dimecres, 18 de juny del 2008

ENTREVISTA: ANTONI ITARTE





“SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”


Avui parlarem amb altre soci del RCD Espanyol:

Antoni Itarte: Activista perico, periodista i speaker.



Com a seguidor del femení: Que en penseu de la situació entorn al conjunt espanyolista? Quines son les causes de la dolenta temporada de l’equip, consumada amb l’eliminació a la Copa de la Reina a mans d’un modest Prainsa?

- Una planificació molt dolenta personificada en la presència d’un entrenador (Emilio Montiagut), que mai havia exercit com primer entrenador enlloc; el que em pregunto és qui li va proposar aquesta candidatura a Antonio Martín, per que li va colar un gol per tot l’escaire.




De moment, no creu que a Diego Morata li van donar una responsabilitat excessiva col·locant-lo just quan es té que remuntar un 3-1 advers de l’anada?
Penseu que era el moment idoni, en mig d’una eliminatòria destituir al tècnic?


- Penso que s’ha encertat amb Morata i crec que el cor d’espanyolista que té no li va fer mesurar el risc que comportava la seva incorporació. De totes maneres, malgrat la desfeta, estic molt satisfet tant del seu comportament durant el partit com a les declaracions post-partit.



Per entrenar al femení, es condició primordial haver entrenat noies, o és qüestió de qualificació com a tècnic, caràcter i personalitat per damunt de l’experiència en futfem?

Es primordial la qualificació tècnica per sobre de l’anècdota de haver entrenat equips femenins.



Penseu que l’equip femení encara pot tornar a ser el que era, o que és ja imprescindible una renovació a fons i que el cicle ja s’ha esgotat en moltes jugadores?

S’han de fer un mínim de tres o quatre fitxatges i si es pogués mirar de trobar una altra portera apart dels fitxatges abans comentats que son de jugadores de camp.



Tot i que ell ho nega sempre, penseu que Antonio Martín era un candidat “immaculat” per arribar a la presidència quan Dani marxi i que la davallada del femení és el primer gran fracàs a una trajectòria d’èxit del conseller des de que va aterrar al nostre club.?

Desconec les aspiracions de Antonio Martín, però no l’ha ajudat aquesta nefasta temporada gens ni mica.




El filial a tercera: Causes i responsables?. ¿Creieu que el canvi de Perarnau per Rubi va arribar massa tard o senzillament es tenia que haver seguit confiant amb el tècnic destituït?

RESPONSABLE LA DIRECCIÓ TÈCNICA DEL CLUB. La prova és que s’ha tingut que variar i donar la responsabilitat a una altra àrea del club i per suposat, o haver destituït abans a Rubi o haver confiat en ell fins al final.



Després de moltes temporades, els tres campionats de Catalunya cauen del cantó blaugrana. El juvenil també eliminat. El balanç en lligues també ha estat inferior per part espanyolista en comparació a l’etern rival. En jugadors al primer equip de qualitat ja ho veiem. De veritat tenim la millor pedrera d’Espanya?

Per a mi, la diferència l’està marcant els diners invertits per cadascú i que permet que pràcticament els rivals fitxin als cinc continents.



Bartolomé Márquez: Que me’n podeu dir?

Li desitjo el millor i estic segur que farà tots els possibles per assolir una gran temporada encara que qui fa bons als entrenadors son els jugadors.




Per que penseu que Valverde ha marxat tenint una temporada de contracte?

Estava cansat de lluitar a diversos fronts amb el desgast que això suposa.



Raul Tamudo quan es guanya el gran heroi, quan les coses van mal donades, culpable de gairebé tot junt als que es diu manen al vestidor... Quina opinió teniu?

El jugador més decisiu els darrers deu –quinze anys i col·laborador decisiu a la consecució de tots els èxits d’aquest període.



Fa falta ma dura al RCD Espanyol, on els jugadors com Riera es permeten dir el que vulguin dels socis que li paguen el sou?

És necessari més fermesa en les relacions amb els jugadors sobretot quan es fixan els objectius cada temporada.




Estrenarem el nou Estadi aquesta propera temporada, per que sembla ser que les obres van segons ens diuen complint els terminis previstos però ja ens deixen caure que potser tan sols els darrers partits....?

No crec que juguem cap partit de competició per què hi ha masses inconvenients i suposo que fins i tot els tècnics desaconsellarien el trasllat.





En el moment de fer l’entrevista *** , deia un diari esportiu, que se’ns havia tornat a escapar altre jugador en el darrer moment el tercer club de la capital d’Espanya s’ha emportat el gat a l’aigua: Tant ens colla el crèdit sindicat, o es qüestió d’incompetència?

Poso molt en quarentena les informacions en que ens obsequien “la premsa especialitzada del nostre país”... De totes formes es obvi que no podem accedir a segons quins mercats i ens hem d’adreçar a jugadors que estiguin lliures que no han molts i a molts indrets.



Tinc ocasió de parlar gairebé amb tot perico que es mou per Sadrià i en dies com el passat diumenge (8 de Juny) comprovo que la massa social de l’Espanyol (o al menys els que van a la Ciutat Esportiva en un gran percentatge) pequen d’excessiu conformisme segons la meva modesta opinió. Aquesta falta d’ambició es conseqüència de la historia i dels fracassos esportius que patim, o al inrevés, aquests (els fracassos ) son conseqüència de la falta d’exigència del soci i consellers?


De la manca d’exigència de tots.


Vostè que es un home que assisteix a actes de penyes, que palpa el moment social del nostre club... En quin moment socialment parlant ens trobem? Em tocat sostre (30.000 carnets que no socis efectius), depèn de la “piloteta”, hi ha optimisme cara al futur? Com ho veu...


El sostre ha d’ ésser desprès del trasllat a Cornellà – Prat arribar als 35.000 de debò. I crec que com sempre el tema social va lligat al moment esportiu.



Sabrà el RCD Espanyol protegir Cornellà – Prat de possibles taurons i no tornar a caure en les mateixes errades que ens van fer perdre Sarrià?

No tinc tanta previsió de futur.



Si vos tinguéssiu capacitat per “poder influir decisivament” en la ment del senyor José Manuel Lara, quin consell li donaríeu respecte a la seva situació envers l’Espanyol, i la seva posició de futur dins l’accionariat?

Venguis d’una vegada les accions i deixi’ns tranquils.



Penseu que tornaran les lluites internes entre les famílies i accionistes diversos quan Dani deixi el càrrec de president?

No; crec que la successió serà pactada pels dos accionistes principals actuals del Club.




Moltes gràcies al senyor Antoni Itarte per haver-nos concedit una mica del seu temps en explicar-nos els seus pensaments i opinions envers el RCD Espanyol.

***Nota: En el moment d'efectuar aquesta entrevista, la premsa barcelonesa es feia ressò que finalment Callejón fitxava per el Getafe CF. Passats els dies, sembla que el jugador de la pedrera blanca acabarà recalant al RCD Espanyol. La resposta de totes maneres del senyor Itarte, es rotunda: Millor passem del que ens diuen els diaris... mentre no hi hagi rés signat...





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M