divendres, 20 de juny del 2008

ENTREVISTA: JOSEP GASPAR

CALLEJÓN, FITXAT; BERANGER, PRESENTAT I NOEMÍ RUBIO, RENOVADA.



Avui, el nostre convidat a l’entrevista serà Josep Gaspar. Els que aneu a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol de manera sovint, ja el coneixereu. Soci 747 del conjunt espanyolista i accionista, Josep viu el futbol base d’una manera molt especial.

Tenia ganes de que fos un dels entrevistats en aquesta secció encara que sigui per el seu sentiment envers tots els equips que portin els colors o el nom del nostre club, i sigui quina sigui l’activitat esportiva.

Tinc que confessar-vos, que malgrat siguem de caràcters molt diferents i tinguem diferents maneres de pensar envers el RCDE, ha estat un plaer per a mi, coincidir en nombrosos viatges a Madrid, a València, i per els diferents camps de la geografia catalana que mai dubta en recórrer per seguir als nostres equips del futbol base i femení.

Es per això, i per molt més, que avui parlarem amb Josep i ho farem com sempre

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC”.






Has sigut jugador de futbol en diferents equips catalans històrics. Com ha canviat el mon del futbol des de llavors !

- Ha canviat moltíssim. Abans es sentien més els colors i ho donaves tot per l’equip al terreny de joc. Ara hi ha masses diners entremig ... Tot es molt més professional. A més no hi havia intermediaris, representants, sobre tot de segona divisió en avall, i en primera, pocs.



Tens una vinculació pel teu fill, amb el hoquei patins. Deus enyorar aquells temps on l’esport amateur permetia tenir seccions al RCD Espanyol. Creus què algun dia tornarem a tenir per exemple hoquei patins, secció en la que els espanyolistes dominaven i arrasaven, o simplement és impossible quan no hi ha diners ni pel primer equip per pogué fitxar dignament?


- Es clar que enyoro aquella gloriosa secció. No sé si en tornarem a tenir-ne mai. Jo espero que sí, però comprèn que és difícil. Tant de bo així fos ...


Que li diries a aquells pericos que no han posat mai un peu a la Ciutat Esportiva per que consideren que l’únic important és el primer equip i que de què ens serveix el futbol base si no pugen jugadors amb qualitat?


- Els hi diria que no saben el que es perden, per que en general tenim molts bons partits i gaudim del joc molt més que a Montjuïc.
A més, els equips de futbol base també representen al RCD Espanyol.


Tens o penses tenir alguna causa mínimament decent que justifiqui el vergonyós enfonsament de la segona volta?

- Indolència, deixadesa en segons quins jugadors, algun partit que haguessin pogut guanyar (Betis, Sevilla, Athletic...) que la pilota no va volgué entrar, però també n’hi ha hagut de molt horrorosos.



Com a seguidor fidel de Sadrià, que en penses de la temporada del B un cop ha tingut lloc la consumació del descens a tercera?

- Dolenta pels resultats. Però en la primera volta va haver-hi bons partits en el que va faltar la sort necessària cara a gol per guanyar segons quins encontre, i a la segona volta la moral de l’equip ha minvat fins que es van enfonsar. Ha faltat experiència, potser amb tres jugadors més veterans a l’equip que recolzessin als més joves...




Creus que una lliga de filials afavorirà a un club com l’Espanyol? Perdrà competitivitat al no jugar amb homes drets i fets els nostres nanos del B?

- Per una banda afavoriria a l’Espanyol i a més es veuria millor joc, més bons partits i de més qualitat tècnica. Per altra part els hi costaria més agafar experiència.



Aquesta temporada per desgràcia inclòs el femení ha decebut profundament. A què creus que ha estat debut ?

- La culpa de tot ha estat del senyor entrenador, que va demostrar que li falta caràcter, i a més que no té cap tipus d’experiència com a entrenador.




Has anat a tres finals de juvenils (Ponferrada, Baza, Colmenar Viejo). Seguint les diferents fornades, no creus que aquella generació de juvenils que van arrasar, se li ha tret poc profit (Jarque, Torrejón i poc més). Penses que aquesta és superior cara a que arribin jugadors al primer equip.

- Se’ls hi ha tret poc profit per que no han sigut prou valents els diferents tècnics del primer equip per donar-li la oportunitat a alguns en el just moment , com fa l’Athletic club o Osasuna. D’aquella final a Baza en que l’Espanyol es va imposar a Osasuna, amb el conjunt navarrès tres o quatre jugadors han arribat al primer equip i un, al Atlético de Madrid.

En quant a l’actual fornada, jo penso que amb les seves diferències lògiques son per l’estil en quant a qualitat, ja que han fet una gran temporada.


Molts no van ni a l’Olímpic farts dels nostres jugadors. Tu en canvi tens la moral inclòs en mig del desastre per anar a Colmenar Viejo o a Salou a veure les noies, o a Vilanova del Vallès a veure infantils i cadets . No creus que l’afició malgrat tot, es sent enganyada i defraudada, amb les expectatives que els propis jugadors ens van mostrar?


- Jo hi vaig per que m’encanta el futbol base, per que me’l sento gairebé com el primer equip.
Amb tot, s’ha de reconèixer que tant el primer equip com el filial ens han defraudat a tots.



Tècnics de la casa al primer equip. Arriben en el moment idoni? Se’n sortiran dels problemes del “Santuari”, o tot dependrà dels fitxatges?

- Jo crec que se’n sortiran, sempre i quan marxi Riera, que ha estat un dels jugadors que ha creat polèmica dins el vestidor.




Som conscients (tot l’espanyolisme, incloent consell i tècnics) que De la Peña i Raul Tamudo se’ns estan acabant per motiu d’edat i tema físic?

- Hi ha qui si i qui no; Per lògica encara poden donar-nos bons partits i fer un bon paper, però rendir ja a certa edat al mateix nivell durant tot un campionat es ja impossible. Haurien de començar a buscar un migcentre i un davanter centre.


Durant el campionat, tots els jugadors “tenien ofertes” en els mitjans de comunicació de tothom i ara sembla que no els volen o al menys no volen pagar... Com ho veus?

- Veig que sempre que anem bé classificats, la premsa contraria a l’Espanyol, ens vol desestabilitzar, que quan anem malament ja no fa falta... Al marge de tot, també hi hagut jugadors que s’ho han perdut ells mateixos amb el rendiment que han donat aquesta segona volta.



Series partidari al arribar a Cornellà – Prat que el club estrenés un nou himne, o ets partidaris de l’actual?. Català, Bilingüe, castellà...?

- Soc partidari de l’actual.



Ets de l’opinió que l’arribada a Cornella –Prat per si sol aportarà un augment de potencials socis, o depèn només de si la piloteta entra o no entra?

- Potser sí... Però haurien de fer un equip engrescador i tenir sort...


Ignoro si el senyor Ernest Maragall i la senyora Carme Capdevila, deuen seguir pensant que Catalunya és el Barça i aquell jugador del que tant contents n’estan darrerament. ¿Que em pots dir d’aquella cosa infecta que va costar mig milió d’euros al poble català?


- Se’ls hi tindria que caure la cara de vergonya !!! Només dic això.




Que en penses quan els serveis mèdics deien que un jugador en té per dues setmanes de baixa?


- Tremolo ... !!! Per que s’han equivocat en els diagnòstics en masses ocasions.




Quin tindria que ser l’objectiu de l’Espanyol per cada temporada? Creus que som massa conformistes i això es transmès de dalt a avall arribant inclòs als professionals?


- L’objectiu tenint en compte las connotacions econòmiques, hauria d’ésser quedar sempre entre els deu primers, i al menys un cop cada tres o quatre anys classificar-se per competició europea i de tant en tant guanyar la Copa del Rei com hem fet aquesta dècada.


Moltes gràcies Josep.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS A LA NOSTRA GRAN
PENYA DE SENTIMENT PERICO EL LLANTO, QUE ESTÀ FORMADA X MOLTA GENT I TOTS TENEN UN GRAN COR BLANC-I-BLAU DEL RCD ESPANYOL.

Josep Maria ha dit...

Felicitats extensives a tots els socis del RCD Espanyol, que en moments difícils continuen mostrant el seu recolzement al club.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M