diumenge, 27 de maig del 2012

L'ESPANYOL "B", ES CLASSIFICA BRILLANTMENT (3-0)


















RCD Espanyol “B”: 3 – CF Pontevedra:0

Classificats amb nota... p
erò “ha habido que roerlo”...

El RCD Espanyol “B” s’ha classificat per disputar la segona eliminatòria (semifinals) de la fase d’ascens a Segona Divisió “B”, en desfer-se del Pontevedra CF per 3-0, després d’empatar a zero gols al partit d’anada a terres gallegues. El Pontevedra s’ha mostrat com un gran club en quant a afició i a prestigi per nom i història. És el que li ha quedat d’aquell històric que jugà a la màxima categoria del futbol espanyol la dècada dels seixanta. Però esportivament en aquest difícil present que com a molts li toca viure a l’entitat gallega, ha demostrat el per què d'un equip que ha finalitzat el feble campionat gallec de Tercera Divisió, en quarta posició. Si ja a l’anada no va exhibir quelcom respecte al conjunt de Longhi, avui diumenge ha quedat demostrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, que el filial espanyolista és ara per ara un equip superior en quant a nivell futbolístic. Els blanc-i-blaus han escombrat als gallecs en un gran primer temps, en el que els catalans han encarrilat el partit.

Altre aspecte a destacar ha sigut l’ambient a la Dani Jarque. Feia gairebé dos anys que no es veia aquest ambient amb el camp primer ple – tot i que hi havia una bona representació d’aficionats del Pontevedra amb samarretes de l’equip gallec (veure fotos)-. Potser si en els partits de lliga molta gent que avui s’ha donat cita al camp primer hagués fet acte de presència, l’equip s’hagués sentit més recolzat i ara potser estaríem parlant molt diferent. Només cal veure l’exemple del Prat, nou equip ja de la Segona B. Però els espectadors i socis pericos son lliures de venir quan vulguin i ho creguin convenient, i generalment en les grans ocasions no fallen, però...

L’equip perico ha format amb Víctor Álvarez i Toni Cunill en l’eix de la defensa davant la baixa de Zou – al torneig de Toulon amb la selecció Olímpica marroquí -. Altre novetat ha estat que Longhi no ha repetit el tercet al mig del camp que va alinear a Pontevedra i l’entrada a la mitja punta de Pirulo, ha deixat fora de l’equip titular a Sergi Darder. L’equip espanyolista ha iniciat l’encontre amb bon ritme. Ja al primer minut una arribada de Thievy ha acabat amb una passada de la mort que no ha trobat rematador. Una centrada de Pirulo en l’execució d’un servei de cantonada des de la dreta de l’atac perico ha sigut rematada de cap per Víctor Álvarez estavellant-se l’esfèrica a la creueta. Una molt clara ocasió ha tingut lloc quan en carrera Thievy ha desbordat i la seva centrada no ha sigut rematada per Bakari per centímetres al no arribar a tocar l’esfèrica tot i llençar-se el davanter espanyolista. Els gallecs molt desdibuixats en tot el primer temps han tingut una bona opció quan Richi ha rebut en un canvi de joc, i progressant cap a porta ha creuat la seva rematada aturant Edgar Badía.

L’Espanyol ha obert el marcador quan una ràpida progressió de Cristian Gómez superant a dos contraris acaba amb una obertura a l’esquerra per la centrada de Thievy a la que no ha arribat per ben poc Bakari rebutjant un defensor; la bola, li cau a Cristian Alfonso qui ha vist forat i amb una volea letal prop del pal dret, ha superat Lorenzo.

L’Espanyol entrava bé per bandes i una penetració de Bakari acaba amb una centrada que aquesta vegada no pot rematar en condicions Cristian Alfonso davant l’oposició d’un defensor. Al minut 36’, Bakari deixa enrera a Pablo Ruíz en un bon canvi de ritme i després del regat també davant un segon defensor remata creuat a l’esquerra de Lorenzo. Era el segon. El Pontevedra necessitava ja dos gols si volia continuar viu...

Una bona pujada de Julio Rico per la dreta penetrant, ha acabat amb un fort centre que no ha pogut rematar tot sol Bakari doncs més que una centrada ha sigut una rematada la del lateral cedit pel Nàstic. En els darrers instants l’Espanyol B ha tingut la sentència de l’eliminatòria: Bakari per la dreta ha passat per que Cristian Alfonso rematés a la base del pal esquer estavellant la pilota a la fusta. Era el minut 43.

En el segon temps tal com va succeir a l’anada, els gallecs han tingut més possessió. S’han acostat els deixebles de Milo Abelleira molt més a les immediacions d’Edgar Badía qui molt segur ha aturat les poques jugades de perill que ha creat el quadre granat. Un remat del golejador Manu Barreiros als cinc minuts de la represa, i un fort xut de Sidi, que també ha blocat el porter perico uns minuts després. Paul Quaye lesionat, s’ha hagut de retirar sortint Sergi Darder en el seu lloc. El Pontevedra ha intentat estirar-se en un intent de trobar-se amb algun gol esperançador que els tornés a ficar en l’eliminatòria, però no ha sigut així. Es més, quan el cronòmetre assenyalava ja el minut 73, una molt llarga jugada d’atac perico d’una a altre banda, ha acabat amb una passada de C. Gómez a l’esquerra per C. Alfonso que ha vist altre cop forat i amb un xut creuat a l’esquerra del meta Lorenzo, ha establert el que seria ja resultat definitiu.

El quadre perico no ha tingut problemes per mantenir el resultat, tot i que en alguns instants el joc ha corregut el perill d’embrutir-se pe algunes accions un pèl dures pels nervis de la decepció, i que han acabat amb la segona targeta a Sidi que ha acabat abandonat instants abans el terreny de joc, sent expulsat. Tot plegat, simplement anecdòtic... tot estava ja decidit. Amb un remat per sobre el travesser de la porta gallega ja en temps d’afegit, s’ha arribat al final del partit amb l’objectiu complert.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B:
Edgar Badía, Julio Rico, Carles Clerc, Cunill, Víctor Álvarez, Paul Quaye, Pirulo, Cristian Gómez, Bacari, Cristian Alfonso i Thievy.
Substitucions: Darder per Paul Quaye, m. 55; Gabi per Cristian Alfonso, m. 75; Jorge per Thievy, m. 84. Altres suplents: Dinu (p.s), i Blanchart.

CF Pontevedra:
Lorenzo, Pacheco, Pablo Suárez, Pablo Ruíz, Pazo, Gonzalo, Richi, Sidi, Oscar Martínez, Manu Barreiro i Davíd Pérez.
Substitucions: Antonio per Richi, m. 67, Javi per David Pérez, m. 70; Buba per Oscar Martínez, m. 79. Altres suplents Adrián (p.s.) i Cristobal.

Àrbitre:
Raul Suárez Ramos, del comitè territorial canari, assistit en bandes per Javier Martel Montesdeoca i Rayco Marrero García. Ha mostrat cartolines grogues a Julio Rico, m 66 per part local i a Sidi en dues ocasions (69 i 89).

Gols:
1-0: Cristian Alfonso, m. 18; 2-0: Bakari, m.36; 3-0: Cristian Alfonso, m. 73.

Incidències:
Gran ambient el que s’ha viscut a la Ciutat Esportiva Dani Jarque plena de gom a gom en aquest encontre de tornada de la primera eliminatòria de la fase d’ascens a Segona Divisió B. La Ciutat Esportiva s’ha vestit de gala en quant a públic per rebre a un històric del futbol espanyol i recolzar al filial. Molts espectadors vinguts de Pontevedra per donar suport al conjunt gallec. Cel serè, temps assolellat i temperatura plenament estiuenca malgrat trobar-nos encara a la primavera. La llotja plena també de vip’s.



9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jose Maria;

Sobre la media conversación ayer en la Dani Jarque,no tengo nada personal contra "el gerente"lo que no me gusta son sus posiciones tan radicales,diría que personales,contra DANI-CONDAL,y al repetirme tanto con las "memoria histórica"lo qque hago es de contrapeso con los que quieren hacer la revolución SIN PASSSTTAA.

La casa es una SAD,y no nos engañemos cuando era de los socios,tampoco pintabamos nada.

No estoy de acuerdo,ya lo sbes,con muchos temas que han hecho mal,DANI-CONDAL,pero no me gustan los salvapatrias sin passttaa,está bien que hagan de mosca conojera,pero que traigan un proyecto y de paso españolistas,como ellos,con dinero.

Tu sabes,que cuando has subido al atril,te han dejado hablar,has dicho verdades como puños ¿y? el siguiente.

Un saludo

Joaquin

Anònim ha dit...

Buen partido del filial, muy bien al fin alfonso y thievy digan lo que digan va sobrado en tercera. Por otra parte nadie de los que estabamos alli entendia que jugase quaye y darder en el banquillo, duele a los ojos estas decisiones tan incomprensibles. De todas formas se comentaba que darder andava renqueante y no quiisieron forzarle, si no es asi no hay explicacion alguna, exepto para poche. Por otra parte no se noto la baja de zou y esto dice mucho del buen hacer de cunill y victor. Ahora a esperar el sorteo que nos depara y de buen seguro nos va a tocar un equipo mucho mas potente que el pontevedra con todos los respetos.

Anònim ha dit...

Magnifico partido del B, en donde se le gano sobradamente a un buen equipo y con mucha más experiencia como es el Pontevedra. Por otra parte, creo que en el B hay gente lo suficientemente valida como para jugar en el primer equipo y no ir a firmar "toyas" cuando no tenemos un duro. Por ultimo se agradece que Longhi dejara el experimento del trivote, pero eso si, incomprensible que juegue Quaye y no Darder, pero eso si, tampoco Darder es dios como muchos le ven por aqui, ayer no jugo y se gano bien, todo en su justa medida...

Josep Maria ha dit...

Saludos Joaquín. No rehuyo el tema aunque este post sea sobre el filial y no sobre lo que me comentas. CAda uno es libre como accionista de ver la situación de una u otra manera y de concebir el futuro de la entidad y sus soluciones de un modo u otro... Pero efectivamente en una SAD si no hay respaldo accionarial detrás (y debido a nuestra situación dinero para resarcir los avales), todo son brindis al sol sea de quién sean.

A ver si hay suerte en el sorteo y el equipo continúa en esta línea. Es la correcta y la que puede hacer que se logre el ascenso. Saludos!.

Anònim ha dit...

Ni aqui ni en ningun equipo hay nadie imprescindible, el madrid ha ganado 9 copas de europa sin cristiano, asi que con esto todo queda dicho, pero si que hay jugadores mejores y peores, hay jugadores importantes y otros no tanto, y para nuestro filial y a muy corto plazo darder es a dia de hoy un jugador llamado a ser uno de los mas importantes por su juventud, su calidad y su personalidad, no es Dios pero es muy bueno. Un jugador diferente a la gran mayoria, un lujo para los que nos gusta el buen futbol. Esta es mi opinion y respeto ante todo a todos los que no piensen como yo, no voy a entrar en ningun debate, solo faltaria.

Anònim ha dit...

Lo de quaye jugando y darder en el banquillo es de juzgado de guardia, hay que ver hasta donde llegan los poderes y las presiones de los representantes. Por otro lado ayer vimos al alfonso crak que fichamos para marcar las diferencias para ascender, vaya fenomeno.

Anònim ha dit...

Suerte de C.Gomez en mediocampo porque ayer Quaye ni estaba...se nota mucho ese jugador y para que el filial juegue bien al futbol necesita a Darder a su lado tambien,pero no hay nadie imprescindible y tampoco hay que encumbrar como a una estrella del futbol al chaval porque no ha hecho nada y siempre se habla de él aqui...ya huele un poco mal.

Anònim ha dit...

Todo el mundo puede opinar lo que le venga en gana sobre cualquier jugador siempre sin faltar al respeto a nadie, si hablan bien de darder, de gomez o de alfonso debe ser porque son buenos.

Anònim ha dit...

varios comentarios hacen referencia al tema de Quaye jugando y Darder en el banquillo, como algo incomprensible. Pero ninguno comenta el caso de Pau Senent que si que estaba, pero en la grada. Esto si que es un caso de juzgado de guardia. Tal como tiene Longhi al equipo de descontento, si sube a segunda B, no creo que sea el entrenador más apropiado para dirigirlo. Con las decisiones que toma tiene a la mayoria de chicos muy descontentos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M