dissabte, 25 de novembre del 2006

ESPANYOL B - SD HUESCA 1-2

Pas enrera del filial blanc i blau.

Mal partit el que ha disputat avui l’Espanyol B. Una primera part, en la que els primers vint minuts de joc, no hi ha estat cap jugada digna de menció, molt centrecampisme, joc molt insuls.
Al minut 22, la primera aproximació amb perill del conjunt local, una centrada bona de Ferran, que avui ha ocupat la banda, en substitució del sancionat De Pablos, ha estat rematada de cap per Fran Erencia que havia pujat a l’atac, per sobre del travesser de la porteria defensada per Rubén, que no ha tingut molta feina al llarg de l’encontre.
Però en canvi, la primera jugada que ha arribat la SD Huesca a l’àrea espanyolista, ha acabat convertint-se en gol, mitjançant Roberto després de la errada defensiva del conjunt perico. Cinc minuts ha durat l’alegria al conjunt aragonès, ja que en una centrada de Fede, ha estat rematada de cap per Pedraza, assolint l’empat a un. Quedava molt de partit, i es podia imaginar que el conjunt entrenat per Joan Francesc “Rubi” reaccionaria; però res més allunyat de la realitat. Si el dia de la Grama, l’equip va insistir, va jugar per bandes, i al final el repartiment de punts va deixar un bon sabor als espectadors, avui ha sigut tot el contrari. A falta de dos minuts per el descans, el conjunt visitant s’ha tornar a avançar en el marcador, assolint el segon gol, en el llançament d’una falta de Suárez que ja seria el definitiu.

Definitiu, per que en tota la segona part ha estat incapaç d’arribar amb perill a la meta visitant. Hi ha estat moments, en que ho ha intentat, però amb poques idees, i molt desafortunadament. Per començar ha sigut el Huesca qui més a prop ha estat, ja que una centrada per banda dreta, s’ha passejat per davant de tots , sense que ningú encertés a rematar, rebutjant la defensa perica a còrner. Llançament de cantonada, que es rematat de cap, i Biel Ribas treu una ma miraculosa evitant el tercer gol visitant. Al minut 52, s’ha demanat penal, en el moment en que Ángel es prestava a rematar davant la sortida del porter Rubén. L’àrbitre ha deixat seguir el joc. Al 65’ la més perillosa jugada del filial espanyolista: una pilota centrada per banda esquerra per Juanma que havia sortit en substitució de Ferran, que no ha tingut el dia, ha estat rematada de cap picant a terra per part de Yagüe, però se’n va fora. Un llançament de falta a càrrec d’Àngel, a les acaballes del partit que ha sortit desviat, es tot el bagatge ofensiu d’un equip, el filial blanc i blau en el dia d’avui, que ha distat molt del rendiment que ens ha oferit en anteriors jornades.


RCD Espanyol B: Biel, Toni Lao, Fede, Serrán, Fran Erencia (Palanca 85’), Javi Marquez, Zamora, Ángel, Yagüe, Pedraza (Bussy 68’), Ferran(Juanma 55’)

SD Huesca: Rubén; Rober, Borja, Suarez, Valdés, Roberto, Sorribas, Edu Roldán, Camacho, Rodri, Rigo. (Suplents Castan,Rangel, Nacho Jara, Rudi.)

Gols: 0-1 Roberto (25’) 1-1 Pedraza (30’) 1-2 Suárez (43’) Àrbitre: Medina Méndez (Valencià)
Camp nº 1 de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol.



RESULTATS

Sadrià
Dissabte dia 25 de Novembre
12.00 H. Cadet A – UDA Gramanet 2-0 (Quique, Caballé)
14.30 H. Aleví A - Damm 2-0 . Juan Pablo (2)
18.00 H. Aleví B - Terrassa 1-1
16.00 H. Infantil A - Jàbac Can Jofresa 3-0 Rufo (2) Ález

18:00 H. Espanyol B - S.D. Huesca 1-2 (Pedraza)
15.30 H. Benjamí A – F C Barcelona 2-4 (Aaron, Javi Navarro)
16.45 H. Benjamí B – P. B. Sant Celoni 0-7

Diumenge 26
12:00 H. Femení A – FC Barcelona 5-1(Adriana 3, Sara 2.)
12:00 H. Juvenil A - El Olivar 7-0 Ricard, Xavi, Jesús G., José, Jesús B.,Charly (2)
10:00 H. Juvenil B - Castelldefels 1-1 (Lucas)
9.30 H. Infantil A Femení – Igualada 5-0 (Altmann,De la Fuente, Sara, Mika,Alexia)


Desplaçaments Dissabte 25
Gramenet B - Cadet B . Camp Municipal de Santa Coloma 2-4
Barri Santes Creus B - Infantil B. Camp CF Reddis (Reus) 0-4
Vilassar - Benjamí C. Municipal Vilassar de Mar 6-4
Cinc Copes – Pre Benjamí .Camp del Cinc Copes. 2-12
Maurina Egara – Infantil B femení 0-0

Diumenge 26

Girona - Femení B. Camp de Torres de Palau 0-3
Riudeperes - Cadet Femení. Camp Municipal de Calldetenes 0-16

PARTITS MÉS DESTACATS A SADRIÀ


DISSABTE
A les 18.00 hores l’Espanyol B, després de la més que lògica ensopegada en camp del líder rep la visita del SD Huesca, que ocupa la setena plaça de la classificació, empatat en tot amb l’Espanyol, llevat de la diferència de gols, que es favorable al conjunt d’Osca.
La SD Huesca va ser fundat l’any 1940, te un miler de socis aproximadament, i el seu camp es El Alcoraz amb cabuda per 5.500 espectadors. Els colors que llueix, no sé d’on els hauran tret, per que els veig moltes vegades per tot arreu. (Que no s’he enfadi ningú del conjunt aragonès, que això es una petita llicència irònica que em prenc).
Va militar tres temporades ( de la 1950 a 1953) en la divisió de plata del futbol nacional, 15 temporades a Segona Divisió B, i més de quaranta temporades a Tercera. Ha aconseguit vuit cops ser campió de Tercera. Molta cura tindran que tenir els defenses blanc i blaus amb Roberto García que amb set gols els màxim golejador de l’equip entrenat per Manolo Villanova.







DIUMENGE

El juvenil de Oscar Perarnau, s’enfronta al conjunt del Club Estadio Miralbueno del Olivar que encara no ha puntuat en cap dels seus desplaçaments, caient amb contundència a Mallorca per 7-0. Ocupa la penúltima posició, amb set punts, un partit guanyat, quatre d’empatats i vuit de perduts: 10 gols a favor i 27 en contra








DIUMENGE



El plat fort del dia. El partit més esperat de l’any en futbol femení, amb permís del Levante i Bilboko. RCD Espanyol – FC Barcelona.

L’Espanyol arriba a aquest partit, igual que la temporada passada, després d’ensopegar amb el Llevant, i per tant les noies de Santy Fernández voldran reivindicar-se davant l’etern rival. El conjunt blaugrana arriba a la cita amb el pitjor moment de la temporada, ja que porta tres partits sense guanyar i concretament els dos últims perdent en front el AD Torrejón (1-0) i el Athletic (2-3). Ocupa la novena posició amb deu punts, tres partits guanyats, un d’empatat i cinc de perduts. 10 gols a favor i 12 en contra. Sols hi ha dos equips (els dos primers) que han rebut menys gols que el Barça, (per el que es compren menys la decisió de no televisar el matx, tenint en compte, que estan fent una gran temporada defensivament). A domicili sol ha guanyat al Cerro del Espino, per 0-1 al Atlético Féminas, i destaca la derrota la primera jornada davant l’últim classificat, el Transportes Alcaine (l’única victòria del conjunt aragonès).

Del Barça de la temporada passada dir que han causat baixa, a més de Marigol, Patti, Raquel, Goretti, altres jugadores com Belén Fuertes “Kaki”, Verónica Navarro, Silvia Monje, Deshire Moya, Carla Tomás, Gemma Querr, i per cobrir aquestes baixes ha fitxat a les germanes bessones de Osasuna, Marta i Elba Unzúe, a més de unes quantes noies de la pedrera barcelonista, que de moment estan donant molt bon resultat a tenor de les expectatives que hi havia al començament de la temporada (Copa Catalunya: un pobre Barcelona 2 UE Lleida 0 i un Espanyol 7 FC Barcelona 1). Els canvis també han arribat a la banqueta, ja que Xavi Llorens ha substituït a Natalia Astray, l’entrenadora els darrers anys, en el tumultuós rebombori que hi va haver en el futbol femení culer, on es van suprimir quatre dels vuit equips que hi havia, (infantils de f-7 inclosos).

Os posaria una foto, però per no torturar als lectors pericos ja més, m’estalviaré tal suplici, i tan sols os posaré la plantilla del FC Barcelona. Per cert, Berta Carles, ex perica, serà una de les jugadores que ha estat als dos costats, junt a Adriana, Raquel, i Natalia Arroyo, per part blanc i blava. Per cert, per trobar les dades de la composició del planter resulta molt més difícil del que os penseu.... no creieu que es veure a certs jugadors del primer equip d’homes del Barça, que te’ls treuen inclòs a l’hora que passegen el gos... i encara no volen que es promocioni el futbol femení...¡Quina gent!


FC BARCELONA 2006-07
CRISTINA MOLINA DURÁN
MARINA MARIMON ROBERT
MARTA UNZÚE URDANIZ
SHEILA SANCHÓN HUERTA
SARAY LUCHA HURTADO
MELANIE SERRANO PEREZ
ESTHER ROMERO RUÍZ
ANIE ESCRIBANO
ANAIR LOMBA ALVAREZ
ALBA MENA JUAREZ
LARA GOMEZ CALVO
MIREIA CHICO GONZALEZ
ALBA VILÁS BAIGES
MARIA VICTÒRIA LOSADA GOMEZ
LAIA RAMON
JUDITH ACEDO GUERRERO
BERTA CARLES
ELBA UNZÚE
URDANIZ
CRISTINA VEGA BOBO
PAULINA FERRER SERRES


foto: Gran perico. Albert Yagüe

foto: arxiu de josep maria. Imatge de l'últim derbi femení.
Les cámeres donen l'esquena al futbol femení. Aquest cop per la postura blaugrana, del tot incomprensible.


divendres, 24 de novembre del 2006

HISTÒRIES I ANÈCDOTES DEL FUTBOL FEMENÍ.(ELS ESPANYOL-BARÇA IIa. PART)



Els altres duels femenins
Espanyol – Barça

Al llarg dels més de trenta anys que existeix el futbol femení a Catalunya, ni han estat molts i molts de partits de la màxima entre els dos clubs més importants del futbol català. Però sense anar més lluny, en el que portem del segle XXI n’hi ha estat altres de partits, que per ser previs a la Superlliga, o per el seu caràcter amistós, o de Copa de la Reina, potser no hi seran a la memòria dels addictes al futbol femení.

Deia en el anterior post, l’anècdota del partit que s’havia de televisar i la pluja ho va impedir, i a la dada en que es tenia que jugar, a mitja setmana, la “seva” tenia compromís europeu amb el “seu” Club, i no el van donar per la petita pantalla... pues be... aquell partit jugat el 15 de febrer de 2000 al Sot del Migdia, abans que a les acaballes del primer temps aconseguís Esther Torner el primer gol perico, el FC Barcelona guanyava clarament, amb contundència per 0-2.

Es clar, que els partits duran noranta minuts, i la segona part, l’Espanyol femení va esborrar del terreny de joc al conjunt blaugrana, anotant tres gols més, i acabant amb una gran remuntada; 4-2...

En Copa de la Reina, primera eliminatòria 13-5-2001 ,(la jugaven el segon i el tercer de la lliga estatal dividida en grups com passa ara amb la segona B, i després el guanyador s’enfrontava al campió, per després ja trobar-se en el camí altres equips de la resta d’Espanya), en una d’aquelles moltes temporades en que el Levante (club fusionat amb el San Vicente de València) manava e imposava la seva autoritat total al futbol femení, L’Espanyol i el FC Barcelona, (quart al campionat, però per la renuncia de l’Estartit, segon classificat, va prendre part) es van enfrontar al Parc del Migdia, i aquesta vegada si amb les cameres de Televisió i sense excuses.

Cal dir, que guanyava l’Espanyol per 3-1, quan el conjunt blaugrana va anar per totes en el últim quart d’hora per pogué reduir diferències, i vaja si ho va fer... van al minut 85, empatar a tres. Quan semblava tot donat i beneït, una noieta de setze anys (la que hi ha a la foto de l’anterior post), Clara Clofent, marcava el gol de la victòria perica en el temps d’afegit, per desesperació de qui (en aquest moment no recordo ) eren els locutors de nostra “imparcial” televisió. Però es que a més, tan sols centrar de mig camp, uns instants més i l’Espanyol es fa amb la pilota i rés... que Clara torna a marcar posant el 5-3 definitiu, i a més aconseguint un hat – trick. Imagineu-vos com es van quedar aquella gent. Fitxeu-se que a les alineacions hi ha noms coneguts.

RCD ESPANYOL: Sandra Marot; Anna (Cristina 69’), Bel (Yoli 60’), Dolors Ribalta, Ainara, Raquel Cabezón, Toñi (Ana Blasi 60’), Esther Arribas, Susana Sala, Montse (Esther Torné 16’), Clara Clofent

FC Barcelona: Merche, Marisa Quiles, Escribano, Sheila, Goretti, Elena (Noemí 53’), Carol, Laia (Anabel 47’), Olga Moreno, Gemma Pacheco, Belén (Casals 66’)

Gols: 1-0 Raquel (8’) 2-0 Clara (51’) 2-1 Gemma (53’), 3-1 Ester Arribas (67’) 3-2 Casals (70’) 3-3 Goretti (85’) 4-3 Clara (92’) 5-3 Clara (93’)

El partit de tornada per si ho voleu saber, l’Espanyol no es va voler conformar amb l’avantatja de dos gols de diferència, i va tornar a guanyar a l’etern rival per 1-2, classificant-se, per els quarts de final, on el Llevant va donar bona compta de qui manava llavors.

FC Barcelona: Merche, Marisa Quiles, Escribano, Sheila, Goretti, Noemí, Carol, Laia, Olga Moreno, Gemma Pacheco, Esther Casals
RCD Espanyol: Anna García Castany, Ana Conejero, Dolors Ribalta, Susanna Sala Ainara, (Blasi 69’), Toñi (Gloria 74’), Raquel Cabezón, Susanna (Esther Torné 62’), Esther Arribas, Clara, Esther Valdés.
Gols: Clara 0-1 (32’) 1-1 Ester Casals (78’) 1-2 Esther Arribas (89’)



El 17-2-2002 amb motiu del PLANET FUTBOL a MONTJUÏC es va celebrar un partit de futbol sala femení al Palau Ferial, que va acabar amb resultat de F C Barcelona 3 – R CD. Espanyol 9 , amb les següents alineacions:
FC Barcelona: Alba; Sheila, Marisa Quiles, Susana, Cristina, Anabel, Araceli, Carol, Adriana, Gemma Pacheco, Vannesa, Berta.
RCD Espanyol: Irina, i Vero; Dolors, Elin Ekblom, Montse, Goretti, Rigau, Raquel, Clara, Olga, Susanna Durà
Gols: 0-1 Elin, 0-2 Clara, 0-3 Elin, 0-4 Raquel, 0-5 Montse, 1-5 Adriana Martín 1-6 Goretti, 2-6 Anabel, 2-7 Elin, 2-8 Susanna 3-8 Araceli, 3-9 Elin



Però encara n’hi ha més.. per exemple, la mateixa temporada 2000-01, si la del aiguat... l’Espanyol va visitar les instal·lacions blaugranes al començament de lliga, a la segona jornada... i el resultat va ser de victòria perica per 1-2. Un 24 de Setembre del 2000, aconseguint Raquel Cabezón el gol que donar els tres punts al conjunt blanc i blau.

FC Barcelona 1: Alba, Marisa, Silvia, Any, Cris, (Cristina), Sheila, (Laia), Belén (Ester), Goretti, Olga, Mariajo (Gemma) Carolina.
RCD Espanyol 2: Anna, Montse, Dolors Ribalta, (Simon), Bel, Yoli Silvestre, Ester, Clara Clofent (Lara), Raquel Cabezón, Toñi.
Gols: 0-1 Susana 5’ 1-1 Sheila 42’ 1-2 Raquel 71’

Direu... però es que aquesta gent no guanyava mai a l’Espanyol... pues en l’esport sempre hi ha alguna vegada per tot... un 30 d’Octubre de 2001, a Sadrià... en un amistós debut a que no hi havia jornada de la Superlliga (per motiu de la Selecció Espanyola), el conjunt barcelonista va passar per damunt de l’Espanyol arrasant; el 2-5 final ho diu tot, si bé, aquell era un matx intranscendent totalment, per fer proves... Sandra Teixidó i Goretti van fer els gols pericos. El Barça militava a Nacional, ja que per motius “econòmics” no s’havia inscrit a la Superlliga de recent creació. Era el primer any de la Superlliga, i tot feia un mes i mig que s’havia inaugurat Sadrià.


Bé... la resta ja els sabeu... ara només queda que pogué gaudir d’un bon partit i com els agrada dir als periodistes que es volen cobrir d’una falsa imparcialitat, que guanyi el millor... que en aquest cas tots sabem qui és, i si pot ser que el de groc no vulgui ser el trist protagonista, que deixi que ho siguin les nenes.

foto d'arxiu: josep maria.
Raquel Cabezón, s'ha fartat de jugar partits de la màxima, com a jugadora que més anys ha defensat els colors blanc i blaus...bé i a l'altre cantó també... diguem-ne com una anècdota, com un breu parèntesis a la seva carrera perica.
Dades: arxiu personal

AGENDA FUTBOL BASE I FEMENINS

Sadrià


Dissabte 25 de Novembre

12.00 H. Cadet A - UDA Gramanet
14.30 H. Aleví A - Damm CF
18.00 H. Aleví B - CF Terrassa
16.00 H. Infantil A - Jàbac Can Jofresa
18:00 H. Espanyol B - S.D. Huesca
15.30 H. Benjamí A – F C Barcelona
16.45 H. Benjamí B – P. B. Sant Celoni

Diumenge 26
12:00 H. Femení A – FC Barcelona
12:00 H. Juvenil A - El Olivar
10:00 H. Juvenil B - Castelldefels
9.30 H. Infantil A Femení – Igualada


Desplaçaments

Dissabte 25
16.15 H. Gramenet B - Cadet B . Camp Municipal de Santa Coloma
12.00 H. Barri Santes Creus B - Infantil B. Camp CF Reddis (Reus)
12.30 H. Vilassar - Benjamí C. Municipal Vilassar de Mar
9.00 H. Cinc Copes – Pre Benjamí .Camp del Cinc Copes.
11.00 H. Maurina Egara – Infantil B femení

Diumenge 26

16:30 H. Girona - Femení B. Camp de Torres de Palau
16.00 H. Riudeperes - Cadet Femení. Camp Municipal de Calldetenes.


Foto d'arxiu: josep maria



ESPANYOL 6 ZULTE WAREGEM 2


L’Espanyol esclafa al Zulte Warengem, i aconsegueix marcar sis gols després de cinquanta anys.(6-0 a l'Alavés 22-4-1956, i 6-1 al Celta 9-10-1955)

De seguida, s’ha vist avui a l’Olímpic de Barcelona, que sobre el terreny de joc hi havia un Espanyol amb ganes d’agradar i a més beneficiat per el estil de joc del conjunt belga, el Zulte Warengem, un rival que ha intentat jugar i deixar jugar.

Al minut vuit de partit, Coro, per banda dreta, penetra, i a la frontal de l’àrea fa la paret amb Luís García, i engalta un xut que es cola per l’esquerra del porter Merlier. Era l’ 1-0 i el partit prometia bon joc i gols, amb un conjunt, el blanc i blau, en el que Iván de la Peña, Riera, i Luis García destacaven sobre els demés, ratllant tots a un molt bon nivell.
Al minut onze, contracop en el que Luís García passa a de la Peña que habilita magistralment a Coro, però aquest retalla al seu marcador una i dues vegades, a lo que dona temps al defensa a refer-se i rebutjar a còrner. Al 13’ gran jugada per banda esquerra, en la que Riera, guanya línia de fons, centrada sensacional, i cop de cap de Walter “Rifle” Pandiani, i estableix el segon gol del conjunt perico. Però quan millor jugava l’Espanyol, una errada al mig del camp de Iván de la Peña, que no precisa la seva passada, provoca el contracop ràpid del Zulte, i agafa desprevinguda a la defensa perica, ja que Zabaleta no pot impedir la centrada, i Mathys, el golejador belga remata de cap, escurçant distàncies al marcador. Però molt poc li ha durat l’alegria als visitants, ja que una falta botada per Iván de la Peña, es rematada entre un defensa del Zulte, i Luís García (li concedirem el gol a ell, malgrat les dubtes sobre l’autor), i posa terra per mig en el marcador, fem pujar el 3-1. Pandiani remata al minut 20 a les mans de Merlier, un bon servei de Riera, un cop més. Al minut 25, Iván obre a banda esquerra, on Riera se’n va del seu marcador fent-se una auto – passada i al internar-se en l’àrea, es derribat, assenyalant l’àrbitre penal que s’encarrega de llençar-lo Luís García, inapel·lable i assolint el quart gol d’un Espanyol, que feia molt de temps que no aconseguia en tan poc temps idèntic resultat. Iván es movia com volia, lliure de marca, i organitzava el joc perico, que a més de ràpid i per bandes, era letal als metros finals, amb un Pandiani i un Luís García que han estat formidables. Al quaranta, Pandiani obliga a intervenir al meta belga, després d’un xut fort i sec.

Se inicia la segona part, amb dos canvis per part belga. L’entrenador Frank Dury, introdueix dos canvis, donant entrada a Haeme, i a Vandendriessche. Iván centra molt tancat i el porter visitant ha de treure com pot de punys. Al 55’ una bona jugada de tot l’atac perico, acaba en Pandiani, que obre a banda dreta, on Coro, s’interna, i abusant de massa individualisme retalla dues vegades al seu marcador, i dona temps al defensa a rebutjar a còrner. Valverde conscient que el partit està guanyat, fa canvis per reservar jugadors per el compromès partit del diumenge. Entra Costa per Iván, que rep l’ovació de tota la escassa afecció blanc i blava que s’ha donat cita al Estadi de Montjuïc, i dos minuts després Moha, que ha esta molt desafortunat substitueix a Riera. Coro no aprofita una passada de Costa, i no pot rematar en condicions, després de recrear-se massa en la jugada. Al minut 60’ una molt dolenta sortida de Gorka, es rematada de cap per D’Haene al fons de la porteria espanyolista. Escurçava distàncies el conjunt del Zulte. Però tan sols dotze minuts després un llarg canvi, es troba desmarcat Luís García, que en dubtosa posició arranca, tot sol, encara a Merlier, el retalla i aconsegueix el cinquè gol del conjunt perico. Al minut 73’ una molt bona jugada de Luís García que s’interna per banda esquerra, però a l’últim moment equivoca la jugada, ja que en comptes de centrar (es trobava sol, Pandiani) intenta servir el passi de la mort a Coro, que arrancant des de darrera, no arriba a temps i s’anticipa la defensa belga, desaprofitant-se una gran ocasió. Al 81, de nou Coro, que ha fet un gran partit però molt desafortunat de cara a porta, xuta als peus del porter, una bona assistència de Moha (la primera jugada decent que havia fet fins el moment). Un minut després, llançament de cantonada, i remat precís i preciós de Walter Pandiani, que anota el segon de la seva compta particular i el sisè del conjunt blanc i blau. , arribant-se a la fi de l’encontre, i posant-se el conjunt d’Ernesto Valverde, líder del grup amb els mateixos punts que el Zulte, però amb millor gol – average, i un partit menys, i dos punts per sobre del proper rival de l’Espanyol, l’Ajax d’Amsterdam que no ha passat de l’empat a Praga.

Fitxa Tècnica
RCD Espanyol: Gorka (5); Zabaleta (7), Velasco (6), Lacruz (5), Jarque (7), Moisés (8), De la Peña (9)(Costa 56’) (4), Riera (8) (Moha 58’) (3), Coro (8), Luís García (9) (Rufete 80’) s.c., Pandiani.(9)

Zulte Waregem; Pieter Merlier; Stefan Leleu ( D’Haene 46’), Loris Reina, Van Nievwnhuyze, Sergeant, Verschuere (Mohamed Datti 70’),Meert (Vandendrieesche 46’), Mathys, Roussel, Dindeleux, D’Haemers.

Àrbitre: Cristian Balaj. (RUM). Targetes a Leleu, i Meert

Gols: 1-0 Coro 2-0 Pandiani 2-1 Mathys, 3-1 Luís 4-1 Luís 4-2 D’Haene 5-2 Luís 6-2 Pandiani


Estadi Olímpic de Barcelona: 9250 espectadors. Segon partit de la lligueta de la fase de grups de la Copa de la UEFA

La figura del Partit: LUIS GARCIA
.

foto d'arxiu: Luís García.

dijous, 23 de novembre del 2006

HISTÒRIES I ANÈCDOTES DEL FUTBOL FEMENÍ


No es el primer derbi femení que es tenia que televisar i per uns u altres motius no es va pogué veure per la petita pantalla.

En efecte amigues i amics pericos. El 14 de gener de 2000, quan encara no existia la Superlliga femenina tal i com la coneixem avui en dia, a TV3 també se li va ocorre transmetre en directe un partit de futbol femení, i quina casualitat mes casual, tenia que ser el partit en front el FC Barcelona. Sempre sembla haver-hi la mateixa constant a TV3; els demés equips catalans no existeixen si no hi es pel mig el Barça.


Però coses que passen a Can Perico, la pluja ho va impedir, ja que aquell dia va caure un aiguat de molta consideració a Barcelona. Per tant es va tenir que ajornar el matx i buscar altre data alternativa.

Es va decidir que la data en que es disputaria fos el 15 de febrer, a les 20.30 en idèntic lloc: el Parc del Migdia, però amb una “petita” diferència per la televisió del poder en nostra terra: Que el 15 de febrer era dijous, i a l’hora en que es tenia que televisar aquest encontre de la màxima categoria, es celebrava jornada europea de futbol, del “important” per la seva, del de homes, vaja... del Barça de TV3, del de tota la vida... i com es lògic, un partit de futbol femení, per aquestes ments malaltes de blaugranisme endèmic, era el mateix que el m’he trobat avui jo.... o sigui rés.

Però hi ha segona part del tema; no es creguin que va quedar així el tema... no, en absolut. Hi va haver partit de futbol femení, al següent cap de setmana, per compensar la imposició per la via dels fets de la superioritat mascle i de l’equip governamental... vaja si en va haver-hi. Se’ls va ocorre transmetre per TV3, un partit femení entre el FC Barcelona i el CE Sabadell. I un cop més entre, la Televisió del Barça i el propi Barça ens van tornar a donar per allà on tots sabem...i de passada van perjudicar molt la imatge de nostres noies, de nostre equip femení, l’esforç de persones com Fina, Titi, Xavi Álvarez que treballaven a l’ombra en molts casos sense els recursos que afortunadament hi ha ara, sense les instal·lacions (recordem que jugaven a la Taxonera, i que per complaure a la “seva” van tenir que “traslladar” el partit al Sot del Migdia), que poden gaudir a dies d’avui.

Tot a canviat afortunadament, en quant a futbol femení a aquest país, menys la ment distorsionada i manipuladora de TV3, i l’actitud vergonyosa i de recel del FC Barcelona, en un esport, en una categoria, que encara no domina i no ha assolit el objectiu primordial de la seva actuació en tots els paràmetres en que es mou en el mon de l’esport; esclafar qualsevol resistència esportiva a base de talonari, i deixar sense rivals catalans qualsevol disciplina esportiva. En el futbol femení, encara no ha fet, sigui per prejudicis masclistes, o per els motius que siguin. Que duri..

Per cert, es preguntaran com va acabar aquell derbi...estiguin atents a la pantalla... hi haurà segona part.

foto: bib , informació del futbol femení.

Clara Clofent, ja corria la banda per aquelles dates... amb lo joveneta que era i ja era tota una promesa, que es va acabar perdent, per la greu lesió que va patir. Ara juga a Nacional, però ningú li pot treure, el haver participat la temporada passada, amb l'Espanyol de les cinc copes.


dimecres, 22 de novembre del 2006

GOLEJADORS RCD ESPANYOL

GOLEJADORS
Primer equip
Tamudo 4
Riera 1
Moisés 1
Jonatas 1
Luís García 1

Pandiani 1

Espanyol B
Yagüe 5
Bussy 3
Ángel 3
De Pablos 2
Zamora 3
Fede 1




Juvenil A
Xavi García 8
Jesús Berrocal 6
Quique 5
Albert García 2
Charly Lumbreras 2
Juan 1
Fran 1
Zamora 1

Juvenil B
Oriol Sans 4
Chuli 5
Marc de Val 3
Sergio Ginés 3
Oriol Ricarte 1
Carlos Salgado 1
Lluis Crous 1
Lucas Porcar 2
Toni Cunill 1
Saddik 1
Albert M. 1


Cadet A
Álvaro 16
Quique 9
Molina 3
Oscar Sielva3
Ángel Martínez 3

Juanjo 2
Adrián Pérez 2
Adrià Tuneu 1
Caballé 1
Juli 1


L'agenda de partits del futbol base s'oferiran divendres al matí, debut a l'actuació
covard e indecent del FC Barcelona, (derbi femení), per evitar canvis d'última hora.


Cadet B
Sani 11
Gabriel López 4
Román Golobart 4
Gerard M.3
Albert Blázquez 2
Miki 2
Pablo Salanova 2
Edu 1
Jordi 1
Antonio 1

Infantil A
Gil 5

Rubén "Rufo" 5
Xavi Solé 4

Cristian Marquez 4
Xavier Lacambra 3
Joan Angel 3
Diego 2
Marc Molina 1
Aleix
P. p. 1

Infantil B
Óscar Medina 6
Alex 3
Aitor 3
Oscar Arroyo 2
Nestor Turró 2
Casado 2
Arturo 2
Lucho 2
Xavi 1
Albarrán 1
Carles 1

Aleví A
Jack 9
Pol 5
Jordi Cano 4
Paco 3
Juan Pablo 2
Miquel 2
Sergio González 2
Iu 2
Sergio Coll 2
Marc Gelmà 1
Oriol Vilà 2
Raul 1
Edu 1

Aleví B
Aitor4
Carlos 3
Gabriel 3
Pablo 3
Marc 2
Roger 2
Alex 2
Miqui Poveda 2
Albert 2
Navarrete 1




FEMENÍ A
Adriana 10
Marta Cubí 8
Carol 4
Sara 3
Ane 1
Aida 1
Noemí 1
Torrejón 1
Raquel Cabezón 1

Femení B
Raquel Corral 11
Marta Corredera 6
Andri 2
Debora 2
Reche3
Natalia Rubio 2
Carme 2
Silvina 2
Kenti 1
Gemma Pacheco 1
Anna T. 1

Foto: Enric Alonso. Agraïm la seva aportació.
Raquel Corral, porta ja onze gols, i es la màxima golejadora dels dos primers equips femenins, la segona de tot el futbol femení perico, darrera de la golejadora del Infantil A, Ari (12)





dimarts, 21 de novembre del 2006

TORNA LA UEFA A MONTJUÏC: EL ZULTE, PROPER RIVAL

El Zulte Waregem, proper rival de l’Espanyol a la lligueta de la fase de grups de la Copa de la UEFA, es l’actual líder del grup amb dos partits guanyats, i un total de 7 gols a favor i dos en contra. El conjunt entrenat per Dury Franky, campió la passada temporada de la Copa de Bèlgica, ve empatar a dos, l’últim partit de lliga(guanyava 2-0) davant el Westerlo. Ocupa la quinzena posició amb tres partits guanyats, cinc d’empatats, i cinc de perduts. Un balanç golejador de 16 dianes a favor, i 19 en contra. Porta quatre partits seguits sense perdre, però davant rivals molt febles. El 14 d’octubre va ser l’últim partit perdut en front l’Anderlecht per un contundent 0-4, i una setmana abans davant el Beveren per 1-0. D’aquests quatre partits sense perdre, només n’ha guanyat un davant el modest Sint-Truiden per 3-0, sent empats la resta.

Dos dels jugadors més carismàtics de la passada temporada, Frederick Dupre (Standard de Lieja) i Salou Ibrahim (Bruges) van marxar, i l’equip transita per una zona molt complicada de la classificació. En tot això, cal dir que està realitzant una bona trajectòria europea, i be faran els jugadors de Ernesto Valverde de no refiar-se pas de la teòrica feblesa del rival. L’últim cop que vaig escriure similar paraules... bé ... deixem-ho corre...que n’aprenguin de les errades, i assoleixin la victòria que classifiqui ja a l’equip per els setzens de final de la competició.

Plantilla:
SV ZULTE WAREGEM
1 POR Pieter Merlier
2 DEF Stijn Minne
4 DEF Stefan Leleu
5 DEF Loris Reina

6 MIG Ludwin Van Nieuwenhuyze
7 DAV Tim Matthys
8 MIG Tony Sergeant
9 MIG Matthieu Verschuere
10 MIG Stijn Meert
11 DAV Cédric Roussel
12 DEF Tjörven De Brul
13 DEF Bart Buysse
14 DAV Dragan Mrdja
15 DEF Nathan D'Haemers
16 MIG Wouter Vandendriessche
17 MIG Lander Van Steenbrugghe
18 MIG Chris Janssens
19 MIG Jonas Vandermarliere
20 DAV Mohammed Aliyu Datti
21 POR Geert De Vlieger

22 DEF Frédéric Dindeleux
23 DAV Gonzalez Vigil
24 DEF Karel D'Haene
25 POR Sammy Bossut


foto d'arxiu. i foto voetbalprimeur.
Dos campions de Copa s'enfrontaràn dijous a l'Olimpic.

ATLETISME EN BLANC I BLAU.


El diumenge es va disputat la 28a Cursa Internacional de Fons de Ripoll pel trajecte que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadeses. Al mateix temps s’ha disputat el 14è campionat de Catalunya de Mitja Marató, Els atletes que han participat de l’Associació Esportiva Blanc i Blau, han dut a terme una magnífica actuació quedant com a campiona de Catalunya Vinyet Nogueró amb un temps de 1.18.50 i en categoria masculina ha quedant sots - campió de Catalunya Victor Gonzalo amb un temps de 1.10.35.

D’altre banda Isabel Eizmendi participava en el 13è Cross Internacional de Soria actuant entre atletes keniatas i xineses i amb un fort fred de 9 º, quedant en 14a posició. (A veure si l’organització del Cross de Soria, rectifica el nom de l’equip de la corredora blanc i blava, que els pericos ja n’estem farts d’errades sempre en la mateixa direcció).


Aquest diumenge es disputarà la Jean Bouin, la més antiga cursa del nostre país, organitzada per el Mundo Deportivo i en la que al llarg de la història han brillat amb llum pròpia atletes mítics de la que va ser secció d’atletisme del nostre club. A aquesta 83ena edició, hi prendran part com atletes de l’Associació Blanc i Blau, Driss Lakhuaja i El Mustafà Younes que debutaran, a més de Victor Gonzalo, i en categoria femenina, Isabel Eizmendi, Vinyet Nogueró. I haurà un equip juvenil, i en categoria cadet, Badal Alí serà el màxim exponent del conjunt blanc i blau.

HISTORIAL DE LA JEAN BOUIN
Campió RCD. ESPANYOL per equips:
1921
1922
1923
1924
1927
1929
1941
1943
1945
1946
1948
1949
1951
1952
1953
1954
1957
1966

Campions individuals

Categoria d'homes
1923 Miquel Palau
1924 Joaquim Miquel
1925 Joaquim Miquel
1927 Joaquim Miquel
1928 Salvador Tapies
1929 Miquel Moreno
1930 José Reliegos
1941 Gregorio Rojo
1943 Gregorio Rojo
1944 Gregorio Rojo
1945 Gregorio Rojo
1947 Constantí Miranda
1950 Josep Coll
1957* Antoni Amorós *(1-1-1957)
1957* Antoni Amorós *(7-12-1957)
1966 Francisco Aritmendi

Categoria de dones

1947 Maria Víctor
1948 Maria Víctor
1949 Maria Víctor
1950 Maria Víctor
1952 Maria Víctor


foto: web de l'Associació d'Atletisme en Blanc i Blau.

dilluns, 20 de novembre del 2006

GRAN PARTIT: ESPANYOL B 3 - TORTOSA·EBRE 2






fotos: Enric Alonso. El meu més sincer agraïment a l'Enric.

GRAN PARTIT ENTRE EL FEMENÍ B I EL TORTOSA-EBRE

RCD ESPANYOL B 3 CFF TORTOSA- EBRE 2

Partit jugat de poder a poder, molt entretingut, i de gols, el que es diu un bon partit.
El Tortosa-Ebre per dues vegades es va avançar al marcador , però en la recta final del matx, el conjunt local va ser capaç de donar-hi la volta al marcador. Va demostrar ser un bon conjunt acord amb la classificació que ocupa, malgrat que en tot moment el conjunt perico no es va rendir, i va continuar lluitant fins que va tenir el premi desitjat.

El partit va començar amb una bona jugada al minut 3, entre Marta i Raquel, però la defensa visitant molt bé s’anticipa al tall, abans que la golejadora perica podes rematar. Al minut 15, la mateixa Raquel Corral, llença un tret bombejat al travesser de la porteria defensada per Rosana. Seria l’ocasió més clara del primer temps. Marta ho intenta però el seu tret acaba estavellant-se a l’exterior de la xarxa. Llavors s’estira el Tortosa-Ebre, i gaudeix de les millors ocasions; una gran jugada per banda dreta del seu atac, i la centrada enverinada acaba, refusant com pot Kenti a còrner. Servei de cantonada que es rematat al segon pal, passant la pilota fregant el pal dret de la porteria local. Era el minut 39, i semblava que el 0-0 seria la tònica de l’encontre i que, qui marqués s’enduria els tres punts.

Però va ser tot el contrari. La segona part hi va haver gols, bon joc, emoció fins el final. Al minut 55, la jugada polèmica del matí. Raquel se’n va de la seva marcadora, entra a l’àrea, encara l’un contra un amb la portera visitant, la dribla, l’obstaculitza i surt desequilibrada, i continua la jugada, i l’àrbitre dona una mal aplicada llei de l’avantatja. Corral, al no tirar-se i volgué continuar la jugada, malgrat la infracció visitant, va pecar de ingenuïtat. Al dotze, Reche llença una perillosa falta per sobra del travesser. I es llavors, quant ho intentava el conjunt perico, el Tortosa – Ebre, amb la mala fortuna de Irina, aconsegueix avançar-se en el marcador, mercès al gol de Benages. Però molt poc li durar l’alegria a les tarragonines, per que quatre minuts després, una falta es llençada magistralment per Silvina que havia substituït a Andri, i aconsegueix l’empat. Al minut66, Corral, no pot rematar davant la sortida de Rosana, que rebutja com pot, davant lo perillós de la jugada. Al minut 68, una falta llençada per Lorena García, supera a una no molt afortunada Irina, (tranquil·la, un mal dia el tenim tots) tornant a posar per davant al conjunt visitant en el marcador.

Al minut 79, pilota llarga a banda dreta de l’atac perico, Kenti arriba molt forçada, evita que surti l’esfèrica i davant la sortida de la portera visitant, col·loca un centre xut, que pràcticament es cola, si no per que ho evita en primera instància una defensora però en la mateixa boca de gol, Anna Torregrosa aconsegueix el segon gol, ficant el cap, jugant-se el físic, a un metro de la línia de gol. El Tortosa – Ebre, tot i fer un molt bon partit, molt sòlid, es veu superat per la força de les periques, que amb la il·lusió del gol van a per el partit. Fruït de l’empenta local, a cinc minuts del final, Corral habilita a Marta Corredera que tota sola lliure de marca, encara a Rosana, i quant ja es cantava el gol, la portera visitant rebutja amb la cama el que era una de les més clares ocasions del partit. Però tres minuts després, al 88, Raquel supera a la seva marcadora, s’interna en la frontal, aixeca el cap, mira, veu forat al pal esquer de la porteria tortosina, i d’un tret sec, aconsegueix donar els tres punts d’un preciós gol al RCD Espanyol davant un molt bon rival, que ha donat molta feina, per pogué superar-lo. Continuarà una setmana més, el Tortosa – Ebre com a quart classificat i a un punt l’Espanyol B.


RCD Espanyol B: Irina; Kenty, Malena, Irene (Elena 70’), Chivi, Andri (Silvina), Marta Corrdera, Reche, Raquel Corral, Gemma Pacheco (Ana 78’), Debora

CFF Tortosa –Ebre: Rosana; Noelia Ontañon, Marta Vila, Mª Mar Peña, Silvia Argento, Marta Plaza, Joana Gil, Marta Lidia, Angels Benages, Lorena García, Jessica Todó. (Suplentes: Yasmina; Claudia Gisbert, Meritxell Vinya, Carla Ventura, Gisela Barenys)

Gols: 0-1 60’ Benages 1-1 Silvina 64’ 1-2 Lorena 68’ 2-2 Ana 79’ 3-2 Corral 88’

Titi Camuñez, l’entrenadora del filial perico ens manifestava un cop acabat l’encontre, la seva satisfacció per l’esforç de les seves jugadores, per lluitar i no donar per perdut l’encontre, així com la bona predisposició tàctica de les noies blanc i blaves. Es mostrà molt contenta, per que un cop superat moments passats de moltes baixes, ara disposava de suficient banqueta i amb garanties com quedava patent amb la sortida de jugadores al segon temps (Elena, que avui no ha estat titular, Silvina, autora del primer gol, Ana, l’autora del segon gol ). Sobre el penal, ha manifestat que Raquel no ha estat molt llesta en aquella jugada per que si hagués caigut...l’àrbitre hagués assenyalat el més segur pena màxima. De totes maneres, confia en la progressió de la màxima golejadora, que s’entrena amb el primer planter, (ja en porta onze, de gols), i que en un futur no gaire llunyà, pugui Santi contar amb ella. Mentre al filial, s’acabarà de fer com a jugadora. Tan de bo així sigui.

DERROTES DEL FEMENÍ AMB LLEVANT I DEL ESPANYOL B A TERRASSA

Llevant UD Femení: Mª José, Marina, Maider, Susana, Sandra, Rosa (Mari Paz, 89’), Laura del Río, Goretti (Recarte, 84’), Sara, Ruth, Pepa (Barbi, 67’).

RCD Espanyol: Cristina, Ane, Miriam, Marta Torrejón, Noemí, Carol (Rocío, 78’), Marta Cubí, Adriana, Sara (Lara, 46’), Aida, Raquel Cabezón.

Àrbitre: Sánchez Maynero.Gols: 1-0; min.28 Goretti

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 LEVANTE 924801294
2 ATH. BILBOKO923720249
3 RCD ESPANYOL9217023013
4 SEVILLA9175222012
5 RAYO VALLECANO 9175222115
6 TORREJON9134141115
7 PUEBLA9124051117
8 ATLETICO FEMINAS9113241012
9 BARCELONA9103151012
10 SPORTING HUELVA992341121
11 OVIEDO MODERNO 982251320
12 REAL SOCIEDAD96135618
13 LAGUNAK962071329
14 TRANSPORTES ALCAINE93108517


Fitxa tècnica
Terrassa: Morales, Rangel, Raúl Pérez, San Julián, Migue, Curro, Zafra, Navarrete, Yago (Deus, 79’), Boniquet (Abraham, 61) i Jonathan Torres (José Ramírez, 61’).

Espanyol B: Biel, Toni Lao, Serrán, Fede, Márquez (Bussy, 73’), Zamora (Palanca, 66’), Pedraza (Ferran, 79’), Angel, De Pablos i Yagüe.

Àrbitre: Sureda Cuenca. Va amonestar a Rangel, San Julián, Zafra, Fede, Márquez, Pedraza, Rubi i De Pablos .

Gols: 1-0, Yago (20’); 1-1, Ángel (23’);2-1, Yago (69’); 3-1, Navarrete (94’)
Camp: Olímpic de Terrassa. 2.000 espectadors


diumenge, 19 de novembre del 2006

JUVENIL: 8 VICTÒRIES SEGUIDES SENSE ENCAIXAR UN GOL

Un gol de Quique dona la victòria al Juvenil a Saragossa. Foto: Enric Alonso
Juvenils Divisió d'Honor Grup 3
Pos. Club Punts PJ PG PE PP GF GC DIF
1 ESPANYOL 36 13 12 0 1 26 3 23
2 DAMM 29 13 9 2 2 22 10 12
3 BARCELONA 26 13 8 2 3 31 13 18
4 MALLORCA 24 13 7 3 3 31 15 16
5 ZARAGOZA 23 13 7 2 4 19 12 7
6 GIRONA 23 13 7 2 4 19 16 3
7 MATARÓ 19 13 6 1 6 22 14 8
8 SAN FRANCISCO 18 13 5 3 5 18 16 2
9 CORNELLÀ 17 13 5 2 6 20 24 -4
10 LA SALLE M. 17 13 5 2 6 17 27 -10
11 BADALONA 15 13 4 3 6 24 25 -1
12 SANT ANDREU 15 13 4 3 6 15 24 -9
13 L'HOSPITALET 13 13 4 1 8 18 27 -9
14 BINÉFAR 7 13 1 4 8 13 28 -15
15 EL OLIVAR 7 13 1 4 8 10 27 -17
16 MANACOR 6 13 2 0 11 7 31 -24


UN GOL DE PANDIANI, DONA LA VICTÒRIA A L'ESPANYOL, EN ALTRE FINAL D'INFART


Amb altre final agònic, Pandiani trenca la ratxa d’empats.

Victòria agònica de l’Espanyol, amb un gol de Walter Pandiani al temps d’afegit, gairebé a les acaballes del mateix, quan semblava que estàvem condemnats altre vegada a un altre empat.

Avui, Valverde ha tornat a repetir alineació. L’equip ha millorat bastant, al menys en actitud, malgrat que encara continuen bastants defectes que ve arrossegant pràcticament des de la temporada passada. L’Athletic Club ha demostrat ser fidel a les seves arrels, un equip dur, que ha deixat constància d’aquesta duresa, sobre tot en homes com Chica, i Riera, entre altres, que han patit diferents ensurts. Chica, estem a l’espera de saber l' abast de la lesió als cervicals.

Al minut onze, Tamudo per molt poc no arriba a una passada en profunditat de Luís García, dins l’àrea. Un minut després Riera remata en semi errada i la pilota cau a Tamudo que connecta el seu cap, sortint l’esfèrica per sobre el travesser. Al minut 27 la jugada que ha marcat el primer temps: Luís García sol dins l’àrea, fa un control i quan es disposa a rematar, es travat clarament, i l’àrbitre ni assenyala penal ni expulsa lògicament al defensor basc. Villar ja deixa clar qui no té que baixar a segona. Al minut 38, bona jugada de Zabaleta, que obre a Riera que xuta fort, des de fora l’àrea, rebutjant Lafuente a còrner amb apures. A poc del descans, Aduriz remata des de lluny, obligant-hi a Kameni a lluir-se. Al fil del descans Iván, com sempre, no sap resoldre dins l’àrea una jugada trenada entre Tamudo i Rufete.

La segona part ja no començava bé. L’Espanyol replegat, i la primera ocasió, Moisés salva anticipant-se al remat del conjunt visitant. Al minut 47, una jugada en la que Jarque agafa a Aduriz, i aquest cop no dubta gens castigant amb pena màxima favorable al conjunt basc, i targeta groga al defensor perico. Yeste posa en avantatge a l’Athletic. Set minuts després, jugada per banda dreta, centrada de Rufete, Tamudo intenta controlar, i de rebot aconsegueix fer-se amb el control, encara, i afusella a Lafuente. Era l’empat que obria les esperances per l’espanyolisme. Al minut 55, un més que dubtós fora de joc, de Luís, quan es marxava sol a porta. Al 56 Orbaiz veu la targeta groga, cosa miraculosa veient l’arbitratge de Borbalán. Kameni es veu obligat a tornar a intervenir després d’altre llançament de Aduriz. Al minut 61, jugada de Rufete, banda dreta, oxigena a Moisés i aquest fa un preciós centre, que es rematat molt bé, de cap per Tamudo, aconseguint posar l’Espanyol per davant el marcador. L’afecció respirava una mica, i somniava amb pogué trencar la ratxa d’empats amb una victòria. Però com les victòries han de ser patides i lluitades fins el final a Can Perico, l’Athletic tornava a posar les taules al marcador, després d’una jugada que el atacant basc, penetra, supera a Zabaleta, i el centre xut, es desviat per Kameni com pot, i davant la passivitat de la defensa perica, Aduriz aconsegueix a la boca de gol, de nou el maleït empat. Tamudo va pogué aconseguir el hat trick (cosa que mai ha assolit), però el seu remat surt desviat quan ho tenia bastant bé per marcar, després d’una jugada de Luís García. Quan semblava que tot acabaria com sempre, amb un altre empat, Pandiani que havia substituït a Luís al minut 83, i al 86’ havia vist una tarja groga, remata sensacionalment una molt bona centrada de Riera per banda contraria (dreta), fen esclatar l’alegria continguda durant masses jornades d’una grada necessitada de triomfs. Match ball salvat per el Txingurri, i un cop més l’equip aixeca el vol, després del ressò tumultuós de les paraules del primer accionista. Encara es conserva bé, la flor presidencial, i l’olfacte golejador de un Tamudo, que mica a mica va superant rècords històrics, amb número de partits i aviat amb els seus gols donarà caça al màxim golejador de nostra història. Que així sigui per bé de l’equip. A veure, si encara que sigui per error, guanyen algun partit més còmodament sense tenir que posar el cors del públic sempre al límit.


FITXA TÈCNICA
RCD Espanyol: Kameni (7); Zabaleta(8) , Jarque(7), Torrejón (6), Chica (8); Moisés,(6) De la Peña (6), Riera (7), Rufete (5) (Coro 76’) (4), Luís García (6) (Pandiani 83’) (7); Tamudo (8).

Ath. Bilbao: Lafuente; Epósito, Uztarritz, Sarriegi, Yeste, (90’ Iturriaga), Gabilondo, Orbaiz, Murillo, Urzaiz (Etxeberria 62’) Aduriz, (Llorente 84’), J. Martínez.

Gols: 0-1 Yeste (penal) (47’) 1-1 Tamudo (54’) 2-1 Tamudo (61’) 2-2 Aduriz (67’) 3-2 Pandiani (93’)

Àrbitre: Fernández Borbalán. Malament. Ha deixat sense assenyalar un clar penal comès sobre Luís García, i la conseqüent expulsió del infractor quan el marcador era d’empat zero. Targes grogues a De la Peña(30'), Jarque (47'), Moisés (73'), Pandiani (86') i a Orbaiz (56') per part visitant.


Estadi Olímpic de Barcelona: 18850 espectadors, que han tornat a patir com mai, i ha gaudir de l’emoció en estat pur, com sol es gaudeix amb l’Espanyol.

La figura del partit: Tamudo, amb els seus dos gols, ha capgirat el partit. Ha tornat el millor Tamudo, el nostre Raül, el que tots volem, motivat i amb l’esperit d’autèntic killer dins l’àrea. Cal destacar el gran partit que ha fet Chica, i més tenint en compte la situació en que ha jugat el partit, després de rebre un cop fort als cervicals. Destaquem, també l’efectivitat de Pandiani, autor del gol de la victòria.

FOTOS: espanyol.com (arxiu)
El mundo.es





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M