divendres, 24 de novembre del 2006

ESPANYOL 6 ZULTE WAREGEM 2

L’Espanyol esclafa al Zulte Warengem, i aconsegueix marcar sis gols després de cinquanta anys.(6-0 a l'Alavés 22-4-1956, i 6-1 al Celta 9-10-1955)

De seguida, s’ha vist avui a l’Olímpic de Barcelona, que sobre el terreny de joc hi havia un Espanyol amb ganes d’agradar i a més beneficiat per el estil de joc del conjunt belga, el Zulte Warengem, un rival que ha intentat jugar i deixar jugar.

Al minut vuit de partit, Coro, per banda dreta, penetra, i a la frontal de l’àrea fa la paret amb Luís García, i engalta un xut que es cola per l’esquerra del porter Merlier. Era l’ 1-0 i el partit prometia bon joc i gols, amb un conjunt, el blanc i blau, en el que Iván de la Peña, Riera, i Luis García destacaven sobre els demés, ratllant tots a un molt bon nivell.
Al minut onze, contracop en el que Luís García passa a de la Peña que habilita magistralment a Coro, però aquest retalla al seu marcador una i dues vegades, a lo que dona temps al defensa a refer-se i rebutjar a còrner. Al 13’ gran jugada per banda esquerra, en la que Riera, guanya línia de fons, centrada sensacional, i cop de cap de Walter “Rifle” Pandiani, i estableix el segon gol del conjunt perico. Però quan millor jugava l’Espanyol, una errada al mig del camp de Iván de la Peña, que no precisa la seva passada, provoca el contracop ràpid del Zulte, i agafa desprevinguda a la defensa perica, ja que Zabaleta no pot impedir la centrada, i Mathys, el golejador belga remata de cap, escurçant distàncies al marcador. Però molt poc li ha durat l’alegria als visitants, ja que una falta botada per Iván de la Peña, es rematada entre un defensa del Zulte, i Luís García (li concedirem el gol a ell, malgrat les dubtes sobre l’autor), i posa terra per mig en el marcador, fem pujar el 3-1. Pandiani remata al minut 20 a les mans de Merlier, un bon servei de Riera, un cop més. Al minut 25, Iván obre a banda esquerra, on Riera se’n va del seu marcador fent-se una auto – passada i al internar-se en l’àrea, es derribat, assenyalant l’àrbitre penal que s’encarrega de llençar-lo Luís García, inapel·lable i assolint el quart gol d’un Espanyol, que feia molt de temps que no aconseguia en tan poc temps idèntic resultat. Iván es movia com volia, lliure de marca, i organitzava el joc perico, que a més de ràpid i per bandes, era letal als metros finals, amb un Pandiani i un Luís García que han estat formidables. Al quaranta, Pandiani obliga a intervenir al meta belga, després d’un xut fort i sec.

Se inicia la segona part, amb dos canvis per part belga. L’entrenador Frank Dury, introdueix dos canvis, donant entrada a Haeme, i a Vandendriessche. Iván centra molt tancat i el porter visitant ha de treure com pot de punys. Al 55’ una bona jugada de tot l’atac perico, acaba en Pandiani, que obre a banda dreta, on Coro, s’interna, i abusant de massa individualisme retalla dues vegades al seu marcador, i dona temps al defensa a rebutjar a còrner. Valverde conscient que el partit està guanyat, fa canvis per reservar jugadors per el compromès partit del diumenge. Entra Costa per Iván, que rep l’ovació de tota la escassa afecció blanc i blava que s’ha donat cita al Estadi de Montjuïc, i dos minuts després Moha, que ha esta molt desafortunat substitueix a Riera. Coro no aprofita una passada de Costa, i no pot rematar en condicions, després de recrear-se massa en la jugada. Al minut 60’ una molt dolenta sortida de Gorka, es rematada de cap per D’Haene al fons de la porteria espanyolista. Escurçava distàncies el conjunt del Zulte. Però tan sols dotze minuts després un llarg canvi, es troba desmarcat Luís García, que en dubtosa posició arranca, tot sol, encara a Merlier, el retalla i aconsegueix el cinquè gol del conjunt perico. Al minut 73’ una molt bona jugada de Luís García que s’interna per banda esquerra, però a l’últim moment equivoca la jugada, ja que en comptes de centrar (es trobava sol, Pandiani) intenta servir el passi de la mort a Coro, que arrancant des de darrera, no arriba a temps i s’anticipa la defensa belga, desaprofitant-se una gran ocasió. Al 81, de nou Coro, que ha fet un gran partit però molt desafortunat de cara a porta, xuta als peus del porter, una bona assistència de Moha (la primera jugada decent que havia fet fins el moment). Un minut després, llançament de cantonada, i remat precís i preciós de Walter Pandiani, que anota el segon de la seva compta particular i el sisè del conjunt blanc i blau. , arribant-se a la fi de l’encontre, i posant-se el conjunt d’Ernesto Valverde, líder del grup amb els mateixos punts que el Zulte, però amb millor gol – average, i un partit menys, i dos punts per sobre del proper rival de l’Espanyol, l’Ajax d’Amsterdam que no ha passat de l’empat a Praga.

Fitxa Tècnica
RCD Espanyol: Gorka (5); Zabaleta (7), Velasco (6), Lacruz (5), Jarque (7), Moisés (8), De la Peña (9)(Costa 56’) (4), Riera (8) (Moha 58’) (3), Coro (8), Luís García (9) (Rufete 80’) s.c., Pandiani.(9)

Zulte Waregem; Pieter Merlier; Stefan Leleu ( D’Haene 46’), Loris Reina, Van Nievwnhuyze, Sergeant, Verschuere (Mohamed Datti 70’),Meert (Vandendrieesche 46’), Mathys, Roussel, Dindeleux, D’Haemers.

Àrbitre: Cristian Balaj. (RUM). Targetes a Leleu, i Meert

Gols: 1-0 Coro 2-0 Pandiani 2-1 Mathys, 3-1 Luís 4-1 Luís 4-2 D’Haene 5-2 Luís 6-2 Pandiani

Estadi Olímpic de Barcelona: 9250 espectadors. Segon partit de la lligueta de la fase de grups de la Copa de la UEFA

La figura del Partit: LUIS GARCIA