divendres, 17 d’abril del 2015

L'ESPANYOL PERDONA, NO SENTÈNCIA, I HO PAGA MOLT CAR.
ACABA DEMANANT L'HORA... PER EVITAR LA DERROTA

UD Levante: 2 - RCD Espanyol: 2


L’Espanyol ha perdut una oportunitat d’or de posar-se a dos punts de la setena plaça en un partit que ha tingut durant molta estona al Llevant a la seva mercè, portant el pes del partit i arribant a l‘àrea rival amb facilitat. No l’ha sabut rematar i aquest a poc més de tres minuts dels noranta, en una acció aïllada ha acabat impedint un merescut triomf espanyolista i a sobre ha posat contra les cordes als blanc-i-blaus que en els darrers instants en mig de la frustració i quelcom de desconcert, han patit de valent perillant inclòs el punt en el seu poder. A sobre, el partit s’ha saldat amb la cartolina que a Víctor Sánchez l’impossibilitarà jugar el derbi al Power 8 Stadium. 

Cap sorpresa a l’alineació espanyolista, el tècnic espanyolista no ha volgut reservar als jugadors apercebuts (tret de Stuani que en el seu lloc Caicedo ja és preveia com a titular independentment d’aquest factor), encara que en el cas de Víctor Sánchez a priori estava “cantada” la cartolina...

Després d’una jugada en la que els locals reclamaren mans de Javi López dins l’àrea en un remat que li fa impacte, el joc estigué força igualat, de tempteig sense que cap dels dos conjunts disposés d’ocasions en els primers compassos.  A la primera arribada de perill passat el primer quart d’hora, centre de Sergio des de l’esquerra que rebutja en curt la cobertura davant Caicedo, la pilota la recull des de la frontal Víctor Sánchez qui llença a porta rebutjant en curt el meta Mariño, quedant-li la bola morta a Lucas que marca a plaer. 

Però molt poc li durà l’alegria al quadre espanyolista doncs als vint minuts de joc un servei de cantonada inexistent, és executat per El Zhar des de la dreta i es rematat de cap per Simao al fons de la porteria de manera inapel·lable.  El gol dona ales al Levante que té una ocasió que tapona molt bé Álvaro creuant-se al remat d’un jugador local. Seguidament al gol acabaria llençant fins a tres serveis de cantonada consecutius dels cinc executats pel quadre granota fins el moment.  

Però amb el pas dels minuts, el Llevant perd pistonada i altre cop l’ensopiment és la tònica d’un partit que controla perfectament el quadre espanyolista. Al 35’ la por al cos dels pericos... Sergio García en una caiguda necessita de les assistències.  Es recupera dos minuts després quedant tot en l’ensurt.  Més control del joc per part dels espanyolistes que intenten arribar a la poblada àrea llevantinista. Els valencians molt conservadors acumularen forces jugadors en camp propi i pressionen per evitar la fluïdesa en la circulació de l’esfèrica per part espanyolista. Els blanc-i-blaus jugant bé, triangulant amb criteri,  començaven ja a mostrar-se superiors al seu adversari en quant a joc. A l’afegit del primer temps, Víctor Álvarez rebent entre línies de Sergio García passa amb certa fortuna una bola dins l’àrea per que Caicedo remati de primera per alt i ajustat a la dreta, batent al meta Mariño. Dins l’àrea (i sobre tot rebent bones pilotes) l’equatorià es mortal.         

Pilota perduda als primers segons del segon període, i a punt de marcar el Llevant amb un llançament creuat potent de Morales que surt fora a l’esquerra de Kiko.  Errada monumental en un llançament de córner espanyolista perdent Duarte en el seu intent de passada  i protagonitzant un veloç contracop de 3x2 en el que és a punt de marcar el quadre granota amb un centre de Barral al que dins l’àrea tot sol no ha arribat per centímetres Morales en la jugada més perillosa dels locals fins les hores.

A punt de fer-li una mala passada el bot de l’esfèrica a Mariño fora de l’àrea en una pilota penjada des de banda en una recuperació de Víctor Álvarez.  Al 53’ pilota que colpeja al braç de Simao al girar-se, en el tret de Duarte dins l’àrea. El col·legiat al igual que en l’acció del començament de partit a l’àrea espanyolista no ha apreciat punibilitat.   Pilotada llarga des de la defensa perica per que Sergio se la jugui davant dos defensors esperant l’arribada de Víctor Sánchez que rep i remata forçat fora.

Doble canvi efectuat per Lucas Alcaráz i un minut després també Sergio González efectua la primera substitució obligada per que Caicedo adolorit després d’una caiguda i marxa coixejant deixant el lloc per Stuani en mig del reconeixement de l’afició granota per la seva temporada brillant al quadre llevantinista.  

L’Espanyol podia i devia haver sentenciat el partit. Gran ocasió al 62’ quan centra Lucas deixant una pilota morta  per Stuani que li acaba caient rebutjada a Víctor Álvarez que segueix sense tenir fortuna cara a porta malgrat el gran partit realitzat; el seu fort xut el treu Mariño enviant a córner i salvant al seu equip.  Ocasió al 65’ quan Sergio García enganxat a la línia de fons i sense angle  havent rebut de Víctor S. intenta elevar l’esfèrica que acaba passejant-se sense que arribi Stuani, massa llarga. Moments de nervis i angunies per la cobertura local, que rep la desaprovació del respectable insistentment.  Xut dins l’àrea de Stuani que aturà Mariño amb menys problemes. L’equip perico cercant el tercer.

Duarte ficant el peu, envià a córner una pilota en el 68’ en que Toño ficà un centre profund que es passeja per l’àrea petita desprès de molta estona sense donar senyals de vida el quadre granota.  Sergio García en altre acció d’atac perico habilita per Lucas qui li torna i el del Bon Pastor remata ras al 70’ sortint la bola fora llepant gairebé el pal dret.

L’Espanyol amb el marcador a favor es trobava corrent molts riscos, jugant massa ofensivament per un equip que està guanyant i això  ha provocat que en varies boles perdudes els llevantinistes ho hagin intentant en varis contracops,  carregant-se amb dues cartolines en pocs minuts els de Sergio González.  En una canonada de Barral, l’esfèrica en el 77’ s’estavella al travesser  Kiko Casilla. 

Passat l’ensurt amb el tret de Barral, una penetració de Lucas Vázquez per la dreta a nou del final, ho fa tot bé però la seva passada de la mort per ben poc no hi arriba a ningú. Stuani davant Mariño té l’ocasió d’or per sentenciar el partit després d’una gran acció de Lucas. L’uruguaià no feu un bon control i quan rematà ja es trobà al damunt al meta local. Aquí ha estat el possible triomf perico. A més, continuant la jugada, Sergio, ha ficat la pilota per la centrada de Lucas que s’ha passejat per l’àrea petita sense ningú al remat.

Mancant poc més de tres pels noranta reglamentaris, pilota a l’olla que pentinant Uche, li cau a Casadesús. Aquest d’una volea precisa,  iguala el xoc en rematar al fons de la porteria. Tot se’n va en orris en una jugada aïllada quan l’ 1-3 havia sovintejat el Ciutat de Valencia durant més d’una ocasió.   Al final, Kiko Casilla evita la derrota en el 89’ amb un centre que acaba sent rematat per Uche, i la mà del meta d’Acover rebutja l’esfèrica a la seva esquerra... Inclòs en l’afegit llençà una falta que sorprenent a la cobertura perica la bola li caigué a Morales qui acabà rematant sortint  la bola a córner. Patiments per no perdre, qui ho anava a dir !...  Altre falta en camp espanyolista en el 92’ penjada a l’àrea perica... i després de tres minuts de temps afegit, Melero ha assenyalat la fi del partit. Sensació agredolça. Sensació d’oportunitat perduda, quan el triomf ja gairebé es trobava en el sarró dels espanyolistes i inclòs per joc i ocasions havia d’haver sigut més ample. 



Fitxa tècnica:
UD Levante: Mariño; Iván López, Vyntra, Juanfran, Toño;  Camarasa, Simao, El Zhar, Morales; Uche i Barral.
Substitucions: Rubén García i José Mari per Simao i Iván López, m. 59; Casadesús per El Zhar, m. 73.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javi López, Victor Sánchez, Lucas Vázquez, Víctor Alvarez;  Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m.61; Montañés per Víctor Álvarez, m. 71; Mattioni per Lucas Vázquez, m. 83.

Àrbitre: Mario Melero López, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Jacobo Martínez Segovia i José Luis Martínez Serrato.  Cartolines grogues a José Mari, m.64, Víctor Sánchez,m. 73; Javi López, m. 75, Duarte, m.90

Gols: 0-1: Lucas Vázquez, m.17; 1-1: Simao, m. 20; 1-2: Caicedo, m. 45; 2-2: Casadesús, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta nit de divendres a l’Estadi Ciutat de Valencia. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M