dissabte, 25 d’agost del 2007

L'ESPANYOL B, TREU UN PUNT D' EIVISSA.

Fitxa tècnica

S.E. Eivissa: Manu. Fofi. Buti, Castillo, Rial, Xavi (Isi, min.40), Dopico (Raúl, min.27), Matias (Manel, min.35), Quique, Sergio i Germán.

Espanyol B: Kiko, Brachi, Toni Lao, Didac, Gerard Rovira, Tito, Zamora, Javi Márquez, Palanca, Gómez i Javi López.

Àrbitre: Francisco Manuel Arcas Piqueres (C.Valencià). Ha expulsat amb vermella directa a Rial.

Gols: 1-0: Dopico (min.3); 1-1: Palanca (min.84).

Incidències: 1.300 aficionats a Can Misses.


ESPANYOL-VALLADOLID (ESTADI OLÍMPIC, DIUMENGE, 21.00 H.)

Amb la baixa de Tamudo, i amb el traspas de Pandiani, Luis, principal referència ofensiva.

L’Hora de la veritat: S’obre la lliga 2007/08 davant el Real Valladolid.
L’Espanyol mirarà de trencar el malefici que cau sobre el debut al campionat nacional de lliga en les darreres temporades i obrir aquesta lliga amb una victòria davant un rival resen ascendit a primera.

I és que des de la temporada 2001/02 l’Espanyol no guanya en la jornada inaugural; la darrera va ser davant el Real Zaragoza per 2-1, amb gols de dos ex de la pedrera blanc i blava, De Lucas i Lopo. Des de llavors, derrotes amb el Madrid (2-0), empat davant la Real Sociedad a l’Olímpic (1-1), davant el Deportivo (1-1 també a Montjuïc), i les dues derrotes horroroses davant Getafe (0-2) i Nàstic (0-1) les dues darreres temporades.

L’Espanyol no arriba en bon moment a la cita per el que fa referència a les lesions; Ivan de la Peña, Tamudo, Rufete, David García, son els jugadors que Ernesto Valverde no pot comptar.

Fins les hores, Espanyol i Real Valladolid D., s’han enfrontat 34 ocasions en feu perico, decantant-se la victòria en 24 vegades del cantó blanc i blau, per 5 vegades que els de Pucela han aconseguit el triomf i cinc empats. Els dos resultats més contundents es varen donar precisament en els dos primers enfrontaments: 5-1 la temporada 48/49 (gols de Camer, Rosendo Hernández en dues ocasions, i Àngel Calvo en altres dues) i 0-4 la següent. Els darrers quatre enfrontaments, han acabat amb signe positiu per els interessos del conjunt perico (1-0,1-0,1-0,2-0) temporades de 2000/01 a 2003/04. La darrera victòria castellana s’ha de buscar a la temporada 98/99 (0-2).

Per part del rival dir que la llista de dorsals, a falta de que es concreti qualsevol altre arribada o sortida, es la següent:

1.- Butelle.
2.- Cifu.
3.- Marcos.
4.- Alexis
5.- García Calvo.
6.- Borja.
7.- Sisi.
8.- Javier Baraja.
9.- Llorente.
10.- Óscar Sánchez.
11.- Capdevila.
12.- Ogbeche.
13.- Alberto.
14.- Kome
15.- Rafa.
16.- Pedro López.
17.- Camacho.
18.- Álvaro Rubio.
19.- Sesma.
20.- Vivar Dorado
21.- Víctor.
22.- Estoyanoff.
23.- Álvaro Antón.
24.- Iñaki Bea.
25.- Asier

Amb fitxa del filial:
26.- Sergio Asenjo.
27.- Kike.
28.- Jesús.

El partit es jugarà a l’Estadi Olímpic Lluis Companys, a les 21:00 hores i serà arbitrat per David Fernández Borbalán (col·legi andalús), assistit en bandes per Alfonso Costoya i Raul Cabañero, i com a quart àrbitre Juan Manuel Bernal.




Per el que fa referència al futbol base i femenins, dir que l’Espanyol B, amb arbitratge de Francisco Arcas Piqueres del col·legi valencià, s’enfrontarà a un resen ascendit, el UD Eivissa, encontre que començarà a les 18:00 hores d’avui dissabte.

Llorenç Riera Ortega “Sito” (Manacor, 5-1-1987, 1.84 m.) s’ha convertit en nou jugador del filial blanc i blau, i s’afegirà al llarg llistat d’altes que el conjunt de Joan Francesc “Rubi” ha assolit per confeccionar un bon equip per la temporada que tot just avui comença. Com tots sabeu, es tracta del germà d’Albert Riera i el seu equip de procedència era... Bé ja ho sabeu també, l’equip filial blaugrana que militarà a Tercera Divisió.



Partits amistosos per les noies a La Roca, en el que fa referència al conjunt entrenat per Emili Montiagut, i a Rubí per el que respecta al filial blanc i blau entrenat per “Titi”.

Els juvenils de l’entitat, disputaran torneigs a Fraga, XII Memorial Santiago Beltrán, l’equip d’Oscar Perarnau, i a Cenicero (La Rioja) el juvenil B, el V Torneo Juvenil de Cenicero. Mentre, el Cadet jugarà el seu primer encontre a Blanes, davant el conjunt del CD Blanes.

dijous, 23 d’agost del 2007

RIERA, RENOVAT COM A ESPANYOLISTA FINS EL 2011


En efecte, avui Albert Riera ha signat la renovació del seu contracte que el lliga al RCD Espanyol fins 2011, amb un augment de les quantitats a percebre del manacorí.

Bona noticia per tots els espanyolistes, per que aquesta vegada si que ens hem de felicitar per que el Consell d’Administració del RCD Espanyol ha anat ràpid en la qüestió, primer rebutjant l’oferta del Ajax d’Amsterdam, i tots els cants de sirena que arribaven inclòs a parlar de quantitats de dotze o tretze milions d’euros (quantitats que a l’hora de la veritat dubto hagin ofert), i segon amb un acord amb el jugador tal com es va fer amb Luis o Tamudo en el seu dia.

Ignorem si la clàusula s’ha pujat, de totes maneres ja era una quantitat respectable, l’únic que s’ha de complir, i qui de veritat vulgui a Riera, ja sap el que té que fer...

Després la pilota dirà, per que ja sabem que el futbol no és una ciència exacta i hi ha lesions, baixos rendiments, problemes i altre històries (diguem-li al propi Riera, que va tenir que marxar al City cedit per que no comptava per Lotina, al haver aportat molt poc en els primers partits, un cop va ser fitxat del Girondins), però a priori el Consell ha fet el que era més assenyat; mantenir la columna de l’equip que va ser subcampió d’Europa, amb les excepcions que tots sabem.






No tan bé en sembla en la meva modesta opinió (ja sé que no soc més que un simple soci per opinar, però si no ho faig em direu que no em vull mullar), el tema de Sergio Sánchez.

No entraré a discutir la decisió d’Ernesto Valverde (tot i que hi hauria molt per parlar-ne) sobre si és molt millor Sergio Sánchez com a central que homes com Lacruz o Serrán, jugador que militava a segona B), però si que si les condicions en que s’ha cedit al Real Rácing Club (el de Serrano, no ho oblidem), son les que se estan especulant en els mitjans (cessió amb clàusula) son més que qüestionables.

En aquest cas, el tema és el mateix que amb Julián López de Lerma (repeteixo, si es confirma el tema de l’opció de compra en favor del Rácing). Dos jugadors del nostre club, en cas de realitzar bones temporades, no tindria el RCD Espanyol la “paella pel mànec” a l’hora de recuperar jugadors que podrien ser útils per el primer equip. Per que es clar, si aquests jugadors no demostren les expectatives dipositades en ells, llavors, no ens enganyem, ens els tornaran amb un llaç. Naturalment tot dependrà de quina és la quantitat però tenint en compte el que hem tret per el pichichi de la UEFA, prefereixo no pensar-hi...(buscar un davanter, de pressa i corrent sense pràcticament diners, davant la lesió de Tamudo i l’empitjorament de la mateixa, feina gairebé impossible).




En altre ordre de coses, el RCD Espanyol ha fet pública les “instruccions” per la reserva del trasllat al Nou Estadi de Cornellà-Prat. Com és quelcom complicat tot el tema, millor consulteu directament el document PDF que el club ha penjat al web oficial.

http://www.rcdespanyol.com/galeria/documentos/1187874085.PDF

EL FEMENÍ B, GUANYA AL CE EUROPA (2-3)

El femení B, entrenat per "Titi" Camúñez va guanyar ahir per 2-3 al CE Europa (equips de la mateixa categoria), al Camp de l'Àliga en partit amistós de preparació cara a la nova temporada.

Fitxa Tècnica;
CE Europa: Merche, Sus, Teixi, Trini, Aurea, Sílvia, Benlli, Laia, Mar, Queraltó i Sango. També van jugar: Raquel, Vane, Leny i Belen.

RCD Espanyol: Elvira, Tània, Irene, Helena, Lara, Anna, Marta, Meri, Brenda, Lorente i Ilenia. També van jugar: Nerea, Andrea, Carol, Eva, Malena, Gemma i Natàlia.

Àrbitre: Tomàs Baulo. Va mostrar targetes a grogues a Teixi i Laia (Europa) i a Marta (Espanyol B).

Gols: 1-0 (Sango, 2'); 1-1 (Marta, 18'); 1-2 (Brenda, 22'); 1-3 (Brenda, 24'); 2-3 (Laia, 53').

Més informació i fotos:
font: CE Europa.com


dimecres, 22 d’agost del 2007

ESPANYOL B: MOLTES CARES NOVES EN EL NOU PROJECTE.

Foto d'arxiu:
José Luis Plata, davanter centre ex Màlaga, (n.19 a la foto), una de les tres "p" de l'atac perico.



Un Espanyol B molt renovat en la seva plantilla, debutarà en el campionat de lliga dissabte al Camp de les Misses, a Eivissa, enfrontant-se a la S.E. Eivissa, conjunt recentment ascendit a la Segona Divisió B.

Molt ha canviat el conjunt de Joan Francesc “Rubi” d’una temporada a altre; han causat baixa jugadors com Biel Ribas, Brian Arqueros, Fede Bessone, Rubén Canelada, Albert Serrán, Ángel Martínez, Julián López de Lerma, Mikel Martins, David Izquierdo, Guillem Bauza “Bussy”, Francis Villegas, Francesc Guitard, a part dels que varen començar la temporada passada i ja van ser cedits durant l’anterior campionat; Ferran Tacón, Ibon López i els casos més significatius de Albert Yagüe i Joan Tomás Campasol.

Un total de quinze baixes conforme a l’equip que va començar la passada temporada (Guitard es va incorporat al mercat d’hivern després de ser repescat). Dotze de l’equip que va cloure el campionat. Com podeu veure, molts canvis en el filial blanc i blau.


Les altes:
Francisco Casilla Cortés (2-10-86, Tarragona) Porter. (Real Madrid Castilla)
Álvaro Rodríguez Brachi (6-1-86, Sevilla) Lateral. (Real Betis “B”).
Grégor Balazic (12-8-88 Eslovènia) Defensa central. (S.L. Benfica)
Alberto Ortiz Moreno “Tito” (15-2-85, Santa Coloma de G.) Mig (UD.At. Gramanet)
Jordi Gómez García-Penche (24-5-85, Barcelona). Mig(FC Barcelona “B”)
Javi López Rodríguez, (21-1-86, Osuna). Mitja punta.(Betis "B")
José Luis Plata Ruíz (19-7-89 Albolote, Granada) Davanter Centre. (Málaga juv.)
David Batanero Puigbó. Mig. (Damm CF) Se li buscava equip per cedir-lo.


Pugen del Juvenil de Divisió d'Honor:
Isaac Becerra Alguacil (18-6-88, Badalona) Porter.
Oscar Reyes Sánchez (12-3-88, Còrdova) Defensa Central.
Guillem Savall Perera (26-6-89, Barcelona). Defensa Central.
Javier Cantero de la Puente (22-1-88, Granada) Lateral esquerrà
Gerard Rovira López (15-7-88, Barcelona) Lateral esquerrà
Juan José Ciércoles Sagra “Juanjo” (27-5-88, L’Hospitalet). Mig.
Xavi García Calvo (21-8-88, Barcelona). Mitja punta.


Aquestes altes s’hi ha d’afegir els jugadors que continuen de la passada temporada, com son els casos de Toni Lao, Didac Navarro, Fran Erencia (recuperant-se de la greu lesió de la temporada passada), Javi Márquez, José Zamora, Juanma Hernández, Marc Pedraza i Miquel Palanca.

Altre cas particular, és el de David de Pablos qui el club va voler que anés cedit a un equip de superior categoria i tot i tenir interès clubs grecs i espanyols entre ells la Real Sociedad no s’ha concretat i ha estat entrenant-se però sense jugar gairebé cap encontre de pretemporada amb el filial. El porter Marcos també en principi estava previst que anés cedit a la Grama, però no es va concretar la cessió.
Situació més esperpèntica la de Fran López i Jesús García, fitxatges del juvenil de la passada temporada de l’Elx i del Torre Levante respectivament i després d’acabar el seu cicle al juvenil, se’ls va buscar una sortida cedits al Dénia, però el club valencià després de tenir-los a prova uns dies els va retornar a Sadrià.

Aviat tindreu, una llista definitiva dels destins de tots aquells que han causat baixa tant en el Espanyol B com en el Juvenil A i B, així com tots aquells que el RCD Espanyol ha cedit.

dimarts, 21 d’agost del 2007

AGENDA FUTBOL BASE CAP DE SETMANA

25-8S.E.EIVISSA - RCD ESPANYOL BLliga. Can Misses, Eivissa 18:00 h..
25-8Juvenil A -Racing SantanderMem. Santiago Beltrán, Fraga 20:00 h.
26-8Juv.A.- Lleida o ZaragozaMpal. Deportes, Fraga.17:00/19:00 h.
24/25

/26

Juvenil B. (Deportivo, Cenicero, R.Sociedad, Zaragoza, Bayonais)Torneig Ciudad de Cenicero. Mpal. de las Viñas, Cenicero.(La Rioja)
25/8CD. Blanes - Cadet A Amistós. Mpal. Blanes, 17:00 h.
25/8PBB. La Roca- Femení AAmistós. Mpal. de la Roca, 18:00 h.
22/8CE Europa- Femení BAmistós. Camp de l'Aliga, 21:00 h.

dilluns, 20 d’agost del 2007

PRIMERES FOTOS DEL NOU TERRENY DE JOC DE GESPA ARTIFICIAL DE SADRIÀ











El futbol torna a Sadrià
Ahir vespre, va començar la nova temporada a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, i ho va fer en un amistós amb el CE Mataró , conjunt de tercera que va posar ja molt difícils les coses al filial blanc i blau, un conjunt molt jove i renovat aquest any.

El partit, que en contra del que digui un mitjà de comunicació espanyolista, si va ser amb públic i no a les nou, si no a les set del vespre, va tenir la incertesa del marcador fins al final, i va cloure amb el triomf espanyolista.

Per cert, el públic assistent va poder veure (els que encara no ho havien fet) tal com han deixat el terreny nou de joc de gespa artificial (anava a dir camp nou, prefereixo l’anterior expressió), situat en el lloc on eren abans els camps 3er., i 4rt.



Vam pogué veure les grans dimensions i el gran espai tant a les laterals com en els fons dels gols, entre el terreny pròpiament dit i la zona ocupada per el públic, que de moment encara no han col·locat cap tipus de grades.

El públic assistent, (els que no eren socis del RCD Espanyol) no van tenir cap tipus de problemes en entrar a la Ciutat Esportiva sense gastar-se ni un sol euro, ja que el Club va tenir a bé no gastar-se ni un cèntim en tenir un empleat de taquilla, per la poca gent que acudís al matx, pues entrada gratuïta per a tots els seguidors del Mataró.



Us podrà semblar bé, però es un greuja comparatiu amb socis que conec que han estat seguint l’Espanyol per aquests camps de la geografia catalana i no han tingut cap tipus de misericòrdia amb els seguidors pericos...

Peralada; Entrada públic no soci del club gironí: 15 € (CF Peralada, de Primera Divisió catalana)
Vilanova i la Geltrú: 10 € (Conjunt de Tercera davant un Segona B)
Nou Serdenya: 6€ (Amitós d'un Tercera amb un Segona B)
Torneig de l’Estany: 12€ (Conjunt de Tercera davant un Segona B, malgrat que aquí incloïa la penitència de veure si hi anaves abans d’hora, al conjunt de “Pep”, el tercera de Laporta, i amb un horari -22.15 hora de començament-, que ja em direu... )
Torneig de Camprodón: 6€ (davant un equip de Primera Territorial, aqui es tenia en compte als jubilats pericos, 4€).
Torneig Ajuntament de Manlleu: 10 €. (Aquí també es tenia en compte als jubilats pericos i aquests pagaven “només” sis € per veure un amistós davant un tercera divisió, però 3€ més si anaves a tribuna).





Com es pot observar, quantitats molt importants inclòs superiors a molts partits oficials de categories de la territorial catalana. Hora seria que els responsables del club tinguessin en compta aquests detalls, per que ja n’hi ha prou de sempre afavorir als demés quan ni ens ho agraeixen (encara se’n foten de nosaltres) ni ens ho tenen en compte mai ni al soci ni al propi club.

I si que hi havia públic, un centenar aproximadament de seguidors a l’estrena oficial del Espanyol B, i potser no hi n’havia més per que alguns van arribar quan l’encontre ja s’acabava per que no van tenir clar l’horari del partit i van anar a les 21:00 hores, i potser més d’un ja no hi va voler anar-hi en un dia plujós i d’ambient molt fresc. Però es clar, el partit va ser al vespre a les 19:00.



FUTBOL BASE I FEMENINS.

NOTICIES BREUS.

El Femení entrenat per Emili Montiagut va guanyar per 0-7 dissabte derrotant al Girona FC, un dels equips forts del grup tercer de Primera Nacional Femenina, dins el marc del Torneig Cibertel que es va desenvolupar en el Camp de Futbol Sàbat de Girona.
Els gols espanyolistes van ser obra de Vicky, Sara, Lara en dues ocasions, Raquel Corral i Ana Ríos.


En altre ordre de coses, dir que Mauricio Pochetino, es incorporarà al quadre tècnic del femení (per coses rares, nosaltres..., deu ser una escola això, per el que es veu), per que el noi pugui anar fent hores de pràctiques per poder treure’s el títol nacional d’entrenador. De totes maneres, aportarà expectació i es pot dir que ha estat un “fitxatge mediàtic” a falta dels “altres” (dels que farien augmentar el potencial de la plantilla del femení).



Per la seva part, el Femení B, no va tenir la mateixa sort ja que no va pogué guanyar cap dels dos mini partits de quaranta cinc minuts en el triangular de la Roca, davant dos equips ascendits a Primera Nacional Femenina, concretament davant l’organitzador la Penya Blanc i Blava de la Roca (2-1) i davant el conjunt filial de la UE L’Estartit, ascendit de retruc per les desercions de Llers i Soledad, va empatar a zero.

L’Espanyol B va ser segon, mentre que el conjunt amfitrió, la PBB de la Roca va ser el campió.




El Juvenil d’Oscar Perarnau, després de la derrota mínima als darrers minuts al Camp Els Canyars de Castelldefels davant el conjunt de Tercera Divisió d’aquesta localitat del Baix Llobregat el dissabte, ahir es va enfrontar al CF Lloret, equip del grup primer de Preferent Territorial.

El resultat va ser d’empat a dos gols, després que el conjunt blanc i blau anés perdent per dos gols a zero. Els gols del conjunt local han estat marcats per Eric i Marcos, mentre que els aconseguits per els pericos, han estat obra de Curro i Alex Arias, a falta de quatre minuts per el final quan el ex jugador del Real Oviedo ha establert el resultat final. Cal dir, que el jugador local Marcos ha estat expulsat amb vermella directa per agressió a un contrari.




El Juvenil B de Josep Clotet, va acabar tercer a la XXXVI edició del Torneig Vírgen del Pilar, que organitza el CD. Oliver, després de perdre a la semifinal amb el club amfitrió contundentment per 3-0 i guanyar ahir el partit per el tercer i quart lloc davant el Real Zaragoza per tres gols a dos.


L'ESPANYOL B REMUNTA EL GOL DEL MATARÓ (2-1)

Primera foto en partit del Espanyol, al nou terreny de joc de gespa artificial
(abans camp 3er).


L’Espanyol B, guanya 2-1 al CE Mataró.El partit d’ahir davant el CE Mataró dona bona compta del que se li espera al filial blanc i blau en la categoria de bronze del futbol espanyol; rivals molt lluitadors, com és lògic de més edat que l’Espanyol que a bon segur serà de les plantilles més joves (si no la més) de la categoria.

Domini inicial perico

L’Espanyol va gaudir de dues bones ocasions només començar l’encontre amb Javi López de protagonista per banda esquerra i la seva internada acaba amb el xut del ex del Betis i el rebuig posterior del meta del Mataró.

Palanca, molt desafortunat ahir cara al gol tot i la seva lluita, va rematar de cap, una centrada perfecta de Zamora per banda dreta amb tota la porteria per ell, enviant incomprensiblement la pilota fora.

Gerro d’aigua freda
Al minut tretze, al remat de cap en el llançament un servei de cantonada, l’ex del RCD Espanyol Albert Martínez, estableix la momentània avantatge dels del Maresme, al aprofitar-se d’una indecisió defensiva entre mig d’un munt de jugadors.

El CE Mataró es va mostrar com un equip molt compacte, lluitador i va gaudir de les seves ocasions durant el matx.

Empata l’Espanyol B
Javi Márquez en dos trets (el primer a la tanca i el segon a les mans del porter) ho va intentar de falta directa. Mentre, a l’altre àrea Casilla tapa molt bé la internada del extrem visitant, quan el perill voltava les immediacions del àrea espanyolista.

Penal comès en el minut 18, sobre Didac que s’havia incorporat a l’atac, per rematar una centrada per l’esquerra molt bona de Javi López. El capità de l’equip Javi Márquez transforma (ja era hora veure un penal ben executat) i estableix les taules en el marcador.

El propi Javi Márquez d’un fort tret es a punt de marcar, però l’esfèrica es perd a mig metre del pal dret. Zamora també gaudeix d’una bona ocasió però un pel lent, s’entreté massa dins l’àrea i perd el control de la pilota davant la defensa visitant quan ho tenia tot a favor.

A la segona part, ambdós conjunts tenen ocasions per desequilibrar el marcador
El partit al poc d’iniciar-se la segona part, va tenir a Javi Márquez com a protagonista d’un llançament de falta, però aquesta ocasió l’esfèrica se’n va anar massa alt.

Pedraza ho intenta amb un fort obús similar al que va convertir en Vilanova en l’amistós que va guanyar per 0-2, però en aquesta ocasió la pilota es marxa per sobre el travesser.

El Mataró disposa d’una gran ocasió però encarant Casilla, el davanter visitant creua massa la pilota sortint aquesta per el pal contrari un xic desviat.

Rubi mou la banqueta i dona entrada a Xavi García en substitució de Zamora i posteriorment Tito i Guillem.

L’ocasió més clara, en el cap de Palanca
Aquesta vegada era jugada per la dreta, on el ex bètic també Brachi centra molt bé després de pujar la banda, i Palanca tot sol i amb tota la porteria per ell dins l’àrea petita no dirigeix bé el seu remat i l’envia fora amb l’exclamació general dels aficionats assistents al matx.

Pedraza aconsegueix el gol de la victòriaJugada de Javi López (un dels destacats de l’encontre), la seva centrada es pentinada per Palanca situat en la boca de gol, i al segon pal, a un metre de la línia Pedraza només té que endinsar amb el cap la pilota al fons de la porteria visitant, situant al filial blanc i blau amb avantatge en el marcador a falta de poc més d’un quart d’hora.

A partir d’aquest moment el partit disminueix en quan a ritme, diferents canvis per ambdós conjunts, i els darrers minuts transcorren sense cap jugada de perill digne de menció.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Casilla; Brachi, Didac, Oscar Reyes, Gerard Rovira; Juanjo, Javi Márquez, Javi López, Zamora, Pedraza i Palanca.

Substitucions: Xavi García per Zamora, m. 59, Tito per Juanjo i Guillem Savall per Oscar Reyes, m. 68, Plata per Pedraza, m. 79, i Batanero per Javi Márquez, m. 86.

Gols; 0-1 Albert Martínez, 1-1 Javi Márquez –pen- 2-1 Pedraza.

Incidències: Camp de gespa artificial, de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Josep Borrell, conseller del futbol base en la grada provisional antiga. Un centenar d’espectadors aproximadament, jornada gratuïta (portes obertes per tothom, som així de generosos).

diumenge, 19 d’agost del 2007

DERROTA CONTUNDENT DEL JUVENIL B A SARAGOSSA.

El juvenil B de Josep Clotet, va perdre contundentment ahir per 3-0 davant el CD Oliver en una de les semifinals de la XXXVI edició del Torneig Virgen del Pilar a Saragossa.

El conjunt amfitrió disputarà aquesta tarda la final davant l’Atlético de Madrid, guanyador (2-1) en el seu partit davant el Real Zaragoza.
El conjunt aragonès i l’Espanyol disputaran avui a les 18:00 hores el partit per el tercer i quart lloc en el Campo Municipal de la Camisera, Saragossa.

GALERIA FOTOGRÀFICA AL CAMP DELS CANYARS















UN JUVENIL SENSE GOL, PERD ALS INSTANTS FINALS. (1-0)

(Josep Maria; Camp dels Canyars, Castelldefels.)
Derrota davant un tercera.

El Juvenil va perdre als darrers minuts un encontre que va demostrar no ser inferior ni tècnica ni físicament a una UE Castelldefels, de Tercera Divisió que molt tindrà que lluitar per mantenir la categoria a tenor del vist ahir.

El primer temps, molt superior l’Espanyol
Oscar Perarnau, va alinear a Pecha a la porteria amb una defensa formada per Oriol Sans, i el fitxatge Dani López, acompanyats per Didac Vila que torna de la seva cessió i
Víctor Ruíz l’únic home que continua de la passada temporada. A la medul·lar, mentre que homes com Macalou o Baena fitxats aquest estiu acompanyaven Carlos Ruíz que repeteix de la passada temporada; Guillem Creus després d’anar cedit una temporada al Mataró a Divisió d’Honor, ja té experiència en la categoria, i Lluis Crous per l’extrem ascendit del juvenil B, amb Marc Mas, altre dels fitxatges.

Tot i que els primers deu minuts poc joc vam veure, si que hem de fer esment la molta lluita en el centre del camp i un Espanyol que no es va arrugar davant un conjunt més gran en quan a edat es refereix, de seguida el conjunt blanc i blau va agafar el timó del partit, i va començar a gaudir de clares ocasions per marcar, però la sort no va estar de cara dels homes de Perarnau.

La primera jugada la va protagonitzar Baena, després de superar a dos contraris, no va poder amb l’home de tancament de la defensa local que es va creuar en els darrers metres.

Marc Mas té l’ocasió més clara
Sobre el primer quart d’hora, passada llarga, i Marc Mas per velocitat davant la sortida a la desesperada del porter Gallego, li eleva la pilota per sobre del meta local, però la vaselina des de trenta metres, se’n va fregant el pal dret i no acaba entrant amb tota la porteria buida.

Ni Marc Mas ni Didac Vila encerten a rematar al minut 22 dins l’àrea petita una centrada de falta que Guillem Creus penja des de la dreta.
Lluis Crous, xuta però els seu tret es aturat per Gallego.

Gol invalidat per el col·legiat
L’àrbitre invalida la jugada per càrrega en el salt de Marc Mas, molt dubtosa, i el xut posterior dels espanyolistes es anul·lat, acabant dins la porteria local.

El primer remat del Castelldefels a porta, es produeix al minut 25, un xut fluix de Isma a les mans de Pecharromán.
L’Espanyol ho continua intentant i després d’una gran passada de Didac, Baena s’interna a l’àrea però el seu xut es rebutjat com pot per Gallego, i posteriorment el refús es allunyat per la defensa local.

Cebri, un ex perico dona el primer avis seriós
Cal destacar la presència en l’onze de la UE Castelldefels de jugadors blanc i blaus com el cas de Mai, el jugador que va anotar el primer gol (de penal) a la primera Copa del Rei que va guanyar el RCD Espanyol en la final de Lleó (el segon el va fer un jove de quinze anys que es deia Jonathan Soriano), Cebri que també va militar al juvenil perico o Artur Perez García que no va trobar mai lloc al Espanyol B.

Precisament Cebri posa a prova a Pecha, que rebutja el tret del davanter local. La UE Castelldefels sembla despertar en els darrers minuts del primer temps, i amb el llançament de Pablo de falta, posa la pilota fregant el pal dret de la porteria de Pecha.

Però de nou, l’ocasió més clara seria per el juvenil espanyolista, quan en el darrer minut, una passada a l’espai de Crous, permet a Guillem Creus marxar-se tot sol perseguit per darrera per el últim defensa, i encarant a Gallego trepitjant àrea, xuta fora a l’esquerra de la porteria.

Una segona part molt fluixa
Poc joc de qualitat hem vist en aquesta segona part, també debut als canvis que ambdós entrenadors han anat introduint per donar minuts a gairebé tot els jugadors disponibles, i que han fet que s’aturés el ritme de joc del primer temps, i en la recta final de l’encontre es trenqués ja el partit, amb anades i vingudes que han acabat amb l’errada en l’únic gol del matx.

Quinze minuts han passat de la represa per veure una jugada mínimament en condicions, i ha estat l’equip local qui ha posat a prova a Pecha, que ha rebutjat a còrner.

Oriol Sans ha profunditzat, per l’esquerra i la seva passada de la mort, un pel llarga, no ha trobat el rematador en primer terme i si venint de darrera Macalou ha engaltat un xut a trencar des de el vèrtex esquer de l’àrea de càstig, sortint alt per sobre el travesser en una jugada en la que els homes de Perarnau havien sorprès als de Miguel Olmo.

Quan semblava que les taules serien definitives en el marcador, per la dinàmica en que anava l’encontre, imposant-se les defenses als davanters, i amb poc ritme degut als molts canvis, en una jugada on l’eix defensiu del juvenil perico no ha estat massa fi, ha fet que Dani Santos, s’avancés, i superant la sortida del meta espanyolista amb un barret, es quedés tot sol amb la porta buida i marqués el gol de la victòria de la UE Castelldefels. Massa premi per tant poc mèrit. I el juvenil ha continuar millorant. Es van veure bons detalls al primer temps davant un equip de Tercera, i em de ser malgrat tot optimistes amb aquest equip, malgrat que davant encara els home gol no estiguin encertats cara a porta.


Fitxa tècnica.
U E Castelldefels: Alberto Gallego; Juan Martínez, Oriol Grau “Uri”, Javier León, Artur Pérez, Mariano Hellín “Mai”, Pablo, Patrico Manso “Patri” , Cebrià Queralt “Cebri” , Raul Guerrero, i Isma Quiñones.

Substitucions: Alberto Marcos per Mai, m. 50, Dani Santos i Rua per Cebri i Isma Quiñones respectivament, m. 62, i Besalduch, Toni, Jonathan Puig, Gilbert, i Joseph Lecke (ps) per Uri, León, Artur, Raul, i Gallego, m. 71.

RCD Espanyol Juvenil:
Pecha; Oriol Sans, Dani López, Víctor Ruíz, Didac Vila, Macalou Guimba, Guillem Creus, Baena, Marc Mas, Carlos Ruíz, Lluis Crous.

Substitucions: Alex per Crous, m. 54, Albert Moñino i Abraham del Pozo per Baena i Marc Mas, m. 62, Toni Cunill i Oriol Recarte per Oriol Sans, i Carlos Ruíz, m. 71.

Gol; 1-0, m. 86 Dani Santos.

Incidències: Camp dels Canyars. Castelldefels. Un centenar d’espectadors. Temps força ventós. Primer partit del Juvenil A a terres catalanes.



L'ESPANYOL LLENÇA LA CATALUNYA CUP AMB UN EQUIP DE CIRCUMSTÀNCIES

Primera decepció de la temporada
Molt omplir-se la boca nostres dirigents que aquesta competició si de veritat importa al RCD Espanyol i els fets un cop més ens han demostrat que encara ens importa menys que a nostres rivals ciutadans. Un cop més, el RCD Espanyol ha llençat la Copa Catalunya a les escombraries esportives, alineant un equip totalment incapacitat per imposar-se amb garanties a un equip (no ho oblidem) que la temporada passada ja va humiliar als nostres en el doble enfrontament del campionat nacional de lliga.

Per tant, un equip ple de suplents, amb jugadors del B, sense estar acoblats, i a les alçades de pre temporada en que ens trobem es donar masses oportunitats al rival de torn (ahir un ex primera) per que t’elimini. I no oblidem que ja en la passada edició a punt va estar el conjunt perico de no arribar ja ni a la final per el mateix motiu.

S’ha de fer notar que el Nàstic si que va alinear tot el millor de la seva plantilla i es va prendre amb il·lusió la competició. I que no se’m digui que la data no permetia altre formació debut a les baixes que acumula el planter de Valverde, i com a precaució per no incrementar-ne més cara al començament davant el Real Valladolid, per que llavors tindré que fer la pregunta clau d’aquesta “història” entre d’altres que se m’ocorrien: ¿Per que dimonis nosaltres si vàrem acceptar jugar en aquesta data? ¿Per que el RCD Espanyol no es va negar com van fer altres? ¿Per què nosaltres sempre hem de ser més papistes que el Papa, per acabar fent el ridícul més espantós?

Igualtat a rés
El primers vint minuts van ser autènticament dolents. Sense cap tipus de perill a cap de les dues porteries, tan sol centrades sense rematador a una i altre àrea, un xut d’Abel molt desviat, lluita, migcampisme i tot plegat rés digne per explicar.

La primera ocasió la va gaudir el conjunt de Valverde:Obertura a la dreta, centrada de Jonathan i Valdo no pot rematar en condicions, desaprofitant una bona ocasió; era el minut 23... Tres minuts després el Nàstic dona el primer avís seriós; Maldonado, encara amb l’angle reduït a Lafuente, i el seu tret es rebutjat a còrner per el meta basc.

El joc s’anima i Juanma després de retallar dues vegades en l’àrea al seu par, no controla i quan anava a xutar, la pilota se l’hi en va per la línia de fons.

Polèmica a l’àrea espanyolista
Minut 34; jugada molt confusa i perillosa en la que Sergio Sánchez va agafar de la samarreta a Abraham, tot i que davant un munt de jugadors probablement no ho va poder veure el col·legiat. La jugada acaba amb un remat de Tortoledo que passa fregant el pal esquer batut Lafuente.

La darrera jugada del primer temps, la protagonitza Oscar Rubio que xuta des de fora de l’àrea en un contracop obligant a lluir-se a un Lafuente fins les hores molt segur.

L’Espanyol s’avança
Un cop més encarant el meta contrari, Valdo no aconsegueix superar-lo i la seva centrada – xut l’acaba rebutjant Roberto, es passeja davant Jonathan Soriano (com sempre no pot arribar-hi) i acaba a peus de Juanma, que primer la controla amb una cama i amb l’altre de mitja volea anota un preciós gol, donant avantatja als homes de Valverde.

Però al minut ja Lafuente es veu en l’obligació d’intervenir per evitar l’empat dels granes, després de que Jandro es aprofités d’un rebot molt desafortunat de Chica dins l’àrea.

Jonathan de nou no encerta a rematar amb el cap una centrada per banda esquerra.
Valverde introdueix el primer canvi donant entrada a Zamora per Juanma, autor del gol. Precisament el menut extrem perico no arriba a poder connectar amb l’esfèrica quan una passada llarga li passa per el seu costat, trobant-se a un metre del pal esquer de la porteria de Roberto.

El Nàstic li dona la volta al marcador
Lafuente ja es a punt de ser sorprès en el llançament d’una falta treta per Jandro que ha de rebutjar com pot.

Antonio López aprofita una centrada de Oscar López davant la inoperància d’una defensa totalment descol·locada. Amb el gol de l’empat, Valverde dona entrada a Clemente Rodríguez que bastant poc va aportar a l’equip en el temps que va estar present sobre el terreny de joc.

El segon gol del Nàstic es un compendi d’errades lamentables d’un Espanyol que es marxava a la deriva; Lacruz li enviava una pilota enverinada a Lafuente, i aquest xutava tant malament com sabia (potser l’única errada atribuïble al meta basc en el partit), i la jugada que semblava no tindria conseqüències, acaba amb internada de Jandro, passada a Antonio López i Oscar Rubio marca i dona avantatge al conjunt grana.

El Nàstic envalentit i un Espanyol enfonsat, son les dues cares que es mostraven sobre la gespa del Municipal de Palamós. El conjunt tarragoní a punt de fer el tercer en varies ocasions, mitjançant Maldonado que té la possibilitat de sentenciar en dues oportunitats.

Poc a poc, l’Espanyol treu la casta, i lluita per l’empat
Els jugadors de Valverde no se’ls hi pot negar, van lluitar i no es van donar per vençuts tot i el poc temps que mancava i l’empenta del Nàstic. Jordi Gómez ho va intentar en dos ocasions amb xuts llunyans, sobre tot el primer que va sortir fregant el pal dret.

Mentre, el Nàstic donava més d’un ensurt a Lafuente i cía; Lacruz ha de treure una pilota sota pals, després del remat de Tortoledo en un servei de cantonada, davant un munt de jugadors.

Final, made in Glasgow
I quan semblava que el darrer cartutx s’havia esgotat amb el llançament de falta directa que Soriano envia fora, l’Espanyol aconsegueix forçar la tanda dels penals (¡ es igual nanos, per tirar-los així ja no calia !), i després d’una centrada molt passada de Palanca, Zamora de cap suaument bat a Roberto en el segon pal. Faltaven tres minuts més l’afegit i tot l’ocasió de Maldonado després d’una passada de Pinilla, que salva Lafuente, el marcador no es mouria i ens aniríem un cop més als penals.

¿Que passa amb els penals a Can Perico?
Aquesta setmana (com veieu no ens hem de remuntar més lluny) el RCD Espanyol (si llegiu Sentiment Perico ho sabreu) ha perdut en tres ocasions diferents en penals; el B a Manlleu, el Juvenil a Vila-Reial, i ahir a Palamós la barreja del primer i segon equip.
No sé si es problema de falta de pràctica habitual o ja necessitaran un psicòleg aquest nois per que els convenci que saben tirar un penal, per que anem cada dia a pitjor...

Al final, com ja ens imaginàvem, al carrer... Eliminats, mentre nostres veïns ells si han sabut dir no quan els seus interessos els hi deien que no devien de jugar, com sempre nosaltres hem tornat a fer el ridícul i no ho dic per els que han sortit a la gespa del Municipal de Palamós, que han fet el que han pogut o sabut, si no dels que els hi costa tant defensar nostres interessos davant els organismes en aquest cas la FCF. Si ells no juguen per que ho hem de fer nosaltres. El Nàstic no el compto, per que ells han complert presentant l’equip sencer, es clar que ells no tenien lesionats com l’Espanyol (Tamudo, Ivan, David, Rufete, Moisés, Angel, i els convocats a seleccions com Lola). Per tant, si no pots competir en condicions i no es la data, no acceptis, tenint en compta que en aquesta competició n’hi ha que fan els que els hi dona la gana.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Lafuente; Toni Lao, Lacruz, Serrán, Chica, Sergio Sánchez, Jordi Gómez, Moha, Juanma, Valdo, i Jonathan

Substitucions; Zamora per Juanma, m. 56, Clemente R. Per Chica, m. 65, Javi Márquez i Pedraza per Moha i Valdo m. 73, Palanca per Sergio Sánchez, m. 84.

Gimnàstic de Tarragona: Roberto, Tortoledo, Abraham, Oscar López, Mingo, David Sánchez, Abel, Jandro, Oscar Rubio, Antonio López, Javi Maldonado.

Substitucions: Pinilla per David Sánchez, m. 62, Medina i Fede Bessone per Jandro i Mingo, m. 80, Nano per Antonio López, m. 86

Àrbitre: Vico Moreno, del col·legi català. Va mostrar targetes grogues a Juanma, m. 33 i Jordi Gómez, m. 60 per part perica i a Jandro, m. 36 i a Pinilla, m. 90 per part tarragonina.

Gols: 1-0 Juanma, m. 52, 1-1 Antonio López, m. 63, 1-2 Oscar Rubio, m. 72, 2-2 Zamora, m. 87.

Penals: Pinilla 1-0; Jonathan Soriano, fora; Maldonado al pal; Jordi Gómez atura Roberto; Oscar López 2-0; Javi Márquez fora; 3-0 Tortoledo Gol.

Incidències; Camp Municipal de Palamós. Primera semifinal de la Copa Catalunya. Daniel Sánchez Llibre en la llotja. Partit televisat per TV3. L’altre semifinal em principi es jugarà el 5 de setembre si el FC Barcelona té a bé sempre que els seus interessos no siguin perjudicats aquell dia, si no ja trobaran altre data...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M