dissabte, 2 de desembre del 2006

DEMÀ (17.00 H.) ESPANYOL-SEVILLA.

Demà a les cinc de la tarda, un Espanyol esperonat per el triomf a l’Amsterdam Arena, i els darrers resultats, rebrà a tot un Sevilla FC, campió de la UEFA i de la Supercopa d’Europa, també en estat de gràcia, com ho demostra els seus darrers triomf a la lliga, a Bilbao i a Suïssa davant el Grashopers. El conjunt andalús que ocupa la segona posició amb 28 punts sols ha perdut dos encontres (amb nefastos arbitratges) i ha cedit un empat. Ha marcat 25 gols i només n’ha encaixat 11.

Al llarg de la història, catalans i andalusos s’han enfrontat en 58 ocasions, com a local el conjunt periquito. Amb un balanç de 35 victòries del RCD Espanyol, 11 empats, i 12 victòries visitants. 117 gols a favor de l’Espanyol i 66 a favor del Sevilla FC.


El primer enfrontament va ser la temporada 1934-35 (3-3-1935), i va acabar amb un contundent 1-4 a favor del conjunt sevillista. L’últim la passada temporada com tots recordareu amb golejada perica per 5-0.

El segon enfrontament té data de 12-1-1936 i va acabar amb una gran victòria perica per 6-1. Formaven: Martorell; Pardo, Moreno, Espada, Sole Junoy, Lecuona, Prat, Quesada, Mandaluniz, Edelmiro, i Tin Bosch, amb gols de Pitus Prat, Mandaluniz (2), Edelmiro, Quesada, Sole Junoy (p). El gol andalús aconseguit per Tache.

Per 4-0, va guanyar el conjunt blanc i blau, un 9-3-1947 amb gols de Rosendo Hernàndez (2), Arcas, Munne.

El 21-9-1952 es va donar un 6-2 amb gols d’Artigas, Marcet, Mauri, Arcas (2), Egea, i la formació mítica del RCD Espanyol (la del oxigen) estava formada per: Domingo; Argiles, Parra, Cata, Bolinches, Artigas, Arcas, Marcet, Mauri, Piquín, Egea. Quasi rés...

El 18-2-1968 es va donar altre resultat contundent per part perica: 4-0 amb gols d’Amas, José Maria, Rodilla, i Martinez Vilaseca. Una formació amb Romero a la porta; Ossorio, Mingorance, Ochoa, Martinez V., Riera, Amas, Rodilla, Re, José María, i Pares.

Dos temporades seguides va golejar el conjunt llavors de Sarrià als sevillistes: un 6-4-1986 amb resultat de 4-2 gols de Soler, Mauri, Lauridsen, i Pineda, i un 5-1 la següent temporada, un 16-11-1986 amb gols d’Ernesto Valverde, Golobart, Lauridsen, Michel Pineda (p), Márquez. L’Espanyol formà amb: N’Kono, Job, Gallart, Francis, Soler; Zúñiga, Lauridsen, Golobart; Valverde, Pineda, Pichi Alonso. Entrant després, Diego Orejuela, i “Tintin” Márquez.

Un altre 4-0 el trobem en la temporada 1990-91, un 16 de Setembre, amb gols de Francisco, Sirakov, Ogris, i Gay. La formació de molta menys qualitat, malgrat el resultat era composada per: Biurrún, Sergio Morgado, Mino, Albesa, Mendiondo, Zubillaga, Maestre, Francisco, Ezequiel Castillo, Ogris, Sirakov. A més van jugar, Eloy, i Gay. L'entrenador era l'actual seleccionador nacional, Luís Aragonés.

Per contra les victòries més contundents del quadre andalús, a part de la primera al any 1935, va ser a la temporada 1950-51 amb un 2-4 i fa dos temporades amb una victòria del Sevilla per 1-3 amb gol de Jonathan al minut 73.


Un cop repassat els més famosos enfrontaments, dir que Ernesto Valverde ha convocat als mateixos homes de l’últim partit amb la novetat de Rufete que entra en lloc del brasiler Jonatas Domingos que no acaba per una cosa u altre d ‘integrar-se en el conjunt.

RESULTATS



EL JUVENIL GUANYA A GIRONA 0-3. IMPARABLE(Carlos Ruíz-2, i Quique)

SADRIÀ
Dissabte 2 Desembre
Cadete B – Mataró
2-0
Infantil B - Vilassar Mar
1-0
Benjamín “C” – UDA Gramanet “D”
3-2
Pre –Benjamí – APA Poble Sec C.E. 27-0
Cadet Femení –Base Olerdola. 5-0

Diumenge 3 Desembre
Femení B – Soledad 2-1
Infantil Femení “B” –Escola F. Barberà Andalucia.”A” 17-0



DESPLAÇAMENTS
Dissabte 2 Desembre
Girona – Juvenil A. Torres de Palau (Girona) 0-3
Manresa “A”– Juvenil B Nou Congost (Manresa) 1-6
Jàbac Can Jofresa –Cadet A. C. de Las Palmeras (Terrassa) 0-5

Manresa – Infantil A. Zona Esp. Congost. Annexe (Manresa) 0-7
Barcelona – Aleví A. Ciutat Esportiva Hans Gamper
3-1
UDA Gramanet Milan – Benjamí A. Municipal de Sta. Coloma
2-2
UDA Gramanet Milan – Benjamín B.Municipal de Sta. Coloma 5-1

FP Sánchez Llibre - Aleví B. Col·legi Salesians (Mataró) 1-5


Diumenge 3
Benidorm C.D. – Espanyol B. Camp Municipal Foietes (Benidorm) 2-1
SD Lagunak – Femení A . Camp M. de Lagunak. 1-3
F.E. At. Vilafranca – Infantil A femení. Estadi Mpal. Vilafranca del P.0-9




LAGUNAK - ESPANYOL, DESPRÉS DE NAZARET...

L’equip femení de Santi Fernández, jugarà a Barañaín, amb la SD Lagunak, el que serà una reedició de la final de la Copa de la Reina, del passat 11 de juny. Molt diferent la situació d’ambdós conjunts.

L’Espanyol arriba a la cita, amb un molt bon moment de forma, després d’haver golejat a l’etern rival i haver fet tota una demostració de joc, d’espectacle, i després d’haver plantat cara al mateix Levante, (malgrat el resultat) precisament a Nazaret.

Adriana amb 13 dianes ja encapçala la classificació de golejadores de la Superlliga femenina, empatada amb la jugadora del Sevilla, i màxima golejadora de la passada temporada Auxi Jiménez, si be aquesta ha aconseguit gols al transformar més d’un penal. Marta Cubí es la tercera màxima realitzadora de tot el campionat.

El conjunt navarrès sols ha guanyat dos encontres; davant l’últim classificat i davant el FC Barcelona, 0-2 a domicili.


El conjunt que entrena Iosu Dominguez, actual finalista de Copa, ha patit baixes de consideració: Mari Paz Azagra, una de les millors jugadores, (per no dir la millor) va abandonar Barañaín, per fitxar per el Rayo Vallecano. Marta Ozcoidi i Nerea Fernández es van retirar. Nuria Zufía va marxar per estudis als EE.UU, per jugar la lliga universitaria de Clemson. Aquesta jugadora junt a Ane Bergara (la avui jugadora perica), i la excel•lent portera María Sánchez formaven part del seleccionat espanyol sub-18 que va ser campió d’Europa. A més el Lagunak ha patit lesions de jugadores importants molt greus com son els casos de Tiara Calahorrano, i Laura Beltrán.



Els fitxatges que ha fet l’equip navarrès per aquesta temporada son: Raquel de Esteban i Jaione Gaskue que tornan de Osasuna on van jugar la passada temporada. Irene Sampietro del Trasnportes Alcaine i Ana Belén Bustamante del fútbol sala de la Universitat Pública de Navarra.

La resta les de sempre; Mariachi, i María Goñi Pérez a la porteria, Ainhoa, Ainara, Carmen, Gemma Reñé, Maite Roncal, Txuki, Virginia, María Goñi Saez, Beatriz Cañete, Elena Oset, Ohiane Gil, Sandra, Uxue, Sara Aldunate, Edurne Iriarte...


Uxue Astiz. Foto: diario de Navarra.
Ane Bergara, Foto: Enric Alonso.

AQUEST CAP DE SETMANA...

Aquest cap de setmana destaquem a Sadrià, el partit que enfrontarà al filial femení perico amb el Soledad de Mallorca, equip que ocupa la mitja taula de la classificació (son novenes) del grup tercer de Primera Nacional Femenina. Han gaunyat quatre partits, n’han empatat dos, i n’han perdut quatre. 23 gols a favor 15 en contra. El conjunt que entrena Titi Camuñez es el màxim golejador de la categoria amb 36 gols en deu partits. Recordar que l’Espanyol femení B ocupa la tercera posició per sota de l’Estartit i del Sant Gabriel.

Entre els partits que es juguen fora de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, cal destacar el partit que l’Espanyol B, jugarà a Benidorm, en front el quart classificat del grup tercer de la Segona Divisió B. Un equip que té millors registres fora del seu camp, que amb empats, i victòries per la mínima ha anat traient endavant els seus partits com a local.

El líder de la Divisió d’Honor juvenil, viatjarà a Girona, un dels equips revelació junt amb la Damm, en la categoria. Els gironins estan lluitant per les primeres posicions des de un començament i es troben sols a un punt del Barça i a tres de la Damm, que es el primer dels perseguidors del conjunt perico
.





L’Associació d’Atletisme en Blanc i Blau, participarà aquest cap de setmana en diferents proves: el XXI Cross de la Constitució a la localitat d’Aranda de Duero, el III Cross Vila d’Ascó, la 6a pujada a la Tossa de Montbui, la 9a.Mitja Marató Ciutat de Mataró, i el 29è Cross de Rubí.

foto: (Femení B) josep maria

foto: (Juvenil A) Enric Alonso


divendres, 1 de desembre del 2006

L'ENCÍS DE SADRIÀ

Encetem avui una nova secció a Sentiment Perico. En record i honor d’aquelles meravelloses estrofes que cantava Josep Guardiola al nostre himne, serviran per repassar de tant en tant la trajectòria i aspectes relacionats amb els diferents equips de nostre futbol base. Per aquells que estan encisats amb nostra pedrera, i gaudeixen tan o molt més que amb nostre primer equip (si ja ho sé... vàrem guanyar a l’Amsterdam Arena... però amb Jarque, Chica, Gorka, Moisés, Coro...tots sortits de Sadrià.).

Avui ho farem, parlant del cadet A... Es un caprici com qualsevol altre. Per un lloc o altre ho havia de fer.

En primer lloc dir que el Cadet que dirigeix Lluís Planagumà, amb Miguel Ángel Sampron com a segon entrenador, porta tots els partits contats per victòries, i per millor diferència de gols encapçala la classificació.

Direm que de jugadors nous, s’han incorporat aquesta temporada: Jordi Roig (Cornellà), Alvaro Vega (Recreativo de Huelva), Eric Plà (Lleida), Manuel A. Molina (Recreativo de Huelva), Oscar Sielva (FE Garrotxa), Juan José Herreros (P. Xàtiva) i l’últim en arribar ha estat Marc Caballé. Amb el gruix del equip que va ser subcampió de Lliga a la Preferent Cadet la temporada passada, completen la plantilla.

Aquests son: Pol Freixanet, Adrián Picón com a porters, i la resta; Julián Serrano, Ángel Martinez, Albert Mozó, Pere Martínez, Marc Hortal, Daniel Cascado, Adrià Tuneu, Adriàn Perez, Alejandro Rodríguez, Borja Giralt, Enrique Amador “Quique”, Álvaro Vázquez.
Els jugadors que més anys porten al club, son Albert Mozó, Ángel Martínez i Adrià Tuneu, que amb aquesta ja son sis les temporades vestint la samarreta blanc i blava. Pol Freixanet en porta cinc.

Destacar que tan Álvaro, com Quique porten la major part dels gols que ha assolit l’equip.(26 entre els dos davanters, de un total de 43)

En el que va de temporada, ha aconseguit tots els punts amb els següents guarismes: Victòries a Sadrià en front el Stes. Creus (4-0), Sant Andreu (6-1), Cornellà (5-0), Cubelles (10-1), Gramenet (l’últim encontre 2-0) i a domicili en front el Terrassa (0-3), Girona (3-7), Badalona (0-4), i Lleida (0-2), El proper partit d’aquí a una setmana davant el Barça, marcarà part del esdevenir d’aquest equip en el campionat. De moment els resultats han anat acompanyats de molt bon joc (dels millors de tot el club), i molta seguretat. Veurem si la ratxa continua...



CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL927900435
2 BARCELONA927900387
3 DAMM9206211911
4 GRAMENET917522157
5 CORNELLÀ9175221310
6 TERRASSA9165131914
7 L'HOSPITALET 915504914
8 FE FIGUERES9134141816
9 BARRI S.CREUS913414914
10 GIRONA9123331518
11 LLEIDA993061017
12 JÀBAC C.JOFRESA97216921
13 EF OSONA97216618
14 BADALONA96207821
15 SANT ANDREU93108618
16 CUBELLES90009531


COPA DE LA UEFA. GRUP F. CLASSIFICACIÓ

CLUB PJ PG PEPPGFGCPts.
1 Espanyol 33 0 01029
2 Zulte Waregem3201986
3 Ajax311 1324
4 Sparta Praga41122 54
5 Austria Viena3003180


JORNADA 1

Austria Viena 1-4 Zulte Waregem J,19-Oct.

Sparta Praga 0-2 Espanyol J,19-Oct.

JORNADA 2

Zulte Waregem 3-1 Sparta Praga J,2-Nov.

Ajax 3-0 Austria Viena J,2-Nov.

JORNADA 3

Espanyol 6-2 Zulte Waregem J,23-Nov.

Sparta Praga 0-0 Ajax J,23-Nov.

JORNADA 4

Ajax 0-2 Espanyol J,30-Nov.

Austria Viena 0-1 Sparta Praga J,30-Nov.

JORNADA 5

Espanyol - Austria Viena -

Zulte Waregem - Ajax -


GOLEJADORS DEL RCD ESPANYOL COPA DE LA UEFA

PANDIANI 6
LUIS GARCIA 5 (2 p.)
RIERA 2
CORO 2

¡¡¡¡ NIT HISTÒRICA A AMSTERDAM. 0-2 !!!!!


L’Espanyol fa història guanyant a l’Amsterdam Arena, 0-2

L’Espanyol guanya i convenç davant un dels equips més guardonats de tota Europa, i amb més historial de quants disputen aquesta edició de la Copa de la UEFA. I ho ha fet
sense patiments de darrera hora, sense gols agònics en temps d’afegit i amb una gran demostració de joc, sobre tot a la segona part, i amb una alineació que ha posat els pels de punta a més d’un, quant hem tingut coneixement de la mateixa. Però s’ha de dir, que tots els que han sortit a la gespa del Amsterdam Arena, han fet una gran demostració de lluita, de força, de saber estar, i sobre tot de convicció en la victòria, quelcom que li ha fet falta a aquest equip en més d’una ocasió.

El partit ha començat amb un plantejament clarament defensiu de l’Espanyol amb una banqueta de luxe: Kameni, Zabaleta, Torrejón, De la Peña, Riera, Tamudo...


Domini del conjunt holandès, sobre tot en la possessió de la pilota, al minut 10, Gorka s’anticipa a Sneijder, després d’una passada en profunditat de Roger. Al minut 18’ Gorka atura un llençament sense problemes de falta del mateix Sneijder. Un minut després ho prova Gabri sense conseqüències, parant Gorka. Al minut 20, errada de l’àrbitre italià, al assenyalar falta amb una descarada simulació de Roger quant ningú l’havia ni tan sols tocat. Es llença sense problemes per la cobertura espanyolista. Al minut 32 té lloc el primer llançament del conjunt perico; una falta molt desviada de Luís García. Un minut després es Moha, qui ho intenta en altre falta en un lloc pràcticament idèntic a l’anterior esmentat. El mateix resultat; desviat a l’esquerra del porter holandès. Al minut 35, la jugada del partit: Chica habilita a Moha, qui no s’havia mostrat molt encertat fins les hores, però en aquesta ocasió arriba a la línia de fons i posa una centrada precisa i preciosa per que Walter “Rifle” Pandiani, de cap picant el bot a terra , faci pujar el primer gol del partit.

L’Espanyol marca, després d’un primer temps de contenció, el que permet jugar al contracop amb més tranquil•litat i molta més confiança i seguretat. L’Ajax per contra veu, com es té que moure en el pitjor dels escenaris possibles. Al minut 38, Gorka es llença molt bé als peus de Roger evitant el remat del ex –jugador del Espanyol. Al límit de la primera part, Pandiani treu un fort llançament des de fora de l’àrea, que es marxa fora a la dreta de Stekelenburg.

La segona part, s’inicia amb dos canvis per part del conjunt holandès, i amb un joc totalment diferent del primer temps. El Ajax es llença totalment a l’atac, i l’Espanyol ja no es conforma amb destruir i allunyar el perill, si no que amb uns laterals perfectes i un doble pivot Moisés – Costa insuperables, va en busca de la sentència del partit. Al 49, un ràpid contracop, començat per Gorka que obre a Coro, que es marxa per velocitat, però a mida que avança, perd la verticalitat de la porteria, i quan es troba lliure de marca Luís García al centre, els defensors que l’han seguit impedeixen la passada de la mort, al davanter espanyolista. Al 53, es Costa qui en ràpid contraatac supera la mitja del conjunt local, i obre a Coro qui dribla i xuta fora a l’esquerra del meta holandès.

L’Espanyol ha pogut marcar en aquestes dues ocasions que han tingut a Coro com a protagonista. Al 56, una gran jugada de Chica, que obre al espai per Moha que perd uns segons preciosos en fer el control, i el seu centre posterior es rebutjat a còrner. Al 60’ un servei de cantonada tret en curt per Luís García i Coro llença un centre –xut que Stekelenburg un pel avançat, desvia com pot amb les puntes dels dits a còrner. Quatre minuts després té lloc l’única errada de la defensa espanyolista al llarg del partit; centrada de Sneijder i rematada sol, de cap, de Gabri davant la passivitat de la cobertura perica que es marxa fora, defensa espanyolista que en el dia d’avui, ha rallat a una altura considerable, gairebé a la perfecció.


Al 65’ Jarque rebutja una perillosa centrada de un Rosales amargat tota la nit per el marcatge que l’ha sotmès un omnipresent Chica. Costa que ha fet un gran partit demostra les seves carències ofensives, quant en franca posició erra en l’última passada a la frontal de l’àrea local. Al minut 71, un fot tret de Vertonghen , es rebutjat a còrner per un molt inspirat Gorka. Son moments d’atac constant a una i a altre porteria: Coro no arriba per molt poc, a una centrada de Zabaleta que havia sortit feia poc. Al 75’ l’única errada de Chica, propicia la internada de Rosales, però el propi Chica molt bé, es refà i aconsegueix rebutjar per la línia de fons. Una jugada al contracop entre Moha i Coro, que li centra al primer, però el ex –jugador de Osasuna, no sap superar en el un contra un al seu marcador, quan ja no quedava cap obstacle per mig.

I entre tantes ocasions, en el minut 77, una jugada que neix després d’una sacada de banda, la pilota cau a Pandiani, que arriba fins línia de fons, centra com pot ajustat al pal, rebutja lleugerament el meta local, i la pilota es passeja davant d’un Zabaleta sol en la boca de gol, fins que venint de darrere, Coro empalma l’esfèrica que acaba al fons de la porteria de un Ajax, tocat i ja enfonsat definitivament. Els darrers minuts ja son de contenció, deixar passar els minuts i gaudir d’una victòria que passarà a la història del nostre club.


Huntelaar ho intenta des de fora de l’àrea, davant un Gorka ben col•locat que evita el gol de l’honor holandès. Al 86, minuts de impotència dels jugadors locals... picabaralla entre Jarque i Huntelaar, que l’àrbitre no sanciona, i ocasió de Grygera que remata dins l’àrea petita al pal, i Costa allunya amb contundència la pilota, evitant el remat de l’altre davanter holandès que seguia la jugada.

Un últim tret de Sneijder de falta que no aconsegueix superar a Iraizoz. Quatre minuts d’afegit... i l’Espanyol que es a un pas de adjudicar-se la primera posició de grup. Amb un punt que guanyi, o que el Zulte perdi ho tindrà en la ma. Inclòs en el pitjor dels casos si es perd a Montjuïc, i guanya el Zulte, sempre que la diferència de gols no sigui escandalosa.

Felicitats a tota la família perica, per que després de jornades de incertesa i patiment, hem vist per primer cop, guanyar a l’Amsterdam Arena, davant un club quatre cops campió d’Europa.


Fitxa Tècnica:

Ajax: Stekelenburg: Heatinga, Vermaelen, Maduro (Verthoghen 46’), Rosales, Huntelaar, Sneijder, Roger (Mitea 46’), Gabri (De Mul 72’), Ogararu, Grygera

RCD Espanyol: Gorka Iraizoz (8); Velasco (8), Chica (9), Jarque (9), Lacruz (8); Moisés (9), Costa(8), Moha(7) (Riera, 78’) (7) , Coro (8) (Iván de la Peña,88’) s.c.; Luís García (7) (Zabaleta 71’) (7), Pandiani (9)

Gols: 0-1 Pandiani (35’) 0-2 Coro (77’)

Àrbitre: Paolo Bertini (ITA). Sense complicacions. Ha mostrat targetes grogues a: Ogararu (43’), Velasco (54’) Moisés (62’), Costa (72’), Vertoghen (87’)Heitinga (92’)

Estadi Amsterdam Arena. Partit corresponent a la quarta jornada de la lligueta de la fase de grups de la copa de la UEFA. A l’altre partit, el conjunt txec del Sparta ha guanyat a Viena per 0-1 davant l’Austria.


La figura del partit: JAVI CHICA. Malgrat que tot l’equip ha estat a un gran nivell, i que tant Jarque com Pandiani han fet més que mèrits per tal denominació, li donarem a Chica, per el molt que ha tingut que lluitar davant Rosales, el seu esforç, i per que s’està convertint en tot un referent en quant a motivació i lluita per tot l’equip.

foto; rcd espanyol.com

foto; marca.com

dijous, 30 de novembre del 2006

RECTIFICACIÓ AGENDA FUTBOL BASE

Rectificació d’horaris del futbol base.

L’aleví B, jugarà el dissabte (tal com així informava la web de la FCF) a les 15.00 hores al Col·legi dels Salesians de Mataró en front la F. P. Sánchez Llibre, i no pas el diumenge com es informa a la pàgina oficial del RCD Espanyol. Els benjamins per la seva part, juguen dissabte a les 13.15 al Camp Municipal de Sta. Coloma en front el Gramanet Milan, tant el A com el B. Es jugarà amb el camp dividit en dos. Agraeixo al responsables del futbol base els aclariments i la informació donada a Sentiment Perico, al mateix temps que tenim que dir, la dificultat existent per pogué esbrinar la informació sobre els horaris pertinents, seguint la web oficial del Club.

AJAX - ESPANYOL (20:45 AMSTERDAM ARENA) TV3







Avui (20:45) al Amsterdam Arena, estadi inaugurat el 14 d’abril de 1996, (de 51600 seients) l’Espanyol, a més de omplir una altre pàgina en la història europea del club, pot certificar ja matemàticament la classificació per els setzens de final de la Copa de la UEFA, e inclòs en cas de victòria deixar sentenciada pràcticament la primera posició del grup.
Es clar que per això molt s’hauran d’esforçar els homes de Valverde, ja que en front no tindran cap equip txec, ni eslovac ni belga... Tindran ni menys ni més que l’Ajax d’Amsterdam, fundat el 18-3-1900, tres cops campió d’Europa (temporades 70-71,71-72, 72-73) de la Champions League (1994-95), de la Recopa d’Europa (1986-87), de la Copa Intercontinental (1972 i 1995), de la Supercopa Europea (1972, 1973 i 1995), de la Copa de la UEFA (1991-92), a més de guanyar 29 lligues, 16 copas, 6 supercopes d’Holanda. Actualment ocupa la tercera posició al campionat de lliga dels Països Baixos, a un punt del segon classificat, el AZ i a 6 del líder el PSV. Ha guanyat deu encontres, un empatat, i tres perduts. Té 31 punts, i 30 gols a favor i 12 encaixats.

Plantilla:


Porters
1 Maarten Stekelenburg
12 Kenneth Vermeer
30 Dennis Gentenaar
32 Marco van Duin

Defenses
2 Johnny Heitinga
3 Jaap Stam
4 Thomas Vermaelen BEL
5 Urby Emanuelson
20 George Ogararu ROM
22 Zdeněk Grygera CZE
31 Donovan Slijngard
35 Gregory van der Wiel

Migcampistes
6 Hedwiges Maduro
10 Wesley Sneijder
14 Roger García ESP
15 Olaf Lindenbergh
16 Tom de Mul BEL
17 Michael Krohn-Dehli DEN
18 Gabri ESP
25 Jeffrey Sarpong
28 Jan Vertonghen BEL
29 Rydell Poepon
33 Vurnon Anita

Davanters
7 Mauro Rosales ARG
8 Ryan Babel
9 Klaas Jan Huntelaar
11 Kenneth Perez DEN
19 Markus Rosenberg SWE
21 Nicolae Mitea ROM
26 Edgar Manucharyan ARM
34 John Goossens
Entrenador: Henk Ten Cate.


Per part blanc i blava, Moisés i Jonatas Domingos, substitueixen a Rufete i a Ito, en comparació a l’última llista de convocats que Ernesto Valverde va donar amb motiu del enfrontament davant el Betis, diumenge passat.


fotos: photo minman
fotos: worl Stadiums
foto: web oficial del Ajax

dimecres, 29 de novembre del 2006

COMENTARI


Breus temes.

Primer: Com es lògic ha quedat ben clar, el veritable motiu per el que no es va autoritzar a retransmetre el partit del derbi femení que es va viure a Sadrià. Era evident, i s’ha confirmat quin era l’únic motiu per el que es van negar. Si tot i perdre per una maneta, va haver-hi noies que van posar a la camera de Sentiment Perico sabent ja el resultat, i comprenent que més enllà del perdre o guanyar, està la promoció del futbol femení, i el reconeixement de l’esforç i entusiasme de unes noies (les que siguin) per un esport (el futbol femení en un país, que ha sigut i encara és, molt masclista).


I això es independentment d’uns colors i d’un resultat. Estic segur que a les noies del Barça els hagués fet il·lusió sortir a la TV, malgrat que podessin perdre, com així en efecte ha estat. Però ja sabem allò que “al enemigo ni agua” ... Als defensors de “causes humanitàries” se’ls deu haver oblidat la de la igualtat de sexes. ¿I si l’Espanyol es negués a que es televisés l’encontre al Camp Nou, de lliga?...Si, ja ho sé... hi ha acords signats... ¿però haveu pensat que es diria des de certes tribunes mediàtiques?




El partit davant l’Ajax de Copa de la UEFA es transmetrà per TV3 en comptes de Canal 33. ¡ El que fa quan hi ha colors d’Holanda, per mig ! Pot ser, ni s’espatllarà a mitja transmissió, i potser per ensenyar-nos a Gabri, i companyia, comencin abans del primer minut de joc... es clar, si ho permet la durada del telenoticies, cosa com tots sabem, sagrada quan es parla de l’Espanyol.




DANI com Joe Rigoli: “Yo sigo”....¿Es que algú ho dubtava? ... mes enllà d’algun il·luminat que pogués pensar que ho deixaria abans d’acabar el camp, i més tenint en compte que no fa ni tan sols un any, que va ser elegit per un mandat de cinc anys. Altre cosa, es que si la situació esportiva empitjora (cosa que des de aquí no volem ni pensar, ni desitjar) hi pugui acabar havent un canvi d’aliances en el mapa accionarial... i ja sabeu per on vaig... Però el Senyor Martín ha dit el que ha dit, i és un dels molts pocs, que encara hi ha a Montjuïc que tenen paraula i compleixen el que diuen. El que pugui passar després del camp es una incògnita que sols el temps aclarirà.

Sr. Tomás... ara li toca a vostè. Si ja era prou degradant i vergonyós per el Club, que el tenir una secció d’Atletisme tingui que ser a costa de no pogué portar ni tan sols, el nom del Club, de nostre Club repeteixo... i ja no torno a entrar en un tema molt debatut; els seus motius suposo haurà tingut (exacerbats per la desconfiança i prejudici que vostè ja li té a les seccions, per èpoques passades que no em referiré però tothom sap). Però d’aquí a que ni tan sols s’hagin molestat ni en la web oficial, ni a nivell de club, a felicitar publicament i no privadament, als atletes que
han tingut els darrers èxits, em sembla una actitud molt miserable. ¿O potser preferiria que hagués guanyat la Meritxell Calduch, per dir un exemple... El que vostès, en representació de l’Entitat espanyolista facin pública una felicitació a una entitat de dret privat com es l’Associació d’Esports en Blanc i Blau, no els obliga a rés... es com si donen una felicitació a un equip de la penya Manigua per ser campions de segona divisió de juvenils, per dir el primer que se m’ocorre...Seguiran sent entitats diferents, però blanc i blaves, unides per un Sentiment Perico com poden ser penyes, agrupació de Veterans, mitjans de comunicació pericos... tots son entitats privades diferents, però al mateix temps, amb una relació sentimental comuna.

dimarts, 28 de novembre del 2006

AGENDA CAP DE SETMANA I GOLEJADORS



















SADRIÀ


Dissabte 2 Desembre
12.00 Cadete B – Mataró
16.00 Infantil B - Vilassar Mar
15.30 Benjamín “C” – UDA Gramanet “D”
16.45 Pre –Benjamí – APA Poble Sec C.E.
18.00 Cadet Femení –Base Olerdola.


Diumenge 3 Desembre
12.00 Femení B – Soledad
9.30 Infantil Femení “B” –Escola F. Barberà Andalucia.”A”



DESPLAÇAMENTS

Dissabte 2 Desembre
18:15 Girona – Juvenil A. Torres de Palau (Girona)
16.00 Manresa “A”– Juvenil B Nou Congost (Manresa)
16.30 Jàbac Can Jofresa –Cadet A. Camp de Las Palmeras (Terrassa)
12.00 Manresa – Infantil A. Zona Esportiva Congost. Annexes (Manresa)
11.00 Barcelona – Aleví A. Ciutat Esportiva Hans Gamper.(Sant Joan Despí)
15.00 FP Sánchez Llibre - Aleví B. Col•legi Salesians (Mataró)
13.15UDA Gramanet Milan – Benjamí A. Municipal de Sta. Coloma
13.15UDA Gramanet Milan – Benjamín B. Municipal de Sta.Coloma
Diumenge 3

17.00 Benidorm C.D. – Espanyol B. Camp Municipal Foietes (Benidorm)
12.00 SD Lagunak – Femení A . Camp M. de Lagunak.
10.15 F.E. At. Vilafranca – Infantil A femení. Estadi Mpal. Vilafranca del P.


GOLEJADORS

Primer equip
Tamudo 4
Pandiani 2
Riera 1
Moisés 1
Jonatas 1
Luís García 1


Espanyol B
Yagüe 5
Bussy 3
Ángel 3
De Pablos 2
Zamora 3
Fede 1
Pedraza 1

Juvenil A
Xavi García 9
Jesús Berrocal 7
Quique 5
Charly Lumbreras 4
Albert García 2
Juan 1
Fran 1
Zamora 1
José 1
Jesús García 1
Ricard C. 1

Juvenil B
Oriol Sans 4
Chuli 5
Marc de Val 3
Sergio Ginés 3
Lucas Porcar 3
Oriol Ricarte 1
Carlos Salgado 1
Lluis Crous 1
Toni Cunill 1
Saddik 1
Albert M. 1


Cadet A

Álvaro 16
Quique 10
Molina 3
Oscar Sielva 3
Ángel Martínez 3
Juanjo 2
Adrián Pérez 2
Caballé 2
Juli 1
Adrià Tuneu 1

Cadet B
Sani 13
Román Golobart 5
Gabriel López 4
Gerard M.3
Albert Blázquez 2
Miki 2
Pablo Salanova 2
Antonio 2
Edu 1
Jordi 1


Infantil A
Rubén “Rufo” 7
Gil 5
Xavi Solé 4
Cristian Márquez 4
Xavier Lacambra 3
Joan Angel 3
Diego 2
Aleix 2
Marc Molina 1
P. p. 1

Infantil B
Óscar Medina 8
Aitor 4
Alex 3
Nestor Turró 3
Oscar Arroyo 2
Casado 2
Arturo 2
Lucho 2
Xavi 1
Albarrán 1
Carles 1

Aleví A
Jack 9
Pol 5
Jordi Cano 4
Juan Pablo 4
Paco 3
Miquel 2
Sergio González 2
Iu 2
Sergio Coll 2
Marc Gelmà 1
Oriol Vilà 2
Raul 1
Edu 1

Aleví B
Aitor4
Carlos 3
Gabriel 3
Pablo 3
Alex3
Marc 2
Roger 2
Miqui Poveda 2
Albert 2
Navarrete 1




FEMENÍ A
Adriana 13
Marta Cubí 8
Sara 5
Carol 4
Ane 1
Aida 1
Noemí 1
Torrejón 1
Raquel Cabezón 1

Femení B
Raquel Corral 14
Marta Corredera 6
Andri 2
Debora 2
Reche3
Natalia Rubio 2
Carme 2
Silvina 2
Kenti 1
Gemma Pacheco 1
Anna T. 1

fotos: josep maria

foto: Enric Alonso. El juvenil B, s'haurà d'esmerar més, si no vol quedar despenjat dels primers llocs...

GIRONA 0 ESPANYOL FEMENÍ B 3


Gran victòria del Femení B, davant el Girona.

El filial femení perico va obtenir una gran victòria diumenge a domicili 0-3 en front el que fa dues setmanes era el líder de la categoria. Raquel Corral, amb tres dianes, va ser la protagonista de l’encontre. El Girona no havia perdut cap partit al seu terreny, i tot just havia conegut la derrota la setmana passada. Aquest triomf col·loca l’equip entrenat per Titi, a la tercera posició del grup tercer de Nacional, seguint l’estela de l’Estartit, i del Sant Gabriel. Ara s’haurà d’ enfrontar al Soledad, que ve de guanyar al seu camp, a ses illes, al Breda que ocupa plaça de descens.


foto: Enric Alonso

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 L'ESTARTIT1023721348
2 SAN GABRIEL10227122215
3 RCD ESPANYOL10185323616
4 GIRONA10185322015
5 TORTOSA-EBRE10165142720
6 LLEIDA10165141718
7 LLERS 10165142026
8 EUROPA10154332219
9 SOLEDAD10144242315
10 COLLERENSE10123342422
11 BARCELONA B10113251620
12 BREDA10103161931
13 MANACOR1030371238
14 PARDINYES1020281241

dilluns, 27 de novembre del 2006

GALERIA DE FOTOS DEL DERBI FEMENI IIª PART

















Veiem a la primera foto a Adriana davant Esther Romero, en una de les jugades de l'encontre.
Un cop el partit s'ha acabat, veiem els rostres de felicitat de les periques. Raquel Cabezón (foto segona), a la tercera foto el tècnic del conjunt blaugrana, el sr. Llorens parlant per els mitjans de comunicació, a la quarta foto, Anair (autora del gol) i Marta Unzúe que al principi van mostrar les seves reticències, però al final van aceptar molt amablement sortir a Sentiment Perico. L'esportivitat per davant de tot, malgrat el resultat. La meva felicitació que faig també extensible a Laia Ramón, que tot i no jugar, va demostrar saber estar a l'alçada de les circumstàncies.
A la cinquena i sisena foto veiem, a Olga Moreno (que reaparexía després d'un any de baixa per la greu lesió) i a Noemí, respectivament. La setena foto, dues companyes d'estudis, Laia Ramón i Ane Bergara. La vuitena, ambdós jugadores, amb altres ex del conjunt blanc i blau: Laura Bestúe, i Tana. Per últim, em deixo l'únic futbolista a l'Espanyol que ha guanyat (encara que estigués a la banqueta a l'última) TRES COPAS D'ESPANYA i una Superlliga: Dolors Ribalta, tota una institució al futbol femení perico.

fotos: josep maria
fotos: Enric Alonso

GALERÍA DE FOTOS DEL DERBI FEMENÍ. Iª part.











IMATGES DEL DERBI FEMENÍ (Iª PART)

Veiem als dos equips en el moment de sortir al terreny de joc. Lara, que va jugar un minuts al final, una perica de pro, posa per la càmera de Sentiment Perico. La cinquena foto es veu com el Barça defensava amb molts efectius per evitar la repetició de resultats anteriors.
Es va jugar de poder a poder però en un partit molt esportiu, en el que tans sols l'àrbitre va tenir que ensenyar dues targes (una per banda). Una topada en l'àrea, deixa com a conseqüència, el dolor del cop... i el de la derrota...
Mireia Chico (3) , no va estar a l'altura de les circumstàncies, i a més de continuats gests a la grada va llençar l'aigua de l'ampolla que duia, mullant a uns quants espectadors. Això hi sobrava... s'ha de saber guanyar i perdre... hi ha qui no tindria que sortir a un camp de futbol.


Hi haurà segona part, amb més fotos. Tinc que agraïr a varies jugadores del FC Barcelona, (aquestes si son grans esportistes), la seva amabilitat i paciència amb servidor, tot i el resultat que tots coneixem.

Fotos: josep maria
Fotos: Enric Alonso

GALERIA FOTOGRÀFICA DEL DERBI FEMENÍ II









ISABEL EIZMENDI GUANYA LA JEAN BOUIN, SENT LA PRIMERA DONA QUE AMB ELS COLORS DE L'ESPANYOL GUANYA DES DE LA MÌTICA MARIA VÌCTOR.


fotos: Associació E. Blanc i Blau. Dades de l'Organització de la Jean Bouin.



ATLETISME BLANC I BLAU


Ahir va ser un dia de joia per els pericos. No sols els que vàrem anar a Sadrià vam pogué gaudir de la golejada del femení (estigueu atents, per que tan aviat com em sigui possible hi penjaré tota una galeria fotogràfica de l’encontre), si no per que a més, vam tornar a gaudir del patiment i èxtasis final al temps d’afegit en un encontre del primer equip, amb la recompensa del puntet in extremis, i per els nostàlgics com jo d’un Espanyol DEPORTIU com diu el seu nom, de les seccions. En aquest cas, tan aviat com vaig pogué informar-me que Isabel Eizmendi havia guanyat la JEAN BOUIN, la prova més important sobre l’asfalt a Catalunya, la degana de l’atletisme català, vaig pensar, el primer de tot, amb Maria Víctor, que malgrat no he tingut el gust ni de conèixer, ni de veure les seves curses, per a mi, qualsevol esportista que ha portat amb el honor i glòria que ho va fer ella, els nostres colors per tot arreu, es digne de tenir el lloc que es mereix a la història perica, i com a memòria viva d’un passat esplendorós en les seccions blanc i blaves.
Feia 54 anys que no entrava a la meta en la prova femenina de la Jean Bouin, cap dona amb els colors blanc i blaus. L’última, com he dit, la mítica Maria Víctor, que a més ho va fer en cinc ocasions (1947, 48, 49,50 i 52) sent la segona millor de tots els temps, només superada per l’atleta Encarna Escudero als anys setanta amb set victòries.

A més el quart lloc de Mª Vinyet Nogueró, la campiona de Catalunya de mitja marató (Ripoll), el quart lloc Josep Mª Roselló, el títol per equips en categoria juvenil, el quart també en cadets de Badal Alí, i el quart lloc de Víctor Gonzalo a la marató de Sant Sebastià, donen una mostra del que és un projecte il·lusionant cara al futur, (recordem tots els problemes, la improvisació a corre-cuita, les traves des del propi club...) .

¡ Masses anys.... 54 !... La meva felicitació a Isabel Eizmendi i a tots els atletes que formen part de l’Associació per haver apostat per aquest projecte, i com no als que ho han fet possible, i el meu record emocionat a la figura de Maria Víctor, com a pionera de l’atletisme femení a nostre país, i com a gran campiona que va ser defensant nostres colors. ¡ Felicitats !.


RESULTATS

CATEGORIA FEMENINA

Lloc classificació, dorsal, nom, temps total, temps per km. Club
.
1 8 Isabel Eizmendi F 22:25 3:31 Associació Esp. BLANC I BLAU
2 1 Natalia Rodriguez F 22:47 3:34
3 7 Louise Brown F 22:51 3:35 At. Sant Celoni – Anglaterra
4 9 Mª Vinyet Noguero Planas F 22:52 3:35 A.E BLANC I BLAU
5 2 Kenza Wahbi F 22:57 3:36 MARROC
6 4 Meritxell Calduch F 23:05 3:37 FCB
7 5 Montse Mas F 23:13 3:38 FCB
8 6 Anna Bové F 23:53 3:44 FCB
9 3 Eva Arias F 24:02 3:46 València Terra i Mar
10 14 Ainhoa Infante Lopez F 24:59 3:55 A.A CATALUNYA
11 52 Ester Aragones Vidal F 25:07 3:56 Club Atletisme Tarragona
12 53 Rebeca Suarez Gonzalez F 25:23 3:58 FCB

OPEN MASCULINA
Lloc classificació- dorsal- nom- temps total- minuts /km-
1 34 Roger Roca Dalmau 30:29 3:03
2 632 Abel Avila Rodriguez 31:22 3:09 CA MANRESA
3 2229 Guillem Adell Mateu 31:23 3:09 C.E VINAROS
4 2837 Josep Maria Rosello Padulles 31:41 3:11 A.E.BLANC I BLAU
5 1521 Marco Pérez Welsch 32:04 3:13 VtMA-1 IES ICÀRIA
6 250 David Tortosa Aguaron 32:11 3:14 AGRUP. ATL. CATALUNYA
7 2720 Mohamed El Nasry 32:33 3:16 AA Catalunya
8 1 Dani Alonso Ruiz 32:43 3:17 AA Catalunya
9 634 Ignasi Avila Rodriguez 32:44 3:17 CA MANRESA
10 1690 Anders Hultgren 32:55 3:18 SWEDEN

CATEGORIA CADET MASCULÍ
Lloc classificació- Dorsal- Nom- Temps total- minuts/km- club.
1 58 Ibrahim Azzouz 9:28 3:31 C.A SPORT CANET 1980
2 186 Lluc Farrera Soler 9:32 3:32 C.A VILAFRANCA
3 167 Lisard Ramirez Marti 9:47 3:38
4 56 Balal Ali Shah 9:50 3:39 A.E BLANC I BLAU
5 144 Aleix Gonzalez Call 9:53 3:40 MUNTANYENC SANT CUGAT

PER EQUIPS, EN CATEGORIA JUVENIL, CAMPIÓ: A.E.BLANC I BLAU.

diumenge, 26 de novembre del 2006

CONTINUA L'ESPERIT D'EN CORO....

AL 94’ PANDIANI MARCA L’EMPAT.
EIZMENDI GUANYA LA JEAN BOUINEL FEMENÍ B GUANYA A GIRONA I ES TERCEREL JUVENIL A MÉS LÍDER:DOTZE PUNTS LI TREU AL BARÇA

Altre vegada el gol arriba en temps afegit. S’ha tornat a repetir el mateix guió del partit de la Real Societat. Un Espanyol que ha jugat un partit molt fluix en la primera part, defenent-se fins que en una jugada, l’equip local s’ha avançat mitjançant un penal comès per Carlos Kameni, i després la segona part a tenir que corre, amb el marcador en contra i amb el temps esgotant-se.

Valverde ha repetit l’onze tipus de les últimes jornades amb la variant obligada de Costa en substitució de Moisés, sancionat per acumulació de targetes. Era un partit poc vistós, en el que ni un ni altres mereixien el gol, aproximacions (més dels locals que dels visitants, com una ocasió de Robert que atura molt bé, Kameni) fins que al minut 31, ha arribat la jugada que ha marcat el partit. Kameni surt amb tot, i se’n porta per davant a Robert. L’àrbitre no ho dubta, i assenyala el punt fatídic, i targeta groga al camerunès. El mateix jugador s’encarrega de transformar-lo i posar en avantatge al conjunt bètic.

La segona part, l’Espanyol ha sortit més decidit a intentar capgirar el partit, i tant Eduardo Costa amb un remat de cap al 51’ després d’un servei de cantonada que ha botat Luís, que treu Contreras de manera brillant, Tamudo al 57’ que no sap aprofitar una gran passada de Iván de la Peña, o Luís García al llançament d’una falta directa al 61’ que ha sortit per sobre el travesser, ho han intentat sense fortuna. El “txingurri” Valverde mou fitxa, i decideix treure a un desafortunat i en no molt bona forma Rufete, i col•locar a un Pandiani en estat de gràcia al minut 65. que si be no ha tingut fortuna en un lliure directe que ha estavellat a la tanca, acabaria sent el salvador d’aquest Espanyol abonat al suplici dels seus seguidors. I el que son les coses, amb una jugada de perill el Betis hagués pogut marcar el segon, però al final, una passada de Iván de la Peña, obrint a banda dreta, on es troba Luís García que centra, rebota a un defensa, i li cau a Pandiani, que a la frontal, tal com li ve, al minut 94, en els últims segons de l’encontre remata i envia la pilota al fons de la porteria bètica.

Altre cop, l’equip salva la papereta en el temps d’afegit amb un gol miraculós dels de la col•lecció de Tamudo, Coro, i el propi Pandiani... Es veu que ens tenen que torturar fins el final. Però be està el que be acaba, i es té que dir, que al menys fins el final han lluitat per el punt que s’han emportat cap a Barcelona, i no han donat per acabat el partit, per que com bé sabem a Can Perico, els partits poden donar molt de si, des de el noranta en amunt.

Altre jornada sense perdre, des de el dia en que es va perdre a Mallorca. S’haurà de confirmar davant tot un os, com es el Sevilla FC, la millora. Però recordem que aquest equip (el nostre) es capaç del millor i del pitjor, i si no recordeu el marcador de la temporada passada.

Fitxa tècnica

Real Betis: Contreras, Melli, Romero, Juanito, Edu (Maldonado, min.79), Robert, Capi, Nano (Arzu, min.55), Rivera, Miguel Ángel i Sobis (Assunçao, min.61).

RCD Espanyol: Kameni (5), Zabaleta (5), Torrejón (4), Jarque (6), Chica (5). De la Peña (5), Riera (6) (Coro,79') (5)., Costa (6), Rufete (3) (Pandiani,65’) (7), Luis García(6),Tamudo (4)

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro (Col•legi Basc). Targetes groga a Kameni (min.31) i Rufete (min.45). Per part local, a Arzu (min.60), Capi (min.75) i Melli (min.87).

Gols: 1-0. Robert (min.32); 1-1. W.Pandiani (min.94).

Estadi Ruiz de Lopera.



EL MILLOR DEL PARTIT: WALTER PANDIANI, que amb la seva efectivitat ha aconseguit salvar un punt, i el que es més important evitar que el rival en sumés dos, marcant un altre dels gols en temps afegit que ens tenen tant acostumats en els darrers temps.

RCD ESPANYOL 5 FC BARCELONA 1
















Altre golejada de l’Espanyol en el Derbi femení (5-1)

Altre cop, l’Espanyol ha estat molt superior en el partit de la màxima rivalitat. Si be, la primera part en que el conjunt blanc i blau ha desaprofitat al principi varies ocasions, es pot dir que fins a la segona part, el Barça ha mantingut el tipus, inclòs ha pogut empatar.

Anem a pams: De entrada, l’Espanyol sortia amb l’equip de les últimes jornades, amb una mitja composada per Carol, Noemí i Raquel, i amb Aida al lateral esquer. El Barça avui ha sortit amb Marina Marimón, que m’ha causat una gran impressió per les grans parades que ha efectuat i que han salvat d’un resultat molt més contundent.

El partit ha començat amb un llançament llunyà de Raquel des de més de 30 metres que ha sortit fregant el pal. Al minut sis, Sara remata al pal, la jugada posterior acaba sent rematada per Adriana, i respon Marina fent una bona parada. Carol ho intenta, però el seu llançament li falta col·locació i atura la meta barcelonista.

Al minut 20, s’obre la llauna defensiva barcelonista. Una pilota llarga, la recull Adriana, fa un molt bon control, es remou, i llença un fort tret ras, que es cola a l'esquerra de Marina. Un minut després Ane, corre tota la banda dreta, arrancant des de camp propi, supera a dues rivals, però la seva centrada no troba rematadora. Marta Torrejón remata de cap, un servei de cantonada de Noemí, però el seu cop de cap se’n va fora. L’Espanyol es llença aquest minuts a l’atac total, esperonades per el gol, i una gran jugada de Adriana, es rematada acrobàticament per Cubí, que acaba a les mans de Marina. Al 32, Marina sorprèn amb una sensacional parada com a resposta d’un molt bon llançament de Noemí. Al 34’ es Sara, qui fica la cama davant la sortida de la portera blaugrana, i quan la pilota entrava es treta per una defensora. Al 36’ Noemi roba una pilota en línia de tres quarts, però el seu xut surt desviat.

I en mig d’aquest atac continuat, una pilota llarga a la que arriba abans Elba que Cristina, que calcula malament la sortida, es veu obligada a fer penal, a més de la targeta groga que li ensenya l’àrbitre. Marta llença el penal, Cristina aguanta, i li endevina llençant-se a la seva esquerra i detenint la pena màxima. Ha passat l’ensurt. El Barça no ha sabut aprofitar l’ocasió i al futbol no sempre es tenen de tant clares. Abans del descans Noemí Rubio disposa de dues oportunitats amb perill per pogué definir, però Marina torna a estar molt segura. Raquel ho prova des de quaranta metres, sortint fregant el travesser. Marta Torrejón es a punt de marcar en un servei de cantonada tret per Noemí, que en curt li torna Adriana, i la centrada es per molt poc desaprofitada per la gran central perica. I amb aquest resultat incert es arriba al descans.

Als dos minuts de la represa, gran jugada per l’esquerra de Sara Serna que centra i Adriana fica la cama, el just per aconseguir el segon gol de la matinal. Es pot dir que, era la sentència a tenor de com es desenvolupava l’encontre. Un minut després ho intenta Sheila, però el seu tret surt per sobre la porteria. Al 51’, Noemí desaprofita una de les ocasions més clares de l’encontre, al rematar sola dins l’àrea als peus de Marina. La mateixa protagonista remata alt una molt bona combinació de tot l’equip, jugant al primer toc. Carol remata fregant el pal al minut 53’. Al minut 56, Xavi Llorens introdueix canvis observant que se l’hi en va el partit. Paulina i Ester Romero deixen els seus llocs per Berta Carles i Anair Lomba. Al 57, té lloc el primer tret entre els tres pals de la porteria espanyolista (llevat del penal); Elba Unzúe es qui ho intenta, però Cristina en aquesta jugada atura molt segura.

Al minut 61, un còrner llençat per Noemí es a punt de acabar en gol, després del remat de Torrejón, però les blanc i blaves continuen la jugada, i la posterior centrada es rematada per Marta Torrejón de nou, aquest cop al pal esquer de la porteria, i el rebuig el recull Sara Serna que a la boca de gol, aconsegueix fer pujar al marcador el 3-0. Un minut després es Raquel la que posa en safata de plata amb una precisa centrada, el gol a Sara, i aquesta no desaprofita l’ocasió i de cap, fa pujar el quart gol al marcador. El FC Barcelona, pressa del pànic, es tem que torni a passar el pitjor; que es torni a repetir el mateix guarisme dels últims enfrontaments. Però aquest cop, no s’hi arribarà, en part per el gran partit de la portera blaugrana. Al 69, una pilota rebotada després del llançament de Noemí es a punt d’entrar ja que surt fregant el pal. Es intueix que encara n’hi hauran més, per que l’Espanyol continua atacant com si el marcador fos d’empat a zero. Carol erra el seu remat, amb una immillorable posició després d’una centrada de Noemí. Santi dona descans a Marta Cubí, i surt Rocío. Al 72, Adriana ho borda. Para la pilota, fent un gran control, se la prepara i engalta un xut que es cola com una exhalació a la porteria culé; era el cinquè. Anair ho intenta, amb un remat al 79’ que acaba a les mans de Cristina. Lara substitueix a Carol a falta de set minuts del acabament. Bona jugada per banda de Rocío, habilita a Adriana que en comptes de centrar (es trobava sola Sara), prefereix connectar el seu potent xut, animada per el hat-treak, però aquesta vegada surt alt el seu tret. A quatre minuts, del final, Marina, la portera blaugrana, ha fet una demostració de reflexes al desviar un remat de Sara que havia colpejat a Marta Unzúe i havia desviat la trajectòria de l’esfèrica. Un minut després, Anair, aconsegueix després d’una jugada de l’atac visitant per banda esquerra, quedant-se sola davant Cristina, batre a la portera perica, i fer pujar el gol de l’honor. No hi havia temps per més.

Un cop més, s’ha demostrat al camp qui té la supremacia esportiva del futbol femení a Catalunya. Si hi havia dubtes dels motius de la negativa a transmetre el partit... aquí els teniu. Mal favor li ha fet el FC Barcelona al futbol femení, per que per sobre dels resultats, hi ha l’esforç d’unes noies que també es mereixen un millor tracte per part dels seus dirigents.

RCD Espanyol: Cristina; Ane, Marta Torrejón, Miriam, Aida; Carol (Lara 83'), Raquel, Noemí; Adriana, Marta Cubí (Rocío 71') i Sara (Olga Moreno 88').

FC Barcelona: Marina; Saray, Mireia Chico, Anie Escribano, Esther Romero, Marta Unzúe, Paulina Ferrer (Anair, 56'), Sheila Sanchón, Elba Unzúe, “Vicky” (Albita, 63'), Melanie Serrano

Gols: 1-0 Adriana (20’) 2-0 Adriana (47’) 3-0 Sara (61’) 4-0 Sara (62’) 5-0 Adriana (72’) 5-1 Anair (87’)

Àrbitre: García García. Targes grogues a Cristina (36’) i a Elba (68’)

Camp nº 3 de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Partit jugat a la mateixa hora que el Juvenil A. Destacar el mal comportament totalment anti – esportiu de Mireia Chico, que a més de continuats gests a la grada, ha abocat una ampolla d’aigua, amb intenció, mullant a més d’un espectador. La resta de l’equip ha tingut un comportament exquisit i totalment esportiu.


Santi Fernández, el tècnic perico després del partit ens deia que

“Tengo que felicitar al FC Barcelona por la suerte
que ha tenido, de no encajar un resultado mucho más amplio, unas veces por la falta de acierto de mis jugadoras, y otras veces por la gran actuación de la portera Marina, que ha hecho un gran partido. Hemos dominado, el juego, la posesión del balón ha sido totalmente del Espanyol, y hemos tenido muchísimas ocasiones. Estoy muy satisfecho del equipo, que ya en éstos últimos partidos ha mejorado muy considerablemente, y ya están a un muy buen nivel”

Foto: Enric Alonso
Foto: josep maria
Ambdós equips surten al terreny de joc, amb il·lusió per guanyar. Després la realitat serà la que tots sabem...


GOLEJADA DEL JUVENIL DAVANT UN FLUIX MIRALBUENO EL OLIVAR

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol: Víctor Ibáñez, Ricard (Jordi, 70’), Oscar Reyes, Víctor Ruiz, Javi Cantero (Gerard, 58’), Albert, Jesús Berrocal (Charli, 65’), Carlos (José, 58’), Quique, Jesús García y Xavi.

El Olivar: Alex, Semper, Óscar, Marcén, Cucalón, Dani García (Jorge, 55’), Nano (Samu, 77’), Pichi (Agudo, 66’), Nacho, Toño y Moisés (Alberto, 55’).

Àrbitre: Aguilera Hernando. Va amonestar als visitants Óscar (19’) Dani García (31’), Cucalón (53’) i Pichi (65’).

Gols: 1-0; Ricard (min11), 2-0; Xavi (min.54), 3-0; Jesús García (min.56), 4-0; José (min.59), 5-0; Jesús Berrocal (min.69), 6-0; Charli (min.69), 7-0; Charli (min.88).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M