dissabte, 9 de juny del 2012

A LA FINAL !!!!
DESPRÉS DE 120 MINUTS I 16 PENALS, EL FEMENÍ ES CLASSIFICA PER LA DESENA FINAL DE LA SEVA HISTÒRIA

RCD Espanyol Femení “A”: 1 – Rayo Vallecano: 1 (7-6)

Setze penals!!!
L’Espanyol ha aconseguit en una inacabable tanda de penals, el passi a la gran final de la Copa de S.M. la Reina que disputarà diumenge a les 11:00 del matí en idèntic escenari, la Ciudad del Fútbol de Las Rozas a Madrid. L’equip perico disputarà la seva quarta final consecutiva i la desena de la seva història. Fins ara n’ha conquerit cinc i n’ha perdut quatre.

La semifinal prometia igualtat i emoció fins el final i no ha fallat. L’Espanyol, molt superior en la lliga al conjunt vallecà, s’ha vist minvat en quant a potencial amb el pas de les jornades amb la lesió de Willy i la marxa de les jugadores foranies. I en una semifinal a partit únic, tot podia succeir, com així havia passat a la primera d’elles, on l’Athletic Club deixava sense possibilitat de doblet al FC Barcelona.

Carrión tornava a alinear una defensa amb Marta Torrejón a la lateral en comptes del lloc on sempre dona el seu millor rendiment, a l'eix de la cobertura. Al doble pivot, Andrea Pereira era la principal novetat acompanyant a Meseguer. Brenda, sortia d’inici ocupant la banda esquerra de l’atac espanyolista.

S’ha donat la circumstància que l’Espanyol ha fet un mal inici en cadascun dels quatre temps disputats, aguantant, per acabar millorant i imposant-se en quant a joc al seu rival. Les madrilenyes han posat la por al cos quan una errada al segon minut de partit de Mariajo, acaba la pilota als peus de Natalia de Pablos qui dins l’àrea xuta, i entre Sonia ficant el peu, Mariajo i el pal dret eviten el gol rayista.

La primera acció en atac vindria de les botes de Brenda, amb acció individual amb rematada que Alicia envia a còrner. Un dels punts febles de l’Espanyol enguany és les pèrdues de pilotes en zona defensiva i les jugades de contraatac guanyant l’esquena de les centrals periques. I avui no ha sigut l’excepció... Una pèrdua en zona perillosa de Vane provoca el ràpid contracop amb centrada d’Anita a la que per centímetres no arriba Jade. Altre error defensiu provoca una situació força compromesa, però Pereira aguanta bé a Saray, no la deixa rematar i acaba guanyant-li la partida rebutjant. Tampoc Mariajo traient de porteria ha estat gaire fina. Un defectuós servei queda curt, triangulació entre Anita, Natalia que supera a Torrejón i la passada per Jade davant la desesperada sortida de Mariajo que tot i que no es fa amb la bola, evita que la guineana pugui marcar.

Malament se li posarien les coses al quadre espanyolista quan Natalia superant Pereira i Torrejón, deixa anar un remat creuat que supera a Mariajo per la seva esquera. En l‘acció Jade es trobava en fora de joc i deixa passar amb intenció l’esfèrica, motiu pel qual intervé en l’acció, però el col•legiat dona validesa al gol, que acaba pujant al marcador.

Anita tindrà el segon quan minuts després, li cau una bola morta en la frontal i remata fort sortint l’esfèrica llepant el travesser. Però l’Espanyol ressorgirà ben aviat de les seves cendres, i una passada llarga de Monforte bota davant la darrera defensora rayista aprofitant la situació amb molta intel•ligència Mary Paz Vilas que s’emporta la pilota, i superant a Alícia rematxa el gol de l’empat a boca de canó.

El partit començava de nou... L’Espanyol millorava en quant a joc i ja no patiria més en els minuts restants de primer període, controlant la possessió i sense ensurts darrere.

Però en el segon temps, després d’un bon minut i mig de joc, torna a ser el Rayo Vallecano qui tanca a les espanyolistes i als set minuts, una falta per mans de Lara prop de la frontal, l’executa Natalia obligant a volar a Mariajo que rebutja per la seva esquerra en una gran intervenció. Un minut després, Natalia retalla a Torrejón dins l’àrea i amb tot a favor remata per sobre el travesser. Un xut de Saray des del vèrtex de l’àrea dret segons el seu atac, surt perillosament a la dreta de la porta perica. Son moments d’angoixa...

L’Espanyol recupera el pols al partit i gaudiria d’una primera ocasió en aquest segon temps amb una doble rematada de Monforte (la primera al cos d’una defensora i la segona desviada). Natalia, afectada per unes rampes s’ha de retirar. Baixa sensible a l’atac rayista. La seva substitut, la jove Paloma Lázaro tindrà una gran ocasió amb un remat que Mariajo amb una gran intervenció evita el gol vallecà. En el 71’ Brenda ho intentarà amb una ràpida internada per l’esquerra superant dos adversaris però dins l’àrea no precisa la seva passada de la mort, molt fluixa.

Mary Paz tindrà el gol del triomf en les seves botes quan en el 74’ superant la darrera defensora i davant la sortida desesperada d’Alicia, li eleva l’esfèrica amb la mala fortuna que surt llepant la part superior del travesser. Núria substitueix Brenda, passant a la dreta de l’atac i canviant la banda amb Débora que passarà a l’esquerra. El Rayo efectua dues substitucions més entrant Patricia Gudiel “Pachi” i la japonesa Fumi Goto, aquesta darrera per Saray, que també marxa lesionada. Passant dos minuts dels noranta, una cessió molt compromesa amb el cap de Vane obliga a Mariajo a emprar-se a fons llançant-se a la gespa. Empat a un, i per tant dos temps suplementaris de quinze minuts cadascun de regal...

Sara substitueix Pereira. Les coses comencen altre cop torçades... Al primer minut i escaig, el Rayo tindrà una gran oportunitat. Un servei de cantonada executat per Chini després de varis refusos desafortunats, acaba l’esfèrica als peus d’Alexandra que remata a trencar i s’estavella l’esfèrica al travesser amb Mariajo ja batuda. Als tres minuts de la pròrroga serà Jade, rebent de Jennifer Hermosos, qui té el gol davant la mitja sortida de Mariajo; finalment la rematada de la davantera centre rayista acaba fora a la dreta. La jove extrem del filial Sara Navarro “Sarita” sortirà en lloc de Lara, passant Núria a la demarcació habitual de lateral dret i Marta Torrejón a l‘eix de la cobertura i Sarita, d’extrem. En el darrer minut, centre de Débora i forçat remat de Mary Paz de cap, fora desviat.

En el segon temps de la pròrroga, més del mateix. Al primer minut Jade en la frontal deixa anar una canonada que toca lleugerament Mariajo, i de nou l’esfèrica s’estavella al travesser. La fortuna s’ha aliat clarament amb el conjunt de Luis Carrión. El Rayo es mereixia el gol, però l'esfèrica no vol entrar... En els darrers instants, un parell de faltes a favor de les madrilenyes, la darrera inventada pel col•legiat al 122’ de joc, però Mariajo molt segura, bloca. La semifinal és decidirà als penals...

I a la sort des dels onze metres, Marta Torrejón fallarà enviant als núvols el segon penal de les blanc-i-blaves. Abans Jenni per part madrilenya i Vanesa Gimbert no havien fallat. El Rayo i l’Espanyol va transformant els seus respectius penals fins que l’emoció arriba al màxim quan Mary Paz sense opció ni marge d’error marca, i la quatre rayista Pilar falla aturant Mariajo. Empata la sèrie Mariajo llençant el darrer penal. A la pròrroga de penals, tant Pachi Gudiel com Meseguer, tant Sonia Vesga “Burgos” com Sara Serna anoten. El 15è el llença la portera Alicia, malament pels seus interessos, alt, fora. La jove Núria Mendoza no li tremolen les cames i llença amb total convicció el penal que classifica a l’Espanyol per disputar la seva desena final al llarg de la seva història. Quasi res!!!

La final davant un potent físicament Athletic Club que ha donat bona compta del Barcelona, i que estarà força més sencer que un Espanyol que a bon segur pagarà l’esforç. Però a partit únic tot pot passar i quan hi ha un títol pel mig, es treuen forces d’on sigui. Felicitats Espanyol!!!! Una gran noticia (de les poques en aquest club en aquestes darreres setmanes)... Però em pregunto amb tota la mala llet del món... De veritat els hi haurà agradat als senyors Condal, Ciprès, Germán de la Cruz i Cía?...


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Marta Torrejón, Lara, Vane, Sonia Matías; Andrea Pereira, Meseguer; Monforte, Débora, Brenda; i Mary Paz.
Substitucions: Núria Mendoza per Brenda, m. 77; Sara Serna per Andrea Pereira, m. 91; Sara Navarro per Lara, m. 100;Aida per Débora, m. 117.

Rayo Vallecano: Alícia; Anita, Costa, Alexandra, Burgos; Pilar, Saray; Chini, Jenni, Natalia; i Jade Boho.
Substitucions: Paloma per Natalia, m. 67; Pachi per Costa, m.82; Fumi Goto per Saray, m. 90; Uxue per Jade Boho, m. 112.

Àrbitre: Fernando Bueno Prieto, del comitè territorial madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a les espanyolistes Lara, m. 52i Sara Monforte, m. 119.

Gols: 0-1: Natalia, m. 27; 1-1: Mary Paz, m. 34.

Penals: 0-1: Jenny, gol; 1-1: Vane, gol; 1-2: Paloma, gol; 1-2: Marta Torrejón, fora, alt; 1-3: Chini, gol; 2-3: Aida, gol; 2-4: Alexandra, gol; 3-4: Mary Paz, gol; 3-4: Pilar, atura Mariajo; 4-4: Monforte, gol; 4-5: Pachi, gol; 5-5: Meseguer, gol; 5-6: Burgos, gol; 6-6: Sara Serna, gol; 6-6: Alicia, alt, fora; 7-6: Núria Mendoza, gol.

Incidències: Segona semifinal corresponent a la Final Four de la Copa de S. M. la Reina, disputada al camp principal de la Ciudad del Fútbol a Las Rozas, Madrid. Massiva presència de seguidors rayistes, lògicament al jugar-se a terres madrilenyes.


divendres, 8 de juny del 2012

EL FEMENÍ BUSCARÀ UN LLOC A LA FINAL DE DIUMENGE.
A LAS ROZAS, AVUI 21:30 h. ESPANYOL - RAYO VALLECANO

PRIMER FINALISTA DE LA COPA DE LA REINA. L'ATHLETIC CLUB GUANYA 2-0 AL FC BARCELONA.

Foto d'arxiu.


Per un lloc a la final!

Avui s’inicia la final four de la Copa de S.M. la Reina de futbol femení. Tal com va succeir en la passada temporada, aquesta fase final de la Copa es disputarà a la Ciudad del Fútbol a Las Rozas, Madrid.

Obriran el foc els dos primers classificats a la lliga; l’Athletic Club que sempre se li ha donat força malament aquesta competició quedant-se sempre pel camí en les eliminatòries prèvies i el campió vigent de lliga i de copa, FC Barcelona. Curiosament aquest partit s’havia de disputar a les 17:30 però s’ha modificat retardant-se el seu horari d’inici fins les 19:30 a fi que sigui televisat per Marca TV i les jugadores no “pateixin” tanta calor a l’horari anterior. Això farà que l’Espanyol – Rayo Vallecano de la segona semifinal que enfrontarà al tercer i quart, respectivament, a la lliga regular, es disputi a les 21:30 hores i sigui retransmès en directe per Esport 3 de Televisió de Catalunya.

L’Espanyol te davant si mateix, la possibilitat de salvar la temporada després d’una lliga en la que va culminar amb un discret tercer lloc que no va ser ni menys ni més que dins les expectatives que les retallades pressupostàries van originar des d’un bon començament. Van complir amb el que a priori s’esperava donat que tant bilbaïnes com barcelonistes ara mateix estan varis graons per sobre en quant a pressupost i potencial.

Però a un sol partit tot pot passar, i si l’Espanyol es capaç de derrotar aquesta nit al Rayo Vallecano (al que va derrotar 4-0 a la lliga a la Dani Jarque però amb un conjunt madrileny minvat per les baixes, i 1-3 a Vallecas en la segona volta), l’Espanyol s’ho jugaria tot en una final en la que tot pot succeir. Seria la desena final de la seva història en cas d’un triomf davant les madrilenyes.

Però això serà avançar esdeveniments i primer caldrà derrotar al conjunt rayista, que no serà tasca gens fàcil, doncs malgrat les retallades i les absències d’importants jugadores a un i altre cantó respecte als darrers exercicis, son dos conjunts que es coneixen molt, que es respecten molt doncs encara son equips a l’elit del futbol femení, i per tant no hi ha favorit clar i l’eliminatòria està oberta, més si cap després de les baixes que ha patit l’Espanyol darrerament (la marxa de les estrangeres i la lesió de Willy).

Tal com es farà a bon segur en els partits d’aquest vespre i nit i en els del cap de setmana a tots els terrenys on es jugui, Sentiment Perico també s’afegeix al condol per la mort de Manuel Preciado, notícia aquesta que va trasbalsar ahir el mon del futbol.




ACTUALITZACIÓ DE CLASSIFICACIONS FINALS
EN EL FUTBOL BASE FEMENÍ

CATEGORIA JUVENIL-CADET FEMENINA.

.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
8530281115123
2
C.D. SANT GABRIEL
772925229528
3
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
613019478246
4
R.C.D. ESPANYOL
573018397452
5
FUND. P.ESP. At. VILAFRANCA
5430173105441
6
C.F. REUS DEPORTIU
5430173104532
7
U.E. L'ESTARTIT
4730145116459
8
P. BLANC I BLAVA LA ROCA
4730145117157
9
C.F. MOLINS DE REI
4130132155075
10
C.E. EUROPA
3330103176174
11
C.E. PUBILLA CASAS
273083195394
12
C.E. MERCANTIL
263075184874
13
ESCUELA F. BONAIRE
263075183961
14
C.E. MANRESA
243066183482
15
C.F. SANTPEDOR
1630512439101
16
C.F. VILANOVA GELTRÚ
1529432242103

CLASSIFICACIÓ CADET - INFANTIL FEMENÍ, GRUP 1er.  

.
CLASSIFICACIÓ FINAL
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1R.C.D. ESPANYOL7626251023236
2
C.E. SEAGULL
5426180813686
3
P. BLANC.BLAVA VILADECANS
5426180816078
4FP. U.E. BASE VILANOVA i G.5426180813351
5
C.F. REUS DEPORTIU
5426180814575
6
ESCUELA F. BONAIRE "B"
5326172712656
7
ESCOLA F. VILADECAVALLS4426142108773
8
C.E. ESPARREGUERA
392613013139117
9
U.E. SANT ANDREU "C"
37261211395108
10
F.C. TERRASSA
3126941381119
11
UE STA. COLOMA CERVELLÓ
1826602078196
12
J.E. SANT JAUME DOMENYS
1326412153201
13
C.E. CANYELLES
1226332072152
14
C.F. RIPOLLET
026002628217


En altre ordre de coses, dir que el passat cap de setmana al marge dels equips que jugaven els campionats de Catalunya i que ja hem repassat, van haver-hi amistosos en el futbol base femení.

El Femení “C” va guanyar 1-2  a l’Escola de Futbol Montcada en partit disputat en el Mpal. de Can Sant Joan en una tarda de trons, llamps i aigua.

Per la seva part, l’Infantil “B” va guanyar a la UE Sants per 3-16 en el Complex Esportiu la Bàscula, amb gols aconseguits per Sandra (2), Cris i Mónica en el primer quart en el que es va  arribar amb avantatge espanyolista per 1-4, Naiara en tres ocasions, Nicole en dues, i Andrea Peña en el segon quart, arribant-se al descans amb avantatge de 2-10. En el tercer i darrer quart, Anna, Cris i Sandra en dues ocasions i Andrea Ferrer, completaren el quadre de golejadores espanyolistes fins arribar al mencionat 3-16.       

dijous, 7 de juny del 2012

ACTUALITZACIÓ FINAL DE CLASSIFICACIONS PENDENTS

Classificacions que  restaven pendents de la disputa d'un o varis encontres per quedar definitivament tancades. Finalment l'Aleví B no ha pogut ser tercer, mentre que el Benjamí B conserva la vuitena posició amb la classificació completada. El prebenjamí que avançà el seu darrer partit ja amb el títol a la butxaca, finalment li ha tret tres punts al segon classificat, més el gol-average. Així queda finalment la classificació, amb sis punts menys per la Unificació Badalona Sud per dues sancions amb pèrdua de partit.  


CLASSIFICACIÓ 1a. DIVISIÓ ALEVÍ, GRUP 2n. 
 
.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
U.D. CORNELLÀ
7330234214953
2
C.F. DAMM
7330241516549
3
F.C. BARCELONA "B"
7030224415642
4
R.C.D. ESPANYOL "B"
6930223512059
5
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
523015788757
6
U.E. VILASSAR DE MAR
5030162128073
7
U.E. SANT ANDREU
453013611110109
8
C.D. SANT GABRIEL
45301431381105
9
U.E. MOLLET C.F.
4330134136966
10
C.E. L'HOSPITALET "B"
3630113167291
11
F.C. SANT CUGAT ESPORT "B"
3030931854108
12
E.C. GRANOLLERS
2830841897115
13
U. F. B. JÀBAC I TERRASSA "B"
2830841849116
14
FUND. PRIV. ESP. MATARÓ
2430732073107
15
FUND. P. ESCOLA F. CALELLA
2330722167127
16
U.D. At. GRAMENET MILAN
430112850202

CLASSIFICACIÓ 1a.DIVISIÓ  BENJAMÍ, GRUP 2n.  
.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
C. NATACIÓ TERRASSA
6830222610549
2
F.C. SANT CUGAT ESPORTS "B"
6730207311850
3
C. GIMNÀSTIC MANRESA
6630213610956
4
C.E. MERCANTIL
6430204613471
5
C.E. MANRESA
5630168610447
6
C.F. IGUALADA "B"
5130156910771
7
U.E. MOLLET C.F.
5130163118365
8
R.C.D. ESPANYOL "B"
4630144128559
9
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
4430135127569
10
E.C. GRANOLLERS
4330134136770
11
U.E. SANT ANDREU
4230126127571
12
U.D. CAN ANGLADA
3530105156265
13
U.D. At. GRAMENET
3230102187693
14
C.D. LA LLAGOSTA
930232549140
15
C.D. PREMIÀ DE DALT "B"
930302737143
16
F.C. PALAU SOLITÀ I PLEGAMANS
530122731188

CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ BENJAMÍ, GRUP 6è.


.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL "C"
7328241313837
2
C.F. DON BOSCO
7028224215933
3
FUNDACIÓ P.E. EUROPA "G"
6028193610950
4
C.D. PUJADAS "C"
5828184612866
5
F.C. MARTINENC "E"
5628175610169
6
C.F. ALZAMORA "B"
4527143107160
7
C.F. SINGUERLÍN
4228133129068
9
C.D. SANT GABRIEL "D"
3828115127471
8
U.E. SANT ANDREU "F"
4028124126568
10
VILA OLÍMPICA CLUB ESP. "E"
3228102167989
11
SE MERCAT NOU MAGORIA "B"
262882185191
12
U.E. MONTIGALÀ
252874176388
13
FUND. ESP. HOSPITALET At.
2228641862102
14
ARRABAL-CALAF GRAM. "D"
1428422232125
15A.E. UNIF. BADALONA SUD "B"3*27102629234

CAMPIONAT DE CATALUNYA:
LES MÉS PETITES OBTENEN 10 GOLS DE RENDA PER LA TORNADA DE LA SEMIFINAL










RCD Espanyol Aleví-Benjamí-Preb. Femení: 10 – CE Seagull: 0

Les més petites de l’entitat obtenen una còmoda renda per la tornada de les Semifinals del campionat de Catalunya en categoria Aleví-Benjamí femenina. L’equip espanyolista va vèncer per un contundent 10-0 al CE Seagull que a la lliga regular havia sigut el subcampió del grup segon d’aquesta categoria, ja que el campió fou el Sant Gabriel amb el seu “B”.

A l’altre semifinal, el CE Sant Gabriel va passar per sobre de la Penya Blanc Blava de La Roca (tercer a la lliga al grup segon) al que va apallissar per 17-1. Queda més que clar que hi haurà una repetició de la final de la passada temporada entre Sant Gabriel i Espanyol, duel que es ve repetint també no sol al campionat de Catalunya sinó també a la lliga. Enguany va ser el Sant Gabriel qui es va adjudicar el títol de lliga en els dos grups, en el primer amb lluita amb l’Espanyol i en el grup segon per un punt de diferència respecte el Seagull.

El partit de tornada d’aquesta semifinal tindrà lloc dissabte a les 16:00 hores, al Camp Mpal de Badalona.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula Martínez, Míriam Jiménez, Julia Manrique, Nerea Chaves, Anna Fusté, Sabina Palacios, i Paula Torrella.
Suplents: Julia Guerra, María Molina, Claudia Pina.

CE Seagull: Julia Zaragoza, Erika Román, Laia Martínez, Ainhoa Ferrer, Claudia Francés, Yaiza Fontanet, i Nora del Peral.
Suplents: Carla Vidal, Patricia Martín, Raquel López
.

Àrbitre: Eduard Anglés Ezquerra.

Gols: 1-0: Julia Manrique, m. 7; 2-0: Nerea Chaves, m. 11; 3-0: Claudia Pina, m. 20; 4-0: Julia Guerra, m. 29; 5-0: Nerea Chaves, m. 36; 6-0: Míriam Jiménez, m. 43; 7-0: Míriam Jiménez, m. 44; 8-0: María Molina, m. 45; 9-0: Claudia Pina, m. 52; 10-0: Claudia Pina, m 56.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada de les semifinals del Campionat de Catalunya en categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputat en el camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el passat diumenge al matí.




dimecres, 6 de juny del 2012

COMENTARI: MÉS DESENCÍS. DIMISSIÓ D'ALEX GARCÍA.
ENÈSIM ESCÀNDOL AL FUTBOL BASE

Desencís total.


La dimissió d’Alex García al front del futbol base (avui feta pública a nivell oficial per l’entitat a través del seu web), ve a certificar el desgavell que viu l’entitat a tots els efectes. Significa la gota que fa vessar el got. D’ençà un temps, dona la impressió d’una manera més que evident, que el RCD Espanyol transita com un vaixell a la deriva, sense rumb i sense comandament. Una travessia no se sap a on, i amb un capità que no dona sensació de saber dirigir la nau amb fermesa i convicció, i on els primers oficials s’apunyalen entre ells per fer-se amb el control d’una situació en la que es tem per un naufragi imminent, mentre l’armador del buc ho contempla des d'un segon pla des del seu retir daurat de Vilassar...

Les baralles i punyalades entre els que representen o dirigeixen les faccions i interessos dins l’entitat han transcendit a la llum pública. No hi ha dia sense filtracions, sense alarmants noticies que un ja no sap si creure-les totes fil per randa, prendre-les per verídiques o no, o senzillament prendre-s’ho com la clàssica porqueria que molts mitjans de comunicació vomiten sobre nostra entitat quan la pilota deixa de rodar un cop finalitzat l’exercici futbolístic (i durant el mateix també). Però el que si que és més que evident, és la mala llet, el verí que apareix contínuament filtrat en petites però continuades dosis als mitjans (els missatgers). I la situació ja és preocupant.... Ho advertíem en el darrer comentari. Ja ni havia prou... Però per alguns no.

Ara, el camp de batalla és el futbol base. Després de la defenestració d’Antonio Morales a mans de la persona que l’havia portat a la institució, per que acabés amb el poder de Josep Manel Casanova, Alex García assumia el control i la coordinació en el futbol base. O al menys això és el que volia fer creure aquest senyor que tant de mal està fent a l’Espanyol des de la direcció de la parcel•la esportiva. Per que ja veuen el que ha durat un home treballador i amb compromís com l’Alex. Una persona amb criteri que no s’ha deixat manipular i que no ha acceptat que l’esmentat i incompetent senyor que dirigeix els destins esportius de l’entitat des del consell (junt amb Planes i Pochettino a nivell tècnic), de bones a primeres li retalli les principals competències (Espanyol B, juvenil A, probablement Juvenil B, probablement interferències i intromissions en cadets, etc.)...

Utilitzo el probablement per que aquí les notícies i la transparència brillen per la seva absència i tot son filtracions, remors, i declaracions privades de cadascun dels afectats segons els hi va el negoci. Per que malauradament, l’Espanyol s’ha convertit en un negoci, en un corralito que fa més que pudor, d’uns pocs i en els que els tripijocs, interessos espuris, anada i vingudes de representants, col•locacions a dit d’amics i no per currículum esportiu, és malauradament la tònica de cada dia. Quan enyora qui escriu aquestes línies, tot i els defectes i vicis adquirits pel pas del temps, aquella època de Casanova els tècnics del futbol base ascendien per mèrit i amb els anys anaven pujant des de segons a primers tècnics i des de benjamins fins el filial, en cadena.

Quin és el currículum del senyor José Luís García Martínez per ocupar aquest lloc de tanta responsabilitat?. En el cas d’Alex es pot al•legar inexperiència, però l’avala una tasca de forces anys a l’Escola RCDE amb nens i movent-se per aquestes latituds. Al menys per la part més baixa de la cadena del futbol base. Però en el cas del senyor García, un munt de cessaments i fracassos esportius en una dilatada fulla de serveis en equips de barriada, de ciutat, de territorial i en els clubs més importants (2B o 3a.D), fracàs total. Però es clar, l’amistat en aquest club tant familiar... (“familiar”, de famílies, però, “d’avis a nets en noble nissaga” o d’altre classe de famílies del sud d’Itàlia?), es un veritable grau. I l’amistat, interessos i bona relació amb el senyor Germán De la Cruz i Camarillas, fonamental en aquests moments. I així es dona la paradoxa que aquest senyor (García Martínez) ha passat de proscrit, de ni tan sols se’l miressin o xerressin amb ell ningú del futbol base per caure en desgràcia del cap Antonio Morales, a ser qui acumularà més poder esportiu després del tàndem abans citat.

Mentre tot això passa, mentre cada dia es lleva un amb notícies més dolentes que el dia anterior, mentre no es fitxa a ningú ni s’aconsegueix vendre a ningú amb un mínim d’èxit en quant a xifres, mentre el deute no para de créixer i resulta cada cop més impagable. Mentre, el senyor propietari no demanda als jutjats tal com va dir, a qui el va acusar públicament de cobrar plusvàlues en els jugadors comprats i pagats amb els diners dels consellers i ell mateix... Els socis pateixen marejats entre el trontollar de la embarcació i no contemplen en la llunyania cap esperança que el vaixell arribi a bon port en mig d’un futur legal a Espanya amb una llei concursal que podria ser fatal al portar aparellada la pèrdua de categoria, indecisos alguns a l’hora de renovar o no el seu lligam amb l’entitat, sense esperances ni il•lusió...

Mentre tot això succeeix, altres es barallen entre ells dins la pròpia institució, donant una deplorable imatge, divideixen al soci amb cortines de fum, llencen remors de hipotètiques vendes dels seus paquets accionarials, de dimissions, filtren i llencen a la llum pública més brutícia, mentre l’aigua ens arriba ja al coll i no hi ha bots per a tothom. Campi qui pugui... Qvo Vadis, RCD Espanyol?


AGENDA

PER MOTIUS TELEVISIUS, L'ESPANYOL "B" JUGARÀ DIUMENGE A LES 12:30 h.

.
5- 10 Juny
AGENDA FUTBOL BASE
DATAHORA
EQUIP
 RIVAL
 PARTIT / CAMP
10 JUNY12:30Espanyol BUD Extremadura2na. Elim. Fase d'Ascens. Tornada. C.E. Dani Jarque
9 JUNY17:00Juvenil "A"C. At. MadridAnada Semifinal Copa SM el Rei. C. Dep. Cerro del Espino, Majadahonda.
6 -10S/CJuvenil "B".Dinamo, GNK, Betis, Hadjuk, Dinamo Kiev, Valencia, BucasportTorneig Dinamo de Zagreb.  Zagreb, Croacia
9 JUNY18:00Cadet "A"C. Gimnàstic TarragonaCampionat Catalunya. Semifinal. C. E. Dani Jarque
5 JUNY19:15 22:00Cadet "B"AE JM Gené - RCDE    Escola Agora - FCB          Torneig Triangular Escola Agora, Sant Cugat
9 JUNY9:25  14:45Cadet "B"Singuerlín A i B, Cornellà, At. Vallès, Girona Torneig CF Singuerlín. Mpal. Singuerlín, Sta. Coloma de Gramenet
10 JUNY16:00 16:45  17:30Cadet "B"RCDE - CF Cubelles  Perdedor-Terrassa FC  Guanyador - Terrassa FCTorneig Terrassa FC. Estadi Olímpic Terrassa
9 JUNY16:00Infantil "A"F.C. BarcelonaSemifinal Camp. Catalunya. C. E. Dani Jarque
6 JUNY19:30Infantil "B"C.F. Ciudad CooperativaAmistós. Mpal. Dani Jarque. Sant Boi Llobregat.
8-9-10 JS/CInfantil "B"FCB, Rialp, Gimnàstic T, F. At. Vilafranca Torneig Rial Pallars Sobirà. Camp Mpal. Futbol de Rialp
....
7-10 J.S/CAleví "A"PSG, R. Madrid, Inter, Sevilla, Liverpool, Benfica, Totenham...Torneig Vilagarcía de Arousa F-7. Vilagarcía de Arousa.
8-9-10 JS/CAleví Escola FCB, Rialp, Gimnàstic Tarragona, F. At. VilafrancaTorneig Rialp, Pallars Sobirà. Mpal. Rialp.
9-10 J.S/CAleví BTordera, Valencia, At. Madrid, Damm, Cubelles, Gimnàstic ManresaTorneig Memorial Josep Barceló. Mpal. Tordera.
9-10 J.S/CBenjamí "A"Tordera, Valencia, At. Madrid, Damm, Cubelles, Gimnàstic ManresaTorneig Memorial Josep Barceló. Mpal. Tordera.
9-10 J9:30 13:30Benjamí "B"Getafe, Damm, Sevilla, San Gabriel, FCB, Villarreal, ValenciaTorneig CF Sistrells. Can Cabanyes, Sistrells, Badalona
9 JUNY9:30 13:30Prebenjamí Sta. Perpetua, St. Quirze, Gramenet, Cornellà, Vilassar, SabadellTorneig UCF Sta. Perpetua. Mpal. Sta. Perpetua de la Moguda
10 JUNY10:05 14:20PrebenjamíManlleu, Castellar, Escola Pia, At. Balenyà, AiguafredaTorneig AEC Manlleu. Mpal. d'Esports Manlleu.
....
8 JUNY21:30Femení "A"Rayo VallecanoSemifinal Copa Reina. Ciudad del Fútbol, Las Rozas, Madrid. 
10 JUNY11:00Femení "A"Athletic Club o FCB. Final. (Si es classifica). Ciudad del Fútbol,  Las Rozas, Madrid.
9 JUNY18:00Femení "B"CE Xaica, RCDE i ?Triangular. Distrito IV
9 JUNY16:30Femení "C"CF Can Vidalet  CE EspluguencTriangular. Mpal. Salt del Pi, Esplugues Ll.
9 JUNY10:00 16:30Juvenil-C. FemeníENFAF, UE Tàrrega, Soses Torneig FAF (Andorra). Centre Esportiu D'Alàs, (La Seu d'Urgell)
10 JUNY10:00Juvenil C. FemeníF.C. BarcelonaSemifinals Campionat Catalunya. C. E. Dani Jarque
9 JUNY14:30Cadet FemeníC.E. ManresaCampionat Cat. Semifinal. C.E. Dani Jarque.
9 JUNY16:00Infantil "A" F.CD Sant Gabriel.Campionat Catalunya. Semifinal, tornada. C. Esp.  Dani Jarque
9 JUNY10:00 16:30Infantil "B"F.ENFAF A i B, Soses FCTorneig FAF Andorra. Centre Esportiu D'Alàs (La Seu d'Urgell)
10 JUNY14:00Infantil "B"F.Castellar Vallès i JúpiterTriangular Castellar del Vallès. Mpal. Pepín Valls, de Castellar del Vallès
9 JUNY16:00Benjamí FemeníCE SeagullCampionat de Catalunya. Semifinal, tornada. Camp Badalona.
10 JUNY 12:00 14:30Benjamí FemeníSeagull, La Roca, Seva, Sabadell, Sta. PerpetuaTorneig UCF Santa Perpetua. Mpal. Sta. Perpetua de la Moguda. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M