diumenge, 26 de novembre del 2006

RCD ESPANYOL 5 FC BARCELONA 1
















Altre golejada de l’Espanyol en el Derbi femení (5-1)

Altre cop, l’Espanyol ha estat molt superior en el partit de la màxima rivalitat. Si be, la primera part en que el conjunt blanc i blau ha desaprofitat al principi varies ocasions, es pot dir que fins a la segona part, el Barça ha mantingut el tipus, inclòs ha pogut empatar.

Anem a pams: De entrada, l’Espanyol sortia amb l’equip de les últimes jornades, amb una mitja composada per Carol, Noemí i Raquel, i amb Aida al lateral esquer. El Barça avui ha sortit amb Marina Marimón, que m’ha causat una gran impressió per les grans parades que ha efectuat i que han salvat d’un resultat molt més contundent.

El partit ha començat amb un llançament llunyà de Raquel des de més de 30 metres que ha sortit fregant el pal. Al minut sis, Sara remata al pal, la jugada posterior acaba sent rematada per Adriana, i respon Marina fent una bona parada. Carol ho intenta, però el seu llançament li falta col·locació i atura la meta barcelonista.

Al minut 20, s’obre la llauna defensiva barcelonista. Una pilota llarga, la recull Adriana, fa un molt bon control, es remou, i llença un fort tret ras, que es cola a l'esquerra de Marina. Un minut després Ane, corre tota la banda dreta, arrancant des de camp propi, supera a dues rivals, però la seva centrada no troba rematadora. Marta Torrejón remata de cap, un servei de cantonada de Noemí, però el seu cop de cap se’n va fora. L’Espanyol es llença aquest minuts a l’atac total, esperonades per el gol, i una gran jugada de Adriana, es rematada acrobàticament per Cubí, que acaba a les mans de Marina. Al 32, Marina sorprèn amb una sensacional parada com a resposta d’un molt bon llançament de Noemí. Al 34’ es Sara, qui fica la cama davant la sortida de la portera blaugrana, i quan la pilota entrava es treta per una defensora. Al 36’ Noemi roba una pilota en línia de tres quarts, però el seu xut surt desviat.

I en mig d’aquest atac continuat, una pilota llarga a la que arriba abans Elba que Cristina, que calcula malament la sortida, es veu obligada a fer penal, a més de la targeta groga que li ensenya l’àrbitre. Marta llença el penal, Cristina aguanta, i li endevina llençant-se a la seva esquerra i detenint la pena màxima. Ha passat l’ensurt. El Barça no ha sabut aprofitar l’ocasió i al futbol no sempre es tenen de tant clares. Abans del descans Noemí Rubio disposa de dues oportunitats amb perill per pogué definir, però Marina torna a estar molt segura. Raquel ho prova des de quaranta metres, sortint fregant el travesser. Marta Torrejón es a punt de marcar en un servei de cantonada tret per Noemí, que en curt li torna Adriana, i la centrada es per molt poc desaprofitada per la gran central perica. I amb aquest resultat incert es arriba al descans.

Als dos minuts de la represa, gran jugada per l’esquerra de Sara Serna que centra i Adriana fica la cama, el just per aconseguir el segon gol de la matinal. Es pot dir que, era la sentència a tenor de com es desenvolupava l’encontre. Un minut després ho intenta Sheila, però el seu tret surt per sobre la porteria. Al 51’, Noemí desaprofita una de les ocasions més clares de l’encontre, al rematar sola dins l’àrea als peus de Marina. La mateixa protagonista remata alt una molt bona combinació de tot l’equip, jugant al primer toc. Carol remata fregant el pal al minut 53’. Al minut 56, Xavi Llorens introdueix canvis observant que se l’hi en va el partit. Paulina i Ester Romero deixen els seus llocs per Berta Carles i Anair Lomba. Al 57, té lloc el primer tret entre els tres pals de la porteria espanyolista (llevat del penal); Elba Unzúe es qui ho intenta, però Cristina en aquesta jugada atura molt segura.

Al minut 61, un còrner llençat per Noemí es a punt de acabar en gol, després del remat de Torrejón, però les blanc i blaves continuen la jugada, i la posterior centrada es rematada per Marta Torrejón de nou, aquest cop al pal esquer de la porteria, i el rebuig el recull Sara Serna que a la boca de gol, aconsegueix fer pujar al marcador el 3-0. Un minut després es Raquel la que posa en safata de plata amb una precisa centrada, el gol a Sara, i aquesta no desaprofita l’ocasió i de cap, fa pujar el quart gol al marcador. El FC Barcelona, pressa del pànic, es tem que torni a passar el pitjor; que es torni a repetir el mateix guarisme dels últims enfrontaments. Però aquest cop, no s’hi arribarà, en part per el gran partit de la portera blaugrana. Al 69, una pilota rebotada després del llançament de Noemí es a punt d’entrar ja que surt fregant el pal. Es intueix que encara n’hi hauran més, per que l’Espanyol continua atacant com si el marcador fos d’empat a zero. Carol erra el seu remat, amb una immillorable posició després d’una centrada de Noemí. Santi dona descans a Marta Cubí, i surt Rocío. Al 72, Adriana ho borda. Para la pilota, fent un gran control, se la prepara i engalta un xut que es cola com una exhalació a la porteria culé; era el cinquè. Anair ho intenta, amb un remat al 79’ que acaba a les mans de Cristina. Lara substitueix a Carol a falta de set minuts del acabament. Bona jugada per banda de Rocío, habilita a Adriana que en comptes de centrar (es trobava sola Sara), prefereix connectar el seu potent xut, animada per el hat-treak, però aquesta vegada surt alt el seu tret. A quatre minuts, del final, Marina, la portera blaugrana, ha fet una demostració de reflexes al desviar un remat de Sara que havia colpejat a Marta Unzúe i havia desviat la trajectòria de l’esfèrica. Un minut després, Anair, aconsegueix després d’una jugada de l’atac visitant per banda esquerra, quedant-se sola davant Cristina, batre a la portera perica, i fer pujar el gol de l’honor. No hi havia temps per més.

Un cop més, s’ha demostrat al camp qui té la supremacia esportiva del futbol femení a Catalunya. Si hi havia dubtes dels motius de la negativa a transmetre el partit... aquí els teniu. Mal favor li ha fet el FC Barcelona al futbol femení, per que per sobre dels resultats, hi ha l’esforç d’unes noies que també es mereixen un millor tracte per part dels seus dirigents.

RCD Espanyol: Cristina; Ane, Marta Torrejón, Miriam, Aida; Carol (Lara 83'), Raquel, Noemí; Adriana, Marta Cubí (Rocío 71') i Sara (Olga Moreno 88').

FC Barcelona: Marina; Saray, Mireia Chico, Anie Escribano, Esther Romero, Marta Unzúe, Paulina Ferrer (Anair, 56'), Sheila Sanchón, Elba Unzúe, “Vicky” (Albita, 63'), Melanie Serrano

Gols: 1-0 Adriana (20’) 2-0 Adriana (47’) 3-0 Sara (61’) 4-0 Sara (62’) 5-0 Adriana (72’) 5-1 Anair (87’)

Àrbitre: García García. Targes grogues a Cristina (36’) i a Elba (68’)

Camp nº 3 de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Partit jugat a la mateixa hora que el Juvenil A. Destacar el mal comportament totalment anti – esportiu de Mireia Chico, que a més de continuats gests a la grada, ha abocat una ampolla d’aigua, amb intenció, mullant a més d’un espectador. La resta de l’equip ha tingut un comportament exquisit i totalment esportiu.


Santi Fernández, el tècnic perico després del partit ens deia que

“Tengo que felicitar al FC Barcelona por la suerte
que ha tenido, de no encajar un resultado mucho más amplio, unas veces por la falta de acierto de mis jugadoras, y otras veces por la gran actuación de la portera Marina, que ha hecho un gran partido. Hemos dominado, el juego, la posesión del balón ha sido totalmente del Espanyol, y hemos tenido muchísimas ocasiones. Estoy muy satisfecho del equipo, que ya en éstos últimos partidos ha mejorado muy considerablemente, y ya están a un muy buen nivel”

Foto: Enric Alonso
Foto: josep maria
Ambdós equips surten al terreny de joc, amb il·lusió per guanyar. Després la realitat serà la que tots sabem...


GOLEJADA DEL JUVENIL DAVANT UN FLUIX MIRALBUENO EL OLIVAR

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol: Víctor Ibáñez, Ricard (Jordi, 70’), Oscar Reyes, Víctor Ruiz, Javi Cantero (Gerard, 58’), Albert, Jesús Berrocal (Charli, 65’), Carlos (José, 58’), Quique, Jesús García y Xavi.

El Olivar: Alex, Semper, Óscar, Marcén, Cucalón, Dani García (Jorge, 55’), Nano (Samu, 77’), Pichi (Agudo, 66’), Nacho, Toño y Moisés (Alberto, 55’).

Àrbitre: Aguilera Hernando. Va amonestar als visitants Óscar (19’) Dani García (31’), Cucalón (53’) i Pichi (65’).

Gols: 1-0; Ricard (min11), 2-0; Xavi (min.54), 3-0; Jesús García (min.56), 4-0; José (min.59), 5-0; Jesús Berrocal (min.69), 6-0; Charli (min.69), 7-0; Charli (min.88).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M