diumenge, 15 de juny del 2008

TRIOMF ESPANYOLISTA EN UN RENYIT I DISPUTAT
MEMORIAL Mª CARMEN GUARDIA

RCD Espanyol B. Campió.

Camp Municipal Centre de Sant Joan Despí.

Monolit en commemoració del Centenari de la UE Sant Joan Despí.


El FC Levante las Planas, amb Raquel Corral (al mig), escalfant.

CE Sant Gabriel, i Levante Las Planas.


"Titi" Camúñez, possant la senyera blanc i blava.


Sortida de les espanyolistes en el tercer i decisiu matx.

Lliurament de trofeus.

CF Levante Las Planas, tercer.
CE Sant Gabriel, subcampió.

El Regidor d'Esports, Ferran Liesa fa lliurament del trofeu a Elena.


Elena Fernández, capitana del Femení B.

El sr. Babot, fill del jugador del RCD Espanyol que dona nom al memorial de futbol infantil.

Raquel Corral, després del partit. Li desitgem molta sort a "Raquelita" en la seva elecció de club per la propera temporada. Fins aviat !.


(Camp del Centre, Sant Joan Despí: Josep Maria).


El RCD Espanyol Femení B, s’ha emportat el 6è Memorial “Mari Carmen Guardia” de futbol femení que organitzat per la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, s’ha celebrat aquest matí al Camp del Barri Centre de la localitat del Baix Llobregat.

Malgrat la fina pluja en alguns instants del torneig, l’acte s’ha dut a terme amb tota normalitat, amb perfecta organització i amb un futbol femení de qualitat en el que els assistents han gaudit de bon joc i gols i sobre tot, d’emoció fins els darrers moments en que el títol ha caigut del cantó espanyolista.

Era la sisena edició, sent el femení B el darrer guanyador. En aquesta ocasió, el CD San Gabriel, que ha donat un banderí a la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí, ha estat el convidat ja que el habitual convidat, FC Barcelona no podia participar per compromisos oficials.


LEVANTE LAS PLANAS FC: 0 - CD SANT GABRIEL: 1



Domini local, sense fortuna.
En el primer partit, victòria de les de Sant Adrià, per la mínima en un encontre en el que les locals han merescut millor sort, però la falta d’encert cara a porta ha marcat el signe final del matx.

La primera ocasió ha estat per el Sant Gabriel, però la portera Miriam ha rebutjat amb una gran intervenció. Raquel Corral poc afortunada en el primer partit cara a porta, ha estat això sí, un incordi per la defensa del conjunt santadrianenc.
Tant Raquel en un remat, com Mireia Chico que no arriba, tenen el gol al seu abast. El domini era majoritàriament del Levante Las Planas que aquesta temporada ha conquerit l’ascens a Nacional.

El Sangra més efectiu, aconsegueix el gol del triomf
Però, amb més efectivitat, una de les millors del Sant Gabriel, Cristina Baudet, de lliure directe, amb un xut creuat aconsegueix batre a la portera local.

Dues clares ocasions per fer l’empat del Levante Las Planas no fructifiquen: La primera, quan Raquel Corral tota sola es marxa però colpeja malament a la pilota quan fa el remat i la pilota surt desviada incomprensiblement.

La segona, quan Zaira, xuta massa creuat i es passeja la bola fregant el pal.
El Sant Gabriel també disposarà de ocasions malgrat no tan clares; un remat molt forçat de cap de Cristina González que surt fora, i una gran arrancada en contracop de Cristina que xuta molt fort però Miriam amb una gran intervenció rebutja l’esfèrica evitant el segon.

Levante Las Planas: Miriam, Blanqui, Núria Puy, Maria, Judith Roigé, Mora, Judith, Raquel Corral, Mambri, Eva, Mireia Chico. També, Sonia, Anna, Larraitz, Zaira.

CE Sant Gabriel: Cuca, Natalia, Olga, C. Sánchez, C. Herru, Ester Gimeno, C. Baudet, Esther, C. González, Sandra i Ainhoa. També; Alba, Clara, Alba Guerrero.

Gol: 1-0: Cristina Baudet, m. 31.


Tanda de penals:
(2) S. Gabriel: Cristina Baudet, fora; Cristina González, gol; Clara, atura portera; Alba Guerrero, gol; Ester Gimeno, al pal.
(3) Levante Las Planas: Sonia Zarza, gol; Raquel Corral, gol; Zaira, al pal; Chico, atura portera; Eva, gol.



LEVANTE LAS PLANAS FC: 2 - RCD ESPANYOL B: 3


Gran remuntada
Malament se li posaven les coses al conjunt de Titi, quan un contracop de Raquel Corral molt desencertada cara a porta en el partit anterior, però que davant les periquites no desaprofitava al agafar l’esquena a les defensores blanc i blaves i marxar-se tota sola cap a porta, driblar a Elvira i marcar de xut creuat superant l’oposició dels defensores que volien impedir el tant.

La rèplica espanyolista l’ha donat Vicky, qui al minut onze, ha retallat a una defensora i buscant forat, ha estavellat la pilota a la base del pal dret.

Carol superant a la seva adversari, xuta fora ajustat al pal. L’Espanyol ho intentava però el control del partit era per les locals. I en el minut 20, Zarza retalla i xuta al fons de la porteria establint un 2-0 a favor del Levante sorprenent.

Dos fets importants: Rocío de portera i la sortida de Brenda
Elvira pateix una indisposició caient a terra, i té que ser substituïda. Al no disposar de cap portera suplent, és Rocío qui es posa sota pals. Altre fet és la sortida de la gran triomfadora de la matinal: Brenda Pérez.

Encara ha pogut fer el tercer el Levante Las Planas, quan de nou Sonia Zarza ha tingut una gran ocasió sent interceptat en primera instància per Rocio que evita el gol i en segon cop entre una defensa, la pròpia Rocío i la fortuna, la bola acaba no entrant en una jugada de suspens.

Al minut 32, una centrada es rematada per Brenda de cap, tocant el just per desviar la bola al fons de la porteria ajustada al pal dret. Era el gol que donava esperances a les espanyolistes.

A partir d’aquest moment, l’Espanyol comença a triangular, i les de Sant Joan Despí es enfonsen.

Vicky a falta de dos minuts per la conclusió, fa una perfecta assistència per que Debora en l’àrea petita, aconsegueixi de fort xut a trencar, l’empat a dos.

Elena ho intenta, però el seu llunyà xut es perd per sobre el travesser. I ja en el temps d’afegit, (s’havia perdut molt de temps en l’incident del mareig d’ Elvira), una pilota es refusada per la portera local anticipant-se a la davantera espanyolista, però la pilota morta, l’engalta Brenda i des de 35 metres col·loca una vaselina que acaba endinsant-se a la porteria de les locals. Un gran gol.




Penals:
(4) RCD Espanyol: Brenda, gol; Sara Gacía, atura porter; Mery, gol; Vicky, gol; Reche, gol.
(2) Levante Las Planas. Cristina González, gol; Larraitz, gol; Raquel Corral, gol; Judith Acedo, fora; Eva, atura Rocío Serrano.

Levante Las Planas: Adri; Maria, Roige, Mora, Zarza, Judith, Raquel Corral, Anna, Larraitz, Eva i Chico. Entrenadors: Raul Caballero i Ramón Torner.

RCD Espanyol B: Elvira, Sara, Reche, Rocío, Anna Torregrosa, Elena, Helena Roig, Vicky, Carla, Debora i Carol. També ha sortit, Brenda, Lara, Nerea.

Gols: 1-0: Raquel Corral; 2-0: Zarza; 2-1: Brenda; 2-2 Debora; 2-3: Brenda.




RCD ESPANYOL: 3 – CE SANT GABRIEL: 1



Partit decisiu
Amb victòries mínimes d’ambdós conjunts arribàvem al tercer i definitiu període de quaranta-cinc minuts, sent el resultat final el que donaria el guanyador del memorial, i en cas d’empat, una tanda de penals, es sumaria a les altres efectuades.

El tercer període del Memorial, ha començat molt bé per l’Espanyol ja que un gol de Nerea als quatre minuts, posava en avantatge a les de Titi Camúñez.
L’Espanyol portava perill amb xuts de Rocío (un cop Elvira restablerta ha tornat a ocupar la porteria espanyolista), de Nerea des de 30 metres ben rebutjat per Cuca a còrner.

Carla, la jove jugadora fitxada del CN Terrassa, que ha demostrat bones maneres i bons detalls ha estavellat un centre xut al travesser. Brenda es a punt de fer el segon, però la pilota massa forta no pot rematar-la en condicions, i el seu feble remat es rebutjat.

Empat del Sangra
En mig d’un domini abassegador d’un Espanyol amb moltes ocasions de gol, un contracop del Sant Gabriel, acaba amb la pilota a pues de Cristina González, la ex de la PBB de la Roca, que tota sola i amb tota la tranquil·litat i serenor, no perdona i estableix l’empat en el marcador.

Al minut 30, és Debo qui es marxa tota sola al agafar a la defensa avançada, però el seu remat a porta acaba a l’exterior de la xarxa.

El partit és mogut, i qualsevol pot guanyar: Elvira llençant-se als peus de Cristina evita mals majors aturant l’esfèrica. Baudet remata de cap a les mans de la meta espanyolista.

Brenda de nou
La golejadora perica remata al fons de la porteria una centrada passada canviant-li la direcció en el darrer instant, després d’una excel·lent també jugada de Debora que s’ha emportat la pilota, i ha fet un bon control amb barret inclòs.

La rèplica ha estat un lliure directe mal executat per Baudet que surt fora desviat en la darrera ocasió del Sangra. Helena Roig tindrà una clara ocasió per sentenciar, però el seu remat colpeja en la portera, s’estavella al pal i torna a les mans de la meta.

I ja en el darrer minut, Brenda trenca de nou la defensa adrianenca, per cames, i se’n va a porta superant a Natalia, el darrer obstacle, a la que supera en el un contra un, i xuta a l’esquerra de la meta del Sant Gabriel, fent el tercer i definitiu.

RCD Espanyol B: Elvira, Reche, Sara, Rocío, Lara, Elena, Vicky, Carla, Mery Nerea, i Brenda. Ha sortit també, Debora, Carol..

CE Sant Gabriel: Cuca, Olga, Cristina Sánchez, Cristina Herru, Ester Gimeno, Sandra, Ainhoa, Clara, Alba Gimeno, Alba. Han sortit també, Cristina Baudet, Cristina Martínez, Natalia. Entrenador; Pedro Martín.

Gols: 1-0: Nerea, m. 4; 1-1: Cristina González; 2-1: Brenda, m. 37; 3-1 Brenda, m.45.

Àrbitre: El col·legiat del torneig ha estat el senyor Manuel Baños.


El Memorial Mari Carmen Guardia, en memòria de la que va ser socia i filla del fundador de la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, Gilbert Guardia que recentment també ens va deixar, ha comptat amb la presència de l’Alcalde de la ciutat, Sr. Antoni Poveda, i en el lliurament de trofeus, pel regidor de l’Ajuntament de la localitat del Baix Llobregat, Sr. Ferran Liesa. Per part espanyolista, Jaume Martínez i Míriam Diéguez (que ha vestit ambdues samarretes) estaven presenciant l’encontre. També hem vist a la portera barcelonista Cristina Molina que va pujar un instant a la zona de l’organització i premsa, ens va saludar als presents, ja que a més és entrenadora del infantil del Levante Las Planas.


L’acte conduït com sempre magníficament per Rafa Aragón, president de la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, ha mostrat als espectadors el nou himne de l’ambaixada blanc i blava en aquesta localitat, recentment estrenat.

Amb aquesta son ja sis les edicions, d’aquest memorial que conjuntament amb el Joan Babot d’infantils a la tardor, organitza aquesta dinàmica institució espanyolista entre altres esdeveniments.
El proper, en el marc d’aquest vint-i-cinquè aniversari, un partit de veterans entre el Levante Las Planas, la Penya BB de Sant Joan D. i el RCD Espanyol, a celebrar en el Camp de les Planes, el 28 de juny. Serà el darrer esdeveniment esportiu que amb tot nostre Sentiment Perico us portarem, donant per acabada aquesta temporada.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS/GUES:
FELICITATS AL FEMENÍ B X AQUEST PRESTIGIÓS TORNEIG,
I PERQUÈ ESTÀ DEMOSTRANT QUE LES PERIQUES SÓN
MOLT BONES JUGADORES COM HO DEMOSTREN EN
EL DERBI DE SANT ADRIÀ O LES BLANC-I-BLAVES
GUANYES MOLTES VEGADES A LES DEL SANT GABRIEL.
DESITGEM SORT A TOTES LES EX-ESPANYOLISTES
COM RAQUEL CORRAL I QUE TRIOMFIN TORNANT A
L'ESPANYOL.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA

Josep Maria ha dit...

Hola Josep. PErdona no t'hagi contestat abans, però com gairebé sempre la falta de temps m'ho ha impedit.

Sobre Raquel Corral el que puc dir és que depend del que vulgui ella, ja que és lliure per ecollir i ho farà allà on la vulguin i pugui jugar.

No sé el que decidirà el senyor Morata, si comptarà amb ella o no, ni el que decidirè ella, per tant s'haurà esperar les novetats que es produeixin en el femení. De moment, el LLevant ja ha llençat les xarxes sobre Sadrià, amb una gran oferta a nostre capitana Miriam, que aquesta ha rebutjat. Espero que les ofertes per les nostres millors jugadores no vinguin de més a prop a altres jugadores per que llavors ja veurem el que pot passar. Tampoc es descarta que hi hagin sorpreses a l'hora de donar baixes... Veurem...

Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M