diumenge, 16 de març del 2014

MÍNIMA DERROTA.
D'UN ESPANYOL QUE HO HA INTENTAT (1-0)

C. Atlético de Madrid: 1 – RCD Espanyol: 0

Altre cop l’equip de Javier Aguirre ha caigut per la mínima davant un dels tres grans del futbol espanyol (es torna a repetir l’1-0) en un partit en el que ha donat la cara fins el darrer instant. El partit s’ha resolt amb un gol de Diego Costa que ha sigut qui en aquesta ocasió ha marcat les diferències, deixant en res l’esforç dels espanyolistes. No ha pogut ser, però al menys ho han intentat; per tant res a dir davant un equip molt superior en pressupost i planter.

L’Atlético de Madrid en el primer temps tan sols ha dut perill pràcticament a pilota aturada, defensant-se molt bé el quadre perico que amb la seva pressió habitual, no li donava opció als matalassers.   Després d’un igualat començament de partit, arribà tot just abans del primer quart d’hora de joc, la primera gran ocasió del partit amb un llançament des de l’esquerra, imposant-se en el salt Villa, i salva Kiko Casilla llençant-se a la seva dreta amb una gran intervenció.  En els següents minuts, l’equip matalasser assetja la porteria d’un Espanyol que es manté molt sencer.

Sergio García al 19’ tindria la primera gran ocasió dels blanc-i-blaus. Una mitja volta, i el seu llançament tocant en el belga Alderweireld, bota davant Courtois, qui es llueix tocant lo just amb la mà rebutjant a córner i evitant el gol espanyolista. Ha sigut la millor ocasió del quadre de Javier Aguirre en tot el primer temps. Els blanc-i-blaus en prou feines han arribat més amb perill a la porteria matalassera en aquests quaranta-cinc primers minuts.

Mentre l’equip local ho intentava al 21’ amb un centre des de l’esquerra de Filipe Luis, que remata Villa de cap botant davant Kiko, però sortint la bola a l’esquerra de la porta espanyolista.  Al 25’, oportunitat per la penetració de Filipe, rematant davant Casilla i altre cop es llueix el meta d’Alcover. Al següent minut, el Calderón reclamà punibilitat en una acció al límit de Fuentes davant Costa dins l’àrea en la que acaba caient el davanter matalasser.

Altre cop perill a pilota aturada en servei de cantonada de Sosa que pentina Villa acabant a córner de nou sense que hagués pogut connectar amb l’esfèrica Diego Costa. Al minut 39, trepitjada de Sosa a Pizzi, sense que hagi assenyalat res el col·legiat. El jugador espanyolista s’ha hagut de retirar a la banda necessitant les assistències, però ha tornat a sortir al terreny de joc instants després a manca de dos minuts pel descans. Amb l’empat a zero inicial s’ha arribat al descans.

Al primer minut del segon temps,  pilota llarga per Villa, però molt bé Colotto taponant i provocant que el remat del canari se li en vagi força alt i desviat. Però quan l’Espanyol semblava tenir tot sota control, ha arribat l’acció que ha decidit l’encontre.  Diego Costa al 54’ rep un passi interior a l’espai de Villa, i supera per velocitat a Colotto a qui deixa enrera conscient que si el fa caure per darrera hagués vist la vermella,  i encarant a Kiko no perdona batent-lo amb un remat creuat ajustat a l’esquerra.

Amb el gol matalasser s’han vist els pitjors moments d’un Espanyol imprecís i nerviós en defensa davant les escomeses matalasseres, que ha hagut de córrer riscos excessius en avançar línies per intentar obtenir la igualada.  A punt ha estat de culminar amb èxit Turan una llarga i bona combinació matalassera. El xut del turc surt creuat ha sortit fora a la dreta de Casilla. Aguirre dona entrada a Córdoba en lloc de Simao. A punt de fer el segon Diego Costa enduent-se la bola en mig de tres rivals, regatejant la sortida desesperada de Kiko qui no obstant l’aguanta bé, i obliga a que el seu xut se’n vagi alt.

Després de passar el pitjor, l’Espanyol ha intentat arribar amb perill a l’àrea matalassera, tasca per cert força complicada davant un conjunt molt sòlid com és el madrileny, que es replega força bé i ben ràpid.  Courtois ha rebutjat amb molts problemes un llançament des de la frontal a càrrec de David López que tocant lleugerament en Tiago  s’ha enverinat.   Error en la centrada de Sergio García enganxat a la línia de fons quan havia fet el més difícil penetrant, acabant l’esfèrica a les mans de Courtois quan esperaven Stuani i Córdoba una bola més oberta per rematar.

Al 73’ és el meta matalasser qui necessita les assistències al rebre l’impacte al rostre de Jhon Córdoba en una pilota dividida que ha lluitat fins el final el colombià davant la indecisió del central Alderweireld amb el seu compatriota belga Courtois.  Tot seguit un cop recuperat el meta de l’Atlético, ha tornat a intervenir a un xut col·locat de David López que duia molt de perill i que s’estavella precisament a la cara del porter cedit pel Chelsea.

Els minuts s’exhaureixen i res feia pensar que la dinàmica del partit anava a experimentar un tomb dràstic. L’Espanyol seguia en el partit, però li mancava quelcom més, com per donar el cop al seu rival. Ho provava amb un contracop en el 85’ per la carrera de Córdoba, però molt sol i tapat per Alderweireld, remata fora a l’exterior de la xarxa, quan tampoc tenia a qui passar.   Aguirre ha fet sortir en els darrers minuts a Alex i posteriorment a Torje, però ja mancava molt poc temps. El col·legiat ha afegit quatre minuts de temps suplementari.  Tan sols constatar en aquests instants d’afegit, d’una mitja volta de Sergio García en la frontal tot rodejat de contraris, que s’ha marxat, per sobre la porteria.

Fitxa Tècnica:
Atlético de Madrid: Courtois; Juanfran, Alderweireld, Godin, Filipe Luis; Tiago, Gabi, Sosa, Turan; Villa i Diego Costa.
Substitucions: Koke per Sosa, m. 52; Diego Ribas per Turan, m. 69; Raul García per Villa, m. 79.

RCD Espanyol: KiKo Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Córdoba per Simao, m.61; Alex per Víctor Sánchez, m. 84; Torje per Pizzi, m.88.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Alfonso Hernández Labella.  Cartolines grogues a Javi López m.32; Turan, m. 51; Godín, m. 68; Córdoba, m. 77, Víctor Sánchez, m. 82, i  Tiago m. 89. Ha amonestat al tècnic espanyolista Javier Aguirre, m. 66.

Gol: 1-0: Diego Costa, m. 54.

Incidències: Encontre corresponent a la 28èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi Vicente Calderón de Madrid. Presència de pericos en les grades del Calderón de la Penya Juvenil mostrant el seu suport al quadre espanyolista.