dissabte, 14 de desembre del 2013

FINALITZA L'ETAPA "SUSI", AMB LA DESTITUCIÓ DEL TÈCNIC.
"TITI" DIRIGIRÀ DEMÀ L'EQUIP, DAVANT EL RAYO.


CRÒNICA D’UNA DESTITUCIÓ ANUNCIADA.

Ahir nit el RCD Espanyol anunciava la destitució del tècnic del primer equip femení, Santiago García Sueira, més conegut com “Susi”.  Ho feia amb nocturnitat, en un divendres a menys de dos dies d’un important encontre davant el Rayo Vallecano, i quan havia tingut per davant tota la setmana per prendre aquesta dràstica mesura.

La història de Santiago García al front de l’equip espanyolista s’inicià un 9 d’agost de l’actual 2013, quan se’l presentava com a líder d’un projecte (?) que naixia ja ben esgarrat després que es desmantellés, o és permetés desmantellar, gairebé tot el bloc de les darreres temporades (mireu la selecció espanyola i comproveu quantes jugadores hi ha en aquests moments que pertanyin al RCDE en contraposició a anteriors temporades),  i la sagnia no finalitzés inclòs fins acabar produint-se  la marxa d’una de les  jugadores més carismàtiques de la darrera dècada que encara quedava a l’entitat, engreixant encara més el potencial del nostre rival.

No sabrem mai (a menys que Susi ho expliqui de “mottu proprio”) que se li va prometre i que se li va assegurar al tècnic madrileny en quant a equip. El que si sabem el que es va trobar i el que ja no hi era a l’entitat. Per començar, caldria preguntar-se ben alt, per què dimonis s’ha d’anar a buscar un tècnic pel femení a Madrid, per poc que cobrés.  Per que a més en aquest cas,  en el seu curt historial només figurava una temporada al Mar Menor de Tercera (nois) i una temporada al Torrelodones a segona (noies), curriculum vitae que precisament no era per tirar coets, més encara si tenim en compte el que havia succeït prèviament a l’entitat aquest passat juliol.

Va començar la seva singladura en blanc-i-blau, brillantment. Contra tot pronòstic agafà confiat i cansat d’un llarg viatge a l’etern rival, i en un gran partit (el millor fins ara), l’equip espanyolista es feia amb la Copa de Catalunya al Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat al derrotar-lo en una tanda de penals no apta per cardíacs en igualar durant els noranta reglamentaris, el gol barcelonista del primer temps.

Però fou un clar miratge. A Sant Joan Despí, no pogué en el debut en el torneig de la regularitat amb un Levante Las Planas, empatant a dos, i amb tres pilotes al travesser de les locals. A partir d’aquí, derrotes seguides davant tots els rivals de la part alta, situant-se l’equip en zona de descens, fins que reaccionà davant el Sant Gabriel aconseguint amb molta fortuna el primer triomf. Els empats a Huelva i Granada (davant el cuer) i les victòries davant el Sevilla i la Real (aspirants a Copa), no evitaren que l’equip continués a la vora del precipici a tres, quatre o cinc punts, en perdre partits com a Palma davant el Collerense o davant Valencia en la darrera jornada.

Internament, la situació era ja irreversible des de feia forces setmanes tot i el moment tant sorprenent del seu cessament. Cada cop més la plantilla estava en bon nombre desmoralitzada i farta de les rareses i extravagàncies d’aquest senyor. De les seves paraules i crits durant els partits, de les alineacions cada cop més capricioses, i que a més no es traduïen en resultats. A més, unes declaracions seves en el sentit de què quatre equips lluitarien per evitar el descens, i l’Espanyol era un dels quatre més dolents de la lliga al seu judici, aixecaren polseguera al màxim en tot l’entorn mediàtic espanyolista i no deixaren a bona alçada precisament a les seves noies.   Per que els resultats tot ho acostumen a tapar i tot ho perdonen... mentre son bons..

Quant aquests no arriben (els resultats), cal cercar des de les alçades, responsabilitats i responsables. I sempre es trenca la corda pel mateix lloc. El més prim d’aquesta corda passa per l’inquilí de la banqueta. Amb motius o sense; amb justícia o sense ella. I Susi, ho ha posat aquest cop força fàcil. Per què veure’l en alguns partits, cridant, gesticulant al màxim, vorejant la histèria sembrant la confusió i la desmoralització més que mentalitzar i donar instruccions, i cada cop més a nivell de vestidor allunyant-se d’una plantilla que era la que l’havia de treure del pou (varies jugadores han demanat la baixa i inclòs alguna ha marxat), era posar el seu cessament en safata de plata.

Però es clar. Això seria el més fàcil de dir. Mort el gos, s’ha acabat la ràbia. Però no. Jo no vull enganyar a ningú. El problema del Femení no es ni Susi, ni les jugadores... El problema és el mateix del primer equip masculí. Els diners. La manca de pressupost per fitxar un ramell de figures d’aquelles que marquen diferències. Recordeu, a bon segur os sonaran aquests noms... Raquel Cabezón, Míriam Diéguez, Noemí Rubio, Marta Torrejón, Adriana Martín, Vero Boquete. Oi que si?....

Sense diners no es pot competir, i menys ara que el FC Barcelona està disposat a triturar la lliga femenina, a acabar amb la igualtat i a ensorrar aquesta disciplina esportiva com ha fet i fa en totes les altres. Quan el Barcelona passava del futbol femení, tot era possible. Ara, ja son inútils els esforços de qualsevol equip (Athlètic Club, Atlético Madrid, Levante, Rayo, Valencia, etc.). La lliga femenina està igualment de sentenciada a mort que la d’homes. Amb una diferència i abismal: Que aquí no hi ha enfront (de moment)  l’altre monstre dels també vergonyosos 150 milions d’euros de la TV. Ni tan sols duopoli. Només monopoli de la multinacional de Qatar i poc més...

Naturalment amb un bon equip, es podria aspirar al segon lloc i a la esperança que el futbol capriciós no faci campió a qui tingui més pressupost... Però des que Antonio Martín i Josep Ramió –per motius totalment diferents – van sortir de la secció, l’equip espanyolista no veu altres ingressos que els dels patrocinador modest que té i que a sobre és de Sergio Oliveró, mal pesi en aquest cas a més d’un. Sense diners no es poden retenir jugadores (si, ni tan sols a aquelles que també diuen ser espanyolistes a mort, per finalitzar al FCB) ni incorporar grans jugadores. I sense equip, poc pot fer un entrenador. En aquest cas, l’equip ha d’anar progressant (es jove) i amb un tècnic que sàpiga el que té entre mans, doncs la temporada pot ser menys traumàtica del que s’espera. Però l’equip te carències en totes les línies i està necessitat d’un líder que ara mateix no es veu per enlloc. Ni  al camp, ni a la banqueta, ni al Consell.   

Veurem fins on deriven els esdeveniments. De moment “Titi” Camúñez s’asseurà demà a la banqueta. Si les entrades a la Dani Jarque son ben pobres darrerament (tant en femení com en futbol base), demà no serà menys al coincidir amb el partit Almería-Espanyol,  de lliga.  Qvo Vadis, Femení del RCD Espanyol!     


SOPAR DE NADAL DE LA GPE MANIGUA












 

(Hotel Hesperia del Mar; Barcelona: Josep Maria)

Ahir nit tingué lloc el tradicional Sopar de Nadal de la GPE Manigua a l’Hotel Hesperia del Mar al Carrer Espronceda de la capital de Catalunya. L’acte conduït per Antoni Itarte, comptà amb la presència del conseller del RCD Espanyol Enrique Beltrán, del responsable del RCDE amb les penyes, Jaume Martínez, i del President de la FCPE Alberto Ariza, qui estigué rodejat també de bona part dels seus membres de junta directiva, també presents.

En primer lloc Daniel Bosch com a president d’aquesta penya espanyolista,  lliurà un record de l’esdeveniment a les penyes representades presents (veure per ordre de fotos): Els Incansables, Cornellà, Sarrià Nord, Sabadell, Vila de Gràcia i Guinardó, Torredembarra (on es durà a terme el proper Aplec de Penyes), Pericos Moteros, i Martorell. També Sergio Fidalgo com a director de l’editorial “23 Perico” s’enduu un record d’aquest sopar, acompanyat per Domènec Gómez, redactor en cap de 23 Perico. Com cada any es reconegué a l’Hotel Hesperia, fent-li lliurament també d’ un present per les facilitats i bon servei acreditat en tots aquests anys en que té lloc aquest sopar de Nadal manigüero.  

Servit i degustat l’àpat, a l’alçada dels postres, es va passar per la pantalla un DVD confeccionat pel vicepresident primer Jordi Llopis, de totes les activitats socials i fets destacats del seu futbol base, que al llarg de l’any ha desenvolupat la GPE Manigua, tal com bé sent habitual.

Es lliuraren posteriorment els premis que anyalment concedeix aquesta ambaixada espanyolista. El guardó “Difusió del sentiment espanyolista” fou per  Alex García (Director de l’Escola RCDE). En absència del guardonat, recollí el premi Jaume Martínez. El premi més important de la Penya Manigua, el guardó “Elena Alcoverro” fou enguany per Salvador Fosas, President de la Penya Blanc Blava de Sabadell, com a reconeixement per la seva tasca i dedicació continuada dins el moviment penyístic tant a la seva penya com dins la junta directiva de la FCPE.

Amb els parlaments de Jaume Martínez (per Alex García), Salvador Fosas, Dani Bosch, Alberto Ariza, tancà protocol·làriament l’acte en quant als parlaments, el conseller Enrique Beltrán.  No faltaren els típics sorteigs amb regals de merchandaissing perico habituals en aquests actes penyístics. Finalitzà el sopar, passats els tres quarts d’una de la matinada.     





divendres, 13 de desembre del 2013

L'ESPANYOL CAU A LES SEMIFINALS AMB EL PSG
ALS PENALS, EN EL TORNEIG CADET SOTS-15 DE LA GUADALOUPE


TORNEIG INTERNACIONAL SOTS-15 GUADALOUPE.


FASE PRÈVIA DE GRUPS:

Dijous 12 de desembre de 2013

Estadi de St. François:

Grup A: 08:15h.  Schalke 04-  Iles du Sud-Grande-Terre Sud: 1-0
Grup B: 09:10  FC Caen - Sel. Guadeloupe: 1-0
Grup A: 10:05  Olympique Marseille - Basse-Terre Sud: 2-0
Grup B:  11:00  Malaga CF - Grande-Terre: 1-2
Grup C: 15:00  PSG -  Basse-Terre Nord: 2-0
Grup C: 16:00 RCD Espanyol – Borussia Dortmund: 1-0
Grup C: 17:40 Basse-Terre Nord  - RCD Espanyol: 0-1
Grup C: 18:35  PSG - Borussia Dortmund: 2-0

Estadi de Petit- Bourg

Grup A : 16:30  Schalke 0-4 - Basse-Terre Sud: 1-0
Grup A: 17:30 Olympique Marseille - Iles du Sud-Grande -Terre Sud : 1-0

Estadi de Gosier:

Grup B: 16:30  FC Caen – Malaga CF: 2-1
Grup B: 17:30  Grande Terre – Selec. Guadeloupe: 2-3


Divendres 13 de desembre:

Estadi de St-François.

Grup A:  07:15  Iles du Sud-Grande -Terre Sud / Basse-Terre Sud: 1-0
Grup B:  08:10  Selec. Guadeloupe  - Malaga CF: 2-0
Grup C:  09:05 PSG  - RCD Espanyol: 2-1
Grup A: 10:00  Schalke 0-4 - Olympique Marseille: 3-2
Grup C: 10:55  Borussia Dortmund - Basse-Terre Nord: 4-0
Grup B: 11:50  FC Caen - Grande-Terre: 1-2



FASE PRÈVIA DE GRUPS. CLASSIFICACIÓ:

Grup A:
1er : Shalke 0-4 : 9 punts   
2n: Olimpyque Marseille: 6 punts
3r: Iles du Sud-Grande: 3 punts
4rt. Terre Sud / Basse-Terre Sud: 0 punts 

Grup B:
1er Selecció Guadaloupe: 6 punts
2n. Grande Terre: 6 punts
3r. FC Caen : 6 punts
4rt. Málaga CF: 0 punts

Grup C:
1er. PSG: 9 punts
2n.  RCD Espanyol: 6 punts
3r.  Borussia Dortmund: 3 punts
4rt. Basse-Terre Nord : 0 punts

QUARTS DE FINAL:



16:50 Schalke 04 – RCD Espanyol : 2-3
17:45 FC Caen – Borussia Dortmund: 0-1
18:40 PSG – Grande-Terre: 1-0 
19:35  Olympique Marseille – Selecció Guadaloupe: 2-2 (0-2)


Dissabte 14 de desembre:

SEMIFINALS:

09:30  P.S.G. – R.C.D. Espanyol: 0-0 (2-0)
10:30  Borussia Dortmund – Selecció Guadaloupe: 1-1 (2-1)

3r i 4rt LlOC:

RCD Espanyol - Selecció Guadaloupe: 1-2

FINAL:

Paris Saint Germain - Borussia Dortmund: 1-0



CALENDARI DEL XVIII TORNEIG
"INTERNACIONAL ALEVÍN BLUE BBVA F-7"
PLAYA DE LAS AMÉRICAS, TENERIFE (27-29 DESEMBRE)


GRUP  "A"
. GRUP  "B" .
GRUP  "C"
.
REAL MADRID C.F. . ATLETICO MADRID . F.C. BARCELONA .
R.C.D. ESPANYOL . VALENCIA C.F. . SEVILLA F.C. .
GRANADA C.F. . PARIS SAINT GERMAIN ´- REAL SOCIEDAD .
CHELSEA F.C. . BORUSSIA DORTMUND . JUVENTUS TURIN


XVIII
 TORNEIG INTERNACIONAL . FUTBOL- 7 BLUE BBVA .
HORA DIVENDRES  27 DESEMBRE FASE DE GRUPS
10:30 Canal + F.C. BARCELONA - SEVILLA F.C. -
11:10 Canal + REAL MADRID C.F. - R.C.D. ESPANYOL -
11:45 Canal + PARIS SAINT GERMAIN - BORUSSIA DORTMUND -
12:30 Canal + ATLÉTICO DE MADRID - VALENCIA C.F. -
13:00 Canal + JUVENTUS TURÍN - F.C. BARCELONA -
13:30 Canal + CHELSEA F.C. - REAL MADRID C.F. -
17:15 Energy PARIS SAINT GERMAIN - ATLETICO MADRID -
18:05 Energy BORUSSIA DORTMUND - VALENCIA C.F. -
18:35 Energy GRANADA C.F. - CHELSEA F.C.
-
19:05 Energy REAL SOCIEDAD - SEVILLA F.C
-
19:40 Energy GRANADA C.F. - R.C.D. ESPANYOL
-
20:10 Canal + JUVENTUS TURIN - REAL SOCIEDAD
-
HORA DISSABTE  28 DESEMBRE FASE DE GRUPS
10:30 Canal + CHELSEA F.C. - R.C.D. ESPANYOL -
11:10 Canal + SEVILLA F.C. - JUVENTUS TURIN -
11:45 Canal + VALENCIA C.F. - PARIS SAINT GERMAIN -
12:30 Cuatro ATLETICO DE MADRID - BORUSSIA DORTMUND -
13:00 Cuatro F.C. BARCELONA - REAL SOCIEDAD -
13:30 Cuatro GRANADA C.F. - REAL MADRID
-
. QUARTS DE FINAL .  28 DESEMBRE .
16:40 Energy 1er. Grup A 3er. Grup B o C (1)
17:25 Energy 1er. Grup B 3er. Grup A o C (2)
18:20 Energy 1er. Grup C 2on. Grup A (3)
19:00 Canal + 2on. Grup B 2on. Grup C (4)
. DIUMENGE  29 DESEMBRE . SEMIFINALS .
12:20 Cuatro TV Guanyador 1 . Guanyador 3 5
13:15 Cuatro TV Guanyador 2 . Guanyador 4 6
. TERCER I QUART LLOC . DISSABTE 29 DESEMBRE .
19:00 Canal +F Perdedor 5 . Perdedor 6 .
. FINAL . DISSABTE 29 DESEMBRE .
20:30 Cuatro TV Guanyador 5 . Guanyador 6 .


ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE LA FCPE.




(Auditórium de l’Estadi del RCDE; Cornellà – El Prat: Josep Maria)

Aquest vespre, ha tingut lloc a l’Auditròrium de l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà – El Prat, l’Assemblea  Ordinària de Penyes del RCD Espanyol. En segona convocatòria, i amb deu minuts per sobre de l’horari previst, ha donat començament l’assemblea amb l’aprovació de l’acta de la darrera  (enviada a cada penya per e-mail, ja no cal llegir-la estalviant-se el farragós procediment), i la lectura de les penyes que han
assistit.

La relació de penyes que han assistit ha sigut la següent: Aliança Perica, Bages, Blanes, Cornellà, Gar Rafecas, Gelida, Gran Via – Sant Martí, Granollers, Incansables, La Garriga, L’Escollera, Manigua, Mataró, Mediterrània Castelldefels, Olost i Comarca, Pericos de Montmeló, Pericos Fidels, Pericos Moteros, Pericos de Vilassar, Poble Nou, Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus i Comarca,  Riudecanyes, Pirates, Sant Andreu del Palomar, Sants- Hostafrancs, Sitges, Terrassa, Torredembarra, Valls i Comarca, Vic i Comarca, Vila de Gràcia i Guinardó, i Vilafranca i Comarca.

Posteriorment s’ha passat al següent punt de l’ordre del dia, el referent a l’informe de gestió  del President de la FCPE Alberto Ariza. S’ha referit a la tasca que la FCPE ha dut a terme en el darrer any des que va sortir elegida per complir un nou mandat, fa poc més d’un any. Les diverses campanyes de protesta (contra l’Ajuntament de BCN pel tema de l’estàtua, contra el repel·lent passadís al FCB, contra la LFP i el senyor Tebas, accessos de l’Estadi, etc). Ariza ha mencionat els dos grans esdeveniments anuals, com son l’Aplec que es va dur a terme en un lloc allunyat com fou Puigcerdà i la gran resposta dels penyistes, i la Gala de Penyes. De la presència al congrés i posterior seminari de “Aficiones Unidas”, i de tot el tema relacionat amb la LFP, horaris, tv, etc. També ha parlat Ariza de homenatjar a tots aquells que han format part de les successives juntes directives de la FCPE en el temps des que es va fundar en l’època del senyor Agustí Vila.    

La Vicepresidenta segona Araceli Pérez ha facilitat l’estat dels comptes del darrer exercici, que han sigut aprovats per unanimitat com tota la resta de punts.  El següent punt, el nomenament com a nou integrant de la FCPE de Dani Pérez (Pericos de Montmeló) en substitució de Héctor Alegria (P.Fidels) qui per temes personals no podia seguir desenvolupant el càrrec.

Finalment, Daniel Bosch – que ha sigut qui ha conduït la sessió en la seva qualitat de Secretari de la FCPE –,  ha donat a conèixer un informe que s’ha elaborat entre les penyes del RCD Espanyol sobre els diversos aspectes que fan referència a les pròpies penyes, i envers el RCD Espanyol. Malauradament només 62 penyes (58 catalanes i 4 de fora de Catalunya) han respost a l’argumentari i sobre aquestes respostes s’ha elaborat els percentatges i conclusions finals a tot el qüestionari.

Del mateix es treu conclusions força evidents del dolent moment de salut que travessen aquests conductors del sentiment espanyolista als pobles i barris, com son les penyes.  Temes com quantes tenen local propi, o si fan autocar o veuen els encontres de l’Espanyol a domicili pel pay-per-view, la davallada d’associats, les dificultats econòmiques, com ha incidit en les mateixes els diversos aspectes negatius com la greu crisi econòmica, l’atomització del moviment penyístic amb la fundació de minúscules penyes i la consegüent desaparició d’entitats  més històriques,  la poca il·lusió en la marxa esportiva del primer equip, els horaris intempestius, el ser - tal com ha qualificat Ariza- “una lliga televisada, per que es vegi tota a casa”, les perspectives de futur, la falta de jovent a les penyes, la manca d’implicació dels socis de les penyes a la gestió i actes socials, la falta d'implicació dels professionals esportius en els actes socials de les penyes,  els canvis d’hàbits i costums de la societat, com es troben les relacions de les penyes amb la pròpia FCPE, amb la seva tasca,  amb el RCDE,  etc...

Un molt interessant i instructiu informe del moment social penyístic de l’Espanyol elaborat per Daniel Bosch. Dades totes molt interesants per pogué palpar quina és la complicada realitat que es viu a nivell social, a través de les respostes de les ambaixades espanyolistes. Respostes en les que es demostra que les coses malauradament tampoc marxen tal com tots voldríem en el moviment penyístic, doncs  aquest no és aliè a la greu crisi econòmica i social,  i a la manca d’esperança, d’il·lusió que hi ha al nostre club, amb aquest format de lliga, i que definitivament queda ben reflectida també en el propi RCDE, amb la davallada d’associats i d’espectadors al camp.      

Es tancà la sessió passat un quart de deu de la nit, un cop finalitzà el darrer punt en l’ordre del dia, el de precs i preguntes.  


dijous, 12 de desembre del 2013

GOLEJADORS FUTBOL-11

FUTBOL-11

1er. EQUIP  Ll+C ESPANYOL "B"  . JUVENIL "A"
SERGIO GARCÍA 6 RAILLO 2 JAFAR 8
VÍCTOR SÁNCHEZ 3 BORJA 2 IVÁN ÉCIJA 4
THIEVY 3 MAMADOU 2 IAGO 4
STUANI 2+1 CANARIO 1 KIKE 2
DAVID LÓPEZ 1+1 CABALLÉ 1 JULIO REY 2
LANZA 1 JOAN 1 JUANAN 2
JHON CÓRDOBA 1 FERRAN MONZÓ 1 ERIC GRÀCIA 1
Pròpia porta 1 CLERC 1 ALFREDO 1
ADAY 1 ALEX LÓPEZ 1
XAVI PUERTO 1 CAMPU 1
POL LIROLA 1
ALAN ÁVILA 1
LLUIS 1
TORITO 1
MARC GUAL 1
TRAORÉ 1
pròpia porta 1



JUVENIL "B" . CADET "A" . CADET "B" .
CAMPU 7 ENRI 8 PAU SALVANS
10
CRISTOPHER 6 PABLO ÁVILA 4 GUILLEM ANGLADA 10
RAFINHA 3 MARTÍ 3 FERRAN BRUGUÉ 6
ADRIÁN RIVAS 2 CHILIQUINGA 3 GAKU 4
ALEX LÓPEZ 2 ADRIÀ CABALLÉ 2 GUILLEM ESCARRABIL 1
JUAN ROSIQUE 2 KEVIN 2 FODE 1
OSCAR VILLANOVA 1 CÉSAR MONT 1 MATEO 1
OSCAR MELERO 1 EDGAR POCURULL 1 ALEX CUBEDO 1
Pròpia porta 1 JOEL SIERRA 1 POL LOZANO 1
Pròpia porta 1



INFANTIL "A" INFANTIL "B" . FEMENÍ "A" .
JOAN BERGÉ 3
NICOLÁS MELAMED
11 BÁRBARA 6
DANI RIBELLES 3 KILIAN 4 MAPI LEÓN 3
MIGUEL 3 POL SALVADOR 3 NÚRIA MENDOZA 1
SERGI SERRANO 3 AITOR 2 SARA NAVARRO 1
MARC SAMPER 2 MAXÍM 2 PALOMA 1
JANDRO 1 PAU SÁNCHEZ 2 DÉBORA 1
GENAR 1 OT SERRANO
1
RODRIGO 1 ALEJANDRO
1
BRUNO 1 REDA ZAROUAL 1
ALEJANDRO 1 pròpia porta 2




FEMENÍ "B" . FEMENÍ "C" . JUVENIL-CAD. FEM.
HALEY 5 ANDREA GÓMEZ 5 CRISTINA CHAVERO 6
LAURA 4 AINHOA 5 MARTA BARRERA 3
ARI FORMENT 4 SAFAE 3 JULIA MORA 3
ANDREA GRANADOS 3 ALBA DURÁN 3 PAULA BOHÍGAS 2
ANDREA ALTMANN 3 CARLA MARTÍNEZ 2 ABIGAIL 2
MARLENE 2 CARLOTA FERRER 2 LAIA TORRES 1
EVA 1 EULÀLIA ABALLANET 1 ARI FONT 1
YASMINA FERRERO 1 ANNA SUBIRANA 1 Pròpia porta 1
PAULA BOLTA 1
CHAMA 1
Pròpia porta 2





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M