dissabte, 22 de març del 2014

"ROMPIENDO EL HIELO" D'ANDER MIRAMBELL.
COL·LOQUI DEBAT A "L'ALIANÇA PERICA", AMB 3 OLÍMPICS PERICOS







Seu Social Penya Aliança Perica, Carrer Camp de Barcelona: Josep Maria)

Divendres 21 a les 21:00h. organitzat per la Penya Aliança Perica a la seva seu social del carrer Camp de Barcelona, ha tingut lloc la presentació del darrer llibre en òrbita perica, “Rompiendo el hielo” de l’esportista perico de Skeleton, Ander Mirambell. Al mateix temps hi ha hagut un interessant col·loqui debat que sobre el tema de “ser olímpic / ser perico”,  amb la presència de tres olímpics de primer nivell. L’esmentat Ander Mirambell (Vancouver 2010 i Sochi 2014) ha estat flanquejat per dos grans campions pericos en les seves disciplines: Dani Ballart al waterpolo (Barcelona 92 plata, Atlanta 96 or, Sidney 2000 i Atenas 2004) i Kiko Fábregas a l’hoquei gespa (Sidney 2000, Atenas 2001 i Pekín 2008 plata).

L’acte ha estat conduït per l’activista perico Nacho Julià, i han pres la paraula després del President d’aquesta ambaixada perica Félix Botija,  el  President de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol Alberto Ariza, i Xavi Salvatella, Director de Comunicació i Imatge del RCD Espanyol.

Interessants les sensacions viscudes d’aquests grans esportistes, els pros i els contres en reconèixer ser pericos en una societat de pensament únic totalitari en matèria esportiva com l’actual que existeix a Catalunya, anècdotes, els orígens familiars del seu espanyolisme, etc.  No ha falta el torn per les preguntes del públic que omplia el local de gom a gom de socis i penyistes pericos, com sempre cares ben conegudes del moviment penyístic espanyolista.

També ha estat present Arnau Baqué, candidat a la presidència en les darreres eleccions i el que fora tècnic del futbol base espanyolista Matías Borsot, qui va tenir a prova a Ander Mirambell mes i mig amb el Juvenil B espanyolista, tot i que finalment els designis esportius de l’Ander no van passar per l’esport del futbol si que va pogué complir el seu somni d’enfundar-se la samarreta blanc-i-blava jugant a un equip de l’entitat espanyolista.  

Però malgrat ser un debat per parlar del llibre d’Ander i de com viu un esportista d’èlit olímpic la seva condició de perico, no ha mancat tampoc l’al·lusió al moment actual tant esportiu com institucional de l’entitat espanyolista. S’ha parlat del desig majoritari de que continuï Javier Aguirre, qui està fent una gran temporada tenint en compta les limitacions pressupostàries i el poc invertit en fitxatges, de les rotacions al futbol tenint en compta altre esports amb major desgast físic i que això no succeeix,   i dels temes sempre recurrents a Can Perico, com és la manca d’il·lusió per no veure un projecte esportiu continuat en el temps més enllà de les improvisacions, i del caràcter que conforma la personalitat dels pericos sempre rodejats d’un mon culer al nostre voltant.  

Sobre tot menció a part, les declaracions molt dures de Dani Ballart alertant del greu moment que viu l’entitat a nivell econòmic, els seus temors en que algun dia ens aixequem i aquesta més que centenària institució hagi deixat d’existir, i la manca de transparència sobre la veritable situació econòmica de l’entitat. S’ha despatxat a gust, sense embuts, i amb alguns adjectius que no han tingut desperdici doncs el exconseller considera que no se’ns diu la veritat de la situació real que viu la institució perica.            





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M