divendres, 6 d’octubre del 2006

AIXÒ NO MILLORA. ¡SENSE PÓLVORA!

Ni en els amistosos. 2-0
Aquest equip no aixeca cap; avui ha tirat per terra les poques esperances que encara restaven, tractant-se d’un partit que es podia jugar sense pressió ni nervis, davant un conjunt, el francès que alineava tot l’equip suplent i a la segona part jugadors de categoria inferior. El Saint Etienne va quart en "le Championat"però eren absents els seus titulars Jérémie Janot (porter tiular), Lamine Diatta, Vincent Hognon, Herita Ilunga (ex lateral esquer de l'Espanyol B), Julien Sablé, Cristhophe Landrin, Geoffrey Dernis, Pascal Feindouno, Fousseni Diawara, Frédéric Piquionne, Ilan...


Valverde ha fet dos equips barrejats, i cal destacar que la primera part han gaudit els jugadors blanc i blaus de les millors ocasions, però la manca d’encert i les clàssiques errades defensives han llastrat el desenvolupament del partit.
Al minut 11, una passada en profunditat, ha deixat sol a Jonathan Soriano, que ha avançat, encarant al meta francès, i amb tota la porteria ha rematat fora, fregant el pal. Molt difícil serà guanyar partits si no s’ha aprofiten jugades com aquesta. Al 20 una falta centrada per De laPeña, i el remat de Tamudo tal com li ve la pilota, se’n va fora per molt poc. Però el que son les coses, l’Espanyol perdonà, i a la primera jugada d’atac del Saint Etienne, el jugador colombià cedit per el Boca Juniors Guarín, i que gairebé no ha jugat amb el conjunt gal, se’n va de Sergio Sánchez i de Marc Torrejón, que cap dels dos defenses espanyolistes el poden frenar i marca creuant la pilota a l’esquerra de Gorka.

Dos ocasions de Tamudo, una que arriba abans el defensa molt més ràpid a la pilota en profunditat, rebutjant quant es quedava tot sol, i la segona un remat des de fora de l’àrea que desvia com pot amb les mans el meta Viviani. Al 25 una greu errada de Lacruz, perdent una pilota franca, provoca el contracop francès, amb l’escapada de l’extrem gal, que xuta creuant la pilota a la dreta de Gorka, molt ajustada al pal. Al 36 una falta de nou centrada per Iván de la Peña, i com sempre buscant a Tamudo, que remata de cap, al pal contrari, marxant l’esfèrica fora. Al 39, l’última gran oportunitat perica del primer temps. Passada d’Iván, al buit, on Jonathan, tot sol, intenta driblar al meta francès, i aquest li rebutja la pilota, malmetent-se l’ocasió.

A la segona part, a excepció d’Iraizoz, Valverde ha canviat tot l’equip. I als vuit minuts ha disposat de la jugada única i més clara de tot el segon temps. Jugada per l’esquerra, on Riera profunditza i centra al segon pal, on Coro tot sol remata i el porter francès rebutja caient la pilota altre vegada al mateix Coro, que incomprensiblement envia la seva rematada als núvols. Un xut de Riera tres minuts després desviat, detalls de Julián, lluita de Chica, i Riera, i poc més d’un Espanyol que al minut 61, encaixà el segon gol i s’acabaria de esborrar de l’encontre.
En efecte una pilota passada, i tota la defensa perica mirant-se-la... en el que reflecteix la situació de fragilitat que està passant aquestes jornades la defensa espanyolista. Encara algun ensurt més han donat els joves jugadors de l’equip gal, i a mida que han anat passant els minuts un Espanyol que ha anat empitjorant fins demanar a crits la fi del encontre.
Una altre prova més de Valverde, que no sé si servirà de molt, però si per constatar que aquest equip segueix sense funcionar. Una defensa fràgil, un mig de camp molt irregular en el que no hi ha mai una continuïtat en les alineacions...provatures (avui em tornat a veure a l’ Armando Sá), i una davantera negada de cara a gol
.

Fitxa Tècnica:
Saint Etienne: Viviani; Diawara, Bayal-Sall, Camara (Perquis, min.46), Dabo (Tiene, min.66), Hautcouer, Guarín (Benalouane, min.89), Piatti (Sakho, min.66), Bilos (Damien Moulin, min.79), Gomis (Faye, min.71) y Heinz (Badel, min.71).

RCD . Espanyol: Gorka Iraizoz; Sergio Sánchez, Torrejón, Lacruz, Fede Bessone, De Pablos, Costa, Zabaleta, De la Peña, Tamudo, Jonathan
Segona part:Gorka, Armando Sá, Jarque, Serrán, Chica, Moisés, Fredson, Julián, Riera, Coro i Pandiani.

Goles: 1-0, m.21: Guarín; 2-0, m.61: Guarín.
Àrbitre: Erik Poulat (França). Tarja groga a Pandiani.
Estadi d'Annecy.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M