dissabte, 20 d’octubre del 2007

NOVA VICTÒRIA DEL JUVENIL B (5-0)



Triomf contundent del juvenil B
El RCD Espanyol Juvenil B, s’ha desfet del Gimnàstic de Tarragona per un contundent 5-0.
Els nois de Josep Clotet han dominat tot l’encontre i s’han mostrat molt superiors al conjunt grana, que només ha resistit els primers 35 minuts, després de tenir la fortuna de cara, ja que primer Dani Nieto, i posteriorment Álvaro han estavellat la pilota als pals de la porteria visitant.
Álvaro ha aconseguit el primer gol, després que una gran jugada del romanès Masim, que ha arribat fins línia de fons, i la seva passada de la mort ha estat rematada a boca de gol per el davanter centre espanyolista.
El capità Julian Serrano feia el segon poc abans del descans, deixant l’encontre sentenciat. Abans els visitants també havien tingut la seva oportunitat acabant la pilota estavellant-se al pal de la porteria de Dinu.



En el segon temps, més del mateix. Un Espanyol superior que ha aprofitat els contracops al tenir que obrir-se els visitants per intentar reduir distàncies en el marcador, i això ha permès que Dani Nieto fes el tercer al poc d’iniciar-se el segon temps, i uns minuts després una jugada per la banda dreta del lateral Pere ha acabat amb una precisa centrada que ha estat culminada amb el remat d’Àlvaro anotant el quart dels blanc i blaus i el segon del seu compte particular.
Antonio Vela ha pogut fer el cinquè però de nou el pal ho ha impedit. El romanès Maxim ha fet una gran jugada individual anant-se de quants li sortien al seu pas, i davant el porter li ha fet una vaselina que ha anat a colpejar de nou al pal de la porteria.
En els darrers instants del matx, Antonio Vela aquest cop sí, feia el cinquè i definitiu al rematar un centre per la dreta de Tomeu.

Bon partit i altre golejada dels de Josep Clotet, que a excepció del primer encontre a Castelldefels, compten tots els encontres amb victòries.

PRESENTACIÓ DEL SEGON NÚMERO DE LA REVISTA 23 PERICO











Aquest vespre a la seu social de la GPE Manigua ha tingut lloc la presentació oficial del segon número de la revista 23 Perico que dirigeix Sergio Fidalgo.

Amb la presència del conseller Antonio Martín, de la “no consellera” Anna Maria Fusté i del President del GEBiB Joan Calero, s’ha desenvolupat l’acte en un gran ambient d’espanyolisme, en un local ple de pericos que no s’han volgut perdre l’acte, i diferents membres d’altres penyes que també han assistit a la presentació, en el que han pres la paraula en primer lloc en Sergio Fidalgo que ha manifestat quina és la veritable finalitat de la revista, que no és altre que el servir com a mitjà de debat entre els diferents sectors i opinions dins del espanyolisme. Ser un vehicle d’expressió entre les diferents postures i maneres de veure el present i futur d’aquesta entitat centenària. A més com a soci de la penya s’ha mostrat agraït per que aquesta hagi acollit l’acte.

Luis Caldeiro, company de Sergio Fidalgo no sol a 23 Perico si no també al programa televisiu d’internet “Grada Perica”, ha pres la paraula posteriorment, per agrair als presents l’assistència i donar la seves sensacions sobre la revista i la seva finalitat. Dani Bosch, president de la GPE Manigua ha agraït que l’acte s’hagi celebrat en aquesta penya, i ha tingut elogis cap els autors d’aquest projecte.

Antonio Martín ha estat (com s’esperava) qui ha aclaparat el torn de paraula per exposar el seu punt de vista del moment actual del club, l’expansió de l’entitat, de com s’està obrint el Club cap a sectors de la societat, el dinamisme social i esportiu que travessa el RCD Espanyol i sobre tot aquest canvi que s’ha produït en els darrers temps cap a un Espanyol cada vegada més gran, reflectit amb els resultats esportius. Així mateix ha expressat que s’ha d’acabar d’una vegada per totes amb el conformisme, i que aquest ha de ser un club que cada temporada no tingui altre objectiu que com a mínim la classificació per la UEFA, sigui de manera directa o via INTERTOTO. Martín no ha passat per alt dir que també creu que part de la poca exigència i conformisme de l’entitat ha estat culpa dels propis socis, de la pròpia massa social que sempre ha tingut cert complexa d’inferioritat conformant-se amb ser un club sense aspiracions, i això s’ha d’acabar per sempre, segons la seva opinió. També ha declarat l'utilitat de la revista com a mitjà per conèixer les opinions dels socis.

L’altre membre de l’equip de redacció de 23 Perico ha acabat donant les gràcies als col·laboradors patrocinadors que sense la seva aportació seria impossible porta a terme un projecte com aquest, agraint als Incansables primer i a la Manigua després, llocs on s’ha portat a terme les dues presentacions d’aquesta revista trimestral.

Després, un brindis amb cava per 23 Perico, i per la victòria de demà a Montjuïc (de la que Antonio Martín ha declarat en el seu torn de paraula que “val 3 punts com el partit davant del Valladolid” en clara al·lusió a aquells tres punts llençats), i els assistents han degustat uns aperitius i begudes mentre acabava l’acte en improvisades xerrades i tertúlies.
No ha faltat a nivell privat el tema del femení, però ara això em permetreu que m’ho reservi, per motius obvis.

divendres, 19 d’octubre del 2007

A PER EL MADRID ! , PER UN MONTJUÏC BLANC I BLAU !

Imatge de la passada temporada, al sector de la "Curva Jove"


Història:
Espanyol i Real Madrid s’han enfrontat en partits de lliga 73 vegades com a local el conjunt català, amb un balanç de 29 victòries espanyolistes, 26 visitants i 18 empats.
Un balanç golejador de 118 gols a favor dels blanc i blaus i 109 dels blancs.
Números molt igualats, que demostren que tot pot succeir i per què no, el conjunt de Valverde després de tres victòries (situació idèntica a la de la temporada passada tot i que no eren de lliga les tres) superar al líder de la lliga i actual campió.

Les dues primeres vegades que es van veure les cares en partit de lliga van acabar amb triomfs pericos per 4-0 (1928-29) i 8-1 (1929-30). Aquell 5 de març de 1930 el Madrid queia estrepitosament a Sarrià amb la següent alineació:
RCD Espanyol; Zamora; Saprisa, De Mur; Espino, Sole Junoy, Tena I; Vantolrà, Gallart, Alamo, Padrón, Tin Bosch. Els gols pericos van ser aconseguits per Padrón (2,)Vantolrà (2), Tin Bosch, Alamo, Gallart i Sole Junoy de penal.

En la 31/32 es produiria la primera de les victòries visitants per 1-2. Altre resultat que faria ara aixecar la gent dels seus seients seria el resultat de la primera confrontació posterior a la guerra “incivil” espanyola; un 3 de març de 1940 l’Espanyol guanyava per 5-4, i a Sarrià es veien nou gols aconseguits per Martínez Català (4) i Jorge per cantó espanyolista i Lecue i Alday per partida doble per el bàndol madridista.

El 31-12-1950 és altre data per guardar en la memòria dels Espanyol – Madrid: Una alineació formada per Trias; Argiles, Casas, Soto; Flotats, Celma; Arcas, Piquín, Calvo, Marcet i Egea va apallissar als madrilenys per 7-1 amb gols de Arcas, Marcet (3), Montalvo en p.p., Egea i Piquín. El gol madridista el va marcar Molowni.

Altre per recordar va ser la temporada 1976, un 21 de novembre, quan l’Espanyol va golejar 4-1 als de Chamartín, amb “Gato” Fernández a la porta, Molinos, De Felipe, Verdugo; Ortíz Aquino, Fernández Amado; Cino, Cuesta, Jeremías, Ozorio i Marañón, amb l’aportació de Canito i Amiano. Els gols que van derrotar als madrilenys tenien accent sud-americà, ja que els van anotar Ortiz Aquino, Ozorio, Cino i Jeremías. Roberto Martínez amb samarreta blanca, va fer el de l’honor dels madrilenys.

Molt més ressent, l’aconseguida el 10 de desembre de 1995 amb Mejuto de col·legiat amb gols de Francisco, Benitez, i l’autèntica bèstia negra dels blancs, Jordi Lardín que va aconseguir marcar-li set gols als blancs entre lliga i copa en una sola temporada.
Amb Camacho a la banqueta, l’Espanyol va formar amb Toni, Cristobal, Pochetino, Herrera, Torres Mestre; Francisco, Brnovic; Arteaga, Benitez, Lardín i Urzaiz amb la col·laboració de Raducioui, Toril i Javi García en la recta final del matx. En aquell Madrid de Valdano hi havia homes com Buyo, Hierro, Sanchís, Laudrup, Luis Enrique, o Raul González.


El triomf blanc més contundent tindria lloc la temporada 91/92 amb Jaume Sabaté a la banqueta de Sarrià. Llavors el Madrid guanyaria per 1-5 i la junta que llavors presidia Julio Pardo es va veure amb l’obligació de tornar a prescindir del tècnic i amb el tercer de la temporada (Clemente) i els quatre russos, salvar el coll la darrera jornada.

Les dues temporades amb Lotina els guarismes van ser els mateixos: Triomf espanyolista per la mínima (1-0), mentre que la darrera temporada va ser el conjunt blanc qui es va emportar els punts gràcies a un gol de Van Nistelrooy.

Això es una part resumida i sintetitzada d’alguns dels enfrontaments entre catalans i madrilenys. Demà serà altre història.

Present
Ernesto Valverde ha convocat a divuit homes entre els que destaca la tornada de Ivan de la Peña després dels mesos que ha estat lesionat, lluny dels terrenys de joc. Els convocats per el “Txingurri” son: Kameni, Lafuente, Zabaleta, Jarque, Torrejón, Lacruz, Clemente Rodríguez, De la Peña, Moisés Hurtado, ‘Lola', Jônatas, Valdo, Coro, Riera, Moha, Luis García, Tamudo i Jonathan Soriano.

Per la seva banda, el tècnic alemany Bern Schuster ha convocat als següents jugadors: Casillas i Dudek com a porters, Salgado, Ramos, Cannavaro, Marcelo, Metzelder i Torres com a defensors, Diarra, Gago, Guti, Drenthe i Sneijder com a migcampistes i Soldado, Saviola, Higuaín, Van Nistelrooy i Raúl com a davanters.
El col·legiat serà el càntabre Texeira Vitenes, de no gaire grat record per els blanc i blaus per certes actuacions seves en partits que tothom recordarà. Si no hi ha cap altre modificació de darrera hora, el matx donarà començament a les 22:00 hores al Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. El tema de si serà transmès en directe i per quin canal televisiu, continua sent a hores d’ara tot una incògnita.


Futur...
El primer de la lliga contra el cinquè; de nou David contra Goliat. En un lloc de la balança, el poder, els milions, la prepotència i una part de gent que ocupa pagant (i per tant no es pot prohibir) els seients buits de un Olímpic massa gran, i per altre cantó, la il·lusió, les ganes, i la classe d’uns jugadors que han sigut campions d’Espanya i subcampions d’Europa recolzats per la majoria dels seguidors que poblaran les grades del Olímpic que volen i desitgen que el RCD Espanyol es faci amb els tres punts, i derroti un cop més al monstre de dos caps que hi ha al futbol espanyol. Després ja tocarà l’altre, Tamudo els espera també... Però ara, son aquests els que toquen. Al menys esperem que la balança no la decanti el tercer en discòrdia, Texeira...



FUTBOL BASE FEMENÍ

Base Femenina.

El passat cap de setmana es va estrenar el Femení C amb triomf 3-1 davant el segon equip del Xaica. Aquesta setmana el tercer equip femení del RCD Espanyol viatjarà fins al Maresme per enfrontar-se diumenge al primer equip de l’Argentona.


CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ CATALANA, GRUP 3er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 P. BAR. ANGUERA "B" 1310030
2 RCD ESPANYOL "C"1310031
3 AT. MASNOU1310021
4 CF ARGENTONA1101011
5 CF BARCELONETA1101011
6 FC GLADIADOR1101011
7 CF SUSANNENC1101011
8 AE LA SALLE PREMIÀ0000000
9 UD LOURDES 0000000
10 BOCA JUNIORS BARCELONETA0000000
11 UE SANT ANDREU1000112
12 CE XAICA "B"1000113
13 BADALONA CF "B"1000103



El Cadet femení entrenat per Ricard Ribes aquesta temporada no va pogué jugar el seu encontre ja que la retirada de dos equips ha fet que la lliga no comenci fins el 27 d’octubre i per tant fins les hores no es disputarà l’encontre que tenia que enfrontar al RCD Espanyol amb la Penya Blaugrana de Cervelló en aquesta localitat del Baix Llobregat.

El Infantil A, que entrena Marta Cubí, tampoc va jugar el primer encontre de lliga ja que si be la seva categoria va començar la competició, el conjunt espanyolista era l’equip que li tocava descansar en aquesta primera jornada de lliga. Les nenes blanc i blaves van disputar un amistós en el que van golejar per preparar el inici de lliga davant l’Escola Barbarà Andalucia aquest dissabte a la localitat del Vallès Occidental.

El infantil B, de José Manuel Reina va començar la lliga apallissant 17-3 al feble Balenyà que havia demanat el canvi d’ordre dels partits degut a que no podia disposar de camp per la disputa del matx, i per tant aquesta setmana torna a jugar a la ciutat Esportiva de Sadrià davant altre equip osonenc, el Seva, a partir de les 9:30 hores aquest diumenge.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 CD SANT GABRIEL13100270
2 RCD ESPANYOL "B"13100173
3 P. BARC. SANT CELONI1310070
4 C. BELLAVISTA MILAN1310072
5 UE SEVA1310031
6 CF AT. RIUDEPERES0000000
7 CE SABADELL FC "B"0001000
8 CF BADALONA "B"0000000
9 UD TARADELL1000113
10 CF PALAUTORDERA1000127
11 CF BASE VICREMEI "B"1000107
12 AT. BALENYÀ10001317
13 CF OLÍMPIC LA GARRIGA10001027

DEBUT DE L'OLESA-ESPANYOL A LA LLIGA CATALANA


Aquest dissabte comença oficialment “aquest experiment” que l’àrea de Marqueting del RCD Espanyol ha finançat i que sota el nom de CB. Olesa –Espanyol ha fet realitat que a la localitat vallesana es pugui gaudir del bàsquet femení a la màxima divisió.

A les 16:30 i retransmès per el CANAL 33, es disputarà la final de la XIX Lliga Nacional de Catalunya femenina de bàsquet entre els equips de Cadi La Seu, i el Olesa –Espanyol. La final tindrà lloc (!) a la pista del Palau d’Esports de la Seu d’ Urgell; l’entrada serà gratuïta per a tothom, i a més coincidirà el partit amb les festes de Sant Ermengol de la localitat de l’Alt Urgell, un dels esdeveniments més importants d’aquella zona geogràfica.

El rival de les d’Olesa, el Cadí Seu d’Urgell ha disputat les tres darreres edicions de la final de la lliga catalana, saldades totes amb derrotes.

Les plantilles d’ambdós equips son les següents:

CLUB BÀSQUET OLESA – ESPANYOL

Brankica Hadzovic. Base. 1’72 18/3/1981 CSKA Sofia
Helena Boada. Base. 1’73 17/3/1987 Nexus Olesa
Anabel Jiménez Galindo. Escorta. 1’66 25/1/1980 CB Tanit Eivissa
Palmira Cristina Marçal. Escorta. 1’78 20/5/1984 Nexus Olesa
Miljana Musovic. Escorta. 1’81 17/5/1987 UB Barça
Paula Tarrasón González. Aler. 1’78 12/12/1976 BF Viladecans
Sandra Gallego. Aler. 1’78 12/1/1976 UB Barça
Mª Eulàlia Vila Suñé. Ala-pivot. 1’86 16/6/1967 Nexus Olesa
Le’Coe Willingham. Pivot. 1’83 10/2/1981 Connecticut SunUSA
Aina Denti Muntané. Pivot. 1’94 30/5/1985 Caja Canarias
Tina Lelas. Pivot. 1’96 15/4/1974 Niça
Àfrica Ortega Ballús Pivot / 1’87 6/12/1976 Nexus Olesa

Entrenador: Lucas Mondelo (3era temporada)


CADÍ – LA SEU
4 Sandra Pirsic. Pivot. 1’95 11/10/1984 UB Barça
5 Helen Luz. Base. 1’75 23/11/1972 Rivas Futura
7 Cèlia Macià. Escorta. 1’68 8/4/1975 Sedis Bàsquet
8 Cristina de Souza. Escorta. 1’78 2/11/1978 Sedis Bàsquet
9 Elsa Donaire. Aler. 1’83 16/7/1979 Rivas Futura
10 Montse Gilabert. Base. 1’70 17/5/1980 Sedis Bàsquet
11 Jenny Benningfield. Ala-pivot. 1’88 6/10/1981 EBE St. Eulàlia
12 Sarah McKay. Pivot. 2’02 5/12/1985 University Indiana
14 Laura Jornet. Aler. 1’82 1/7/1985 Vinaròs
15 Ester Farré. Ala-pivot. 1’92 21/9/1983 Sedis Bàsquet
16 Silvia Luz. Escorta. 1’72 5/3/1975 Rivas Futura

Entrenador: Víctor Lapeña (1era temporada / Extrugasa)

GOLEJADORS

PRIMER EQUIP ESPANYOL BJUVENIL A
LUIS GARCÍA4PALANCA3GUILLEM C.2
TAMUDO2JORDI GÓMEZ1LLUIS CROUS2
RIERA2JUANMA 1ÁLEX ARIAS1
JONATHAN 1DIDAC 1DIDAC VILA1
ANGEL1JAVI MÁRQUEZ1VÍCTOR RUÍZ1
CARLOS RUÍZ1
CHARLY L.1
BAENA1
MARC MAS 1



JUVENIL BFEMENÍ AFEMENÍ B
O. SIELVA7ADRIANA5RAQUEL CORRAL10
ÁLVARO5SARA2CAROL PÉREZ6
DANI NIETO4VICKY2ROCÍO4
CHULI2CAROL2YLENIA3
ÁNGEL M1MARTA CUBÍ2MERITXELL3
JORDI ROIG2MÍRIAM1MARTA CORREDERA2
TOMEU1NOEMÍ1OLGUITA1
VEGA1MARTA TORREJON1
Pròpia porta2




CADET ACADET BINFANTIL A
NIERGA2GERARD 4LUCHO4
CARLES MUR1GIL MUNTADES1OSCAR 2
EDU 1CRISTIAN M.1ERIC JACOBS1
GABRI1Pròpia porta1NESTOR 1
JORDI AMAT1JOSÉ1
CRISTIAN F.1ÁNGEL 1
PABLO 1CARLOS CASADO1
ENRIC S.1



INFANTIL BALEVÍ AALEVÍ B
POL1JACK5RUBEN GARCÍA4
PACO1MULA3CARLES M.2
RICARD1PATRICK1JAVI NAVARRO2
GERMÁN 1DAVID VILLANUEVA1EDU1
SERGIO1ROGER RIVAS1

dijous, 18 d’octubre del 2007

FUTBOL 7. CLASSIFICACIONS

CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 2on.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL 39300224
2 FC BARCELONA39300143
3 CF BADALONA 39300123
4 UD At. GRAMANET-M.3620195
5 CE EUROPA36201183
6 GRANOLLERS EC3620194
7 CE SANT GABRIEL36201106
8 SANT CUGAT ESPORT FC "B"3620174
9 UE SANT ANDREU341111110
10 FP SÁNCHEZ LLIBRE3411156
11 JÀBAC C J - TERRASSA "B"3310279
12 CD BLANES33102815
13 Pª BARC. SANT CELONI30003513
14 CE SABADELL FC30003413
15 CF MARTORELLES 30003121
16 UD CIRERA30003124

CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PREFERENT GRUP 1er.


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 CE MANRESA 39300140
2 C. GIMNÀSTIC MANRESA39300104
3 RCD ESPANYOL "B"393001310
4 FC BARCELONA "B"362011410
5 UNIÓ FB JABAC I TERRASSA 3620175
6 EC GRANOLLERS "B" 3512064
7 CF VILANOVA GELTRU2411177
8 UD AT. GRAMANET3411175
9 SANT CUGAT ESPORT FC3411199
10 ESCOLA F. GAVA3411153
11 CF CUBELLES33102712
12 C. MERCANTIL 2101123
13 UE CASTELLDEFELS31012611
14 UE SANT ANDREU "B"2000246
15 MIRASOL-BACO UNIÓN CF30002311
16 ESCOLA F. SABADELL30003216




CLASSIFICACIÓ BENJAMÍ PRIMERA DIVISIÓ GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 E. F. PRAT BLAUGRANA39300332
2 UE CORNELLÀ "B"39300186
3 AE PRAT 37210147
4 SALESIANS BOSCO- HORTA37210116
5 RCD ESPANYOL "C"36201197
6 UD VILADECANS 26200122
7 UD AT. GRAMANET "C"362001012
8 U AT. HORTA 3411085
9 UE SANTS1310074
10 FP CE JÚPITER33102610
11 FA ESPLUGUENC 31012824
12 CF BARCELONETA1000135
13 CE EUROPA "C"2000219
14 CF BUFALÀ30003216
15 CE SANT GABRIEL"B" 30003320
16 UD POLVORITENSE LA MARINA30003323



CLASSIFICACIÓ PRE BENJAMÍ, GRUP 1er.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 RCD. ESPANYOL13100240
2 CF BADALONA1310090
3 UNIFICACIÓ BADALONA SUD1310090
4 UD AT. GRAMANET1310090
5 CE P. BARC. BARCINO13100103
6 CF LLOREDA1310074
7 CD SANT GABRIEL1310041
8 VILA OLIMPICA C. ESPORTIU0000000
9 PONT DE MARINA-SAGRADA F.0000000
10 ARRABAL-CALAF GRAM.1000114
11 FC MARTINENC1000147
12 UE SANTS10001310
13 UNIFIC.CIUTAT MERID. 1000109
14 CF MONTAÑESA1000109
15 FP CE JÚPITER1000109
16 CF UNIFICACIÓN LLEFIÀ10001024


DIFÍCILS SORTIDES PER ELS FEMENINS

RESULTAT MOLT DOLENT EN EL SORTEIG DE LA COPA DEL REI: ESPANYOL-DEPORTIVO

foto d'arxiu

Complicada jornada per els femenins del RCD Espanyol.
El femení A d’Emili Montiagut visita el Cerro del Espino per enfrontar-se al Club Atlético de Madrid féminas, lloc on es va començar a escapar el títol la temporada passada ja que l’Espanyol només va pogué empatar in extremis a dos gols, fet que va possibilitar que el conjunt català no depengués de sí mateix en la darrera jornada de Superlliga.

Però allò es història, i el que preocupa ara, és la situació que viu l’equip classificat en novena posició fora de les posicions que donen dret a jugar la Copa de la Reina, i amb la preocupació que un resultat advers podria tenir i les conseqüències que podria comportar.

Montiagut qüestionat ja per una part dels aficionats.


Esperem que el matx davant el Rayo hagi sigut un punt d’inflexió en la marxa de l’equip i tot i la jugada desgraciada que va condemnar en el darrer instant a no sumar els tres punts, la millora en el segon temps va ser palpable. Ara, el que cal millorar i molt es tot el sistema defensiu de l’equip per que l’elevat nombre de gols encaixats estan fora de qualsevol premissa permesa en un equip que aspiri al títol de lliga, ni tan sols per un equip amb aspiracions per aconseguir plaça per la Copa.

El rival, l' Atlético de Madrid Féminas, ocupa la quarta posició empatat a punts amb el segon, i tercer classificats, Rayo i el sorprenent Estartit respectivament. Cal dir que la trajectòria de les matalasseres es impecable fins el moment, ja que només han perdut en front el líder Llevant, i en el darrer encontre van empatar en el Municipal de l’Estartit en un matx molt disputat. Ha obtingut el triomf a Huelva i Puebla llocs bastant difícil de guanyar, i en casa al marge del abans ressenyat, ha guanyat al enfonsat per Del Nido i el seu consell, Sevilla FC, que encara no ha puntuat.

El conjunt matalasser s’ha fet amb els serveis per aquesta temporada de les jugadores del Llevant, Susana Guerrero i Miriam Recarte, a més ha incorporat a les ex del Rayo Martí i Verónica Ávila, i a la porteria la ex del Puebla Vane ha substituït a Maru que ha tornat al Oviedo Moderno club de procedència abans de fitxar per el conjunt madrilenya la passada temporada. Amb Estefi compartirà la porteria durant la temporada.

El partit es jugarà a les onze del matí, aquest diumenge, al Cerro del Espino i serà xiulat per José Luis Muñoz Corredor de la territorial madrilenya.



Per la seva part, el femení B tindrà el partit més difícil de la temporada al visitar la Ciutat Esportiva Hans Gamper de Sant Joan Despí per enfrontar-se al líder invicte de la categoria que compta per triomfs els encontres disputats.

Titi tindrà el dubte fins darrera hora de les jugadores que podrà tenir a la seva disposició tot dependent de la convocatòria d’Emili Montiagut, ja que la setmana passada sense anar més lluny, va fer debutar a Marta Corredera en la segona part del partit davant el Rayo.

L’Espanyol B, ha guanyat només a Breda en les tres sortides que ha realitzat, perdent a Girona i al Nou Serdenya. Ocupa la quarta plaça darrera del rival de torn aquesta setmana, l’Europa i el Sant Gabriel.

L’encontre entre blaugranes i blanc i blaves començarà a les onze del matí i serà arbitrat per Jan Nubiola Remolins.

Sort a tots dos equips en aquestes difícils sortides !.

TOCARÀ REMUNTAR A LA BÒVILA (1-1)






Segueixen sense funcionar
RCD Espanyol B i Gavà CF han empatat a un gol en l’encontre d’anada de la final de la fase catalana de la Copa RFEF. Els visitants s’han avançat en el marcador i els espanyolistes contra el crono han pogut empatar un encontre en el que un cop més no han sabut aprofitar ocasions de gol molt clares tot i el major domini en el joc del conjunt del Gavà.

Comença fort l’Espanyol
En els primers vint minuts, l’Espanyol ha gaudit de fins a tres ocasions per avançar-se en el marcador però sempre ha topat amb el mateix protagonista: El meta Manel, que un cop més, els nois de Joan Francesc Ferrer “Rubi” han tornat a “fer internacional” com d’altres porters que han visitat recentment la Ciutat Esportiva.
Primer ha estat Pedraza al minut vuit rebutjant a còrner un llançament des de la frontal, posteriorment Javi López un fort xut creuat que ha aturat el porter visitant. El davanter centre Plata, avui titular, ha estat molt desencertat durant tot el partit, malgrat que Rubí no l’ha substituït fins ben entrat el segon temps.

El juvenil Baena, que en passat encontre amb l’equip de Perarnau va anotar, avui ha desaprofitat una molt clara oportunitat tot sol, rematant de cap fora amb tot a favor.
Una bona jugada de tot l’atac perico acaba sobre la mitja hora amb un remat de Javi López refusat a còrner.

L’Espanyol s’apaga, i el Gavà es converteix en el dominador del joc
A mida que avança el partit, i un cop manifesta la total impotència golejadora de l’equip, el Gavà es va fent amb el control del joc a la parcel·la ampla del camp.
Matamala, és el primer en posar a prova a Pecharromán, avui titular ja que Rubi ha introduït mols canvis per donar entrada als menys habituals.

Juanma substituïa a Javi López, però l’escenari no canviava. Pecha té que lluir-se davant el remat de Matamala que es troba tot sol, en el que és el primer ensurt greu del partit per els locals. El llançament de cantonada es llença i la pilota sense control passa perillosament sense que ni atacants ni defensors puguin connectar amb ella, en la boca de gol.

Els blanc i blaus han portat perill en xuts llunyans, i així Xavi García, ho ha intentat als voltants de la fi del primer temps, però un cop més s’ha trobat amb Manel, que ha realitzat una de les millors parades de la tarda vespre.

Segona part per el Gavà
El conjunt visitant s’ha fet l’amo i senyor del joc en aquest segon temps. L’Espanyol no ha dominat el mig del camp, i un cop més l’entrenador espanyolista ha trigat massa en reaccionar i posar remei a l’assumpte.

Tant es així, que el Gavà ha intensificat el domini i fruït del mateix ha començat a cercar amb més perill la porteria de Pecha, com en el 55, quan una pilota rematada de cap, picant a terra ha estat a punt de significar el gol, acabant sortint per molt poc per sobre el travesser amb Pecha ja batut.


Torna Fran Erencia, i es lesiona de nou...

Fran Erencia recau de la lesió
Mala sort per el central espanyolista. Tornava als terrenys de joc després de bastants mesos, i en una jugada la mala fortuna s’ha apoderat d’ell, tenint-se que retirar deixant el seu lloc a Oscar Reyes.

Però el Gavà no estava disposat a desaprofitar gaire les ocasions i en el minut 66 Quino avançava als blaugranes i complica molt l’eliminatòria per els locals.
Un minut després, Pecha ha de rebutjar altre tret enverinat evitant mals majors.

Surt Palanca i mulla
Per fi, el senyor Joan Francesc Ferrer, es decideix a substituir a un Plata, que una estona abans i tot la seva alçada no havia pogut rematar una excel·lent pilota centrada per Toni Lao en immillorable situació, i col·loca a Miquel Palanca com a referència ofensiva.
Aquest no perdona, i quatre minuts després, col·loca l’empat en el marcador, al controlar una pilota, retallar i engaltar un xut col·locat a l’esquerra de Manel, trobant el forat.

En la rèplica, el Gavà envia a l’exterior de la xarxa una pilota amb molt perill.

En la recta final del matx, l’Espanyol busca el segon
El Gavà endureix el seu joc, (fins a quatre targes en el darrer quart d’hora), un cop el filial espanyolista animat per el gol, busca el segon posant cercle a la porteria de Manel.

Han estat els millors minuts dels espanyolistes i per autèntica mala sort no han pogut fer el segon gol, tot i que tampoc potser hagués sigut el resultat gaire just vist lo vist en el partit.

Toni Lao pot assistir a Palanca que en l’extrem dretà, arriba a línia de fons, centra i Juanma tot sol d’una volea un xic massa creuada xuta fora amb Manel superat.
Xavi García centra i la mala fortuna que persegueix a l’equip es centra en Juanma i Palanca que entre els dos no poden acabar d’entaforar la pilota dins la porteria, després d’una sèrie de refusos i rebots en la mateixa boca de gol.
I en la darrera ocasió, es Oscar Reyes qui tampoc encerta a rematar en altre jugada embolicada dins l’àrea petita, en la que la sort s’alia un cop més amb un Gavà que en la recta final ha passat més angunies de les esperades.

Per tant, resultat just, en el que l’Espanyol B ha estat massa temps absent del partit, on massa temps ha estat dominat per el rival, i al final com ve passant sovint sense fortuna cara a gol. Tocarà remuntar a la Bòvila; l’empat sense gols dona el títols als blaugranes.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Pecha, Toni Lao, Gerard Rovira, Didac, Fran Erencia (Oscar Reyes, 58’), Juanjo, Javi López (Juanma, 36’), Raul Baena, Plata (Palanca, 69’), Pedraza, Xavi García.

CF Gavà: Manel, Juan Carlos, Gimeno, Quino, Manga (Pons,m.53), Puigdollers (Joel, m. 70), Socias, Piti, Crivillé, Matamala, Oriol (Dalmau, m.83)

Àrbitre: Torralba Giménez del col·legi del Maresme. Targetes a Pedraza, Baena, Juanjo, Juan Carlos, Pons, Socias, i altre jugador visitant sense pogué determinar.

Gols: 0-1 Quino, m. 66, 1-1 Palanca m. 73

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Partit d’anada de la final de la Copa RFEF, en la seva fase catalana. Entrada lliure per a tothom, quan per exemple en l’anterior ronda els espanyolistes que volguessin anar a veure l’equip a fora els hi van cobrar 6 euros.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M