vanesa (min.31).
Gols: 1-0 Erika (min.50); 2-0 Erika (min.55); 2-1 Marta Cubí (min.66); 3-1 Ibarra (min.74); 4-1 Murúa (min.89)



L’Espanyol B se‘n va de buit d’Alacant

Fitxa tècnica
Alicante: Unanua, Xavi Torres, Tito, Álvaro (Neptalí 59’), Calderón, Pelegrín, Ricardo Cavas, Eloy (Raúl Cavallero 75’), Germán, Azkoitia (De Paula 89’) i Borja.
Espanyol: Biel, Chica, Fede, Serrán, Ángel, Toni Lao (Erencia 88’), De Pablos, Julián, Yagüe, Bussy (Zamora 68’) i Pedraza (Javi Márquez 88’).
Gols: 1-0, Borja en el minut 41. 1-1, Zamora en el minut 72. 2-1, Azkoitia en el minut 74.


El Juvenil perd 2-1 a Mallorca, a l’Estadi Lluís Sitjar, però continua líder (12 punts) després de la jornada d’ahir un punt més que la Damm, i a quatre dels possibles rivals per la lluïta del títol: Mallorca, Zaragoza, i Barcelona tots amb 8 punts.
RCD Espanyol: Isaac; Ricard, Guillem Savall, Oscar Reyes, Victor, Juanjo, Jesús B., Guillem Cornellà, Charly Lumbreras, Jesús García, Javi. També van jugar: Juan, Albert García, Xavi, Quique. (gol:Albert)

El juvenil B va empatar al Municipal Gracia de Sabadell en front el Mercantil a dos gols. (Carlos i Oriol)

Els Benjamins van guanyar. El Benjamí A, a Cubelles 0-4 i el Benjamí C en front el CF Badalona per 4-0. El B, tenía que jugar amb el Barça Benjamí i es va suspendre.

diumenge, 1 d’octubre del 2006

EMPAT A ZERO...



DIUMENGE NEGRE
En efecte, jornada negativa la de avui, per que ni el primer equip, ni l’Espanyol B, ni el juvenil, ni juvenil B, ni el femení (i això si que es noticia) han assolit la victòria. Tan sols l’equip de Valverde ha pogut empatar i a zero a Montjuïc.

Valverde ha alineat de sortida, a Marc Torrejón, amb Jarque a l’eix de la defensa, deixant a la banqueta al molt criticat Lacruz, i amb Velasco i Moha als laterals. Un mig del camp amb Jonathas i Zabaleta, amb De la Peña per davant, i Luis Garcia i Coro en bandes, quedant Pandiani com home més avançat. La primera part ha sigut molt fluixa, amb poques jugades de perill dignes de menció. Fer esment d’una jugada que Moha després de driblar als seu contrari, el seu centre molt tancat acaba a les mans de Ricardo, una jugada que acaba amb un xut de Coro, després d’una jugada personal, i la més clara de tot el primer temps, una centrada des de la dreta de Luís García que tot sol Pandiani, remata de cap, sortint la pilota fora lliscant el pal dret de la meta defensada per Ricardo. Mitja hora per pogué disposar d’una ocasió amb cara i ulls. Mentre, a la reraguarda, amb problemes per la banda defensada per Moha, i amb moments de mes o menys inseguretat defensiva, s’ha anat passant com bonament es podia, amb un Osasuna molt conservador, que atrinxerat darrera, esperava l’ocasió letal per endur-se el partit amb el mínim esforç, i un Espanyol que malgrat que la segona part ha millorat (era difícil no fer-ho) no s’ha trobat mai a gust damunt la gespa. Joc amb poca velocitat, nul intent de pressionar la sortida de la pilota del conjunt navarrès, falta de idees en la medular...
Els darrers minuts del primer temps han sigut d’atac de Osasuna, que ha gaudit d’ocasions si no molt clares, si per deixar certa angoixa cara a l’afecció.

La segona part ha començat amb l’entrada de Moisés per un desafortunat Jonatas que ha fet el pitjor partit des de que va venir, en part per el mateix desgavell de l’equip, la falta d’enteniment amb Iván i amb Zabaleta. Als tretze minuts del segon temps, Webó ha reemplaçat a Soldado al conjunt navarrès, i ha sigut precisament ell, quant rebent una passada de Raúl García ha gaudit de l’ocasió més clara del conjunt visitant, rematant a la sortida desesperada de Kameni, i sortint la pilota fregant el pal dret de la porteria defensada per el meta camerunès; era el minut 74, i s’ensumava la tragèdia, que afortunadament sols ha quedat en un ensurt. Abans, l’Espanyol havia fet la segona substitució, un Coro que havia sigut dels menys dolents a la primera part, però que en la segona estava passant més inadvertit, deixa el seu lloc a Tamudo. Zabaleta, ho havia intentat amb llançament desviat, Jarque remata fora un còrner, i a falta de dotze minuts per complir-se el temps reglamentari, Valverde fa la tercera substitució fent sortir en lloc de Luís García, a un Rufete a qui s’ha pogut constatar la baixa forma que està demostrant els darrers partits, mol lent, i totes les centrades que ha fet han sortit fora, amb la desesperació d’una part de la grada, que quant ha senyalat l’àrbitre Medina Cantalejo la fi del partit ha deixat sentir els seus xiulets de desaprovació i algun que altre mocador.... De moment el millor el punt assolit, el no haver encaixat cap gol, i el pitjor un cop més la pobre imatge donada amb la creació de joc, i la falta de definició d’aquest equip, en partits de la lliga espanyola.

FITXA TÈCNICA:
RCD ESPANYOL: Kameni (5); Velasco (5), Jarque (5), Torrejón (5), Moha (5), Zabaleta(5), Jonatas (2) (46’ Moisés) (6), De la Peña (5), Luís García (4) (Rufete 79’) (2), Coro (5) (Tamudo 61’) (4), i Pandiani.(5)

C.A. OSASUNA : Ricardo; Corrales, Cuéllar, Miguel Flaño, Izquierdo, Nekounam,
Valdo, Puñal, Juanlu, (Juanfran 80’), Milosevic (Raúl García 63’), Soldado (Webo 58’)

Àrbitre: Luis Medina Cantalejo, (andalús). Protestat per diverses decisions. Targeta groga a Moha (min.67) i Pandiani (min.78). Per part de l'Osasuna, a Nekouman (min.91) i Juanfran (min.92).

Estadi: Olímpic de Montjuïc: Tarda de molta calor, gairebé estiuenca, amb 18250 espectadors.

El millor del partit... bastant difícil pogué dir qui ha sigut desprès del nivell similar que ha ofert la majoria dels jugadors blanc i blaus, però per significar-me amb algun direm que MOISÉS ha contribuït a posar quelcom de seny al mig del camp on De la Peña, i un desconegut Jonatas s’han mostrat molt incompatibles.

Foto: (rcd.espanyol.com) Jonatas ha tingut una desafortunada actuació.

ESPANYOL-OSASUNA: AVUI, 18 HORES

Prèvia Espanyol-Osasuna

L’Espanyol rep aquesta tarda a las sis, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, sota l’arbitratge del senyor Medina Cantalejo, a un Osasuna que també ve de classificar-se per la fase de grups de la Copa de la Uefa.

Valverde sembla ser que tornarà a incloure canvis a l’equip que sortirà a la gespa del Olímpic; primer obligat per la baixa de Riera per la expulsió que va patir amb el nefast arbitratge de Turienzo, i segon per que per no perdre la costum crec que tornarà a alinear a un Lacruz fitxatge que fins ara ha donat un lamentable rendiment en el que portem de temporada. El problema es que fins ara no hi ningú en el eix de la cobertura que s’imposi amb claredat com a líder de la defensa... be es veritat, que tampoc fins ara ningú ho ha fet pitjor que el central navarrès.

Sembla ser que les bandes podrien estar ocupades per Velasco i Moha (un dels ex jugadors dels dos equips que hi seran avui, juntament amb Juanfran i Milosevic a l’altre cantó). Al mig camp, es on més dubtes penso tindrà Valverde. Costa, Jonatas, De la Penya, Moisés... malgrat que pugui fer algun dels seus experiments i col·locar al segon punta (Luís) o a Iván a una banda, (l’altre se la disputarà Rufete o Zabaleta, amb més números per el primer) i deixar a Jonatas amb Costa al doble pivot. I davant Luís o Pandiani i Tamudo (parella inèdita, volem com s’entenen, ja m’enteneu el que vull dir).

De totes maneres, amb la gran quantitat de jugadors en segons quins llocs, té per on triar, i acostumats com ens té el senyor Valverde a fer provatures com si es tractés encara de pre temporada, es fa molt difícil endevinar quin serà l’onze que sortirà avui. Hora seria que després del munt de partits oficials que porta ja l’Espanyol (Supercopa, Catalunya Cup, UEFA i lliga) acabés d’una vegada de trobar una alineació model, un onze que amb les variacions pròpies de cada jornada, lesions i sancions, modificacions envers el rival de torn, i petites rotacions per no cremar la plantilla amb les competicions extres que tenim aquesta temporada, al menys reflectís el model del que vol o deuria voler Valverde si tingués les idees clares, i servís per que els afeccionats que patim amb aquest equip, tinguéssim quelcom d’esperança de que el nostre entrenador sap per on camina i on vol anar amb aquest planter.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M