dissabte, 22 de març del 2014

S'IMPOSEN LES DEFENSES (0-0).
EL LLEVANT AGUANTA L'EMPENTA FINAL DELS BLANC-I-BLAUS.








RCD Espanyol: 0 – UD Levante: 0

Espanyol i Levante han sumat un punt en un duel travat, d’un futbol de poca vistositat, en el que els sistemes defensius d’ambdós conjunts s’han imposat a les línies d’atac. El quadre espanyolista ha sigut qui més mèrits ha fet per fer-se amb el triomf, sobre tot en el darrer quart d’hora en que ha tancat al conjunt granota al seu camp posant setge a la porteria defensada per Keylor Navas, però no hi ha hagut res a fer davant un Llevant que no ha donat opció davant els intents inoperants dels d’Aguirre en atac. 

Amb aquest punt, l’equip espanyolista es troba més a prop del seu objectiu, que no és altre que assegurar matemàticament la permanència el més aviat possible estalviant patiments a la seva afició; la setena plaça, amb la distància a la que es troba, i  amb el calendari que li resta al quadre d’Aguirre, és pràcticament una utopia, tot i que seria d’agrair que l’equip no llenci la tovallola un cop assegurada la permanència, i continuï oferint la seva millor versió, s’arribi fins on s’arribi.

Com avui, que ningú podrà negar que l’equip ho ha intentat fins el darrer moment, i quan més s’ha intensificat el domini local ha sigut en el darrer tram de partit, esperonat l’equip per la grada, però davant seu s’ha topat amb un autèntic mur com ha sigut aquest Llevant (que junt amb l’Espanyol son dels sis equips menys golejat de la lliga).  Li ha mancat encert en els metres finals al quadre espanyolista al marge de les mancances lògiques que tots coneixem ja àmpliament.

Tot podia haver canviat i haver-nos ofert un partit totalment diferent si al primer minut un servei de cantonada hagués acabat suposant el gol espanyolista. Des de l’esquerra el llançament pentinant un jugador espanyolista li ha arribat franc al cap d’ Héctor Moreno qui ha rematat a boca de canó, lluint-se Keylor Navas rebutjant, sense que Sergio García hagi pogut aprofitar el refús del porter. 

El col·legiat Fernández Borbalán no ha passat desapercebut –que és el millor que li podria haver succeït – i ja als tres minuts li ha mostrat cartolina groga a Héctor Moreno... Això es diu rapidesa. En total, quatre cartolines ben repartides en el primer temps. La primera aproximació visitant al segon minut com a rèplica, amb un centre xut de Rubén que s’ha passejat davant Barral sense que aquest hagués arribat per ben poc.  Al quart d’hora la visió més interessant era contemplar com s’havien “buidat” les fileres de seients de la tribuna lateral inferior –pujant a les fileres superiors – , en començar a ploure i patir els efectes del vent duent la pluja a un lloc on teòricament no havia de mullar-se els espectadors...  

Stuani ha gaudit abans dels vint minuts d’una bona oportunitat amb un centre xut que ha rebutjat Navas. En un contracop perico, combinant Pizzi per Sergio, el tret d’aquest darrer després de rebotar en un defensor ha acabat a les mans del meta llevantinista.  Una de les millors ocasions locals ha nascut de les mans de Kiko passant per Sergio García qui fent la paret en curt amb Simao ha enviat en profunditat per Pizzi, però ha arribat primer a la bola dividida el porter Keylor Navas.  Una falta pentinada per Pape Diop li ha caigut en el 43’ a Héctor Rodas, però sortosament ha rematat fora en una de les escasses arribades del Llevant.  Resultat just, en un primer temps força ensopit i poques oportunitats.

A punt de donar l’ensurt el conjunt valencià només iniciar-se el segon temps (45 segons), amb un cop de cap de Barral que Kiko envia a córner rebutjant per sobre la porteria. Minuts de domini visitant, i al 49’ en dos temps el meta d’Alcover ha d’aturar un llançament que no bloca bé en primera instància.

La primera dels pericos en el segon temps, una passada de la mort de Sergio García pel remat de Simao, però el portuguès estavella el seu remat a l’esquena d’un defensor que tapona el remat. Poc després serà protagonista del primer relleu d’Aguirre, deixant el seu lloc a Córdoba. L’entrada del colombià aporta més “punch” ofensiu, amb la seva velocitat i joc esbojarrat que no sempre efectiu, però al menys donant una mica més d’empenta a l’equip en atac on Sergio ha de batallar gairebé en solitari i en clara desavantatge.  

Al  61’, ocasió espanyolista en jugada individual de Pizzi que fent el més difícil, erra en la passada a Sergio ficant-li a l’espai dins l’àrea una bola massa llarga. Al 63’ una jugada ben trenada del quadre català acaba amb una pèssima – també forçada cal dir-ho – rematada de Jhon Córdoba que envia ras a la dreta de Navas.

En el 66’ un servei de cantonada visitant fa tremolar, passejant-se la bola perillosament i sortint altre cop a córner en tocar en un defensor perico. Un centre des de la dreta de Javi López passat és a punt de convertir-lo en gol Sergio García rematant després d’un bot de l’esfèrica, però sense sorprendre al meta granota.

Segona substitució donant entrada Aguirre a Alex en lloc de Pizzi. En el conjunt valencià el seu tècnic Caparrós dona entrada al que fora jugador del filial perico, Xumetra. El darrer quart d’hora l’equip llevantinista ha renunciat pràcticament  a l’atac (només un contracop al 85’ que ha acabat a córner) i ha defensat com gat panxa enlaire el punt que aconseguien.  Una bona combinació entre Alex i Fuentes ha acabat amb la centrada del lateral i el remat pentinant Córdoba, altre cop no excessivament afortunat en no poder arribar a connectar bé l’esfèrica amb el cap.

Camí del 88, una jugada de Córdoba individual superant a varis adversaris ha acabat amb l’espanyolista durament entrat i caçat per Casadejús un cop superat quan es marxava cap a porta,  i el col·legiat li ha mostrat justament la vermella directa. S’ha quedat amb 10 jugadors el Llevant, circumstància que ha fet encara que s’hagi tancat més defensant les pilotes que l’equip català amb més insistència amb el pas dels minuts ha anat bombejant.  

La falta l’ha llençat l’Espanyol rematant Stuani per sobre. El fet que no estigués ni Simao ni Pizzi, ha dut que gairebé totes les faltes i serveis de cantonada les executés el propi Sergio García.  Els minuts s’han anat exhaurint, Torje ha tingut uns anecdòtics minuts per “tenir l’honor” de llençar molt malament dos serveis de cantonada,  i Córdoba ha perdut els nervis guanyant-se una estúpida cartolina passant tres minuts dels noranta, per afegir a la seva ja extensa col·lecció per tractar-se d’un davanter. Al final, empat a zero i un punt que a bon segur deixarà força més contents als granotes que als pericos.     
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Jhon Córdoba per Simao, m. 58; Alex per Pizzi, m. 72; Torje per Víctor Sánchez, m. 89.

UD Levante: Navas; Vintra, David Navarro, Héctor Rodas, El Adoua; Simao, Pape Diop; Rubén,  El Zhar, Ivanschitz; i Barral.
Substitucions: Casadesús per El Zhar, m. 63; Xumetra per Ivarschitz, m. 73; Sissoko per Rubén, m. 85.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Raul Cabañero Martínez i Jorge Canelo Prieto. Cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 13; Pape Diop, m. 13, Héctor Rodas, m. 27; David López, m. 43, Fuentes, m 76, Rubén, m. 83 i Córdoba, m. 93. Cartolina vermella a Casadesús, m. 87.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat davant l’assistència de 19.665 espectadors. Tarda amb temperatura fresca, amb cel bastant cobert, fent aparició la pluja en un breu xàfec en el primer temps.    

   


"ROMPIENDO EL HIELO" D'ANDER MIRAMBELL.
COL·LOQUI DEBAT A "L'ALIANÇA PERICA", AMB 3 OLÍMPICS PERICOS







Seu Social Penya Aliança Perica, Carrer Camp de Barcelona: Josep Maria)

Divendres 21 a les 21:00h. organitzat per la Penya Aliança Perica a la seva seu social del carrer Camp de Barcelona, ha tingut lloc la presentació del darrer llibre en òrbita perica, “Rompiendo el hielo” de l’esportista perico de Skeleton, Ander Mirambell. Al mateix temps hi ha hagut un interessant col·loqui debat que sobre el tema de “ser olímpic / ser perico”,  amb la presència de tres olímpics de primer nivell. L’esmentat Ander Mirambell (Vancouver 2010 i Sochi 2014) ha estat flanquejat per dos grans campions pericos en les seves disciplines: Dani Ballart al waterpolo (Barcelona 92 plata, Atlanta 96 or, Sidney 2000 i Atenas 2004) i Kiko Fábregas a l’hoquei gespa (Sidney 2000, Atenas 2001 i Pekín 2008 plata).

L’acte ha estat conduït per l’activista perico Nacho Julià, i han pres la paraula després del President d’aquesta ambaixada perica Félix Botija,  el  President de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol Alberto Ariza, i Xavi Salvatella, Director de Comunicació i Imatge del RCD Espanyol.

Interessants les sensacions viscudes d’aquests grans esportistes, els pros i els contres en reconèixer ser pericos en una societat de pensament únic totalitari en matèria esportiva com l’actual que existeix a Catalunya, anècdotes, els orígens familiars del seu espanyolisme, etc.  No ha falta el torn per les preguntes del públic que omplia el local de gom a gom de socis i penyistes pericos, com sempre cares ben conegudes del moviment penyístic espanyolista.

També ha estat present Arnau Baqué, candidat a la presidència en les darreres eleccions i el que fora tècnic del futbol base espanyolista Matías Borsot, qui va tenir a prova a Ander Mirambell mes i mig amb el Juvenil B espanyolista, tot i que finalment els designis esportius de l’Ander no van passar per l’esport del futbol si que va pogué complir el seu somni d’enfundar-se la samarreta blanc-i-blava jugant a un equip de l’entitat espanyolista.  

Però malgrat ser un debat per parlar del llibre d’Ander i de com viu un esportista d’èlit olímpic la seva condició de perico, no ha mancat tampoc l’al·lusió al moment actual tant esportiu com institucional de l’entitat espanyolista. S’ha parlat del desig majoritari de que continuï Javier Aguirre, qui està fent una gran temporada tenint en compta les limitacions pressupostàries i el poc invertit en fitxatges, de les rotacions al futbol tenint en compta altre esports amb major desgast físic i que això no succeeix,   i dels temes sempre recurrents a Can Perico, com és la manca d’il·lusió per no veure un projecte esportiu continuat en el temps més enllà de les improvisacions, i del caràcter que conforma la personalitat dels pericos sempre rodejats d’un mon culer al nostre voltant.  

Sobre tot menció a part, les declaracions molt dures de Dani Ballart alertant del greu moment que viu l’entitat a nivell econòmic, els seus temors en que algun dia ens aixequem i aquesta més que centenària institució hagi deixat d’existir, i la manca de transparència sobre la veritable situació econòmica de l’entitat. S’ha despatxat a gust, sense embuts, i amb alguns adjectius que no han tingut desperdici doncs el exconseller considera que no se’ns diu la veritat de la situació real que viu la institució perica.            


divendres, 21 de març del 2014

AJUSTAT TRIOMF A CENTELLES (3-4)
DE L'EQUIP INFANTIL B FEMENÍ ESPANYOLISTA

UE Centelles: 3  - RCD Espanyol Infantil Femení (B): 4

Quart triomf consecutiu del quadre Infantil B femení espanyolista (amb denominació federativa “A”) davant la UE Centelles, en un partit en el que les blanc-i-blaves van d’haver d’emprar-se a fons per pogué donar-li la volta al marcador i endur-se els tres punts que li permeten seguir en tercera posició a la classificació.

El proper partit serà davant l’Infantil A de la UE Sant Andreu, diumenge a les 10:00h. a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Les santandreuenques, que van derrotar a les espanyolistes en el Narcís Sala en la primera volta, son sisenes a la classificació.  


Fitxa tècnica:
UE Centelles: Ariadna Molist, Laura Masramón, Marta BArjuán, Blanca Saladrigues, Marta Puigbó, Lidia Pujol i Irene Baño.
També: Neus Álvarez i Rita Elías.

RCD Espanyol: Paula Argelaget, Ennia Fuster, Paula Bellido, Sandra Sánchez, Nerea Chaves, Judith Viñas, i Sara Extremera.
També: Míriam Maldonado, Julia Serrat, Paula Martínez, i Alejandra Gràcia.

Àrbitre: Martí Trilla Blancafort, de la delegació de l’Osona.

Gols: 0-1: Sara Extremera, m. 7; 1-1: Irene Baño, m. 21; 2-1: Blanca Saladrigues, m. 25; 2-2: Judith Viñas, m.27; 3-2: Marta Puigbó, m. 39; 3-3: Alejandra Gràcia, m. 54; 3-4: Nerea Chaves, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga del grup 2n. de Primera Divisió Infantil-Aleví Femenina, disputat el matí del passat dissabte al mpal. de Centelles.    


 CLASSIFICACIÓ 1a. DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEM., GRUP 2n.
. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 C.E. MERCANTIL 54 20 18 0 2 104 23
2 C.E. MANRESA 53 20 17 2 1 91 27
3 R.C.D. ESPANYOL 43 20 14 1 5 93 43
4 PENYA BLANC BLAVA LA ROCA 40 20 12 4 4 66 42
5 C.D. SANT GABRIEL "B" 37 20 12 1 7 76 58
6 U.E. SANT ANDREU 29 20 8 5 7 57 57
7 C.E. PUIGREIG 24 20 7 3 10 56 70
8 C.E. SABADELL F.C. "B" 19 20 6 1 13 38 77
9 U.E. CENTELLES 16 20 4 4 12 29 60
10 C.D. FONSANTA-FATJÓ 15 20 5 0 15 49 85
11 C.F. SANTPEDOR 11 20 3 2 15 22 84
12 U.D. CIRERA 7 20 2 1 17 21 76

SUPERGOLEJADA DE L'INFANTIL FEMENÍ, QUE TÉ AL
SEU ABAST LA CLASSIFICACIÓ PEL CAMP. DE CATALUNYA







RCD Espanyol Infantil-Aleví Femení: 23 – UE Sant Andreu “B”: 0

Còmode triomf del conjunt Infantil Femení A espanyolista (amb la denominació federativa de “B”) davant el cuer del grup primer, la UE Sant Andreu “B”.  El conjunt espanyolista fou infinitament superior al seu rival, arribant-se al descans amb triomf local per 12-0 davant la desesperació de la tècnic quadribarrada al descans (veure fotos) que ja no sabia com esperonar a les seves jugadores a fi d’evitar el que va acabar succeint, una golejada d’escàndol.  (Ànims, noia!).

Amb la derrota del Sant Gabriel davant el FCB (3-13) tot sembla ja prou clar. L’Espanyol serà segon a la classificació, (es troba a cinc punts del líder) i haurà guanyat la batalla en lluita amb les gabrielistes pel  segon lloc.

Ara mateix, amb 53 punts en l’haver del quadre perico, té en les seves mans obtenir la classificació pel Campionat de Catalunya després de l’absència de la passada temporada en no obtenir el bitllet de classificació en finalitzar en tercera posició. Els tres campions dels tres grups, més el millor segon son els quatre semifinalistes que hi prendran part. 

L’Espanyol s’ha d’enfrontar en aquestes dues darreres jornades al CE Matadepera, penúltim classificat, i rebre en la darrera jornada al Cambrils. En cas de triomf en aquests dos partits, arribarien les blanc-i-blaves a 59 punts, objectiu aquest que en el grup 2n. no poden assolir doncs  Mercantil (54) ni Manresa (53), diumenge juguen junts a la capital del Bages, motiu pel  qual ambdós conjunts no poden arribar a 59. En el grup tercer el CE Cabanes encapçala la classificació dels equips gironins amb el seu A i B, primer i segon respectivament. El tercer classificat – qui ocuparia una hipotètica segona plaça – es troba 7 punts per sota del nivell de les espanyolistes amb 46.      
   

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Judith González, Blanca Osorio, Julia Manrique, Aida Illas, Sandra Sánchez, Naira López i Claudia María.
També: Carla Huatay, Andrea Ferrer, María Molina, Carla Sánchez, Míriam Jiménez i Lucía Álvarez (p.s.)

UE Sant Andreu: Paula Gámez, Natàlia Ruíz, Esperanza Torres, Judith Tripiana, Naira Turiella, Mariona Domingo i Claudia López.
També: Laura Malaguilla, Laia Marimón, Ariadna Romero i Montserrat Simón.

Àrbitre: Ignasi Masip Pérez, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Claudia María, m. 1; 2-0: Sandra Sánchez, m.3; 3-0: Aida Illas, m. 4; 4-0: Claudia María, m. 16; 5-0: Naira López, m. 17; 6-0: Míriam Jiménez, m. 22; 7-0: Claudia Maria, m. 25; 8-0: Claudia Maria, m. 26; 9-0: Carla Sánchez, m. 29; 10-0: Andrea Ferrer, m. 31; 11-0: Claudia María, m. 33; 12-0: Claudia María, m. 34; 13-0: Míriam Jiménez, m. 44; 14-0: Sandra Sánchez, m. 47; 15-0: Claudia María, m. 49; 16-0: Julia Manrique, m. 53; 17-0: Sandra Sánchez, m.55; 18-0: Carla Sánchez, m. 56; 19-0: Sandra Sánchez, m. 60; 20-0: Blanca Osorio, m. 62; 21-0: Sandra Sánchez, m. 63; 22-0: Míriam Jiménez, m. 63; 23-0: Míriam Jiménez, m. 65.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga del grup 1er. de la categoría Ifantil-Aleví Femenina, disputat en el camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el matí del passat diumenge.    



 CLASSIFICACIÓ 1a. DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEM., GRUP 1er.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 58 20 19 1 0 258 19
2 R.C.D. ESPANYOL "B" 53 20 17 2 1 152 34
3 C.D. SANT GABRIEL 45 19 15 0 4 127 48
4 C.F. IGUALADA 36 20 12 0 8 92 70
5 FUND. ESP. At. VILAFRANCA 33 19 10 3 6 123 89
6 C.E. SABADELL F.C. 32 20 10 2 8 107 71
7 U.D. TANCAT 25 20 8 1 11 108 67
8 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 22 20 7 1 12 78 96
9 C.F. CAMBRILS 21 20 6 3 11 107 128
10 C.E. EUROPA 19 20 6 1 13 68 95
11 F.C. MATADEPERA 6 20 2 0 18 29 270
12 U.E. SANT ANDREU "B" 0 20 0 0 20 5 267




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M