dissabte, 2 de juny del 2012

TRIOMF DEL JUVENIL FEMENÍ.
FINALITZA 4rt. I JUGARÀ EL CAMPIONAT DE CATALUNYA





















RCD Espanyol Juvenil Cadet Femení: 2 – Escola Futbol Bonaire: 0


El conjunt de Fran Güells ha assolit l’objectiu. El Juvenil – Cadet femení espanyolista ha aconseguit finalment acabar el torneig de la regularitat dins les quatre primeres posicions que li permet participar en el Campionat de Catalunya. Amb un jove equip el quadre perico ha sabut superar a Vilafranca i Reus en la lluita per la quarta plaça (de la que havia arribat a estar a cinc punts de diferència en diversos moments del campionat).

Amb el triomf d’aquesta tarda, no ha tingut necessitat d'esperar a saber que és el que farà la Fundació At. Vilafranca en el partit de la darrera jornada davant el campió de lliga, FC Barcelona, i que s’ha ajornat pel proper dijous. Les blanc-i-blaves certifiquen matemàticament el quart lloc al derrotar a l'Escola Futbol Bonaire.

En els primers minuts, (4’) la migcentre Laia Guerrero ha tingut que ser atesa, però minuts després s’ha recuperat i ha pogut continuar. La primera acció de perill ha correspost a les egarenques amb un llançament que en dos temps ha blocat la meta Laura.

Els primers vint minuts van ser d’un joc bastant fluix. El calor era sufocant i s’imposaven les defenses a les avantguardes. El conjunt perico no tenia la suficient fluïdesa en la circulació de la pilota com per acostar-se a les immediacions del conjunt egarenc. Tan sols, una embolicada jugada en la que finalment s'ha obert el joc a l’esquerra on Subi tota sola engaltà una volea per sobre el travesser.

El darrer quart d’hora en general, i sobre tot els darrers set minuts més en concret, l’Espanyol aconseguí imposar més velocitat al joc i arribà amb perill a l’àrea terrassenca. Al 33’ té lloc la millor jugada de les locals, en una acció ben trenada que Andrea acaba centrant i Laia remata fluix a les mans de la portera. L’equip perico intensifica el seu atac i una gran passada de Laia en profunditat per Sonia, acaba amb una rematada de la davantera centre al cos de la portera sortint a còrner. Un canvi de joc de Laia per María, qui passa en profunditat a Sonia que es queda tota sola en posició dubtosa, però Vilardell Funes –sense jutges auxiliars – invalida l’acció assenyalant posició antireglamentària.

Finalment, a tres minuts del descans, l’Espanyol aconsegueix perforar la porteria de l’Escola Bonaire. Un desplaçament a l’espai per que Andrea Gómez s’escapi per velocitat, arribi fins l’àrea i encarant a la portera egarenca, amb una gran definició la superi amb una letal rematada. Era l’1-0 que feia justícia al vist en els darrers minuts. En els darrers instants del primer temps, un lliure directe en favor del quadre visitant ben aturat per Laura, i una entrada dura a Sònia castigada amb cartolina ha estat el més destacable.

En el segon temps, tres canvis d’inici, i en els primers compassos un bon llançament de falta directe a càrrec de Sonia, amb intenció però per sobre el travesser. A una bona centrada de Nerea hi ha arribat la portera del Bonaire, abans que Subi pogués rematar.

Als tretze minuts de la represa, llarg desplaçament per que tota sola Nerea Gómez marxi cap a porta i davant la sortida de la portera (veure foto), envia la pilota al fons de la porteria. Era el 2-0 que sentenciava el partit. Tot i que el partit no ha sigut brut, si que alguna acció de les visitants ha sigut bastant dura.

L’Espanyol ha tingut varies ocasions per fer el tercer, com una obertura d’Eulàlia per la centrada de Subi que no ha arribat per ben poc ha rematar amb el cap Nerea, o un xut de la pròpia Nerea que s’ha estavellat al pal dret (72’). En els darrers instants, una passada d’Andrea per Nerea totalment desmarcada, però la 21 espanyolista ha colpejat malament a l’esfèrica.

Les visitants només han donat senyals de vida en un xut per sobre el travesser (78’) i posteriorment en el darrer minut quan una pilota dividida, ha arribat primer Alba que la egarenca Patricia, entrant amb el peu per davant la davantera i patint la garrotada la portera espanyolista. L’acció s’ha saldat amb cartolina i es donà la circumstància que la meta Laura (primer temps) també havia sofert una acció similar de les vallesanes. En temps d’afegit, una falta directa executada per Maria, potent però poc col·locada, a les mans de la portera.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Laura Jansà; Marina González, Meritxell Clupes, Claudia Tena, Chary Sanz; Anabel Chiquero, Laia Guerrero; María Garrido, Ana Subirana “Subi”, Sónia Vega; i Andrea Gómez.
Substitucions: Carla Torras, Nerea Gómez, i Eulàlia Aballanet per Laia Guerrero, María Garrido i Andrea Gómez, m. 41; Alba García (p.s.) per Laura Jansà, m. 50; Jennifer Frago i Mireia Soler per Anabel Chiquero i Meritxell Clupes, m 54; María Garrido per Sònia Vega, m. 76.

Escuela F. Bonaire: Maria Leyre, Yaiza Martínez, Paula González, Judith Satorras, Paula Salvador, Gisela Izquierdo, Carla González, Mariona Peralta, Roser Romera, María Barrero i Patricia Vázquez.
Suplent: Maria Gemma.

Àrbitre: Daniel Vilardell Funes. Ha mostrat cartolines grogues a Yaiza Martínez, m. 39; Judith Satorras, m. 67 i Patricia Vázquez, m. 79.

Gols: 1-0: Andrea Gómez, m. 37; 2-0: Nerea Gómez, m. 53.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de lliga de 1a. Divisió Juvenil – Cadet disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque a les 14:30 de dissabte, sota una intensa calor més pròpia d’època plenament estiuenca que de primers de juny. Les jugadores espanyolistes han saltat al terreny de joc amb samarretes blanques en les que es podia llegir “Ànims Bazán” en al·lusió a la companya Esther Bazán, lesionada de consideració. En les files de l’Escola Bonaire, Judith Satorras Tomás, ex jugadora del futbol base espanyolista fins la darrera temporada.









LA PENYA ESPANYOLISTA DE SANT ADRIÀ
A LA 8a. MOSTRA D'ENTITATS DE SANT ADRIÀ DEL BESÓS









(Plaça de la Vila, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

Avui, mentre anava camí de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, he passat per la plaça de la Vila de Sant Adrià. Allà hi tenia lloc la 8ena. Mostra d’Entitats, i no he volgut passar sense aturar-me i arribar fins l’estand que l’ambaixada perica a aquesta població hi tenia instal•lat.

La ciutat on està situada la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol celebra enguany el seu mil·lenari. El 1012 és la primera data que es té coneixement en un document en què apareix el nom de Sant Adrià del Besós. Aprofitant aquest esdeveniment, l’Ajuntament, juntament amb la ciutadania, ha preparat tot un seguit d’actes commemoratius. L’habitual Mostra d’Associacions que enguany arriba a la seva vuitena edició no ha volgut estar al marge i ha format part d’aquest acte commemoratiu.

I dins d’aquesta mostra d’Entitats, no hi ha pogut faltar la Penya Espanyolista de Sant Adrià del Besós, amb l’estand n. 18, en el que han lluït tot tipus de fotografies de l’arxiu de Jordi Puyaltó, llibre pericos, el maniquís uniformats amb els colors pericos, i tot tipus de simbologia i merchandaissing perico.



divendres, 1 de juny del 2012

DIADA FINAL DE TEMPORADA
AL FUTBOL BASE DE LA GPE MANIGUA

Foto d'arxiu de la Diada Final de Temporada 2011.



La tradional Diada Final de Temporada del futbol base de la Gran Penya Espanyolista Manigua, com a cloenda de la temporada 2011-2012, tindrà lloc el proper dissabte dia 9 de juny de 2012 al Camp Municipal de la Vall d’Hebron (carrer Granja Vella, 10 – 08035 Bcn), amb els següents partits:

09:00h. – INFANTIL – Júpiter “C”
10:30h. – PREBENJAMÍ “A” – Gavà Mar “A”
10:30h. – ALEVÍ “B” – E.F. Guinardó
11:30h. – PREBENJAMI “B” – Gavà Mar “B”
11:45h. – ALEVÍ “A” – Poble Sec C.F. AT.
12:30h. – BENJAMÍ – E.F. Pont Marina
16:00h. – JUVENIL – Tiana C.C.E.
18:00h. – CADET – Club Tres G.

HOMENATGE A LES CAMPIONES


A la Ciutat Esportiva Dani Jarque es pot veure aquest cartell a la xarxa del camp tercer en honor al Femení “C”, brillant campió de lliga de la categoria Preferent (divisió de bronze del futbol femení) i campió del MIC en categoria femenina. Així mateix, es recorda als altres equips de la pedrera femenina espanyolista que s’han alçat amb el títol enguany.

Que ho recordin (això ja ho dic jo pesi a qui pesi) aquells que no volen futbol femení, mentre malgasten els diners de l’entitat pagant alts sous a grans càrrecs de l’entitat, o més de quinze membres el cos tècnic de Pochettino (17 segons fonts del propi club), exemples aquests sense anar més lluny, dels que a bon segur en trobarem per donar i repartir ...


EL CADET FEMENÍ ACOMIADA LA LLIGA
AMB UNA GOLEJADA D'ESCÀNDOL









RCD Espanyol Cadet Femení:  24 - CE Canyelles: 2

El Cadet Femení va disputar el seu darrer encontre d’una lliga que en el seu grup primer ja s’ha adjudicat fa moltes jornades i  que per la resta d’equips encara falta la darrera data per disputar en la que l’Espanyol descansarà amb els 26 partits disputats amb tan sols un empat cedit (Escola Bonaire, jornada 2 a Terrassa). La temporada de les espanyolistes està sent brillant i cal rematar-ho ara al Campionat de Catalunya.

Davant el CE Canyelles, que esportivament va retre homenatge a les campiones amb l’habitual passadís, l’equip espanyolista va tornar a aconseguir una golejada que diu ben a les clares la diferència entre els diversos equips de la categoria en quant a potencial. Les espanyolistes van vèncer per 24-2. Sense comentaris!.


CAMPIONAT DE CATALUNYA
El proper cap de setmana del 9 /10 de juny, el Cadet femení disputarà les semifinals del Campionat de Catalunya enfrontant-se al segon classificat del grup 2n., el CE Manresa (ja matemàticament segon a falta d’una jornada de lliga).  

A l’altre semifinal, el campió del grup 2n. l’AEC Manlleu s’enfrontarà al segon classificat del grup 1er. en el que encara no hi ha rival ja que diversos equips opten a la segona plaça (Escola F. Bonaire, Seagull, PBB Viladecans, Base Vilanova i Reus Deportiu).     

 
CLASSIFICACIÓ CATEGORIA CADET-INFANTIL FEMENÍ, GRUP 1er.

 
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1R.C.D. ESPANYOL7626251023236
2
ESCUELA F. BONAIRE "B"
5225171712454
3
C.E. SEAGULL
5125170813085
4
P. BLANC.BLAVA VILADECANS
5125170815475
5FP. U.E. BASE VILANOVA i G.5125170812949
6
C.F. REUS DEPORTIU
5125170813971
7
ESCOLA F. VILADECAVALLS4325141108571
8
C.E. ESPARREGUERA
392513012135111
9
U.E. SANT ANDREU "C"
37251211294102
10
F.C. TERRASSA
3125941279115
11
UE STA. COLOMA CERVELLÓ
1826602078196
12
J.E. SANT JAUME DOMENYS
1225402151199
13
C.E. CANYELLES
1125322070150
14
C.F. RIPOLLET
025002525211

EL JUVENIL "B" FINALITZÀ SISÈ EL CAMPIONAT.
DIUMENGE CAMPIONAT CATALUNYA, DAVANT EL NÀSTIC

Efectes de classificació a la  Lliga Nacional Juvenil.

Una de les darreres lligues al futbol base en finalitzar va ser la Lliga Nacional Juvenil, en el setè grup que correspon als equips catalans. L’Espanyol finalitzà en una discreta sisena posició. Ja havia avançat el seu darrer encontre i per tant no va jugar aquest cap de setmana.

El FC Barcelona “B” és el campió de lliga enguany. El CF Gavà i la UE Sant Andreu pugen a la Divisió d’Honor Juvenil. Perden la categoria i per tant baixen a Preferent Juvenil, CD La Floresta, FP EF Calella, CE Mercantil i la Damm CF “B” que va esquivar el descens en el seu juvenil “A” a Divisió d’Honor però no ho va pogué evitar en Lliga Nacional.

Ascendeixen a Lliga Nacional, els campions dels quatre grups de Preferent: (Gimnàstic B, del 1er., CE Farners en el segon, Unificació Bellvitge en el tercer i CE Europa B en el quart).


Campionat de Catalunya

Disputen el campionat de Catalunya:
RCD Espanyol, FC Barcelona, Girona FC, Gavà CF i els quatre campions de Preferent.

Els quarts de final son els següents:
RCD Espanyol – Gimnàstic Tarragona “B” 03/06/2012 12:00 h.
Gavà CF – UD Unificació Bellvitge 02/06/2012 18:00
Girona FC – CE Europa “B” 02/06/2012 18:00h.
CE Farners – FC Barcelona “B” 09/06/2012 18:00h.


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è
.
CLASSIFICACIÓ FINAL
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA "B"
85
34
27
4
3
87
26
2
C. F. GAVÀ
70
34
22
4
8
60
34
3
U.E. SANT ANDREU
70
34
21
7
6
62
35
4
C.E. L'HOSPITALET
64
34
18
10
6
65
39
5
U.F.B. JÀBAC I TERRASSA
64
34
20
4
10
79
61
6
 R.C.D. ESPANYOL "B"
5834161087340
7
C.E. EUROPA
4934147135853
8
GIRONA F.C. "B"
47
34
13
8
13
63
63
9
C.F. MOLLET U.E.
45341112115862
10
C.E. PREMIÀ
44
34
11
11
12
42
46
11
U.D. CORNELLÀ "B"
40
34
12
4
18
56
52
12
U.E. FIGUERES
35
34
10
5
19
42
61
13
U.D. At. GRAMENET
35
34
10
5
19
55
83
14
A.E. PRAT
35
34
10
5
19
49
58
15
C.F. DAMM "B"
33
34
9
6
19
42
63
16
C.E. MERCANTIL
32
34
9
5
20
48
74
17
F.P.E.F. CALELLA
27
34
7
6
21
54
79
18
C.D. LA FLORESTA
26
34
7
5
22
53
117
 

dijous, 31 de maig del 2012

EL CADET "A" GUANYA 7-1 AL GIRONA
I ES CLASSIFICA PER LES SEMIS DE LA COPA CATALUNYA













RCD Espanyol Cadet “A: 7 – Girona FC: 1

El RCD Espanyol va aconseguir ahir vespre classificar-se per les semifinals del Campionat de Catalunya de Cadets (Copa Catalunya Cadet), en derrotar 7-1 al Girona FC en partit disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Malgrat el domini inicial espanyolista, res feia pensar en els primers vint-i-cinc minuts de joc que el partit es decantaria d’una manera tan clara a favor dels espanyolistes. La expulsió en el minut del jugador visitant, aplanar el camí als locals.

Als tres minuts de joc va tenir lloc la primera jugada de perill. Una centrada de Torito, molt actiu tot el partit, és a punt de ser rematada per Andreu. La rèplica gironina, quatre minuts després. El Girona va disposar d’una gran oportunitat quan a pilota aturada en el servei de falta executat per Moisés, és rematada de primera entrant des de darrera i sorprenent a la cobertura espanyolista per Mballo, qui amb tot a favor rematà fora.

L’Espanyol intentava controlar el partit, però el Girona (que ja va guanyar en el primer partit de lliga 0-2 en un partit molt desgraciat pel conjunt perico), plantava cara i llençava contracops molt perillosos. Ivan Écija ho intentà individualment en acció personal penetrant i arribant fins les immediacions de Romero, però el seu forçat xut fou molt tou i fàcil pel meta visitant. A pilota aturada en jugada d’estratègia ho intentà l’Espanyol al quart d’hora en una centrada passada que Iago pentina per que Lluis tot sol, remati engaltant una volea potent però sense la direcció necessària, sortint desviat per sobre.

El Girona va tenir el gol en una penetració de Susso, que s’escapà com una centella i li va donar mig gol a Mballo, que perd unes dècimes precioses en rematar i dona temps a que un defensor intercepti mínima, però suficientment el seu remat a porta acabant l’esfèrica a còrner.

L’Espanyol reacciona després d’aquesta acció i mica a mica anirà controlant millor en el mig del camp el joc i evitant la sortida dels ràpids extrems del Girona. Serà llavors el Girona qui tindrà més problemes. Una centrada de Patrick des de la dreta, arriba primer el meta gironí traient-li pràcticament la bola a Andreu quan anava a rematar. Una centrada d’Andreu serà rematada per Èric Gràcia al cos del porter en la millor ocasió dels pericos.

El col·legiat li perdona la cartolina a Pujol en clara falta a Torito quan l’havia regatejat i aquest li havia fet la traveta per darrera. Prou feines uns minuts després, el propi jugador espanyolista en jugada individual es marxarà com una bala cap a porta en ràpida acció i superarà precisament a Joan Pujol qui l’aturarà en clara falta sent el darrer jugador. Ara si, el col·legiat no deixarà sense sancionar la jugada, indicant la falta i expulsant amb vermella directa al jugador visitant. La jugada no oferia cap tipus de dubtes.

Malgrat quedar-se amb deu, el Girona encara gaudiria abans del descans d’una ocasió amb un xut creuat de Mballo que surt fora, a la dreta. Però la més clara oportunitat seria pels pericos quan Torito envia en profunditat dins l’àrea, una passada perfecta per Eric Gràcia qui amb tot a favor desaprofita l’ocasió, cosa gens habitual en el 10 espanyolista.

A falta de quatre minuts per anar-se’n als vestidors, l’Espanyol obre la llauna: Ivan Écija per l’esquerra, rep i encarant al porter visitant, el supera amb una vaselina. Aquesta sobre la línia de gol es rematada en planxa per Eric Gràcia, anotant el primer. Els visitants protestaren la posició del davanter perico, però tampoc un té massa clar si l’esfèrica ja havia sobrepassat la línia de gol quan va rematar Eric. La visió en el camp tercer de Sadrià té aquestes coses...

Solament dos minuts després l’Espanyol faria el segon en un ràpid contraatac de Patrick que obre perfectament a la seva esquerra a Ivan Ècija qui l’acompanya en el contracop i aquest molt bé elevant altre cop per sobre d’Ivan Romero, el bat fent pujar el segon.

Però no acabaria aquí la cosa, doncs, en el darrer minut ja en temps d’afegit, Andreu fa una bona passada dins l’àrea per Eric Gràcia qui controla perfectament davant l’oposició d’un defensor i obre encara més a la seva esquerra on torna a entrar lliure de marca Ivan Écija fent el tercer amb un remat creuat ras.


Si en poc més de quatre minuts l’Espanyol havia certificat el seu passi a les semifinals (son eliminatòries a partit únic), encara quedaria molt més clar el triomf espanyolista quan al segon minut de joc del segon temps, Alfredo que havia sortit a la represa, envia una autèntica canonada des de fora de l’àrea a l’escaire fent el quart. El cinquè va pogué venir en bona jugada del paraguaià Sebas però el meta gironí s’avançà a la rematada de Saavedra i la pilota refusada aquest cop és rematada per sobre la porteria gironina per Alfredo.

Seria el Girona qui reduiria diferències de manera anecdòtica quan David Torres executaria una preciosa vaselina que va merèixer el final que va tenir, doncs va ser de bella factura. Però aquest gol poc influiria sobre la resta del partit doncs amb un home menys l’equip visitant i amb el marcador totalment decantat pels interessos de l’equip de García Escribano, els paràmetres en els que es desenvoluparia el partit no van variar gens ni mica. Tan sols una jugada de perill en un llançament de Moisés que Ferran López va rematar de cap fora.

Per part espanyolista degut a les baixes de jugadors com Carlos Cano, (lesionat el passat dilluns en un amistós que l’Espanyol va vèncer 1-3 a una barreja de jugadors de la UD At. Gramenet dels seus juvenils A i B i que el vam veure enguixat d’una cama), Aaron o Kike, García Escribano va tirar mà de dos jugadors del Cadet B. Concretament l’extrem esquerre Campuzano “Campu” i el lateral dret Pol Mikel Lirola. Ambdós jugadors actuaren en el segon temps. Precisament Campu va tenir una bona ocasió rematant i acabant la bola sortint a còrner.

El cinquè gol l’aconseguí Marc Roca quan un fort tret seu és interceptat pel porter però no pot evitar que la pilota se li acabi introduint dins. Quedava un quart llarg d’hora, però ja tot estava dat i beneit. No obstant, l’Espanyol va continuar atacant a fi d’arrodonir més el marcador. Una centrada de Ramon Saavedra es desaprofitada per Gamisans qui erra davant porta en una gran oportunitat. Saavedra tindrà una molt bona opció però el seu remat ajustat a la dreta surt fora.

En la recta final del partit, dos gols més pel quadre espanyolista. Ramon Saavedra primer a falta de dos minuts establiria el 6-1 amb una bona definició i posteriorment Campu en jugada individual anotaria el definitiu 7-1 en una bona jugada individual regatejant inclòs al meta visitant i marcant a boca de gol.

El cap de setmana l’equip es desplaçarà a Lloret de Mar per disputar el Memorial Pomares i després, s’haurà de posar fill a l’agulla en les semifinals davant el guanyador de l’eliminatòria UFB Jàbac i Terrassa vs. Gimnàstic de Tarragona.



Fitxa tècnica
RCD Espanyol: David Pedro, Solanellas, Iago, Lluís, Pablo Maffeo, Patrick, Torito, Marc Roca, Andreu, Èric Gràcia i Iván Écija.
Substitucions: Pol Mikel, Alfredo i Gamisans per Pablo Maffeo, Iago i Andreu, m. 41; Campuzano, Sebas, i Ramon Saavedra per Iván Écija, Torito i Èric Gràcia, m. 48; Torito per Marc Roca, m. 67.

Girona FC: Iván Romero, Joan Pujol, Aleix Pont, Genís Balaguer, Moisés Ramírez, Marc Passolas, Pompeu Sola, Yaya Susso, Èric Ridao, Miquel Cantenys i Sanding Mballo.
Substitucions: Ferran López per Marc Passolas, m. 20; Marc Martínez per Ivan Romero, m. 41; Robert Michelena per Eric Ridao, m. 41. També va jugar: David Torres i Aleix Montero.

Àrbitre: Kabir Frutos Bonache, assistit en bandes per Micael Erlich i Nabil Ghofal Azami. Ha mostrat cartolina groga al gironí Pompeu Sola, m. 39. Ha expulsat amb vermella directa al també gironí Joan Pujol, m. 24.

Gols: 1-0: Èric Gràcia, m 36; 2-0: Ivan Écija, m 38; 3-0: Ivan Écija, m. 40; 4-0: Alfredo, m. 42; 4-1: David Torres, m. 55; 5-1: Marc Roca, m. 62; 7-1: Ramon Saavedra, m 78; 7-1: Campu, m. 80.
Incidències: Encontre corresponent a l’eliminatòria de Quarts de Final del Campionat de Catalunya Cadet, disputat a partit únic al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb poc públic. Bona temperatura, amb una brisa que s’agraïa. El segon temps, es jugà amb la feble il·luminació artificial que caracteritza al lloc. En les files gironines,Ivan Romero Moreno, porter que havia pertangut al futbol base espanyolista











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M