dilluns, 9 de desembre del 2013

UN GOL DE STUANI AL TRAM FINAL,
SALVA ELS MOBLES A L'EQUIP D'AGUIRRE

NOVA VICTÒRIA DEL FEMENÍ "B" (DAVANT LA GUINEUETA 0-2), ABANS DEL DERBI DE DIMARTS. LES DE "TITI" CAMÚÑEZ, SEGUEIXEN A DALT DE TOT DE LA CLASSIFICACIÓ DE SEGONA DIVISIÓ FEMENINA.

Real Jaén: 2 – RCD Espanyol: 2

Resultat positiu cara a la tornada, però joc bastant pobre davant un Segona.

El RCD Espanyol ha tret un positiu empat a dos gols en el primer envit dels setzens de final de la Copa del Rei davant un voluntariós Real Jaén que ha estat a punt de donar la sorpresa derrotant al conjunt de Javier Aguirre. Els gols espanyolistes han arribat un cop més a pilota aturada en dos serveis de cantonada. S’ha avançat el quadre català en el  darrer sospir del primer temps, però els andalusos amb molta il·lusió no han llençat la tovallola i han capgirat el marcador en sis minuts, davant un conjunt de superior categoria.  A tres del final, Stuani ha evitat amb el seu gol, una derrota que a bon segur hagués pogut fer força mal, força...

No es podrà argumentar que Aguirre no s’ha pres seriosament la Copa del Rei, doncs ha presentat un equip força ple de jugadors titulars, descartats els lesionats Sergio García i Córdoba, i al marge de l’alineació de Capdevila per Fuentes, i del relleu a la porteria, també en aquest cas, lògic. Però es que un cop més l’equip espanyolista ha evidenciat mancances tant en defensa com en atac, i errades individuals que costen car, malgrat la bona predisposició dels seus homes per intentar solucionar l’eliminatòria a terres andaluses.

La primera ocasió als sis minuts fou per un Espanyol que sortí ben endollat al terreny de joc. Stuani sortejant dins l'àrea a dos adversaris, finalitza amb un dur tret que rebutja el porter.  La rèplica local, als vuit minuts de joc, un llançament de  Jozabed que després de tocar lleugerament en el central espanyolista Sidnei, s’estavella al travesser.  Bona acció passat el primer quart d’hora de Stuani passant un pèl massa llarg per Thievy dins l'àrea, el que facilita que es creui Servando en el darrer moment rebutjant.

Stuani veu la primera cartolina als vint-i-un minuts per saltar deixant caure el colze davant José Manuel Cruz. Un minut després, idèntica acció d'Israel sobre Capdevila i en aquesta ocasió el col·legiat no ha estimat oportú mostrar cap targeta.  En una de les poques accions en que s’escapà Thievy (25’), el centre molt tancat del francès, l’atura amb seguretat René.

Es creix el Real Jaén en els minuts següents. Després d’una paret en la frontal finalitza Fran Machado amb un xut  per sobre la porteria defensada per Germán.  Poc després una passada de Machado al centre pel remat de Jozabed que atura Germán.  Centre de Machado, remata Jona de cap colpejant l'esfèrica sobre Cadpevila tot i que el col·legiat no assenyalà el córner després de sortir l'esfèrica a l'esquerra de Germán.

Després d’aquesta fase de domini local, els espanyolistes arribarien amb força perill al 38’ en un jugada en la que ni Stuani (que no s’atreveix a rematar), ni Thievy després de rebre de Víctor Sánchez que havia rebut del uruguaià, també  està força lent en l’acció donant temps a que Alex Cruz tapi el seu remat dins l’àrea. La millor ocasió dels espanyolistes arribaria  quan Stuani fica una bola a l'interior de l'àrea, però la rematada de Thievy davant la sortida de René, s'estavella al cos del defensa Servando que es creua entre ambdós, quedant lesionat en l’acció, mentre que el refús posterior  se'n va fora sortint a córner.

El Jaen no fa encara el canvi, i es queda amb deu jugadors a defensar el servei de cantonada que s’executa al mig minut de temps afegit del primer període. Llença Pizzi,
pentina Sidney i després de varis refusos, David López qui es fa amb la bola, afusella a René.  Amb aquesta avantatge l’equip d’Aguirre se’n va als vestidors.

Tot semblava ben controlat en el segon temps, en un primer quart d’hora en el que res d’important succeí sobre la gespa. En un altre servei de cantonada ho intentà l’equip espanyolista mitjançant Pizzi i Stuani, sense èxit. Al 62’ ràpid contracop dels locals que agafen descol·locat al mig camp espanyolista, i en darrera instància Víctor Sánchez ha de salvar la situació interposant-se en mig del remat d’Israel després del precís centre de Jona.

Primera substitució en l’equip espanyolista. Torje surt per Pizzi. Immediatament es llença un servei de cantonada amb pilota penjada, erràtica sortida de Germán Parreño i Sidnei pentina enrere amb la mala fortuna d’enviar la bola dins la seva pròpia porta. Era l’empat dels andalusos. Tindria Thievy la gran ocasió per tornar a posar per davant al seu equip en el partit, quan escapant-se en carrera junt a Dani Torres,  i davant la mitja sortida del porter, remata alt per sobre la porteria del Real Jaén.

Però seria el quadre local qui tornaria a colpejar. Descoordinació total a l’hora de defensar una situació produïda per la pèrdua d’una pilota en atac entre Lanza i Sidney, contracop ràpid i letal amb passada de Fran Machado obrint a la dreta per Víctor Curto qui envia el seu centre xut al pal esquerre, i la pilota refusada per la fusta li cau a Jozabed qui des de la mateixa línia de  la frontal i amb força forat, envia de primera l’esfèrica dins la porteria espanyolista. L’equip andalús havia capgirat el marcador.

En un llançament de cantonada ho torna a passar malament Germán. L’equip sembla KO.  Després d’uns minuts en que l’equip acusa el fort cop anímic que suposa el que un equip d’inferior categoria li remuntés el marcador favorable, l’Espanyol intentaria reaccionar. Aguirre substitueix a Mattioni, (qui amb el seu estat justifica amplament el per què no juga a la lliga) per Raul, i posteriorment Abraham per Lanza (qui segueix sense mostrar-nos res més que un gol de falta i aquella famosa jugada davant el Valencia).

L’Espanyol posa setge a la porteria andalusa. El Real Jaen té al seu abast el triomf quan en prou feines manquen cinc minuts de joc; tan sols li manca aguantar les darreres escomeses de l’equip català. Després de diversos serveis de cantonada, al 87’, serveix Torje des de l'esquerra i entrant amb decisió aconsegueix Stuani de cap enviar l’esfèrica al fons de la porteria andalusa. El conjunt de Javier Aguirre havia salvat els mobles; al menys en primera instància. Faltarà ratificar-ho a la tornada a l’Estadi i tenint en compta que serà en dia laborable i de nit, i lo molt que invita a la il·lusió aquest equip, i coneixent-nos ja tots a aquestes alçades de la pel·lícula, segura i malauradament serà davant unes grades amb moltíssimes cadires buides.

Real Jaén: René, José Cruz, Servando, Hugo Álvarez, Alex Cruz; Juanma; Jozabed; Israel, Fran Machado, Víctor Curto; i Jona.
Substitucions: Dani Torres per Servando, m. 46; Edgar per Jona, m. 62; Santi Villa per Víctor Curto, m. 77

RCD Espanyol: Germán;  Mattioni, Colotto, Sidnei, Capdevila; V. Sánchez, David López; Lanza, Pizzi, Stuani, i Thievy.
Substitucions: Torje per Pizzi, m. 63; Raul Rodríguez per Mattioni, m. 74; Abraham per Lanza, m. 77.

Àrbitre: Juan Martínez Munuera, del comitè territorial valencià, assistit per Jacobo Martínez Segovia i David Canales Cerdà. Ha mostrat cartolines grogues a Stuani, m. 21 i a Israel, m. 40,

Gol: 0-1: David López, m. 45; 1-1: Sidney (p.p.), m. 64; 2-1: Jozabed, m. 70; 2-2: Stuani, m. 87

Incidències: Encontre corresponent a l'anada dels setzens de final del Campionat d'Espanya - Copa de S.M. el Rei, disputat al Nuevo Estadio de La Victoria de Jaén. Fran Machado i Joan Capdevila han exercit com a capitans. L'Espanyol ha lluït la seva tercera indumentària.