dissabte, 29 de gener del 2011

DERROTA DE L'ALEVÍ "B"
EN UN PARTIT AMB MOLTES ALTERNATIVES I GOLS














RCD Espanyol Aleví “B”: 6 – UE Sant Andreu “A”: 8



Gols, remuntades, i derrota

El RCDE Aleví “B” ha tornat a perdre un encontre que ha començat 28 minuts tard sobre el seu horari previst, i en el que en diverses fases del mateix semblava sentir-se superior al seu rival, conjunt aleví de segon any, i inclòs s’ha posat en el començament del tercer quart amb avantatge 4-2, però no ha sabut mantenir el resultat i en tres jugades producte de greus errors defensius, se li ha anat el partit. L’intent de remuntada final s’ha quedat a meitat de consumar-se i l’equip de David Fernández ha acabat caient davant el Sant Andreu.

L’encontre no ha començat gens bé pels interessos locals ja que el Sant Andreu ha arribat fins a tres ocasions amb força claredat a la porteria defensada per Oliver. Entre el meta espanyolista i el desencert visitant s’ha evitat el gol, però aquest ha acabat arribant als tres minuts després d’un principi certament fort per part dels quatribarrats. El propi porter espanyolista ha evitat el segon després d’un clar contracop visitant als vuit minuts.

El primer xut perico ha estat obra de Sergi, bastant alt als deu minuts. A partir d’aquest instant, l’equip blanc-i-blau s’ha tret el domini de sobre i pocs instants després mitjançant Dani ha tingut l’empat en una clara ocasió que el davanter perico ha rematat per sobre la porteria amb tot a favor. Els locals han millorat molt i han gaudit de varies ocasions més de gol, com una pilota dividida que el meta s’ha avançat a un davanter espanyolista rebutjant amb el peu amb molts problemes, o una ocasió en la que la centrada xut de Sergi ha rebotat a les cames d’un defensor acabant a còrner i a punt de ser introduïda a la pròpia porta.

Els darrers instants del primer quart han estat de vertigen: L’Espanyol empata mitjançant Dani amb un xut ras ajustat al pal dret. I en el límit del temps, el Sant Andreu torna a colpejar només centrar de mig camp i després d’una errada defensiva, una centrada al segon pal, i allà tot sol el davanter quatribarrat remata a plaer.

Però el segon quart, el conjunt espanyolista s’ha crescut i ha remuntat el resultat: Tot i que el Sant Andreu ha tingut la primera ocasió amb un xut de falta ajustat al pal dret que Oliver ha salvat, ha estat l’Espanyol qui ha aprofitat un ràpid contracop després d’una bona oportunitat del Sant Andreu, i mitjançant Joan Rojas de xut ras, estableix la igualada al marcador.

Després d’una jugada individual de Miguel amb potent xut que rebutja a còrner el meta visitant, ha arribat el tercer gol local després que Toni hagi xutat, rebutjat en curt el porter que no pot blocar i Ángel, sol a boca de gol, marca a plaer donant-li la volta al marcador.

El tercer quart no podia començar millor quan l’Espanyol feia el quart, al primer minut de la represa, amb un gran xut de Miguel per tota l’escaire de la porteria quatribarrada; un gran gol.

Però quan millor semblaven anaven les coses, tot s’ha torçat de manera increïble: En pocs minuts, el Sant Andreu li ha tornat a donar la volta al marcador i ha marcat fins a sis gols, tres d’ells en el tercer període. El 4-3 en una doble rematada del dorsal 7 que en segona instància afusella al porter espanyolista. L’empat a quatre, en un contracop amb un xut creuat des de l’esquerra als deu minuts del tercer període. I dos minuts abans de la finalització d’aquest temps, després d’un còrner, una pilota mal refusada dins l’àrea, i en segona opció després d’un dolent rebuig, acaba marcant el Sant Andreu el 4-5. Al darrer minut, l’Espanyol ha pogut empatar amb un xut de Miguel a boca de gol que no ha fructificat.

En el darrer període, les coses tampoc han millorat; gens al contrari, l’Espanyol s’ha mostrat amb molts nervis en defensa davant un Sant Andreu de segon any que ha anat aprofitant els regals dels espanyolistes en cobertura. Una pilota perduda al primer minut, que salva Juanma (l’altre porter perico) en primera instància, però no pot evitar una segona rematada a plaer, i un altre error greu en defensa en el minut tres de Joan, que perd la pilota en l’àrea, acaba amb el 4-7 que deixa pràcticament sentenciat el partit.

Toni ha pogut reduir distàncies amb un gol de bella factura amb una volea, però el col•legiat l’ha anul•lat per posició anti-reglamentària. El Sant Andreu ha pogut ampliar diferències amb un xut que s’ha estavellat al travesser, i que el refús de la fusta ha estat rematat incomprensiblement als núvols quan ho tenia tot a favor el davanter visitant. Però el vuitè ha acabat arribant amb una centrada que ha tocat lleugerament un davanter quatribarrat, lo just per introduir l’esfèrica a la porteria espanyolista.

La reacció perica ha arribat un minut després, quan Josep, de lliure directe ha reduït diferències amb un xut ras ajustat al pal esquer i posteriorment, Angel, de primera, ha aprofitat una passada a l’espai de Toni, per fer el 6-8, establint el que seria ja resultat definitiu. El Sant Andreu ha pogut marcar el novè en el llançament de falta directa que el meta Juanma ha tret a còrner.



Gols: 0-1: m. 3; 1-1: Dani, m. 14; 1-2; m. 15; 2-2: Joan Rojas, m. 22; 3-2: Ángel; 4-2: Miguel, m. 31; 4-3: m.34; 4-4:m.41; 4-5: m. 44; 4-6: m. 46; 4-7: m. 48; 4-8; m. 53; 5-8: Josep, m. 54; 6-8: Angel, m. 55.

Incidències: Partit de la jornada 17ena. del grup primer de la Primera Divisió d’Alevins, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. L’encontre ha tingut l’anècdota inicial, del retard en la compareixença del col•legiat, fet que ha obligat a ambdós conjunts ha esperar-se fins a 28 minuts de demora en pogué iniciar l’encontre.

Cel assolellat i amb bona temperatura, que ràpidament ha baixat, tant aviat com el cel s’ha anat cobrint per densos núvols, i en moments del tercer quart, la pluja ha acabat fent acte de presència.




LA P.B.B. DE SANTS-HOSTAFRANCS,
FA LA SEVA INAUGURACIÓ OFICIAL



(Seu Social de la PBB de Sants-Hostafrancs: C/Bejar, Hostrafancs: Josep Maria).


Ahir vespre a la seu social del Carrer Bejar, al Restaurant “La Cova d’Or”, va tenir lloc l’acte d’inauguració oficial de la Penya Blanc-i-Blava de Sants-Hostafrancs. Tot i que la penya ja havia participat en uns quants actes dels que oportunament vam informar (butifarrada popular, signatura de llibres), ahir va tenir lloc l’acte oficial amb la presència d’una destacada representació de les forces vives del espanyolisme.

Per part del RCD Espanyol, l’acte va comptar amb la presència del conseller senyor Francesc Ciprès, i de Jaume Martínez. Van assistir diversos presidents de penyes espanyolistes com els de la PBB de Sabadell, Salvador Fosas, de Nou Barris i Penya Navarra-Rafa Marañón, Lluis Domínguez, que a la vegada ostentaven la representació de la Junta Directiva de la FCPE. També si han donat cita altres penyes com El Perico Ferroviari, amb Ramon Rius president també de l’APMAE, Héctor Alegría (Pericos Fidels), Josep Lluis Masriera (Pericos Economistas, que va celebrar el dia abans el seu sopar d'inauguració), Núria Araquistain (Joan Verdú-L’Esquerra de l’Eixample), així com la GPE Manigua representada per qui escriu aquestes línies.

Entre els presents també cal citar com és lògic a la penya amfitriona: La penya de Sants – Hostafrancs que recull el sentiment espanyolista d’aquestes dues barriades barcelonines i que es presidida per Josep Maria Morte i que junt als membres del seu consell directiu com Fermín Ruiz (secretari), Salvador Poquet (tresorer), i la resta de directius com l’amic Octavio) han celebrat aquesta oficial posada de llarg d’aquesta jove ambaixada perica. Tampoc s’han perdut l’acte nombrosos socis espanyolistes d’aquesta barriada que han volgut ser presents en aquesta efemèride.

També escriptors pericos i activistes com Sergio Fidalgo, Nacho Julià, Alex Riquelme i Oriol Vidal, un perico a TV3 que pràcticament tota la seva vida de professional del periodisme ha estat vinculada també al periòdic Blanc i Blau. I no m’oblido d’Enrique Silvestre, un ex jugador de la Real Sociedad (118 encontres a primera divisió) i que porta més de seixanta anys de soci del RCD Espanyol. Com diu una cèlebre dita en castellà: Nunca te acostarás sin saber algo más.

L’acte pròpiament dit ha consistit en els típics parlaments. Josep Maria Morte com a president de la penya ha encetat el torn dels discursos, seguit del conseller Francesc Ciprés, Lluis Domínguez en nom de la FCPE, i la regidora d'Esports a l’Ajuntament de Barcelona en el districte de Sants-Montjüic, la perica Núria García i García. No ha faltat tampoc paraules d’agraïment pel propietari del Restaurant La Cova d’Or, que cedeix com a llar el recinte per aquesta penya i que en aquesta ocasió va quedar petit davant la nombrosa quantitat de pericos que hi van assistir-hi.

El RCD Espanyol, mitjançant el senyor Ciprés ha fet lliurament d’una placa al President de la Penya, i també la FCPE ha tingut un detall amb aquesta ambaixada lliurant també altre placa. Després, també s’ha fet lliurament d’una distinció a la socia més antiga i a les més jovenetes. La regidora, el conseller i el president de la penya, han descobert la placa en el moment oficial en que ha quedat inaugurada la penya. Posteriorment, els sorteigs habituals en aquesta classe d’actes i un abundant àpat on no va faltar el cava per brindar pels èxits del nostre club.























Dir per últim que fa només uns dies, aquesta ambaixada espanyolista va inaugurar també la seva placa al nou estadi de Cornellà-El Prat.


Aquestes dues darreres fotos son de P.B.B. Sants-Hostafrancs.


COMUNICAT DE L'APMAE


NOTA DE PREMSA: APMAE (28/1/2011)



En relació a les decisions preses pel Consell d'Administració del RCD Espanyol de Barcelona, SAD, en les darreres 24 hores que han comportat els traspassos de dos jugadors molt importants del 1r. Equip . La Junta Directiva de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol vol manifestar el següent:

1r) Ens ha sorprès negativament el fet que hagin estat venuts dos jugadors enlloc de 1, quan públicament destacats membres del Consell d'Administració havien declarat aquesta mateixa setmana que només hi hauria una venda.

2n) No entrarem a valorar els criteris o motius esportius d'ambdues operacions, per això entenem que hi ha els Tècnics Esportius del Club; però si que ens preocupa el decensís que pugui ocasionar tot això al nostre entorn (socis i accionistes) ara que estem atravesant un bon moment esportiu.

3r)Atenent a la nostre posició manifestada a la darrera Junta d'Accionistes i considerant la intervenció del Conseller de l'Area Econòmica en la mateixa junta; amb la xifra aconseguida amb la venda d'aquests actius (jugadors) que han estat publicades en el dia d'avui; demanem al Consell d'Administració del RCDEspanyol de Barcelona, que reconsideri les bases de l'operació de l''ampliació de capital perquè entenem que amb les actuals circunstàncies aquesta ampliació no hauria de superar mai la quantitat fixada en les condicions del crédit sindicat (6.000.000€).

4t) En cas que el Club no modifiqués les bases de l'ampliació de capital i aquesta fos per un import superior als 6.000.000€ (del crédit sindicat); la Junta Directiva de l'APMAE sol.licitem que des de l'Area Econòmica del Club siguin més transparents i ens informin de la situació econòmica real del RCD Espanyol de Barcelona SAD.

VISCA L’ESPANYOL!!!


La Junta Directiva de l'APMAE



divendres, 28 de gener del 2011

COMENTARI:
SI NO QUIERES CALDO...

La mentida, personificada…

Ja hi tornem a ser-hi! Com resa una dita castellana: “Si no quieres caldo, toma dos tazas”... L’Espanyol s’ha venut en dos dies, mitja defensa titular. No entraré en qualificar si les operacions efectuades han estat a un preu raonable o no. Primer de tot, per que aquest Consell seguirà la línia marcada de no donar-nos ni tan sols als accionistes les xifres exactes i oficials dels traspassos. Segon, per que tots podem tenir la nostra opinió i tothom ho veu de manera diferent.

En cas de Víctor Ruiz, ningú pot negar que era un central esquerrà totalment consolidat i que ens el prenen –segons els mitjans – per sis milions d’euros i un jugador que fins ara no ha demostrat pràcticament res en el poc temps que ha jugat, estant-se la meitat del temps lesionat – el que no vol dir que no acabi triomfant, com va succeir amb Nené o altres –però que té ja una edat, camí dels 27 anys. Per tant no es pot comparar amb la joventut i projecció de Víctor Ruiz.

En el cas de Didac – si es veritat que l’han vengut per 4, no vull imaginar-me si només n’han tret dos milions com s’apunta des de terres italianes – s’ha de dir que l’han venut a la meitat de la clàusula de rescissió. No seria del tot un mal tracte, si tenim en compte que fa un parell mesos es qüestionava si havia de jugar ell o David García... És probablement a qui més li ha costat deixar-se anar, dels nanos que han pujat al primer equip recentment. Però els darrers encontres havia millorat molt i deixa la sensació que té molt marge de millora i en la memòria de massa gent encara està el record de Joan Capdevila, per cert jugador de similars qualitats físiques.

Per tant no donaré la meva opinió de si estan o no bé o mal venuts. Però si que diré que el moment (al gener) i les maneres (pregonant als quatre vents que no hi ha un euro en caixa i que som més pobres que les rates i que al juny tornem-hi altre cop) son tremendament decebedores. No fa gaires setmanes, escoltàvem - i ressonen encara les paraules de Planes ,entre altres –que no es vendria ningú sinó per les clàusules o quantitats molt properes. Tot paraules... fum.

Però és que el que més ha d’emprenyar al soci ja no és les quantitats, sinó acabar amb la il•lusió en un equip que només els àrbitres han impedit que a hores d’avui estigui en zona Champions. Un equip jove, de futur, que Mauricio Pochettino amb molt d’esforç i paciència ha anat confeccionant prenent decisions doloroses a vegades, deixant enrera mites de la nostra historia, reconeixent errors en fitxatges que no han donat la talla, i obrint les portes de bat a bat als nois de la pedrera. Tot es molt arriscat i no sempre surt bé. Ha sortit fenomenalment bé. Era massa per un club patidor com el nostre !. Ara a recollir els fruïts econòmicament parlant i no importen les conseqüències esportives. Total, falten només uns punts per estar salvats.

O vostès creuen que tenen altre aspiració les persones que es seuen a les butaques del Consell d’Administració del RCDE?. Arribar a final de més, pogué fer front als pagaments més urgents, - amb aquests diners s’anirà trampejant -, anar mica a mica respirant i salvar la categoria. Es tot el que se’ns ofereix. Ah!, també se’ns ofereix... mentides. Això, (les mentides) totes les que voleu i més si cal. Als accionistes se’ns va vendre una situació, unes dades, un projecte, unes circumstàncies de present i futur, que en lloc constava que es tingués que desmantellar l’equip al gener. Se’ns va repetir en JGA per activa i passiva que tot estava perfectament encarrilat amb el crèdit sindicat, i amb el traspàs de Pareja i l’ampliació de capital, no hi havia problemes extres de tresoreria. Quan ens van mentir i enganyar? Llavors o ara?

Tant malament està aquesta societat per que no es pugui esperar al mes de juny a vendre? Tan caòtica ha estat la gestió econòmica i esportiva (quaranta-cinc milions al marge per la construcció de l’estadi) que donen la imatge de que estem pràctica i realment en fallida? Que hagués passat si la situació de l’equip fos d’una marxa de l’equip de mitja taula en avall? Que hagués passat si al inrevés que a Espanya, a Itàlia enguany hagués estat prohibit fitxar jugadors europeus al mercat d’hivern de més de cinc encontres disputats, per dir un exemple hipotètic? En definitiva, que ens hagués passat sinó venem ara, és l’autèntica pregunta que ens hem de fer.

Es poden perdonar els errors. Es pot perdonar inclòs la mala gestió si es producte de la falta d’experiència, de les circumstàncies particulars que rodegen el mon del futbol, o fruït del infortuni, de l’adversitat, etc. El que ja cansa i no s’hauria de perdonar, és la mentida continuada d’una gent, d’un president, que reconeixent-li les grans coses que ha fet durant la seva gestió per aquest club i que ningú pot negar, la té com habitual pràctica en les seves formes de comportament. Mentir, i contradir-se, i fer el contrari del que diuen, ha sigut norma habitual de conducta d’aquests senyors en general i del President en particular. On és la cinta que tenia que tallar amb les tisores d’Argentona? Que se n’han fet de les més de vint vegades que ha dimitit i ha dit que ho deixava? Com això, tot. Quan la paraula d’un governant, d’un gestor, val menys que un duro sevillà, malament; poc podem confiar i estar veritablement tranquils.

De què valen les JGA, amb els seus 99,98%? Per que sempre es neguen a canviar d’empresa d’auditors dels comptes? Per que no es fan públiques les xifres dels traspassos? Per que demanen que el soci s’impliqui en la futura A.C., quan l’enganyen i passen d’ell olímpicament i sense cap tipus de respecte? Segueix sent aquesta entitat, la força d’un sentiment? O tan sols som, la força de les accions dels Sánchez Llibre i Condal...

Molts socis en fòrums demanen ja la dimissió del President i del seu Consell. Demanen mocadorada pel diumenge i que la grada faci sentir la seva veu contra la llotja. Em pregunto, quina força més enllà d’expressar el cabreig i la indignació del soci, té aquesta actitud. Si son els amos; son els propietaris!!!. Som una S.A.D i no un club...

Víctor Ruiz, serà el darrer traspàs... Ja veieu el que val la paraula d’aquests senyors. Queden retratats, per lo bo, i per lo dolent. Tan sols, una darrera cosa, un darrer desig a tots qui hagin llegit fins el final aquest dur article: No deixem sol l’equip!. Anem a Cornellà-El Prat diumenge, per que l’equip s’ho mereix i estem amb ells fins el xiulet final del col•legiat. Per que les persones passen, però la institució és la que queda. La que roman en el temps per damunt de jugadors, tècnics, consellers, i també, de presidents.



FUTBOL BASE FEMENÍ

RCDE Inf.-Aleví "B": 1 - F.Esp. At. Vilafranca Inf. "A": 5









CLASSIFICACIONS FUTBOL BASE FEMENÍ

CLASSIFICACIÓ PRIMERA CATALANA FEMENINA, Grup 3r.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL "C"

46

16

15

1

0

78

5

2

C.F. BADALONA

45

16

15

0

1

50

9

3

A.E. LA SALLE PREMIÀ

35

16

12

2

2

68

24

4

C.F. PALAUTORDERA

30

16

10

3

3

40

28

5C.F. Sta. EULÀLIA RONÇANA29168534338
6U.D. SANT QUIRZE BESORA28168445930

7

At. RIUDEPERES C.F.

27

16

7

6

3

46

28

8

At. MASNOU

21

16

5

3

8

42

40

9

P BLANC i BLAVA LA ROCA "B"

18

16

6

0

10

27

44

10

U.D. GURB

17

16

4

5

7

35

37

11

C. BELLAVISTA MILAN

16

16

4

4

8

35

46

12

C.F. AMETLLA DEL VALLÈS

15

16

4

3

9

29

47

13

U.S. CORRO D'AMUNT

14

16

4

2

9

32

62

14

U.D. TARADELL

13

16

4

1

10

17

47

15

C. ESP. PLA D'EN BOET

6

16

2

0

14

24

61

16

C.F. TORELLÓ

1

16

0

1

15

9

88




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ JUVENIL-CADET FEMENINA

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

U.E. L'ESTARTIT

37141211569

2

C.D. SANT GABRIEL

361412025510

3

F.C. BARCELONA

33141031566

4

C.E. EUROPA

30149322719

5

A.E.C. MANLLEU

29149233215

6

R.C.D. ESPANYOL

25148153219

7

C.F. SANTPEDOR

24147343327

8

VIC RIUPRIMER REFO F.C.

21146352820

9

ESCUELA FUTBOL BONAIRE

16145181630

10

C.F. LES PRESES

16145182441

11

C.E. MERCANTIL

15144372234

12

FUND. P. ESP. At. VILAFRANCA

14144282937

13

C.F. REUS DEPORTIU

12143381727

14

F.C. SANTBOIÀ

71421111846
15U.E. SEVA 3140311854

16

F.C.CERDANYOLA DEL VALLÈS

31410131372


FUTBOL 7 FEMENÍ

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEM. Grup 2n.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

521313007125
2C.E. SABADELL F.C.42139226027
3C.E. MANRESA37137335234

4

U.E. VILASSAR DE MAR

33136254332

5

C.E. EUROPA

32135444740

6

C.D. SANT GABRIEL "B"

31126154539

7

A.E.C. MANLLEU

30134544742

8

C.E. MERCANTIL

28134363247

9

P. BLANC BLAVA LA ROCA

25133373554

10

C.F. SANTPEDOR

121101101962

11

U.D. CIRERA

111100111059

12

C.P. SANT CRISTOBAL (Retirat)

0000000



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEM., Grup 1er.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

C.D. SANT GABRIEL

491312016717

2

F.C. BARCELONA

48121200613

3

F.C. SANTBOIÀ

42129026128

4

FUND. P. ESP. At.VILAFRANCA

40139044419
5C.F. IGUALADA30126064748

6

R.C.D. ESPANYOL "B"

27134273653

7

C.F. PALLEJA

27134274057
8C.E. SABADELL F.C. "B"23133193054

9

F.C. LEVANTE LAS PLANAS

21132292960

10

P. BLANC BLAVA VILADECANS

201321101654

11

C.F. VILANOVA GELTRÚ

191320113674



CLASSIFICACIÓ ALEVÍ-BENJAMÍ-PREBENJAMÍ FEMENÍ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

64

16

16

0

0

93

16

2

C.D. SANT GABRIEL

64

16

16

0

0

83

11

3

F.C. LEVANTE LAS PLANAS

55

16

13

0

3

75

21

4

OAR VIC

55

16

13

0

3

65

28

5

U.E. TONA

52

16

12

0

4

69

33

6

C.E. SEAGULL

49

16

11

0

5

89

53

7

ESC.F. BARBERÀ ANDALUCIA 45169255748

8

CF.B. MAS CATARRO

44

16

9

1

6

66

53

9

U.E. SANTS

40

16

8

0

8

71

57

10

U.E. VILASSAR DE MAR

38167196669

11

P. BLANC BLAVA VILADECANS

37

16

7

0

9

46

59

12

P. BLANC BLAVA LA ROCA

32

16

5

1

10

45

70

13UNIFIC. CF. Sta. PERPETUA281640123784

14

C.E. CANYELLES

26

16

3

1

12

23

72

15

U.E. SANT ANDREU

23

16

2

1

13

37

77

16C.E. SABADELL F.C.231614114085

17

ESCUELA F. BONAIRE

21

16

1

2

13

26

76

18

CERDANYOLA del VALLÈS FC

16

16

0

0

16

21

97






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M