dissabte, 12 de gener del 2008

EL FEMENÍ GOLEJA A L'ESTARTIT



RCD ESPANYOL 4 UE L'ESTARTIT 1














Revenja
El RCD Espanyol ha guanyat a l’Euromat Estartit per un contundent 4-1 en un partit en el que les blanc i blaves han marcat aviat el primer gol i han encarat amb més tranquil·litat l’encontre sent merescut el triomf davant un equip, el gironí que pràcticament no ha tingut ni una sola ocasió clara de gol fins que s’ha trobat al darrer minut amb l’únic gol que ha aconseguit

Noemí, baixa
L’Espanyol ha estat superior i ha merescut el triomf. Tampoc ens enganyem, l’encontre tampoc ha estat cap grandiós partit pel joc exhibit, entre altre coses per que l’equip entrenat per Emilio Montiagut a les baixes ja conegudes d’Ane i d’Adriana, s’ha tingut que afegir la de Noemí Rubio, peça clau en el mig del camp en la faceta ofensiva de les blanc i blaves.
El conjunt gironí ha renunciat a l’atac, i ha acusat en excés la baixa de Maribel Dominguez sancionada amb tres encontres en el partit davant el Puebla.

L’Espanyol ha començat dominant buscant el gol
Al minut dos, Chola ha llençat des de fora de l’àrea i el seu tret ha sortit a còrner desviat per una defensora a l’esquerra de la portera Alba.
En una jugada en la que el xut de Carol, ha rebotat en una defensora ha agafat un efecte que ha canviat la trajectòria i a punt ha estat de colar-se l’esfèrica dins la porteria, evitant-lo Alba amb no pocs problemes

El primer gol
Còrner en curt que treu Vicky a la banda esquerra de l’atac perico; Chola en segona instància penja, remata Sara de cap i als segon pal molt oportuna Marta Cubí fica el peu i anota el primer gol de l’encontre.

L’Espanyol ho seguia intentant, i Carol (molt incisiva avui) ha xutat en aquesta ocasió a les mans de la meta gironina.

El joc era lent, i les jugades d’atac cada cop més aïllades. L’Estartit ha rematat per primer cop al minut 30, en una aproximació en la que la davantera visitant sense angle ha xutat a les mans de Cristina que tapava bé. Molt pobre bagatge ofensiu d’un equip que ha vingut a defensar-se i que ha distat molt del que va sorprendre en la jornada inaugural a un Espanyol massa confiat en aquella ocasió.

Avui per contra, l’Espanyol no ha tingut problemes en defensa. Carol ha xutat alt per sobre la porteria una bona jugada per l’esquerra de Sara que no s’ha prodigat gaire però quan ho ha fet ha portat perill. En altre jugada de l’esquerrana, arriba a la línia de fons i la centrada perfecta no pot ser rematada en condicions per Cubí davant Alba al costat del pal dret.
En aquests darrers minuts del primer temps, l’Espanyol ha buscat sentenciar el matx:
Remat que ha sortit a còrner fregant el pal esquer, i en el servei de cantonada, altre cop Sara centra i ni Cubí ni Núria arriben a pogué connectar amb l’esfèrica.

A la segona part, l’Espanyol ha sentenciat
Saioa ho ha intentat amb un xut desviat. Sara Serna també, però s’ha trobat amb Alba que ha rebutjat. Als deu minuts, Vicky amb un centre xut ha portat molt de perill, però Sara no hi ha arribat al segon pal.

Carol rematant a boca de canó, ha fet pujar el segon després d’una centrada de Núria Guardia.
El partit ja estava gairebé sentenciat, per que avui el poc perill que infonia l’Estartit no feia pensar que estiguessin per gaires remuntades. Vicky per molt poc no ha arribat a pogué rematar una pilota massa elevada centrada per Cubí.

La més clara ocasió de les visitants ha estat en un còrner quan la pilota s’ha passejat per l’àrea sense que fos rematada per ningú.

Sara Serna ha fet el tercer en un remat que tot i l’oposició d’una defensora ha pogut creuar i batre Alba deixant ara si, el partit sentenciat. Aïda que havia sortit en el lloc de Sara, ha centrat perillosament per l’esquerra però un cop més la portera gironina s’ha anticipat a Marta Cubí que estava a punt.

El darrer gol, el quart ha estat molt bonic, ja que Carol l’ha aconseguit després d’una preciosa vaselina que ha superat a la portera de l’Estartit. Encara l’Espanyol hagués pogut ampliar l’avantatge mitjançant Vicky Losada amb dues ocasions; la primera xutant als núvols en una bona situació i la segona amb un tret que ha trobat el destí del travesser quan ja estava batuda la portera visitant.

En el darrer minut, les gironines han aconseguit el “gol de l’honor” com es sol dir, i poc més, ja que definitivament l’Espanyol ha deixat clar qui continua sent el líder hegemònic del futbol femení a Catalunya.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina, Olga Rodríguez, Marta Torrejón, Miriam, Chola, Lara, Carol, Vicky, Núria, Marta Cubí i Sara.
Substitucions: Marta Corredera per Núria m. 70, Aida per Sara,m. 81 i Rocío per Marta Cubí, m. 85

UE L’Estartit: Alba, Rebeca, Marta, Noelia, Saioa, Anna Renau, Anna Servià, Marta Vilagrasa, Estefani, Rebekah Patrick i Marina.
Substitucions: Silvia “Peque” per m. 53, Vero per Anna Servià, m. 66 i Anna Riera per Patrick m. 78

Àrbitre: Rebollo López del col·legi català. Sense problemes, en un partit net, que no ha necessitat mostrar cartolines.

Gols: 1-0 Cubí, m. 18, 2-0 Carol, m.58, 3-0 Sara, m. 72, 4-0 Carol, m.82 i 4-1 Marina, m. 89.

Incidències: Primer encontre de la segona volta de la Superlliga, disputat entre els dos equips catalans de la màxima categoria en el camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós. Presència en la llotja del màxim responsable, Antonio Martín, de varis consellers, i de la màxima responsable de l’esport català, la senyora Anna Pruna.
Partit amb presència de les cameres de la Televisió de Catalunya que l’oferiran demà en diferit pel CANAL 33.
Maribel Domínugez, sancionada, ha presenciat el partit sent entrevista per un canal de Televisió de Mèxic (veure foto).

divendres, 11 de gener del 2008

PARTITS MÉS INTERESSANTS DEL CAP DE SETMANA.


El RCD Espanyol B, s’enfronta diumenge a les dotze del migdia a la Ciutat Esportiva de Sadrià, a la SD Eivissa – Ibiza, conjunt en el que militen jugadors com Manel Martínez, ex del primer equip espanyolista, o Ibon Begoña, l’ex del CD Alavés.

Al partit inaugural del campionat, el RCD Espanyol va assolir un empat en terres balears, i en aquest moment en que els homes de Rubi fa set encontres que no perden (5 de lliga amb tres victòries i dos empats, i 2 de Copa RFEF amb dos victòries), voldran obtenir els tres punts per allunyar-se d’una vegada d’unes posicions de descens que en una categoria tant igualada es troben molt a prop.

De fet, tres punts separen el sisè, Terrassa (25 punts), de les posicions de promoció i descens directe (22 punts, Villajoyosa 16è i Ontinyent, 17è).




Macalou Guimba, va ser presentat com a nou jugador (cedit) del Talavera.





Aquest dissabte el Juvenil A de Divisió d’Honor s’enfronta en un derbi ciutadà al CE Europa, on a més dels tres punts en joc, l’Espanyol per continuar la seva ratxa invicte que fa que sigui l’actual líder de la categoria, i el CE Europa per deixar enrera la complicada situació en que es troba (penúltim a la classificació, en zona de descens), també serà un encontre on la rivalitat estarà a flor de pell ja que en el conjunt escapulat hi ha jugadors cedits pel RCD Espanyol que la temporada passada jugaven al equip perico de Lliga Nacional Juvenil.

Casos com els del lateral Oscar Martínez, Francesc Cebrian, Saadik Boulouadi. Son molts els jugadors que tot i el seu nivell no han pogut trobar lloc en el Juvenil d’Oscar Perarnau que en tot el que portem de lliga només ha perdut un encontre (com sempre a Mallorca). Un dels darrers casos ha estat el jugador francès Macalou Guimba, procedent aquest estiu del Amiens de França que ha abandonat aquest darrer cap de setmana l’equip, cedit al conjunt del Talavera CF de segona divisió B.





Altre encontre que es presenta interessant és el Espanyol – Europa també, en aquesta ocasió de Lliga Nacional Juvenil, Diumenge a les 10:00 del matí a la Ciutat Esportiva de Sadrià. Tercer contra cinquè a la classificació.

En la resta de futbol base, cal citar com a referència obligada, l’encontre que jugarà a Sant Ildefons, el CE Cornellà i el RCD Espanyol corresponent a la Divisió d’Honor Aleví. Tot i que el conjunt local és molt lluny dels espanyolistes en la classificació, sempre un Cornellà-Espanyol en futbol base és un bon plat per els més exigents sibarites del futbol base. En tot, el conjunt de la ciutat que acollirà aviat al nostre club, es troba classificat en quarta posició, motiu a més per el que els nens de Villarroya hauran d’esforçar-se i molt per endur-se els punts i no perdre de vista al líder.

Atractiu encontre el que disputaran demà a les 14:30 hores a la Ciutat Esportiva, l’actual i sorprenent líder del grup segon de la Preferent Aleví, el RCD Espanyol B, davant el Badalona CF, quart classificat i com la majoria d’equips rivals a la categoria, un any més grans que els nens entrenats per Jacint Magrinyà.




El Benjamí C, nou líder de la Primera Divisió de Benjamins, en el seu primer grup, s’enfrontarà a les 15:30 a la Ciutat Esportiva davant el Prat, conjunt classificat en sisena posició a només cinc punts de diferència. Després de la gran victòria davant l’anterior líder la EF Prat Blaugrana per 2-3, ha arribat el moment de consolidar aquest primer lloc i continuar exhibint el joc que fins ara ha mostrat aquest equip que està realitzant una gran demostració de futbol en cada partit.






En categoria femenina, al marge del primer equip, dir que teòricament els equips de la base tenen rivals accessibles, (visita del B a Banyoles, tot i que el conjunt gironí va guanyar sorprenentment a la Roca abans de l’aturada nadalenca), partit merament de tràmit del Cadet davant la Penya Barcelonista Cervelló (resultat d’escàndol en l’anada a la primera volta) i fàcil també l’encontre del Infantil davant el Palautordera.



Quelcom més igualat pot ser l’encontre del Femení C que està fent una sensacional temporada, ja que el seu rival, la P.B. Anguera s’ha bellugat entre el grup capdavanter de la categoria (amb l’Argentona, Gladiador, i Xaica B) tot i que en les darreres jornades sembla haver perdut pistonada, fet que encara fa més favorit al conjunt d’Albert Andrés per fer-se amb els tres punts.

El conjunt Infantil - Aleví B femení, que té jornada de descans en el campionat de lliga, disputarà un torneig triangular amistós aquest dissabte en l’annex al Mini Estadi del FC Barcelona, davant el Molins de Rei i el propi Barcelona. El primer partit començarà a les 13:00 hores.




El Club Bàsquet Olesa – Espanyol apurarà demà les seves opcions de classificar-se per la Copa SS.MM. la Reina, enfrontant-se al Pabelló d’Esports d’Olesa, al Cadi La Seu, l’altre equip català a la màxima categoria del bàsquet espanyol, i que també va obtenir l’ascens aquesta temporada.

L’anterior precedent ens hem de remuntar a la final de la Lliga Catalana de Bàsquet i va ser un triomf de les lleidatanes, però s’ha de dir que aquella final es va disputar en la pista del conjunt de l’Alt Urgell. De la ma de Le’Coe Willingham que està sent una de les millors jugadores de tota la competició, les noies de Lucas Mondelo intentaran guanyar per jugar-s’ho tot en el darrer encontre de la primera volta a Canàries. Es dona la circumstància que aquests dos rivals tenen el mateix nombre de victòries i derrotes que les d’Olesa, per tant si es capaç de guanyar tots dos encontres, la vuitena posició seria ja un fet sense tenir que dependre de resultats de tercers.

L’encontre serà ofert per CANAL 33 de Televisió de Catalunya, demà dissabte a les 16:30 h.


dijous, 10 de gener del 2008

DERBI CATALÀ A LA SUPERLLIGA
L'ESPANYOL VOLDRÀ FER OBLIDAR EL PARTIT JUGAT A L'ESTARTIT.


Foto d'arxiu.
Imatge d'un partidet d'entrenament de l'equip.

Torna la Superlliga femenina després del període nadalenc; i ho fa amb un derbi a la Ciutat Esportiva de Sadrià aquest dissabte a les dotze i mitja davant l’UE Estartit.

Les noies d’Emilio Montiagut voldran treure’s l’espina clavada de la primera jornada de lliga on l’Espanyol va començar la seva singladura en aquesta temporada caient per 3-2 davant les gironines (amb remuntada inclosa de L’Estartit).

Maribel Dominguez, autora dels tres gols en el partit d’anada va ser expulsada en el partit que el conjunt gironí va disputat a Sevilla i el comitè de competició li va posar tres encontres de sanció (dos per injuries al col·legiat i un per menyspreu al públic).

L’equip de Montiagut ocupa la quarta plaça de la classificació amb 22 punts seguit molt a prop per el pròxim rival de les blanc i blaves que son sisenes a només dos punts; per tant el partit es decisiu per pogué seguir mantenint la quarta plaça i no veure complicada més la situació ja que Prainsa també té els mateixos punts que l’Espanyol i juga davant el cuer.


Foto d'arxiu.

En altre ordre de coses, dir que continua el seu procés de recuperació Adriana Martín després que fos operada amb èxit divendres passat i des d’aquí li desitgem la més ràpida recuperació i la millor sort per l’excel·lent jugadora espanyolista i millor persona encara. Ànims, Adriana !


L’encontre entre el RCD Espanyol i la UE L'Estartit serà retransmès en diferit per el CANAL 33 de Televisió de Catalunya. (Darrera data, diumenge 14:45 h.)


ESPANYOL B: 2 AD FUNDACIÓN LOGROÑÉS: 0

Víctor ha mantingut amb l'ajut dels seus defenses la porteria a zero.


Un Espanyol B, bastant superior, encarrila l’eliminatòria.

El RCD Espanyol B, ha completat un bon encontre (el setè consecutiu sense perdre comptant lliga i Copa RFEF) i ha guanyat per un resultat que a tenor de les ocasions que ha disposat ens torna a semblar altre cop, curt.

La primera a la fusta
Es que només començar l’encontre, al minut dos, l’ex jugador de l’Oviedo Alex, ha recuperat llençant-se a terra una pilota que controlava un defensa i ha engaltat un xut davant Roberto, acabant la pilota al travesser de la porteria visitant.

El joc no ha estat bo en el primer temps, i els dos equips s’han perdut en massa migcampisme, oferint un joc molt ensopit si bé els blanc i blaus han dominat més el joc. L’ocasió visitant han arribat al minut 28 amb una pilota colpeja al pal i ha passat sense trobar rematador, després d’una bona jugada per cantó esquer de l’atac visitant.

Cal destacar la tornada als terrenys de joc de Javi Cantero a la banda esquerra de la defensa així com la presència de Víctor Ibàñez a la porteria.

Xavi marca el primer
El menut extrem espanyolista ha estat l’autor dels dos gols que han donat el triomf al conjunt de Joan Francesc Ferrer “Rubi”. Ha estat un xut de Juanma que s’ha estavellat en les cames d’un defensor i el rebot ha caigut al mig de l’àrea a Xavi García que s’ha donat mitja volta i ha afusellat a Roberto.


Al segon temps, s’ha intensificat el domini i les ocasions espanyolistes
L’Espanyol B, prenia avantatge en el partit amb el gol de Xavi, i encarava la segona part amb més moral i amb més espais pel seu joc d’atac.
Al 49, Xavi no ha pogut superar al meta visitant i aquest ha refusat amb les cames.
Juanma ha tingut al 54, altre gran ocasió, al encarar a Roberto i xutar creuat però aquest ha pogut interceptar lo just l’esfèrica per evitar el gol, sortint fregant el pal esquerra de la seva porteria.

Rubi ha introduït canvis al complir-se el primer quart de la segona part, donant entrada a Marc Pedraza i Sito Riera en detriment de Zamora i Álex.

Ha estat precisament, Marc Pedraza que ha rematat una perfecta centrada de Guillem Savall (avui de lateral dret) amb el cap, sortint fora per molt poc.

El segon de Xavi
Minut 37; Sito Riera (millor per banda que de punta) centra per l’esquerra i al segon pal totalment lliure de marca Xavi García fa el segon a plaer, superant a Roberto.

L’AD Fundación Logroñés només ha tingut una jugada de cert perill en una rematada de Blanco desviada.

Ja en temps d’afegit, Juanma ha rematat al pal amb Roberto totalment batut, i el posterior refús Marc Pedraza l’ha enviat als núvols en una immillorable ocasió per haver deixat l’eliminatòria totalment sentenciada.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Víctor, Guillem Savall, Javi Cantero, Didac, Oscar Reyes, Juanjo, Zamora, Javi Márquez, Álex, Xavi Garcia, Juanma.
Substitucions: Sito Riera i Pedraza per Zamora i Alex respectivament al minut 60, i David López per Javi Márquez, m. 84.

AD Fundación Logroñés: Roberto, Alex, Carlos Jiménez, David Díez, Jon Goñi, Ivan Suarez, Aussana, Jacinto, Ivan Moreno, Pacheta.
Substitucions: Blanco per Ivan Suárez, Laencina per Edu Martín.

Àrbitre: García García, del col·legi català. Cartolines a Oscar R. i a Javi Márquez per part espanyolista.

Gols; 1-0: Xavi García, m. 36, 2-0: Xavi García, m. 82.

Incidències: Poc públic en la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la fase nacional de la Copa RFEF.



Marc Pedraza i Sito Riera han sortit en el segon temps.

L'ESPANYOL ELS DEIXA VIUS:

(ATHLETIC CLUB 1 RCD ESPANYOL 1

El RCD Espanyol ha tingut l’ocasió de deixar sentenciada l’eliminatòria a partir del moment en que ha marcat Jonathan Soriano, després que el conjunt basc acusés el cop i els blanc i blaus disposessin d’ocasions suficients per deixar un resultat favorable i concloent per la tornada. No ha estat així i tocarà esforçar-se al màxim en l’Olímpic d’aquí a una setmana per poder estar present en l’eliminatòria de quarts de final

Una primera part en la que els bascos han dominat més.
De sortida Ernesto Valverde ha deixat a la banqueta a homes fonamentals com Tamudo i Moisés, al marge de Ivan de la Peña per dosificar forces cara a la lliga i ha alineat una mitja formada per Ángel i Lola, amb Valdo i Moha per bandes.

Els bascos han sortit lluitadors, per demostrar a tothom que no pensen tirar l’eliminatòria, si bé el major domini sempre ha tingut una bona resposta tant en defensa com amb la bona actuació del meta Iñaki Lafuente que ha completat un gran encontre i la llàstima ha estat el gol de l’empat local.

Els primers avisos de perill relatiu han estat protagonitzats per Susueta, que ha estat molt actiu i a la fi ha estat qui ha empatat l’encontre.
Lafuente ha protagonitzat una bona aturada en dos temps al minut deu de joc, evitant el remat del davanter bilbaí.
El col·legiat no ha volgut saber rés d’una acció entre Moha i Aduriz que ha acabat amb el davanter ensopegant i caient dins l’àrea.

La primera aproximació dels pericos ha estat un remat sobre pròpia porta de Ustaritz davant Valdo. El servei de cantonada l’executa Luis García i Ángel remata imposant-se als defensors i la pilota surt per sobre el travesser.

Gran ocasió de l’Athletic Club
Susaeta trobant-se tot sol en una pilota morta ha rematat fora fen vistes Lafuente que s’ha quedat clavat en un dels pocs lunars del meta cedit per el rival d’aquesta nit.
Els bascos ho seguien intentant, i tot i que els espanyolistes es defensaven bé sense masses angunies, si que alguna que altre jugada portava perill sobre les immediacions de la porteria catalana; Lafuente treu una ma providencial en un xut des de uns 30 metres de Muñoz enviant la pilota per sobre el travesser.

Altre cop, en el 37, Lafuente molt segur es té que llençar als peus d’un davanter després d’una centrada de Del Horno rebotada en un defensor espanyolista i que anava molt tancada.

El domini basc en aquests minuts ja era més acusat, i en una jugada molt perillosa Yeste es marxa i davant la oposició d’un gairebé superat David García xuta per sobre de la porteria en una immillorable ocasió.

Luis al minut d’afegit ha llençat una falta molt tancada que ha rebutjat Aranzubia a còrner.

A la segona part canvien els papers
Si el major domini i ocasions han correspost al conjunt local, a la segona la situació variaria ostensiblement; ja per començar Luis ho ha provat en un llançament de falta directe sense conseqüències.
Mentre, Lafuente continuaba molt segur aturant els xuts de Susaeta i les centrades de homes com Yeste.

Luis García al minut nou, xuta després de varis refusos, fora a l’esquerra de Aranzubia en una bona ocasió. L’Espanyol comença a pressionar més, a recuperar més la pilota i a sortir amb la mateixa controlada des de zona defensiva, i fruït del major domini del joc arriba una gran ocasió per Jonathan que arranca i retalla al seu marcador, però el seu xut sec, té la mala fortuna de rebotar en les cames d’un defensor variant la trajectòria i sortint a còrner.

Gol de Jonathan
Al minut 24, el davanter de Pont de Vilomarà, s’anticipa al defensor Ustaritz i fica el peu lo just per pogué amb la punta de la bota tocar la pilota i superar a Aranzubia anotant el gol que posava en franquícia l’eliminatòria.

Amb aquest gol, tenen lloc els millors moments de l’ Espanyol en mig d’un desgavell total del conjunt basc que acusa i molt el fort cop.
Fins a tres grans ocasions tindran els homes d’Ernesto Valverde per deixar sentenciada l’eliminatòria amb un segon gol, que no acabarà arribant.

Primer, el propi Jonathan Soriano que s’entreté massa intentant driblar al seu marcador en comptes de xutar després d’una passada d’Àngel, i el xut del davanter centre espanyolista acaba a les mans del meta Aranzubia.
La segona ocasió, un servei de cantonada que li posa Luis al cap de Lacruz que pentina i tot sol a boca de canó, Marc Torrejón estavella l’esfèrica al cos d’un defensor i el propi Aranzubia que eviten el gol en la mateixa línia.
La tercera, a peus d’Àngel que s’ha de girar i perdre un temps preciós quan es troba en l’àrea en molt bona posició per anotar.

L’empat
La mala fortuna puntual que potser en certes jugades li ha mancat al conjunt basc en el primer temps, l’ha trobat en el segon, quan en una acció aïllada, després de varis refusos i rebots, la pilota li cau morta sobre la frontal a Susaeta qui no s’ho pensa dues vegades i xuta a porta, amb la dificultat que la pilota bota davant el propi Lafuente que no pot evitar el gol de l’empat.

Valverde que instants abans havia substituït a Ángel per Moisés, ara decideix donar primer entrada a Ivan i posteriorment a Tamudo per intentar aconseguir la victòria que no es produirà.
En els darrers minuts, una ocasió espanyolista després d’una bona jugada de Ivan que centra i Tamudo li rebota la pilota refusada per el defensa sense que pugui rematar a pocs metres del segon pal.

No hi havia temps per més. L’Espanyol continua invicte després de disset encontres (14 Lliga i 3 Copa) i ha tornat a fer bo el fet que porta més d’un any en competició nacional marcant en cada desplaçament. Bona actuació del meta Lafuente, i Jonathan Soriano que a aconseguit l’únic gol de l’encontre. Amb un empat a zero, en tindran prou per passar... Es clar que aquests càlculs també Miguel Àngel Lotina els feia en l’anterior ronda.

Fitxa Tècnica:
Athlétic Club: Aranzubia, Iraola, Del Horno, Amorebieta, Ustaritz, Muñoz, Tiko, Susaeta, Yeste, Gabilondo, i Aduriz.
Substitucions. Garmendia per Gabilondo, m. 37, J. Martínez per Tiko, m. 57, i Prieto per Amorebieta, m. 79

RCD Espanyol: Lafuente (8), Zabaleta (8), Lacruz (7), Torrejón (7), David García (7), Ángel (6), Lola (5), Valdo (6), Moha (5), Luis García (7) i Jonathan (7)
Substitucions: Moisés (6) per Ángel, m.76, Ivan (s.q) per Luis, m. 81, i Tamudo (s.q.) per Jonathan m. 83.

Àrbitre: Texeira Vitenes del col·legi càntabre, sense problemes. Ha mostrat targetes grogues a Muñoz, m. 24, Amorebieta, m. 31, Ustaritz, m. 66 per part local. Per part espanyolista no l’ha vist cap jugador.

Gols: 0-1 Jonathan Soriano, m. 69, 1-1 Susaeta, m. 78.

Incidències: San Mamés, Bilbao. Partit d’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Curiosa circumstància la de l’Athletic, a l’hora de fer els serveis de banda, en que han incorregut en varis cops amb la confusió de les línies de banda (antiga i nova, ja que el terreny de joc s’havia modificat l’amplada).

dimecres, 9 de gener del 2008

ATHLETIC - ESPANYOL: PRIMER PAS PER ASSOLIR ELS QUARTS.




Lafuente, protagonista, al tornar a San Mamés. Foto: rcd espanyol.com

El RCD Espanyol afronta aquesta nit el primer assalt dels vuitens de final de la Copa del Rei, davant l’Athletic Club a la “Catedral” de San Mamés.

L’encontre donarà començament a les 20:00 hores i serà xiulat pel mal àrbitre Texeira Vitenes, del col·legi càntabre.

Ernesto Valverde ha convocat per aquest encontre als següents homes: Lafuente, Kiko Casilla, Zabaleta, Chica, David García, Lacruz, Torrejón, Àngel, Moha, Lola, Valdo, De la Peña, Luis García, Moisés, Tamudo, Jonathan Soriano.

Son baixa una setmana més, Rufete i Jarque; Carlos Kameni que ha marxat a la Copa d’Àfrica, amb tota la resta de jugadors africans que juguen a la lliga espanyola, menys un que tots sabeu, i per decisió tècnica s’han quedat a Barcelona, Clemente Rodríguez, Coro i Riera.

Joaquín Caparrós, tècnic del conjunt basc, ha convocat als setze homes següents: Del Horno, Ustaritz, Amorebieta, Tiko, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Aranzubia, Prieto, Iraola, Muñoz, Aduriz, Javi Martínez, Raúl i Susaeta.
Son baixa Gorka Iraizoz, Etxeberria, Orbaiz, Aitor Ocio i David López.








El RCD Espanyol B disputarà també avui l' encontre, en aquest cas corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa de la RFEF en la seva fase nacional, davant el Asociación Deportiva Fundación Logroñés, equip fundat en 1999, Les tres darreres temporades las ha disputat en la Tercera Divisió, grup de La Rioja.

En les seves files cal destacar la presència d’aquell jugador que els fidels seguidors de l’Espanyol B a la Caixa segur recordareu; Jacinto Ela, que va marxar a Anglaterra i després ha militat en diferents equips com l’Hércules, Gavà entre altres.



En el darrer encontre de lliga, el conjunt de Logroño va derrotar per 3-2 al conjunt del San Marcial. Ocupa actualment el liderat del grup setze amb cinc punts d’avantatge sobre el segon classificat, Calahorra. A més, el màxim golejador de la categoria, Hector Rojo “Pacheta” amb 15 dianes també milita dins el conjunt que avui visitarà la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Per part espanyolista cal citar les baixes de Plata, Bracci, Javi López , Palanca i Kiko Casilla que ha estat convocat pel primer equip després la marxa de Kameni.

dimarts, 8 de gener del 2008

RECORDANT NOSTRA HISTÒRIA:
ANTONI ARGILÉS.




Recordant nostra història, a SENTIMENT PERICO, avui parlarem de la figura emblemàtica d’ Antoni Argilés Antón, el defensa dret que encara ara, posseeix el major nombre d’encontres disputats a primera divisió amb el club blanc i blau.


Raul Tamudo porta en aquests moments 299 encontres disputats oficials de lliga a primera Divisió amb la samarreta del RCD Espanyol. Es per tant a només un, d'igualar al jugador que més vegades a sortit a la gespa d’un terreny de joc amb aquests colors en partits de lliga a la màxima categoria.


Antoni Argilés va néixer el 13 de Desembre de 1931 a Terrassa.
Va debutar provinent del Terrassa, amb l’Espanyol un 29/10/1950 a la jornada 8ena., a Sarrià, davant l’Atlético de Madrid, amb victòria blanc i blava per 4-3. Formant l’Espanyol amb: Soler: Argilés, Parra, Fernando, Diego, Flotats, Grau, Arcas, Calvo, Marcet i Egea i amb gols de Marcet en dos ocasiones, Calvo i Arcas.

L’últim partit oficial de lliga que Argilés va vestir la samarreta blanc i blava va ser el 26/04/1964 a la darrera jornada del campionat de lliga 1963/64 davant el Sevilla CF, amb victòria per 1-0 obra de Martinez.

La formació perica va ser formada per un vell conegut a la porteria, Benito Joanet...amb Argilés, Bartolí, Ferrando, Riera, Pedrín, Boy, Kubala, Idigoras (l’heroi del Bernabeu, que va anotar el gol en el decisiu desempat en la promoció d’ascens davant el Mallorca), Maguregui (altre vell conegut dels afeccionats pericos, per la seva època d’entrenador), i
Martinez.


TEMPORADALOC..VIS..PT..TOT.

.

.PGPEPPPG PEPPPGPEPPPJTG
TEMP. 1950-51 9 0 0 0 2 7 9 2 7T=18.
TEMP. 1951-5210 0 1 1 3 8 11 3 9T=23.
TEMP. 1952-5312 0 2 3 4 7 15 4 9T=28.
TEMP. 1953-5410 3 1 4 2 8 14 5 9T=282
TEMP. 1954-55 7 5 2 1 4 9 8 911T=28.
TEMP. 1955-5610 1 2 3 1 9 13 211T=26.
TEMP. 1956-57 8 2 1 0 5 7 8 7 8T=23.
TEMP. 1957-58 7 4 0 2 2 6 9 6 6T=21.
TEMP. 1958-59 7 3 1 2 3 7 9 6 8T=23.
TEMP. 1959-60 7 4 1 1 2 8 8 6 9T=23.
TEMP. 1960-61 7 1 2 3 2 6 10 3 8T=21.
TEMP. 1961-62 2 5 3 4 2 4 6 7 7T=20.
TEMP. 1963-64 8 3 0 0 0 7 8 3 7T=18.
TOTAL....104311624329312863109T=300.

LOC= Partits jugats a Sarrià
VIS= Partits jugats com a visitant
TOT= Partits totals disputats per Argilés
PG= Partits Guanyats
PE= Partits Empatats
PP= Partits Perduts
G= Gols


AGENDA

09-1Espanyol B - AD Fund. LogroñésCiutat Esportiva. Copa RFEF. 1/8F Anada18:00 h.
13-1Espanyol B - SD. EivissaCiutat Esportiva12:00 h.
12-1CE Europa - Juvenil ANou Sardenya, Gràcia17:00 h.
13-1Juvenil B - CE Europa Ciutat Esportiva10:00 h.
12-1CE L'Hospitalet - Cadet AEstadi Mpal. Hospitalet16:00 h.
13-1Cadet B - UE Sant AndreuCiutat Esportiva12:00 h.
12-1Infantil A - CF RiuprimerCiutat Esportiva16:00 h.
13-1 EC Granollers - Infantil BMpal. Granollers12:15 h.
13-1UD Cornellà - Aleví A Mpal. San Ildefons, Cornellà.14:45 h.
12-1Aleví B - CF BadalonaCiutat Esportiva14:30 h.
12-1CE Sabadell - Benjamí APoliesportiu Olimya, Sabadell10:00 h.
12-1EC Granollers - Benjamí BMpal. Sant Agnes de M. (La Roca del V.) 12:00 h.
12-1Benjamí C - AE PratCiutat Esportiva15:30 h.
12-1Pre Benjamí A - CF LloredaCiutat Esportiva16:45 h.
12-1Femení A - UE L'EstartitCiutat Esportiva 12:30 h.
13-1CD Banyoles - Femení BCamp Nou de Banyoles16:00 h.
12-1Femení C - PB Anguera Ciutat Esportiva (Canvi horari)*18:00 h.
12-1Cadet Femení - PB CervellóCiutat Esportiva 18:00 h.
13-1Femení Infantil A - CF Palautordera Ciutat Esportiva09:30 h.
.Femení Infantil Aleví BDescansa.

dilluns, 7 de gener del 2008

DERROTA DEL BÀSQUET OLESA - ESPANYOL:
PAS ENRERA, CARA A CLASSIFICAR-SE PER LA COPA

JUGADORAMinPtsT2T3T1RDRATRAsPRPPTFP
Aina Denti05:5021/30/00/011200000
Anabel Jiménez23:09 00/50/30/011234104
Palmira Marçal22:3250/01/32/220220103
Tina Lelas19:4762/40/02/210111202
Sandra Gallego38:05142/33/41/200012301
Elena Boada06:25 00/00/10/000001100
Miljana Musovic29:49114/70/13/720222303
Le'Coe Willingham38:39233/53/48/9821011504
Olga Podkovalnikova15:4441/50/02/251601304
TOTAL2006513/327/1618/2420525101219021



JUGADORAMinPtsT2T3T1RdRaTRAsPrPPTFP
Kiesha Brown32:29146/100/32/220213602
Marina Kress22:1281/40/16/644820203
Sara Gómez35:49150/35/90/040422102
Joanne Kay Hill17:3862/30/12/222400103
Miriam Herrera14:4351/11/30/020200202
Maria del C. Asurmendi11:4221/10/30/010140000
Leslie Ardon22:22143/42/52/222402203
Katia Da Silva25:5752/40/01/332522303
AgmeCiudariene17:0842/40/00/030310105
Extrugasa2007318/348/2513/1523103312918023

EL FILIAL FEMENÍ IGUALA
UN ENCONTRE QUE S'ESCAPAVA (2-2)




El femení B va salvar un punt en la recta final de l’encontre al igualar un partit que se li havia posat coll amunt després d’anar perdent per 0-2 i dues de les jugadores que no van sortir de titulars, Rocío i Marta Corredera van marcar els gols del conjunt blanc i blau.

Partit discret, en el que el Girona va colpejar primer
Si be les primeres aproximacions van ser de les locals, quan diversos remats no van trobar el camí adequat, va ser al minut tretze quan Carol es marxa sola i s’anticipa a Eli i després xuta però molt fluix i dona temps a que una defensora visitant tregui l’esfèrica sota la mateixa línia de gol. Mery tampoc tindria més sort en altre remat posteriorment.

Ester sorprèn a Elvira en un llançament llunyà per alt que la portera espanyolista no pot aturar. El Girona igual que va succeir la temporada passada es posava per davant del marcador. El domini era altern, potser quelcom més acusat en favor de les gironines, però el marcador reflectia una superioritat visitant que per ocasions tampoc era justa.

La jugada polèmica va ser una arrancada de Kenti invalidada per suposat fora de joc per part del col•legiat senyor Rubén Arias, quan la mexicana es marxava ja a porta per encarar a la portera gironina.

L’ocasió més clara del Girona per posar terra pel mig en el marcador va ser en les acaballes de la primera part en la que la gran intervenció d’Elvira Serra va impedir el segon tant del Girona.

Tania anota el segon
Portàvem set minuts de la represa, quan Tania escorada a la dreta de l’atac visitant amb un xut bat a Elvira. Semblava que el Girona s’emportaria els punts, però “Titi” Camúñez reacciona i tres minuts després col•loca sobre la gespa a les dues jugadores que han jugat ja a Superlliga amb el primer equip (Rocío i Marta Corredera) que a la fi, serien les que decidirien amb els seus gols la sort del matx.

Carol Pérez ho prova al minut setze però el seu xut surt fora. La més clara ocasió de les blanc i blaves també estaria en els peus de la davantera perica que davant Eli, li creua l’esfèrica però no lo just per que la portera visitant encerti a rebutjar i no arribi Marta al posterior remat perdent-se una gran ocasió.

Rocio obre les esperances d’empatar l’encontre
De xut bombejat des del cantó dret de l’atac espanyolista, Rocio sorprèn amb un llançament que acaba en l’escaire dret de la porteria gironina. Quedava encara temps per tot, i tot i que el Girona encara va tenir una bona ocasió mitjançant de nou Tania, en llançament ajustat al pal esquer de la porteria espanyolista, va ser l’Espanyol B qui en els darrers minuts, va aconseguir empatar l’encontre en un tret ras i creuat de Marta Corredera que es va endinsar a la porteria gironina.

Just repartiment de punts, en un encontre que si bé per joc qualsevol podia guanyar, l’avantatge de dos gols de les gironines va resultar una diferència gairebé insalvable; gairebé... Per que en futbol fins que no assenyala l’àrbitre el final tot pot succeir.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Elvira, Elena F., Anna Jornet, Lara, Reche, Anna Torregrosa, Kenti, Helena Roig, Meritxell, Nerea O., i Carol.
Substitucions: Rocío per Anna T, m. 55, i Marta Corredera per Meritxell m. 55.Resta banqueta: Rebeca, Eva i Nerea R.

Girona FC: Elisa, Marta Gallegos, Susana Sala, Ariadna, Tania, Ester Clopes, Anna Rifà, Silvia Muntades, Judith Salavedra, Marta Comas i Laia.
Substitucions: minut 75, Mónica per Susana, i Azucena per Laia. Resta banqueta: Nuria Codina.

Àrbitre: Rubén Arias López, del col•legi català.

Gols: 0-1: Ester, m. 30, 0-2: Tania, m. 52, 1-2: Rocío, m.69 i 2-2: Marta Corredera, m. 82.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Poc públic degut a la data i a l’horari (10.00 del matí) en dia de Reis. Presència del tècnic del primer equip femení, senyor Emilio Montiagut. Per primer cop en molt de temps, un encontre femení comença amb puntualitat exquisida (10:00 h.), tant a la primera com a la segona part.


En altre ordre de coses, dir que la Penya Blanc i Blava de La Roca va obtenir un gran triomf en vèncer dissabte a un dels equips que ha anat en els llocs capdavanters durant la primera volta, el CE Europa per 2-1, gràcies a avançar-se amb dos dianes en el primer temps i saber mantenir la renda aconseguida.

Sens dubte, una victòria necessària per aixecar la moral de les noies després de l’ensopegada davant el Banyoles, i per pràcticament certificar una permanència en el primer any a Nacional, ja que els tres darrers classificats es troben ja molt lluny de les blanc i blaves de la PBB La Roca.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL, GRUP 3er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 FC BARCELONA143712116310
2 CE SANT GABRIEL14309324622
3 UEF LLEIDA143010044634
4 UD COLLERENSE14299235918
5 RCD ESPANYOL "B"14247344525
6 AA.VV.SON COTONER14226443526
7 CE EUROPA14227163835
8 TORTOSA-EBRE CFF14216353738
9 GIRONA CF14206262932
10 PENYA BLANC-BLAVA R.14175273043
11 UE L'ESTARTIT "B"14165182436
12 CD BANYOLES 14620121339
13 UE RUBÍ14620121879
14 UE BREDA1420212652

BON RESULTAT DEL JUVENIL,
EN UN PARTIT MOLT LLUITAT (2-0)








El Juvenil compleix adjudicant-se el triomf en un encontre molt disputat
No va ser un bon partit, si ens atenem a l’aspecte merament futbolístic; ni per joc ni per espectacle, però si que ambdós equips van lluitar per fer-se amb el triomf, i diré més, el CD San Francisco, va donar una molt bona imatge, tot i pecar potser de massa ingenuïtat en els homes de davant.

Sergio obre el marcador
Vint minuts li va costar al Espanyol Juvenil per batre a Javi, en un primer quart d’hora bastant igualat, fruït d’una bona jugada per banda esquerra de Didac Vila que pujant fins línia de fons va treure un centre perfecte per que Sergio Ginés rematés al fons de la porteria mallorquina.

Es va demanar penal, en el potser l’únic errada del col·legiat, en una jugada en la que Didac de nou centra i el remat de cap de Marc Mas, es rebutjat per Miguel, després que la pilota toqués el braç del defensor del San Francisco.

El San Francisco va gaudir de bones oportunitats
No va ser els mallorquins un rival que es tanqués i confiés en la sort el destí de l’encontre; ben al contrari, va arribar amb perillositat varies vegades a les immediacions de Adrià Fradera i va demostrar que de mig camp enrera és un conjunt sòlid. Per contra, l’Espanyol no va fer el millor partit de la temporada però el va treure’l endavant amb paciència i sense perdre mai l’ordre necessari.

La millor ocasió dels visitants va ser un remat al pal. Però tampoc l’única; en els darrers minuts una centrada de Javi molt tancada es va passejar entre defensors i atacants i no va arribar per molt poc Didac (el del San Francisco).

Segona part, seguint els mateixos paràmetres de la primera
L’Espanyol intentava sentenciar, però sense perdre l’ordre que caracteritza defensivament a aquest equip; per contra els visitants no volien marxar de buit de Sadrià.

Sergio xuta a les mans del meta Javi als tres minuts de la represa. El propi extrem blanc i blau ho torna a provar més tard, però aquest cop es marxa desviada a l’esquerra de la porteria visitant.

Perarnau mou banqueta i dona entrada a Crous per Abraham. Als quatre minuts, Sergio centra i Baena perfectament remata de cap fent pujar el segon gol al marcador.

Partit sentenciat, però encara hi va haver ocasions per ambdós conjunts
Juanpe remata alt una pilota en molt bona situació, després d’una centrada de Sergio (el visitant).
L’encontre ja pràcticament solucionat aniria morint amb el carrusel de canvis i només una jugada digna de menció (però molt clara) en la que Chuli ho va tenir tot a favor per marcar després de fer un excel·lent control amb barret inclòs, superant al porter amb una vaselina que no va dur la trajectòria que la situació exigia.

Al final triomf just dels blanc i blaus, potser excessiu tenint en compte que el rival va plantar cara i va donar també feina al líder de la Divisió d’Honor Juvenil.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Adrià, Ricarte, David, Víctor, Didac, Canario, Sergio, Álex, Marc Mas, Baena, i Abraham.
Substitucions: Lluís Crous per Abraham, m. 56, Guillem Creus per Sergio, m. 68, Max per Baena, m. 71, i Chuli per Marc Mas, m. 78.

CD San Francisco: Javi, Ximo, Angel, Miguel, Pau, Marc, Didac, JAvi, Juanpe, José María, Sergio
Substitucions: Ivo, Manu, i Kiko per Miguel, Pau i Juanpe, Almeda per Javi.

Àrbitre: Martínez Saez del comitè Català.

Gols: 1-0 Sergio, m. 20, 2-0 Baena, m. 60

Incidències: Partit jugat la tarda del dissabte davant molt poc públic en la Ciutat Esportiva de Sadrià; 200 espectadors sent generosos, degut a la data del matx.


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL GRUP TERCER

.DIV. D'HONOR JUVENIL PJPTS PG PE PP GFGC
1RCD ESPANYOL 17441421427
2REAL ZARAGOZA 174113223012
3REAL MALLORCA173611333412
4CF BADALONA17329532816
5SAN FRANCISCO17309352418
6UE CORNELLÀ17299262929
7GIRONA FC16236551716
8SD LA SALLE MALLORCA17205571927
9CD FERRIOLENSE17185392025
10CE MATARÓ17174581928
11CLUB AMISTAD17164492131
12STADIUM CASABLANCA171543101324
13UE LLEIDA171543101830
14UE SANT ANDREU171543102640
15CE EUROPA17143591525
16BALSAS PICARRAL161233101328




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M