dissabte, 2 de juny del 2012

TRIOMF DEL JUVENIL FEMENÍ.
FINALITZA 4rt. I JUGARÀ EL CAMPIONAT DE CATALUNYA

RCD Espanyol Juvenil Cadet Femení: 2 – Escola Futbol Bonaire: 0

El conjunt de Fran Güells ha assolit l’objectiu. El Juvenil – Cadet femení espanyolista ha aconseguit finalment acabar el torneig de la regularitat dins les quatre primeres posicions que li permet participar en el Campionat de Catalunya. Amb un jove equip el quadre perico ha sabut superar a Vilafranca i Reus en la lluita per la quarta plaça (de la que havia arribat a estar a cinc punts de diferència en diversos moments del campionat).

Amb el triomf d’aquesta tarda, no ha tingut necessitat d'esperar a saber que és el que farà la Fundació At. Vilafranca en el partit de la darrera jornada davant el campió de lliga, FC Barcelona, i que s’ha ajornat pel proper dijous. Les blanc-i-blaves certifiquen matemàticament el quart lloc al derrotar a l'Escola Futbol Bonaire.

En els primers minuts, (4’) la migcentre Laia Guerrero ha tingut que ser atesa, però minuts després s’ha recuperat i ha pogut continuar. La primera acció de perill ha correspost a les egarenques amb un llançament que en dos temps ha blocat la meta Laura.

Els primers vint minuts van ser d’un joc bastant fluix. El calor era sufocant i s’imposaven les defenses a les avantguardes. El conjunt perico no tenia la suficient fluïdesa en la circulació de la pilota com per acostar-se a les immediacions del conjunt egarenc. Tan sols, una embolicada jugada en la que finalment s'ha obert el joc a l’esquerra on Subi tota sola engaltà una volea per sobre el travesser.

El darrer quart d’hora en general, i sobre tot els darrers set minuts més en concret, l’Espanyol aconseguí imposar més velocitat al joc i arribà amb perill a l’àrea terrassenca. Al 33’ té lloc la millor jugada de les locals, en una acció ben trenada que Andrea acaba centrant i Laia remata fluix a les mans de la portera. L’equip perico intensifica el seu atac i una gran passada de Laia en profunditat per Sonia, acaba amb una rematada de la davantera centre al cos de la portera sortint a còrner. Un canvi de joc de Laia per María, qui passa en profunditat a Sonia que es queda tota sola en posició dubtosa, però Vilardell Funes –sense jutges auxiliars – invalida l’acció assenyalant posició antireglamentària.

Finalment, a tres minuts del descans, l’Espanyol aconsegueix perforar la porteria de l’Escola Bonaire. Un desplaçament a l’espai per que Andrea Gómez s’escapi per velocitat, arribi fins l’àrea i encarant a la portera egarenca, amb una gran definició la superi amb una letal rematada. Era l’1-0 que feia justícia al vist en els darrers minuts. En els darrers instants del primer temps, un lliure directe en favor del quadre visitant ben aturat per Laura, i una entrada dura a Sònia castigada amb cartolina ha estat el més destacable.

En el segon temps, tres canvis d’inici, i en els primers compassos un bon llançament de falta directe a càrrec de Sonia, amb intenció però per sobre el travesser. A una bona centrada de Nerea hi ha arribat la portera del Bonaire, abans que Subi pogués rematar.

Als tretze minuts de la represa, llarg desplaçament per que tota sola Nerea Gómez marxi cap a porta i davant la sortida de la portera (veure foto), envia la pilota al fons de la porteria. Era el 2-0 que sentenciava el partit. Tot i que el partit no ha sigut brut, si que alguna acció de les visitants ha sigut bastant dura.

L’Espanyol ha tingut varies ocasions per fer el tercer, com una obertura d’Eulàlia per la centrada de Subi que no ha arribat per ben poc ha rematar amb el cap Nerea, o un xut de la pròpia Nerea que s’ha estavellat al pal dret (72’). En els darrers instants, una passada d’Andrea per Nerea totalment desmarcada, però la 21 espanyolista ha colpejat malament a l’esfèrica.

Les visitants només han donat senyals de vida en un xut per sobre el travesser (78’) i posteriorment en el darrer minut quan una pilota dividida, ha arribat primer Alba que la egarenca Patricia, entrant amb el peu per davant la davantera i patint la garrotada la portera espanyolista. L’acció s’ha saldat amb cartolina i es donà la circumstància que la meta Laura (primer temps) també havia sofert una acció similar de les vallesanes. En temps d’afegit, una falta directa executada per Maria, potent però poc col·locada, a les mans de la portera.

RCD Espanyol: Laura Jansà; Marina González, Meritxell Clupes, Claudia Tena, Chary Sanz; Anabel Chiquero, Laia Guerrero; María Garrido, Ana Subirana “Subi”, Sónia Vega; i Andrea Gómez.
Substitucions: Carla Torras, Nerea Gómez, i Eulàlia Aballanet per Laia Guerrero, María Garrido i Andrea Gómez, m. 41; Alba García (p.s.) per Laura Jansà, m. 50; Jennifer Frago i Mireia Soler per Anabel Chiquero i Meritxell Clupes, m 54; María Garrido per Sònia Vega, m. 76.

Escuela F. Bonaire: Maria Leyre, Yaiza Martínez, Paula González, Judith Satorras, Paula Salvador, Gisela Izquierdo, Carla González, Mariona Peralta, Roser Romera, María Barrero i Patricia Vázquez.
Suplent: Maria Gemma.

Àrbitre: Daniel Vilardell Funes. Ha mostrat cartolines grogues a Yaiza Martínez, m. 39; Judith Satorras, m. 67 i Patricia Vázquez, m. 79.

Gols: 1-0: Andrea Gómez, m. 37; 2-0: Nerea Gómez, m. 53.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de lliga de 1a. Divisió Juvenil – Cadet disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque a les 14:30 de dissabte, sota una intensa calor més pròpia d’època plenament estiuenca que de primers de juny. Les jugadores espanyolistes han saltat al terreny de joc amb samarretes blanques en les que es podia llegir “Ànims Bazán” en al·lusió a la companya Esther Bazán, lesionada de consideració. En les files de l’Escola Bonaire, Judith Satorras Tomás, ex jugadora del futbol base espanyolista fins la darrera temporada.