dissabte, 21 de juny de 2008

ELS JUVENILS

Aquesta es la llista de tots els jugadors juvenils del RCD Espanyol de segon i tercer any de la temporada que acaba de cloure. Els nascuts en 1989 (tercer any) o passaran al filial a jugar a tercera o si no son cedits algun altre equip (cosa improbable estan el B a tercera divisió), donaran per acabada la seva etapa espanyolista.

En els nascuts en 1990 (segon any de juvenils), es troba el cas particular de Max qui podria avançar la seva progressió i passar directament al filial blanc i blau.
Cas també digne de menció es el del andalús Chuli qui sent del 1991 ja ha jugat i be per cert, molts partits en el conjunt campió d’Espanya.


Dir per últim que hi ha un munt de jugadors cedits, provinents molts del juvenil B de la temporada passada i alguns com Macalou o George Saunders que durant la temporada en el juvenil A, han tingut que buscar-se el futur a altres llocs en qualitat de cedits.
JUVENIL "A" TEMPORADA 2007/08


Jugadors que acaben la seva etapa juvenil

David PECHArromán Ponce (4) (Vilassar de Mar, 24/01/89) POR (BAIXA)
VÍCTOR Ibáñez Pascual (2) (Barcelona, 21/04/89) POR
VÍCTOR RUÍZ Torre (4) (Esplugues Ll., 25/01/89) DEF CEN
ORIOL RICARTE Iniesta (6) (Barcelona, 03/02/89) DEF DRET
DIDAC VILA Rosselló (9) (Mataró, 09/06/89) DEF ESQ
DAVID LÓPEZ Silva (1) (09/10/89) MIG
José Raúl BAENA Urdiales (1) (Torrox, Màlaga, 02/03/89) MIG
CARLOS RUÏZ Muñoz (3) (Esplugues Ll., 03/05/89) MIG
GUILLEM CREUS Pascal (9) (BCN, 11/01/89) MITJA P.DRET
JOSÉ Mendez Monroy "CANARIO" (4) (Las Palmas, 05/05/89) MITJA P.
ABRAHAM Pozo Benegas (1) (Càceres 08/07/90) MITJA P. ESQ
Carlos Lumbreras Capdevila (3) (Barcelona, 17/05/89) DAV
Alejandro "ALEX" Arias de Haro (1) (Oviedo, 13/06/89) MITJA P. C

Jugadors nascuts el 1990.

MAXim Alexandru Iulian (1) (Piatra Neamt,ROM. 08/07/90) MIG
ADRIÀ Fradera Raya (7) (Coloma de Farners, 15/01/90) POR
ORIOL SANS Fornés (7) (Barcelona, 03/01/90) DEF CEN
ALBERT Moñino Turró (6) (Figueres, 18/05/90) MITJA P. DRET
Sergio GINÉS Albarrán (4) (06/04/90) MITJA P. DRET
LUCAS PORCAR Teixidó (9) (BCN, 18/02/90) MITJA P. C
LLUÍS CROUS Puig (4) (Girona, 08/08/90) MITJA P. ESQ
MARC MAS Costa (1) (Girona 01/06/90) DAV


Jugador nascut el 1991
Manuel Jesús Vázquez Florido "CHULI" (2) (Huelva, 25/01/91) DAV


Jugadors que han estat cedits:

Francisco Martínez Fdez. "CURRRO" (4) (19/03/89) DAV Cedit CF Badalona ?
MACALOU Guimba (1) (Amiens,04/08/89) MIG Cedit 05/01/08 a Talavera CF
GEORGE Saunders (2) (Londres, 10/06/89) MIG Cedit a Damm CF
EDUard ESCUCHAS Abajo (8) (Vic, 03/02/89) Cedit UE Sant Andreu
CRISTIAN Calvo García del Pardo (4) (Manresa, 25/11/89) Cedit al Manresa
Rubén PLEGUEZUELOS Padilla (5) (Martorell, 15/03/89) Cedit UE Cornellà
JORDI Saez Rico "CUCO" (4) (Vilassar 22/05/89) Cedit Badalona CF


TONI CUNILL Pérez (3) ( 05/01/90) DEF CEN Cedit UE S. Andreu
OSCAR Martínez Farré (9) Bna 09/03/90 Cedit CE Europa
JESÚS GARCÍA Tena (4) (Terrassa 07/06/90) Cedit Badalona CF
FRANCESC Cebrían Ruíz (5) (Bna. 17/03/90) Cedit CE Europa
Raul García Doblas (3) Cedit UE Sant Andreu
MARC DE VAL Fernández (8) (Girona 15/02/90) Cedit Badalona CF
SADDIK Boulouadi (7) (Marroc, Wadon, 28/05/90) Cedit CE Europa
Blas Segarra Vázquez (4) (Lleida 12/01/90) Cedit UE Sant Andreu
CARLOS Salgado Martínez (3) Cedit UE Sant Andreu
JUAN José Luque Lunar (4) (Pozoblanco, 09/03/90) Cedit Puertollano
Gerard Ballester Marco (4) (Xàtiva, 27/04/90) Cedit Ontinyent
ALEIX Vidal (1) Fitxat del Reus Deportiu (21/08/89) Cedit a la Damm CFJugadors del Juvenil B (2007/08), que han estat cedits durant la temporada

JUANJOsé Herreros Marco (2) Plus Xàtiva Cedit al CE Sant Andreu. DAV
ERIC PLÀ Oncins (1) (Lleida, 21/01/91) Cedit al Lleida. MIG
ADRIÀn Picón Bonilla (3) (22/01/91) Cedit Damm JuvC POR
Enrique Amador Oliva "QUIQUE" (3) (Barcelona, 04/02/91) MITJA P.CENT
Antonio VELA Sánchez (4) (Terrassa, 20/09/91) MITJA P. ESQUER
José Manuel Roca Millán "PEPE" (2) (Valencia, 31/05/90) DEF DRET
ROMÁN Golobart Benet (4) (Barcelona, 21/03/92) Cedit CE Europa DEF CENdivendres, 20 de juny de 2008

ENTREVISTA: JOSEP GASPAR

CALLEJÓN, FITXAT; BERANGER, PRESENTAT I NOEMÍ RUBIO, RENOVADA.Avui, el nostre convidat a l’entrevista serà Josep Gaspar. Els que aneu a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol de manera sovint, ja el coneixereu. Soci 747 del conjunt espanyolista i accionista, Josep viu el futbol base d’una manera molt especial.

Tenia ganes de que fos un dels entrevistats en aquesta secció encara que sigui per el seu sentiment envers tots els equips que portin els colors o el nom del nostre club, i sigui quina sigui l’activitat esportiva.

Tinc que confessar-vos, que malgrat siguem de caràcters molt diferents i tinguem diferents maneres de pensar envers el RCDE, ha estat un plaer per a mi, coincidir en nombrosos viatges a Madrid, a València, i per els diferents camps de la geografia catalana que mai dubta en recórrer per seguir als nostres equips del futbol base i femení.

Es per això, i per molt més, que avui parlarem amb Josep i ho farem com sempre

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC”.


Has sigut jugador de futbol en diferents equips catalans històrics. Com ha canviat el mon del futbol des de llavors !

- Ha canviat moltíssim. Abans es sentien més els colors i ho donaves tot per l’equip al terreny de joc. Ara hi ha masses diners entremig ... Tot es molt més professional. A més no hi havia intermediaris, representants, sobre tot de segona divisió en avall, i en primera, pocs.Tens una vinculació pel teu fill, amb el hoquei patins. Deus enyorar aquells temps on l’esport amateur permetia tenir seccions al RCD Espanyol. Creus què algun dia tornarem a tenir per exemple hoquei patins, secció en la que els espanyolistes dominaven i arrasaven, o simplement és impossible quan no hi ha diners ni pel primer equip per pogué fitxar dignament?


- Es clar que enyoro aquella gloriosa secció. No sé si en tornarem a tenir-ne mai. Jo espero que sí, però comprèn que és difícil. Tant de bo així fos ...


Que li diries a aquells pericos que no han posat mai un peu a la Ciutat Esportiva per que consideren que l’únic important és el primer equip i que de què ens serveix el futbol base si no pugen jugadors amb qualitat?


- Els hi diria que no saben el que es perden, per que en general tenim molts bons partits i gaudim del joc molt més que a Montjuïc.
A més, els equips de futbol base també representen al RCD Espanyol.


Tens o penses tenir alguna causa mínimament decent que justifiqui el vergonyós enfonsament de la segona volta?

- Indolència, deixadesa en segons quins jugadors, algun partit que haguessin pogut guanyar (Betis, Sevilla, Athletic...) que la pilota no va volgué entrar, però també n’hi ha hagut de molt horrorosos.Com a seguidor fidel de Sadrià, que en penses de la temporada del B un cop ha tingut lloc la consumació del descens a tercera?

- Dolenta pels resultats. Però en la primera volta va haver-hi bons partits en el que va faltar la sort necessària cara a gol per guanyar segons quins encontre, i a la segona volta la moral de l’equip ha minvat fins que es van enfonsar. Ha faltat experiència, potser amb tres jugadors més veterans a l’equip que recolzessin als més joves...
Creus que una lliga de filials afavorirà a un club com l’Espanyol? Perdrà competitivitat al no jugar amb homes drets i fets els nostres nanos del B?

- Per una banda afavoriria a l’Espanyol i a més es veuria millor joc, més bons partits i de més qualitat tècnica. Per altra part els hi costaria més agafar experiència.Aquesta temporada per desgràcia inclòs el femení ha decebut profundament. A què creus que ha estat debut ?

- La culpa de tot ha estat del senyor entrenador, que va demostrar que li falta caràcter, i a més que no té cap tipus d’experiència com a entrenador.
Has anat a tres finals de juvenils (Ponferrada, Baza, Colmenar Viejo). Seguint les diferents fornades, no creus que aquella generació de juvenils que van arrasar, se li ha tret poc profit (Jarque, Torrejón i poc més). Penses que aquesta és superior cara a que arribin jugadors al primer equip.

- Se’ls hi ha tret poc profit per que no han sigut prou valents els diferents tècnics del primer equip per donar-li la oportunitat a alguns en el just moment , com fa l’Athletic club o Osasuna. D’aquella final a Baza en que l’Espanyol es va imposar a Osasuna, amb el conjunt navarrès tres o quatre jugadors han arribat al primer equip i un, al Atlético de Madrid.

En quant a l’actual fornada, jo penso que amb les seves diferències lògiques son per l’estil en quant a qualitat, ja que han fet una gran temporada.


Molts no van ni a l’Olímpic farts dels nostres jugadors. Tu en canvi tens la moral inclòs en mig del desastre per anar a Colmenar Viejo o a Salou a veure les noies, o a Vilanova del Vallès a veure infantils i cadets . No creus que l’afició malgrat tot, es sent enganyada i defraudada, amb les expectatives que els propis jugadors ens van mostrar?


- Jo hi vaig per que m’encanta el futbol base, per que me’l sento gairebé com el primer equip.
Amb tot, s’ha de reconèixer que tant el primer equip com el filial ens han defraudat a tots.Tècnics de la casa al primer equip. Arriben en el moment idoni? Se’n sortiran dels problemes del “Santuari”, o tot dependrà dels fitxatges?

- Jo crec que se’n sortiran, sempre i quan marxi Riera, que ha estat un dels jugadors que ha creat polèmica dins el vestidor.
Som conscients (tot l’espanyolisme, incloent consell i tècnics) que De la Peña i Raul Tamudo se’ns estan acabant per motiu d’edat i tema físic?

- Hi ha qui si i qui no; Per lògica encara poden donar-nos bons partits i fer un bon paper, però rendir ja a certa edat al mateix nivell durant tot un campionat es ja impossible. Haurien de començar a buscar un migcentre i un davanter centre.


Durant el campionat, tots els jugadors “tenien ofertes” en els mitjans de comunicació de tothom i ara sembla que no els volen o al menys no volen pagar... Com ho veus?

- Veig que sempre que anem bé classificats, la premsa contraria a l’Espanyol, ens vol desestabilitzar, que quan anem malament ja no fa falta... Al marge de tot, també hi hagut jugadors que s’ho han perdut ells mateixos amb el rendiment que han donat aquesta segona volta.Series partidari al arribar a Cornellà – Prat que el club estrenés un nou himne, o ets partidaris de l’actual?. Català, Bilingüe, castellà...?

- Soc partidari de l’actual.Ets de l’opinió que l’arribada a Cornella –Prat per si sol aportarà un augment de potencials socis, o depèn només de si la piloteta entra o no entra?

- Potser sí... Però haurien de fer un equip engrescador i tenir sort...


Ignoro si el senyor Ernest Maragall i la senyora Carme Capdevila, deuen seguir pensant que Catalunya és el Barça i aquell jugador del que tant contents n’estan darrerament. ¿Que em pots dir d’aquella cosa infecta que va costar mig milió d’euros al poble català?


- Se’ls hi tindria que caure la cara de vergonya !!! Només dic això.
Que en penses quan els serveis mèdics deien que un jugador en té per dues setmanes de baixa?


- Tremolo ... !!! Per que s’han equivocat en els diagnòstics en masses ocasions.
Quin tindria que ser l’objectiu de l’Espanyol per cada temporada? Creus que som massa conformistes i això es transmès de dalt a avall arribant inclòs als professionals?


- L’objectiu tenint en compte las connotacions econòmiques, hauria d’ésser quedar sempre entre els deu primers, i al menys un cop cada tres o quatre anys classificar-se per competició europea i de tant en tant guanyar la Copa del Rei com hem fet aquesta dècada.


Moltes gràcies Josep.

dijous, 19 de juny de 2008

EL MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ EN DADES


MEMORIAL GLORIA SOLÀ I FUSTÈ:


Repassant les edicions anteriors

1a. Edició 2003:
El primer Memorial va tenir lloc l’any 2003 i el RCD Espanyol es va imposar a la final al veí Sant Gabriel per 2-0 en un ambient de forta calor ja gairebé estiuenca amb gols de Raquel i Goretti. Es va reduir el temps en comptes dels noranta minuts, precisament per les condicions adverses i que era ja el segon partit.


FINAL: RCD ESPANYOL: 2 - CD SAN GABRIEL: 02na. Edició: 2004
La segona edició va ser un 13 de juny del 2004 i es van enfrontar en semifinals, l’Espanyol amb el Sant Gabriel, amb resultat contundent a favor de les periques, i a la mateixa hora, les noies del filial es classificaven per primera vegada i no seria la darrera per la final al derrotar al Villarreal per 2-1.

La final de consolació la guanyarien les noies del Col•legi Sant Gabriel per 2-0 a les castellonenques.
I la gran final entre els dos equips pericos va tenir les següents protagonistes:


FINAL: ESPANYOL "A" – ESPANYOL "B" : 4-0

Espanyol A:Vero, Miriea, Elena, Rosana, Berta, Laura Bestúe, Marta Cubí, Raquel, Goretti, Sara, Gemma Pacheco (Ruth, Sandra, Gemma Ruano, Patri, Miriam)
Gols totals en el Memorial; Goretti (7), Raquel, Gemma Pacheco

Espanyol B: Raquel Tirado, Ana Lara, Malena, Inma, Raquel Lorente, Laura Falcés, Aida, Cristina Pacheco, Ana, Mari, Tabi, (Jenni, Lorena, Nuria, Montse, Laia)
Gols totals en el Memorial: Ana Lara, Aida.3a. Edició: 2005
La tercera edició va tenir lloc el 03/07/2005 i en les semis, el Lagunak es va imposar al filial perico en la tanda de penals, mentre que el primer equip no va tenir problemes per desfer-se amb cinc gols del Banyoles.


Espanyol Femení A 5: Cristina, Marta Torrejón, Dolors, Mireia, Laura Falcés, Raquel, Marta Cubí, Sara, Lara, Laura Queraltó, Sandra, Goretti, Araceli, Yoli, Laura Bestué, Clara, Elena, Raquel Tirado ,ps.
Banyoles 0: Fabregas,Conejero, Cristina, Negre, Bea,Susi, Ana, Reau, Cira, Laura Reig, Fina, Aina, Noelia, Elia, Sonia, Laura Goma, Moní, Mercè.
Gols: Cubí 3, Georgina, Torrejón

En la semifinal més igualada, la tanda de penals va fer que el conjunt llavors de Ane Bergara arribés a la final.

Espanyol Femení B. Vero, Inma, Malena, Xenia, Tana, Benlli, Anita, Gemma Pacheco, Tabi, Raquel Lorente, Debo, Pati, Gemma, Andrino, Patri, Sandra
SD Lagunak: María, Virginia, Maite, Marta, Carmen, Laura, Núria, Sandra, Sara, Ane Bergara, Bea, Vero, Maria.
1-0 Raquel Corral 1-1 Sara * penals


Tercer i quart lloc;
Espanyol B- Banyoles 3 – 0 (1-0 Conejero, pp. 2-0 Tana 3-0 Corral.)

...I la final va ser una exhibició del conjunt de Santi Fernández amb hat-trick de Marta Cubí, i curiosament el gol de l’honor de les navarreses el va fer la jugadora actualment blanc i blava.

FINAL: ESPANYOL- Lagunak 4-1 (Marta Cubí 3, Marta Torrejón) (Ane Bergara)


4rta. Edició: 2006
La següent temporada, el 4 de juny, quan ens trobàvem a només una setmana de la finalísima de Nazaret amb el Lagunak, va tenir lloc el quart Memorial amb el San Quirze com invitat, que va ser el més fluix de quants equips han vingut i va caure per 11-0 amb l’anècdota que Marta Cubí va golejar i a estones va actuar de portera i Cristina de jugadora.

A l’altre semifinal, el filial perico va guanyar gràcies a un gol d’ Andri a l’equip de Ntra. Sra. de Belén de Burgos, club que els que tingueu suficient memòria i estigueu al dia en futbol femení, recordareu que va ser un dels fundadors de la Superlliga i va estar varies temporades fins que va acabar perdent la categoria.

La final sense gaire història se l’ha va adjudicar el primer equip perico per cinc gols a zero.

RCD Espanyol – Sant Quirze 11-0
Gols; 1-0Marta Cubí, 2-0 Cubí, 3-0 Cubí, 4-0 Laura Queraltó, 5-0 L: Queraltó, 6-0 Lara, 7-0 Sara Quiles, 8-0 Sara Serna, 9-0 Míriam, 10-0 Adriana, 11-0 Cristina Prieto *

RCD Espanyol B – Nuestra Sra. De Belén 1-0 Gol: Andri.

Tercer i Quart lloc:
Ntra. Sra. de Belén – Sant Quirtze 2-0

Final: RCD Espanyol – RCD Espanyol B 5-0
Gols: 1-0 Marta Cubí, 2-0 Marta Cubí, 3-0 Sara Serna, 4-0 Marta Cubí 5-0 Carol.La cinquena edició va tenir com a protagonista el Puebla CF.5ena. Edició: 2007
Per últim la temporada passada, els convidats van ser el Puebla CF (companys de greuge pel tema de la famosa impugnació) i el CE Europa.


En les semifinals, l’Espanyol es va desfer amb més problemes dels previstos del conjunt escapulat pe 3-1 amb gols de Silvina, Raquel Corral i Debora.
En l’altre semifinal el Puebla va remuntar i esclafar qualsevol resistència de l’Espanyol B (que patia baixes ja que algunes jugadores ho feien amb el priemr equip) derrotant-lo per un resultat sense pal•liatius: 1-8


El tercer lloc final va ser per CE Europa que va vèncer 2-1 al femení B. La gran final entre poblantxines i periques que com ve sent habitual es va disputar al camp principal de Sadrià, va acabar amb golejada 5-1 a favor de les espanyolistes. Marta Cubí obrí el marcador, Carol en dues vegades consecutives, i de nou Marta Cubí i Raquel Corral aconseguiren els gols blanc i blaus.

FINAL: RCD ESPANYOL: 5 - CF PUEBLA: 1


AVUI SERÀ PRESENTAT EL
6è MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ


Foto de la final de la darrera edició del Memorial.
Avui serà presentada la sisena edició del Memorial Glòria Solà i Fusté de futbol femení. A l’acte hi està previst que hi assisteixi el President del RCD Espanyol Dani Sánchez Llibre, el conseller Antonio Martín, i Anna Maria Fusté. El torneig tindrà lloc el proper dimarts 24 de juny a partir de les 17.30 hores de la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

En aquesta edició, la sisena, el torneig tindrà un format de triangular i enfrontarà al RCD Espanyol, a la UE Vic i al CD Blanes. Els dos equips convidats han estat els dos primers classificats del grup segon de la Primera Catalana i en el cas de les osonenques han assolit l’ascens a Lliga Nacional.

El programa de partits és el següent:

17.30 h RCD Espanyol - UE Vic
18.30 h CD Blanes - UE Vic
19.30 h RCD Espanyol - CD Blanes

20.30 h Lliurament de Trofeus

L'entrada és gratuïta i s'amenitzarà l'acte amb un seguit d'activitats per a que els més petits s'ho passin d'allò més bé des de les 16.00 h a les 21.00 h.


dimecres, 18 de juny de 2008

ENTREVISTA: ANTONI ITARTE

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”


Avui parlarem amb altre soci del RCD Espanyol:

Antoni Itarte: Activista perico, periodista i speaker.Com a seguidor del femení: Que en penseu de la situació entorn al conjunt espanyolista? Quines son les causes de la dolenta temporada de l’equip, consumada amb l’eliminació a la Copa de la Reina a mans d’un modest Prainsa?

- Una planificació molt dolenta personificada en la presència d’un entrenador (Emilio Montiagut), que mai havia exercit com primer entrenador enlloc; el que em pregunto és qui li va proposar aquesta candidatura a Antonio Martín, per que li va colar un gol per tot l’escaire.
De moment, no creu que a Diego Morata li van donar una responsabilitat excessiva col·locant-lo just quan es té que remuntar un 3-1 advers de l’anada?
Penseu que era el moment idoni, en mig d’una eliminatòria destituir al tècnic?


- Penso que s’ha encertat amb Morata i crec que el cor d’espanyolista que té no li va fer mesurar el risc que comportava la seva incorporació. De totes maneres, malgrat la desfeta, estic molt satisfet tant del seu comportament durant el partit com a les declaracions post-partit.Per entrenar al femení, es condició primordial haver entrenat noies, o és qüestió de qualificació com a tècnic, caràcter i personalitat per damunt de l’experiència en futfem?

Es primordial la qualificació tècnica per sobre de l’anècdota de haver entrenat equips femenins.Penseu que l’equip femení encara pot tornar a ser el que era, o que és ja imprescindible una renovació a fons i que el cicle ja s’ha esgotat en moltes jugadores?

S’han de fer un mínim de tres o quatre fitxatges i si es pogués mirar de trobar una altra portera apart dels fitxatges abans comentats que son de jugadores de camp.Tot i que ell ho nega sempre, penseu que Antonio Martín era un candidat “immaculat” per arribar a la presidència quan Dani marxi i que la davallada del femení és el primer gran fracàs a una trajectòria d’èxit del conseller des de que va aterrar al nostre club.?

Desconec les aspiracions de Antonio Martín, però no l’ha ajudat aquesta nefasta temporada gens ni mica.
El filial a tercera: Causes i responsables?. ¿Creieu que el canvi de Perarnau per Rubi va arribar massa tard o senzillament es tenia que haver seguit confiant amb el tècnic destituït?

RESPONSABLE LA DIRECCIÓ TÈCNICA DEL CLUB. La prova és que s’ha tingut que variar i donar la responsabilitat a una altra àrea del club i per suposat, o haver destituït abans a Rubi o haver confiat en ell fins al final.Després de moltes temporades, els tres campionats de Catalunya cauen del cantó blaugrana. El juvenil també eliminat. El balanç en lligues també ha estat inferior per part espanyolista en comparació a l’etern rival. En jugadors al primer equip de qualitat ja ho veiem. De veritat tenim la millor pedrera d’Espanya?

Per a mi, la diferència l’està marcant els diners invertits per cadascú i que permet que pràcticament els rivals fitxin als cinc continents.Bartolomé Márquez: Que me’n podeu dir?

Li desitjo el millor i estic segur que farà tots els possibles per assolir una gran temporada encara que qui fa bons als entrenadors son els jugadors.
Per que penseu que Valverde ha marxat tenint una temporada de contracte?

Estava cansat de lluitar a diversos fronts amb el desgast que això suposa.Raul Tamudo quan es guanya el gran heroi, quan les coses van mal donades, culpable de gairebé tot junt als que es diu manen al vestidor... Quina opinió teniu?

El jugador més decisiu els darrers deu –quinze anys i col·laborador decisiu a la consecució de tots els èxits d’aquest període.Fa falta ma dura al RCD Espanyol, on els jugadors com Riera es permeten dir el que vulguin dels socis que li paguen el sou?

És necessari més fermesa en les relacions amb els jugadors sobretot quan es fixan els objectius cada temporada.
Estrenarem el nou Estadi aquesta propera temporada, per que sembla ser que les obres van segons ens diuen complint els terminis previstos però ja ens deixen caure que potser tan sols els darrers partits....?

No crec que juguem cap partit de competició per què hi ha masses inconvenients i suposo que fins i tot els tècnics desaconsellarien el trasllat.

En el moment de fer l’entrevista *** , deia un diari esportiu, que se’ns havia tornat a escapar altre jugador en el darrer moment el tercer club de la capital d’Espanya s’ha emportat el gat a l’aigua: Tant ens colla el crèdit sindicat, o es qüestió d’incompetència?

Poso molt en quarentena les informacions en que ens obsequien “la premsa especialitzada del nostre país”... De totes formes es obvi que no podem accedir a segons quins mercats i ens hem d’adreçar a jugadors que estiguin lliures que no han molts i a molts indrets.Tinc ocasió de parlar gairebé amb tot perico que es mou per Sadrià i en dies com el passat diumenge (8 de Juny) comprovo que la massa social de l’Espanyol (o al menys els que van a la Ciutat Esportiva en un gran percentatge) pequen d’excessiu conformisme segons la meva modesta opinió. Aquesta falta d’ambició es conseqüència de la historia i dels fracassos esportius que patim, o al inrevés, aquests (els fracassos ) son conseqüència de la falta d’exigència del soci i consellers?


De la manca d’exigència de tots.


Vostè que es un home que assisteix a actes de penyes, que palpa el moment social del nostre club... En quin moment socialment parlant ens trobem? Em tocat sostre (30.000 carnets que no socis efectius), depèn de la “piloteta”, hi ha optimisme cara al futur? Com ho veu...


El sostre ha d’ ésser desprès del trasllat a Cornellà – Prat arribar als 35.000 de debò. I crec que com sempre el tema social va lligat al moment esportiu.Sabrà el RCD Espanyol protegir Cornellà – Prat de possibles taurons i no tornar a caure en les mateixes errades que ens van fer perdre Sarrià?

No tinc tanta previsió de futur.Si vos tinguéssiu capacitat per “poder influir decisivament” en la ment del senyor José Manuel Lara, quin consell li donaríeu respecte a la seva situació envers l’Espanyol, i la seva posició de futur dins l’accionariat?

Venguis d’una vegada les accions i deixi’ns tranquils.Penseu que tornaran les lluites internes entre les famílies i accionistes diversos quan Dani deixi el càrrec de president?

No; crec que la successió serà pactada pels dos accionistes principals actuals del Club.
Moltes gràcies al senyor Antoni Itarte per haver-nos concedit una mica del seu temps en explicar-nos els seus pensaments i opinions envers el RCD Espanyol.

***Nota: En el moment d'efectuar aquesta entrevista, la premsa barcelonesa es feia ressò que finalment Callejón fitxava per el Getafe CF. Passats els dies, sembla que el jugador de la pedrera blanca acabarà recalant al RCD Espanyol. La resposta de totes maneres del senyor Itarte, es rotunda: Millor passem del que ens diuen els diaris... mentre no hi hagi rés signat...


JOSÉ CALLEJÓN, ES EL "NOU" DESITJAT


Foto Realmadrid.comEl “nou” jove de qualitat, barat i com a substitut progressiu de Raul Tamudo, sembla ja que es a punt d’arribar a Can Perico.

El RCD Espanyol ha arribat a un principi d’acord amb el Real Madrid per el traspàs del jugador de la pedrera blanca, José Callejón.

Segons informa el club a través de la seva pàgina oficial, si no hi ha contratemps de darrera hora, està previst que el davanter centre internacional sub -21 passi revisió mèdica el proper 25 de juny i sigui presentat coma jugador perico per les properes quatre temporades.


A la reunió celebrada a Madrid han assistit, per part del RCD Espanyol, Pedro Tomás, Director General Executiu, i Paco Herrera, Director Esportiu. Per part del club madridista, han acudit José Ángel Sánchez, Director General Executiu; Pedrag Mijatovic, Director Deportivo, i el seu adjunt, Carlos Bucero.

El davanter madridista que va néixer a Motril el 11/02/87, de 1.79 d'alçada i 73 kg de pes, va ingressar al conjunt blanc l’any 2002 provinent del Costa Tropical de Motril, i va aconseguir la darrera temporada, la xifra de 21 gols amb el filial blanc.


dimarts, 17 de juny de 2008

LA PIVOT KASHA TERRY, EL DARRER FITXATGE DEL CB OLESA - ESPANYOL

EDU MAURI DEIXA ELS SERVEIS MÈDICS DE L'ESPANYOL I MARXA A QATAR


Foto: wnba.com


El CB Olesa Espanyol continua perfilant la plantilla de la temporada vinent amb un nou fitxatge. El club olesà ha anunciat la incorporació de la pivot nord americana Kasha Terry, que s’afegeix a Jael Freixanet, Anna Cruz, Aija Putnina, Tracy Reid, Linea Liljstrand, Noemí Jordana i Olga Podkovalnikova.

La pivot nord-americana nascuda en Douglasville (EE.UU.) el 21 d’octubre de 1983 de 1,91 d’alçada i 83.9 kg., destaca per la seva envergadura i poder rebotejador.

Kasha Terry va pertànyer a la universitat de Georgia, amb uns promitjos de 6.90 punts, 5.76 rebots i 1.90 taps.
En la temporada 2005/06 va ser escollida en la segona ronda del draft (26ena) per Indiana Fever.

En la temporada 2006-07 defensar la samarreta del club gallec Porta XI Ensino amb registres de 13.31 punts i 7. 54 rebotes, i en la 2007-08 pertànyer al Hapoel Haifa d’Israel. Aquesta temporada l’havia iniciat a la WNBA amb l’equip Indiana Fever.

DARRERA AGENDA DE LA TEMPORADA.

19/22 Cadet A. Celta, R.MAD, Lorca, Valencia, ATL M. Sevilla Villarreal. Torneig Lorca Deportiva. Estadio Artes Carrasco. (Lorca) S/C
21-6

22-6

Cadet B. CE Mataró

AE Prat o St. Gabriel

Torneig AE Prat

Mpal. Sagnier. (El Prat Ll.)

11.30 h

11:00 h

22-6 Infantil A - UD At. Gramanet Ciutat Esportiva. AMISTÓS 11:00 h
18-6

21-6

Infantil B, Damm, Can Parellada

Toulouse / Valdefierro

Triangular. Can Parellada

Torneig Aragó. Valdefierro

19:30 h

13:30/ 14:00

20/22 Aleví A. Betis, Kelme, Santutxu, EF Rozeña, Tortosa, Mercantil, J.Sallista FASE FINAL COPA DANET. Tortosa S/C
19/21 Aleví B. FCB, At Mad, Sevilla, Valencia, Ejido Torneig Poli Ejido. Complejo Sto. Domingo (El Ejido) S/C
20/22 Benjamí A. Depor, At.Mad, Rayo, Getafe, Villarreal, RMAD, Leganés.. Torneig Poveda (Madrid) Virgen del Carmen (Poveda)

S/C
17-6 AE Martorell - Benjamí B Torrent dels Llops (Martorell) AMISTÓS. 19.00 h
21-6 Benjamí B / Eindhoven/ Valdefierro Torneig Aragó. VAldefierro 15.40 / 16:20
21-6 UEB Santes Creus - Benjamí C CF Reddis. Torneig Stes. Creus S/C
21-6 UEB Santes Creus - Prebenjamí Torneig Stes. Creus. CF Reddis. S/C
21-6 Infantil Femení A - CE Sabadell / FCB Torneig CE Sabadell. Instal·lacions Olímpia, Sabadell. 10.45h 10:30 h.

AHIR, ASSEMBLEA DE SOCIS
DE LA GPE MANIGUA

Foto GPE Manigua / Jordi Llopis.
Ahir vespre es va celebrar Assemblea Ordinària de socis de la G.P.E. Manigua, en la seva seu social.
Després de l’aprovació de l’acta de l’anterior assemblea, es va passar a l’aprovació dels comptes del exercici, i el informe de gestió del president, senyor Daniel Bosch, així com els diferents informes de les respectives àrees de gestió.
Així mateix, es va fer oficial la renovació del consell que queda de la següent manera:

PRESIDENT: DANIEL BOSCH
VICEPRESIDENT 1er i TRESORER: JUAN CARLOS TOVÍAS
VICEPRESIDENT 2n: MARTÍ CAÑADAS
COORDINADOR DE L’ÀREA ESPORTIVA I COMPTADOR: ORIOL CRUCES
SECRETARIA GENERAL: RAQUEL BOSCH
VOCAL 1er.: JOSEP MARIA TOBEÑA
VOCAL 2n: ESTEVE CENCILLO
VOCAL 3r: MANUEL BONILLA
VOCAL 4rt: JOSEP MARIA PERELLÓ


Amb el torn de precs i preguntes va cloure l’acte.

En altre ordre de coses, dir que dissabte a la tarda, tindrà lloc l’acomiadament de la temporada dels diferents equips de la GPE Manigua, i lliurament de trofeus diversos, a les instal•lacions de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

dilluns, 16 de juny de 2008

ENTREVISTA A FERNANDO TADEO"SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC"


Avui parlarem amb el soci i accionista Fernando Tadeo, soci de l'APMAE, de la Fundació Privada del RCDE, dels Veterans, del futbol femení, soci honorific d'argent del Club.

Fins divendres vicepresident de la Penya de la Vila de Gràcia i Guinardó, de la que va ser un dels co-fundadors, i a més és soci de diferents penyes espanyolistes (GPE Manigua, Palencia, Navarra, Els Incansables, i la Curva). Lluitador incansable, el coneixereu per les seves cartes de denuncia de greuges que pateix l’Espanyol com a institució al fòrum del periòdic Blanc i Blau, i en actes de penyes.
Sr. Tadeo, en primer lugar, recordando sus cartas en el forum de Bib: ¿Seguimos necesitando un defensor del perico como Ud. siempre le gusta decir?

- Yo creo que si, tanto a nivel de Directiva como a nivel de socio. En un momento determinado entre todos haríamos mucha más fuerza en la defensa de nuestro Club y conseguiríamos, posiblemente, mejores logros en todos los frentes. Yo tengo pruebas de que con educación, buenos argumentos y mejores palabras he conseguido varios éxitos en más de una ocasión.Piensa que se ha avanzado algo en los medios de comunicación respecto al trato que se da al RCD Espanyol, o por el contrario seguimos igual?

- Sinceramente, pienso que hemos avanzando en los últimos tiempos más que en muchos años anteriores, pero lógicamente todavía tenemos que conseguir más protagonismo poco a poco, pero para lograrlo todos tenemos que arrimar el hombro, desde la Directiva, pasando por los empleados y acabando en los socios y simpatizantes.TV3: Por un lado nuestro principal “benefactor”, cubriendo una parte muy importante del presupuesto con los ingresos en concepto de derechos de televisión. Por otro lado, máquina sistemática de nacional barcelonismo perjudicando al máximo nivel nuestro club. ¿Se puede explicar esta dualidad? ¿Parecemos a una prostituta, (aunque suene mal la comparación, es así) bien pagada y por tanto pueden hacer del RCDE lo que les venga en gana, darnos cuando, como y por donde quieran, mientras al club no le queda otro remedio que siempre callar sin rechistar y aceptar todo por las cantidades que nos pagan?

-Este es un tema algo delicado, pues ya se sabe que los medios de comunicación, como cualquier otro negocio a gran escala, dependen de los beneficios que de el producto, para ampliar ellos los gastos o reducirlos (hablar más de nuestro club) cuando lo primero que miran son los rendimientos y ventas, y no nos engañemos el otro equipo de la ciudad hoy por hoy, el día de mañana ya veremos, vende bastante más que nosotros. Pero aquí también tenemos culpa todos un poco, pues hay partidos a los que asistimos cuatro gatos y eso se refleja después en la prensa escrita, hablada y visual. En cualquier caso prefiero ser una “prostituta bien pagada” con sus correspondientes problemas y beneficios, que serlo y encima mal pagada.Los pericos nos quejamos siempre, pero pocas veces al margen de actitudes como la GPE Manigua ante TV3 o el caso de Ud. enviando cartas a las instituciones exponiendo con argumentos los agravios que sufrimos, lo hacemos por los conductos y formas realmente adecuados. ¿Qué opina…?

- El verdadero problema es que los pericos siempre nos quejamos en la barra de un bar, en la calle o en el trabajo, pero como que partimos de la base de que reclamar nunca sirve para nada, así nos va el pelo en este tema, y los poquitos que nos quejamos (por lo menos yo) puedo asegurar que he conseguido algunas cositas, pero claro, uno sólo, o poquitos más, no podemos solucionar nada más que pequeños problemas. Recordemos siempre aquél dicho de que “La unión hace la fuerza”. En cuanto a Penyes es realmente fabuloso todo lo que hace la GPE Manigua y lo que ha conseguido hasta el día de hoy, trabajos y esfuerzos que nunca le serán lo suficientemente agradecidos por la mayoría de los socios.


A los pericos que piensan que las penyes solo sirven para celebrar comidas o cenas, y tener prebendas en ciertas ocasiones como entradas en finales, etc., ¿Qué les diría un penyista de solera como Ud?

-Pues les diría que se pongan en la Junta de cualquiera de las Penyas para que sepan lo que se tiene que trabajar para tirar adelante las mismas, con mucha pérdida de tiempo, para no conseguir prácticamente nada importante del Club. Que yo recuerde a mi nunca me han dado, como componente de la Penya Vila de Grácia i Guinardò, ninguna entrada para finales regalada, y si realmente creen que ser de una Junta de penyas, pues eso, que entren a formar parte de la misma para saber si es verdad que solamente nos dedicamos a celebrar cenas, comidas y a recibir prebendas del Club.Como miembro de diferentes penyes pericas, ¿como ve el momento social del RCD Espanyol?


- Pues si, efectivamente, tengo el honor de pertenecer como socio a varias Penyes, simplemente por el hecho de agradecerles de una manera casi simbólica, todos sus afanes y desvelos por las mismas. Además pienso que ayudando a las Penyes estoy ayudando a crecer más todavía a mi querido Espanyol.¿Qué piensa que sucedió en esa segunda vuelta tan calamitosa?

- Pienso que influyeron varios factores importantes: Cansancio por el trabajo en la primera vuelta, lesiones varias e importantes de jugadores claves, y creo deducir por algunos comentarios de aquí y de allí, que hubo algo de mal ambiente en la plantilla, así como con el entrenador por parte de algunos jugadores. y finalmente porque la suerte siempre influye un poco en todo y para acabar los arbitrajes no nos regalaron nada….. o menos de nada.
¿Qué cree que sucede en el “Santuario” que nos duren tan poco los entrenadores?

- Pues creo sinceramente en aquella teoría tan sencilla de que es mejor echar a 1 que a 26. Es un tema muy complejo y difícil si no estás dentro del vestuario, pues influyen los jugadores, sus problemas, los piques y otras cosas que nunca sabremos…. o toda la pura y dura verdad.Con técnicos de la casa (Márquez, Perarnau, etc.), solucionaremos de una vez estos problemas con hombres que conocen perfectamente la idiosincrasia de la entidad y sus defectos, o por el contrario un vestuario como el que tenemos necesita de alguien con peso y experiencia para imponerse, o es tan solo cuestión de carácter y saber llevar el grupo?


- Yo confío en los técnicos de la casa y más en Márquez, pues conocen toda la casa y sus costumbres, buenas y malas, y además fue un gran jugador y lleva buena práctica en el Espanyol de segundo. Yo no creo en el super entrenador que viene de fuera y que sabe del Espanyol que al parecer es el otro equipo de Barcelona que juega en 1ª división


Con cuatro millones de euros si no se vende a nadie… ¿Se puede fichar en condiciones?

- Realmente es muy poquito pero creo que se venderá por lo menos a un par de jugadores y juntando todo se puede hacer algún buen fichaje, mucho mejor que dos medios buenos. Además seguramente algún Sr. Consejero se animará este verano y nos “regalará” algún buen jugador. Seamos optimistas.


Hay rumores sobre que Cornellà – Prat (al menos a mi me han llegado por diferentes conductos) puede dispararse en cuanto a coste… Se nos auguran años de penuria deportiva por las estrecheces económicas. ¿Cree que la afición está preparada para asumir el esfuerzo y sacrificio de “guerra” que nos puede esperar, caso que no se logre vender a alguien y bien?

- A mi ese tipo de rumor no me ha llegado, pero podría ser, dependiendo del tipo de contrato que se firmó en su día con la constructora, pero no creo que nos vengan años de penuria deportiva ni económica, todo dependerá de que la afición se mentalice y llene nuestra nueva vivienda a tope y que al mismo tiempo el equipo nos anime con su juego y goles para aspirar a metas más altasSe hacen campañas para captar nuevos socios, entre “els nouvinguts”, pero, ¿haciendo el ridículo como en esta segunda vuelta, piensa que vamos a captar socios de esa potencial bolsa de emigrantes recién llegados?

-No creo que sean los que nos tengan que sacar las castañas del fuego, pues en las calles de Catalunya hay un gran potencial de seguidores pericos que a poco bien que vayan las cosas se animarán y se harán socios rápidamente. Si además “els nouvinguts” se animan y se hacen socios del Club, pues mejor para todos, pero creo que no es la base para solucionar nuestro problema real, que es el de que no va el socio muchas veces al campo porque hace frío, o calor, o es a las 10 de la noche, o llueve, hace mucha humedad y porque lo dan por la tele. Ese es para mi el verdadero problema; la comodidad de muchos pericos que yo personalmente conozco.¿Algún día dejaremos los espanyolistas nuestras rencillas (disensiones de tipo político, ambiciones personales, luchas intestinas entre las famosas familias, etc.) e iremos todos a una, o para ver a un Espanyol unido necesitamos estar en zona de descenso o jugárnoslo todo a una carta como el día de la Real?

- Este problema ocurre en las mejores familias y “El que esté libre de pecado que tire la primera piedra”, y para bien o para mal el Espanyol ha sido y será por mucho tiempo un club de familias y familiar. Que el Sr. Lara ponga unos cuantos kilitos en la mesa para fichar a la crem de la crem, y ya veréis como se soluciona todo, pero el problema es que habla, discute, con razón o sin razón, yo creo que muchas veces sin, pero no da el golpe de puño en la mesa y al abrirlo se le caen unos cuantos cheques a favor del Espanyol


¿Tanto nos afecta no clasificarnos para la Copa de la UEFA y cuando la disputamos somos menos de diez mil personas en el Olímpico? ¿Somos un club de contradicciones permanentes?

- Contesto a la pregunta del millón. Ese es el verdadero, auténtico y peligroso problema. En este aspecto más que un club a veces nos quedamos en una Peña de amiguetes. En respuesta anterior hay una parte que me sirva para esta, así que no me repito.Como ve el futuro: ¿Dani seguirá cumpliendo su mandato? ¿Ve a alguien (no es necesario dar nombres) dentro del consejo capacitado para substituirlo?

- Yo estoy completamente seguro de que el Gran Presidente Dani se irá después de cortar la cinta (por mi puede seguir el tiempo que quiera), pues con sus defectos y virtudes creo sinceramente que ha sido un gran Presidente y ha solucionado grandes e importantes problemas, pero claro, la perfección no existe. Y si, veo a alguien con cara y ojos que podría tomar las riendas del Club, uno Antonio Martín y otro Ramón Condal.¿Corremos el riesgo que tras la marcha de Dani, vuelvan las luchas internas por la poltrona perica, como prácticamente siempre ha sucedido en nuestra historia?

- Eso será inevitable, pero no por los que están dentro del Club, sino por los que vendrán de fuera.MARIA SÁNCHEZ CAMPIONA D'ESPANYA
ABDERRAMAN AIT CAMPIÓ DE CATALUNYA


Maria Sánchez, de l’Associació d’Esports Blanc i Blau ha revalidat en categoria femenina, el títol de Campiona d’Espanya Promesa de 10.000 metres lisos en la prova celebrada aquest dissabte passat a Gijón, conjuntament amb el memorial Silvia Mazón. (en categoria masculina ha estat José España del club Rayet Ascis U. Guadalajara).


CLASSIFICACIÓ CAMPIONAT D'ESPANYA PROMESA.

CATEGORIA FEMENINA 10.000 METROS LISOS.

1 SANCHEZ ZABALLOS, MARIA: A.E. BLANC I BLAU (1987) 38.03.14
2 LEDESMA RUIZ, MARIA CARMEN: SCANIA - NAVARRA (1987) 38.11.64
3 DE PABLOS MORENO, NATALIA: UNION DEPORTIVA A. TALAVERA (1986) 38.14.87
4 PEREZ RODRIGUEZ, SARA: CLUB ATLETISMO FEMENINO CELTA (1987) 38.25.83
5 GARCIA GONZALEZ, MARIA: OVIEDO ATL. (1986) 38.38.36Abderrahman Ait es va proclamar campió de Catalunya promesa a la prova de 800 metres llisos masculins, en el marc dels Campionats de Catalunya Promeses que van tenir lloc a Granollers el passat dissabte.


CAMPIONAT CATALUNYA PROMESA A L'AIRE LLIURE


CLASSIFICACIÓ 800 METRES LLISOS MASCULINS.

1 AIT KHAMPUCH BADAUI, ABDERRAHMAN 09/11/1986 AE BLANC-I-BLAU 1,55,59
2 SEGOVIA ROMERO, CARLOS 02/05/1986 ISS-L´HOSPITALET 1,55,92
3 SAEZ CHACOPINO, MARC 05/06/1986 AA PALAMOS 1,56,76
4 ACERO OREIRO, FELIX 09/09/1988 RIPOLLET UA 1,57,73
5 SELLARES MARTINEZ, ORIOL 10/08/1987 CA MANRESA 2,00,51
Irene Alfonso ha participat aquest divendres al Miting Iberoamericano celebrat a Huelva, realitzat una magnifica actuació i millorant la seva millor marca a la prova de 1.500 m.ll.., 4'11'49, ara es troba amb la tercera millor marca de la temporada.

CLASSIFICACIÓ IV MEETING IBEROAMERICA. (HUELVA)

1 ASMARE WOEK BEKELE ETIOP. 4:10:02
2 IRIS FUENTES – PILA (VALENCIA TERRA I MAR) 1980 4:10:11
3 NÚRIA FERNÁNDEZ (NIKE RUNNING) 1976 4:10:70
4 IRENE ALFONSO (ASS.ESP. BLANC I BLAU) 1981 4:11:49
5 MARIA MARTINS. (FRA) 1974 4:12:09


II CURSA DELS TEMPLERS. (LLEIDA 15/06/08)

L’Atleta de l’Associació Esp. Blanc i blau ha estat el primer espanyol en creuar la meta a la segona edició de la Cursa dels templers a Lleida.

CLASSIFICACIÓ CATEGORIA MASCULINA. 10.000 METRES.

1 MOHAMED BENHMBARKA. 29:48.
2 OTMANE BTAIMI. 30:23 DIADORA DOMINGO
3 ENRIQUE LUQUE 30:45. ASS. ESP. BLANC I BLAU
4 MARIO MANZANA NERIZ. 31:04 CN REUS PLOMS
5 ELHASSANY ABDELGHARI 31.19. MEDILAST LLEIDA UA.

L'ESPANYOL S'ADJUDICA EL
6È MEMORIAL MIQUEL BONET


(Camp de l’Escola Industrial, Barcelona; Josep Maria)

CF DON BOSCO: 0 - RCDE CADET B: 7

Dissabte a la tarda, el RCD Espanyol a la categoria Cadet, es va imposar en el VIè Memorial Miquel Bonet que el CF Don Bosco organitza en memòria del que va ser president del Don Bosco desde 1963 i que va tenir com a invitat al conjunt de Lluis Planagumà.

El Cadet B espanyolista no va tenir cap tipus de problemes tot i que els locals van plantar cara en el primer temps i als blanc i blaus els hi va costar plasmar sobre el marcador la diferència de categoria i de qualitat.

El Don Bosco va resistir i només a les acaballes del primer temps i als primers deu minuts amb tres dianes més, van sentenciar un encontre que Víctor Álvarez havia començat a decantar pel cantó espanyolista quan al rematar impecablement en el segon pal, una falta llençada per la dreta per Antonio, havia posat en franca avantatge al campió de lliga de preferent.

Anteriorment, Gerard de xut creuat o Antonio, havien intentat obrir el marcador sense èxit.

Amb el pas dels minuts l’Espanyol va anar imposant la seva llei, i començaren les ocasions a sovintejar; remat de Jandro tal com li venia que se’n va fora, una gran passada de Víctor a Gerard i el davanter centre xuta tot sol impactant al cos del meta, i la pilota refusada mansament es passeja ajustada al pal sense acaba d’entrar.

Els pericos posen setge a la porteria del Don Bosco, amb una centrada molt tancada i perillosa de Jandro que no troba rematador o amb Víctor com a protagonista, primer amb un lliure directe que surt per sobre, o en un xut molt més ajustat al travesser. Rufo també és a punt d’anotar en els darrers instants del primer temps al xutar creuat des de fora de l’àrea, i la pilota surt a un parell de pams de la base del pal esquer.

El segon gol espanyolista, calcat del primer: Falta llençada des de la dreta al segon pal i allà en aquesta ocasió, Gerard, a boca de gol empeny la pilota al fons de la porteria.
La primera ocasió del Don Bosco, serà en el darrer instant del primer temps amb un remat que es rebutjat perfectament per Víctor Cocera, i el posterior remat amb tot a favor acaba als núvols que amb generositat poblen el cel barceloní en aquesta tarda.


L’Espanyol sentència per la via ràpida al segon temps

Dos gols pràcticament consecutius i un altre quatre minuts després deixen el matx solucionat per els interessos blanc i blaus.

Primer, Jandro, al rematar de cap un centre per l’esquerra, anota el tercer, Víctor Álvarez farà el quart solament un minut i escaig després i Gerard rematant de cap a una centrada per la dreta posarà el 0-5.

L’ocasió més clara del segon temps per els locals, tindrà lloc quan un contracop, acaba en un centre xut creuat des de l’esquerra que es passeja per tota la porteria sense que ningú encerti a rematar. Posteriorment en altre jugada el dorsal 15 del Don Bosco posa a prova a Germán Parreño qui rebutja a còrner evitant el gol local.

Gerard perdona el que no està escrit en dues ocasions en la mateixa jugada en un contra un amb el porter, que aconsegueix evitar el gol del perillós davanter espanyolista.

Antonio també té la seva ocasió però el seu xut es rebutjat a còrner per el porter que durant tot el segon temps va tenir massa treball.

Dos més per arrodonir el marcador
A falta de set minuts per la conclusió, Jandro s’interna, busca forat i el troba amb un col·locat xut que bat per segona vegada la porteria del Don bosco.

Minut i mig després, l’àrbitre indica penal. El transforma perfectament Gerard que d’aquesta manera aconsegueix el hat-trick.

Novetats
Dir que per par espanyolista, van disputar el partit, el jugador Alex fitxat de la Fundació Sánchez Llibre, Nil Victoria, del Mataró, i un jugador a prova, Nil Fabrega, procedent de l’EF Olot.RCD Espanyol: Víctor Cocera, Hector, Cristian Márquez, Víctor Álvarez, Marc Molina, Nil Victória, Jandro, Antonio, Gerard, Nil Fábregas, Rufo.
A la segona part, Germán Parreño (ps), Alex, David, Jorge.

Gols: 0-1: Víctor Álvarez; 0-2 Gerard, m. 40; 0-3: Jandro, m. 43; 0-4: Víctor Álvarez, m. 45; 0-5: Gerard, m. 50; 0-6: Jandro, m. 73; 0-7: Gerard (Pen), m. 75.

Incidències: VIè Memorial Miquel Bonet organitzat pel CF Don Bosco. Camp de l’ Escola Industrial.Document històric
Dir que en el conjunt del Don Bosco van iniciar la seva etapa com a futbolista, Francisco Flores Lajusticia i Ramon Catalá Peiró. Si voleu com anècdota, la fitxa del ex tècnic blanc i blau i de l’actual preparador físic, ho podeu veure en el

diumenge, 15 de juny de 2008

TRIOMF ESPANYOLISTA EN UN RENYIT I DISPUTAT
MEMORIAL Mª CARMEN GUARDIA

RCD Espanyol B. Campió.

Camp Municipal Centre de Sant Joan Despí.

Monolit en commemoració del Centenari de la UE Sant Joan Despí.


El FC Levante las Planas, amb Raquel Corral (al mig), escalfant.

CE Sant Gabriel, i Levante Las Planas.


"Titi" Camúñez, possant la senyera blanc i blava.


Sortida de les espanyolistes en el tercer i decisiu matx.

Lliurament de trofeus.

CF Levante Las Planas, tercer.
CE Sant Gabriel, subcampió.

El Regidor d'Esports, Ferran Liesa fa lliurament del trofeu a Elena.


Elena Fernández, capitana del Femení B.

El sr. Babot, fill del jugador del RCD Espanyol que dona nom al memorial de futbol infantil.

Raquel Corral, després del partit. Li desitgem molta sort a "Raquelita" en la seva elecció de club per la propera temporada. Fins aviat !.


(Camp del Centre, Sant Joan Despí: Josep Maria).


El RCD Espanyol Femení B, s’ha emportat el 6è Memorial “Mari Carmen Guardia” de futbol femení que organitzat per la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, s’ha celebrat aquest matí al Camp del Barri Centre de la localitat del Baix Llobregat.

Malgrat la fina pluja en alguns instants del torneig, l’acte s’ha dut a terme amb tota normalitat, amb perfecta organització i amb un futbol femení de qualitat en el que els assistents han gaudit de bon joc i gols i sobre tot, d’emoció fins els darrers moments en que el títol ha caigut del cantó espanyolista.

Era la sisena edició, sent el femení B el darrer guanyador. En aquesta ocasió, el CD San Gabriel, que ha donat un banderí a la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí, ha estat el convidat ja que el habitual convidat, FC Barcelona no podia participar per compromisos oficials.


LEVANTE LAS PLANAS FC: 0 - CD SANT GABRIEL: 1Domini local, sense fortuna.
En el primer partit, victòria de les de Sant Adrià, per la mínima en un encontre en el que les locals han merescut millor sort, però la falta d’encert cara a porta ha marcat el signe final del matx.

La primera ocasió ha estat per el Sant Gabriel, però la portera Miriam ha rebutjat amb una gran intervenció. Raquel Corral poc afortunada en el primer partit cara a porta, ha estat això sí, un incordi per la defensa del conjunt santadrianenc.
Tant Raquel en un remat, com Mireia Chico que no arriba, tenen el gol al seu abast. El domini era majoritàriament del Levante Las Planas que aquesta temporada ha conquerit l’ascens a Nacional.

El Sangra més efectiu, aconsegueix el gol del triomf
Però, amb més efectivitat, una de les millors del Sant Gabriel, Cristina Baudet, de lliure directe, amb un xut creuat aconsegueix batre a la portera local.

Dues clares ocasions per fer l’empat del Levante Las Planas no fructifiquen: La primera, quan Raquel Corral tota sola es marxa però colpeja malament a la pilota quan fa el remat i la pilota surt desviada incomprensiblement.

La segona, quan Zaira, xuta massa creuat i es passeja la bola fregant el pal.
El Sant Gabriel també disposarà de ocasions malgrat no tan clares; un remat molt forçat de cap de Cristina González que surt fora, i una gran arrancada en contracop de Cristina que xuta molt fort però Miriam amb una gran intervenció rebutja l’esfèrica evitant el segon.

Levante Las Planas: Miriam, Blanqui, Núria Puy, Maria, Judith Roigé, Mora, Judith, Raquel Corral, Mambri, Eva, Mireia Chico. També, Sonia, Anna, Larraitz, Zaira.

CE Sant Gabriel: Cuca, Natalia, Olga, C. Sánchez, C. Herru, Ester Gimeno, C. Baudet, Esther, C. González, Sandra i Ainhoa. També; Alba, Clara, Alba Guerrero.

Gol: 1-0: Cristina Baudet, m. 31.


Tanda de penals:
(2) S. Gabriel: Cristina Baudet, fora; Cristina González, gol; Clara, atura portera; Alba Guerrero, gol; Ester Gimeno, al pal.
(3) Levante Las Planas: Sonia Zarza, gol; Raquel Corral, gol; Zaira, al pal; Chico, atura portera; Eva, gol.LEVANTE LAS PLANAS FC: 2 - RCD ESPANYOL B: 3


Gran remuntada
Malament se li posaven les coses al conjunt de Titi, quan un contracop de Raquel Corral molt desencertada cara a porta en el partit anterior, però que davant les periquites no desaprofitava al agafar l’esquena a les defensores blanc i blaves i marxar-se tota sola cap a porta, driblar a Elvira i marcar de xut creuat superant l’oposició dels defensores que volien impedir el tant.

La rèplica espanyolista l’ha donat Vicky, qui al minut onze, ha retallat a una defensora i buscant forat, ha estavellat la pilota a la base del pal dret.

Carol superant a la seva adversari, xuta fora ajustat al pal. L’Espanyol ho intentava però el control del partit era per les locals. I en el minut 20, Zarza retalla i xuta al fons de la porteria establint un 2-0 a favor del Levante sorprenent.

Dos fets importants: Rocío de portera i la sortida de Brenda
Elvira pateix una indisposició caient a terra, i té que ser substituïda. Al no disposar de cap portera suplent, és Rocío qui es posa sota pals. Altre fet és la sortida de la gran triomfadora de la matinal: Brenda Pérez.

Encara ha pogut fer el tercer el Levante Las Planas, quan de nou Sonia Zarza ha tingut una gran ocasió sent interceptat en primera instància per Rocio que evita el gol i en segon cop entre una defensa, la pròpia Rocío i la fortuna, la bola acaba no entrant en una jugada de suspens.

Al minut 32, una centrada es rematada per Brenda de cap, tocant el just per desviar la bola al fons de la porteria ajustada al pal dret. Era el gol que donava esperances a les espanyolistes.

A partir d’aquest moment, l’Espanyol comença a triangular, i les de Sant Joan Despí es enfonsen.

Vicky a falta de dos minuts per la conclusió, fa una perfecta assistència per que Debora en l’àrea petita, aconsegueixi de fort xut a trencar, l’empat a dos.

Elena ho intenta, però el seu llunyà xut es perd per sobre el travesser. I ja en el temps d’afegit, (s’havia perdut molt de temps en l’incident del mareig d’ Elvira), una pilota es refusada per la portera local anticipant-se a la davantera espanyolista, però la pilota morta, l’engalta Brenda i des de 35 metres col·loca una vaselina que acaba endinsant-se a la porteria de les locals. Un gran gol.
Penals:
(4) RCD Espanyol: Brenda, gol; Sara Gacía, atura porter; Mery, gol; Vicky, gol; Reche, gol.
(2) Levante Las Planas. Cristina González, gol; Larraitz, gol; Raquel Corral, gol; Judith Acedo, fora; Eva, atura Rocío Serrano.

Levante Las Planas: Adri; Maria, Roige, Mora, Zarza, Judith, Raquel Corral, Anna, Larraitz, Eva i Chico. Entrenadors: Raul Caballero i Ramón Torner.

RCD Espanyol B: Elvira, Sara, Reche, Rocío, Anna Torregrosa, Elena, Helena Roig, Vicky, Carla, Debora i Carol. També ha sortit, Brenda, Lara, Nerea.

Gols: 1-0: Raquel Corral; 2-0: Zarza; 2-1: Brenda; 2-2 Debora; 2-3: Brenda.
RCD ESPANYOL: 3 – CE SANT GABRIEL: 1Partit decisiu
Amb victòries mínimes d’ambdós conjunts arribàvem al tercer i definitiu període de quaranta-cinc minuts, sent el resultat final el que donaria el guanyador del memorial, i en cas d’empat, una tanda de penals, es sumaria a les altres efectuades.

El tercer període del Memorial, ha començat molt bé per l’Espanyol ja que un gol de Nerea als quatre minuts, posava en avantatge a les de Titi Camúñez.
L’Espanyol portava perill amb xuts de Rocío (un cop Elvira restablerta ha tornat a ocupar la porteria espanyolista), de Nerea des de 30 metres ben rebutjat per Cuca a còrner.

Carla, la jove jugadora fitxada del CN Terrassa, que ha demostrat bones maneres i bons detalls ha estavellat un centre xut al travesser. Brenda es a punt de fer el segon, però la pilota massa forta no pot rematar-la en condicions, i el seu feble remat es rebutjat.

Empat del Sangra
En mig d’un domini abassegador d’un Espanyol amb moltes ocasions de gol, un contracop del Sant Gabriel, acaba amb la pilota a pues de Cristina González, la ex de la PBB de la Roca, que tota sola i amb tota la tranquil·litat i serenor, no perdona i estableix l’empat en el marcador.

Al minut 30, és Debo qui es marxa tota sola al agafar a la defensa avançada, però el seu remat a porta acaba a l’exterior de la xarxa.

El partit és mogut, i qualsevol pot guanyar: Elvira llençant-se als peus de Cristina evita mals majors aturant l’esfèrica. Baudet remata de cap a les mans de la meta espanyolista.

Brenda de nou
La golejadora perica remata al fons de la porteria una centrada passada canviant-li la direcció en el darrer instant, després d’una excel·lent també jugada de Debora que s’ha emportat la pilota, i ha fet un bon control amb barret inclòs.

La rèplica ha estat un lliure directe mal executat per Baudet que surt fora desviat en la darrera ocasió del Sangra. Helena Roig tindrà una clara ocasió per sentenciar, però el seu remat colpeja en la portera, s’estavella al pal i torna a les mans de la meta.

I ja en el darrer minut, Brenda trenca de nou la defensa adrianenca, per cames, i se’n va a porta superant a Natalia, el darrer obstacle, a la que supera en el un contra un, i xuta a l’esquerra de la meta del Sant Gabriel, fent el tercer i definitiu.

RCD Espanyol B: Elvira, Reche, Sara, Rocío, Lara, Elena, Vicky, Carla, Mery Nerea, i Brenda. Ha sortit també, Debora, Carol..

CE Sant Gabriel: Cuca, Olga, Cristina Sánchez, Cristina Herru, Ester Gimeno, Sandra, Ainhoa, Clara, Alba Gimeno, Alba. Han sortit també, Cristina Baudet, Cristina Martínez, Natalia. Entrenador; Pedro Martín.

Gols: 1-0: Nerea, m. 4; 1-1: Cristina González; 2-1: Brenda, m. 37; 3-1 Brenda, m.45.

Àrbitre: El col·legiat del torneig ha estat el senyor Manuel Baños.


El Memorial Mari Carmen Guardia, en memòria de la que va ser socia i filla del fundador de la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, Gilbert Guardia que recentment també ens va deixar, ha comptat amb la presència de l’Alcalde de la ciutat, Sr. Antoni Poveda, i en el lliurament de trofeus, pel regidor de l’Ajuntament de la localitat del Baix Llobregat, Sr. Ferran Liesa. Per part espanyolista, Jaume Martínez i Míriam Diéguez (que ha vestit ambdues samarretes) estaven presenciant l’encontre. També hem vist a la portera barcelonista Cristina Molina que va pujar un instant a la zona de l’organització i premsa, ens va saludar als presents, ja que a més és entrenadora del infantil del Levante Las Planas.


L’acte conduït com sempre magníficament per Rafa Aragón, president de la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, ha mostrat als espectadors el nou himne de l’ambaixada blanc i blava en aquesta localitat, recentment estrenat.

Amb aquesta son ja sis les edicions, d’aquest memorial que conjuntament amb el Joan Babot d’infantils a la tardor, organitza aquesta dinàmica institució espanyolista entre altres esdeveniments.
El proper, en el marc d’aquest vint-i-cinquè aniversari, un partit de veterans entre el Levante Las Planas, la Penya BB de Sant Joan D. i el RCD Espanyol, a celebrar en el Camp de les Planes, el 28 de juny. Serà el darrer esdeveniment esportiu que amb tot nostre Sentiment Perico us portarem, donant per acabada aquesta temporada.
S E N T I M E N T P E R I C O . C O M