dilluns, 28 de maig del 2012

MALGRAT LES ADVERSITATS, L'ESPANYOL CADET "B"
RESISTEIX I ACONSEGUEIX MANTENIR L'EMPAT I DEPENDRE DE SI MATEIX

RCD Espanyol Cadet “B”:  2 – UD Cornellà “C”: 2

Partit en el que espanyolistes i cornellanencs es disputaven el títol de lliga del grup tercer de Preferent Cadet i que al final del mateix les taules (2-2) van ser el resultat imperant, deixant  la resolució del títol per la darrera jornada amb un punt d’avantatge pels espanyolistes que segueixen depenent d’ells mateixos en el seu desplaçament a Vilassar de Mar.

L’encontre va venir marcat per la polèmica. Ni Cornellà ni la FCF van voler alterar l’horari de disputa del partit (diumenge 20:00 h.) quan l’Espanyol el dissabte havia disputat tres partits i el matí de diumenge dos més, en el marc de la fase espanyola de la NIKE Premier Cup disputada a Elx. Els de Gerard Zaragoza amb el temps just després de disputar l’encontre pel tercer lloc,  van tenir que marxar ràpidament de la ciutat alacantina per pogué disputar al vespre aquest encontre – sense marge de descans – davant el segon classificat, el Cornellà.

Un Cornellà que encara que federativament consti com a “C” és el “B”, doncs el que consta com a B ocupa les darreres posicions a la classificació del grup primer de Preferent. A sobre, si no hi havia suficient amb no voler l’ajornament del partit, quan les coses es van torçar van alinear a varis jugadors del Divisió d’Honor Cadet entre ells el ex espanyolista argentí, Bochi. L’equip espanyolista en canvi va disputar l’encontre amb els jugadors de primer any que formen part del conjunt entrenat per Gerard Zaragoza.  Un gest a tenir en compte en el futur, el de diumenge de  la UD Cornellà...

En el primer període el partit va anar anivellat però amb més domini espanyolista. Es va jugar força més estona en terreny del Cornellà tot i que poques ocasions de perill hi van haver-hi. Una doble oportunitat dels visitants en el 21’ que no va ser gol d’autèntic miracle. Uns minuts després, l’Espanyol va inaugurar el marcador en el llançament d’una falta penjada per Aaron des de la banda contraria (dreta), que l’ex central del futbol base espanyolista Oscar Melero va rematar de cap amb la mala fortuna d’introduir-se l’esfèrica en la seva pròpia porta. L’Espanyol prenia avantatge en el marcador colpejant primer. Però en el minut 31, una falta d’enteniment entre un defensor i el meta espanyolista va acabar costant car. El Cornellà empatava, però l’alegria li durava ben poc. Segons després de centrar de mig del camp la pilota li arribava en profunditat a Adrián Rivas, qui controlant i avançant cap a porta, li creuava perfectament l’esfèrica superant amb un xut ras al meta visitant. L’equip s’havia refet del gol del Cornellà de la millor manera possible.  Abans del descans, un xut des de gairebé trenta metres de Samu que amb una gran intervenció rebutja a còrner el porter cornellanenc.

Però al segon temps tot canvià radicalment. Ens adonem que durant el parèntesi del descans ja escalfen jugadors de la banqueta visitant. I al menys un parell d’ells del Cadet A de Divisió d’Honor. I un d’ells l’ex Bochi. Un Espanyol cada cop més fatigat després de tot l’esmentat, i dues bales d’extrems que treu el conjunt blanc-i-verd per donar-li la volta al marcador.

I l’Espanyol pateix. Comença dominant els del Baix Llobregat, i amb el pas del temps, l’equip espanyolista es veu impotent per frenar a jugadors de refresc que porten una marxa de més. El meta espanyolista salva la primera ocasió amb una gran aturada. Però la més clara, en carrera Bartumeus remata estavellant la seva canonada al travesser.  La rèplica perica per Ádrià Álvarez que retalla i posa a prova al meta visitant amb un xut que rebutja a còrner. Serà l’única ocasió del quadre perico en tot el segon temps. Aparicio tindrà l’empat en les seves botes quan en un canvi de joc li arriba la pilota als seus peus i amb tot a favor remata malament després d’un mal xut. La falta d’encert salva a l’Espanyol.  Però el domini es ja abassegador i el gol de l’empat acaba arribant. Serà Arévalo qui a falta de vint minuts per la conclusió establirà les taules en el marcador finalitzant una bona acció d’atac.

Les coses es torcen definitivament quan Roger Aleu veu la segona cartolina. L’equip perico es queda amb deu jugadors per a més inri després de tot l’explicat. Però els blanc-i-blaus no es rendiran i resistiran les escomeses d’un Cornellà que no perd ni un instant de temps per atacar amb totes les seves forces per obtenir el triomf. L’equip local resisteix confiant amb que amb el pas inexorable dels minuts el Cornellà vagi perdent confiança i la pressió li pugui. A falta de cinc minuts per la fi del partit, el Cornellà tindrà l’ocasió del triomf. La rematada sortirà creuada a l’esquerra de la porteria espanyolista. Campuzano en un dels esporàdics contracops veurà com un company li envia una pilota dividida en la que el meta visitant llençant-se a la gespa arriba abans enduent-se per davant tot el que va trobar. El col·legiat no va apreciar punibilitat en l’acció i tan sols va xiular servei de cantonada.  Els minuts d’afegit es van fer molt, molt, molt llargs i quan Casado Cabezas va xiular el final del partit, l’alegria i l’eufòria continguda, va ser la nota entre els  integrants de l’equip perico.

Ara falta, acabar la feina al Xevi Ramon. Davant un Vilassar que es troba a un punt del descens i que li serveix si l’Horta –tercer – derrota a la Unificació Bellvitge, per obtenir la salvació, l’equip de Gerard Zaragoza haurà de rematar el campionat guanyant als vilasanencs. Dir per últim, que aquest empat és el primer que obté el quadre perico en tot el campionat i que talla una ratxa de 14 victòries consecutives, precisament des de que va caure a la Via Fèrria 3-0 davant el Cornellà a la primera volta.

RCD Espanyol: Pol Agustí, Pol Mikel, Roger Aleu, Alex, Aaron, Marc García, Sergi, Joel Riera, Adrián Rivas, Samu i Campuzano.
Substitucions: Emilio, Manuel ps. Joel Chillón, Llavero, Adrià Álvarez, Javi Navarro i Santi Ferrer.

UD Cornellà: Jesús Ruíz, Álvaro Tejeda, Oscar Melero, Adrián Edo, Carlos Bellido, Alex Palomar, Edgar González, Adrià Pulido, Sergi Canabal, Alex Carbonell i Blai Servent.
Suplents: Cristian Fabra, Jaume Aparicio, Enzo M. Arevalo, Daniel Avellaneda, David Bartumeus i Esteban Rueda “Bochi”.

Àrbitre: Abel Casado Cabezas. Va mostrar cartolines grogues als espanyolistes Adrián Rivas, m. 33, Alex, m. 37, Roger Aleu (55’ i 65’) i Javi Navarro, m. 75. Cap jugador visitant va ser amonestat.

Gols: 1-0: Oscar Melero (p.p), m. 24; 1-1: Carlos Bellido, m. 31; 2-1: Adrián Rivas, m. 32; 2-2: Enzo M. Arevalo, m. 60.

Incidències: Encontre corresponent a la 29ena. jornada de lliga del grup tercer de Preferent Cadet, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, ahir diumenge al vespre. La segona part s’hagué de jugar amb la feble il·luminació artificial.