dissabte, 18 d’abril del 2015

EL CADET "B" CAMPIÓ DE LLIGA,
EN GUANYAR 3-0 A LA FUNDACIÓ JÚPITER












RCD Espanyol Cadet “B”: 3 – Fundació Priv. C.E. Júpiter: 0

El RCD Espanyol ha aconseguit aquesta tarda el seu segon títol de lliga al futbol base en la present temporada,  després del que assolis fa unes setmanes amb el Juvenil de Divisió d‘Honor. L’equip de Sergio Espejo ha sumat 22 victòries i dos empats a domicili en aquestes quatre cinquenes part de campionat disputades. Es troba invicte i li treia 19 punts abans d’aquesta jornada als dos immediats perseguidors. A la Damm B (que avui no ha passat de l’empat davant el Can Vidalet) i davant la Unificació Llefià (que ha guanyat 4-1 al FC Santboià).  Amb el triomf es manté aquesta diferència respecte al segon, a manca de 6 partits pel final, fet que matemàticament li dona el títol de lliga al conjunt perico.

Un equip, el blanc-i-blau que ha resolt el partit davant el sisè classificat, la Fundació Privada Júpiter anotant un gol en el primer temps, sentenciant a meitat del segon temps, i aconseguint el definitiu 3-0 en els darrers compassos del matx, com a cirereta del pastís. Posteriorment han tingut lloc les celebracions del títol de lliga, que s’han prorrogat després en el camp 1r. durant el descans del partit Espanyol B – CF Badalona, rebent l’aplaudiment i l’ovació dels espectadors que ocupaven els seients de la tribuna coberta de la Ciutat Esportiva.

L’equip espanyolista ha obert el marcador als deu minuts de joc. Ben aviat s’ha fet amb el comandament del partit i s’ha avançat amb un gol d’Oscar Coll. Una bona jugada espanyolista per l’esquerra del seu atac que ha acabat amb un centre al qual no ha pogut arribar-hi Dani, i la bola morta li ha caigut a Oscar qui de primera ha engaltat un tret a l’escaire. Un gol de bella factura.  Poc després en altre acció perillosa, un xut del lateral Sergi Boira bombejat ha acabat sortint a córner en tocar en un jugador visitant.  El meta espanyolista s’ha jugat la vermella en una acció en la que ha comès falta en una perillosa acció sortint fora de l'àrea. Finalment l’ha vist groga i la resolució de la infracció a càrrec de Reyes ha estat a punt de significar l’empat rebutjant en primera instància el propi meta espanyolista en curt i no acabant en gol de pur miracle. Ha sigut l’ocasió més clara dels visitants, que durant tot el partit han anat a remolc del quadre espanyolista i pràcticament no han arribat amb perill a l’àrea perica. 

Només iniciar-se el segon temps, a punt ha estat Dani de fer el segon quan en jugada individual retallant ha buscat forat i a punt de trobar-lo el seu llançament buscant l’escaire s’ha marxat fora per poc. Mogué la banqueta el tècnic local amb diverses substitucions donant entrada a la resta d’integrants de la banqueta, i arribant a l’equador del segon temps, tingué lloc la sentència del partit. 

Jugada de Bergé que arribant fins l’àrea centre perfectament per que en el segon pal Iván Gil marqui amb poc angle però totalment lliure de marca. Era el 2-0 que assegurava el triomf local.  Pol Tarrida estigué a punt de fer el tercer en una gran acció personal, retallant i rematant al pal llarg, però el meta de la Fundació Júpiter en una gran intervenció aconseguí rebutjar a córner.  Arribant ja a la fi del partit, recuperació de Pep Puig que en horitzontal dona la passada de la mort per que Luis Jesús, afuselli al porter visitant establint el resultat final.  Amb el xiulet final, eufòria en l’equip perico que durant força estona celebrà el títol de lliga aconseguit d’una manera tant clara i contundent i sis jornades abans de cloure el campionat.          


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Alejandro, Sergi Boira, Miñarro, Brossa, Genar, Ferran Vera, Bergé, Marc Pérez, Dani, Oscar Coll i David Álamo.
Substitucions: Pol Tarrida i Iván Gil per Sergi Boira i Marc Pérez, m. 41; Jordi i Pep per Miñarro i David Álamo, m.47; Alex Ramos i Luis Jesús per Oscar Coll i Dani, m. 55; Sergi Boira per Bergé, m. 77. Altre suplent: Aitor (p.s.)

Fundació P. CE Júpiter: Pau Genesca, David Pesquer, Joaquín Giménez, Víctor López, Pau García, David Reyes, Daniel Martín, Ricardo Gastón, Jefferson Dario, Marc Muñoz i Joel Valderas.
Suplents: Héctor Eduardo (p.s.), Nil Bachs, Cherif Drame, Arnau Nicolau i Marc Prat.

Àrbitre: Francisco Mur Romeo, de la delegació de Barcelona. Cartolina groga al meta espanyolista Alejandro, m. 33.

Gols: 1-0: Oscar Coll, m. 10; 2-0: Ivan Gil, m. 60; 3-0: Luis Jesús, m. 79.

Incidències: Encontre corresponent a la 24èna. jornada del campionat de lliga del grup 4rt. de Preferent Cadet, disputat aquesta tarda al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Presenciant l’encontre, la vicepresidenta adjunta a la Presidència del RCDE, Anna Maria Fusté.


LA CELEBRACIÓ DEL CADET "B"











EL CADET "B" ESPANYOLISTA,
CAMPIÓ DE LLIGA INVICTE.


divendres, 17 d’abril del 2015

L'ESPANYOL PERDONA, NO SENTÈNCIA, I HO PAGA MOLT CAR.
ACABA DEMANANT L'HORA... PER EVITAR LA DERROTA

UD Levante: 2 - RCD Espanyol: 2


L’Espanyol ha perdut una oportunitat d’or de posar-se a dos punts de la setena plaça en un partit que ha tingut durant molta estona al Llevant a la seva mercè, portant el pes del partit i arribant a l‘àrea rival amb facilitat. No l’ha sabut rematar i aquest a poc més de tres minuts dels noranta, en una acció aïllada ha acabat impedint un merescut triomf espanyolista i a sobre ha posat contra les cordes als blanc-i-blaus que en els darrers instants en mig de la frustració i quelcom de desconcert, han patit de valent perillant inclòs el punt en el seu poder. A sobre, el partit s’ha saldat amb la cartolina que a Víctor Sánchez l’impossibilitarà jugar el derbi al Power 8 Stadium. 

Cap sorpresa a l’alineació espanyolista, el tècnic espanyolista no ha volgut reservar als jugadors apercebuts (tret de Stuani que en el seu lloc Caicedo ja és preveia com a titular independentment d’aquest factor), encara que en el cas de Víctor Sánchez a priori estava “cantada” la cartolina...

Després d’una jugada en la que els locals reclamaren mans de Javi López dins l’àrea en un remat que li fa impacte, el joc estigué força igualat, de tempteig sense que cap dels dos conjunts disposés d’ocasions en els primers compassos.  A la primera arribada de perill passat el primer quart d’hora, centre de Sergio des de l’esquerra que rebutja en curt la cobertura davant Caicedo, la pilota la recull des de la frontal Víctor Sánchez qui llença a porta rebutjant en curt el meta Mariño, quedant-li la bola morta a Lucas que marca a plaer. 

Però molt poc li durà l’alegria al quadre espanyolista doncs als vint minuts de joc un servei de cantonada inexistent, és executat per El Zhar des de la dreta i es rematat de cap per Simao al fons de la porteria de manera inapel·lable.  El gol dona ales al Levante que té una ocasió que tapona molt bé Álvaro creuant-se al remat d’un jugador local. Seguidament al gol acabaria llençant fins a tres serveis de cantonada consecutius dels cinc executats pel quadre granota fins el moment.  

Però amb el pas dels minuts, el Llevant perd pistonada i altre cop l’ensopiment és la tònica d’un partit que controla perfectament el quadre espanyolista. Al 35’ la por al cos dels pericos... Sergio García en una caiguda necessita de les assistències.  Es recupera dos minuts després quedant tot en l’ensurt.  Més control del joc per part dels espanyolistes que intenten arribar a la poblada àrea llevantinista. Els valencians molt conservadors acumularen forces jugadors en camp propi i pressionen per evitar la fluïdesa en la circulació de l’esfèrica per part espanyolista. Els blanc-i-blaus jugant bé, triangulant amb criteri,  començaven ja a mostrar-se superiors al seu adversari en quant a joc. A l’afegit del primer temps, Víctor Álvarez rebent entre línies de Sergio García passa amb certa fortuna una bola dins l’àrea per que Caicedo remati de primera per alt i ajustat a la dreta, batent al meta Mariño. Dins l’àrea (i sobre tot rebent bones pilotes) l’equatorià es mortal.         

Pilota perduda als primers segons del segon període, i a punt de marcar el Llevant amb un llançament creuat potent de Morales que surt fora a l’esquerra de Kiko.  Errada monumental en un llançament de córner espanyolista perdent Duarte en el seu intent de passada  i protagonitzant un veloç contracop de 3x2 en el que és a punt de marcar el quadre granota amb un centre de Barral al que dins l’àrea tot sol no ha arribat per centímetres Morales en la jugada més perillosa dels locals fins les hores.

A punt de fer-li una mala passada el bot de l’esfèrica a Mariño fora de l’àrea en una pilota penjada des de banda en una recuperació de Víctor Álvarez.  Al 53’ pilota que colpeja al braç de Simao al girar-se, en el tret de Duarte dins l’àrea. El col·legiat al igual que en l’acció del començament de partit a l’àrea espanyolista no ha apreciat punibilitat.   Pilotada llarga des de la defensa perica per que Sergio se la jugui davant dos defensors esperant l’arribada de Víctor Sánchez que rep i remata forçat fora.

Doble canvi efectuat per Lucas Alcaráz i un minut després també Sergio González efectua la primera substitució obligada per que Caicedo adolorit després d’una caiguda i marxa coixejant deixant el lloc per Stuani en mig del reconeixement de l’afició granota per la seva temporada brillant al quadre llevantinista.  

L’Espanyol podia i devia haver sentenciat el partit. Gran ocasió al 62’ quan centra Lucas deixant una pilota morta  per Stuani que li acaba caient rebutjada a Víctor Álvarez que segueix sense tenir fortuna cara a porta malgrat el gran partit realitzat; el seu fort xut el treu Mariño enviant a córner i salvant al seu equip.  Ocasió al 65’ quan Sergio García enganxat a la línia de fons i sense angle  havent rebut de Víctor S. intenta elevar l’esfèrica que acaba passejant-se sense que arribi Stuani, massa llarga. Moments de nervis i angunies per la cobertura local, que rep la desaprovació del respectable insistentment.  Xut dins l’àrea de Stuani que aturà Mariño amb menys problemes. L’equip perico cercant el tercer.

Duarte ficant el peu, envià a córner una pilota en el 68’ en que Toño ficà un centre profund que es passeja per l’àrea petita desprès de molta estona sense donar senyals de vida el quadre granota.  Sergio García en altre acció d’atac perico habilita per Lucas qui li torna i el del Bon Pastor remata ras al 70’ sortint la bola fora llepant gairebé el pal dret.

L’Espanyol amb el marcador a favor es trobava corrent molts riscos, jugant massa ofensivament per un equip que està guanyant i això  ha provocat que en varies boles perdudes els llevantinistes ho hagin intentant en varis contracops,  carregant-se amb dues cartolines en pocs minuts els de Sergio González.  En una canonada de Barral, l’esfèrica en el 77’ s’estavella al travesser  Kiko Casilla. 

Passat l’ensurt amb el tret de Barral, una penetració de Lucas Vázquez per la dreta a nou del final, ho fa tot bé però la seva passada de la mort per ben poc no hi arriba a ningú. Stuani davant Mariño té l’ocasió d’or per sentenciar el partit després d’una gran acció de Lucas. L’uruguaià no feu un bon control i quan rematà ja es trobà al damunt al meta local. Aquí ha estat el possible triomf perico. A més, continuant la jugada, Sergio, ha ficat la pilota per la centrada de Lucas que s’ha passejat per l’àrea petita sense ningú al remat.

Mancant poc més de tres pels noranta reglamentaris, pilota a l’olla que pentinant Uche, li cau a Casadesús. Aquest d’una volea precisa,  iguala el xoc en rematar al fons de la porteria. Tot se’n va en orris en una jugada aïllada quan l’ 1-3 havia sovintejat el Ciutat de Valencia durant més d’una ocasió.   Al final, Kiko Casilla evita la derrota en el 89’ amb un centre que acaba sent rematat per Uche, i la mà del meta d’Acover rebutja l’esfèrica a la seva esquerra... Inclòs en l’afegit llençà una falta que sorprenent a la cobertura perica la bola li caigué a Morales qui acabà rematant sortint  la bola a córner. Patiments per no perdre, qui ho anava a dir !...  Altre falta en camp espanyolista en el 92’ penjada a l’àrea perica... i després de tres minuts de temps afegit, Melero ha assenyalat la fi del partit. Sensació agredolça. Sensació d’oportunitat perduda, quan el triomf ja gairebé es trobava en el sarró dels espanyolistes i inclòs per joc i ocasions havia d’haver sigut més ample. 



Fitxa tècnica:
UD Levante: Mariño; Iván López, Vyntra, Juanfran, Toño;  Camarasa, Simao, El Zhar, Morales; Uche i Barral.
Substitucions: Rubén García i José Mari per Simao i Iván López, m. 59; Casadesús per El Zhar, m. 73.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javi López, Victor Sánchez, Lucas Vázquez, Víctor Alvarez;  Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m.61; Montañés per Víctor Álvarez, m. 71; Mattioni per Lucas Vázquez, m. 83.

Àrbitre: Mario Melero López, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Jacobo Martínez Segovia i José Luis Martínez Serrato.  Cartolines grogues a José Mari, m.64, Víctor Sánchez,m. 73; Javi López, m. 75, Duarte, m.90

Gols: 0-1: Lucas Vázquez, m.17; 1-1: Simao, m. 20; 1-2: Caicedo, m. 45; 2-2: Casadesús, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta nit de divendres a l’Estadi Ciutat de Valencia. 

AGENDA SOCIAL

GRAN PENYA ESPANYOLISTA MANIGUA


Sol·licitud per ser presents a la Mostra d'Associacions de la Mercè.


Un any més, hem sol·licitat, al Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, participar en la 20a Mostra d'Associacions de Barcelona 2015, la qual tindrà lloc el dissabte 19, diumenge 20 i dijous 24 de setembre de 2015 a la plaça de Catalunya, en el marc de les Festes de la Mercè.



PENYA BLANC BLAVA DE RODA DE TER



XX Aniversari

Demà dissabte 18 d'abril a partir de les 14.00 hores,  tindrà lloc la celebració del 20è aniversari de la Penya Blanc-i-Blava de Roda de Ter amb un dinar a la Carpa Municipal.




PENYA BLANC BLAVA DE TORREDEMBARRA i BAIX GAIÀ.

III Sardinada Popular Perica

El proper dissabte 2 de Maig a les 10:00h. tindrà lloc la III Sardinada Popular Perica a Torredembarra. .

MENÚ:

Sardines del Serallo a la brasa
Amanides
Pa amb tomàquet
Begudes: Vins, cava, refrescos
Postres; músic
Cafè
Xupito
Per els nens/es així com la resta d' adults que no vulguin sardines s' oferirà la possibilitat de tot tipus d' entrepans a escollir així com les begudes.

PREUS:

MENÚ ADULT: 12 EUROS. SOCIS DE LA PENYA: 10 EUROS.
MENÚ INFANTIL: 7 EUROS. SOCIS DE LA PENYA 5 EUROS.
TELÈFONS DE RESERVA: 620 875 790 / 650 25 63 81
LÍMIT RESERVA : 28 D' ABRIL.
RESTAURANT RODA. Passeig Miramar, 220 43830 Torredembarra

Entrada a Torredembarra per la N-340 venint de Barcelona (davant Carrefour Express)
Gran zones de pàrquings gratuïts.

En cas de pluja o mal temps tots els assistents a l' acte tindran garantitzada l' entrada l' entrada a l' interior del restaurant. Al finalitzar l' acte es faran un sorteig amb objectes de la penya i de l' Espanyol amb tots els assistents a la Sardinada.

Us esperem a tots!!! no us ho perdeu pas!!!


PENYA FARMAPERICOS

II Aniversari

El dinar per celebrar el segon aniversari de la nostra penya es celebrarà el proper diumenge 3 de maig a l’Hotel Rovira de Cambrils.


INICI DELS TORNEIGS COMPLEMENTARIS FEMENINS:
VICTÒRIA DE L'INFANTIL "B", I GRAN TRIOMF DE LES BENJAMINES










RCD Espanyol Infantil Fem.“B”: 6-  Escola Futbol Bonaire: 1

Sense problemes guanyà l’equip de Rubén Rodríguez en la primera jornada del Torneig Complementari que es disputa tradicionalment després de la finalització dels campionats de lliga en categories del futbol base femení.

Enquadrat dins del grup segon, l’equip espanyolista (subcampió de lliga) s’enfrontarà diumenge a les 12:00h. a la UD Tancat, quart classificat a la lliga regular del grup primer.  L’equip d’El Vendrell va guanyar en el seu primer encontre 5-7 al Ruíz Casado al Sant Gabriel “B”. L’Espanyol per diferència de gols, encapçala la classificació d’aquest segon grup.
  
L’altre equip infantil femení, (l’equip entrenat per Jaime Gerbolés, l’Infantil “A”, també segon a la lliga regular), va descansar en aquesta primera jornada, enquadrat en el primer grup i jugarà davant el FC Barcelona, campió del grup primer a la lliga regular.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cora Pérez, Anna Fusté, Berta Ayma, Irene Corral, Alba Fernández, Nerea Chaves, Enma Ramírez.
També: Paula Argelaget (p.s.), Jésica Guillén, Alejandra Gracia, Julia Maillo i Mar Serracanta.

EF Bonaire: Lorena Camargo, Ana Núñez, Aida Aguado, Candela Lomas, Ainhoa Plaza, Ainhoa Castillo, i Lucía Cuadra.
També: Míriam Pizarroso (p.s.), Aroa Esteban, i Carmen Ramos.

Àrbitre: Yusef Mohamed Harmoumou, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Anna Fusté, m. 4; 2-0: Alejandra Gracia, m.26; 2-1: Ainhoa Plaza, m. 28; 3-1: Alejandra Gracia, m. 32; 4-1: Alejandra Gracia, m. 35; 5-1: Mar Serracanta, m. 64; 6-1: Enma Ramírez, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada del torneig Complementari del grup 2n. de Primera Divisió Infantil – Aleví Femeni, disputat el matí del passat diumenge al Camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  


CE Sant Gabriel: 1 –RCD Espanyol Aleví-Benjamí Femení: 3

Gran victòria del conjunt entrenat per Alex Gassó (tercer a la lliga regular) en la primera jornada del Torneig Complementari en categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina. Les més petites del futbol base femení tornaren a guanyar al Ruíz Casado (ja ho van aconseguir a la lliga regular) i derrotaren per 1-3 al campió de lliga, el CE Sant Gabriel.   

Es líder el CE Sabadell que va guanyar 1-6 a Llerona per diferència de gols. En la propera jornada l’equip perico s’enfrontarà diumenge a partir de les 10:45 al CE Llerona a les Instal·lacions Parroquials de Llerona. L’equip vallesà finalitzà el campionat a la lliga regular en quarta posició.   


Fitxa tècnica:
CE Sant Gabriel: Marina Mas, Nuria Marín, Sara Estrada, Anna Sánchez, Aina Meya, Nerea Romero, i Alba Ramos.
També: Alma Ros.

RCD Espanyol: Irune Prats, Rosario Berman, Berta Egea, Laura Mas, Claudia Gómez, Jannet Rodríguez, i Carla Llanes.
També: Lara Collado, Mireia Andrés, Claudia Montero.

Àrbitre: Juan Ramón Cano Saiz, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Aina Meya, m. 8; 1-1: Claudia Gómez, m. 10; 1-2: Berta Egea, m. 13; 1-3: Claudia Gómez, m. 33

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada del 1er. grup del  Torneig Complementari en categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputat el matí del passat dissabte al Mpal. José Luis Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M