dimarts, 3 d’octubre del 2006

COMENTARI

JA HI TORNEM A SER...

Altre cop amb el mateix problema. Un altre cop el tècnic qüestionat seriosament. I com que tots sabem que la corda es sol trencar per el cantó més fluix.. i al mon del futbol ja sabem quin es aquest. El tema en qüestió es que ja son molts els socis que pensen que per damunt que Valverde hagi estat mes o menys encertat en el seus sistemes, tàctiques o alineacions, (que a vegades es molt fàcil parlar a “toro pasado”) hi ha coses que es veuen i son totalment alienes al aspecte tècnic del míster.

Potser tindríem que entrar en temes d’índole psicològic o buscar els problemes mes amunt, en la mateixa divisiò que pateix aquest club (es vulgui o no reconèixer, després i abans de la junta d’accionistes). Parlo d’aspecte psicològic per que el que està clar, que Valverde potser s’haurà equivocat en temes concrets, però quina culpa té ell, de que alguns jugadors no fiquin la cama en certs moments, o no acompanyin l’atac, o no pressionin la sortida de l’equip rival...

Potser el temperament de Valverde no s’ajusta al que necessiten aquests jugadors... potser necessiten ma dura... ¡però senyors, que estem parlant de professionals, que no estem (o al menys així hauria de ser) parlant de nens mal criats. Potser el desig de Valverde de jugar al toc, ha convençut a aquesta plantilla que no es necessita lluitar per treure endavant els partits...però si inclòs els nostre rival ciutadà els seus jugadors que son figures contrastades lluiten, corren i estomaquen quant convé i la majoria de vegades amb la complicitat arbitral, però això ja es altre tema..
.
Potser com diu Luís García (el mega renovat... per què el de l’any passat no ho deia això, si no al contrari, fent referència a la joventut i per tant a la no existència d’excuses) sigui un problema de preparació física.. el que ja no s’entén es per què jugadors com Riera, Moha, Zabaleta, per dir-ne alguns, lluiten, corren, i en canvi altres no... ¿es que tenen altre preparador físic aquests components de la plantilla?

Es carrega contra el tècnic, veritat que amb Valverde encara no em vist un equip definit, una aproximació del que vol... per que amb Lotina, hi havia tota una lliga sencera, de la que es va guanyar el crèdit per part de tothom, que després per moltes coses que van anar succeint, (i quelcom encara continuen molts d’aquells problemes)... va anant perdent aquest crèdit malgrat assolir un títol de campió d’Espanya. Però amb Valverde tot es diferent; el recordem con a jugador... aquell extrem que meravellava a tothom amb les seves galopades per la banda, i sobre tot els seus centres mil·limètrics, que a risc de no equivocar-me son els millors que he vist jo en els últims vint anys... però com a entrenador lluny de San Mamés, encara no ha demostrat rés... i de ben segur que la grada no li tindrà la paciència que li van tenir al senyor Lotina.

Es càrrega contra el consell... naturalment no es aliè al que està passant; masses directors generals, secretaris tècnics i entrenadors han desfilat per l’Entitat, i vulguem o no, això acaba passant factura. Per que encara que instintivament es digui (*) que els mocadors van ser cap els jugadors, sempre que hi ha mocadors en un camp de futbol van a dirigits a la llotja... El que no vol dir, que siguin per demanar dimissions (de moment) o exigir responsabilitats als mateixos, si no més aviat per mostrar al Consell la indignació de part de l’afecció davant la desídia, mal joc, i poques esperances (al menys per no patir) que ofereixen aquests jugadors. Fe saber al senyor President i als responsables a nivell directiu i executiu, que no anem bé... que tornem altre vegada a estar (malgrat només es portin cinc jornades) al “filo de la cornisa” i que això l’hem de tirar cap endavant entre tots, (consell, cos tècnic, jugadors, i grada) i qui no estigui per la labor, que es baixi del vaixell ara, que encara està flotant, no quant comenci a sotsobrar.


I al Consell modestament, malgrat no sigui ningú per aconsellar-los, si que em permetré la llicencia de dir-vos que ho confieu amb Valverde fins que s’acabi la temporada, si de veritat penseu que es la persona més qualificada per tirar això endavant i per tant penseu que se‘n sortirà, o si de veritat per contra penseu que no... que ha estat una errada la seva contractació, i penseu que s’haurà de prendre decisions traumàtiques, tan sols dic, que quant abans millor. Que les jornades passen, els punts volen, i el que es pitjor, encara ens hem d’enfrontar als equips més forts. El que no es pot permetre es viure amb la indefinició, ratificacions de curt termini, i cessaments rectificats com vàrem patir l’any passat, al dictat de l’últim resultat. Ens mereixem al menys tenir una tranquil·litat que per ara no he es veu...

I als jugadors que si tenen quelcom que dir ho facin dins els conductes del propi club.... que ja n’hi ha prou de donar espectacle als mitjans de comunicació culers, l’espectacle l’han de donar dins del terreny de joc, lluitant i oferint el màxim esforç per un club que a més que els hi paga i bastant bé, representa la il·lusió i el sentiment de molts milers de persones de totes les edats que pateixen i ho passen malament per uns colors, un nom i un escut, del que en molts casos no saben ser dignes de portar en les seves samarretes uns suposats professionals.

Nota: (*). Enquesta de l'anterior post.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M