dijous, 10 de gener del 2008

L'ESPANYOL ELS DEIXA VIUS:

(ATHLETIC CLUB 1 RCD ESPANYOL 1

El RCD Espanyol ha tingut l’ocasió de deixar sentenciada l’eliminatòria a partir del moment en que ha marcat Jonathan Soriano, després que el conjunt basc acusés el cop i els blanc i blaus disposessin d’ocasions suficients per deixar un resultat favorable i concloent per la tornada. No ha estat així i tocarà esforçar-se al màxim en l’Olímpic d’aquí a una setmana per poder estar present en l’eliminatòria de quarts de final

Una primera part en la que els bascos han dominat més.
De sortida Ernesto Valverde ha deixat a la banqueta a homes fonamentals com Tamudo i Moisés, al marge de Ivan de la Peña per dosificar forces cara a la lliga i ha alineat una mitja formada per Ángel i Lola, amb Valdo i Moha per bandes.

Els bascos han sortit lluitadors, per demostrar a tothom que no pensen tirar l’eliminatòria, si bé el major domini sempre ha tingut una bona resposta tant en defensa com amb la bona actuació del meta Iñaki Lafuente que ha completat un gran encontre i la llàstima ha estat el gol de l’empat local.

Els primers avisos de perill relatiu han estat protagonitzats per Susueta, que ha estat molt actiu i a la fi ha estat qui ha empatat l’encontre.
Lafuente ha protagonitzat una bona aturada en dos temps al minut deu de joc, evitant el remat del davanter bilbaí.
El col·legiat no ha volgut saber rés d’una acció entre Moha i Aduriz que ha acabat amb el davanter ensopegant i caient dins l’àrea.

La primera aproximació dels pericos ha estat un remat sobre pròpia porta de Ustaritz davant Valdo. El servei de cantonada l’executa Luis García i Ángel remata imposant-se als defensors i la pilota surt per sobre el travesser.

Gran ocasió de l’Athletic Club
Susaeta trobant-se tot sol en una pilota morta ha rematat fora fen vistes Lafuente que s’ha quedat clavat en un dels pocs lunars del meta cedit per el rival d’aquesta nit.
Els bascos ho seguien intentant, i tot i que els espanyolistes es defensaven bé sense masses angunies, si que alguna que altre jugada portava perill sobre les immediacions de la porteria catalana; Lafuente treu una ma providencial en un xut des de uns 30 metres de Muñoz enviant la pilota per sobre el travesser.

Altre cop, en el 37, Lafuente molt segur es té que llençar als peus d’un davanter després d’una centrada de Del Horno rebotada en un defensor espanyolista i que anava molt tancada.

El domini basc en aquests minuts ja era més acusat, i en una jugada molt perillosa Yeste es marxa i davant la oposició d’un gairebé superat David García xuta per sobre de la porteria en una immillorable ocasió.

Luis al minut d’afegit ha llençat una falta molt tancada que ha rebutjat Aranzubia a còrner.

A la segona part canvien els papers
Si el major domini i ocasions han correspost al conjunt local, a la segona la situació variaria ostensiblement; ja per començar Luis ho ha provat en un llançament de falta directe sense conseqüències.
Mentre, Lafuente continuaba molt segur aturant els xuts de Susaeta i les centrades de homes com Yeste.

Luis García al minut nou, xuta després de varis refusos, fora a l’esquerra de Aranzubia en una bona ocasió. L’Espanyol comença a pressionar més, a recuperar més la pilota i a sortir amb la mateixa controlada des de zona defensiva, i fruït del major domini del joc arriba una gran ocasió per Jonathan que arranca i retalla al seu marcador, però el seu xut sec, té la mala fortuna de rebotar en les cames d’un defensor variant la trajectòria i sortint a còrner.

Gol de Jonathan
Al minut 24, el davanter de Pont de Vilomarà, s’anticipa al defensor Ustaritz i fica el peu lo just per pogué amb la punta de la bota tocar la pilota i superar a Aranzubia anotant el gol que posava en franquícia l’eliminatòria.

Amb aquest gol, tenen lloc els millors moments de l’ Espanyol en mig d’un desgavell total del conjunt basc que acusa i molt el fort cop.
Fins a tres grans ocasions tindran els homes d’Ernesto Valverde per deixar sentenciada l’eliminatòria amb un segon gol, que no acabarà arribant.

Primer, el propi Jonathan Soriano que s’entreté massa intentant driblar al seu marcador en comptes de xutar després d’una passada d’Àngel, i el xut del davanter centre espanyolista acaba a les mans del meta Aranzubia.
La segona ocasió, un servei de cantonada que li posa Luis al cap de Lacruz que pentina i tot sol a boca de canó, Marc Torrejón estavella l’esfèrica al cos d’un defensor i el propi Aranzubia que eviten el gol en la mateixa línia.
La tercera, a peus d’Àngel que s’ha de girar i perdre un temps preciós quan es troba en l’àrea en molt bona posició per anotar.

L’empat
La mala fortuna puntual que potser en certes jugades li ha mancat al conjunt basc en el primer temps, l’ha trobat en el segon, quan en una acció aïllada, després de varis refusos i rebots, la pilota li cau morta sobre la frontal a Susaeta qui no s’ho pensa dues vegades i xuta a porta, amb la dificultat que la pilota bota davant el propi Lafuente que no pot evitar el gol de l’empat.

Valverde que instants abans havia substituït a Ángel per Moisés, ara decideix donar primer entrada a Ivan i posteriorment a Tamudo per intentar aconseguir la victòria que no es produirà.
En els darrers minuts, una ocasió espanyolista després d’una bona jugada de Ivan que centra i Tamudo li rebota la pilota refusada per el defensa sense que pugui rematar a pocs metres del segon pal.

No hi havia temps per més. L’Espanyol continua invicte després de disset encontres (14 Lliga i 3 Copa) i ha tornat a fer bo el fet que porta més d’un any en competició nacional marcant en cada desplaçament. Bona actuació del meta Lafuente, i Jonathan Soriano que a aconseguit l’únic gol de l’encontre. Amb un empat a zero, en tindran prou per passar... Es clar que aquests càlculs també Miguel Àngel Lotina els feia en l’anterior ronda.

Fitxa Tècnica:
Athlétic Club: Aranzubia, Iraola, Del Horno, Amorebieta, Ustaritz, Muñoz, Tiko, Susaeta, Yeste, Gabilondo, i Aduriz.
Substitucions. Garmendia per Gabilondo, m. 37, J. Martínez per Tiko, m. 57, i Prieto per Amorebieta, m. 79

RCD Espanyol: Lafuente (8), Zabaleta (8), Lacruz (7), Torrejón (7), David García (7), Ángel (6), Lola (5), Valdo (6), Moha (5), Luis García (7) i Jonathan (7)
Substitucions: Moisés (6) per Ángel, m.76, Ivan (s.q) per Luis, m. 81, i Tamudo (s.q.) per Jonathan m. 83.

Àrbitre: Texeira Vitenes del col·legi càntabre, sense problemes. Ha mostrat targetes grogues a Muñoz, m. 24, Amorebieta, m. 31, Ustaritz, m. 66 per part local. Per part espanyolista no l’ha vist cap jugador.

Gols: 0-1 Jonathan Soriano, m. 69, 1-1 Susaeta, m. 78.

Incidències: San Mamés, Bilbao. Partit d’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Curiosa circumstància la de l’Athletic, a l’hora de fer els serveis de banda, en que han incorregut en varis cops amb la confusió de les línies de banda (antiga i nova, ja que el terreny de joc s’havia modificat l’amplada).

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS BON RESULTAT, PERQUÈ ARA ELLS TINDRÀN QUE VENIR A GUANYAR, PERQUÈ AMB UN EMPAT A 0 JA ESTARIEM CLASSIFICATS, ESPEREM GUANYAR A LA TORNADA EN MONTJUÏC.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M