dissabte, 30 de setembre del 2006

FUTBOL BASE I BASE FEMENÍ



I avui de nou a la càrrega, després del sopar d’ahir, de bon matí i en poques hores de pogué dormir, a la ciutat esportiva per veure el debut dels dos equips de futbol base femení desprès del seu trasllat de la Taxonera a les instal·lacions periques.

L’equip F-7 Base B, les més petitones, entrenades per José Reina, han guanyat en el seu primer partit de pre temporada al Taradell, en el camp on juga els partits els benjamins, per un contundent 12-1, amb gols de Anna (5), Carla (3), Gemma(2), Mª Lluisa (1) Esmeralda (1).

Plantilla:

Mireia Nagel Cruz (por); Sheila Elianne Hidalgo Vivanco, Mª Lluisa Puerta Tineo, Mariana Barrios Paulino, Anna López Villarroya , Carla Borrás Polo, Esmeralda León González, Gemma Mataró Ubide, Paula Ponce Ibernón, Andrea García Colomer, Marina Freixa Roca.

Entrenador: José Reina.

Tot després el F-7 Base A, entrenat per Marta Cubí i Ricard Ribes, ha guanyat al Bonaire, per un encara més contundent 15-0 amb gols de Alexia (3), Maria (3), Andrea Altman(3) De la Fuente (3), Andrea Rius(1), Andrea Cabrera (1) , Sara García (1)

Plantilla:

Natalia Pinto (P); Ariadna Forment, Mikaela Colet, Andrea de la Fuente, Andrea Rius, Andrea Cabrera, Marta, Alexia, Claudia Calbet, Mireia, Andrea Altman, Maria, Sara García. Entrenador: Marta Cubí 2º E Ricard Ribes.

El Cadet femení que entrena Albert Andrés, va guanyar 5-2 Al CE Sabadell, en partit amistós a la ciutat esportiva de Sadrià.

Plantilla:

Marta Abad Puig (P), María Pujol Carrera (P): Sandra Anglada Carol, Isabel Horta Mascarell, Claudia Tamayo Insende, Jessica León Galiano, Helena Crespo Pesquero, Anna Jornet Solé, Sandra de la Cruz Casado, Cristina Fuentes García, Eva Llamas Hernández, Nerea Rodríguez Fandos, Montse Vázquez Fontes, María Chueca Buxo. Entrenador: Albert Andrés.

MÉS INFORMACIÓ: www.espanyolfemenino.com

El Cadet A de Lluís Planagumà ha començat avui la lliga amb victòria per 4-0 davant el Barri Santes Creus, i tots els gols s’han aconseguit a la segona part.

L'Infantil A, entrenat per Josep Oliver, ha guanyat al seu debut a la lliga al Nàstic per 1-2, partit jugat al Anexe del Nou Estadi de Tarragona.

El Cadet B, ha guanyat per un contundent 1-6 a Mas Cabirol, davant la EF Garrotxa a la primera jornada de la lliga de Preferent de cadets , grup segon.

L'Aleví A, també s'ha estrenat amb una golejada davant el Gimnàstic Manresa a Sadrià, per 4-0

L'Aleví B, que juga al grup segon de la Preferent aleví va perdre a Girona, 3-1 devant el conjunt gironí.

L'infantil B, ha guanyat a la ciutat esportiva de Sant Adrià, a la EF Garrotxa per 5-0, al grup segon de la Preferent Infantil

foto: josep maria. Ciutat Esportiva.

UNA NIT PER A RECORDAR


Sopar d’agraïment per la campanya del femení.

Ahir nit, al Pasatapas de la Barceloneta, el senyor Antonio Martín va voler tenir un detall amb les jugadores, cos tècnic, mitjans de comunicació que han recolzat el femení al llarg d’aquesta temporada carregada d’èxits, i una representació de penyes, amb el presidente de la fcpe, i socis. Com passa amb aquests casos, molts dels fidels al femení no hi van pogué ser presents per que la sala ja no hi cabia més gent (70), i com sol passar, no tothom hi va pogué assistir malgrat els gran mèrits de socis que no hi van pogué ser presents... una altre vegada serà.

Els que merescudament o no hi vàrem ser presents, vem gaudir d’una nit inoblidable, i des de aquestes línies tinc que expressar el meu agraïment a Antonio Martín, en primer lloc, al cos tècnic, i demés persones que amb la seva dedicació han fet possible aquest somni i com no, a les jugadores del nostre femení, campiones de la superlliga, de copa i de Catalunya (dos títols)

Varen intervenir, oficiant l’acte Jaume Martínez, com a mestre de cerimònia, van fer us de la paraula, el senyor Rocha, el nou patrocinador del pantaló Sr. Oliveró, Santy Fernández, Ane, Chola, Javier de Haro, Fina, el conseller senyor Moya, Antonio Martín, i he de fer menció, (per que jo sempre intento alabar quan s’ho mereixen i donar el pal a qui també s’ho mereix) que ahir TV3 representada per el presentador del programa de Futbol.cat (dilluns c33), va dirigir unes paraules recordant que sempre en el seu programa a més de dedicar minuts al futbol de les categories inferiors catalanes, sempre es passen imatges del femení. A més va dir, que les imatges del dia del Torrejón, van ser vistes per 189.000 espectadors, i sobre tot el gol d’ Adriana, el més maco de la jornada, i aprofito Adriana per donar-te les gràcies per la dedicatòria. La setmana que ve faran un reportatge sobre la estada a Noruega.
Ahir es va passar un reportatge de tots els títols que han assolit les noies, mentre sonaven les notes del himne perico i el “We’ are the Champions”, en honor al desè millor equip d’Europa.

També hi van ser, representants d’altres mitjans de comunicació com, Ricard Vicente (Radio Marca), RKB; Blanc i Blau i la Veu en lo que fa referència a premsa escrita, apart dels esmentats.
Josep Maria Serrano director de la Veu, va fer entrega als presents, del nº 7 de la Veu, el conegut com el de "les cinc copes del femenì".

Montse Tallada en nom i representació de la Penya de Premià va fer el lliurament d’una placa a Antonio Martín per l’esponsorització del Grupo Quat i un trofeu al femení que va recollir la capitana Miriam.
Lluís Rodilla va fer lliurament de participacions de lotería a l'equip i el representant de la "Curva Jove" un cd.

Interpel·lat sobre si podria Antonio substituir a la presidència del Club a Dani, de seguida va desmentir tal extrem, per les seves ocupacions professionals, va dir no estar a l’Espanyol amb ambició de ser president, si no de intentar en la mida que pugi fer un Espanyol més gran.

A més de dos quarts de dues s’acabava l’acte d’afirmació perico, i de sentiment i agraïment en vers els que directament o més modestament formem part de la família del futbol femení del RCD Espanyol.

fotos; josep maria.

divendres, 29 de setembre del 2006

RESULTATS COPA UEFA

0-1 Chernomorets Odesa (Ucraïna)-Hapoel Tel Aviv (Israel) 1-3
2-0 Sporting Braga (Portugal)-Chievo Verona (Itàlia) 1-2
0-1 Sport Tallin (Estònia)-Newcastle Utd. (Anglaterra) 1-2
0-0 Molde (Noruega)-Glasg. Rangers (Escòcia) 0-2
0-1 Standard Lieja (Bèlgica)-Celta (Espanya) 0-3
1-1 Maccabi Haifa (Israel)-Litex Lovech (Bulgària) 3-1
2-2 Hertha Berlín (Alemanya)-OB Odense (Dinamarca) 0-1
1-1 Legia Varsovia (Polònia)-Austria Viena (Àustria) 0-1
1-1 Panathinaikos (Grecia)-FC Zaporizhya (Ucraïna) 1-0
0-2 Heart of Midlothian (Escòcia)-Sparta Praga (Rep. Txeca) 0-0
2-2 Austria Salzburgo (Austria)-Blackburn Rov. (Anglaterra) 0-2
1-0 Schalke 04 (Alemanya)-Nancy (França) 1-3
2-0 Slovan Liberec (Rep. Txeca)-Estrella Roja (Sèrbia) 2-1
4-0 Eintracht Frankfurt (Alemanya)-Brondby (Dinamarca) 2-2
2-0 Besiktas (Turquia) -CSKA Sofía (Bulgària) 2-2
0-3 Vitoria Setúbal (Portugal)-Heerenveen (Holanda) 0-0
1-0 Rapid Bucarest (Romania)-Nacional (Portugal) 2-1
2-2 Trabzonspor (Turquia)-Osasuna (Espanya) 0-0
0-1 West Ham Utd. (Anglaterra)-Palermo (Itàlia) 0-3
0-0 Sion (Suïssa)-B. Leverkusen (Alemanya) 1-3
3-4 Xanthi (Grècia)-Dinamo Bucar. (Romania) 1-4
0-1 Slavia Praga (Rep. Txeca)-Tottenham H. (Anglaterra) 0-1
2-5 Start Kristiansand (Noruega)-Ajax (Holanda) 0-4
2-2 Artmedia B. (Eslovàquia)-Espanyol (Espanya) 1-3
0-1 Wisla Cracovia (Polònia)-Iraklis (Grècia) 2-0
1-2 Dinamo Zagreb (Croàcia)-Auxerre (França) 1-3
0-0 Derry City (Irlànda)-PSG (França) 0-2
2-1 Lokomotiv (Rússia)-Zulte Waregem (Bèlgica) 0-2
0-0 Ethnikos Achnas FC (Xipre)-Lens (França) 1-3
2-1 Fenerbahce (Turquía)-Randers FC (Dinamarca) 3-0
3-2 AZ (Holanda)-Kayserispor (Turquia) 1-1
0-1 FC Rubin Kazan (Rusia)-Parma (Itàlia) 0-1
1-2 Atromitos (Grècia)-Sevilla (Espanya) 0-4
1-0 Ol. Marsella (França)-Mlada Boleslav (Rep. Txeca) 2-4
0-3 Atvidabergs (Suècia)-Grasshopper (Suïssa) 0-5
6-2 Basilea (Suïssa)-Rabotnicki (Macedònia ) 1-0
2-2 Lokomotiv Sofía (Bulgària)-Feyenoord (Holanda) 0-0
0-1 Ruzomberok (Eslovàquia)-Brujas (Bèlgica) 1-1
4-2 Partizan Belgr. (Sèrbia)-Groningen (Holanda) 0-1
2-0 Livorno (Itàlia)-SV Pasching (Áustria) 1-0

agenda dels desplaçaments del futbol base


Desplaçaments dels diversos equips del futbol Base i femení
L'equip femení viatjarà a Bilbao, per enfrontar-se a l'Athletic, en partit aplaçat per els compromisos europeus de les blanc i blaves. El partit serà a Lezama a les 12 hores del diumenge, el conjunt basc que demà farà l'últim entrenament, va guanyar en un partit amistós al Oviedo Moderno per 2-7. Eba, Tzibi (de penalti), Erika 2, Itziar y Murua 2 van ser les golejadores.

L’Espanyol B, s’enfrontarà a l’Alacant, que ve de guanyar al mini estadi, diumenge a les 18 hores al Rico Perez d’Alacant, que actualment ocupa la quarta posició amb 9 punts.

El Juvenil de Perarnau tindrà la primera prova de foc en el que va de temporada visitant el Lluís Sitjar per enfrontar-se al Real Mallorca, un dels quatre candidats a emportar-se la lliga al grup tercer de la Divisió d’Honor.

El Juvenil B, de Lliga Nacional, viatjarà més a prop; concretament a Sabadell, per disputar el seu tercer partit (una victòria i una derrota) davant el Gimnàstic Mercantil, diumenge a les 17,30 al camp Municipal Gràcia.

El Cadet B, de Ramón Guerrero, (grup segon de Preferent Cadet) , després de l’ensopegada a la Nike, voldrà guanyar a la EF. Garrotxa, i s’enfrontarà en el Mas Cabirol d’Olot, el dissabte a les 12 hores.

L’Aleví B jugarà a Girona, dissabte a les 12 al camp de Torres de Palau.
I per últim , el Benjamí B, s’enfrontarà a l’etern rival diumenge.

foto: arxiu de josep maria

AGENDA FUTBOL BASE PER SADRIÀ

Partits per aquest cap de setmana a la Ciutat Esportiva.

De fet, es juguen gairebé tots el dissabte dia 30 menys el benjamí:
El Cadet A de Lluís Planagumà, començarà la lliga enfrontant-se al Barri Santes. Creus a les 12 hores. L’Aleví A ho farà a les 14,30 davant el Gimnàstic Manresa, mentre que l’Infantil B, jugarà a les 16 hores davant l’EF.Garrotxa.
Els mes petits, (Benjamí C i Benjamí A) s’enfrontaran dissabte al Badalona, i diumenge, al Barris Santes Creus, respectivament.

Per tots aquell que no ha sabeu, aquest any gràcies a l’interès de persones anònimes que hem insistit una i altre vegada en aquests anys, i gràcies a Antonio Martín, i a altres persones, s’ha aconseguit que la base del femení que fins a les hores jugava al Nou Taxonera, aquesta temporada ho faci al camp de futbol 7 de la Ciutat Esportiva.
Aquesta setmana jugaran varis partits de preparació;
Dissabte a les 10, el Base B femení s’enfrontarà al Taradell, el Base A, s’enfrontarà a les 11 hores al Bonaire, i per la tarda, el Cadet femení (de nova creació, sub-16, i que substituirà als dos equips de futbol onze que hi havien a segona catalana), s’enfrontarà al Sabadell. Aneu seguint aquestes nenes, (als que os agradi el futbol base), al llarg de la temporada i os portareu una agradable sorpresa, i més ara, que podran jugar a unes instal·lacions decents per la pràctica del bon futbol. més informació i fotos:
www.espanyolfemenino.com

¡¡¡ CLASSIFICATS !!!



Classificats amb poca brillantor..


L’Espanyol ha assolit la classificació per la fase de grups de la Copa de la Uefa, amb un joc molt dolent a estones, altres de domini i ocasions, i amb més dificultats de les previstes davant un equip d’una categoria molt inferior.
El partit ha començat amb domini local, i De la peña, tornant-se amb una picabaralla amb el seu marcador, s’ha jugat el anar als vestidors abans d’hora. L’àrbitre molt contemplatiu amb aquesta jugada, no ha mostrat cap tarja a cap dels dos protagonistes. Per sort no hi era Turienzo avui...
El primer ensurt ja l’ha donat l’Artmedia al m. 13, el del malastruc per als supersticiosos, amb rematar Buryan de cap una centrada desde l'esquerra de l'atac eslovac, davant de la poca oposició de la defensa blanc i blava. En aquests moments el conjunt eslovac era qui estava classificat. Poc després, l’Espanyol s’ha tingut que deixar de romanços, i començar a posar els cinc sentis per evitar que la sorpresa s' acabés consolidant. Jarque, després d’una falta llençada per Iván que ha rebotat amb un defensa, tot sol ha rematat de cap, al travesser de la porteria defensada per Kollar.

Uns minuts després, ha arribat l’empat. Jugada sensacional de Chica, que ha tornat a quallar una gran actuació tot i jugar per la banda contraria (l’esquerra), deixa assegut al seu defensor, centra i Walter “Rifle” Pandiani, de cap, marcant els temps, aconsegueix un gol molt maco. Coro ha pogut avançar al conjunt perico, però el seu remat creuat s’ha estavellat al pal esquer de la porteria del conjunt eslovac un cop, superat el porter. Minuts després d’avorriment d’un Espanyol molt espès i a més insegur en la reraguarda. Els eslovacs conscients de la seva inferioritat tècnica també s’ho pensaven molt a l’hora d’estirar línies.


La segona part, ha començat sense canvis, i al minut 65, bona passada d’un irregular de la Peña,( que ha fet grans jugades, i estones més desafortunat, com als llançaments de cantonada i de falta, gairebé tos a les mans del porter rival) a Walter Pandiani, protagonista dels tres gols, i després de donar-se la volta, ha llençat un tret fort “marca del rifle” dels seus millors temps i el rebuig del meta Kollar, ha sigut recollit per un molt llest Coro, que l’hi ha fet passar la pilota per sota de ell, aconseguint el gol que col·locava al conjunt perico per davant al marcador. El tercer pal, ha sigut obra de Iván de la Peña, que després d’una gran jugada individual, el seu llançament ha anat a parar al travesser. Però encara un gol eslovac podia portar a la pròrroga i amb desigual fortuna i amb un joc molt irregular el RCD Espanyol s’ha llençat a intentar solucionar l’encontre, i fruït del major domini, ha arribat el tercer gol, segon de Pandiani, després d’un còrner tret per Riera i rebutjat per el defensa, que el propi jugador manacorí, s’ha encarregat de tornar a centrar i Walter, rematant de cap amb l’ajut del pal dret de la porteria visitant, ha fet pujar al marcador el resultat definitiu. Amb el 3-1 l’Artmedia ha gaudit de dues ocasions per retallar distancies i posar la por a la grada, però Gorka i la manca d’encert, ho han impedit.

Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Gorka Iraizoz (6), Sergio Sánchez (4), Jarque (4), Torrejón (4), Chica,(7) Costa (5), De la Peña(7) (Jonatas, min. 71 ) (5), Zabaleta (6), Coro (8), Luis García (5)(Riera, min. 80) (s.c.) i Pandiani (8) (Tamudo, min. 83 s.c.).

FC Artmedia: Kollar, Buryan (Reiter, min. 75), Debnar, Burak, Konecny, Kozak, Straka, Gajdos (Durica, min. 65), Tchur, Oravec i Halenar (Cvirik, min. 85).

Gols: 0-1, min. 13: Buryan. 1-1, min. 18: Pandiani. 2-1, min. 65: Coro. 3-1, min. 81: Pandiani.

Àrbitre: Costas Kapitanis (Chipre). Tarjetes a Luis García (min. 26), Buryan (min. 28), Straka (min. 55) i Pandiani (min. 55).

Estadi Olímpic de Barcelona: 8100 espectadors que s’han donat cita aquesta nit a Montjuïc. Bona temperatura. Partit de tornada de la primera eliminatòria de la Copa de la UEFA, amb un grupet de seguidors eslovacs

La figura del partit: WALTER PANDIANI

foto: rcd espanyol.com

dijous, 28 de setembre del 2006

A GUANYAR A L'ARTMEDIA.


¡A per la classificació de la fase de grups!

Avui, a l’Estadi Olímpic, l’Espanyol buscarà la classificació per la fase de grups de la Copa de la UEFA. En front, l’Artmedia; un rival que ha guanyat els tres últims partits des de que es va produir el canvi a la direcció tècnica, i ja es quart amb 20 punts, malgrat que encara es troba molt lluny del líder el Zilina (amb deu punts més).

Esperem que el conjunt que encara dirigeix Ernesto Valverde, sigui conscient del que s’està jugant, i conquereixi el pas a la següent ronda, per que desprès de tots els remors, encreuament de declaracions, i l’ambient tens a les últimes hores a l’entorn, tot el que no sigui passar l’eliminatòria, podria tenir efectes col·laterals d’inimaginables conseqüències.

A la llista hi destaquen les novetats de Sergio Sánchez, Chica, Fredson i De la Peña.
L’hora del partit; les 21.30 hores i serà dirigit per l’àrbitre xipriota Costas Kapitanis.

FOTO: l'ÚLTIM GOL A MONTJUÏC A LA COPA DE LA UEFA. (FVFOTOSPORTS.COM)

dimecres, 27 de setembre del 2006

FUTBOL BASE

L’Espanyol B, s’ha classificat per la final de la fase catalana de la Copa Federació.
Després de guanyar 2-0 amb un final agònic, el conjunt que dirigeix Joan Francesc “Rubi”, ha guanyat amb molts més problemes del que es podia pensar a priori, al conjunt del Gavà. Una primera part molt dolenta, jugada a un ritme molt baix, amb pràcticament absència de jugades de perill, tan sols trets molt desviats, i només una jugada del Gavà que amb un tret al pal ha donat un fort ensurt, i poc més. Poca mobilitat, la línia mitja que no ha funcionat, i el Gavà a veure-les venir amb el marcador favorable del partit d’anada.

La segona part ha començat encara pitjor, per què als dotze minuts de joc, i un minut després el que fora jugador del Espanyol B, Jacinto Ela, ha gaudit de les millors dos ocasions fins les hores, amb un ma a ma amb el porter Ibón que a aquest ha aconseguit rebutjar quant l’encarava i el anava a superar. Amb els canvis, l’entrada de Julián, i de Fede, (per un apàtic Pedraza, i per Javi Marquez), les coses han anat canviant, el Gavà conscient que havent errat les ocasions tan clares, i que difícilment marcaria, s’ha anat replegant, i l’Espanyol B ha començat a imprimir més velocitat al joc, i obrir bandes, i fruït d’això, ha arribat les primeres ocasions, com una pilota estavellada al travesser desprès d’un fenomenal llançament de Julián de falta, una centrada molt tancada enverinada que ha tret Marcos com a pogut, desprès d’un servei de cantonada al 33, una segona pilota al travesser de la porteria defensada per Marcos, una falta llençada per Fede, que el meta visitant treu en una molt bona intervenció, i el gol de Bussy, desprès de rematar de cap un altre còrner.

L’Espanyol, cada cop tancava més al Gavà a la seva àrea. La insistència perica ha tingut el seu premi, i desprès d’una jugada començada per Yagüe ha passat a Bussy, que en jugada individual se n’ha anat del seu marcador, recolzant-se amb el braç, malgrat que l’àrbitre no ha indicat rés, i el seu fort xut, s’ha estavellat al cos del porter, però sense pogué evitar que la pilota acabés entrant. Al final, quatre minuts d’afegit, aguantar i deixar passar els minuts i el conjunt filial a la final de la Copa Federació, a la fase catalana
.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:
Ivón, Brian, Ruben, Didac (Serrán), Fran, Martins, Zamora, Bussy, Yagüe, Pedraza (Fede), Javi Marquez (Julián)

FC Gavà: Marcos, Juan Pablo, Carlos Jimeno, J C González, J.M.Hinojosa, Oscar, Quino, Manga, Llorente, Juan Pablo, Jacinto Ela. (Rubén)

Árbitre: Crespo García (Tortosa)
Gols: Bussy,1-0 Bussy 2-0
Camp nº 2 de la Ciutat Esportiva de Sadrià..

ACTES SOCIALS

ACTES SOCIALS

La Penya blanc blava Central, participarà a la X Cursa de Sant Miquel que organitza el Club Atlétic Barceloneta el proper diumenge 1 d’octubre a dos quarts de deu del matí. Tant a nivell de corredors com de voluntaris, i a més patrocinarà els tres trofeus als tres primers d’una de les categories de la Cursa. Després, per arrodonir la festa major de la Barceloneta, es farà una arrosada popular, al Restaurant Pasatapas, preu:12 euros a le 13 hores.

ENTREVISTA: SECCIONS


ENTREVISTA AMB JUAN CALERO DEL GRUP PRO SECCIONS

Aquest cap de setmana passat, he tingut el gust de parlar una estona amb el Sr. Juan Calero, del grup Pro Seccions, sobre les dubtes, il·lusions, i temors que puguin inspirar la recuperació de les seccions per part del nostre Club. Després de la reunió amb el President Sánchez Llibre, i els conselleres Condal i Ramió, en la qual, el grup pro seccions va presentar el seu projecte de recuperació de la secció d’atletisme i de les escoles de nens de 5-9 anys de bàsquet i hoquei, (escoles que va afirmar el Sr. Calero, ja han ofert les seves instal·lacions ).

Entrant en matèria, una de les preguntes mes habituals en quant es parla de seccions, es el famós tema de la suposada “prohibició” dels estatuts de la Entitat de tenir seccions, al que la seva resposta va ser que
“el que els estatuts prohibeixen es tenir seccions amb dèficit, que no es puguin
finançar, per si mateixes”. Ha assegurat “tenir el finançament per tirar
endavant la secció d’atletisme i les escoles”
Serà el mític atleta setze vegades campió d’Espanya Tomás Barris, el responsable de la secció.

Preguntat sobre las reticències dels que s’oposen per que pensen que aquests diners farien més falta per el futbol base o per el primer equip, Calero va afirmar que
“aquest esforç el fan persones amb afany de mecenatge per el seu amor a les
diferents seccions històriques, per ser grans amants d’aquests esports, i per la
condició de ex esportistes que han pertangut a les mateixes”.

Una altre tema escabrós, es la suposada desqualificació del projecte envers a un possible intent d’apropiar-se d’ell la oposició per desgastar a l’actual consell, remors avalats per la presencia del senyor Oromí del grup opositor 3.0. Calero ens diu:
“El senyor Oromí hi forma part del grup pro seccions, a títol individual, per la
vinculació dels germans Oromí amb el bàsquet, per ser ex jugador de la secció, i
no per altre qüestió, ja que al grup hi ha persones que son molt danistes. Per
sobre d’enfrontaments que no deixen créixer al Club, hi ha l’interès d’un grup
de socis per intentar recuperar las seccions que ens han donat tanta glòria a la
nostra història”.

Interpel·lat per el tema (a més de perico, com a ciutadà de Montcada), la fugaç secció de Futsal, i el que pot passar amb el tema de patrocinadors per la curta durada dels acords, la seva resposta va ser que
“el tema del futsal, era diferent, va ser una secció que es va vincular amb
l’Espanyol, en virtut a l’acord amb el patrocinador del primer equip, que era el
propietari de l’equip, sense haver-hi un projecte seriosament estudiat, i
conscients de fins on es pot arribar, amb una base esportiva, i un recolzament
econòmic adequat”.

Sobre la durada dels contractes;
“totes les empreses que patrocinen al mon del esport a equips que competeixen a
les diverses categories, no son per més de dos anys. Però en aquest cas, s’ha de
estar atent, fer un seguiment continuo i no esperar a que un patrocinador marxi,
si no que s’ha de seguir tot el tema, empreses que volen invertir en aquest
sector, promocionar-se... anar darrera dels possibles futurs patrocinadors per
si falla qualsevol dels que hi ha, no hi hagi cap tipus de problema”

Si el projecte prospera... ¿quins seran els propers passes?
”S’intentaria tant al hoquei com al bàsquet, accedir a una categoria d’entremig,
que bé podria ser de Copa Catalunya (la categoria que es entremig d’EBA i 1ª
catalana) al bàsquet, i de primera nacional catalana al hoquei (equivalent a la
tercera categoria, començant per la divisió d’honor), amb Toni Sariol, ex
jugador de hoquei perico, al capdavant del projecte, mitjançant una
absorció, o la adquisició de la llicència, dels drets federatius d’algun equip
amb problemes, que no trobi patrocinador...”

Calero es mostra moderadament optimista, desprès de la reunió, malgrat que sap que fins no es rebi l’OK definitiu per part de l’entitat blanc i blava, no es podrà continuar amb el projecte...
“només els hi demanem, el nom, els colors i l’escut... rés més”

Malgrat sigui un tema que sempre ha despertat molta polèmica, com en el seu dia la secció de bàsquet va despertar sentiments enfrontats, dels que només volen futbol i dels que pensen que el Reial Club Deportiu Espanyol, es això, un club deportiu, des d’aquestes línies vull expressar el meu recolzament amb l’intent, malgrat em resulti difícil de pensar que pugi arribar fins el final, (sobre tot en el tema del bàsquet, i per l’aspecte econòmic, es clar), amb l’esperança que amb el nou estadi a Cornellà representi l’impuls definitiu a una entitat que durant la major part de la seva història ha gaudit de grans èxits amb les seccions.

foto: pericos online, col·lecció Barris, i el meu agraïment especial a Jordi Puyaltò per el seu esforç en vers a la història de les seccions, i tot el que significa el record de la nostra història.

dimarts, 26 de setembre del 2006

ENTREVISTA: GRADES NETES

ENTREVISTA AMB JORDI PRINCEP, EN NOM DE GRADES NETES.

Entrevista amb el Sr. Jordi Princep, representant del col·lectiu de Grades Netes, al qual l’hi em fet un decàleg de preguntes, per sortir de dubtes de com es troba en aquest moments, segons les seves opinions la situació d’aquest tema.

¿Com es troba la campanya de Grades Netes?
En aquests moments estem en un període de reflexió i a l’expectativa dels resultats de les negociacions entre el delegat de la directiva, Dani Ballart i la resta de parts implicades.

¿Que en penseu, al veure que la majoria diu o pensem que està en contra d’aquests individus, i en canvi, no ha signat?
La veritat és que no sabem que pensar. Creiem que hi ha una barreja de por, conformisme i sobretot poques ganes de complicar-se la vida. Sempre hem trobat a faltar una reacció massiva de rebuig de part del públic. Una esbroncada monumental adreçada cap a aquests energumens quan entonen certs càntics, exhibeixen determinats símbols polítics o pengen les seves pancartes de color “rojigualda”, podria ser molt positiva.

¿Penseu que el motiu es per por, o per complicitat o afinitat, o simplement que el soci passa d’aquestes qüestions?
Sens dubte que en determinats sectors hi pot haver complicitat política, però la gran majoria viu en la més absoluta de les comoditats i el “tantmenfotisme”.

¿Que en penseu, al veure que gairebé cap- no sé si n’hi ha algú- del Consell, s’ha sumat a aquesta iniciativa?
Pura coherència, com pot adherir-s’hi aquell que és culpable, per connivència o passivitat de l’encardinament d’uns grups feixistoides que malmeten la imatge del club i el seu prestigi social?

¿Que os sembla la nova estratègia, d’intentar maquillar el tema amb la presència més significativa de banderes blanc i blaues, però sense atacar el tema de fons que tots sabem quin és?
Doncs això mateix, una simple maniobra de maquillatge que saltarà feta miques a les primeres de canvi. De fet en el darrer partit a Montjuïc contra el Celta ja vàrem poder veure l’acostumat desplegament banderil en les acostumades zones (porta 8 i mig del camp), que per altra banda s’ha escampat a d’altres zones del camp ocupades per Honor Perico i Incalificables.

¿Que en penseu quan s’ha dit de intentar canviar-los de ubicació per que no es vegin per TV, quan enfoquen les cameres?
Ens recorda la tàctica de l’estruç, és a dir, amagar el cap sota terra a fi de no veure el que està passant.

¿Es veritat que hi ha hagut pactes per que cap grup porti les senyeres polítiques, o sigui “rojigualdes” i a canvi no portar “estelades”?
Això sembla. Però de moment els únics que han acomplert el pacte són els portadors d’estelades que ja comencen a estar “mosques” i tenen la sensació d’estar fent el préssec.

¿Que iniciatives penseu seguir portant a més d’aquesta de grades netes, o per el contrari penseu que no hi ha rés a fer amb aquest tema?
Seguirem publicant l’anunci de la campanya en el BiB i de tant en tant també la relació d’adhesions. No descartem la celebració d’un acte públic de presentació de la campanya, tot i que la complexitat d’un muntatge d’aquest tipus ens fa creure que encara haurem de deixar passar algunes setmanes.

¿Penseu veritablement que hi ha gent dins del club, que continuen recolzant aquesta gent?
N’estem totalment convençuts. A més a més el suport o recolzament pot produir-se per activa o per passiva.

10ª
¿Penseu que després que Laporta digués i es vanagloriés de que havia acabat amb el grup violent i ultra que tenen en el seu club, i veient que no es cert, i continuen fent de les seves, i al camp continuen anant dispersa però igualment... que aquest es un tema difícil de solucionar a nivell directiva, consell, i que es més un tema policial ?
Efectivament és més que res un tema policial, però perquè la policia s’hi impliqui a fons cal que la directiva no deixi d’exigir a les forces de seguretat (Mossos d’Esquadra), el desmantellament i dissolució d’aquests grupuscles que són un perill social.

Moltes gràcies al Senyor Jordi Princep, en representació del Col·lectiu contra el racisme, la violència, i la xenofòbia a l’Espanyol, i promotors de la campanya Grades netes. Esperem que tant de bo, es pugui solucionar d’una vegada per sempre aquest problema, i s’eradiqui qualsevol signe de violència, de símbols totalitaris i de actituds racistes al nostre estadi. Des de SENTIMENT PERICO ens hi afegim.

SENTIMENT PERICO

El recolzament moral amb vers Darío Silva per aquestes tràgiques hores que viu.Com a ser humà, i com a jugador que ha defensat la samarreta blanc i blava, ens lamentem profundament d’aquestes noticies que mai voldríem sentir, ni llegir .

dilluns, 25 de setembre del 2006

RESULTATS FUTBOL-BASE


Futbol base
L’Espanyol B a l’escenari provisional de l’Olímpic, va esgarrapar un punt in extremis, gràcies als gols de Albert Yagüe, quant el marcador reflectia un 0-2 favorable a la UE Lleida, conjunt que encara no havia guanyat en el que va de temporada.

RCD ESPANYOL: Biel, Chica, Toni Lao, Fran Erencia (Rubén), Serrán, Martins,(Yagüe) Ángel, Julián, Pedraza, Javi Márquez (Zamora), De Pablos.

UE. LLEIDA; Castilla, Unai, Dorado. D. Lázaro, Urrea, Tevenet, Luismi (P. Sierra), Galván, Galán, Nacho Franco (Mayordomo), Joan Tomás (O. Rubio)
Arbitre: Acosta Lorenzo.

Gols: 0-1 Tevenet, de penal comès per Biel, 0-2 Luismi; 1-2 Yagüe, 2-2 Yagüe
Estadi Olímpic de Barcelona.

En el futbol base, cal destacar el primer triomf del juvenil B, que dirigeix Salvans que va golejar al Sant Andreu, per 5-1 amb quatre gols en el primer temps, on amb un joc molt bo per bandes, va derrotar al primer líder de la competició.

El juvenil A, gràcies a les quatre jornades guanyant i a les ensopegades dels seus rivals (el Barça va caure esbatussat davant el San Francisco, per 3-0, i el R.Mallorca no va passar de l’empat a Girona) li treu quatre punts al segon (la Damm) i cinc als següents (R.Zaragoza i al FC Barcelona.)

La cara negativa del futbol base la va oferir el Cadet B, on no va pogué ni tan sols accedir a la final de la Copa Nike a la fase catalana (Premier Cup), en caure per penals davant la Grama. Ensopegada de consideració del conjunt de Ramón Guerrero, que no ha començat gaire bé la temporada.

Els demés equips van assolir victòries en amistosos, per preparar la temporada, que aviat començarà a les diverses categories que encara no ho han fet. Destacar el 8-2 del Benjamí el dissabte en Sadrià en front la UE Sant Andreu.

(foto d'arxiu: josep maria). L'equip d'Oscar Perarnau, més líder.

3/12 ...Això no pinta gens bé

Tornar a caure amb les mateixes errares

S’està demostrant que tornarà tocar patir tota la temporada. Aquest equip, com a bloc, sense referir-me a les individualitats, (que n’hi ha, i de bones), es molt fràgil de moral, a estones no sé si es per que l’equip no aguanta al mateix nivell, però es produeix una falta de concentració que acaba passant factura i de que manera.

Un Espanyol molt poc ofensiu, amb un bagatge molt pobre, (un xut de Riera fregant el pal, un remat al començament de la segona part de Jarque de cap, un tret tou de Coro, a les mans del porter balear) i només al final més amb el cor que amb el cap, ha pogut empatar si l’àrbitre del partit hagués entès que la pilota havia traspassat totalment la línia de gol.

Una primera part molt ensopida en que ha anat de mes a menys el conjunt blanc i blau, per passar a ser dominat l’últim quart. La segona part ha succeït pràcticament igual, mentre s’anava carregant de targes, que el nefast Turienzo de desagradables actuacions envers el nostre club, anava obsequiant com qui no vol la cosa. Per sort no ha volgut saber res d’un molt més que penal a l’àrea perica, com tampoc ha volgut indicar rés amb una empenta a Riera, a l’altre àrea. A mida que han anat passant els minuts, el conjunt balear ha anat intensificant el domini del joc, i ni el canvi de brasilers a la medul·lar ha servit per aturar als jugadors mallorquinistes que amb els canvis que ha introduït Manzano a mitja segona part, han acabat per decantar el partit al seu favor. Coro ha sortit al 60, per un Tamudo que gairebé ha passat inadvertit i s’ha guanyat una tarjeta groga, i Valverde l’ha canviat per evitar mals majors...Al minut 32 dels segon temps, ha arribat la jugada maleïda en que en una desgraciada acció, Maxi López s' anticipa a un desdibuixat i superat Lacruz, que està demostrant amb escreix per que l’Athletic s’ el va treure de sobre. A partir de llavors, la moral per terra, Riera es guanya la segona targeta i s’ en va als vestidors abans de temps, (i baixa el proper partit de lliga), i Kameni que s’erigeix en l’autèntic protagonista per més inri, d’un Espanyol desarticulat entre el col·legiat, el gol, l’expulsió i la fragilitat de moral quan encaixa un gol. Les grans intervencions del camerunès han salvat a l’equip d’encaixar un resultat més fort. Al final, el nostre salvador dels moments decisius, en Ferran Corominas remata en temps afegit, però Prats treu gairebé de dins, en una jugada molt dubtosa, en la que potser no traspassa tota la pilota la línia de gol, però que hora seria que les errades arbitrals ens afavoriren alguna ocasió, per variar. Es presenta una altre setmana moguda, amb partit de tornada en front a l’Artmedia, i un altre partit a Montjuïc que s’ha de guanyar si no es vol empitjorar més la situació. ¡Que així sigui!...

RCD Mallorca: Prats, Navarro, Basinas, Ibagaza, Nunes, Arango, Víctor (D.Tristán, min.75), Pisculichi (Maxi López, min.56), Ballesteros, Jonás (Jankovic, min.68) i Héctor.

RCD Espanyol: Kameni (8), Velasco (6), Lacruz (2), Jarque(3), Moha (6), Moisés (5), Jônatas (5)(E.Costa, min.67) (4) , Riera (5), Rufete (4) (W.Pandiani, min.81- sc-.), Luis García (5), Tamudo (4) (Coro, min.59) (5)

Gol: Maxi López (76’)

Àrbitre: Turienzo Alvarez; del col·legi de Castella–Lleó. Simplement horrorós. Ha castigat des d' el primer minut gairebé totes les faltes periques amb targeta, no fent servir el mateix raser per las del R.Mallorca. En les àrees no ha volgut saber res, ni de penals a un cantó ni al altre. Una molt dolenta actuació i una lliçó del que no ha de ser un arbitratge.
Expulsa per doble amonestació a Riera (79’), amonestacions a Jonatas, Luis García, Tamudo, Moha, Kameni, i a Ibagaza per part local.

Estadi Ono de Mallorca, antic Son Moix. Malgrat que li canviïn el nom, continua sent un dels camps de més mals records per el conjunt blanc i blau.

diumenge, 24 de setembre del 2006

EL FEMENÍ S'ESTRENA GOLEJANT 6-1


El femení comença golejant al AD Torrejón
Partit corresponent a la primera jornada de la Superlliga, aplaçat per els compromisos europeus del RCD Espanyol, que amb Laura Falces al eix de la defensa i Natalia Arroyo a la banda, per la substitució de Marta Torrejón absent per el compromis amb la selecció sub 19, ha començat amb un fort xut des de més de 35 metres de Ane, que sorprèn al minut 3 de joc, a la meta Vane. El joc no ha sigut bo a la primera part, i sobre tot en els primers compassos del partit, bé es que al marcador ja figurava l’avantatja perica, això ha fet estirar línies a l’equip madrileny i replegar-se al conjunt espanyolista per buscar el contracop, que un cop més, amb Adriana, començava a mostrar-se perillós, com al minut 20, que la mateixa Adriana remata alt després d’una molt bona jugada, o després al 23, una triangulació entre Noemí , Carol, i Adriana que driblant a dos contraries, el seu remat surt fregant el pal esquer de la porteria del Torrejón, al minut 23. Altre jugada de perill protagonitzada per Adriana, que obre a Marta Cubí, però la seva centrada surt fora molt tancada. Al minut 29 el AD Torrejón dona senyals de vida, i abans del remat en l’àrea, Miriam ,allunya el perill rebutjant abans que la davantera madrilenya remati. Al 30’ al llançament d’un còrner, passa davant de tots, sense que ni atacants madrilenyes ni defensores periques puguin tocar la pilota. Al minut 33, la primera targeta groga a Marga, per molt forta entrada a Adriana. Als minuts finals del primer temps es intensifica l’atac blanc i blau; primer una molt bona jugada de Noemí, i després Adriana, amb un centre molt tancat que Vane atura, després es Sara la que no arriba a una pilota servida molt bé per Carol, per arribar al minut 45 que una jugada de Adriana, es agafada per la samarreta, dona la llei de la ventatja l'àrbitre, Carol obre a la dreta a Marta Cubí, que sola i lliure de marca dona la passada de la mort a Carol, que tot sola només té que enviar la pilota al fons de la xarxa madrilenya.
La segona part s’inicia amb la segona tarja groga a Marga, per la qual cosa la número cinc del Torrejón es veu obligada a abandonar el terreny de joc deixant ja pràcticament sentenciat el partit, per que amb inferioritat numèrica encara s’ha fet més pales la ja de per sí superioritat tècnica del conjunt perico. Primer una pilota molt passada de Noemí, que ha fet un gran partit, que per poc no troba rematada. Al 13 de la segona’ s’ha produït un dels fets destacats del partit: la reaparició amb els colors blanc i blaus de Raquel Cabezón, després del seu pas per l’equip del màxim rival ciutadà. Al 60’ al Torrejón ha estat a punt de causar problemes a Cristina, desprès que l’àrbitre no assenyalés falta per càrrega a la meta perica, dins l’àrea petita. Un minut desprès al conjunt madrileny ho tornat ha intentar però sense majors conseqüències. Al 66, Noemí centra des de la dreta, i després de tocar Marta del Torrejón, i la nostra Marta, la pilota s’endinsa dins la porteria , pujant el tercer gol perico. Al 71’ una badada en un centre, on tots han fet vista, i la pilota s’ha colat ajustat al pal dret de la porteria de Cristina, sent el gol de l’honor madrileny. Però molt poc ha durat l’alegria al conjunt del Torrejón, per que a la següent jugada, Ane centrava per que Marta Cubí d’una gran vaselina anotés el quart. Al minut 74, Jade ho intentava en un llançament de falta per intentar escurçar distancies, però sense gaire fortuna, la pilota se n’anava fregant el pal. Al 74, el millor gol de la jornada; Adriana rep, fa un control davant l’oposició de la defensa madrilenya, i de volea sense deixar-la caure aconsegueix un gol d’autèntic crack, que si hagués fet qualsevol dels que tots sabem, l’estaríem veient dies i dies per la petita pantalla. Marta Cubí encara ha tingut temps per fer el sisè gol, rematant un còrner ben servit per Noemí.

Fitxa Tècnica:
RCD ESPANYOL: Cristina, Ane, Miriam, Laura Falces (Dolors), Natalia (Aída); Carol, Lara,(Raquel Cabezón 58’), Noemí; Adriana (Debora 85’) , Marta Cubí, Sara

AD TORREJÓN: Vane: Bea, Lucía, Marga, Saray, Raquel”Seta”, Ana Rubio, Martin, Marta Costa, Laura, Ester. Han jugat; Jade, Ester Puche, Lucki.

Gols: 1-0 Ane 2-0 Carol 3-0 Cubí amb la col·laboració de la defensa Marta, 3-1 Lucía 4-1 Marta Cubí 5-1 Adriana i 6-1 Marta Cubí

Àrbitre: Sr. Liarte (el mateix que va fer llençar a Jonathan tres cops el penal al partit homenatge del Terrassa, de dimecres passat). Ha expulsat per doble groga a Marga, amonestacions a Adriana, i per part madrilenya a Lucía, per joc dur, a Seta, per encarar-se amb ell, a les acaballes del partit.
Camp nª3 de la ciutat esportiva. Bona entrada, malgrat que es jugava a la mateixa hora, el partit del filial blanc i blau a Montjuïc davant la UE Lleida amb resultat d’empat a dos salvant un punt el conjunt perico, remuntant un 0-2 advers.

(FOTO d'arxiu: josep maria). Gran partit de Noemí, com la resta de l'equip



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M