EL JUVENIL NO POT AMB EL RACING (0-0)
L'ELIMINATÒRIA ES RESOLDRÀ A SANTANDER

RCD Espanyol Juvenil “A”: 0 - Real Racing Club: 0

Complicat.

El Juvenil “A” espanyolista no va pogué superar la teranyina que va muntar el club càntabre i el partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei Juvenil va finalitzar tal com va començar. Un empat a zero que al menys deixa l’opció que qualsevol empat amb gols a terres càntabres dona la classificació per semifinals al conjunt espanyolista.

Després de superar al Rayo en vuitens de final, l’Espanyol afrontava aquesta eliminatòria en mig de la polèmica per la filtració del diari As sobre la no continuïtat del tècnic Dani Poyatos (quan es pensarà en el bé del RCDE abans de filtrar i seguir filtrant notícies als mitjans?). En l’equip espanyolista destacava la presència d’Ismael Traoré en l’onze inicial, mentre Jafar s’ho mirava des de la banqueta.

La primera jugada digna de menció va ser quan Kilian uns metres abans de la frontal penetra, deixa per Rufo qui li torna d’esperó dins l‘àrea però quan el davanter centre va anar a rematar, un defensor interceptà la rematada acabant l’esfèrica a còrner. El Racing deixa anar algun que altre contracop com en el minut 9’ Montiel qui per velocitat es marxa i en darrera instància talla molt bé Duarte anticipant-se. Un llançament de Mika va ser ben aturat per Germán Parreño.

En el minut 13’ Rufo va ser agafat de la samarreta per un defensor quan se n’anava directe a porta, però no va caure intentant continuar la jugada i el col·legiat Vico Moreno no va xiular la màxima pena sol·licitada per la grada. Cinc minuts després, una tremenda indecisió en la cobertura espanyolista amb Germán, és a punt de costar molt car, però s’esmena l’errada i s’acaba allunyant el perill. Una falta llençada per Canadell és rematada per Bonilla per sobre el travesser al minut 22.

L’Espanyol –com a la final de Lepe – estava incorrent en els mateixos defectes. Massa lentitud en les transicions, poca profunditat i poques idees en atac davant un Racing molt ben situat i que esperava qualsevol oportunitat per intentar donar un disgust si l’ocasió es presentava. Sinó, ja l’hi anava el resultat...

Un molt bon desplaçament d’Oscar Arroyo per Traoré té lloc en el 33’; l’exterior es quedava tot sol però dins l’àrea fa un molt dolent control i la pilota es perd per la línia de fons. En un còrner llençat des de l’esquerra per Roger Canadell, a punt és de marcar l’Espanyol al ficar Joan el peu en mig d’un embolic dins l’àrea petita. Rufo, en els darrers instants del primer període engalta una volea que surt per sobre el travesser. La darrera jugada de perill d’aquest fluix primer temps, va ser una obertura de Roger per la pujada i centrada d’Arroyo, però no arribi ni Kilian ni Ismael en el vell mig de l’àrea, sent Rufo qui rematat amb dificultat taponant un defensor.

En el segon temps l’Espanyol va millorar. Va aconseguir fer circular amb més fluïdesa la pilota i va aconseguir tancar amb el pas dels minuts a un Racing que ja li va costar més poder-se defensar amb solvència. Però, els espanyolistes no tenien ahir el seu dia cara a porta i en les ocasions que hi van haver-hi, va faltar encert.

Una centrada de Rufo va ser rematat per Ismael, creuat, fora. En una centrada d’Arroyo per banda dreta, Kilian va tenir el gol en el seu cap, però en aquesta ocasió la rematada del 9 espanyolista va ser molt defectuosa enviant fora l’esfèrica d’or que li havien centrat. Dani Poyatos va donar entrada a Jafar per Ismael, faltant una mica menys de mitja hora pel final. Una centrada d’Albert Miravent va ser rematada pel ghanès als segons d’ingressar al terreny de joc, amb el cap, per sobre del travesser en una acció molt perillosa.

Gil va sortir per Roger Canadell. Una rematada de Rufo cruada a l’esquerra tampoc va acabar entre els tres pals. L’equip perico seguia sense encert, i quan no, el meta visitant que no oferia dubtes a l’hora d’aturar el que li arribava com en una centrada molt tancada d’Arroyo que en dues vegades es va fer amb l’esfèrica. L’ocasió més clara, va ser en el 83’ quan una centrada de Gil va ser rematada dues vegades dins l’àrea per Jafar, estavellant la bola al cos del porter, refusos, Rufo tampoc pot, i finalment és Arroyo qui remata acabant la pilota sortint a còrner. En aquesta embolicada jugada hi va haver-hi de tot...

En el minut 90’ el partit va adquirir un final de vertigen. Una gran ocasió del Racing per aconseguir donar la campanada i deixar tocat de mort a l’Espanyol amb un 0-1 quan la rematada del jugador càntabre en un ràpid contracop amb Germán ja superat, s’estavella a la base del seu pal esquer; la pilota escopida per la fusta, acaba sent jugada per la defensa espanyolista que sense perdre un segon, organitza un ràpid contracop de tornada, que amb Joan posant la directa obre finalment per Kilian a la seva dreta qui encarant Diego, intenta superar-lo amb un potent remat. El meta santanderí es llueix rebutjant i evitant el que hagués pogut ser l’1-0.

RCD Espanyol:
Germán, Arroyo, Bonilla, Ruben Duarte, Aitor, Miravent, Ismael Traoré, Joan, Kilian, Rufo i Canadell.
Substitucions: Jafar per Ismael Traoré, m. 62; Gil per Canadell, m. 66; Albarrán per Aitor, m. 74; Héctor per Bonilla, m. 81.

Real Racing Club:
Diego, Guillermo, Saúl, Cote, Felipe, Víctor, Montiel, Sañudo, Pereda, Miguel, i Mika.
Substitucions: Oscar per Miko, m. 57; Mier per Saúl, m. 72; Kiko per Miguel, m. 77; Héctor per Sañudo, m. 80.

Àrbitre:
Juan Manuel Vico Moreno, del comitè territorial català, assistit en bandes per Joel Cantó Roche i Ricardo Guiot Pastor. Va amonestar als racinguistes Guillermo, m. 23, Víctor, m.33 i a Héctor, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels Quarts de Final de la Copa de S.M. el Rei. Disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En la llotja, el President del RCD Espanyol, Ramon Condal. Entrada proporcional al que és habitual en els partits del juvenil; res a veure amb el partit del migdia del filial. Temps assolellat, temperatura força elevada tenint en compta que encara som a la primavera.