dissabte, 9 de juny del 2012

A LA FINAL !!!!
DESPRÉS DE 120 MINUTS I 16 PENALS, EL FEMENÍ ES CLASSIFICA PER LA DESENA FINAL DE LA SEVA HISTÒRIA

RCD Espanyol Femení “A”: 1 – Rayo Vallecano: 1 (7-6)

Setze penals!!!
L’Espanyol ha aconseguit en una inacabable tanda de penals, el passi a la gran final de la Copa de S.M. la Reina que disputarà diumenge a les 11:00 del matí en idèntic escenari, la Ciudad del Fútbol de Las Rozas a Madrid. L’equip perico disputarà la seva quarta final consecutiva i la desena de la seva història. Fins ara n’ha conquerit cinc i n’ha perdut quatre.

La semifinal prometia igualtat i emoció fins el final i no ha fallat. L’Espanyol, molt superior en la lliga al conjunt vallecà, s’ha vist minvat en quant a potencial amb el pas de les jornades amb la lesió de Willy i la marxa de les jugadores foranies. I en una semifinal a partit únic, tot podia succeir, com així havia passat a la primera d’elles, on l’Athletic Club deixava sense possibilitat de doblet al FC Barcelona.

Carrión tornava a alinear una defensa amb Marta Torrejón a la lateral en comptes del lloc on sempre dona el seu millor rendiment, a l'eix de la cobertura. Al doble pivot, Andrea Pereira era la principal novetat acompanyant a Meseguer. Brenda, sortia d’inici ocupant la banda esquerra de l’atac espanyolista.

S’ha donat la circumstància que l’Espanyol ha fet un mal inici en cadascun dels quatre temps disputats, aguantant, per acabar millorant i imposant-se en quant a joc al seu rival. Les madrilenyes han posat la por al cos quan una errada al segon minut de partit de Mariajo, acaba la pilota als peus de Natalia de Pablos qui dins l’àrea xuta, i entre Sonia ficant el peu, Mariajo i el pal dret eviten el gol rayista.

La primera acció en atac vindria de les botes de Brenda, amb acció individual amb rematada que Alicia envia a còrner. Un dels punts febles de l’Espanyol enguany és les pèrdues de pilotes en zona defensiva i les jugades de contraatac guanyant l’esquena de les centrals periques. I avui no ha sigut l’excepció... Una pèrdua en zona perillosa de Vane provoca el ràpid contracop amb centrada d’Anita a la que per centímetres no arriba Jade. Altre error defensiu provoca una situació força compromesa, però Pereira aguanta bé a Saray, no la deixa rematar i acaba guanyant-li la partida rebutjant. Tampoc Mariajo traient de porteria ha estat gaire fina. Un defectuós servei queda curt, triangulació entre Anita, Natalia que supera a Torrejón i la passada per Jade davant la desesperada sortida de Mariajo que tot i que no es fa amb la bola, evita que la guineana pugui marcar.

Malament se li posarien les coses al quadre espanyolista quan Natalia superant Pereira i Torrejón, deixa anar un remat creuat que supera a Mariajo per la seva esquera. En l‘acció Jade es trobava en fora de joc i deixa passar amb intenció l’esfèrica, motiu pel qual intervé en l’acció, però el col•legiat dona validesa al gol, que acaba pujant al marcador.

Anita tindrà el segon quan minuts després, li cau una bola morta en la frontal i remata fort sortint l’esfèrica llepant el travesser. Però l’Espanyol ressorgirà ben aviat de les seves cendres, i una passada llarga de Monforte bota davant la darrera defensora rayista aprofitant la situació amb molta intel•ligència Mary Paz Vilas que s’emporta la pilota, i superant a Alícia rematxa el gol de l’empat a boca de canó.

El partit començava de nou... L’Espanyol millorava en quant a joc i ja no patiria més en els minuts restants de primer període, controlant la possessió i sense ensurts darrere.

Però en el segon temps, després d’un bon minut i mig de joc, torna a ser el Rayo Vallecano qui tanca a les espanyolistes i als set minuts, una falta per mans de Lara prop de la frontal, l’executa Natalia obligant a volar a Mariajo que rebutja per la seva esquerra en una gran intervenció. Un minut després, Natalia retalla a Torrejón dins l’àrea i amb tot a favor remata per sobre el travesser. Un xut de Saray des del vèrtex de l’àrea dret segons el seu atac, surt perillosament a la dreta de la porta perica. Son moments d’angoixa...

L’Espanyol recupera el pols al partit i gaudiria d’una primera ocasió en aquest segon temps amb una doble rematada de Monforte (la primera al cos d’una defensora i la segona desviada). Natalia, afectada per unes rampes s’ha de retirar. Baixa sensible a l’atac rayista. La seva substitut, la jove Paloma Lázaro tindrà una gran ocasió amb un remat que Mariajo amb una gran intervenció evita el gol vallecà. En el 71’ Brenda ho intentarà amb una ràpida internada per l’esquerra superant dos adversaris però dins l’àrea no precisa la seva passada de la mort, molt fluixa.

Mary Paz tindrà el gol del triomf en les seves botes quan en el 74’ superant la darrera defensora i davant la sortida desesperada d’Alicia, li eleva l’esfèrica amb la mala fortuna que surt llepant la part superior del travesser. Núria substitueix Brenda, passant a la dreta de l’atac i canviant la banda amb Débora que passarà a l’esquerra. El Rayo efectua dues substitucions més entrant Patricia Gudiel “Pachi” i la japonesa Fumi Goto, aquesta darrera per Saray, que també marxa lesionada. Passant dos minuts dels noranta, una cessió molt compromesa amb el cap de Vane obliga a Mariajo a emprar-se a fons llançant-se a la gespa. Empat a un, i per tant dos temps suplementaris de quinze minuts cadascun de regal...

Sara substitueix Pereira. Les coses comencen altre cop torçades... Al primer minut i escaig, el Rayo tindrà una gran oportunitat. Un servei de cantonada executat per Chini després de varis refusos desafortunats, acaba l’esfèrica als peus d’Alexandra que remata a trencar i s’estavella l’esfèrica al travesser amb Mariajo ja batuda. Als tres minuts de la pròrroga serà Jade, rebent de Jennifer Hermosos, qui té el gol davant la mitja sortida de Mariajo; finalment la rematada de la davantera centre rayista acaba fora a la dreta. La jove extrem del filial Sara Navarro “Sarita” sortirà en lloc de Lara, passant Núria a la demarcació habitual de lateral dret i Marta Torrejón a l‘eix de la cobertura i Sarita, d’extrem. En el darrer minut, centre de Débora i forçat remat de Mary Paz de cap, fora desviat.

En el segon temps de la pròrroga, més del mateix. Al primer minut Jade en la frontal deixa anar una canonada que toca lleugerament Mariajo, i de nou l’esfèrica s’estavella al travesser. La fortuna s’ha aliat clarament amb el conjunt de Luis Carrión. El Rayo es mereixia el gol, però l'esfèrica no vol entrar... En els darrers instants, un parell de faltes a favor de les madrilenyes, la darrera inventada pel col•legiat al 122’ de joc, però Mariajo molt segura, bloca. La semifinal és decidirà als penals...

I a la sort des dels onze metres, Marta Torrejón fallarà enviant als núvols el segon penal de les blanc-i-blaves. Abans Jenni per part madrilenya i Vanesa Gimbert no havien fallat. El Rayo i l’Espanyol va transformant els seus respectius penals fins que l’emoció arriba al màxim quan Mary Paz sense opció ni marge d’error marca, i la quatre rayista Pilar falla aturant Mariajo. Empata la sèrie Mariajo llençant el darrer penal. A la pròrroga de penals, tant Pachi Gudiel com Meseguer, tant Sonia Vesga “Burgos” com Sara Serna anoten. El 15è el llença la portera Alicia, malament pels seus interessos, alt, fora. La jove Núria Mendoza no li tremolen les cames i llença amb total convicció el penal que classifica a l’Espanyol per disputar la seva desena final al llarg de la seva història. Quasi res!!!

La final davant un potent físicament Athletic Club que ha donat bona compta del Barcelona, i que estarà força més sencer que un Espanyol que a bon segur pagarà l’esforç. Però a partit únic tot pot passar i quan hi ha un títol pel mig, es treuen forces d’on sigui. Felicitats Espanyol!!!! Una gran noticia (de les poques en aquest club en aquestes darreres setmanes)... Però em pregunto amb tota la mala llet del món... De veritat els hi haurà agradat als senyors Condal, Ciprès, Germán de la Cruz i Cía?...


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Marta Torrejón, Lara, Vane, Sonia Matías; Andrea Pereira, Meseguer; Monforte, Débora, Brenda; i Mary Paz.
Substitucions: Núria Mendoza per Brenda, m. 77; Sara Serna per Andrea Pereira, m. 91; Sara Navarro per Lara, m. 100;Aida per Débora, m. 117.

Rayo Vallecano: Alícia; Anita, Costa, Alexandra, Burgos; Pilar, Saray; Chini, Jenni, Natalia; i Jade Boho.
Substitucions: Paloma per Natalia, m. 67; Pachi per Costa, m.82; Fumi Goto per Saray, m. 90; Uxue per Jade Boho, m. 112.

Àrbitre: Fernando Bueno Prieto, del comitè territorial madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a les espanyolistes Lara, m. 52i Sara Monforte, m. 119.

Gols: 0-1: Natalia, m. 27; 1-1: Mary Paz, m. 34.

Penals: 0-1: Jenny, gol; 1-1: Vane, gol; 1-2: Paloma, gol; 1-2: Marta Torrejón, fora, alt; 1-3: Chini, gol; 2-3: Aida, gol; 2-4: Alexandra, gol; 3-4: Mary Paz, gol; 3-4: Pilar, atura Mariajo; 4-4: Monforte, gol; 4-5: Pachi, gol; 5-5: Meseguer, gol; 5-6: Burgos, gol; 6-6: Sara Serna, gol; 6-6: Alicia, alt, fora; 7-6: Núria Mendoza, gol.

Incidències: Segona semifinal corresponent a la Final Four de la Copa de S. M. la Reina, disputada al camp principal de la Ciudad del Fútbol a Las Rozas, Madrid. Massiva presència de seguidors rayistes, lògicament al jugar-se a terres madrilenyes.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M