JUGANT AMB DEU DES DEL SEGON MINUT,
REMUNTA EL JUVENIL "A" (2-3), A GIRONA.

Girona FC: 2 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 3

Matemàticament, el Girona perd la categoria.

Victòria del RCD Espanyol a Torres de Palau en partit disputat ahir dissabte davant un Girona penúltim a la classificació que suma ja  12 jornades consecutives sense conèixer el triomf. Amb aquesta  derrota els de Xavi Ceballos confirmen de manera matemàtica el descens de categoria, i des de 1998, que no hi haurà cap equip gironí a la màxima divisió juvenil després que el Girona agafés el relleu del Vilobí.

I això que les coses se li posaven força bé al conjunt local quan en prou feines un minut i escaig de partit, l’Espanyol es quedava amb deu jugadors per expulsió del seu central Lluis quan va barrar el pas a Paitu quan s’escapava, veient la vermella directa. Els de David Gallego van haver de jugar tota la resta de l’encontre amb inferioritat numèrica i demostrant el gran moment de forma que ha arribat l’equip en aquest tram final de campionat, va acabar enduent-se els tres punts en joc. L’equip segueix una jornada més a sis punts del Barcelona, líder d’aquest grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil.

Cinc minuts després de l’expulsió, les coses empitjoraven encara més al cometre penal Traoré. Un màxim càstig que significà el primer gol local en aconseguir transformar-lo Marçal. Écija igualà l’encontre abans del descans, però altre cop el quadre gironí s’avançava en el temps de prolongació del primer període gràcies a un gol de Paitu. Amb el mínim triomf local s’arribà al descans.

La remuntada espanyolista es va produir en el tram final de partit. En el 83’ Jafar va establir les taules en el marcador en rematar al fons de la porteria en un servei de cantonada, i a quatre dels noranta, Torito va aconseguir el gol del triomf amb un llunyà llançament  “marca de la casa” que sorprengué a tothom.

Els espanyolistes asseguren ja de manera virtual la segona plaça que dona dret a disputar la Copa del Rei, doncs tant Badalona com Mallorca van perdre en aquesta jornada (3-0 davant San Francisco i 4-0 davant la Damm, respectivament). En aquests moments la diferència respecte al tercer, quart i cinquè classificat, s’estén ja als 10 punts.  A la propera jornada l’Espanyol rebrà la visita del CD San Francisco, mentre que el FC Barcelona jugarà a Mallorca. Els barcelonistes tenen també un final de lliga en el que s’han d’enfrontar al Cornellà en el Mpal.,  i rebre a la Damm.

Girona FC: Jairo, Óscar, Lluc, Massa, Nil, Marc Ferrer, David, Ayala, Paitu, Marçal i Eric.
Substitucions: Nahuel per Lluc, m. 57; Andreu per Massa, m.67; Serra per Eric, m. 73; Sala per Marçal, m. 88.

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Traoré, Iván Écija, Marc Roca, Jafar, Marc Gual i Julio.
Substitucions: Borja López per Traoré, m. 40; Torito per Julio, m. 50; Domi per Marc Gual, m. 76; Ian Pino per Iván Écija, m. 89.

Àrbitre: Albert Ávalos Martos,  de la delegació de l’Anoia. Va amonestar amb cartolina groga a Lluc, Ayala, Paitu i Eric per part gironina, i a Iago, Marc Roca, Marc Gual i Borja López, per part espanyolista. Va expulsar amb vermella directa a Lluis, m. 1.

Gols: 1-0: Marçal (pen.), m. 7; 1-1: Iván Écija, m. 36; 2-1: Paitu, m.45; 2-2: Jafar, m. 83; 2-3: Torito, m. 86.

Incidències: Encontre corresponent a la 26èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat la tarda del passat dissabte al Mpal. Torres de Palau de Girona.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.