divendres, 13 de desembre del 2013

ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE LA FCPE.




(Auditórium de l’Estadi del RCDE; Cornellà – El Prat: Josep Maria)

Aquest vespre, ha tingut lloc a l’Auditròrium de l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà – El Prat, l’Assemblea  Ordinària de Penyes del RCD Espanyol. En segona convocatòria, i amb deu minuts per sobre de l’horari previst, ha donat començament l’assemblea amb l’aprovació de l’acta de la darrera  (enviada a cada penya per e-mail, ja no cal llegir-la estalviant-se el farragós procediment), i la lectura de les penyes que han
assistit.

La relació de penyes que han assistit ha sigut la següent: Aliança Perica, Bages, Blanes, Cornellà, Gar Rafecas, Gelida, Gran Via – Sant Martí, Granollers, Incansables, La Garriga, L’Escollera, Manigua, Mataró, Mediterrània Castelldefels, Olost i Comarca, Pericos de Montmeló, Pericos Fidels, Pericos Moteros, Pericos de Vilassar, Poble Nou, Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus i Comarca,  Riudecanyes, Pirates, Sant Andreu del Palomar, Sants- Hostafrancs, Sitges, Terrassa, Torredembarra, Valls i Comarca, Vic i Comarca, Vila de Gràcia i Guinardó, i Vilafranca i Comarca.

Posteriorment s’ha passat al següent punt de l’ordre del dia, el referent a l’informe de gestió  del President de la FCPE Alberto Ariza. S’ha referit a la tasca que la FCPE ha dut a terme en el darrer any des que va sortir elegida per complir un nou mandat, fa poc més d’un any. Les diverses campanyes de protesta (contra l’Ajuntament de BCN pel tema de l’estàtua, contra el repel·lent passadís al FCB, contra la LFP i el senyor Tebas, accessos de l’Estadi, etc). Ariza ha mencionat els dos grans esdeveniments anuals, com son l’Aplec que es va dur a terme en un lloc allunyat com fou Puigcerdà i la gran resposta dels penyistes, i la Gala de Penyes. De la presència al congrés i posterior seminari de “Aficiones Unidas”, i de tot el tema relacionat amb la LFP, horaris, tv, etc. També ha parlat Ariza de homenatjar a tots aquells que han format part de les successives juntes directives de la FCPE en el temps des que es va fundar en l’època del senyor Agustí Vila.    

La Vicepresidenta segona Araceli Pérez ha facilitat l’estat dels comptes del darrer exercici, que han sigut aprovats per unanimitat com tota la resta de punts.  El següent punt, el nomenament com a nou integrant de la FCPE de Dani Pérez (Pericos de Montmeló) en substitució de Héctor Alegria (P.Fidels) qui per temes personals no podia seguir desenvolupant el càrrec.

Finalment, Daniel Bosch – que ha sigut qui ha conduït la sessió en la seva qualitat de Secretari de la FCPE –,  ha donat a conèixer un informe que s’ha elaborat entre les penyes del RCD Espanyol sobre els diversos aspectes que fan referència a les pròpies penyes, i envers el RCD Espanyol. Malauradament només 62 penyes (58 catalanes i 4 de fora de Catalunya) han respost a l’argumentari i sobre aquestes respostes s’ha elaborat els percentatges i conclusions finals a tot el qüestionari.

Del mateix es treu conclusions força evidents del dolent moment de salut que travessen aquests conductors del sentiment espanyolista als pobles i barris, com son les penyes.  Temes com quantes tenen local propi, o si fan autocar o veuen els encontres de l’Espanyol a domicili pel pay-per-view, la davallada d’associats, les dificultats econòmiques, com ha incidit en les mateixes els diversos aspectes negatius com la greu crisi econòmica, l’atomització del moviment penyístic amb la fundació de minúscules penyes i la consegüent desaparició d’entitats  més històriques,  la poca il·lusió en la marxa esportiva del primer equip, els horaris intempestius, el ser - tal com ha qualificat Ariza- “una lliga televisada, per que es vegi tota a casa”, les perspectives de futur, la falta de jovent a les penyes, la manca d’implicació dels socis de les penyes a la gestió i actes socials, la falta d'implicació dels professionals esportius en els actes socials de les penyes,  els canvis d’hàbits i costums de la societat, com es troben les relacions de les penyes amb la pròpia FCPE, amb la seva tasca,  amb el RCDE,  etc...

Un molt interessant i instructiu informe del moment social penyístic de l’Espanyol elaborat per Daniel Bosch. Dades totes molt interesants per pogué palpar quina és la complicada realitat que es viu a nivell social, a través de les respostes de les ambaixades espanyolistes. Respostes en les que es demostra que les coses malauradament tampoc marxen tal com tots voldríem en el moviment penyístic, doncs  aquest no és aliè a la greu crisi econòmica i social,  i a la manca d’esperança, d’il·lusió que hi ha al nostre club, amb aquest format de lliga, i que definitivament queda ben reflectida també en el propi RCDE, amb la davallada d’associats i d’espectadors al camp.      

Es tancà la sessió passat un quart de deu de la nit, un cop finalitzà el darrer punt en l’ordre del dia, el de precs i preguntes.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M